1. این پایگاه به ثبت ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران رسیده است.

    مهمان عزیز سپاس بابت بازدید شما از تالار گفتگوی دهه هفتادی ها.

    عضویت در انجمن رایگان بوده و برای عموم باز میباشد . با صرف 30 ثانیه یکی از اعضای دهه هفتادی ها شوید .

نکات ریز و درشت خانه داری

شروع موضوع توسط MahD!ye ‏Feb 16, 2014 در انجمن دکوراسیون و خانه داری

  1. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    نکته اول:
    محلي كه شير سر رفته:
    براي تميز كردن محلي كه شير سر رفته است مي توانيد مقداري آب و نمك روي محلي كه شير ريخته بريزيد و مقداري صبر كنيد سپس محل مورد نظر را بشوييد.



    نکته دوم :
    براي اينكه شير به ته قابلمه نچسبد:
    براي اينكه شير به ته قابلمه يا شير جوش و اطراف آن نچسبد بايد يك نعلبكي نشكن و تميز را در كف ظرف به حالت وارونه قرار دهيد و بعد شير را روي آن بريزيد و آن را بجوشانيد.


    نکته سوم :
    جارو دستي:
    برس جارودستي بعد از مدتي كاركرد اوليه خود را از دست مي دهد و پرزهايش خم مي شود و به اصطلاح عرف به طرفي مي خوابد. براي رفع اين مشكل كافي است كه مدتي كوتاه پرز جارودستي را بالاي آبي كه در حال جوشيدن است بگيريد تا بخار آن به جارودستي برسد و موها حالت اوليه خود را به دست آورد.


    نکته چهارم :
    روان كردن نمك دان:
    براي روان كردن نمك دان بايد مقدار 5 تا 10 دانه برنج خام را داخل نمك دان قرار دهيد. اين عمل موجب جذب رطوبت نمك دان و تسهيل در خارج شدن نمك از آن مي شود.


    نکته پنجم :
    گرفتگي سينك ظرفشويي:
    يكي ديگر از اتفاق هايي كه ممكن است در خانه پيدا شود گرفتگي لوله است براي رفع گير آن بايد يك فنجان نمك و يك فنجان جوش شيرين را مخلوط كرده در دهانه مجراي خروجي سينك قرار دهيد سپس يك كتري آب كه كاملأ به جوش آمده است روي آن بريزيد. مواد ريخته شده به مرور داخل لوله رفته و چربي داخل لوله را حل كرده و موجب باز شدن لوله مي شود.
    داشتن یک شومینه تمیزكساني كه در خانه شومينه دارند و از چوب و هيزم استفاده مي كنند اگر مي خواهند شومينه كمتر دوده بگيرد بر روي هيزم ها مقداري نمك بپاشيد. با اين روش مي توانيد در فاصله طولاني تري شومينه را تميز نگه داريد.

    لامپ و نگهداری از آن براي نگهداري و حفظ از لامپ هاي مصرفي بايد نكات زير را توجه داشته باشيد:
    1: يك لامپ كثيف مي تواند 40 تا 50 درصد نور را از بين ببرد و هدر بدهد پس بايد هرازگاهي لامپ ها را با احتياط باز كنيد و تميز كنيد. 2: براي پاك كردن لامپ از پارچه مرطوب با صابون استفاده كنيد و يا تكه اي پنبه را در محلول مساوي آب و الكل خيس كرده با آن لامپ را تميز كنيد و بعد از شستن و خشك كردن با احتياط سر جايش قرار دهيد.


    تمیز کردن وسایل پلاستیکی

    براي تميز كردن وسايل پلاستيكي بايد با مقداري آب و صابون و يك اسفنج آن ها را شستشو دهيد ولي اگر آنها خيلي كثيف شدند آن را خيس كنيد و يك قاشق جوش شيرين بريزيد و با يك قطعه پلاستيك آن را بپوشانيد و بعد از چند ساعت با يك حوله مرطوب آن را مالش دهيد و اثري از لكه باقي نخواهد ماند و انواع خوب پلاستيك ها ملامين ها هستند كه سخت تر و مقاوم تر هستند و آنها را مي توان با آب داغ و صابون شست و با جوش شيرين لكه زدايي كرد و اگر لكه ها مقاومند مي توانيد از پربورات سديم استفاده كنيد.
     
    รђเ๓ค، Mohseni و شوخ از این ارسال تشکر کرده اند.
  2. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    ظرفی که درآن غذا سوخته است چه باید کرد ؟
    اگر غذا در قابلمه چسبيده هرگز از كارد و قاشق يا كف گير فلزه برايس پاك كردن آن استفاده نكنيد بلكه كافي است آن را از آب گرم پر كنيدو يك مشت نمك به آن اضافه كنيد اگر غذا خيلي محكم به قابلمه چسبيده مقداري سركه در آن بريزيد و بجوشانيد تا كاملأ پاك شود.

    کتری ، سماور و رسوب زداییبراي از بين بردن رسوب آهكي درون كتري و سماور مي توانيد:الف: كتري را داغ كنيد و ناگهان مقداري آب يخ درون آن بريزيد ( براي اين منظور نبايد كتري بسيار داغ شود كه موجب ريختن لحيم آن مي گردد.)
    ب: مي توانيد مقداري سركه درون كتري ريخته و مدت 10 دقيقه بجوشانيد و سپس آن را شسته و خشك كنيد.ج: راه سوم كه يكي از راه هاي جلوگيري از رسوب گرفتن كتري و سماور است به اين صورت است كه گوش ماهي يا فلس صدف را در كتري انداخته تا آهك موجود در آب را جذب كند.( قلوه سنگ نيز مفيد است.)
    د: راه ديگري كه براي رسوب زدايي مفيد است اين است كه در ظرف مورد نظر مقداري ( بستگي دارد به نوع ظرف) 2 يا 3 سيب زميني رنده كنيد و مدت نيم ساعت با آب درون آن،بجوشانيد و بعد يك تكه زاج سفيد كوبيده، به آن اضافه كنيد و نيم ساعت ديگر بجوشانيد مشكل رفع خواهد شد.
    ه: مي توانيد براي جرم گيري آن مقداري جوش شيرين ( آب همراه جوش شيرين) را درون ظرف بگذاريد و روي شعله بگذاريد و بعد اگر هنوز به طور كامل پاك نشده همين كار را تكرار كنيد ثمربخش خواهد بود.
    و: براي اين منظور مقداري آب درون كتري بريزيد آن را در مدت نصف روز در جايخي يخچال قرار دهيد. پس از گذشت مدت مذكور آن را درآورده پس از خارج شدن يخ از آن كتري رسوب زدايي مي شود ( به شرطي كه مقدار رسوبات زياد حجيم نباشد).

