• این پایگاه به ثبت ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران رسیده است.

    مهمان عزیز سپاس بابت بازدید شما از تالار گفتگوی دهه هفتادی ها.

    عضویت در انجمن رایگان بوده و برای عموم باز میباشد . با صرف 30 ثانیه یکی از اعضای دهه هفتادی ها شوید .

✖ خواص برخی خوراکیها ✖

  • شروع کننده موضوع mashal
  • تاریخ شروع

mashal

✔❤ مهســــــا ❤✔
همراه انجمن
ارسال ها
6,194
لایک ها
10,264
#1
(( خواص هویج ))

هویج یکی از پرمصرف ترین سبزیجات است که در انواع سوپ، سالاد و حتی دسرها استفاده می شود. هویج یک خوراکی سالم و بسیار عالی است که خواص بسیاری برای بدن دارد.

هویج
یکی از بهترین سبزیجات است که خام يا پخته آن حدود 30 كيلو كالري دارد. منبع غني از كاروتنوئيدهاست كه شناخته شده ترين آن،‌ بتاكاروتن است و از بدن در برابر راديكال هاي آزاد،‌ سرطان ها و بيماري هاي قلبي عروقي محافظت مي كند. هويج همچنين سرشار از ويتامين C بوده و به زيبايي و طراوت پوست و شفافيت چهره كمك مي كند. جالب است بدانيد هويج هاي پررنگ دو برابر بيشتر بتا كاروتن دارند.
کمک به بهبود دوره نقاهت
افرادی که تحت عمل جراحی قرار گرفته اند یا از بیماری های مزمن رنج می برند باید را در برنامه غذایی خود بگنجانند زیرا هویج ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن را تامین می کند. همچنین یک خوراکی عالی برای کسانی است که احساس خستگی مفرط دارند و به آرامش اعصاب و اضطراب نیز کمک می کند.
تحریک اشتها
هویج برای بیماران بسیار عالی است زیرا خواص تحریک اشتها دارد. این خوراکی طبیعی در درمان افسردگی به خصوص زمانی که با کاهش اشتها همراه است نیز بسیار مفید خواهد بود.
تسهیل کننده گوارش
هویج احتمال بروز یبوست های موقتی ناشی از تغییرات فصل یا شرایط زندگی مانند سفر را کاهش می دهد. همچنین به درمان کولیک و دردهای معده نیز کمک می کند. خواص مدر بودن آن نیز باعث شده تا برای افرادی که از مشکلات کلیه و مثانه رنج می برند توصیه شود.
تنظیم سیکل های قاعدگی
مطالعات نشان می دهد اگر خانم ها هویج مصرف کنند بی نظمی سیکل های قاعدگی در آنها کاهش می یابد. افرادی که از کولیک یا دردهای شدید قبل و بعد از قاعدگی رنج می برند نیز می توانند از خواص هویج بهره ببرند. این تاثیر به خاطر بهبود جریان خون در سطح ناحیه لگن است.
فعال شدن روند برنزه شدن پوست
حتما شما هم متوجه شده اید که در ترکیب بعضی از کرم های برنزه عصاره هویج وجود دارد. هویج منبع غنی پروویتامین A است که به برنزه شدن متعادل پوست کمک می کند و احتمال آفتاب سوختگی را کاهش می دهد. به همین دلیل است که بسیاری از افراد در تابستان هویج می خورند.
تسکین ناراحتی های تنفسی
اگر دچار سرماخوردگی یا سرفه شده اید و داروهای شیمیایی چندان مؤثر نبوده اند بهتر است از هویج کمک بگیرید. در این صورت دو عدد هویج را پوست بگیرید و خرد کنید و اجازه دهید با مقداری آب پخته شود. زمانی که هویج کاملا نرم شد آب یک لیمو و کمی عسل اضافه نمایید. این معجون می تواند به بهبود همه ناراحتی های گلو کمک کند.
بهبود کم خونی
افرادی که دچار کم خونی ناشی از فقر آهن هستند می توانند برای بهبود جریان خون هویج مصرف کنند. همچنین برای کسانی که سوء تغذیه دارند نیز توصیه می شود. در این صورت هویج خام یا پخته فرقی نمی کند. به علاوه، برای لثه ها و دندان ها خوب است زیرا افرادی که دچار مشکلات غذایی هستند معمولا دچار افتادن دندان نیز می شوند.
رفع یبوست
اگر از یبوست رنج می برید از خوردن هویج غافل نشوید. مقدار بالای فیبرهای آن به بهبود دفع کمک می کند. همچنین قدرت تسکین ناراحتی های گوارشی و افزایش اسید معده را نیز دارد زیرا سرشار از نمک های معدنی، سدیم، پتاسیم و ویتامین B است. هویج برای کسانی که دچار التهاب معده ( گاستریت) هستند نیز مفید خواهد بود.
مصرف منظم هویج به کاهش مسمومیت های غذایی، انگل های روده، سرطان کولون و اسهال کمک می کند.

تقویت موها و ناخن ها
هویج سرشار از بتا کاروتن و پرو ویتامین A است که تاثیر زیادی در ترمیم سلول های آسیب دیده به خاطر افزایش سن، آلودگی های محیطی و تغذیه نادرست دراد. به این ترتیب در بازسازی ناخن ها و موها مؤثر است و رشد سریع تر و راحت تر آنها را تسهیل می کند. از طرفی تولید سبوم محافظ در پوست سر را افزایش می دهد.
کاهش کلسترول
خوردن هویج سطح تری گلیسرید خون را کاهش می دهد و و از تصلب عروق پیشگیری می کند. درمان مفید در این باره مصرف نصف فنجان هویج رنده شده در صبح ناشتا به مدت یک هفته است.
بهبود کیفیت شیر مادر
به خانم های باردار توصیه می شود حتما هویج را برنامه غذایی خود بگنجانند. ویتامین A موجود در آن تاثیر قابل توجهی در بهبود کیفیت شیر دارد و خواص بسیاری برای نوزاد خواهد داشت.
بهبود خلق و خو
به نظر می رسد مصرف هویج به حفظ شادی و نشاط کمک می کند. تهیه نوشیدنی هویج به خصوص در روزهای گرم یا پرمشغله تاثیر خوبی در اخلاق دارد.
برای تهیه این نوشیدنی 500 گرم هویج را پوست بگیرید و به شکل حلقه ای برش دهید. با مقدار کمی آب در مخلوط کن بریزید تا خوب له شود. تکه ای ریشه زنجبیل را خرد کرده و اضافه نمایید. دو عدد پرتقال را آب بگیرید و با مواد قبل مخلوط نمایید. معجون را در لیوان ریخته و روی آن را با پودر کاکائو تزئین کنید.

