1. این پایگاه به ثبت ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران رسیده است.

    مهمان عزیز سپاس بابت بازدید شما از تالار گفتگوی دهه هفتادی ها.

    عضویت در انجمن رایگان بوده و برای عموم باز میباشد . با صرف 30 ثانیه یکی از اعضای دهه هفتادی ها شوید .

نکات ریز و درشت خانه داری

شروع موضوع توسط MahD!ye ‏Feb 16, 2014 در انجمن دکوراسیون و خانه داری

  1. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    نگهداري مواد غذايي در خانه
    براي كنترل درجه حرارت از دماسنج يخچال استفاده كنيد. فاسدشدني‌ترين مواد غذايي را در سردترين قسمت يخچال قرار دهيد. براي آنكه يخچال در تمام اوقات سرد باقي بماند، از پركردن بيش از حد آن بپرهيزيد. در يخچال را طولاني‌تر از مدت لازم باز نگه نداريد. ذوب كردن يخ يخچال به طور منظم موجب خنك نگهداشتن آن و كاهش مصرف برق خواهد شد. تكثير اغلب باكتري‌ها در يخچال، كند و در فريزر، متوقف مي‌شود. اما يخچال يا فريزر نمي‌تواند باكتري‌ها را نابود كند، بنابراين بايد از پخش و انتقال آنها از يك ماده غذايي به ماده غذايي ديگر جلوگيري كنيد. گوشت خام و غذاهايي را كه از حالت انجماد خارج مي‌شوند، بايد در ظرف دردار نگهداري كنيد. با اين كار،‌تراوش حاصل از آنها باعث آلودگي ساير مواد غذايي نمي‌شود. در صورت امكان، هنگامي فريزر را خاموش و برفك‌زدايي كنيد كه ذخيره مواد غذايي داخل آن كم باشد. قبل از اين كار، ترتيبي بدهيد تا مواد غذايي داخل فريزر را سرد نگه داريد. تخم‌مرغ را در يخچال نگهداري كنيد. بهتر است تخم‌مرغ‌هاي شكسته يا ترك‌دار را دور بريزيد. مواد غذايي را به روش‌هاي مختلف بسته‌بندي مي‌كنند، مانند كنسرو كردن، استفاده از پوشش‌هاي پلاستيكي، بسته‌ بندي تحت خلأ و بسته‌بندي در اتمسفر تغيير يافته (كه بسته‌ها به جاي هوا حاوي گازهاي ديگر مانند نيتروژن و يا دي‌اكسيدكربن هستند)‌. بسته‌بندي از هر نوع كه باشد، بايد دستوراتي كه در مورد شرايط نگهداري، كنترل دما و مدت زمان نگهداري در برچسب آن نوشته شده رعايت شود.
     
  2. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    تهويه مطبوع در خانه ايجاد كنيد!
    در اين مطلب سعي شده است تا نكات كليدي براي برطرف كردن بوهاي نامطبوع در منازل ارائه شود:
    به ياد داشته باشيد براي رهايي از بوي بد و تهوع‌آور فاضلاب بد نيست كه سري به سيفون سنگ چاه دستشويي بزنيد. اين سيفون هميشه بايد داراي آب باشد چون در غير اين صورت بوهاي نامطبوع شما را ديوانه خواهد كرد.
    در اين خصوص بد نيست بدانيد كه اين سيفون در حقيقت حائلي بين شما و فاضلاب است. به ياد داشته باشيد كه اگر مدت زيادي و به هر دليل از دستشويي استفاده نكرده‌ايد، مقداري آب در آن ريخته تا آب داخل سيفون آن نيز نگنديده و بوي نامطبوع استشمام نكنيد. براي مقابله با بوي نامطبوع زباله‌هايي كه در سطل آشپزخانه جمع شده‌اند پاشيدن كمي جوش‌شيرين روي زباله‌ها در كاهش بوي نامطبوعشان بسيار كارساز است البته بايد در اولين فرصت آنها را به خارج از خانه منتقل كنيد. به ياد داشته باشيد كه بوي نامطبوع دود سيگار به چوب و لباس‌ها هم نفوذ مي‌كند و گاه استفاده از ادوكلن هم در از بين بردن آن تاثيري ندارد. پيشنهاد مي‌كنيم كه چند تكه كاج تازه را در اتاق قرار داده و با بستن در و پنجره منتظر از بين رفتن بوي بد سيگار باشيد. در ادامه در و پنجره را باز كرده تا هواي تازه وارد اتاق شود.
    براي از بين بردن بوي مختلف غذاها در آشپزخانه يا فريزر و يخچال مي‌توانيد ظرفي محتوي جوش شيرين در محل قرار داده تا با جذب شدن بوها به اين ماده به سرعت شاهد از بين رفتن بوها باشيد.
    اگر جوش شيرين در اختيار نداريد استفاده از وانيل نيز پيشنهاد مي‌شود. اين ماده نيز مي‌تواند تا ميزان قابل توجهي بوهاي مختلف را به خود جذب كند.
     
