1. این پایگاه به ثبت ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران رسیده است.

    مهمان عزیز سپاس بابت بازدید شما از تالار گفتگوی دهه هفتادی ها.

    عضویت در انجمن رایگان بوده و برای عموم باز میباشد . با صرف 30 ثانیه یکی از اعضای دهه هفتادی ها شوید .

ツ راههای لاغر شدن ツ

شروع موضوع توسط MahD!ye ‏Sep 21, 2013 در انجمن رژیم های لاغری

  1. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    شما هم استعداد چاقی دارید؟


    بیشتر افراد چاق معتقد هستند که هیچ قصوری در چاق شدنشان مرتکب نشده‌اند و این استعداد ژنتیکی و خانوادگی آن‌هاست که باعث ایجاد چاقی شده است.

    [​IMG]

    واقعیت این است که ژنتیک نقش مهمی در چاق شدن دارد، اما نقش عوامل محیطی و خود شخص خیلی پررنگ‌تر است. کسانی که یک یا هر دو والدینشان چاق هستند و کسانی که در کودکی چاق بوده‌اند با احتمال بیشتری در بزرگ‌سالی چاق می‌شوند. جالب این است که هر چه چاقی دوران کودکی در سنین بالاتری باشد، احتمال چاق شدن فرد در آینده بیشتر می‌شود. به طور مثال آن‌هایی که در بعد از 10 سالگی چاق هستند، خیلی بیشتر از کسانی که در زیر 2 سالگی چاق بوده‌اند، استعداد چاقی دارند.
    اما چرا می‌گوییم استعداد ژنتیکی کم‌اهمیت‌تر از نقش عوامل محیطی در ایجاد چاقی است؟ شیوع چاقی در بسیاری نقاط جهان (شاخص توده بدنی بالاتر از 30) طی 50 سال قبل در حد 10 درصد بوده است، درحالی‌که این میزان در سال‌های اخیر به بالاتر از 30 درصد افراد بزرگ‌سال جامعه رسیده است. بدون شک زیادشدن مصرف مواد غذایی و کم شدن فعالیت‌های بدنی اساس این افزایش روزافزون چاقی است و شاید همین دلیل برای نشان دادن نقش پررنگ محیط در ایجاد چاقی کافی باشد، با وجود این برای اثبات بیشتر این مدعا 2 مثال جالب را عنوان می‌کنم.
    1 ـ در سال 1950 گروهی از سرخ‌پوستان بعد از مهاجرت از کوهستان‌های شمال مکزیک به ایالت آریزونا در ایالات‌متحده آمریکا به زندگی شهرنشینی روی آوردند. آن‌ها طی مدت کوتاهی به دلیل خوردن غذاهایی که حدود 50 درصد کالری آن را چربی تشکیل می‌داد، دچار شیوع روزافزون چاقی و دیابت شدند. این در حالی بود که در هم‌نژادهای‌ها که هنوز در محیط دور از تمدن زندگی می‌کردند و فقط 15 درصد غذایشان را چربی تشکیل می‌داد و فعالیت روزانه زیادی نیز داشتند، اثری از چاقی و دیابت نبود.
    2 ـ در یک بررسی جالب دیگر در شمال استرالیا مشاهده شد که در میان بومیان شمال استرالیا که عموما لاغر بودند، شیوع دیابت نوع 2 و افزایش چربی خون بسیار کم بوده است؛ زندگی این بومیان با شکار حیوانات و ماهیگیری به صورت سنتی طی می‌شده و غذای آن‌ها کم‌کالری و کم‌چربی بوده است و درعین‌حال زندگی پر جنب و جوشی داشته‌اند. گروهی از این بومیان چند سال بعد از شروع زندگی شهری و مدرن به سرعت دچار دیابت نوع 2 و چاقی و فشارخون شدند. در یک اقدام جالب وقتی تعدادی از این افراد که تازه به دیابت یا چربی بالای خون دچار شده بودند را به زندگی سنتی برگرداندند، بعد از 2 ماه و به سرعت چربی خون و قند خون در آنان اصلاح و بیماری محو شد.راه رفتن سریع از تأثیر استعداد ژنتیکی چاق شدن می‌کاهد


