1. این پایگاه به ثبت ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران رسیده است.

    مهمان عزیز سپاس بابت بازدید شما از تالار گفتگوی دهه هفتادی ها.

    عضویت در انجمن رایگان بوده و برای عموم باز میباشد . با صرف 30 ثانیه یکی از اعضای دهه هفتادی ها شوید .

نکات ریز و درشت خانه داری

شروع موضوع توسط MahD!ye ‏Feb 16, 2014 در انجمن دکوراسیون و خانه داری

  1. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    برای جلوگیری از خشک شدن پنیر , دستمالی را که با سرکه مرطوب شده است روی آن بیندازید این کار از خشک شدن پنیر جلوگیری می کند و پنیر تازه می ماند.
     
  2. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    هرگز از برسهای خشن و درشت برای پاک کردن وان دستشویی استفاده نکنید
     
  3. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    برای آنکه نان خشک را تبدیل به نان تازه کنید آن را درون حوله تمیز و مرطوبی پیچیده و مدت 24 ساعت درون یخچال بگذارید سپس حوله را بردارید و نان را چند دقیقه در فر یا روی اجاق گاز گرم کنید.
     
  4. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    ظروف چینی تزیینی مانند گلدان یا جای سیگاری و ظرف میوه را با آب ولرم بشویید و با پارچه نرمی که پرز ندهد برق بیندازید.
     
  5. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    اگر خودتان لباس هایتان را اتو می کنید بهتر است...

    لباس هاى اتو شده و ملحفه هاى صاف و اتو كشیده، هم تمیزتر و زیباتر به نظر مى رسند و هم هنگام استفاده احساسى از رضایت و خشنودى را براى شما به ارمغان مى آورند. اما اتو كشیدن لباس ها نه تنها كار چندان ساده اى نیست بلكه اگر با رعایت روش صحیح آن انجام نشود مشكل تر می شود و نتیجه آن نیز رضایت بخش نخواهد بود. چه بسا بى توجهى در هنگام اتوكارى به سوختن، خراب شدن و در نهایت از بین رفتن و بى استفاده شدن لباس هاى گاه گرانقیمت نیز منجر شود.اتوكشى به دو روش انجام مى شود : با استفاده از اتو پرسى و یا به وسیله اتوهاى دستى.

    براى صاف كردن ملحفه ها، پارچه هاى نخى، پلى استر و ابریشم، اتوى دستى مناسب تر است.

    این دو نوع اتو در حقیقت به دو شیوه متفاوت لباس ها را صاف مى كنند؛ اولى با پرس كردن و فشردن پارچه آن را صاف مى كند و اتوى دستى با كشیده شدن بر روى سطح پارچه چروک هاى آن را باز مى كند. هر یك از این دو روش براى انواع خاصى از پارچه و لباس مناسب تر هستند و برخلاف تصور ما همیشه و براى همه لباس ها یكسان و قابل جایگزینى با یكدیگر نیستند. گرچه ما اغلب در منزل از اتوهاى دستى براى اتو كردن تقریباً تمام لباس ها و انواع پارچه هاى مختلف استفاده مى كنیم. پارچه هاى ظریف مانند ژرسه، پارچه های پشمى و همچنین لباس هاى پیلى دار باید به وسیله اتوى پرسى اتوكشى شوند. اما براى صاف كردن ملحفه ها، پارچه هاى نخى، پلى استر و ابریشم، اتوى دستى مناسب تر است.

    جدا از نوع اتویى كه مورد استفاده قرار مى دهید براى رسیدن به نتیجه مطلوب و پیشگیرى از آسیب دیدن لباس ها همیشه به خاطر داشته باشید قبل از شروع اتوكشى به اطلاعات درج شده در قسمت داخلى لباس ها كه شما را از قابلیت پارچه براى اتوكشى و میزان درجه مناسب آن آگاه مى كند توجه كنید و چنانچه استفاده از اتو براى پارچه لباس مجاز باشد درجه اتو را روى میزان ذكر شده تنظیم كنید.

