1. این پایگاه به ثبت ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران رسیده است.

    مهمان عزیز سپاس بابت بازدید شما از تالار گفتگوی دهه هفتادی ها.

    عضویت در انجمن رایگان بوده و برای عموم باز میباشد . با صرف 30 ثانیه یکی از اعضای دهه هفتادی ها شوید .

نقش تغذيه درپيشگيري ازسرطان

شروع موضوع توسط MahD!ye ‏Sep 22, 2013 در انجمن رژیم غذایی در بیماریها

  1. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    تاثیر شگفت انگیز رب گوجه فرنگی در مقابله با سرطان

    کارشناس تغذیه دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: پژوهشگران طی بررسی‌های گوناگون نشان داده‌اند که لیکوپن موجود در گوجه فرنگی مخصوصا گوجه فرنگی پخته شده (رب) تاثیر محسوسی در جلوگیری از بروز سرطان پروستات که یکی از سرطان‌های شایع در بین مردان است را دارد.
    نسرین علیزاده در گفت وگو با ایسنا، افزود: گوجه فرنگی حاوی مقادیر فراوانی از رنگدانه‌ها به نام لیکوپن است که این رنگدانه علاوه بر خواص آنتی اکسیدانی، رنگ قرمز گوجه فرنگی را موجب می‌شود.وی با اشاره به اینکه لیکوپن در بسیاری از میوه ها وجود دارد، اما غلظت و تراکم آن در گوجه فرنگی بسیار زیاد است، ادامه داد: دانشمندان نشان داده‌اند که گوجه فرنگی پخته شده، می تواند در مقابل سرطان پروستات، سرطان سینه وهایپرپلازی خوش خیم در مردان تا حد بسیار بالایی نقش پیشگیری کننده داشته باشد.علیزاده با بیان اینکه بر اساس تحقیقات صورت گرفته، تاثیرات لیکوپن برای جلوگیری و از بین بردن سلول‌های سرطانی در بدن، در محصولات مختلف گوجه فرنگی متفاوت است، اظهار داشت: تحقیقات نشان داده است که ماده رنگی لیکوپن می تواند سبب آهسته شدن رشد و حتی از بین بردن سلول های ناهنجار و سرطانی شود.به گفته وی لیکوپن رشد و سرعت تکثیر سلول‌های سرطانی را به حد قابل توجهی کاهش می دهد.وی به وجود سطوح گوناگونی از ریز مغذی‌ها در گوجه فرنگی اشاره کرد و افزود: نتایج تحقیقات دانشمندان نشان داده که رب و دیگر محصولات بدست آمده از گوجه فرنگی در مقایسه با گوجه فرنگی خام، تاثیر بیشتری از نظر قدرت آنتی اکسیدانی دارد.
    وی تاکید کرد: پخته شدن گوجه فرنگی باعث از میان برداشته شدن دیواره سلول و بافت های آن شده و موجب رهایی بیشتر ماده لیکوپن می شود.
     
  2. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    اگر سرطان گرفتيد به خاطر نخوردن صبحانه است!

    پزشكان مي گويند بهترين راه حل براي جلوگيري از بروز سرطان هاي خوش خيم و بدخيم مصرف صبحانه است.

    صبحانه باعث تقويت سيستم ايمني بدن مي شود و باعث ذخيره انرژي براي تمام طول روز مي شود.

    گفتني است صبحانه باعث افزايش فعاليت هاي ذهني و بدني مي شود و از تنبلي و يك جا نشستن جلوگيري مي كند.

    تمام افراد بايد عادت صبحانه خوردن را در خود تقويت كنند و بدن خود را به اين روال عادت دهند كه روزانه حداقل حتي 2 لقمه هم كه شده صبحانه را بخورند.

    دانشمندان با انجام تحقيقاتي 20 ساله روي 1800 داوطلب دريافتند افرادي كه صبحانه نمي خورند و تا ساعاتي نزديك به ظهر ناشتا مي مانند در مقايسه با افرادي كه صبحانه خود را در صبح سر ساعت مشخص مصرف مي كنند سيستم ايمني بدني ضعيفي دارند و بدنشان به محض ورود ويروس يا باكتري واكنش نشان مي دهند
     
  3. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    ارتباط مصرف کلم با سرطان سینه


    سبزیجات خانواده کلم به علت دارا بودن اندول، گلوکوزینولات‌ها، سولفورافان‌ها، بتاکاروتن و ویتامینC، در رده سبزی‌های ضد سرطان طبقه‌بندی می‌شوند.