    نتایج یک پژوهش جدید ثابت کرد که راه رفتن سریع روزانه به مدت یک ساعت می‌تواند از تأثیر استعداد ژنتیکی افراد در ابتلا به چاقی بکاهد.
    به گزارش خبرگزاری یونایتدپرس، این پژوهش جدید ثابت کرد: راه رفتن سریع روزانه به مدت یک ساعت می‌تواند به افراد دارای استعداد ژنتیکی چاق شدن کمک کند.
    کبین کی از محققان دانشگاه هاروارد آمریکا گفت: این پژوهش روی 7740 زن و 4564 مرد از جمله کارکنان بخش مراقبت‌های پزشکی انجام شد و نتایج آن نشان داد که راه رفتن سریع به مدت یک ساعت در روز چه بسا به افراد دارای استعداد ژنتیکی چاق شدن کمک می‌کند.


    راه رفتن سریع به مدت یک ساعت در روز از تأثیر استعداد ژنتیکی چاق شدن

    می‌کاهد درحالی‌که نشستن چهار ساعت در روز جلوی تلویزیون میزان این

    تأثیر را افزایش می‌دهد


    محققان اطلاعات مربوط به فعالیت‌های بدنی و ساعات مشاهده تلویزیون این افراد را در طول دو سال پیش از ارزیابی حجم بدن آن‌ها جمع‌آوری کردند و میزان استعداد ژنتیکی ابتلا به چاقی را با تکیه بر 32 متغیر ژنتیکی سنجیدند.
    کبین کی گفت: درحالی‌که پژوهش‌های گذشته چگونگی تأثیر فعالیت‌های بدنی بر استعداد ژنتیکی را مورد بررسی قرار داده بودند؛ این پژوهش برای اولین بار به طور مستقیم تأثیر نشستن جلوی تلویزیون را بر حجم بدن افراد دارای استعداد ژنتیکی چاق شدن، بررسی کرد.
    این پژوهش جدید نشان داد: راه رفتن سریع به مدت یک ساعت در روز از تأثیر استعداد ژنتیکی چاق شدن می‌کاهد درحالی‌که نشستن چهار ساعت در روز جلوی تلویزیون میزان این تأثیر را افزایش می‌دهد.
    اکنون این پرسش را دوباره از خود بپرسیم که چقدر خودمان در چاق شدنمان مقصریم؟
     
    Mohseni از این پست تشکر کرده است.
  2. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    7 قانون طلایی برای لاغری


    همه چیز قانون و اصول خود را دارد. لاغری نیز از این امر مستثنی نیست و اصول خودش را دارد.



    افرادی که تلاش می‌کنند به وزن ایده آل برسند و از شر چند کیلو اضافه‌وزن خلاص شود خدمت زیادی به سلامت عمومی‌شان کرده‌اند. البته به شرط اینکه دچار افراط نشوند و به فکر وزن ایده آل خود باشند نه لاغری بیش از حد. این روزها خیلی‌ها از آن ور بام می‌افتند. یعنی آن قدر به فکر لاغری هستند که به فکر سلامتی‌شان نیستند و با روش‌های غیراصولی کلی به سلامتی‌شان لطمه می‌زنند. پس بهتر است با در نظر داشتن اصول صحیح لاغری به فکر تناسب اندام باشید. با ما همراه باشید تا چند قانون اساسی را با هم مرور کنیم.1-ورزش به تنهایی شما را لاغر نمی‌کند


    اگر گذرتان به باشگاه‌های ورزشی افتاده باشد خیلی‌ها را می‌بینید که به سختی ورزش می‌کنند آن هم غیراصولی. یعنی بیشتر حرکات را اشتباه انجام می‌دهند، تمرکزی روی حرکاتشان ندارند و غیره. اما مدام گله می‌کنند که مدت‌هاست باشگاه می‌روند و حتی یک کیلو هم لاغر نشده‌اند. معلوم است که صرفاً با ورزش کردن لاغری حاصل نمی‌شود. اصلاً اگر جایی رفتید که خود مربی ورزشی ادعا کرد با شیوه و برنامه‌های او تمام اضافه‌وزنتان از بین می‌رود و تبدیل به مانکن می‌شود مطمئن باشید جلب مشتری می‌کند و با اصول او شاید بتوانید چند کیلوکالری بسوزانید نه بیشتر. بدانید و آگاه باشید که برای لاغر شدن و لاغر ماندن باید رژیم غذایی و ورزش را با هم داشته باشید. ورزش به تنهایی شما را به هدفتان نمی‌رساند و شاید 3 درصد توده‌ی بدنی‌تان را کم کند. بدتر اینکه ورزش کردن اشتهای خیلی‌ها را تحریک می‌کند و باعث می‌شود این افراد بعد از ورزش حسابی دلی از عزا در بیاورند که اصلاً به نفع تناسب اندام نیست. پس حواستان باشد نمی‌توانید فقط با ورزش کردن (آن هم در برخی از باشگاه‌های بی‌قانون و زیر نظر مربی‌های کم تجربه و کم دانش) نه تنها به هدفتان نمی‌رسید بلکه احتمال دارد به زانو و کمرتان نیز آسیب بزنید. اول یک رژیم غذایی اصولی داشته باشید و سپس در یک باشگاه خوب و زیر نظر یک مربی حرفه‌ای با تحصیلات ورزشی ورزش کنید.2-مسئله‌ی چربی‌ها مسئله‌ی اصلی همه‌ی رژیم‌های لاغری