بی نظیر برای بینایی
گرچه شاید به شوخی گفته شود که هیچ خرگوشی عینک نمی زند اما در واقع تحقیقات ثابت کرده اند که بتا کاروتن موجود در هویج مانع پیری زود هنگام سلول های بینایی می شود. البته خوردن هویج نمی تواند جای عینک زدن را بگیرد اما در کاهش احتمال آب مروارید و شب کوری مؤثر است. با توجه به نظر سازمان سلامت جهانی کمبود ویتامین A مهم ترین عامل اختلالات بینایی و نابینایی کودکان در کشورهای در حال توسعه است.
 

mashal

✔❤ مهســــــا ❤✔
همراه انجمن
ارسال ها
6,194
لایک ها
10,264
#2
(( خواص روغن پسته ))
از عصاره مغز پستهروغن شفاف و زرد رنگي به دست مي‌آيد كه خواص غذايي و درماني دارد. اسيدهاي چرب تشكيل دهنده اين روغن به ترتيب عبارتند از: اسيد اولئيك (اسيد چرب امگا9)، اسيد لينولئيك (اسيد چرب امگا 6)، اسيد پالميتيك، اسيد استثاريك و اسيدلينولنيك (اسيد چرب امگا3). اسيدهاي چرب امگا 3 باعث كاهش خطر بروز حمله‌هاي قلبي مي‌شوند و به همراه اسيدهاي چرب امگا 6 سيستم ايمني را تقويت كرده و ايكوزانوييدها را توليد مي‌كنند.
ايكوزانوييدها تركيبات شبه هورموني هستند كه در تجمع پلاكت‌هاي خون، انقباض عروقي، واكنش‌هاي آلرژيك و ايمني و حالات التهابي نقش دارند.


آفلانوكسين:

پستهآفت‌هاي متعددي دارد كه مهم‌ترين آنها آلوده شدن به «كپك آسپرژيلوس» است كه سم خطرناكي به نام «آفلاتوكسين» توليد مي‌كند و اين سم سرطان‌زا است. در برخي شرايط، قبل از رسيدن پسته، پوست نرم روي آن همراه با پوست استخواني و سخت باز مي‌شود. اين گونه پسته‌ها زرد خندان ناميده مي‌شوند. اين شكاف محل مناسبي براي رشد قارچ‌ها و حشرات حامل آنها را فراهم مي‌كند.

آلودگي پسته به كپك‌هاي سم زا و توليد آفلاتوكسين از عوامل مهم تهديدكننده صادرات پسته است.

خواص پوست سبز پسته:

پوست سبز پسته تازه از نظر طب قديم ايران سرد و خشك است و داراي خواص زير مي‌باشد:

1- براي رنگرزي بكار مي‌رود.

2- بهترين دارو براي رفع بوي بد دهان است.

3- جويدن آن باعث التيام زخم‌هاي داخل دهان مي‌شود.

4- براي استحكام لثه آن را روي لثه بماليد و يا بجويد.

5- دم كرده پوست سبز پسته حالت دل بهم خوردگي و استفراغ را از بين مي‌برد.

مواد مغذي پسته:

مغز پسته حاوي مقاديري ويتامين A، آهن، اسيدهاي چرب غيراشباع، ويتامين E، ويتامين B6، B2، B1، پتاسيم، پروتئين، روي، سلنيوم، فسفر، فولات، فيتواسترول، كلسيم، مس و فيبر است.

اسيدهاي چرب غيراشباع موجود در پسته سبب كاهش كلسترول بد (LDL) و كاهش ابتلا به امراض قلبي مي‌شود. مطالعات نشان داده افرادي كه به طور منظم (هفته‌اي يكبار) از خشكبار استفاده كرده‌اند، 25 درصد كمتر از ساير افراد به بيماري‌هاي قلبي مبتلا مي‌شوند.

ويتامين E پسته سبب حفظ سلامت و ترميم بافت‌ها شده و به عنوان يك ماده آنتي‌اكسيدان مانع از بروز سرطان و بيماري‌هاي قلبي مي‌شود.

ويتامين B1 وظيفه كمك به توليد انرژي از كربوهيدرات‌ها را در سلول‌هاي بدن به عهده دارد.

ويتامين B6 به توليد پروتئين و تركيبات شيميايي مهم بدن نظير انسولين، هموگلوبين و آنتي‌بادي‌ها كمك مي‌كند.

آهن يكي از اجزاي تشكيل دهندۀ هموگلوبين موجود در گلبول‌هاي قرمز خون است. هموگلوبين باعث انتقال اكسيژن به سلول‌ها مي‌شود. لذا آهن نقش مهمي در اكسيژن رساني به سلول‌ها دارد.
 

mashal

✔❤ مهســــــا ❤✔
همراه انجمن
ارسال ها
6,194
لایک ها
10,264
#3
(( خواص دارویی عناب ))
عناب درختی است كه ارتفاع آن تا 8 متر می رسد نوعی از این درخت مستقیم و باریك است و نوعی دیگر بصورت كج و معوج بالا می رود .



برگهای این درخت كوچك ، زیبا ، شفاف ،‌متناوب و دندانه دار است . گلهای آن كوچك و برنگ سبز مایل به زرد می باشد. میوه این درخت كه عناب نامیده می شود برنگ قرمز و بشكل تخم مرغ ودارای یك هسته است .

طعم عناب كمی شیرین است.

تركیبات شیمیایی عناب :


عناب دارای لعاب فراوان حدود 5% مواد پروتئینی ، 4%مواد قندی و مقدار زیادی ویتامین C و املاح می باشد . در عصاره آبی چوب عناب اسید زی زی فیك و اسید زی زی فوماتیك وجود دارد .

عناب از نظر طب قدیم ایران معتدل است . البته ابو علی سینا اعتقاد داشت كه عناب كمی سرد است .

1) عناب بدلیل داشتن لعاب زیاد نرم كننده سینه است.

2) ملین است مخصوصا اگر آنرا با آب و یا شیر بجوشانید.

3) ادرار را زیاد می كند.

4) عناب آرام كننده اعصاب است.

5) خون را تمیز می كند.

6) ضد سرفه است.

7) خواب آور است و بیخوابی را برطرف می كند.

8) جوشانده پوست درخت عناب داروی ضد اسهال است.

9) آسم وتنگی نفس را برطرف می كند.

10) برای معالجه و التیام زخمهای كهنه گرد ریشه خشك شده عناب را روی آنها بپاشید .

11) هسته عناب خواب آور است.

12) خستگی شدید را برطرف می كند.

13) رشد موی سر را زیاد می كند.

14) جوشانده عناب گرفتگی صدا را برطرف می كند.

15) جوشانده عناب برای سرفه و درد سینه مفید است.

16) برای برطرف كردن ورم چشم ، عناب را به چشم بمالید.

17) دستگاه هاضمه را تقویت می كند.

18) حافظه را تقویت می كند.

19) كم اشتهایی را برطرف می كند.

20) هرگاه كه احساس غمگینی كرده و گریه می كنید یك فنجان دم كرده عناب لبخند به لبهای شما می آرود.

21)و بالاخره برای درمان سرطان آب عناب را با كاهو بخورید .



طرز استفاده جوشانده عناب :



50گرم عناب را در یك لیتر آب ریخته و بجوشانید تا حجم آن دو سوم شود.

جوشانده عناب و جو :


14 دانه عناب را با 25 گرم جو پوست كنده مخلوط كرده و در 2 لیتر آب ریخته و آنقدر بجوشانید تا جو باصطلاح شكفته شود و 1/5لیتر آب باقی بماند . این جوشانده را بگذارید تا ته نشین شود . سپس روی آنرا بردارید و بنوشید .