  3. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    چگونه داخل فر( آون ) خود را تميز كنيد؟
    [​IMG]

    مراحل كار:
    1.قفسه‌هاى داخلى فر را بیرون بیاورید و آنها را درون آب و ماده شوینده قرار دهید .
    2. اجاق را روی درجه حرارت 200 درجه تنظیم كنید .
    3. اجاق را خاموش كرده سپس درب فر را باز كرده و اسپری مخصوص پاك كننده را درون آن می پاشید . البته مواظب باشيد اسپرى به نقاط حساس (مدارها) پاشيده نشود .

    [​IMG]
    4. اجازه بدهید به مدت 10 دقیقه این اسپرى روى كثافات بنشیند .
    5. در این مرحله با یك اسفنج نمناك میتوانید همه آلودگى‌ها را پاك كنید .
    6. با یك پارچه تمیز همه جاى فر را خشك كنید.
    [​IMG]
     
  4. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    سرد كردن و انجماد یكی از متداول ترین روش‌های نگهداری مواد غذایی است كه موجب طولانی شدن زمان ماندگاری آنها می‌شود. استفاده از یخچال برای نگهداری برخی مواد غذایی فاسد شدنی مانند گوشت، مرغ، ماهی و لبنیات، ضروری است. همچنین یخچال به تازه ماندن بعضی مواد غذایی مانند سبزی و میوه خام و ایجاد طعم دلنشین و خنك در نوشیدنی‌ها كمك می‌كند.
    حداكثر زمان ماندگاری مواد غذایی فاسد شدنی و نیز بسیاری از میوه‌ها و سبزی‌ها در صفر درجه سانتیگراد دو هفته، در5 درجه سانتیگراد یك هفته و در درجه حرارت اتاق (22 درجه سانتیگراد) چند ساعت است.
    غذای سرد سالم تر است
    با تغییر شیوه زندگی، نیاز ما به یخچال بیشتر شده است. به دفعات كمتری خرید می‌كنیم، ولی هر بار میزان بیشتری مواد غذایی می‌خریم. در نتیجه مواد غذایی بیشتری را برای مدت طولانی تر در یخچال نگهداری می‌كنیم.
    چند نكته مهم:
    - دمای سردترین قسمت یخچال را بین صفر تا پنج درجه سانتیگراد نگه دارید.
    - پس از باز كردن در قوطی كنسرو، محتویات آن را در ظرفی خالی كنید و روی آن را بپوشانید. در غیر این - صورت ممكن است قوطی، غذا را آلوده كند.
    - غذایی را كه تاریخ مصرف آن گذشته است، دور بریزید. بر چسب مواد غذایی را در ارتباط با درجه حرارت محل نگهداری و زمان ماندگاری كنترل كنید.
    - یخچال را بیش از حد پر نكنید زیرا هوای خنك، كه یخچال را سرد نگه می‌دارد، نمی تواند جریان پیدا كند.
    - یخچال را نزدیك اجاق گاز یا منبع حرارتی دیگر قرار ندهید.
    - فاسد شدنی ترین غذاها را در سردترین قسمت یخچال بگذارید.
    حال قسمت‌های مختلف یك یخچال و مواد غذایی را كه در آن قسمت‌ها بایستی نگهداری شوند ، برایتان بازگو می‌كنیم.
    سردترین قسمت (0 تا 5 درجه سانتیگراد)
    در این قسمت غذاهایی را قرار دهید كه باید سالم نگه داشته شوند. روی مواد غذایی خام را بپوشانید یا آنها را بسته بندی كنید. مواد غذایی كه باید در این قسممت نگهداری شوند شامل :
    - غذاهای پخته ی سرد مانند غذاهای آماده مصرف، انواع پیراشكی، مرغ آماده مصرف
    - شیر، ماست و پنیر تازه
    - انواع گوشت پخته، سوسیس و كالباس
    - سالادهای آماده مانند سالاد سیب زمینی و الویه
    - غذاهای خانگی مانند انواع خورش و آبگوشت
    - شیرینی خامه ای
    گوشت، مرغ و ماهی تمیز شده را همیشه در سردترین قسمت یخچال و حتماً در ظروف در بسته نگه دارید و آنها را هر چه سریع تر مصرف كنید و برای مدت طولانی تر در فریزر نگه داری كنید.