    پس از تنظیم درجه اتو، به تناسب جنس پارچه لباس رعایت برخى اصول دیگر نیز مى تواند در حفظ وضعیت لباس به بهترین شكل و براى مدتى طولانى تر مفید باشد؛ مثلاً هنگام اتو كردن پارچه هاى تهیه شده از الیاف مصنوعى به ویژه اگر رنگى تیره دارند براى جلوگیرى از برق افتادن پارچه، آن را از پشت اتو كنید یا یك قطعه پارچه تمیز نخى را روى آن بیاندازید و سپس اتو بكشید. براى اینكه نقش درزها و جاى دوخت زیپ روى پارچه به صورت براق باقى نماند هنگام اتو كشیدن این قسمت ها نیز از یك قطعه پارچه استفاده كنید و اتو را مستقیماً روى لباس نگذارید. اگر پارچه و لباس شما بر اثر اتو كشیدن برق افتاده، پارچه نخى مرطوبى را روى قسمت براق شده قرار دهید و اتو بكشید تا بخار حاصله، برق افتادگى را از میان ببرد.

    لباس هایى كه از پارچه هاى درشت بافت دوخته شده را نیز همیشه از پشت اتو بزنید. براى اتو كشیدن ملحفه ها و قطعات پارچه اى بزرگ ابتدا آنها را تا بزنید و به صورت یك قطعه كوچك تر چندلا در آورید سپس با باز كردن هر تا یك بخش از آن را اتو كنید (مانند ورق زدن یك كتاب). هنگام اتو زدن پرده ها، یك صندلى در پشت میز اتو قرار دهید و قسمت هایى از پرده را كه اتو زده اید روى صندلى بگذارید تا به این ترتیب از افتادن پرده روى زمین و چروك شدن دوباره آن و همچنین سنگینى و كشیده شدن باقیمانده پارچه پرده جلوگیرى شود. براى اتو كردن لباس هاى ابریشمى ابتدا آنها را كمى با آب مرطوب كنید و سپس از پشت در حالى كه یك قطعه پارچه نخى روى آن قرار داده اید اتو بزنید.



    هنگام اتو كردن پارچه هاى تهیه شده از الیاف مصنوعى به ویژه اگر رنگى تیره دارند براى جلوگیرى از برق افتادن پارچه آن را از پشت اتو كنید یا یك قطعه پارچه تمیز نخى را روى آن بیاندازید و سپس اتو بكشید. براى اینكه نقش درزها و جاى دوخت زیپ روى پارچه به صورت براق باقى نماند هنگام اتو كشیدن این قسمت ها نیز از یك قطعه پارچه استفاده كنید و اتو را مستقیماً روى لباس نگذارید. اگر پارچه و لباس شما بر اثر اتو كشیدن برق افتاده، پارچه نخى مرطوبى را روى قسمت براق شده قرار دهید و اتو بكشید تا بخار حاصله، برق افتادگى


    براى اتو كردن لباس هاى پیلى دار مانند دامن پیلى دار، ابتدا بخش پیلى دار لباس را به قسمت هاى حدود 15 سانتى متر تقسیم كنید و پیلى هاى لباس را در هر 15 سانت مرتب کنید و با اتو پرس یا با فشردن اتو دستى روى آن اتو كنید تا سرد شود و سپس 15 سانتى متر دیگر از آن را به همین ترتیب اتو بزنید. هنگام اتو كشیدن دكمه هاى پلاستیكى را با قرار دادن یك قاشق مرباخورى روى آنها بپوشانید تا با برخورد اتوى داغ صدمه نبینند. اگر چیزى مانند پارچه نایلونى بر اثر غفلت به زیر اتو چسبید، تا اتو داغ است آن را با یك حوله مرطوب شده با محلول آب و جوش شیرین تمیز كنید و سپس یك دستمال نخی خشك روى آن بكشید.

    در آخر لازم است بدانید اگر در سفر هستید و اتو به همراه ندارید مى توانید چروك هاى لباستان را با آویختن آن از یك جالباسى در حمام بخار گرفته، باز و صاف كنید.اگر قصد استحمام ندارید و در فضاى حمام بخار آب كافى براى این منظور وجود ندارد مى توانید با دست به لباستان آب بپاشید و آن را مرطوب كنید تا چروك ها باز شوند سپس با گرفتن هواى داغ سشوار از فاصله مناسب با لباس، آن را خشك و براى پوشیدن آماده كنید.
     