مضرات عناب :


عناب در اشخاص سرد مزاج تولید گاز و نفخ می كند . ضمنا عناب نیروی جنسی را كم می كند بنابراین باید با غذاهای محرك مانند عسل خورده شود.
 

mashal

✔❤ مهســــــا ❤✔
همراه انجمن
ارسال ها
6,194
لایک ها
10,264
#4
(( خواص شلغم ))

امام كاظم علیه السلام در مورد شلغم می فرمایند: عَلَیْكَ بِاللِّفْتِ فَكُلهُ یَعْنى اَلسَّلجَمَ فَاِنَّهُ لَیْسَ مِنْ اَحَدٍ اِلاّ وَ لَهُ عِرْقٌ مِنَ الْجُذامِ، وَ اللِّفْتُ یُذیبُهُ؛ شلغم بخور، زیرا هیچ كس نیست كه در او رگى از جذام نباشد و شلغم این رگ را مى سوزاند. كافى(ط-الاسلامیه) ج 6 ، ص 372، ح 1
شلغم
شلغم با نام علمی: Brassica Napus L و نام انگلیسی: Turnip از خانواده: Cruciferae یعنی چلیپاییان می باشد.
شلغم گیاهی است از تیره صلبیان که دارای ریشه غده ای، محتوای مواد ذخیره ای می باشد. نباتی است دو ساله، یعنی در سال دوم کشت گل می دهد. برگ هایش سبز روشن و دارای موهای کوتاه است.شلغم از سرما عاجز نیست و گرمای زیادی هم برای نموش لازم ندارد.

ویژگی های تغذیه ای شلغم
هر چند که شلغم به عنوان سبزی نشاسته ای شناخته شده، ولی در مقایسه با همان مقدار سیب زمینی فقط یک سوم کالری (22 کالری در 100 گرم با 2 گرم فیبر) فراهم می کند. شلغم منبع غنی فیبر، ویتامین C، اسید فولیک، پانتوتنیک اسید، منگنز و مس است. همچنین منبع خوبی از تیامین (ویتامین B1)، ریبوفلاوین (ویتامین B2)، نیاسین (ویتامین B3)، ویتامین B6، ویتامین E، پتاسیم و منیزیم است.
قسمت های سبز شلغم چندین برابر ریشه محتوی مواد مغذی اند. آن ها (قسمت های سبز) منبع عالی ویتامین های A، C، E، B6 و اسید فولیک می باشد. همچنین منبع عالی از املاح کلسیم، مس و منگنز بوده و علاوه بر این قسمت های سبز این گیاه منبع غنی از فیبر غذایی است.

چگونگی انتخاب و نگهداری شلغم
ریشه های شلغم بایستی سفت و صاف و بدون هیچ نشانه قابل رؤیت دال بر کپک زدگی یا پژمردگی باشند. از مصرف شلغم های بزرگ، خشک شده و نرم باید پرهیز شود. قسمت های سبز شلغم معمولاً متصل به ریشه می باشند. مراقب باشید که قسمت های سبز بدون لکه و آسیب، ترد و به رنگ سبز تیره باشد. اگر قسمت های سبز شلغم را که به ریشه متصل اند خریداری کردید این قسمت ها را از ریشه جدا کرده و آن ها را در پلاستیک های در بسته جداگانه ای نگهداری کنید که در این شرایط به مدت 4 روز تازه می مانند.
آماده سازی شلغم
اگر شلغم مورد استفاده منشأ طبیعی داشته باشد، بایستی زیر آب سرد با یک برس سبزیجات شسته و پاک شود. در صورتی که منشأ طبیعی نداشته باشد، آن را در یک محلول ضد عفونی کننده ملایم قرار داده سپس زیر آب سرد آن را شسته و پوستش را کاملاً تمیز کنید. چنان چه قصد دارید شلغم را بدون پوست مصرف کنید در این صورت از پوست کن استفاده کرده و لایه ی نازکی از پوست آن را جدا کنید تا ارزش تغذیه ای آن تا حد ممکن حفظ شود.
شلغم از نظر طبیعت طبق حکمای طب سنتی، گرم و مرطوب است و دارای خواص ادرارآور، تحریک قوای جنسی، دفع کننده سنگ و شن کلیه و مثانه، مقوی معده، تقویت کننده نور چشم، میکروب کش، معرق، پایین آورنده فشار خون، آنتی بیوتیک و مقوی رحم است


شلغم و تیروئید

اعضا خانواده ی کلم از جمله شلغم حاوی گواتروژن ها هستند. (اجسامی که به طور طبیعی با عملکرد غده تیروئید تداخل می کنند.) گواتروژن های غذایی معمولاً اهمیت بالینی ندارند، مگر این که در مقادیر خیلی زیاد مصرف شوند یا همزمان با کمبود ید در بدن مصرف شوند.

پختن به غیر فعال شدن ترکیبات گواتروژن کمک می کند. افراد مبتلا به مشکلات تیروئید درمان نشده، از مصرف سبزیجات خانواده کلم به شکل خام به دلیل ذکر شده باید خودداری کنند. قسمت های سبز شلغم حاوی مقادیر بالایی اگزالات است. افراد با سابقه ی سنگ های کلیوی اگزالاته، بایستی از مصرف بیش از حد قسمت های سبز این گیاه خودداری کنند.
خواص و اثرات دارویی شلغم
* شلغم از نظر طبیعت طبق حکمای طب سنتی، گرم و مرطوب است و دارای خواص ادرارآور، تحریک قوای جنسی، دفع کننده سنگ و شن کلیه و مثانه، مقوی معده، تقویت کننده نور چشم، میکروب کش، معرق، پایین آورنده فشار خون، آنتی بیوتیک و مقوی رحم است. ریشه شلغم نیز ادرارآور، حل کننده املاح ادرار (اورات ها)، ضد آسکوربوت و نرم کننده می باشد.
* شلغم در موارد آنژین، سرفه و سیاه سرفه، بیماری های پوستی، آسم، گلو درد، درد سینه در هنگام سرماخوردگی، تنگی نفس، جذام، سنگ کلیه و مثانه، التهاب مثانه، افزایش اشتها، تحریک قوای جنسی، زیاد کننده ترشح اسپرم، نفاخ، مقوی دید چشم، نرم کننده سینه، تسکین دهنده سرفه بسیار مفید است. همچنین به دلیل دارا بودن ویتامین A فراوان و املاح مفید برای بدن بهترین ماده غذایی به صورت سوپ یا آش برای اشخاصی که دچار گریپ یا سرماخوردگی شده اند، می باشد.
* در موارد رفع سرفه های مزمن و سرماخوردگی های برونشیتی مصرف شیره غده ی شلغم یا تخم شلغم (به مقدار 6 گرم کوبیده شده و در دم کرده برگ تیول ریخته شود ترشح عرق و ادرار را تحریک می کند.) مفید است.
* از دانه ی شلغم معادل 30 تا 40 درصد روغن، به دست می آید که اثر نرم کننده و ملین دارد و مصرف آن باعث پیشگیری از قولنج های کبدی و کلیوی می شود. همچنین مصرف روزانه مقدار کمی از شلغم خام، در رفع اگزما مفید است.
* شلغم ضد کهیر و ضد خارش پوست و آلرژی است؛ بدین منظور مقداری شلغم را در آب پخته و بر پوست بمالید.
* شلغم به علت داشتن آرسنیک از بیماری جذام جلوگیری می کند.
* شلغم به علت داشتن فسفر برای اعصاب، مغز و قوه حافظه مفید است.