    درست است که انگشت اتهام همیشه به سوی چربی‌هاست اما این باعث نمی‌شود که چربی را به طور کلی از برنامه‌ی غذایی‌تان حذف کنید. باید با دقت تمام دست به انتخاب بزنید. شک نکنید که چربی‌های اشباع‌شده‌ی موجود در سوسیس و کالباس و چربی‌های ترانس موجود در دسرها و هله‌هوله و غیره به سلامتی و تناسب اندامتان آسیب می‌زند. در عوض چربی‌های مفید مانند اسیدهای چربی غیراشباع مونو می‌تواند به لاغری و تناسب اندامتان کمک کند. برای جذب این اسیدهای چرب باید به طور مرتب روغن زیتون، گردو و آجیل، آووکادو و ماهی‌های چربی مانند ماهی آزاد مصرف کنید. این مواد غذایی باعث کالری سوزی شده و احساس سیری طولانی مدتی ایجاد می‌کند. به عنوان مثال برای میان‌وعده به جای اینکه کیک شکلاتی یا کلوچه و غیره بخورید یک مشت آجیل میل کنید. البته باز هم تاکید می‌کنیم مشکل زمانی به وجود می‌آید که دچار افراط و تفریط بشوید. مثلاً روغن زیتون! هر چه باشد روغن است و مصرف زیاد آن می‌تواند نتیجه‌ی عکسی داشته باشد. برای همین لازم است در مصرف هر ماده‌ی غذایی اعتدال را رعایت کنید.


    اینکه یک رژیم لاغری انتخاب کنید که در عرض 2 روز مثلاً 6 الی 7 کیلو از وزنتان را

    کم کند چندان برای سلامتی خوب نیست اما نتایج پژوهش‌ها نشان می‌دهد افرادی که در شروع رژیم خیلی زود وزن کم می‌کنند باانگیزه‌تر شده و بهتر ادامه می‌دهند
    3-برخلاف باورهای رایج محصولات لبنی باعث لاغری می‌شوند


    نتایج پژوهش‌های متعدد نشان می‌دهد که کمبود کلسیم باعث اضافه‌وزن و ناتوانی در کنترل اشتها می‌شود. علاوه بر این برخی از منابع غذایی کلسیم مانند ماست یا پنیر کم چرب بیشتر از محصولات غذایی دیگر به لاغری کمک می‌کنند. توصیه می‌کنیم روزانه سه محصول لبنی میل کنید آن هم از نوع کم چرب آن. در این صورت شانس لاغری‌تان را بالا می‌برید. مصرف یک پیاله ماست که کمی گردو یا میوه به آن اضافه کرده‌اید بهترین میان‌وعده محسوب می‌شود.4-شکلات برای سلامتی مفید است به شرطی که کاکائوی آن بیشتر و شکر یا شیر آن کمتر باشد


    اگر کاکائو به میزان متعادلی در برنامه‌ی غذایی وجود داشته باشد به لاغری کمک زیادی می‌کند. آنتی‌اکسیدان های موجود در این ماده‌ی غذایی علاوه بر اینکه سلامت رگ‌های خونی را بالا می‌برد از انباشتگی چربی‌ها نیز جلوگیری می‌کنند. می‌توانید پودر کاکائوی بدون قند را به غذاهایتان اضافه کنید و یک تکه شکلات سیاه با درصد بالای کاکائو را به عنوان میان‌وعده میل کنید.5-کاهش وزن سریع در شروع رژیم باعث افزایش اعتمادبه‌نفس شده و برای بدن خوب است