    برای محافظت از ماشین لباسشویی و عمر بیشتر آن چه باید کرد ؟براي محافظت از ماشين لباسشويي و عمر بيشتر آن بايد ماهي يكي دو بار روي قسمت هايي كه احتمال زنگ زدگي مي رود كمي وازلين بماليد براي پاك كردن داخل ماشين رختشويي در ماشين حدود 1 ليتر ( به حسب نوع ماشين و حجم آن) سركه ريخته و ماشين را روشن كنيد تا تمام مراحل شستشو را انجام دهد. سركه موجب تميز شدن لوله ها و داخل رختشويي مي شود.

    __________________
    برای لیوانهایی که درون هم رفته چه باید کرد ؟

    گاهي در خانه اتفاق مي افتد كه پس از مدتي كه دو ليوان درون هم قرار مي گيرد به هم متصل مي شود و اگر با روش خاص در نياوريد موجب شكسته شدن ليوان ها مي شودولي بهترين راه براي درآوردن آنها اين است كه ليوان ها را درون تشت آب داغي بريزيد و ليوان بالايي را از آب سرد پر كنيد مطمئنأ نتيجه مثبت خواهد بود. ( ولي بايد توجه كنيد كه اگر ليوان ها كم دوام است نبايد آب گرم خيلي داغ باشد.)

    اگر در مربا باز نمی شود ...

    خيلي در حانه اتفاق مي افتد كه درب مربا باز نمي شود به خاطر اينكه شكرك زده يا خشك شده است براي اين منظور يك قطعه پارچه مرطوب به دور سرش بپيچيد و با فشار دست آن را باز كنيد و در صورتي كه موفق نشديد فقط درب آن را زير شير آب گرم بگيريد و روي آن نيم دقيقه رويش آب گرم باز كنيد به احتمال زياد باز خواهد شد و اگر باز هم در ظرف آب گرمي به مدت نيم دقيقه قرار دهيد حتمأ درب آن باز خواهد شد.
    یخچال و رفع بوی بد آن

    براي رفع بوي بد يخچال قبل از بيان راه دفع بوي آن بايد گفت كه غذاها را در يخچال در باز نگذاريد و چنئ مدت يك بار بخچال را از برق كشبده و پاك كنيد و نگذاريد كه يخچال بوي بد بگيرد ولي براي برطرف كردن بوي يخچال مي توانيد از راه هاي زير بهره بگيريد:
    الف: مناسب ترين وسيله براي اين كار محلول جوش شيرين و آب گرم است ( كه محلول جوش شيرين ( 2 قاشق) و آب (1 ليتر ) را تهيه مي كنيد) و آن را با اسفنج به تمام قسمت هاي يخچال بكشبد از جمله طبقه هاي يخچال و جا يخي ها و كشوهاي ميوه را تميز كنيد و لاستيك درون يخچال را نيز پاك كنيد و با اسفنج مرطوب ديگري همراه با آب و پودر رختشويي تميز مي كنيد و با حوله اي نرم خشك كنيد.
    ب: راه ديگر براي رفع بوي يخچال گذاشتن پودر زغال در يخچال است و براي استفاده مجدد و بازيافت زغال مي توانيد هر از گاهي زغال را در قابلمه اي ريخت و روي شعله اي قرار داد و خوب گرم كرد تا مجددأ آماده جذب بوهاي يخچال گردد.
    ج: مقداري سركه داغ داخل يخچال بگذاريد تا بوي بد آن از ميان برود و لازم است كه ابتدا يخچال را خاموش كنيد.
    د: بوگيرهاي مخصوص كه در يخچال استفاده مي شود و در بازا ر موجود است مي توان بهره گرفت.
    و: اگر مقداري وانيل را به پنبه اي آغشته كنيد و در درون يخچال بگذاريد نيز بوي دلپذيري در يخچال ايجاد خواهد كرد.

     
    รђเ๓ค از این پست تشکر کرده است.
  3. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    ● فرش‌های ۱۰۰ساله داشته باشید!
    فرش و قالیچه جلوه خاص و بی‌نظیری به منزل گرم شما می‌بخشد، پس حفظ آنها در برابر آسیب‌های محیطی می‌تواند در درخشش زیبایی در منزلتان موثر باشد. فرش‌ها معمولاً در برابر نور خورشید چندان مقاوم نیستند پس هنگام ورود نور خورشید به داخل منزل حتماً پارچه‌ای بر روی فرش پهن كنید تا ضمن بهره‌بردن از نور مطبوع آفتاب، از فرش و قالیچه خود نیز حفاظت كنید. معمولاً فرش‌ها با گذشت زمان ریشه‌های خود را به نوعی از دست می‌دهند یا مشاهده می‌كنیم كه پاره و مندرس شده‌اند. با صرف هزینه‌ای بسیار كم می‌توانید زیبایی مجدد را به آنها برگردانید. به‌عنوان مثال فرستادن آنها به یك تعمیرگاه فرش و دوخت مجدد ریشه‌ها در عین القای زیبایی بیشتر به منزل شما، در عمر فرش نیز بسیار موثر است. استفاده از قالیچه بر روی سرامیك مشكلاتی دارد. حتماً از ترمز فرش و قالیچه استفاده كنید تا قالیچه شما ثابت بوده و لبه‌های آن به دیوارها برخورد نكند تا بدین وسیله عمر آن بیشتر شود. خوب است هرازچندگاهی از شامپو فرش ملایم و البته استاندارد استفاده كنید تا به‌جای آنكه پس از مدتی طولانی و به شدت كثیف شدن آنها را به چنگ آب و جارو و پارو بسپارید. با این كار عمر فرش خود را به شدت كاهش می‌دهید.
    ● گرمای منزل در دام ابتكار شما!
    حفظ گرما و جلوگیری از هدررفتن آن در هر خانه‌ای می‌تواند نقش قابل‌توجهی در صرفه‌جویی اقتصادی داشته باشد. بد نیست بدانید با استفاده از ساده‌ترین ابزار و به خرج‌دادن كمی ابتكار، می‌توانید در فصل زمستان و با مصرف انرژی كمتر، بیشترین گرما را در منزل خود داشته باشید.
    ▪ استفاده از درزگیرها به شدت توصیه می‌شود. معمولاً در بسیاری از خانه‌ها و به جهت وجود فواصل میان یراق‌آلات پنجره‌ها گرمای قابل‌توجهی از منزل خارج می‌شود، استفاده از درزگیر‌ها جلوی این هدررفتن را می‌گیرد.
    ▪ كانال‌های كولر را بپوشانید. بستن دریچه كانال كولر كافی نیست چون گرمای اشباع شده در بالای اتاق به‌راحتی خارج خواهد شد. با استفاده از پوشش كاغذی و ترجیحا پلاستیكی دریچه كولر را به خوبی بپوشانید.
    ▪ پهن كردن قالیچه روی سرامیك. البته این برای حس كردن بیشتر گرما در منزل به‌هنگام راه رفتن بر روی كف منزل است. وجود سرامیك موجب انتقال حس سرما به بدن می‌شود. پس پهن كردن قالیچه‌ای كوچك می‌تواند عایق خوبی در انتقال سرما به بدن شما باشد.
    ▪ شیشه‌های دوجداره فراموش نشود. گرچه در بسیاری از منازل استفاده از شیشه‌های دوجداره رایج شده اما هنوز هم بسیاری از افراد به آن اعتقاد ندارند. این شیشه‌ها به جهت داشتن هوا در حدفاصلشان، عایق خوبی برای حفظ گرما هستند.
    ● پرده‌ها را كنار بزنید، آفتاب منتظر است!
    تنوع پرده‌ها بیشتر از آنكه مربوط به مدلشان باشد به طرح و نقشه و رنگ‌های آنها بازمی‌گردد به جز زیبایی و جلوه بخشیدن به اتاق و خانه می‌تواند عامل مهمی در صرفه‌جویی انرژی و در عین حال افزایش سلامتی در میان اعضای خانواده محسوب شود. كارشناسان توصیه می‌كنند كه همواره برای اتاق خواب كودكان از پرده‌هایی با رنگ‌های سرد و آرامش‌بخش استفاده شود تا سطح بیشتری از آرامش و تصلی‌خاطر به آنها القا شود. همچنین خوب است در فصلی مثل زمستان به جای آویزان كردن پرده‌های تور و حریر در اتاق نشیمن و پذیرایی از پرده‌هایی با جنس ضخیم‌تر استفاده شود تا در خروج گرما از طریق پنجره‌ها صرفه‌جویی قابل توجهی صورت گیرد. توصیه دیگر كارشناسان این است كه در روزهای آفتابی سعی كنید در صورت امكان پرده‌ها را به كنار كشیده تا نور مستقیم آفتاب به داخل اتاق و منزل جاری شود. این كار دو مزیت دارد. یكی صرفه‌جویی در مصرف انرژی و دیگری از بین بردن ویروس‌ها و باكتری‌ها در اتاق كه معمولاً در فصولی سرد همچون پاییز و زمستان موجب بروز انواع بیماری‌ها می‌ شود .
     