    کلم گیاهی است با تنوع زیاد و سابقه بسیار طولانی که در اصل بومی نواحی اروپایی مدیترانه‌ای است که از پیش از 4000 سال پیش کشت می‌شده است. از پرمصرف‌ترین سبزیجات این خانواده که در سراسر دنیا به طور گسترده مصرف می‌گردند، می‌توان کلم بروکلی، کلم پیچ، گل کلم، کلم بروکسل، کلم قمری، کلم قرمز و شلغم را نام برد که در کشورهایی نظیر چین، آلمان و روسیه، جزئی از غذای روزانه محسوب می‌شوند.تغذیه و سرطان سینه


    در ایجاد و بروز سرطان سینه، عوامل زیادی تأثیرگذار می‌باشند که از جمله مهم‌ترین آن‌ها، نوع تغذیه نقش بسیار موثری را ایفا می‌نماید. اصولاً هورمون زنانه استروژن، زمینه‌ساز و عامل ایجاد سرطان در ارگان‌های مختلف بدن بانوان از جمله سینه، رحم، دهانه رحم و تخمدان تلقی می‌شود، لذا استفاده از غذاهای مختلف با ممانعت از بروز سرطان (با تأثیری همچون تاموکسیفن) و یا کاستن از شدت تأثیرگذاری استروژن، به عنوان عامل کمکی و یا بازدارنده بسیار مفید است. مرور 94 مطالعه که ارتباط بین مصرف سبزیجات خانواده کلم و سرطان را بررسی کرده‌اند نشان داده است که در 67 درصد مطالعات مورد– شاهد، مصرف این سبزیجات با کاهش خطر ابتلا به سرطان مرتبط بوده است. ترکیبات موجود در خانواده کلم‌ها (کلم بروکلی، گل کلم، کلم دکمه یا فندقی) قادر به کاهش استروژن به میزان 50 درصد می‌باشد.

    سبزیجات خانواده کلم به علت دارا بودن اندول، گلوکوزینولات‌ها، سولفورافان‌ها، بتاکاروتن و ویتامینC، در رده سبزی‌های ضد سرطان طبقه‌بندی می‌شوند


    ماده موثر در کلم به نام ایندول 3- کاربینول (Indol 3-carbinol) می‌باشد که البته هنوز نتایج قطعی در این مورد به دست نیامده است. در مناطقی از چین که کلم به مقدار زیاد مصرف می‌شود، ارتباط مستقیمی بین میزان ایزوتیوسیانات ادرار و کاهش سرطان سینه مشاهده شده است، به طوری که زنانی که بیش‌ترین مصرف کلم را داشتند، 45 درصد کمتر از زنانی که کمترین میزان را داشتند، در معرض خطر ابتلا به سرطان سینه بودند. علاوه بر ایزوتیوسیانات، ویتامینC، از طریق اثرات آنتی‌اکسیدانی در دفع رادیکال‌های آزاد و همچنین اسیدآمینه سیستئین و ترکیبات سولفورافان از طریق واکنش‌های زنجیره‌ای در سم‌زدایی بدن از مواد سرطان‌زا موثرند. مطالعات خارج سلولی نقش سولفورافان‌ها را در مهار تکثیر سلول‌های سرطانی حتی در مراحل آخر رشد نشان داده است.ارزش غذایی کلم


    کلم منبع غنی از ویتامینA، منبع بسیار خوب فیبر، منگنز، ویتامینB6، تیامین (B1)، ریبوفلاوین (B2)، کلسیم، پتاسیم و منیزیم است. همچنین سبزیجات این خانواده انرژی کمی دارند (یک لیوان کلم پخته حدود 33 کالری دارد) و درعین‌حال غنی از مواد مغذی گیاهی ویژه هستند، به همین جهت سبزیجات این گروه ارزش تغذیه‌ای فوق‌العاده‌ای دارند.مصرف کلم احتمال زنده ماندن پس از سرطان پستان را افزایش می‌دهد


    میزان زنده ماندن زنان چینی مصرف‌کننده کلم و سبزیجات دیگر نسبت به سایر زنانی که این سبزیجات را مصرف نمی‌کنند پس از ابتلا به سرطان پستان بیشتر است. تحقیق بر روی 4886 زن چینی بین 20 تا 75 سال که به سرطان‌های نوع 1 تا 4 پستان بین سال‌های 2002 تا 2006 مبتلا بوده‌اند انجام شده است.
    زنانی که در 36 ماه پس از ابتلا، سبزیجات بیشتری مصرف کرده بودند در مقایسه با زنانی که مصرف سبزی کمتری داشته یا مصرفی نداشتند احتمال مرگشان به هر علتی بین 27 تا 62 درصد کاهش یافته بود.