    قسمت‌های خنك
    در این قسمت مواد غذایی را كه بهتر است خنك نگه داشته شوند تا برای مدت بیشتری تازه بمانند، بگذارید، مانند:
    - آب میوه و پنیر سفت مانند پنیر پیتزا
    - ظروف و شیشه‌های باز شده سس سالاد، سس گوجه فرنگی و مربا كه بر چسب " در یخچال نگه داری شود" داشته باشند.
    - كره، مارگارین روغن‌های خوراكی
    - تخم مرغ
    در صورت وجود قسمت‌های مجزای مخصوص (جای كره و تخم مرغ) می‌توان از آنها استفاده كرد. تخم مرغ پس از خرید باید در یخچال نگه داری شود. در صورتی كه روی بسته توصیه‌هایی شده است، به آنها عمل كنید.
    جا میوه ای
    این قسمت گرم ترین منطقه یخچال است.
    سبزی، میوه و مواد اولیه سالاد ماند كاهوی خرد نشده، گوجه فرنگی، تربچه را در این قسمت می‌توانید نگه دارید.
    بعضی از میوه‌ها و سبزی‌ها مانند موز، لیمو و گوجه فرنگی را بهتر است در دمای بالاتر از 10 درجه سانتیگراد نگه دارید تا كیفیت آن‌ها به خوبی حفظ شود.
    یخچال را بیش از حد پر نكنید
    - بر خلاف فریزر كه در صورت پر بودن بهتر كار می‌كند، یخچال نباید بیش از حد پر شود. پر بودن بیش از حد یخچال، باعث توقف جریان هوای خنك (كه غذا را سرد نگه می‌دارد) می‌شود.
    - وقتی زیاد خرید می‌كنید، مجبور می‌شوید به زور آنها را در یخچال جا دهید. سعی كنید نوشیدنی‌هایی را كه برای مصرف فوری احتیاج دارید، در یخچال بگذارید و پس از مصرف به تدریج جایگزین كنید كه این نوشیدنی‌ها شامل : نوشابه‌های گازدار مثل كولا ، آب میوه پاكتی ، ماء الشعیر و آب معدنی است.
    - بسیاری از ظروف و شیشه‌های مربا، سس و غیره را فقط پس از باز كردن در آن‌ها، باید در یخچال نگهداری كرد.
    - لازم نیست برای سالم ماندن نوشابه آن را در یخچال نگه دارید. نوشابه سرد فقط طعم بهتری دارد.
    آیا سردترین قسمت یخچال به اندازه كافی سرد است؟
    برای فهمیدن این موضوع به دماسنج یخچال نیاز دارید.
    - دماسنج مناسب یخچال را انتخاب كنید.
    - دماسنج یخچال را كه قیمت چندانی ندارد، می‌توان از فروشگاه‌های بزرگ و زنجیره ای، فروشگاه‌های لوازم خانگی و برخی كارخانه‌های سازنده یخچال خریداری كرد. نوعی را انتخاب كنید كه خواندن آن راحت باشد.
    - از دماسنج جیوه ای استفاده نكنید كه ممكن است بشكند و مواد غذایی را آلوده كند.
    - دمای سردترین قسمت یخچال را به صفر تا پنج درجه سانتیگراد برسانید. برای این كار لازم نیست یخچال را خالی كنید. سپس كارهای زیر را به ترتیب انجام دهید:
    1- دماسنج را در سردترین قست یخچال قرار دهید، جایی كه به محض باز كردن در یخچال بتوانید آن را بخوانید.
    2- در یخچال را ببندید و چند ساعت (ترجیحاً شب تا صبح) آن را باز نكنید تا دمای آن ثابت بماند.
    3- بدون برداشتن دماسنج دما را بخوانید. اگر بین صفر تا پنج درجه سانتیگراد نبود درجه ترموستات یخچال را تنظیم كنید. سپس مرحله 2 را تكرار كنید و دوباره دما را بخوانید.
    4- اگر دمای یخچال هنوز به میزان مطلوب نرسیده است، ترموستات یخچال را دوباره تنظیم كنید.
    - فراموش نكنید كه بین هر بار تنظیم ترموستات یخچال و خواندن دما باید چند ساعت فاصله باشد.
     
