1. این پایگاه به ثبت ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران رسیده است.

    مهمان عزیز سپاس بابت بازدید شما از تالار گفتگوی دهه هفتادی ها.

    عضویت در انجمن رایگان بوده و برای عموم باز میباشد . با صرف 30 ثانیه یکی از اعضای دهه هفتادی ها شوید .

هشدار پزشكان درباره ظروف يك بار مصرف

شروع موضوع توسط shakila_nanaz ‏Oct 21, 2013 در انجمن دانستنی های پزشکی

  1. shakila_nanaz

    shakila_nanaz ✓※ زنــدِگــے مـَــלּ ســآےز تــــو نــےـس ※✓

    2,027
    31,782
    69,855
    واقعيت اين است كه اين روزها استفاده از اين نوع ظرف چنان متداول شده است كه به سختي م يتوان دنياي بدون يك بار مصر فها را مجسم
    كرد.
    علاوه بر آب ميوه فروشي ها، بستني فروش يها، پيتزا فروشي ها، سلف سرويس ادارات و دانشگاه ها، پاي ظروف يك بارمصرف به ميهماني هاي
    خانگي هم باز شده است و بسياري ترجيح مي دهند هنگام پخش غذاي نذري و در مراسم هايي مانند جشن تولدهاي كودكانه دردسر شستشوي
    ظرف را به كلي از برنامه حذف كنند و از بشقاب و ليوان هاي رنگارنگ پلاستيكي استفاده كنند.
    طبيعي است كه وقتي كالايي اين چنين جاي خود را در سبد خانوار باز مي كند، با چند اطلاعيه بهداشتي مصرف آن محدود نمي شود، اما استفاده
    صحيح از اين پديده حداقل كاري است كه مي توان نسبت به آن اميد داشت. ضمن اينكه استفاده از ظروف يك بار مصرف گاهي اوقات محاسني
    هم به همراه دارد.
    چندي پيش روابط عمومي دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي درماني ايران، طي اطلاعي هاي از شهروندان درخواست كرد جهت توزيع مواد
    غذايي و آشاميدني تنها از ظروف يك بار مصرف استاندارد استفاده كنند. اين اطلاعيه تصريح كرده است:
    به منظور جلوگيري از مسمومي تهاي ناشي از آلودگي ظروف توصيه م يشود جهت توزيع مواد غذايي و آشاميدني از ظروف يك بار مصرف »
    «. استفاده شود
    البته به نظر نمي رسد اين توصيه دانشگاه علوم پزشكي ايران با اطلاعيه هاي قبلي وزارت بهداشت منافاتي داشته باشد كه اين گونه بود:
    حتي المقدور در مكان هايي كه ظرفشويي حداقل دو مرحل هاي شستشو- آبكشي موجود و امكان شستشوي صحيح و ضد عفوني مناسب وجود »
    دارد، توصيه م يشود ظروف شيشه اي (پيركس)، استيل و چيني سالم بدون ترك خوردگي و لب پريدگي به جاي ظروف يك بار مصرف مورد
    «. استفاده قرار گيرند
    ظرف شفاف به علاوه ي غذاي داغ مساوي است با سرطان
    اگر به هشدارهاي كارشناسان در مورد ظروف يك بار مصرف دقت كنيم، متوجه مي شويم كه فصل مشترك تمام اين اطلاعيه ها يك جمله
    است: ظروف يك بار مصرف بي رنگ و شفاف فقط براي غذاها و نوشيدن يهاي سرد مناسب هستند و نبايد براي نوشيدني ها و غذاهاي داغ
    استفاده شوند. همچنين ظروف يك بار مصرف سفيد رنگ و فوم دار براي مواد غذايي سرد، گرم و مرطوب مناسب هستند، ولي براي مواد غذايي
    داغ نبايد استفاده شوند و استفاده از اين ظروف مثلاً براي پيتزايي كه در دماي 140 درجه سانتيگراد طبخ مي شود، توصيه نمي شود.
    استفاده نابجا از ظروف پلي اتيلن(پلاستيكي) موجب آزاد شدن مواد آلي و تركيبات شيميايي موجود در ديواره ظروف و
    ورود آنها به داخل مواد غذايي م يشود كه مصرف آنها براي سلامتي مضر است و ممكن است مشكلات گوارشي و حتي
    بروز برخي بدخيمي ها در افراد را به دنبال داشته باشد.
    در ساخت ظروف يك بار مصرف، به منظور جلوگيري از شكنندگي ظروف، از مواد » : خسروي، كارشناس بهداشت محيط در اين زمينه م يگويد
    پلاستي سايزر استفاده م يشود. بنابراين اگر در درون اين ظروف آب جوش يا غذاي داغ مانند آش ريخته شود، اين مواد حل شده، وارد بدن
    مي شوند و به دليل داشتن تركيبات خاص منجر به بروز سرطان هاي مختلف مي شود. اين خاصيت به خصوص در مورد ظروف يك بار مصرف
    «. شفاف كه درصد بالاتري از مواد سرطان زا را دارا هستند و در جامعه كاربرد بيشتري هم دارند، بسيار حائز اهميت است
    اما نكته مهم ديگر در استفاده از ظروف يك بار مصرف به نوع رنگي اين ظروف مربوط م يشود كه استفاده از آنها احتياط بيشتري را م يطلبد،
    چرا كه اصولاً جنس يك بار مصر فها به گونه اي است كه توانايي نگهداري رنگ را ندارند و هنگام تماس با چاي يا غذاي داغ رنگ حل
    مي شود و يك لايه از آن همراه غذا يا چاي ميل مي شود.
    استاندارد را فراموش نكنيم
    اما علاوه بر انواع پلاستي كهايي كه به عنوان ظروف يك بار مصرف در سرو چاي يا غذا مورد استفاده قرار مي گيرند، دسته اي ديگر از اين مواد
    مي شوند. مونومرها موادي سمي و براي سلامت انسان مضر هستند؛ در حالي كه پليمرها خنثي هستند و مشكلي ندارند. اما اشكال كار اينجاست
    كه معمولاً در فرايند تهيه پليمرها مقداري مونومر باقي م يماند. اگر اين فرآيند اصولي و مطابق استانداردهاي لازم صورت گرفته باشد، مشكلي
    براي سلامت افراد به وجود نمي آورد. براي همين در استفاده از پلاستيك ها به عنوان ظروف غذا بايد بسيار محتاط بود و در ضمن به هرنوع
    «. پلاستيكي نبايد مجوز بسته بندي مواد غذايي داده شود
    نكته ديگري كه دكتر كشاورز به آن اشاره مي كند، مطلبي است كه استفاده كنندگان از ظروف هم بايد به آن توجه كافي داشته باشند و ظروف
    به عنوان ظروف آشپزخانه، ظروف نگهداري غذا در يخچال، ظروف بسته بندي مواد غذايي به خصوص لبنيات مانند ماست و پنير و همچنين
    بطري هاي آب معدني استفاده مي شوند كه استفاده از اين ظروف نيز مستلزم رعايت نكات ايمني خاصي است.به طور كلي پلاستيك ها، پليمرهايي هستند كه از سنتز مواد اوليه اي به نام مونومر تهيه میشود
     