  4. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    رفع لکه های شمع از فرش : اگر تکه شمع داغی روی فرش افتاده ، یک برگ کاغذ خشک کن یا کاغذ قهوه ای بردارید و روی سطح سوخته یا شمع بگذارید . اتو را داغ کنید . و روی محل مورد نظر قرار دهید تا شمع جذب کاغذ شود .
    ●شستشوی گل مصنوعی :
    برای نظافت گلهای مصنوعی از آب نیمه گرم همراه با مخلوطی از مایع ظرفشویی استفاده کنید . و گلها را داخل این محلول درست شده قرار دهید و سپس با گذشت چند دقیقه ، با اب نیمه گرم ، شست و شوی دهید .
    ●باران و شوره کفش :
    اگر نشاسته ای از سفیدی یا شوره هایی روی کفش خود دیدید ، مخلوط آب و سرکه که یکی از نتیجه بخش ترین محلولهای شیمیایی دست ساز است را آماده کنید و روی کفش بمالید . خواهید دید که هیچ اثری از شوره باقی نخواهد ماند
    ●نکته هایی بر تزئین منزل به سبک مدرن :
    مدرنیسم سبکی است که بیشتر به شییوه تفکر ارتباط دارد تا منزل ارایی . اما سبکی نیز به نام مدرنیسم در طراحی منزل به وجود آمده که طراحی ساده را توصیه می کند . هر وسیله بنا به کاربرد خود در خانه قرار داده می شود و وسایل زائد در این سبک جایی ندارد .
    ●دیوارها :
    تا حد امکان باید گچکاریها را محو کرد . به همین منظور باید رنگ گچبری دیوار را به رنگ سفید درآوریم تا مشخص نباشد . از کاغذ دیواری نباید در سبک مدرن استفاده شود ، برای تنوع می توانید به یکی از دیوارها اینه نصب کنید .
    ●پنجره ها :
    برای داخل شدن حداکثر نور به داخل خانه ، پنجره ها حتی الامکان باید ساده باشند . و پرده ای که به آنها نصب می شود ، از جنس کتان ابریشمی یا حتی از کرکره های بسیار ظریف سفید رنگ باشد . در سبک مدرن ، نور نقش مهمی ایفا می کند ، به همین منظور با سفید کردن دیوارها و پرده ها خانه روشن تر به نظر می رسد .
    ● کف :
    کف خانه حتی الامکان باید یکپارچه و بدون درز باشد . می توانید یا فرش بزرگ پهن کنید . که کف را یکپارچه بپوشاند یا اینکه کف را سنگ کنید و یک قالیچه ساده روی آن پهن کنید .
    ● اسباب خانه :
    در سبک مدرن مسلماً باید از جنس چرم و چوب بباشند و نباید از مبلهای بزرگ راحتی در خانه استفاده کرد . تعداد گیاهانی که در خانه قرار داده می شوند ، نباید از یک یا دو عدد بیشتر شود . بلکه باید از گیاهان با طراوت استفاده شود . در سبک مدرن وسایل تزئینی بسیار کم در خانه به کار می روند و می توانند شامل نقاشیهای مدرن یا مجموعه های ظریف باشند .
    ●طریقه تمیز کردن گلدان
    برای تمیز کردن گلدانی که خاک آن را خالی کرده اید ، ولی هنوز جرم دارد، لازمست آن را ابتدا با آب سرد بشویید و سپس محلول غلیظی از سرکه ونمک را داخل گلدان بریزید و مدتی صبر کنید ، تا اینکه جرم ها از دیواره گلدان جدا شود.
    ●طریقه تمیز کردن ظروف چینی
    اگر می خواهید ظروف چینی شما تمیز و براق شود ، آنها را داخل دیگی که پر از آب سرد و پودر لباسشویی است ، قرار دهید و زیر دیگ را روشن کنید تا آب به جوش آید . و چند دقیقه ای به همان حالت بجوشد.
    ●لکه های کهنه
    لکه هایی را که از مدتها پیش بر روی رومیزی و یا لباس باقی مانده اند را با محلول زیر پاک کنید : دو تا قاشق غذا خوری پودر لباسشویی ، سه قاشق غذا خوری سرکه و یک لیتر آب گرم را با هم مخلوط کرده و لکه را با آن بشویید .
    ●لکه قیر :
    برای از بین لکه قیر روی پارچه ، از بنزین و کره می توان استفاده کرد .
    ● لکه ناشی از زنگ زدگی :
    اثر زنگ فلزات ، به خصوص رگه های فلزی بر روی لباس را می توان با لیمو ترش از بین برد . لیمو ترش را از وسط به دونیم کنید و آن را روی لکه مورد نظر فشار دهید ، و آب آن روی لک زدگی بریزد . سپس یک لایه نمک روی آن ریخته و لباس را در مقابل آفتاب آویزان کنید .
    ●چرا مربا کپک می زند ؟
    یکی از دلایل کپک زدن مربا آنست که کاملاً پخته نشده است . اگر مربای شما کپک زده یک لایه از روی آن را با قاشق بردارید . و بقیه مربارا دوباره بپزید . هنگام تهیه مربا ، از قاشق چوبی استفاده کنید .
    ●یخچال را کجا بگذاریم؟
    هرگز یخچال را در نزدیکی اجاق گاز یا آبگرمکن قرار ندهید ، زیرا حرارت ناشی از پخت و پز اجاق گاز ، باعث کاهش عمر دستگاه می شود . محل استقرار یخچال باید بین ۱۵ تا ۲۰ سانتی متر از دیوار فاصله داشته باشد .
    ●راه مناسب برای باز کردن یخ مواد منجمد شده
    برای آب کردن یخ خوراکی منجمد شده ، آنها را در یخچال بگذارید . این کار علاوه بر اینکه باعث می شود مواد غذایی با سرعت کمتری از حالت انجماد خارج شوند، در انرژی مصرفی توسط یخچال نیز صرفه جویی خواهد کرد .
     