  5. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    [​IMG]




    برای این كار از یك ماده طبیعی استفاده میكنیم : لیمو ترش . این میوه پر فایده از دیر باز برای پخت و پز برای از بین بردن لكه‌ها و بوی بد مواد غذایی و تمیز كردن كفش‌های تنیس و ... مورد استفاده قرار می گرفت . امروز ما برای از بین بردن آلودگی داخل ماكروفر هم از این ماده استفاده میكنیم :
    مراحل كار :
    1.یك فنجان مخصوص ماكروفر برداشته و داخل آن آب لیمو ترش بریزید . آب لیمو ترش به عنوان یك بوزدا عمل میكند .
    2. در این مرحله ماكرو فر را روشن كنید و به مدت سه دقیقه بگذارید كار كند . حالا بگذارید تا فنجان همچنان در ماكروفر باشد تا بخارات بدرون آن نفوذ كند و تاثیر خود را بگذارد .
    3.حالا فنجان را از ماكروفر بیرون بیاورید و داخل آن را با یك پارچه تمیزكنید . به خاطر داشته باشید اگر همیشه داخل ماكروفرتان را تمیز كنید داخل آن بوی بد نخواهد گرفت.
     
  6. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    نکات خانه داری·برای پاک کردن شمع ها،از پنبه ای که به الکل آغشته اید استفاده کنید
    ·برای آنکه یخ شما سردی بیشتری پس دهد،داخل آن مقداری نمک بریزید.
    ·پارچه ای را درون سرکه فرو برده روی لکه چسب بگذارید،بطوریکه کاملا آن را اشباع کند،بزودی چسب سفتی خود را از دست داده جدا خواهد شد. ·قبل از بریدن پنیر،همیشه کارد را گرم کنید.ملاحظه خواهید کرد که پنیر به آسانی و درست مانند کره بریده خواهد شد.
    ·اگر لوله ظرفشوئی شما گرفته يک مشت جوش شيرين در سوراخ ظرفشوئی بريزيد به اضافه نصف فنجان سرکه سفيد در سوراخ را محکم ببنديد. بعد از چند دقيقه آب سرد روی آن بريزيد ·برای جلوگیری از انتشار بوی نامطبوع آشپزخانه در فضای ساختمان،هنگام پختن سبزیجات تند،چند تکه نان در آب آن بیندازید.
     