    اینکه یک رژیم لاغری انتخاب کنید که در عرض 2 روز مثلاً 6 الی 7 کیلو از وزنتان را کم کند چندان برای سلامتی خوب نیست اما نتایج پژوهش‌ها نشان می‌دهد افرادی که در شروع رژیم خیلی زود وزن کم می‌کنند باانگیزه‌تر شده و بهتر ادامه می‌دهند. برای همین باید رژیمی را انتخاب کنید که در شروع کار نتیجه بدهد و شما کاهش وزنتان را به طور محسوس درک کنید. در غیر این صورت خیلی‌ها از ادامه‌ی کار منصرف می‌شوند چون آن را بی‌نتیجه می‌بینند.

    6-از هر فرصتی برای تحرک بدنی استفاده کنید


    اگر چه داشتن یک برنامه‌ی ورزشی منظم کمک زیادی به تناسب اندام می‌کند اما اگر شرایط ثبت‌نام در باشگاه را ندارید باید بدانید که همین حرکات ساده در منزل هم کمک زیادی به شما خواهد کرد. از هر فرصتی برای انجام حرکات کششی استفاده کنید. وقتی با تلفن حرف می‌زنید بلند شده و قدم بزنید. روی انگشت پاهایتان بایستید و به مکالمه‌تان ادامه دهید. با همین کار ساده می‌شود در 20 دقیقه حدود 54 کیلوکالری انرژی سوزاند.
    در بین ساعات کاری پنج دقیقه دست از کار بکشید، قدمی بزنید و حرکات کششی انجام دهید. حتی می‌توانید از زمان پخش آگهی‌های تلویزیون نیز برای انجام حرکات کششی استفاده کنید. می‌توانید یک حلقه (هولاهوپ) بخرید و در هر فرصتی که پیش می‌آید حلقه بزنید.

    زمانی که زیر دوش، جلوی سینک ظرف‌شویی یا در صف خرید ایستاده‌اید پاهایتان را بکشید تا عضلاتشان قوی‌تر شوند. حرکات دورانی روی قوزک پا انجام دهید. هر حرکت کششی که بلد هستید انجام دهید تا عضلات ران‌ها و پاهایتان تقویت شود. اگر هر روز همین حرکات ساده را به مدت 5 دقیقه انجام دهید هم عضلاتتان تقویت می‌شود و هم سوخت و ساز بدنتان بالا می‌رود. نتایج پژوهش‌ها نشان می‌دهد که همین حرکات ساده کمک می‌کند تا 650 کالری بیشتر بسوزانید.7-حواستان به آلودگی محیط باشد


    شاید برایتان عجیب باشد که داشتن تصفیه‌ی آب خانگی یا تهویه مطبوع می‌تواند به تناسب اندامتان کمک کند. محققان به این نتیجه رسیده‌اند که ترکیبات سمی و شیمیایی موجود در مواد غذایی و هوا باعث چاقی و اضافه‌وزن می‌شود. نتایج یک پژوهش آمریکایی نشان می‌دهد که قرار داشتن در معرض آلودگی هوا باعث ایجاد حالت مقاومت سلول‌ها به انسولین، کاهش تحمل گلوکز و افزایش التهاب بدن می‌شود. در واقع به عقیده‌ی محققان قرار گرفتن طولانی مدت در معرض آلودگی هوا حتی خطر ابتلا به دیابت را هم بالا می‌برد.
     
    Mohseni از این پست تشکر کرده است.
  3. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    وقتی عصبانی هستید، هرگز غذا نخورید!


    بر اساس نتیجه پژوهش‌های جدید، ثابت شده که مسایل رفتاری و شیوه زندگی افراد باعث ایجاد حداقل 60-50 درصد از علت‌های چاقی در آن‌هاست و خود این چاقی می‌تواند زمینه‌ساز ابتلا به بسیاری از بیماری‌های مختلف در جوامع گوناگون باشد.