شلغم پخته شده

* شلغم به علت داشتن سلولز پاک کننده روده ها می باشد.
* شلغم به دلیل خاصیت آنتی بیوتیکی آن برای زکام و سرماخوردگی مفید است.
* شلغم برای بیماران دیابتی نیز ضرری ندارد.
* خوردن جوشانده شلغم برای برفک دهان اطفال مفید است. همچنین برای تقویت رحم و نیرو بخشیدن به تخمدان ها و آلت تناسلی مفید می باشد.
* ریشه های باریک غده شلغم را اگر خشک کرده و ساییده و با عسل تناول نمایید برای طحال و سختی ترشح ادرار نافع است. غده شلغم اگر کمی سرخ شود، اشتهاآور است ولی در اشخاص گرم مزاج، ایجاد نفخ و گاز می کند و ممکن است موجب سردرد شود که در این صورت افراد گرم مزاج باید با سکنجبین و ترشیجات آن را میل کنند.
* روغن تخم شلغم ضد نفخ است و برای تقویت آلت تناسلی چه از طریق خوردن و چه از طریق مالیدن در موضع مؤثر می باشد.
* آب شلغم به علت دارا بودن آهن و عناصر و ترکیبات مفید و ویتامین های مختلف (سرشار از ویتامین های A, E, D, B, C)، اثرات مفید شفابخش در رفع و ناراحتی های برونش ها، مجاری صفراوی بوده و ادرارآور و نیرو دهنده عصبی است.
 

mashal

✔❤ مهســــــا ❤✔
همراه انجمن
ارسال ها
6,194
لایک ها
10,264
#5
(( خواص خرمالو ))

ارزش غذایی خرمالو:
هر ۱۰۰ گرم خرمالو حاوی ارزش غذایی زیر است:

انرژی ۶۰ تا ۷۰ کیلوکالری
آب ۷۵.۵ گرم
فیبر ۵.۹ گرم
قند ۲۳ گرم
ویتامین ث ۷.۶ میلی‌گرم
پتاسیم ۲۱۰ میلی‌گرم
منیزیم ۱۱ میلی‌گرم
آهن ۰.۱۵ میلی‌گرم
خرمالو دارای مقادیر قابل توجهی ویتامین‌های B3 ،B2، B1 و C است، در ضمن این میوه مواد معدنی ضروری برای بدن مانند کلسیم، گوگرد، آهن، فسفر و پتاسیم و مقداری نیز سلولز دارد.
• خرمالو سرشار از ویتامین‌های A ، B‌ و C می‌باشد.
• خرمالو میوه ای با کالری بالا است (۱۰۰ گرم خرمالو ۷۰ کالری فراهم می کند) اما در چربی بسیار پایین است.
• طبع خرمالو گرم و تر است.
خرمالو سرشار از ویتامین C
• میزان ویتامین C موجود در این میوه قابل توجه است. این ویتامین برای تقویت سیستم ایمنی بدن لازم و ضروری است. اگر در فصل سرما لثه‌هایتان خونریزی می‌کند امکان دارد به دلیل کمبود ویتامین C باشد.
• باید بدانید که مصرف خرمالو و جذب ویتامین C آن برای بالا بردن استحکام سلامت لثه‌ها موثر است. این ویتامین برای شفافیت پوست نیز مفید است. البته توجه داشته باشید هر چه خرمالو رسیده‌تر و شیرین‌تر باشد میزان ویتامین C آن نیز کمتر می‌شود.
• مصرف مرتب غذاهای غنی از ویتامین C به بدن در توسعه مقاومت در برابر عوامل عفونی، پاک کردن سموم و رادیکال های آزاد کمک می کند.

خرمالو منبع بتاکاروتن و لیکوپن
• خرمالو سرشار از کاروتن یا همان پیش ساز ویتامین A و همچنین لیکوپن است. این دو آنتی‌اکسیدان قوی باعث خنثی شدن رادیکال‌های آزاد آسیب‌رسان شده و شما را در برابر بیماری‌های مختلفی مانند بیماری‌های قلبی عروقی و برخی از سرطان‌ها ایمن می‌کند.

• رنگ نارنجی خرمالو ناشی از همین آنتی‌اکسیدان بتاکاروتن است. برای همین هم خرمالو مانند همه‌ی میوه‌ها و سبزیجات نارنجی برای سلامتی چشم‌ها و حافظت از شبکیه چشم مفید است.
• از این گذشته بتاکاروتن موجود در آن، جریان خون سلول‌های پوست را بیشتر می‌کند برای همین هم پوستتان خوش آب و رنگ می‌شود.
خرمالو ، سرشار از فیبر
• خرمالو منبع خوب فیبرهای غذایی محسوب می‌شود و حاوی میزان قابل‌توجهی فیبر پکتین می‌باشد. ۱۰۰ گرم از میوه تازه دارای ۳.۶ گرم یا ۹.۵٪ از مصرف روزانه فیبر توصیه شده است.
فیبرهای موجود در آن باعث دفع راحت و رفع یبوست می‌شود. برای این کار توصیه می‌کنیم که روزانه دو مرتبه خرمالو میل کنید. توجه داشته باشید که این میوه حاوی آهن بوده و سدیم کمی دارد.

خرمالو برای مقابله با کلسترول و فشارخون بالا
• خرمالو سرشار از دو ماده معدنی بسیار مفید است. این میوه سرشار از پتاسیم و منیزیم می‌باشد که با کلسترول و فشارخون بالا مقابله می‌کند.
• مزیت دیگر این میوه این است که سدیم (نمک) کمی دارد.

• توصیه می‌کنیم اگر دچار بیماری‌های قلبی عروقی هستید و یا چربی و فشارخونتان بالاست از این میوه غافل نشوید.
• البته حواستان به قند موجود در آن باشد.

خرمالو به علت دارا بودن مواد معدنی، برای رشد و نمو بدن بسیار مفید است
مصرف خرمالو در سنگ کلیه
• این میوه‌ی پاییزی برای افرادی که از سنگ کلیه و سنگ مثانه رنج می‌برند مفید است. به خاطر اینکه این میوه حاوی میزان قابل‌توجهی آب و ادرارآور است. هسته‌ی کوبیده شده‌ی خرمالو نیز به دفع سنگ کلیه‌ها کمک می‌کند.

مصرف خرمالو در بارداری:
• مصرف خرمالو در دوران بارداری و حاملگی بسیار مفید و سودمند بوده و در رشد جنین و سلامت خانم های باردار ، نقش مهمی دارد.

مصرف خرمالو در کودکان:
•سرشار از ویتامین A، بتاکاروتن و همچنین مقدار قابل توجهی ویتامین‌های B۱، B۲، B۳ و ویتامین C است. این میوه همچنین مواد معدنی مختلف مورد نیاز بدن را مانند کلسیم، گوگرد، آهن، فسفر، منیزیم و پتاسیم دارد؛ به همین جهت برای رشد و نمو کودکان بسیار مفید شناخته شده است.

فواید خرمالو برای پوست و مو:
خرمالو به اندازه توت فرنگی آنتی اکسیدان دارد و به همین دلیل، شما می توانید برای جوان سازی و شاداب سازی پوستتان، روزی نیم ساعت پوست خرمالو را روی صورتتان قرار دهید.
• بتاکاروتن موجود در آن، جریان خون سلول‌های پوست را بیشتر می‌کند برای همین هم پوستتان خوش آب و رنگ می‌شود.