  5. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    تمیز کردن شیشه

    برخلاف تصور بسیاری از مردم بهترین زمان برای تمیز کردن شیشه صبح ها نیست! بلکه برعکس عصرها آن هم هنگام غروب است ، زمانی که آسمان هنوز روشن است اما نور آفتاب دیگر تابش مستقیم ندارد. شاید باور نکنید اما بهتر از آن ، روزهایی است که هوا کمی ابری است و بارانی نمی بارد، به عبارتی خورشید زیر ابر است . می پرسید چرا؟ برای آن که تابش نور خورشید به شیشه و گرمایی که در آن تولید می کند باعث تبخیر و خشک شدن سریع آب یا مایعی که برای تمیز کردن شیشه از آن استفاده می کنید می شود و زمانی برای شما باقی نمی گذارد تا با دستمال شیشه را تمیز کنید و عملا" شما دستمال را روی شیشه ی تقریبا" خشک خواهید کشید.
    اما چگونه شیشه را تمیز کنیم؟ فرض را بر این می گذاریم که نمی خواهیم از تمیز کننده های شیمیایی برای این کار استفاده کنیم. آب سرد بهترین انتخاب برای حرفه ای هایی است که شیشه های ساختمان های بسیار بزرگ را تمیز می کنند. اگر شیشه ها خیلی کثیف باشند کافی است ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری سرکه را در یک گالن (حدود ۴ لیتر) آب سرد مخلوط کنید و از محلول به دست آمده برای تمیز کردن استفاده کنید.
    برای دستمال کشیدن بهتر است که از ارزان ترین وسیله یعنی روزنامه های باطله استفاده کنید، چرا که بهتر از آن چیزی را پیدا نخواهید کرد. قسمت بیرونی شیشه را به صورت عمودی و قسمت داخلی را به صورت افقی با روزنامه تمیز کنید. در این صورت چنانچه قسمتی از شیشه کماکان کثیف باشد شما به سادگی خواهید فهمید که مربوط به کدام طرف است ، این مشکلی است اگر تا به حال اقدام به تمیز کردن شیشه کرده باشید حتما" با آن برخورد کرده اید.
    همچنین یادتان باشد که سرکه یکی از بهترین مایعات برای شست‌وشوی شیشه به‌ویژه پاک‌کردن چربی‌های آن است.
    __________________

    نکته هایی برای نظافت وسایل

    - برای تمیز کردن گلدانی که خاک آن را خالی کرده اید ولی هنوز جرم دارد، لازم است آن را ابتدا با آب سرد بشویید و سپس محلول غلیظی از سرکه و نمک را داخل گلدان بریزید و مدتی صبر کنید ، تا این که جرم ها از دیواره گلدان جدا شود .
    - برای این که شومینه کمتر دوده بگیرد روی هیزم ها نمک بپاشید .
    - اگر می خواهید ظروف چینی براق شوند آن ها را در آب سرد و پودر لباس شویی بجوشانید .
    - برای تمیز کردن شیشه ی عینک روی آن چند قطره سرکه یا الکل بریزید و با دستمال کاغذی تمیز کنید .
    - برای تمیز کردن چتر ، با اسفنج روی آن محلول آب و آمونیاک بمالید ( من نمی دانم آمونیاک را از کجا می شود تهیه کرد ) و بعد از این که خشک شد ، محلول آب و سرکه بمالید و صبر کنید تا خشک شود .
    - اگر روی کفش هایتان بعد از باران شوره بست ، با محلول آب و سرکه تمیزشان کنید .
     