    MahDiyaR Mjd، !!HISS!!، μ~¤@ฯmit@¤~μ و 35 نفر دیگر از این ارسال تشکر کرده اند.
  2. sogi

    sogi

    1,285
    1,824
    410
    thumbsup:biggrin:
     
    MahDiyaR Mjd، μ~¤@ฯmit@¤~μ، SHAPARAK و 3 نفر دیگر از این ارسال تشکر کرده اند.
  3. shakila_nanaz

    shakila_nanaz ✓※ زنــدِگــے مـَــלּ ســآےز تــــو نــےـس ※✓

    2,027
    31,782
    69,855
    :smile:میسی
     
    MahDiyaR Mjd، μ~¤@ฯmit@¤~μ، Sara AS و 5 نفر دیگر از این ارسال تشکر کرده اند.
  4. sogi

    sogi

    1,285
    1,824
    410
    خواهش:20:29:
     
    μ~¤@ฯmit@¤~μ، Sara AS، SHAPARAK و 2 نفر دیگر از این ارسال تشکر کرده اند.
  5. MM75

    MM75 بهترین نیستم اما!!!!!!!!!!!!!!!!!! خوودممممممم.

    2,262
    8,617
    3,225
    ممنون
     
    Sara AS، Mina joon، SHAPARAK و 2 نفر دیگر از این ارسال تشکر کرده اند.
  6. sepideh.S

    sepideh.S Ceramist

    970
    3,329
    436
    سپاسگذارم : ))
     
    Sara AS، SHAPARAK، fariba.913 و 2 نفر دیگر از این ارسال تشکر کرده اند.
  7. merc azizam
     
    μ~¤@ฯmit@¤~μ، Sara AS، SHAPARAK و 2 نفر دیگر از این ارسال تشکر کرده اند.
  8. زیبا

    زیبا زیبای انجمن

    543
    2,584
    1,295
    ممنون.
     
    μ~¤@ฯmit@¤~μ، Sara AS، SHAPARAK و 2 نفر دیگر از این ارسال تشکر کرده اند.
  9. مغسی... منمون
     
    μ~¤@ฯmit@¤~μ، *avril*، Sara AS و 3 نفر دیگر از این ارسال تشکر کرده اند.