• افرادی که موهایشان اصطلاحا کم پشت است و یا به قدری که باید پر نیست، می توانند با خوردن خرمالو و دریافت روی (زنیک) موجود در آن، موهای سالم و پرپشتی داشته باشند.
• به خاطر حضور ویتامین ‌A در خرمالو برای پوست و ناخن و موهای خشک و شکننده مفید است.
فواید خرمالو در پیشگیری از سرطان و بیماری قلبی:
• این ویتامین نوعی «آنتی اکسیدان» است. بنابراین مصرف آن باعث از بین رفتن «رادیکال های آزاد»، عامل ایجاد انواع سرطان ها می شود. بنابراین خرمالو دارویی طبیعی برای جلوگیری از ابتلا به سرطان است.
• خرمالو سرشار از پتاسیم و منیزیم است به همین دلیل مصرف آن برای فشارخونی‌ها می‌تواند مفید باشد. در ۱۰۰ گرم خرمالو ۱۶۰ میلی گرم و در یک عدد آن که حدودا ۱۶۸ گرم است حدود ۲۷۰ میلی‌گرم پتاسیم وجود دارد. از این رو مصرف آن برای بیماران قلبی عروقی و فشارخونی‌ها مفید است.
• همچنین مصرف آن مانع از چسبندگی پلاکت های خونی و ایجاد لخته خون و در نتیجه بروز سکته قلبی و مغزی می شود. پس مصرف آن برای افراد مبتلا به بیماری قلبی یا افرادی که در معرض این خطر قرار دارند، مفید است.

خرمالو، ضد التهاب طبیعی:
خرمالوحاوی فلاونوئید پلی فنولیک آنتی اکسیدان مانند کاتچین و گالوکاتچین علاوه بر داشتن یک ترکیب ضد تومور مهم، اسید بتولینیک است کاتچین خواص ضد عفونی، ضد التهاب و ضد خونریزی (جلوگیری از خونریزی از عروق خونی کوچک) دارد.

سرشار از مواد معدنی:
• خرمالو دارای بسیاری از ویتامین های با ارزش ب – کمپلکس مانند ( اسید فولیک، پیریدوکسین ( ویتامین B6 )، تیامین و … ) است. این ویتامین ها کوفاکتورهایی برای توابع آنزیمی متابولیک در بدن عمل می کنند.
• حاوی مواد معدنی مانند پتاسیم، منگنز (۱۵٪ از DRI)، مس (۱۲٪ از DRI) و فسفر است.
• منگنز کوفاکتور برای آنزیم سوپراکسید دیسموتاز، که یک رادیکال آزاد بسیار قوی است.
• مس کوفاکتور برای بسیاری از آنزیم های حیاتی، از جمله سیتوکروم C – اکسیداز و سوپراکسید دیسموتاز ( دیگر مواد معدنی به عنوان کوفاکتور برای آنزیم منگنز و روی ) است. مس همچنین برای تولید سلول های قرمز خون مورد نیاز است.

مصرف خرمالو در بارداری بسیار مفید بوده و در رشد جنین و سلامت خانم های باردار، نقش مهمی دارد
سایر فواید درمانی خرمالو:
• خرمالو، مقادیر قابل توجهی ویتامین های A و C، کلسیم، پتاسیم و منیزیم دارد که وجودشان می تواند به هضم هرچه بهتر غذا، تقویت بینایی و بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن کمک کند.
• این میوه در افراد مبتلا به نقرس و بیماری های کبدی و کلیوی بسیار مؤثر است.

• خرمالو به علت دارا بودن مواد معدنی، برای رشد و نمو بدن بسیار مفید است و آهن موجود در آن عنصر اصلی خون‌سازی و پتاسیم موجود در آن اشتها آور و شستشو دهنده کلیه ، کبد و معده است.
• خرمالو تقویت کننده معده است، اسهال را برطرف می کند، باعث نرمی سینه می شود، کم خونی را رفع می کند و اشتهاآور خوبی هم هست.
• خرمالو آرام کننده سکسکه است.
• خرمالو بندآورنده خون‌ریزی است.
• خرمالو ورم و التهاب بواسیر را فرو می‌نشاند.
• خرمالو داروی مؤثری برای تیفوس و تیفوئید است باید از جوشانده کاسبرگ‌های زیرگل و دم گل استفاده شود.
• اگر در فواصل غذا خرمالو خورده شود موجب باز شدن اشتها می‌شود.
• برای درمان اسهال خونی ۳۰۰ تا ۵۰۰ گرم میوه رسیدهخرمالو را صبح ناشتا میل نمایید.
• زیاد کننده نور چشم است.

مصرف خرمالو در کاهش وزن:

• خرمالو میوه ای شیرین و پرکالری است که یک عدد درشت آن، حدود ۸۰ کیلوکالری انرژی دارد و شما باید برای سوزاندن این مقدار انرژی، نزدیک به ۲۸ دقیقه راه بروید. پس اگر دچار اضافه وزن هستید یا رژیم دارید، حواستان به تعداد خرمالوهایی که می خورید، باشد.

مصرف خرمالو در دیابت:
• در ضمن بیماران دیابتی هم به لحاظ دارا بودن قند فراوان در این میوه باید از مصرف بیش از حد آن اجتناب کنند.


فواید دانه خرمالو:
• از کوبیده دانه خرمالو بصورت گرد می‌توان سنگ مثانه و کلیه را دفع کرد بدین صورت که دانه را کمی حرارت داده سپس خرد نموده مانند قهوه دم کرده میل شود.
• کوبیده هسته خرمالو را با روغن منداب مخلوط کرده در یک بطری ریخته سر آن را محکم ببندید و در آب جوش به مدت یک ساعت جوشانده، سپس از این روغن می‌توان برای دردهای کمر، مفاصل و نقرس استفاده نمود و همچنین از پودر دانه آن که با حرارت بو داده شده است مانند قهوه دم کرده میل شود.

فواید برگ و گل درخت خرمالو:
• در طب سنتی قدیم از برگ درختخرمالو نیز برای درمان بیماری‌ها استفاده می‌شد.
• برگ درخت خرمالو حاوی فلاوونوئیدها است که خاصیت ضد فشار خون، ضد سرطان و ضدموتاژن دارد.
• در عین حال برگ درخت خرمالو حاوی ماده‌ای به نام astragalin است که خاصیت آنتی‌هیستامینی داشته و واکنش‌های آلرژیک و آبریزش بینی را کاهش می‌دهد.
• این ماده همچنین علائم درماتیت و التهاب را در پوست کاهش می‌دهد.
• دم کرده گل خرمالو مقوی معده است.
• جوشانده برگ‌های آن برای سرفه مفید است.

بهترین زمان مصرف خرمالو:
• چونخرمالو یک میوه اسیدی است و مصرف آن باعث افزایش ترشح اسید معده می شود، بهتر است با معده پر آن را بخورید تا اینطوری غذایتان بهتر هضم شود.
• اگر اهل مصرف میوه‌های یخ زده هم هستید باید بدانید می‌شود این میوه را نیز فریز و بعدها مصرف کرد.