  6. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    نگهداری نان



    نان هنوز هم یکی از مهم‌ترین مواد غذایی در خانواده‌ها محسوب می‌شود.
    کمتر میز و یا سفره‌ای را می‌بینیم که نان آن را تزئین نکند. اما همین نان که در شکل‌ها و مدل‌های مختلف تهیه می‌شود و بر سر تمام وعده‌های غذایی ما سرو می‌شود برای تازه ماندن نیاز به مراقبت دارد. این بار شما نکات کوتاهی را برای تازه نگه داشتن، نان خواهید خواند.
    نان یکی از اصلی‌ترین مواد غذایی است که تقریبا هر روزه مصرف می‌شود. اما خریدن نان از آن کارهایی است که همه از آن فراری هستند. در این قسمت ما راه‌هایی را به شما نشان می‌دهیم که با استفاده از آنها تا حد ممکن نان‌ها را تازه نگه دارید و از خرید نان بی‌نیاز شوید.
    - چیدن نان‌های داغ روی هم، کپک‌زدگی را تسریع، فاسد شدن را تسهیل و ضایعات را تشدید می‌کند؛ بنابراین قبل از سرد شدن کامل نان‌ها، آنها را دسته نکنید. نان سرد شده را نیز در پلاستیک دربسته بگذارید.
    - نان خوب مستلزم داشتن آرد باکیفیت، نانوای خوب و نگهداری صحیح است؛ پس دقت کنید از نانوایی خوبی نان بخرید.
    - خرید نان مازاد بر نیاز روزانه، یکی از علل افزایش ضایعات نان است. از خرید نان اضافی خودداری کنید.
    - قرار دادن نان در یخچال، بیات شدن نان را تسریع می‌نماید. حتی‌الامکان از این کار دوری کنید.
    - سعی کنید نان را در سفره پارچه‌ای نگهداری کنید.
    - هنگام خرید نان حتماً یک سفره پارچه‌ای یا پلاستیکی به همراه داشته باشید. نانی که پس از سرد شدن با سفره حمل و نگهداری شود، مطبوع‌تر و ماندگارتر خواهد بود.
    هر‌چه سبوس آرد بیشتر، ارزش غذایی و کیفیت و ماندگاری آن نیز افزون‌تر و هرچه سبوس آرد کمتر، ارزش غذایی آن نیز کمتر و کیفیت نان نیز پایین‌تر خواهد بود. نان‌های تیره (حاوی سبوس بیشتر) ارزش غذایی بالاتری نسبت به نان‌های سفید و روشن دارند.
    - از خوردن نان سبوس‌دار در وعده‌های غذایی خود غافل نشوید؛ مصرف نان سبوس‌دار در هر وعده غذایی ۳۰ تا ۴۰ درصد خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و گوارشی را کاهش می‌دهد؛ خوردن نان سبوس‌دار مانع از جذب سریع قند و چربی در خون می‌گردد.
    - آرد حاصل از گندم تازه و نارس، باعث تولید نان‌های سفت و بد‌هضم خواهد شد .
     
  7. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    خانه داری به سبک فنگ شویی

    همانطور که می دانیم فنگ شویی در لغت به معنی باد و آب هنر ۳۰۰۰ساله چین باستان است که هدف آن برقراری هماهنگی و تعادل میان انرژی های پیرامون ما است.
    اولین قدم برای فنگ شویی، خانه تکانی و پاکسازی مکان است. تاثیرات بی نظمی را نمی توان نادیده گرفت. بی نظمی نه تنها شما را از حرکت باز می دارد بلکه جریان انرژی های مثبت را نیز متوقف می کند.
    به همین دلیل لازم است قبل از هر کاری، شروع به پالایش خانه کنید و هرچیز معیوب و بی استفاده را جدا کنید، مگر اینکه کاملا مطمئن باشید که واقعا به درد می خورد. این اصل شامل لباس های اضافی نیز می شود اگر می خواهید لباس های تنگ شده را به امید لاغر شدن نگه دارید هرگاه واقعا لاغر شدید، خریدن لباس های جدید بهترین هدیه برای شما خواهد بود. شاید بارها گفته باشید «هیچ لباسی برای پوشیدن ندارم» در حالی که کمدتان آنقدر پر بوده که نمی توانستید چیز دیگری را در آن بگذارید در حالی که در اصل باید بگویید «هیچکدام از لباس های داخل کمدم را دوست ندارم بپوشم».
    ● طراحی نظم
    برای ساماندهی خانه باید آستین ها را بالا بزنید و کمدها و گنجه ها را خالی کنید تا دوباره احساس رضایت کنید و سپس مجددا آنها را با لباس ها و وسایلی که مطابق با احتیاجات کنونی شما هستند پر نمایید.
    اگر نمی دانید با لباس های اضافه چه کنید آنها را به موسسات خیریه بدهید تا افراد نیازمند استفاده کنند به این ترتیب علاوه بر اهدای لباس، سخاوتمندانه انرژی های مثبت را نیز پراکنده ساخته اید و به زودی متوجه خواهید شد که با جدا کردن همه این موانع قدیمی شما نیز آزاد می شوید چون بدون اینکه بدانید انرژی راکد و منفی این اشیا شما را محاصره می کند و مانع پیشرفت شما می شود.
    در روند زندگی ایجاد تغییر بسیار ضروری است حتی در طبیعت نیز تغییر و دگرگونی وجود دارد. بنابراین طبیعی است کاری کنیم که محیط پیرامون ما نیز تغییر کند. هر وسیله ای که زمانی بسیار دوست داشتیم ولی امروز بی فایده به نظر می رسد باید از خود جدا کنیم تا بتوانیم پیش برویم، مانند بادکنکی که باید بند آن را رها کرد تا در آسمان بالا رود.
    خانه را نباید تبدیل به موزه اشیای یادگاری کرد. هیچ کس دلش نمی خواهد تمام عمرش را در اتاق کودکی اش زندگی کند، چرا که مایه نگرانی خواهد بود عمل دور ریختن اشیای زاید نه فداکاری و نه بی قیدی است بلکه فقط یک تغییر موضع لازم حتی اساسی است که ما را به طرف آینده ای پررونق و شکوفا سوق می دهد.
    بسیاری از مردم فکر می کنند فنگ شویی یعنی اضافه کردن اشیای ساخت چین به لوازم خانه. آنها اشتباه می کنند. نصب آیینه پاکوآ یا زنگوله های بادی اوضاع را عوض نمی کند. با اضافه کردن چنین اشیایی، نه تنها وضعیت دگرگون نمی شود، بلکه برعکس گاهی اوضاع وخیم تر می شود. به همین دلیل است که برای آغاز کار فنگ شویی باید آماده شد و با ژرف اندیشی به این مسئله نگاه کرد.
    پس همانگونه که ذکر شد اولین قدم جدا شدن از انواع خرت و پرت ها و خرده ریزهایی است که در طول زمان در خانه جمع شده اند.
    توجه داشته باشید این امر به معنی جدا شدن از گذشته خود نیست بلکه جدا شدن از چیزی است که دیگر به آن احتیاجی ندارید. پس اگر خانه تان مملو از اشیای به دردنخور است همین الان شهامت بیرون ریختن آنها را پیدا کنید.
    ● اصلا نترسید
    همین که شروع به خانه تکانی کردید، متوجه می شوید که بسیار آسان تر از آن بود که فکرش را می کردید. به علاوه، این خانه تکانی یک تجدید انرژی برای شما ایجاد می کند که به کمک آن می توانید طرح ها و برنامه های جدید را شروع کنید.
    به کارتان تداوم بخشید و خانه را به معنای واقعی کلمه پالایش کنید. هر آنچه مانع جریان آزاد انرژی می شود از خانه خود جدا کنید تا احساس رضایت و آرامش کنید.
    هر چیزی که جلوی دست و پا را می گیرد و جا را بیهوده اشغال می کند از سر راه بردارید، پشت درها چیزی نگذارید درها باید بتوانند آزادانه و به طور کامل باز شوند. راهروهای ورودی را خلوت کنید، زیر تختخواب ها چیزی نگذارید و به طور کلی هیچ جا را به حال خود رها نکنید.
    ● فنگ شویی نور
    یک بار که همه چیزهای زیادی بیرون ریخته شد، شما آن مکان را بسیار روشن تر می یابید. پس احتیاجی به گفتن ندارد: باید به روشنایی هم نظم بخشید.
    جریان های منفی دوست دارند در مکان های تاریک لانه کنند. بنابراین اتاق های شما باید حتما روشن، نورانی و دلباز باشند تا همه بتوانند احساس خوبی داشته باشند.
    از افزودن روشنایی در جاهایی که لازم است واهمه نداشته باشید. بدن، چشم ها و ذهن شما به نور نیاز دارند. هنگامی که به اندازه کافی از نور آفتاب بهره مند شوید به خوبی درمی یابید که نور آفتاب چگونه شما را سرحال می کند.
    البته فراموش نکنید که نور زیادی نیز مناسب نیست و برای ایجاد روشنایی همیشه تعادل و صرفه جویی را رعایت کنید.
     