    در مناطقی از چین که کلم به مقدار زیاد مصرف می‌شود، ارتباط مستقیمی بین

    میزان ایزوتیوسیانات ادرار و کاهش سرطان سینه مشاهده شده است، به طوری

    که زنانی که بیش‌ترین مصرف کلم را داشتند، 45 درصد کمتر از زنانی که کمترین

    میزان را داشتند، در معرض خطر ابتلا به سرطان سینه بودند


    به نوشته خبرگزاری فرانسه احتمال مرگ برای افرادی که خانواده کلم را مصرف می‌کنند بین 22 تا 62 درصد کاهش می‌یابد و احتمال بازگشت دوباره بیماری آن‌ها نیز 21 تا 35 درصد کاهش می‌یابد.
    سارا نشوتا از محققان دانشگاه نشویل تنسی می‌گوید که این یافته‌ها نشان می‌دهد مبتلایان به سرطان پستان باید این سبزیجات و به ویژه کلم‌ها را جزیی از رژیم غذایی خود قرار دهند.
    وی افزود که سبزیجات رایج در چین شلغم، گل کلم و سایر سبزیجات است درحالی‌که کلم بروکلی و جوانه گیاهان در اروپا و سایر کشورهای غربی رواج بیشتری دارند و این در حالی است که میزان استفاده از این مواد در میان زنان چینی بسیار بالاتر از زنان آمریکایی است.نتیجه‌گیری


    پس به طور خلاصه می‌توان گفت سبزیجات خانواده کلم به علت دارا بودن اندول، گلوکوزینولات‌ها، سولفورافان‌ها، بتاکاروتن و ویتامینC، در رده سبزی‌های ضد سرطان طبقه‌بندی می‌شوند. چنانچه انجمن سرطان امریکا، پس از تحقیقات گسترده، بروکلی را به عنوان یکی از مهم‌ترین سبزی‌های ضد سرطان معرفی می‌کند.
    خانم‌های آینده‌نگر که به حفظ سلامتی خود علاقه‌مند می‌باشند، باید مواد غذایی ضد استروژن را در تمام سال در جیره غذایی خود بگنجانند و موادی که برعکس آن‌ها، به طور مستقیم یا غیرمستقیم در تشکیل سلول‌های سرطانی در بافت سینه و سرعت بخشیدن به روند آن تأثیرگذار می‌باشند را به طور قطعی از لیست غذاهای مصرفی خود حذف کنند و یا مقدار مصرف آن را به شدت کاهش دهند.
     
  4. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    پنج میوه ضد سرطان

    تحقیقات نشان می دهد میوه‌های با رنگ‌های قرمز تیره، نارنجی روشن و بنفش تیره غنی از مواد ضد سرطان هستند.

    مهر:تحقیقات نشان می دهد میوه‌های با رنگ‌های قرمز تیره، نارنجی روشن و بنفش تیره غنی از مواد ضد سرطان هستند.
    مریم بیک محمدی - کارشناس ارشد صنایع غذایی با اشاره به آخرین تحقیقاتی که در این زمینه انجام شده است، افزود: خوردن انواع میوه‌های تابستانی می‌تواند خطر ابتلا به سرطان‌های دهان، مری، ریه و ابتلا به سرطان معده را کاهش و رژیم غذایی سرشار از فیبر آنها به محافظت در برابر سرطان روده بزرگ کمک می‌کند.

    وی افزود: از جمله برخی از میوه‌های ضد سرطان می توان به بلوبری به عنوان منبع بسیار خوبی از ویتامین‌های k و c و منگنز اشاره کرد. این میوه به عنوان منبع غنی از آنتی اکسیدان محسوب می‌شود. آنتوسیانین‌ها، کاتکین‌ها، کوئرستین‌ها، کامپفرول‌ها و دیگر فلاونوئیدها موجب رنگ آبی این نوع توت‌ها می‌شود. ضمن اینکه از آسیب رادیکال آزاد به dna که می‌تواند منجر به سرطان شود جلوگیری می‌کند. همچنین در مطالعات سلولی این ترکیبات باعث کاهش رشد سلول‌های سرطانی دهان، پستان، روده بزرگ و پروستات می‌شوند.