هشدارها و مضرات:
• اگرچهخرمالوخواص بسیار زیادی دارد، اما خوردن بیشتر از ۱ تا ۲ عدد خرمالوی نارس در روز توصیه نمی شود. ضمن اینکه خوردن همین مقدار از خرمالوی نارس و گس هم برای کسانی که به یبوست مبتلا هستند، مناسب نیست؛ چون تانن موجود در آن یبوست را تشدید می کند.
• بهتر است کسانی که اختلالات روده ای دارند یا عمل جراحی روده انجام داده اند یا به بیماری سل مبتلا هستند، خرمالو نخورند یا در مصرف آن محتاط باشند.
• افراط در مصرف خرمالو موجب افزایش وزن میشود.
• افراط در مصرف خرمالو موجب انسداد روده میشود.
• کسانی که تمایل به خوردن خرمالوبا پوست دارند، حتما باید پیش از این کار، آن را خوب بشویند و به تکه های کوچک تقسیم اش کنند تا بتوانند نگام خوردن، آن را خوب بجوند تا مشکلی برایشان پیش نیاید.
• مصرف این میوه به صورت گس و نرسیده چندان مناسب نیست و بهتر است خرمالوی رسیده و شیرین را برای خوردن انتخاب کنید.
 

mashal

✔❤ مهســــــا ❤✔
همراه انجمن
ارسال ها
6,194
لایک ها
10,264
#6
(( خواص سویا ))
اگر شما توفو دوست دارید و یا شیر سویا را بیش از مواد لبنی انتخاب می کنید نگرانی هایی در مورد اثرات سلامتی ممکن است علاقه شما را به دانستن این اثرات به اوج خود برساند اما به نظر می رسد در مورد نقش سویا در بدن زنان سوالات بیشتر از پاسخ آنها باشد به خصوص وقتی که زنان دارای یائسگی و سرطان پستان باشند و سوء تفاهم متعددی هم وجود داشته باشد.

سویا در عرضه مواد غذایی محصول پردازش شده از سویا است توفو یکی از رایج ترین منابع است اما شما به طور فزاینده ای آن را در جایگزین مواد لبنی مانند شیر سویا و پنیر سویا و همچنین به عنوان مواد غذایی به طور خاص برای گیاه خواران، مانند همبرگر سویا و دیگر جایگزین های ساخته شده برای گوشت، استفاده می کنید.

در مورد رابطه شیر سویا و استروژن چه می دانید؟

سویا فیتواستروژن یا استروژن گیاهی است این شامل دو ایزوفلاون، جنستئین و daidzein می باشد که مانند استروژن ( هورمون جنسی زنانه ) در بدن عمل می کنند از آنجا که استروژن نقشی در همه چیز، از سرطان پستان تا تولید مثل جنسی ایفا می کند این است که ساقه سویا بیشتر بحث برانگیز شده است.
جوانب مثبت شیر سویا
شیر سویا منبع خوبی از ویتامین A ، B-12 و D است، این شامل پروتئین زیاد و کربوهیدرات به اندازه شیر گاو، که باعث می شود یک انتخاب خوب برای گیاه خواران باشد.
ارتباط سویا با سرطان اثبات نشده است
انجمن سرطان آمریکا (ACS) می گوید: اکثر مطالعات در مورد ارتباط مصرف سویا با افزایش خطر ابتلا به سرطان سینه و سایر انواع سرطان در حیوانات آزمایشگاهی انجام شده است اما از آنجا که سوخت و ساز سویا در انسان از جوندگان متفاوت است این یافته ها ممکن است در انسان صدق نکند.
ACS می گوید به دلیل اینکه تحقیق بر روی ارتباط بین سویا و سرطان در حال تحول است تجزیه و تحلیل بسیار بیشتری مورد نیاز است به نظر نمی رسد سویا هیچ خطری در ابتلا به سرطان به شمار آید.
برخی مطالعات در واقع نشان می دهد که سویا خطر ابتلا به سرطان را کاهش می دهد یک مطالعه از ژاپن نشان می دهد که نوسانات هورمونی در مردان که روزانه محصولات سویا را مصرف می کند می تواند در برابر سرطان پروستات محافظت کند دیگر مطالعات می گوید مصرف سویا همراه با پروبیوتیک ها می تواند خطر ابتلا به سرطان پستان را کاهش دهد.

هشدار در مورد مصرف سویا
تحقیقات به منظور تعیین اثر سویا بر سلامت تیروئید در حال انجام است در این زمان، فکر نمی کنیم سویا باعث بیماری تیروئید باشد. با این حال، کسانی که داروهای تیروئید را برای کم کاری تیروئید مصرف می کنند مدیریت مصرف سویا ممکن است مفید باشد. سویا ممکن است با عملکرد دارو تداخل پیدا کند لذا اجتناب از سویا حداقل چهار ساعت پس از مصرف دارو توصیه می شود.
فواید احتمالی سویا
یائسگی در زنان با توقف تولید استروژن رخ می دهد از آنجا که اعمال سویا مشابه استروژن در داخل بدن است گاهی اوقات مصرف سویا علائم یائسگی را کاهش می دهد با این حال، انجمن قلب آمریکا می گوید که این اثر تا حدودی بعید است.
شواهد اولیه نشان داد که سویا حتی می تواند خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش دهد در حالی که این ادعا تا حدودی اغراق آمیز بود تحقیقات نشان می دهد که یک رژیم غذایی که سویا را جایگزین پروتئین حیوانی نماید LDL، یا کلسترول "بد" را کاهش می دهد.
در نهایت، یک مطالعه در سال 2011 نشان داد که سویا می تواند به جلوگیری و حتی کاهش از دست دادن استخوان مرتبط با پوکی استخوان کمک کند محققان می گویند یافته های آنها نشان می دهد که زنان یائسه و دیگر افراد با تراکم پایین استخوان می تواند از مصرف زیاد سویا همراه با محصولات لبنی برای سلامت استخوان بهره مند شوند. در حال حاضر تحقیقات بر روی خواص درمانی بالقوه و خطرات ناشی از سویا در حال انجام استو در اینده نتایج بهتری بدست خواهد آمد.
 

mashal

✔❤ مهســــــا ❤✔
همراه انجمن
ارسال ها
6,194
لایک ها
10,264
#7
(( خواص ماهی تیلاپیا ))
ماهی دوست دارید؟ آیا از طعم دل‌پذیر غذاهای دریایی لذت می‌برید؟ پس حتماً باید تیلاپیا را امتحان کنید.
ماهی تیلاپیا مانند بسیاری از ماهی‌های دیگر سلنیوم زیادی دارد


مناسب برای استخوان‌ها
ماهی
تیلاپیا دارای مواد معدنی مانند فسفر است که برای سلامت انسان به آن نیاز دارد

ماهی تیلاپیا برای استخوان‌ها خوب است. این ماهی دارای مواد معدنی ای مانند فسفر است که برای سلامت انسان به آن نیاز دارد. نه تنها این ماده استخوان‌ها را قوی می‌کند بلکه برای رشد بدن نیز مناسب است. فسفر برای نگهداری از استخوان‌ها و ناخن‌ها لازم است و از بیماری‌هایی مانند پوکی استخوان جلوگیری می‌کند.
پیشگیری از بیماری هایی مانند سرطان
ماهی تیلاپیا آنتی اکسیدان های فراوانی دارد که با سرطان مبارزه کرده و بیماری‌ قلبی را درمان می‌کند