  6. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    يك تكه پارچه را آغشته به سركه كرده و روي چسب بگذاريد. چسب ، سفتي خود را از دست داده و از لباس جدا مي شود.
     
  7. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    برای خوشبو شدن حمام کمی عطر یا روغن معطر روی حباب روشنایی داخل حمام بمالید زمانی که چراغ را روشن می‌کنید، گرمای ناشی از لامپ، عطر را در هوا پراکنده می کند.
     
  8. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    در هنگام پخت ماکارونی به اين نكات توجه نمائيد.

    1. ماكاروني مورد استفاده نبايد بوي كهنگي و ماندگي بدهد.

    2. ماكاروني نبايد داراي ترك و خردشدگي باشد.

    3. هنگام پخت، ماكاروني ها نبايد بهم چسبيده و يا خرد شوند.

    4. ماكاروني پخته نبايد لعاب بيش از اندازه داشته باشد.

    5. ماكاروني پخته شده بايد بو ، مزه و طعم ماكاروني را داشته باشد.

    6. براحتي جويده و قابل هضم باشند
     
  9. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    نکاتي درباره فريز کردن گوشت قرمز، سفيد و ماهی

    آيا شما از آن دسته خانم‌هايي هستيد كه براي آشپزي و آماده‌كردن مواد آن، حسابي وقت مي ‌گذارند

    و هميشه از مواد غذايي تازه استفاده مي‌ كنند، يا اينكه شماهم مثل خيلي از زنان شاغل فرصت نداريد از گوشت تازه براي پخت و پز استفاده كنيد و مجبوريد سر فرصت خريدتان را انجام داده و مواد را براي وعده‌هاي غذايي آينده فريز كنيد؟ بهتر است بدانيد تازگي مواد غذايي هنگام پخت و پز، اگرچه ايده ال است، اما با به‌كاربردن روش صحيح فريزكردن، مي ‌توانيد تا حد زيادي خواص آن را حفظ كنيد.

    انتخاب درست، کليد شروع



    انتخاب صحيح گوشت قرمز، سفيد و ماهي مهم ترين نکته براي حفظ کيفيت و ارزش غذايي آن در طول نگهداري در فريزر است. براي انتخاب صحيح، به اين نکات دقت کنيد:



    - گوشت انتخاب شده، اعم از قرمز، سفيد يا ماهي نبايد زياد به پاک‌کردن نياز داشته باشد. چربي گوشت قرمز و سفيد، بايد حداقل باشد. کاهش مدت ‌زمان خريد تا فريزکردن باعث مي‌ شود تا ماده غذايي با کيفيت بهتري وارد فريزر شود. بنابراين ماده غذايي ما نبايد زياد به پاک‌کردن نياز داشته باشد تا بتوانيم آن را سريع تر فريز کنيم.

    - مواد گوشتي پاک شده و بسته‌بندي شده، اما يخ نزده، به خريد مواد گوشتي بسته‌بندي نشده ارجحيت دارند، هر چند قيمت آن بالاتر باشد. کيفيت مواد غذايي بسته‌بندي شده بالاتر از مواد غذایی بسته‌بندي نشده است.

    - براي انتخاب انواع گوشت و ماهي بايد به رنگ، بو و وضعيت ظاهري آن به دقت توجه کنيم. رنگ گوشت قرمز بايد صورتي رنگ يا قرمز کم‌ رنگ، بدون کبودي يا رگه‌هاي بنفش باشد. گوشت سفيد هم بايد صورتي- سفيد باشد و هيچگونه کبودي، زرد شدگي يا تغيير رنگي در آن ديده نشود.

    شفافيت فلس، چشم و پوست ماهي و سفت بودن گوشت آن، به ويژه در ناحيه شکم نشان‌ دهنده سلامت ماهي است. اگر از انواع گوشت‌ها و ماهي بوي ترشيدگي(بوي شبيه به سرکه) و بوي تند چربي به مشام برسد، نشان ‌دهنده کيفيت نامناسب آن است.