  7. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    1- خوشبو كردن حمام :برای خوشبو شدن حمام كمی عطر یا روغن معطر روی حباب روشنایی داخل حمام بمالید زمانی كه چراغ را روشن می‌كنید، گرمای ناشی از لامپ، عطر را در هوا پراكنده می كند.
    2- از بین بردن بوی فاضلاب :یك چهارم تا یك دوم پیمانه جوش شیرین را در فاضلات بریزید. یك دوم پیمانه سركه ی سفید هم به آن بیفزایید. در فاضلاب را بپوشانید.
    3- جلوگیری از كپك زدن پرده حمام :قبل از آویزان كردن پرده ی حمام، آن را در محلول آب و نمك بخیسانید.
     
  8. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    گاهي بعد از اتو كشيدن لكه زردي روي لباس باقي مي ماند اين لكه را مي توان با محلول آب اكسيژنه برطرف كرد.
     
  9. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    1) پوشش کف اتاق در دکوراسیون داخلی از چنان اهمیت بالایی برخوردار است که کف اتاق را پایه اصلی اتاق می‌نامند. بسیاری از دکوراتورها، دکور اتاق را بر مبنای پوشش کف انجام می‌دهند. پوشش کف با توجه به کاربری اتاق و سویه‌های زیباشناختی انتخاب می‌شود. هنگام انتخاب پوشش کف باید الگوهای رفت و آمد را نیز در نظر داشت. معمولا در مکان‌های پر رفت و آمد از کف‌پوش‌های سخت و بادوام و در جاهای کم ‌رفت و آمد از کف‌پوش‌های تزیینی استفاده‌ می‌شود.

    ۲) موکت، از دیرباز، به دلیل راحتی و آسایشی که با خود همراه دارد، از اولین انتخاب‌های هر خانواده‌ای بوده ‌است. موکت‌ها با هر نوع سبک مبلمان و دکوری کاملا هماهنگ هستند و از لحاظ تجملی نیز در سطح بالایی هستند و به اصطلاح «های‌فَشِن» محسوب می‌شوند.

    ۳) موکت ثابت سراسری، رنگ و بافت و نقش را به اتاق‌های شما می‌آورد. به علاوه، بافت موکت‌ عایق حرارت و صوت است. به همین دلیل در مکان‌های پر سر و صدا و سرد استفاده از موکت بسیار مناسب است. هم موکت‌ و هم فرش، به خاطر بافت ملموس و لطیفی که دارند، باعث تلطیف خطوط راست و معماری هندسی اتاق‌ می‌شوند. از آنجایی که موکت‌ها در بافت، رنگ و طرح‌های متنوع در دسترس هستند، هماهنگ کردن آنها با انواع دکوراسیون نیز به راحتی صورت می‌گیرد.

    ۴) معمولا اتاق‌های کم اثاثیه را موکت می‌کنند تا مبله‌تر به نظر برسد. موکت‌ برای پوشش اتاق‌هایی که کف چندان زیبایی ندارند، بسیار مناسب است. به این ترتیب دیگر نیازی نیست که کف اتاق را دوباره بازسازی کنید چرا که موکت آن را کاملا می‌پوشاند.

    ۵) انتخاب موکت طرح‌دار برای فضاهای بزرگ، کار بسیار هوشمندانه‌ای است چرا که با این کار، فضا، کوچک‌تر و دوستانه‌تر به نظر می‌رسد.

    ۶) برای اتاق‌های کوچک از موکت‌های ساده و بدون طرح و با رنگ روشن استفاده کنید تا اتاق بزرگ‌تر به نظر برسد. نکته دیگر اینکه هرچه پرز موکت‌ها کمتر باشد، فضای اتاق بزرگ‌تر جلوه می‌کند.

    ۷) موکت‌هایی که رنگ تیره دارند، فضاهای بزرگ را به جایی دنج و کوچک تبدیل می‌کنند.