مانند بسیاری از ماهی‌های دیگر تیلاپیا نیز سلنیوم زیادی دارد. این ماهی آنتی اکسیدان هایی فراوانی دارد که با سرطان مبارزه کرده و بیماری‌های قلبی شما را درمان می‌کند. سلنیوم نه تنها فعالیت رادیکال‌های بدن را کم می‌کند بلکه احتمال استرس اکسیداتیو ( عدم تعادل در تولید رادیکال‌های آزاد و سیستم دفاع آنتی اکسیدانی ) را نیز کاهش می‌دهد. همچنین سلنیوم از جهش سلول‌های سالم تر و تبدیل به سلول‌های سرطانی جلوگیری می‌کند.
مفید برای مغز
ماهی تیلاپیا قدرت مغز را زیاد می‌کند بلکه عملکرد سیستم عصبی را بهبود می‌بخشد

تیلاپیا دارای پتاسیم و اسیدهای امگا 3 زیادی است که نه تنها قدرت مغز را زیاد می‌کند بلکه عملکرد سیستم عصبی را بهبود می‌بخشد. پتاسیم در بدن به افزایش جریان اکسیژن به سمت مغز کمک کرده و برای تعادل مایعات در بدن مفید است. پتاسیم مواد مغذی را وارد سیستم مغز کرده و باعث می‌شود مغز بتواند یا وضوح و نظم بیشتری فکر کند.
مناسب برای قلب
ماهی تیلاپیا آنتی اکسیدان های فراوانی دارد که با سرطان مبارزه کرده و بیماری‌ قلبی را درمان می‌کند

یکی از فواید دیگر تیلاپیا مراقبت آن از قلب است. این ماهی اسیدهای چرب امگا3 زیادی دارد که کارکرد دستگاه قلب و عروق را بهتر می‌کند. امگا 3 به شما کمک می‌کند فشارخون مناسبی داشته و از حملات قلبی، سکته و تصلب شریان‌های قلبی جلوگیری می‌کند.
جلوگیری از پیری
ماهی تیلاپیا دارای سلنیوم است که به ظاهر شما زیبایی می بخشد
اگر نگران بروز نشانه‌های پیری در خود هستید باید تیلاپیا مصرف کنید. این ماهی آنتی اکسیدان و ویتامین C و E دارد که برای پوست خوب هستند. این ویتامین‌ها رنگ پوست را بهتر کرده و باعث می‌شوند پوستتان براق‌تر و زیباتر به نظر برسد. به علاوه تیلاپیا دارای سلنیوم است که به ظاهر شما زیبایی بخشیده و آسیب ناشی از رادیکال‌های آزاد را متوقف می‌کند.

کاهش وزن
ماهی تیلاپیا کالری کم و پتاسیم زیادی دارد


مانند ماهی‌های دیگر تیلاپیا نیز کالری کم و پتاسیم زیادی دارد. این ماهی راهی عالی برای کاهش کالری دریافتی است. همچنین مواد غذایی لازم برای بدن را تأمین می‌کند تا بدن بتواند کارکرد درستی داشته باشد.
برای بیماران تیروئید
ماهی تیلاپیا نقش مهمی در تنظیم غده‌ی تیروئید و بهبود عملکرد هورمون‌ها ایفا می‌کند

تیلاپیا سلنیوم زیادی دارد که نقش مهمی در تنظیم غده‌ی تیروئید و بهبود عملکرد هورمون‌ها ایفا می‌کند. کارکرد منظم غده‌ی تیروئید شما را مطمئن می‌سازد که سوخت و ساز بدن بهتر شده است.
افزایش ایمنی بدن
یکی از خواص ماهی تیلاپیا تقویت سیستم ایمنی بدن است

آخرین مزیت ماهی تیلاپیا تقویت سیستم ایمنی بدن است. این ماهی فعالیت گلبول های سفید را بهبود بخشیده و از بدن در مقابل مواد مضر و دشمن‌های خارجی مراقبت می‌کند.
 

mashal

✔❤ مهســــــا ❤✔
همراه انجمن
ارسال ها
6,194
لایک ها
10,264
#8
(( خواص خربزه تلخ ))

درمان با مصرف خربزه تلخ
خربزه تلخ چه خواص درمانی دارد و در چه زمینه هایی برای سلامتی ما مفید است در درمان چه بیمار یهایی به ما کمک می کند توصیه متخصصین تغذیه و طب سنتی برای مصرف این گیاه دارویی چیست؟
یک کارشناس کشاورزی خواص درمانی و کاربردهای دارویی خربزه تلخ را تشریح کرد.
فرشید قبادی‌ها درباره خواص درمانی و کاربردهای دارویی خربزه تلخ اظهار داشت: خربزه تلخ گیاه بالارونده گل‌دار خاص مناطق گرمسیری بوده و کشت آن به‌طور گسترده در مناطق گرمسیری جهان رواج دارد.
به‌گفته وی این گیاه منبع عالی از ویتامین‌ها و مواد معدنی است که توسط آن حجم زیادی از مواد مغذی گیاه را برآورده می‌سازد. تمام اندام این گیاه حتی میوه آن تلخ‌مزه هستند. از گذشته تا کنون خربزه تلخ به‌عنوان یک گیاه دارویی سنتی برای درمان بیماری‌های مختلف مانند عفونت، التهاب، چاقی و دیابت مورد استفاده قرار می‌گرفت.
این کارشناس کشاورزی افزود: بذر و میوه این گیاه دارای خواص درمانی هستند که شامل: ضد ایدز، ضد التهاب، ضد سرطان، ضد میکروب، ضد تومور، آنتی اکسیدان، ضد جهش، ضد لیپولیتیک، ضد درد و ضد دیابت است.
قبادی‌ها بیان داشت: بین خواص درمانی که خربزه درختی داراست، ضد دیابت بودن آن بیشتر از سایر خواص آن بین مصرف کنندگان و محققین مورد توجه قرار دارد. در سال 2000 حدود 171 میلیون نفر در جهان به دیابت مبتلا بودند که پیش‌بینی می‌شود, این تعداد در سال 2030 به حدود 366 میلیون نفر برسد.
وی عنوان کرد: در این راستا داروهای شیمیایی متعددی برای پایین آوردن سطح قند خون معرفی و مصرف می‌شوند ولی نمی‌توان عوارض جانبی این داروها را نیز از نظر دور داشت. به همین دلیل یافتن راه حلی پیشگیرانه برای مقابله با دیابت ضروری است.
این کارشناس کشاورزی ادامه داد: در نتیجه خربزه تلخ می‌تواند جایگزین مناسبی برای کاهش سطح خون برای بیماری دیابت باشد. محققین اعلام داشتند این گیاه بر هر دو نوع دیابت نوع 1 و 2 تأثیر مثبت دارد.
قبادی‌ها اضافه کرد: ترکیبات زیستی موجود در این گیاه که بر قند خون مؤثرند شامل: ساپونین‌های استروئیدی که به نام charantin شناخته می‌شوند، پیتیدهای شبه‌انسولین که برای دیابت نوع 1 مفیدند، آلکالوییدها و ترکیبات دیگری به‌نام گلیکوزیدهای اسید اولئانولیک که برای بهبود محدوده قند خون در دیابت نوع 2 کاربرد دارند.
وی عنوان کرد: این گیاه به‌طور گسترده در رژیم غذایی مردم ساکن کشورهایی مانند پاکستان، فیلیپین، پاناما، نپال و هندوستان قرار داشته و کشت می‌شود. با توجه به این که در ایران مناطقی وجود دارد که می‌توان این محصول را در آن مناطق کشت کرد، می‌توان با همکاری بخش خصوصی، خصوصاً کشاورزان کشت این گیاه ارزشمند را در کشور رواج داد
 

mashal

✔❤ مهســــــا ❤✔
همراه انجمن
ارسال ها
6,194
لایک ها
10,264
#9
(( خواص خربزه تلخ ))