    آیا تا به حال برایتان پیش آمده در شرایط بحرانی، هنگامی که عصبانی هستید یا استرس دارید، حجم زیادی غذا را با حرص بخورید؟ آیا می‌دانید غذا خوردن یا جویدن خوراکی‌های مختلف، یکی از واکنش‌های دفاعی بدن در برابر استرس، هیجان، نگرانی و عصبانیت است؟ آیا می‌دانید عوارض و عواقب این کار چیست و چطور می‌توان چنین میلی را مدیریت کرد؟ اگر نمی‌دانید، گفت‌وگوی زیر را با دکتر محمدرضا وفا، متخصص تغذیه و رژیم درمانی و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران بخوانید تا بدانید که چرا وقتی عصبانی هستید، نباید غذا بخورید!...

    آیا غذا خوردن سریع که یکی از راه‌های تخلیه هیجان و عصبانیت برای برخی از افراد است، می‌تواند مشکل‌های خاصی را برای آن‌ها ایجاد کند؟
    صد درصد. بر اساس نتیجه پژوهش‌های جدید، ثابت شده که مسایل رفتاری و شیوه زندگی افراد باعث ایجاد حداقل 60-50 درصد از علت‌های چاقی در آن‌هاست و خود این چاقی می‌تواند زمینه‌ساز ابتلا به بسیاری از بیماری‌های مختلف در جوامع گوناگون باشد. تند تند غذا خوردن یکی از این مشکل‌هاست که می‌تواند به طور مستقیم، باعث ایجاد چاقی در افراد شود. یعنی برخی از افراد به دلیل مشکل‌های کاری یا حتی استرس و عصبانیت غذای خود را خیلی سریع و گاهی با حرص می‌خورند. از طرف دیگر، زندگی ماشینی و بالا رفتن سرعت کار و زندگی هم باعث ایجاد انواع رستوران‌ها و صنایع تولید فست‌فودها شده و افراد پرکار و آن‌ها که مدام دغدغه و استرس از دست دادن وقت دارند را به سمت مصرف این غذاها کشانده است.

    نگفتید که تند تند غذا خوردن چطور می‌تواند باعث چاقی شود؟
    به طور کلی بر اساس فیزیولوژی گوارش بدن فردی که تند تند غذا می‌خورد یا غذاهای نرم، در دسترس و تقریبا راحت‌الحلقوم مصرف می‌کند، باعث می‌شود که فرایند سیری، دیرتر در بدنش اتفاق بیفتد. به عبارت ساده‌تر، احساس سیری از نظر فیزیولوژیک یک احساس تجمعی است که در مرکز سیری هیپوتالاموس مغز به وجود می‌آید. این فرایند سیری شامل تمام فعالیت‌های غذا خوردن از جویدن غذا تا حرکت‌های معده و دستگاه گوارش می‌شود که توسط رشته‌هایی عصبی به مغز می‌رسند، در آنجا جمع می‌شوند و احساس سیری را برای فرد ایجاد می‌کنند. با این حساب، فردی که از روی عصبانیت یا استرس، غذای خود را تند و جویده نجویده می‌بلعد، باعث می‌شود پیام سیری دیرتر به مغزش برسد و در یک وعده غذایی دیرتر از حد طبیعی احساس سیری کند. زمانی هم که فرد دیرتر از حد معمول احساس سیری کند، بیشتر از نیاز بدنش در یک وعده، غذا می‌خورد و در نتیجه مبتلا به چاقی می‌شود.

    یعنی منظورتان این است که وقتی عصبانی هستیم، غذا نخوریم؟
    بله. بهتر است برای رفع عصبانیت‌تان، سمت فست‌فودها نروید یا شروع به خوردن وعده‌های اصلی غذایی نکنید. تمام منابع علمی بر این امر تاکید دارند که هنگام غذا خوردن از تماشای تلویزیون، صحبت یا مطالعه کردن خودداری کنید تا ذهنتان درگیر تنش و استرس نشود. هرچقدر شما غذا را با آرامش بیشتر و به دور از استرس و هیجان میل کنید، به طور حتم مدت زمان بیشتری برای صرف غذا وقت می‌گذارید و پیام سیری هم زودتر به مغزتان می‌رسد. منظور ما از نداشتن هیجان هنگام غذا خوردن همه‌ی انواع هیجان شامل هیجان‌های ناشی از غم، عصبانیت یا حتی شادی است. تمام این هیجان‌های عصبی می‌توانند باعث تند تند غذا خوردن و مشکل‌های ناشی از آن شوند.