    ۸) موکت‌هایی که در آن رنگ‌های آفتابی به‌کار رفته ‌است حس گرمای مطلوبی را به محیط می‌دهند و برای اتاق‌هایی که از نور طبیعی آفتاب بی‌بهره‌اند، گزینه خوبی به شمار می‌روند.

    ۹) موکت‌هایی که رنگ سرد دارند باعث تعدیل فضاهای بسیار روشن می‌شون
     
  10. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    بعضی ها می پرسند: «چه طور می توانیم کمتر درگیر کارهای خانه باشیم تا بیشتر بتوانیم به مطالعه، ورزش، تربیت فرزندانمان، کارهای هنری و سایر علایق شخصی خود بپردازیم؟»
    در پاسخ این افراد باید گفت: انجام کارهای خانه از اهمیت ویژه ای برخوردار است زیرا سلامت و بهداشت جسمی و روانی همه اعضای خانواده را به همراه دارد. پس اگر طبق برنامه و اصول خاص خودش عملی شود، لذت بخش تر می شود.
    توجه به نکات ذیل می تواند شما را در انجام به موقع کارهای منزل یاری کند.
    ۱) ظرف کثیف در آشپزخانه ممنوع!
    هیچ وقت از شستن ظرف ها حتی اگر یک فنجان یا یک بشقاب باشد غافل نشوید! اگر ظروف، به موقع شسته شوند، دیگر زمان زیادی برای انجام این کار تلف نمی شود.
    ۲) برنامه ریزی برای خرید و نگهداری نان
    نان از موادی است که ریخت و پاش فراوانی دارد. بلافاصله پس از خرید نان، سفره ای پهن کنید، نان ها را به تکه های کوچک برش بزنید و بلافاصله در فریزر قرار دهید.
    ۳) سعی کنید بعضی کارها را یک جا انجام دهید.
    به عنوان مثال برای سرخ کردن پیاز، یک عدد یا ١٠ عدد، تقریبا یک مدت زمان و انرژی صرف می شود. بنابراین ما با برنامه ریزی مناسب صرفه جویی بیشتری در وقتمان داشته باشیم.
    ۴) غذا، عصرانه و میوه را پشت میز میل کنید.
    اگر عادت کنیم در آشپزخانه غذا بخوریم، فقط همان قسمت از خانه به صورت مرتب احتیاج به نظافت خواهد داشت و محدوده کمتری در معرض کثیف شدن قرار می گیرد. در ضمن چیدن و جمع کردن میز آشپزخانه راحت تر است و سریع انجام می پذیرد.
    ۵) از وسایل مختلف برای آشپزی صحیح استفاده کنید.
    استفاده از پلوپز، آرام پز و زود پز می تواند کیفیت مطلوب با صرف زمان کمتری را برایمان به همراه داشته باشد.
    ۶) حتما برای هر وسیله جایگاه مشخصی انتخاب کنید.
    هر شیء، لباس، کفش و... باید جایگاه مخصوصی داشته باشد. مثلا کفش های ورزشی در جا کفشی، طبقه سوم از بالا به پایین یا لباس های زمستانی، کمد اتاق بچه ها، در سمت چپ، طبقه بالا. می توانید دفترچه هایی تهیه کنید و در آن مشخصات وسایل و جایگاه هر کدام را بنویسید و در صورت لزوم به آن مراجعه کنید.
    در خانه قانونی وضع کنید که هر وسیله از هر جا که برداشته می شود، دوباره به جایگاه خود بازگردانده شود.
    ۷) گردگیری و کارهای ظریف خانه را خانوادگی انجام دهید.
    اصلا لازم نیست برای گردگیری، خشک کردن ظروف و پهن کردن لباس ها وقت خاصی در نظر بگیرید. می توانید وقتی فرزندتان از مدرسه آمد یا همسرتان از سر کار، همان طور که به حرف های آن ها گوش می دهید، این کارها را انجام دهید.
    شما هم می توانید نکات دیگری به این چند مورد اضافه کنید و شاهد صرفه جویی در زمان خود باشید.