  8. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    چگونه سبزیجات را منجمد کنیم؟

    وقتی فصل تابستان و زمان برداشت اغلب محصولات فرا می‌رسد متوجه می‌شویم بسیاری از سبزیجات آن‌قدر فراوان هستند که بیش از حد مصرف روزانه یا هفتگی ما هستند. در این هنگام است که تصمیم می‌گیریم اضافی آنها را منجمد کرده و برای مصرف فصول دیگر که در آنها سبزیجات زیادی در بازار یافت نمی‌شود و یا قیمت و کیفیت آنها قابل قیاس با فصل تابستان نیست ذخیره کنیم. آیا می‌دانید که هر نوع سبزی روش خاص خود را برای منجمد کردن دارد؟ تقریبا تمام سبزیجات خام را می‌توان در فریزر نگهداری کرد و ارزش غذایی آنها نیز از بین نخواهد رفت.
    برای این کار مقدماتی لازم است. در زیر فهرستی از سبزیجات که به خوبی می‌توان آنها را منجمد کرد ملاحظه می‌‌ کنید و روش منجمد ساختن آنها نیز ذکر شده است.
    ۱) چغندر: برای منجمد ساختن چغندر ابتدا آن را بپزید. چغندر را درسته بپزید و سر و ته آن را نگیرید زیرا برش دادن چغندر ، سبب می‌شود رنگ قرمز آن به هنگام پخت ، خارج و مزه آن تغییر کند. چغندر را می‌توان به روش‌های زیر پخت:
    در آب جوش و بر روی گاز، در فر و در مایکروفر، برای پختن در آب، آن را می‌توانید در آب جوش بگذارید، طوری که آب روی آن را بپوشاند سپس حدود پنجاه دقیقه آن را روی حرارت قرار دهید. اگر چغندر بزرگ بود این زمان را بیشتر کنید. به منظور پختن در فر، فر را با حرارت ۱۵۰ درجه سانتی‌گراد گرم کنید. چغندرها را دانه دانه در کاغذ فویل بپیچید و بنا به نسبت درشتی و ریزی آن از یک تا سه ساعت در فر بگذارید و در طول این مدت یک‌بار آن را پشت و رو کنید. به هنگام استفاده از مایکروفر چغندر را در کاسه‌ای قرار دهید و دو قاشق آب در آن بریزید. مایکروفر را به مدت هشت تا ده دقیقه با قدرت حداکثر روشن کنید. در این مدت یک بار چغندر را پشت و رو کنید. وقتی چغندرها کاملا پخته شد آنها را برش دهید و بگذارید خنک شوند. سپس آنها را دانه‌دانه در کیسه فریزر و یا سلفون بپیچید. نام ماده غذایی و تاریخ شروع انجماد آن را روی بسته‌ها بنویسید و در فریزر قرار دهید. این چغندرها تا سه ماه خواص خود را کاملا حفظ خواهند کرد.
    ۲) بروکلی و انواع کلم‌ها: کلم بروکلی را به اندازه دلخواه خرد کنید. سپس آنها را به مدت سه دقیقه در آب در حال جوش بریزید. کلم‌ها را آبکش کرده و یک دقیقه زیر آب سرد بگیرید. بعد آنها را کاملا خشک کنید و در کیسه فریزر قرار دهید. فراموش نکنید نام ماده غذایی و تاریخ شروع زمان انجماد را روی آنها بنویسید. کلم‌های شما سه ماه بدون هیچ صدمه‌ای باقی خواهند ماند.
    ۳) هویج: سطح بیرونی هویج‌ها را با چاقوی تیز بتراشید و با آب سرد بشویید. بعد آنها را داخل آب در حال جوش قرار دهید. این عمل باید برای هویج‌های حلقه‌حلقه شده دو دقیقه و برای هویج‌های درسته پنج دقیقه طول بکشد. آنها را آبکش و به مدت یک دقیقه زیر جریان آب سرد بگیرید و هویج‌ها را خشک کنید. سپس آنها را در ظروف مخصوص یا کیسه فریزر قرار دهید و نام ماده غذایی و تاریخ شروع انجماد را روی آن بچسبانید. در این حالت هویج‌ها به مدت سه ماه بدون این‌که خواص خود را از دست بدهند سالم خواهند ماند.
    ۴-لوبیا سبز) لوبیا سبز‌ها را با آب سرد بشویید و سر و ته آن را کوتاه کنید یا اگر مایل بودید آنها را به طول دو سانتی‌متر قطعه‌قطعه کنید سپس آنها را به مدت دو دقیقه در آب جوش قرار دهید و یک دقیقه زیر آب سرد نگه دارید. آنها را آبکش و با حوله تمیزی خشک کنید. سپس لوبیا سبزها را در کیسه فریزر قرار داده و زمان آغاز انجماد را روی بسته‌بندی‌ها قید کنید. زمان نگه‌داری این سبزیجات سه ماه است.سبزیجات دیگری که شبیه لوبیا سبز هستند نظیر نخود فرنگی و باقلا سبز را نیز می‌توانید به همین ترتیب برای انجماد آماده کنید.
    ۵) فلفل: فلفل‌ها را بشویید و با حوله تمیزی خشک کنید. سپس آنها را به دو نیم کرده و دانه‌های سفید درون آنها را خارج کنید. آنها را در یک سینی بریزید و به مدت نیم ساعت در فریزر قرار دهید. بعد فلفل‌های یخ زده را در کیسه فریزر ریخته و برچسب بزنید. این مواد تا سه ماه سالم خواهند ماند.
    ۶) اسفناج: اسفناج‌ها را با آب سرد بشویید و ساقه‌های اضافی و زیر آن را جدا کنید. بعد آنها را در آب جوش بریزید و به مدت یک دقیقه با حرارت بالا بجوشانید. سپس بلافاصله آنها را به مدت یک دقیقه زیر آب سرد بگیرید. آب اضافی را کاملا بگیرید. بعد آنها را در یک سینی پهن کرده و به مدت سی دقیقه در فریزر قرار دهید اسفناج‌های یخ زده را در کیسه فریزر ریخته و پس از درج نام و زمان شروع انجماد در فریزر قرار دهید و تا سه ماه با خیال راحت نگه دارید.
    ۷) گوجه‌فرنگی: اگر می‌خواهید پوست گوجه‌فرنگی‌هایتان را قبل از انجماد بگیرید خیلی ساده آنها را یک دقیقه در آب‌جوش بیندازید. پوست آنها به آسانی کنده خواهد شد. بعد بگذارید حدود ده دقیقه بمانند تا خنک شوند. اگر می‌خواهید گوجه‌فرنگی‌ها با‌ پوست باشند تنها آنها را با آب سرد بشویید. گوجه‌فرنگی‌های پوست گرفته یا بدون پوست را در یک سینی پهن کنید و مدت ۴۵ دقیقه در فریزر قرار دهید. آنها در یک فریزر استاندارد به مدت سه ماه سالم خواهند ماند و کلیه مواد غذایی خود را حفظ خواهند کرد
     