    بر اساس فیزیولوژی گوارش بدن فردی که تند تند غذا می‌خورد یا غذاهای نرم،

    در دسترس و تقریبا راحت‌الحلقوم مصرف می‌کند، باعث می‌شود که فرایند سیری، دیرتر در بدنش اتفاق بیفتد


    توصیه شما به افرادی که عادت کرده‌اند در صورت عصبانی شدن، تند و زیاد غذا بخورند چیست؟
    اینکه سبک زندگی‌شان را به تدریج تغییر دهند. همان طور که هیچ عادتی یک شبه ایجاد نمی‌شود، هیچ عادتی هم یک شبه از بین نخواهد رفت. با این حساب، چنین افرادی باید مدیریت کنترل خشم داشته باشند و در شرایطی که عصبانی هستند یا استرس دارند به سمت غذاهای چرب، شیرین، پرکالری و وعده‌های حجیم غذایی نروند. بهتر است این افراد اگر هم می‌خواهند غذایی بخورند، ابتدا برای مدتی از محیطی که باعث ایجاد هیجان و عصبانیتشان شده، دور شوند، کمی در فضای آزاد قدم بزنند، نفس عمیق بکشند و بعد از آرام شدن نسبی، اگر دوست داشتند و گرسنه بودند، حجم مشخصی از غذا را جلوی خودشان بگذارند و فقط همان مقدار را با آرامش بخورند. بهتر است افرادی که به دلیل استرس و عصبانیت، عادت به تند غذا خوردن کرده‌اند، در هر وعده غذایی یک دقیقه زمان صرف غذایشان را افزایش دهند تا بتوانند مدت زمان خوردن یک وعده غذایی را به حدود 15 دقیقه برسانند. این موضوع می‌تواند برای رسیدن پیام سیری به مغز در موقع مناسب، بسیار موثر باشد.

    برخی افراد عادت دارند هنگام عصبانیت، خوراکی‌های شیرین و تردی مانند بیسکویت یا حتی آدامس بجوند. شما این عادت غذایی را تایید می‌کنید؟
    خیر. خوردن شیرینی، بیسکویت، کیک، شکلات یا آدامس به صورت افراطی در شرایطی که کار فرد زیاد و همراه با استرس است یا در مواقعی که افراد می‌خواهند به نوعی هیجان و عصبانیت خود را تخلیه کنند، اصلا کار درستی نیست. معمولا چنین افرادی کالری دریافتی از این تنقلات را به حساب نمی‌آورند و گاهی در طول روز، کالری‌ای بیشتر از کالری 3 وعده اصلی و 2 میان‌وعده غذایی با خوردن این خوراکی‌ها دریافت می‌کنند و وقتی با اضافه‌وزن مواجه می‌شوند، می‌گویند که هیچ چیزی نخورده‌اند و باز هم چاق شده‌اند.

    پس تکلیف افرادی که فقط می‌توانند با خوردن یک خوراکی، عصبانیت، خشم، استرس و نگرانی خود را تخلیه و گاهی کنترل کنند، چیست؟
    اگر فردی اخلاق خودش را می‌شناسد و می‌داند که در شرایط سخت و بحرانی، دچار استرس و هیجان می‌شود و باید مدام چیزی بخورد، باید کمی تدبیر به خرج دهد و همیشه خوراکی‌هایی سفت و جویدنی مانند هویج یا خیار همراه داشته باشد. مصرف این خوراکی‌های جویدنی علاوه بر اینکه فایده فراوانی برای بدن دارد، می‌تواند حس نیاز به خوردن چنین افرادی را هم ارضا کند و کالری زیادی هم به بدنشان نرساند. گوجه، کاهو، انواع میوه و صیفی‌های سرشار از ویتامین، فیبر و املاح هم می‌توانند جایگزین آدامس، بیسکویت و کیک برای این افراد باشند.
     
    Mohseni از این پست تشکر کرده است.
  4. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    وقتی عصبانی هستید، هرگز غذا نخورید!


    بر اساس نتیجه پژوهش‌های جدید، ثابت شده که مسایل رفتاری و شیوه زندگی افراد باعث ایجاد حداقل 60-50 درصد از علت‌های چاقی در آن‌هاست و خود این چاقی می‌تواند زمینه‌ساز ابتلا به بسیاری از بیماری‌های مختلف در جوامع گوناگون باشد.