    - انتخاب گوشت با کيفيت بالا باعث مي‌ شود، کيفيت و ارزش غذايي آن در طول فريزکردن حفظ شود. هنگام پختن نيز مواد غذايي با کيفيت بهتر و سريع تر پخته مي ‌شوند. گوشت قرمز، سفيد و ماهي نيازي به آنزيم بري ندارند. فريزکردن مواد غذايي گوشتي خود به خود باعث توقف فعاليت آنزيم‌هاي موجود در آنها شده و از طرفي فريزکردن باعث توقف فعاليت باکتري‌ها، کپک‌ها و قارچ‌ها مي‌ شود. پاک ‌کردن، شستن و سپس بسته ‌بندي مناسب انواع گوشت و ماهي، سه نکته مهم نگهداري مناسب مواد گوشتي در فریزر است.



    بسته بندي، قدم دوم



    - بعد از خريد، بايد به دقت گوشت را تميز کنيم. منظور از تميز‌ کردن، جدا‌ کردن چربي‌هاي گوشت قرمز، جدا‌کردن پوست مرغ و درباره ماهي، تميز‌ کردن شکم و کندن فلس‌هاي آن است.

    - مرحله بعدي شست‌وشو است. براي شستن بايد از آب نيم گرم و سرد استفاده کرد تا به بافت و کيفيت مواد گوشتي آسيب نرسد.

    - يک ربع تا 20 دقيقه بعد از شست‌وشو بايد صبر کنيم تا آب آنها کاملاً خالي شود ( آب ناشي از شستن).

    - مرحله بعدي تقسيم‌کردن است. بهتر است ماهي به صورت قطعه نشده و گوشت مرغ و ماهي به اندازه‌اي که در زمان پختن غذا به آن نياز داريم، قطعه شوند. مثلاً گوشت‌هاي خورشي بايد به همان اندازه مورد نياز قطعه شوند. بهتر است مرغ به شكل قطعه شده براي كباب و جوجه‌كباب يا قيمه‌ شده تقسيم نشود.

    - براي بسته‌بندي از کيسه‌هاي پلاستيکي ضخيم يا کيسه‌هاي ايجاد کننده خلاء استفاده کنيم. کيسه‌هاي ايجاد کننده خلاء کيسه‌هايي با در زيپي هستند که با بستن در آنها هيچ هوايي داخل بسته نمي ‌ماند. نبودن هوا باعث مي‌ شود تا کيفيت و ارزش غذايي ماده بهتر حفظ شود.

    اگر در حين بسته‌بندي گوشت، کيسه فريزر به هر دليل آسيب ديد، لازم است آن را عوض کنيم. کيسه فريزر نبايد هيچ گونه منفذي داشته باشد.

    قطعه‌ها را در هر بسته به تعداد مورد نياز براي هر بار مصرف بگذاريم، چون مواد غذايي خارج شده از فريزر، به هيچ وجه نبايد دوباره به فريزر بازگردانده شوند

    - به هيچ وجه نبايد بسته‌هاي گوشت قرمز، مرغ يا ماهي‌اي را که از سوپر مارکت‌ها مي خريم، به همان شکل فريز کنيم. اين بسته‌ها مناسب فريزکردن نيستند، چون پوشش پلاستيکي روي آنها بسيار نازک است و اين باعث مي‌ شود تا رطوبت طبيعي ماده غذايي از بين برود. از طرفي مواد غذايي داخل اين بسته‌ها شسته شده و بهداشتي نيست و باعث آلوده شدن فريزر مي ‌شوند و آلودگي آنها به مواد غذايي ديگر هم منتقل مي ‌شود.
     
  10. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    با پارچه‌ای تمیز، جوهر اضافی روی لکّه را پاک کنید؛ سپس با اسفنجی آغشته به محلول آب،صابون و مایع لباسشویی یا ظرفشویی روی محل لکّه بمالید و آبکشی کنید. در مورد جوهر قرمز و مشکی از آب ژاول رقیق استفاده کنید، بعد با آب و صابون بشویید. برای پارچه‌های غیر رنگی و لکّه خشک شده، از آب اکسیژنه استفاده کنید.