  9. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    معایب دستگاه ماکرویو



    ۱) این دستگاه غذا را در مدت کوتاهی گرم می کند و یا می پزد. ولی غذای طبخ شده در آن چندان خوشمزه نیست. در ضمن در مورد استفاده از آن، چند نکته ی اساسی نیز وجود دارد.
    منبع ارتعاش در دستگاه میکروویو ثابت است و اگر غذایی در مجاورت آن باشد تنها بخشی که نزدیک منبع ارتعاش قرار دارد گرم می شود. میزان نفوذ امواج در ماده ی غذایی حدود ۳- ۵/۲ سانتی متر می باشد. در داخل دستگاه های قدیمی، چرخاننده ای وجود داشت که با حرکت دادن غذا در جلوی دستگاه های لرزاننده به تمام غذا، اجازه ی دریافت انرژی کافی برای گرم شدن را می داد. اغلب دستگاه های میکروویو علاوه بر سیستم چرخاننده، دارای پروانه ی (عموما فلزی) جداگانه ای نیز هستند که با جابه جا کردن هوا، به همه ی مواد غذایی گرما می رساند.
    ۲) براساس برخی مطالعات، ارتعاشات شدید میکروویو موجب پاره شدن دیواره ی سلول های غذاها و به هم ریختن ساختمان ظریف برخی مواد غذایی از جمله ویتامین ها شده و آن ها را به سرعت از بین می برد.
    در ضمن در اثر به جا ماندن رادیکال های آزاد باقیمانده ی حاصل از ضایعات ویتامین ها و دیگر ملکول های تخریب شده، ممکن است درون غذا ترکیبات جدید خطرناکی ایجاد شود. برخی مطالعات، تغییراتی را در خون افراد استفاده کننده از غذاهای میکروویو شده گزارش نموده اند و همچنین احتمال سرطان زا بودن این دستگاه را مطرح کرده اند.
    ۳) نمی توان از هر نوع ظرفی در اجاق های میکروویو استفاده کرد. زیرا برخورد امواج با سطح فلزات، ممکن است موجب ایجاد شعله و آتش سوزی و حتی انفجار دستگاه شود. اکنون ظروف فلزی مخصوصی جهت استفاده در میکروویوها ساخته شده است. امروزه ظروف فراوانی با برچسب "قابل استفاده در میکروویو" در معرض فروش هستند، ولی اینکه برای کنترل کیفیت و سلامت آن ها از کدام استاندارد استفاده شده و یا باید استفاده شود به طور دقیق مشخص نیست. برخی ظروف پلاستیکی غیر استاندارد، هنگام تماس با مواد داغ، پلیمرهای شیمیایی منتشر می کنند که برای بدن انسان ایجاد مسمومیت کرده و مصرف غذاهای گرم شده در این ظروف را خطرناک می سازد. به همین دلیل توصیه نمی شود غذا یا نوشیدنی های داغ را در ظروف پلاستیکی نگهداری و یا سرو نمایند.
    بحث ضررهای ناشی از استفاده از این دستگاه در طبخ و گرم کردن غذا، از مدت ها پیش مطرح بوده است. طبق نظر مخالفان با استفاده از این دستگاه، امواج این دستگاه علاوه بر ضایعات مواد غذایی، ممکن است به افراد نیز برخورد کرده و موجب ضایعاتی در بدن آن ها شود. طبق مطالعات علمی، حتی استفاده ی طولانی مدت از دستگاه(میکروویو)، به دلیل وجود امواج با طول کوتاه موجب ایجاد ضایعات و سرطانی کردن بافت های بدن فرد استفاده کننده می شود. موادی از نشت امواج حاصل از اجاق های میکروویو گزارش شده که در دراز مدت موجب نابودی برخی افراد استفاده کننده شده و حتی به مرگ برخی آن ها نیز انجامیده است. فرهای میکروویو امروزی نسبت به اولین نسل این دستگاه ها (که بیش از سی سال پیش به بازار آمدند) ایمنی بیشتری دارند. امکان خروج امواج از آن ها بسیار کمتر است و معمولاً در کارخانه توسط دستگاه های حساس، آزمایش و کنترل می شوند. در ضمن این اجاق ها (چه انواع قدیمی و چه انواع پیشرفته ی امروزی)، هیچ نوع تشعشع رادیو اکتیویته ای تولید نمی نمایند. علاوه بر نکات یاد شده، سوختگی ناشی از استفاده از این دستگاه نیز مطرح است، ولی نسبت به سایر روشهای پخت ،احتمال سوختگی کمتر است.
    پختن تخم مرغ در این دستگاه، گاه به انفجار آن در محوطه ی اجاق میکروویو منجر می شود. گرم کردن شیر در ظروف شیشه ای، سبب می شود حرارت شیر بسیار بیشتر از حرارت ظرف آن باشد. نوشیدن چنین شیری موجب سوختگی شدید هم گردیده است.
    در ضمن مواردی از کاهش سطح هموگلوبین خون در اثر مصرف شیر گرم شده با مایکروویو نیز گزارش شده است. همچنین هنگام گرم کردن شیر مادر ( منظور شیر مادر نگهداری شده در فریزر می باشد) در میکروویو، ایمنوگلبولین های موجود در شیر مادر به سرعت تخریب می شوند. به همین دلیل استفاده از این دستگاه در گرم کردن غذای کودکان توصیه نمی شود. مثال دیگر از تفاوت گرمایی مواد مختلف هنگام گرم کردن آن ها در اجاق میکروویو، گرم کردن غذاها در ظروف سفالی است. ظروف سفالی معمولا از مواد داخل آن گرم تر می شوند. دست زدن به این ظرف موجب سوختگی می شود. به عنوان نمونه ای دیگر، هنگام استفاده از اجاق میکروویو جهت گرم کردن نان شیرینی مربایی، مربای درون شیرینی به شدت گرم می شود در حالی که بقیه ی مواد هنوز خیلی گرم نشده اند.هوای داخل دستگاه میکروویو، بسیار خنک ترازغذ ای در حال پخت و یا گرم شدن است. زیرا ارتعاشات تولیدی اجاق میکروویو، موجب لرزش ملکول های غذایی و همچنین ملکول های هوا می شود؛ ولی این ارتعاشات به گرم شدن هوا نمی انجامد.
     