    آیا تا به حال برایتان پیش آمده در شرایط بحرانی، هنگامی که عصبانی هستید یا استرس دارید، حجم زیادی غذا را با حرص بخورید؟ آیا می‌دانید غذا خوردن یا جویدن خوراکی‌های مختلف، یکی از واکنش‌های دفاعی بدن در برابر استرس، هیجان، نگرانی و عصبانیت است؟ آیا می‌دانید عوارض و عواقب این کار چیست و چطور می‌توان چنین میلی را مدیریت کرد؟ اگر نمی‌دانید، گفت‌وگوی زیر را با دکتر محمدرضا وفا، متخصص تغذیه و رژیم درمانی و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران بخوانید تا بدانید که چرا وقتی عصبانی هستید، نباید غذا بخورید!...

    آیا غذا خوردن سریع که یکی از راه‌های تخلیه هیجان و عصبانیت برای برخی از افراد است، می‌تواند مشکل‌های خاصی را برای آن‌ها ایجاد کند؟
    صد درصد. بر اساس نتیجه پژوهش‌های جدید، ثابت شده که مسایل رفتاری و شیوه زندگی افراد باعث ایجاد حداقل 60-50 درصد از علت‌های چاقی در آن‌هاست و خود این چاقی می‌تواند زمینه‌ساز ابتلا به بسیاری از بیماری‌های مختلف در جوامع گوناگون باشد. تند تند غذا خوردن یکی از این مشکل‌هاست که می‌تواند به طور مستقیم، باعث ایجاد چاقی در افراد شود. یعنی برخی از افراد به دلیل مشکل‌های کاری یا حتی استرس و عصبانیت غذای خود را خیلی سریع و گاهی با حرص می‌خورند. از طرف دیگر، زندگی ماشینی و بالا رفتن سرعت کار و زندگی هم باعث ایجاد انواع رستوران‌ها و صنایع تولید فست‌فودها شده و افراد پرکار و آن‌ها که مدام دغدغه و استرس از دست دادن وقت دارند را به سمت مصرف این غذاها کشانده است.

    نگفتید که تند تند غذا خوردن چطور می‌تواند باعث چاقی شود؟
    به طور کلی بر اساس فیزیولوژی گوارش بدن فردی که تند تند غذا می‌خورد یا غذاهای نرم، در دسترس و تقریبا راحت‌الحلقوم مصرف می‌کند، باعث می‌شود که فرایند سیری، دیرتر در بدنش اتفاق بیفتد. به عبارت ساده‌تر، احساس سیری از نظر فیزیولوژیک یک احساس تجمعی است که در مرکز سیری هیپوتالاموس مغز به وجود می‌آید. این فرایند سیری شامل تمام فعالیت‌های غذا خوردن از جویدن غذا تا حرکت‌های معده و دستگاه گوارش می‌شود که توسط رشته‌هایی عصبی به مغز می‌رسند، در آنجا جمع می‌شوند و احساس سیری را برای فرد ایجاد می‌کنند. با این حساب، فردی که از روی عصبانیت یا استرس، غذای خود را تند و جویده نجویده می‌بلعد، باعث می‌شود پیام سیری دیرتر به مغزش برسد و در یک وعده غذایی دیرتر از حد طبیعی احساس سیری کند. زمانی هم که فرد دیرتر از حد معمول احساس سیری کند، بیشتر از نیاز بدنش در یک وعده، غذا می‌خورد و در نتیجه مبتلا به چاقی می‌شود.

    یعنی منظورتان این است که وقتی عصبانی هستیم، غذا نخوریم؟
    بله. بهتر است برای رفع عصبانیت‌تان، سمت فست‌فودها نروید یا شروع به خوردن وعده‌های اصلی غذایی نکنید. تمام منابع علمی بر این امر تاکید دارند که هنگام غذا خوردن از تماشای تلویزیون، صحبت یا مطالعه کردن خودداری کنید تا ذهنتان درگیر تنش و استرس نشود. هرچقدر شما غذا را با آرامش بیشتر و به دور از استرس و هیجان میل کنید، به طور حتم مدت زمان بیشتری برای صرف غذا وقت می‌گذارید و پیام سیری هم زودتر به مغزتان می‌رسد. منظور ما از نداشتن هیجان هنگام غذا خوردن همه‌ی انواع هیجان شامل هیجان‌های ناشی از غم، عصبانیت یا حتی شادی است. تمام این هیجان‌های عصبی می‌توانند باعث تند تند غذا خوردن و مشکل‌های ناشی از آن شوند.