درمان با مصرف خربزه تلخ
خربزه تلخ چه خواص درمانی دارد و در چه زمینه هایی برای سلامتی ما مفید است در درمان چه بیمار یهایی به ما کمک می کند توصیه متخصصین تغذیه و طب سنتی برای مصرف این گیاه دارویی چیست؟
یک کارشناس کشاورزی خواص درمانی و کاربردهای دارویی خربزه تلخ را تشریح کرد.
فرشید قبادی‌ها درباره خواص درمانی و کاربردهای دارویی خربزه تلخ اظهار داشت: خربزه تلخ گیاه بالارونده گل‌دار خاص مناطق گرمسیری بوده و کشت آن به‌طور گسترده در مناطق گرمسیری جهان رواج دارد.
به‌گفته وی این گیاه منبع عالی از ویتامین‌ها و مواد معدنی است که توسط آن حجم زیادی از مواد مغذی گیاه را برآورده می‌سازد. تمام اندام این گیاه حتی میوه آن تلخ‌مزه هستند. از گذشته تا کنون خربزه تلخ به‌عنوان یک گیاه دارویی سنتی برای درمان بیماری‌های مختلف مانند عفونت، التهاب، چاقی و دیابت مورد استفاده قرار می‌گرفت.
این کارشناس کشاورزی افزود: بذر و میوه این گیاه دارای خواص درمانی هستند که شامل: ضد ایدز، ضد التهاب، ضد سرطان، ضد میکروب، ضد تومور، آنتی اکسیدان، ضد جهش، ضد لیپولیتیک، ضد درد و ضد دیابت است.
قبادی‌ها بیان داشت: بین خواص درمانی که خربزه درختی داراست، ضد دیابت بودن آن بیشتر از سایر خواص آن بین مصرف کنندگان و محققین مورد توجه قرار دارد. در سال 2000 حدود 171 میلیون نفر در جهان به دیابت مبتلا بودند که پیش‌بینی می‌شود, این تعداد در سال 2030 به حدود 366 میلیون نفر برسد.
وی عنوان کرد: در این راستا داروهای شیمیایی متعددی برای پایین آوردن سطح قند خون معرفی و مصرف می‌شوند ولی نمی‌توان عوارض جانبی این داروها را نیز از نظر دور داشت. به همین دلیل یافتن راه حلی پیشگیرانه برای مقابله با دیابت ضروری است.
این کارشناس کشاورزی ادامه داد: در نتیجه خربزه تلخ می‌تواند جایگزین مناسبی برای کاهش سطح خون برای بیماری دیابت باشد. محققین اعلام داشتند این گیاه بر هر دو نوع دیابت نوع 1 و 2 تأثیر مثبت دارد.
قبادی‌ها اضافه کرد: ترکیبات زیستی موجود در این گیاه که بر قند خون مؤثرند شامل: ساپونین‌های استروئیدی که به نام charantin شناخته می‌شوند، پیتیدهای شبه‌انسولین که برای دیابت نوع 1 مفیدند، آلکالوییدها و ترکیبات دیگری به‌نام گلیکوزیدهای اسید اولئانولیک که برای بهبود محدوده قند خون در دیابت نوع 2 کاربرد دارند.
وی عنوان کرد: این گیاه به‌طور گسترده در رژیم غذایی مردم ساکن کشورهایی مانند پاکستان، فیلیپین، پاناما، نپال و هندوستان قرار داشته و کشت می‌شود. با توجه به این که در ایران مناطقی وجود دارد که می‌توان این محصول را در آن مناطق کشت کرد، می‌توان با همکاری بخش خصوصی، خصوصاً کشاورزان کشت این گیاه ارزشمند را در کشور رواج داد
 

mashal

✔❤ مهســــــا ❤✔
همراه انجمن
ارسال ها
6,194
لایک ها
10,264
#10
(( خواص پیازچه ))
پیازچه ها علاوه بر طعم دادن به انواع غذاها،‌ دارای خواص فراوان دیگری نیز هستند.
پیازچه‌ مانند سیر و تره‌فرنگی عضوی از خانواده Allium محسوب می‌شوند و پیاز آن قبل از این که به طور کامل رسیده شود از زمین چیده می شود.
بسته به موقعیت جغرافیایی که پیازچه در آن به وجود آمده و رشد کرده است اسامی متفاوتی برای آن برشمرده‌اند که عبارت هستند از Scallion, Spring onion, green onion و….

برخی از خواص درمانی پیازچه عبارتند از:
• کاهش قند خون
• کاهش کلسترول خون بالا
• کاهش فشارخون بالا
• کاهش ریسک پیشرفت سرطان کولون و دیگر سرطان‌ها
جالب است بدانید همان اجزایی که مسئول بوی خاص پیازچه هستند، بیشترین فواید را برای سلامتی به ارمغان می آورند.

از اجزای تشکیل دهنده پیاز می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
۱- آلیل پروپیل دی سولفاید


تحقیقات نشان داده این ترکیب، سطوح قند خون را کاهش می‌دهد.
۲- کوئرستین

کوئرستین آنتی‌اکسیدانی است که در پیازچه‌ها یافت می شود و دارای فواید ضدالتهابی و آنتی اکسیدانی است.
۳- کروم

پیازچه ها غنی از کروم هستند. کروم یک ماده معدنی ضروری است که بدن از آن برای تنظیم گلوکز، سوخت و ساز بدن و ذخیره‌سازی ماکرونوترینت‌ها (درشت مغذی‌ها) استفاده می‌کند.
۴- ویتامین C

پیازچه‌ها سرشار از ویتامین C هستند. ویتامین C علاوه بر تقویت سیستم ایمنی بدن، از بدن در برابر بیماری‌های قلبی – عروقی، بیماری‌های مربوط به چشم و نیز چین و چروک‌های پوستی محافظت می‌کند.
روش های استفاده از پیازچه ها

پیازچه ها،‌سبزیجات چند منظوره‌ای هستند که طعم ملایمی دارند و می‌توان از آن‌ها در بسیاری از غذاها استفاده کرد.
ساقه سبز و حباب سفید رنگ پیازچه‌ها، هر دو خوراکی هستند.
پیازچه را می‌توان به صورت خام همراه با سبزی خوردن مصرف نمود یا این که آن را به صورت خام در کنار خوراک‌های مرغ و گوشت‌ها به صورت تزئین زیبایی قرار داد و البته همراه با غذا آن را خورد.
علاوه بر این، پیازچه‌های ریز ریز شده و خرد شده را می‌توان درون سالادها، سُس‌ ها و سوپ‌ها ریخت و یا این که آن را بر روی غذاهایی چون پیتزاها، ماکارونی‌ها و… قرار داد.
 
بالا