  10. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    نگهداری از میوه ها

    برای نگهداری میوه هایی که بيش تر از حد نياز خريداري ميشود راه هايی وجود دارد که به بعضی از آن اشاره ميکنم.
    خيار بسيار حساس است و بعد از چند روز تازگي و طعم خود را از دست ميدهد. براي نگهداري خيار آن را از داخل کيسه ي پلاستيکي خارج کنيد،شسته و بعد از خشک شدن در يک قابلمه ي در دار بريزيد و در یخچال بگذارید.
    انگور را براي نگهداري بيشتر نشسته درون کيسه نگهداريد. شستن انگور قبل از گذاشتن در يخچال موجب ترک خوردن دانه هاي آن مي شود.
    سبزي خوردن را بشوييد و در يک کيسه ي پارچه اي نگهداريد. از آنجا که برگ هاي سبزي آب زيادي دارد کيسه ي پارچه اي باعث مي شود سبزي سياه و پلاسيده نشود.
    موز را در صورتي که نرسيده باشد در روزنامه بپيچيد وابتدا دو سه روز خارج از يخچال نگهداريد. اين کار باعث شيرين شدن موز ميشود. بعد از زرد شدن پوست موز آنرا در يجچال بگذاريد.
    در صورتي که با وجود همه ي مراقبتها باز هم ميوه ها مانده و بد شکل شدند، و کسي حاضر به خوردن آن نشد، (قبل از پوسيدگي) ميتوانيد با پختن آنها هم باعث تنوع در تغذيه ي افراد خانواده شويد هم از اسراف اجتناب نماييد.
    با افزودن کمي شکر و آب به سيب، گلابي، آلو يا هلو و پختن انها ميتوانيد کمپوت درست کنيد.
    موزهايي که پوستشان سياه شده اند ولي هنوز سالم هستند، براي درست کردن پوره ي موز، شير موز، و کيک مناسب هستند.
    انگورهاي مانده را ميتوان سرکه کرد. براي اين کار آنها را چند هفته در ظرفي در دار بريزيد به صورتي که اصلا هوا نخورد و بعد صاف کنيد.
    و بهترین راه برای تازه ماندن میوه ها و جلو گیری از خراب شدنشان خرید به اندازه ی نیاز است.

    خانه سبز
    ____________________نکاتی درباره ظرف‌شستن

    ظرفشویی، مکانی متعلق به خانم‌هاست، حتی اگر آقایان هم گاهی اوقات ظرف بشویند اما در نهایت این خانم‌ها هستند که مسوولیت نظافت و نگهداری از سینک ظرفشویی را دارند.امروز در ستون جادوی بانو، نکاتی را به شما آموزش می‌دهیم تا بتوانید شست‌وشوی بهتری داشته باشید.
    ● چگونه از زنگ‌زدن سیم ظرفشویی جلوگیری کنیم؟
    یک لیوان پلاستیکی یا شیشه دهن‌گشادی را از محلول آب و صابون پرکنید و سیم ظرفشویی را پس از شستن ظرف‏ها درون آن بیندازید. آب و صابون را هر شب عوض کنید تا سیم ظرفشویی شما تمیز و پاکیزه بماند.
    روش دیگر برای جلوگیری از زنگ‌زدن سیم ظرفشویی آن است که سیم را پس از شستن با آب، روی قطعه‏‌ای کاغذ آلومینیومی (فویل) قرار دهید سپس روی چراغ گاز بگذارید تا حرارت شعله پیلوت آرام‌آرام آب آن را بگیرد و خشک کند.
    ● ظرفشویی آسان
    اگر برای شستن ظرف، وسیله دسته بلندی در اختیار ندارید خود می‌‏توانید ابتکاری به‌خرج دهید. یک گیره بزرگ کاغذ را به ابر یا پارچه ظرفشویی وصل کنید و از آن به‌منزله دسته استفاده کنید، به این ترتیب از زبر‌شدن یا کثیف‌شدن ناخن و انگشتان شما هنگام ظرفشویی جلوگیری خواهد شد.
    ● رقیق‌کردن مایع ظرفشویی
    برای صرفه‏‌جویی در مصرف مایع ظرفشویی می‌توانید آن را با آب رقیق کنید. یعنی مایع ظرفشویی را به نسبت مساوی با یکدیگر مخلوط ساخته و درون ظرفی (مانند بطری خالی مایع ظرفشویی) بریزید. در عین حال که از تأثیر آن کاسته نمی‌شود، از لحاظ اقتصادی بسیار با صرفه خواهد بود.
    ● زدودن لکه از ظروف نچسب و بچسب
    برای پاک‌کردن ماهیتابه یا قابلمه‏‌هایی که سوخته و تـه ‏گرفته، هرگز با قاشق یا دیگر وسایل فلزی به جان آنها نیفتید، زیرا نتیجه چیزی جز خراشیده‌شدن ته ماهیتابه یا قابلمه نخواهد بود. برای آنکه این کار را به‌راحتی انجام دهید به روش زیر عمل کنید:
    ته ظرف سوخته مقدار زیادی جوش‌شیرین بریزید و آن‌قدر آب به آن اضافه کنید که فقط مرطوب شود؛ بگذارید چند ساعت بماند. معمولاً با این اقدام می‌‏توانید قسمت سوخته را بلند کنید و ظرف را به راحتی بشویید. لکه‏های سرسخت را هم از ظروفی که معمولاً غذا به ته آنها نمی‌چسبد می‌‏توان به روش زیر از بین برد:
    دو قاشق غذاخوری جوش‌شیرین، نصف فنجان سرکه و یک فنجان آب در آن بریزید و به مدت ۱۰ دقیقه بجوشانید.