    بر اساس فیزیولوژی گوارش بدن فردی که تند تند غذا می‌خورد یا غذاهای نرم،

    در دسترس و تقریبا راحت‌الحلقوم مصرف می‌کند، باعث می‌شود که فرایند سیری، دیرتر در بدنش اتفاق بیفتد


    توصیه شما به افرادی که عادت کرده‌اند در صورت عصبانی شدن، تند و زیاد غذا بخورند چیست؟
    اینکه سبک زندگی‌شان را به تدریج تغییر دهند. همان طور که هیچ عادتی یک شبه ایجاد نمی‌شود، هیچ عادتی هم یک شبه از بین نخواهد رفت. با این حساب، چنین افرادی باید مدیریت کنترل خشم داشته باشند و در شرایطی که عصبانی هستند یا استرس دارند به سمت غذاهای چرب، شیرین، پرکالری و وعده‌های حجیم غذایی نروند. بهتر است این افراد اگر هم می‌خواهند غذایی بخورند، ابتدا برای مدتی از محیطی که باعث ایجاد هیجان و عصبانیتشان شده، دور شوند، کمی در فضای آزاد قدم بزنند، نفس عمیق بکشند و بعد از آرام شدن نسبی، اگر دوست داشتند و گرسنه بودند، حجم مشخصی از غذا را جلوی خودشان بگذارند و فقط همان مقدار را با آرامش بخورند. بهتر است افرادی که به دلیل استرس و عصبانیت، عادت به تند غذا خوردن کرده‌اند، در هر وعده غذایی یک دقیقه زمان صرف غذایشان را افزایش دهند تا بتوانند مدت زمان خوردن یک وعده غذایی را به حدود 15 دقیقه برسانند. این موضوع می‌تواند برای رسیدن پیام سیری به مغز در موقع مناسب، بسیار موثر باشد.

    برخی افراد عادت دارند هنگام عصبانیت، خوراکی‌های شیرین و تردی مانند بیسکویت یا حتی آدامس بجوند. شما این عادت غذایی را تایید می‌کنید؟
    خیر. خوردن شیرینی، بیسکویت، کیک، شکلات یا آدامس به صورت افراطی در شرایطی که کار فرد زیاد و همراه با استرس است یا در مواقعی که افراد می‌خواهند به نوعی هیجان و عصبانیت خود را تخلیه کنند، اصلا کار درستی نیست. معمولا چنین افرادی کالری دریافتی از این تنقلات را به حساب نمی‌آورند و گاهی در طول روز، کالری‌ای بیشتر از کالری 3 وعده اصلی و 2 میان‌وعده غذایی با خوردن این خوراکی‌ها دریافت می‌کنند و وقتی با اضافه‌وزن مواجه می‌شوند، می‌گویند که هیچ چیزی نخورده‌اند و باز هم چاق شده‌اند.

    پس تکلیف افرادی که فقط می‌توانند با خوردن یک خوراکی، عصبانیت، خشم، استرس و نگرانی خود را تخلیه و گاهی کنترل کنند، چیست؟
    اگر فردی اخلاق خودش را می‌شناسد و می‌داند که در شرایط سخت و بحرانی، دچار استرس و هیجان می‌شود و باید مدام چیزی بخورد، باید کمی تدبیر به خرج دهد و همیشه خوراکی‌هایی سفت و جویدنی مانند هویج یا خیار همراه داشته باشد. مصرف این خوراکی‌های جویدنی علاوه بر اینکه فایده فراوانی برای بدن دارد، می‌تواند حس نیاز به خوردن چنین افرادی را هم ارضا کند و کالری زیادی هم به بدنشان نرساند. گوجه، کاهو، انواع میوه و صیفی‌های سرشار از ویتامین، فیبر و املاح هم می‌توانند جایگزین آدامس، بیسکویت و کیک برای این افراد باشند.
     
    Mohseni از این پست تشکر کرده است.
  5. amir b

    amir b به مردی با تو پیوستم ندانستم که نامردی

    492
    555
    281
    تشکر
     
    Mohseni از این پست تشکر کرده است.
  6. amir b

    amir b به مردی با تو پیوستم ندانستم که نامردی

    492
    555
    281
    تشکر
     
    Mohseni از این پست تشکر کرده است.
  7. Mohseni

    Mohseni the end

    4,512
    22,101
    24,538
    اخش تموم شد این رستم و سهراب