1. این پایگاه به ثبت ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران رسیده است.

    مهمان عزیز سپاس بابت بازدید شما از تالار گفتگوی دهه هفتادی ها.

    عضویت در انجمن رایگان بوده و برای عموم باز میباشد . با صرف 30 ثانیه یکی از اعضای دهه هفتادی ها شوید .

نکــــــاتی درباره مرباها

شروع موضوع توسط MahD!ye ‏Nov 24, 2012 در انجمن دکوراسیون و خانه داری

  1. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    [Broken External Image]:

    برای مشاهده لینک ها لطفا ثبت نام کنید و یا اگر حساب کاربری دارید وارد شوید

    نکــــــاتی درباره مرباها


    ● کپک زدن و ترش شدن مربا و شربت


    این حالت در صورتی در مربا و شربت به وجود می آید که مربا یا شربت به حد کافی قوام نیامده باشد. اگر در یکی دو روز اول متوجه رقیق شدن شربت یا مربا شدید آن را دوباره بجوشانید تا قوام بیاید.


    ● شکرک زدن مربا و شربت

    این حالت در زمانی به وجود می آید که شربت و مربا با حرارت تند جوشیده باشد و آب آن سریع تبخیر شده باشد. در چنین حالتی کمی آب جوش اضافه کنید و شربت را دوباره بجوشانید یا ممکن است میزان شیرینی شربت یا مربا زیاد باشد که بهتر است برای مرباها و شربت های شیرین از کمی آبلیموی تازه استفاده شود.


    ● شفاف شدن شربت ها

    برای شفاف شدن شربت ها و جرم گیری آن ها می توان از یک عدد سفیده تخم مرغ استفاده کرد به طوری که وقتی شربت در حال جوش است سفیده را اضافه ولی مخلوط نمی کنیم. سفیده جرم شکر را می گیرد و تیره می شود در نتیجه شربت شفاف می شود. سپس سفیده را از شربت بیرون می آوریم.


    ● مارمالادها

    مارمالادها روش پختشان با مربا فرق دارد. در مارمالادها میوه ها را یا خرد می کنیم و یا به صورت پوره در می آوریم. در مارمالاد چون زمان پخت کوتاه است عطر و طعم میوه بهتر حفظ می شود. مارمالادها اگر با دقت و به طور صحیح درست و در شیشه های استریلیزه نگهداری شوند می توان آن ها را به مدت یک سال در یخچال نگهداری کرد.


    ▪ نکات لازم مارمالادها

    ۱) شیشه مارمالاد را باید از نوعی انتخاب کنید که اندازه آن کوچک و دیواره آن ها صاف و یک دست باشد.


    ۲) مارمالادها زمانی تغییر رنگ و شفافیت خود را از دست می دهند که:

    الف) در جای گرم نگهداری شوند.

    ب) تاریخ نگهداری آن ها گذشته باشد.

    ج) دوباره جوشانده شوند.


    ۳) شناور بودن میوه روی شیشه و جدا شدن آن از شیره به این دلایل است:

    الف) ممکن است میوه نارس باشد.

    ب) میوه کمتر از مدت تعیین شده پخته شده باشد.

    ج) زمانی که مارمالاد از روی حرارت برداشته می شود درون شیشه ریخته شود.


    ۴) زمانی که مارمالاد را از روی حرارت بر می دارید باید آن را حداقل ۱۰ دقیقه هم بزنید تا میوه و شیره به طور یکنواخت با هم مخلوط شوند. اگر کف روی آن جمع شد کف آن را بایک قاشق فلزی جدا کنید.


    ۵) مارمالادها را بیشتر از یک سال نگهداری نکنید.

    ۶) مارمالادهای آماده را قبل از استفاده ۱۵ روز الی یک ماه در یخچال نگهداری کنید تا عطر و طعم مطبوع تری برایتان داشته باشد.

    ۷) شکرک زدن مارمالاد ممکن است به این دلایل باشد

    الف) شکر آن زیاد باشد.

    ب) مارمالاد بیشتر از زمان پخت مقرر پخته شود.


    ۸) مارمالادها باید در قابلمه لعابی یا استیل پخته شود. ظرف باید متناسب با اندازه شکر و میوه باشد. به طوری که وقتی شکر و میوه را درون ظرف می ریزیم بیشتر از یک سوم حجم ظرف را نگیرد تا زمان پخت مخلوط از ظرف بیرون نریزد.