    بیک محمدی یادآور شد: هندوانه نیز از دیگر میوه‌های فصل تابستان است که حاوی ویتامین‌های a و c و پتاسیم بود و با دارا بودن یک آنتی اکسیدان قوی به نام لیکوپن به محافظت در برابر سرطان پروستات کمک می‌کند.

    وی افزود:هندوانه میوه بسیار خوبی برای کنترل وزن است. مصرف تنها یک وعده از آن می‌تواند فقط با 49 کالری افراد علاقمند به مواد غذایی شیرین را راضی کند و این ویژگی، هندوانه را به یکی از میوه‌های با حداقل قند و کالری تبدیل می‌کند.

    این کارشناس ارشد صنایع غذایی اضافه کرد: هلو نیز حاوی پتاسیم و ویتامین c است. یک هلوی متوسط تنها 58 کالری دارد اما وجود گروه‌های 2 گرمی فیبر، این میوه را برای کنترل وزن ایده آل ساخته است. رنگ نارنجی روشن این میوه به خاطر وجود بتاکاروتن است که به کاهش التهاب، بهبود عملکرد سیستم ایمنی، محافظت از dna و کنترل رشد سلولی با روش‌هایی که خطر ابتلا به سرطان را کاهش می‌دهد کمک می‌کند.

    وی از توت فرنگی به عنوان منبع خوبی از فیبر، ویتامین c و منگنز نام برد و افزود: این میوه حاوی اسید الاجیک است، این ماده توانایی‌اش را در کاهش رشد سلول‌های سرطانی دهان، پستان، گردن رحم، روده بزرگ و پروستات نشان داده است.

    این کارشناس خاطرنشان کرد: تحقیقات نشان داده است که اسید الاجیک از چند روش متفاوت برای مبارزه با سرطان عمل می‌کند: این اسید به عنوان یک آنتی اکسیدان عمل می‌کند، برای غیر فعال کردن مواد سرطان‌زای ویژه به بدن کمک می‌کند و باعث کاهش سرعت تولیدمثل سلول‌های سرطانی می‌شود.

    وی همچنین از انگور به عنوان یکی دیگر از میوه های ضد سرطان نام برد و گفت:پوست انگور در هر دو نوع قرمز و سبز آن غنی از رسوراترول، فیتوکمیکال (ماده شیمیایی گیاهی) که خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی دارد، است. تحقیقات آزمایشگاهی توانایی رسوراترول را در کاهش رشد سلول‌های سرطانی و مهار تشکیل تومورها در پوست، کبد، روده بزرگ، ریه و پستان نشان می‌دهد.

    بیک محمدی اظهار داشت: باید به یاد داشته باشیم یک رژیم غذایی سرشار از سبزیجات، میوه‌ها، غلات کامل و حبوبات خطر ابتلا به بسیاری از سرطان‌ها را کاهش می‌دهد.
     
  5. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    پیشگیری از سرطان‌ها با شاهی


    بولاغ اوتی گیاه بومی کشورهای اروپایی است اما کشت آن به تدریج در دیگر نقاط جهان هم رایج شد. این گیاه در آب رشد می‌کند و در بسیاری از کشورها مردم آن را به صورت سالاد مصرف می‌کنند.

    [​IMG]

    گیاه «بولاغ اوتی» که با اسامی علف چشمه، آب تره و شاهی آبی نیز شناخته شده از قدمتی طولانی و خواص درمانی شماری برخوردار است.
    شاهی آبی گیاهی است که در برخی از مناطق دنیا از جمله گیاهان خودرو شناخته می‌شود اما در برخی از کشورها مانند؛ ایران به عنوان سبزی خوردن و در برخی مناطق دنیا به صورت سالاد یا همراه با ساندویچ استفاده می‌شود و دارای مقدار زیادی آهن، کلسیم،‌ و ویتامین‌های مختلف از جمله A و C است. بولاغ اوتی منبع غنی از «لوتئین» و «بتاکاروتن» است که این دو ماده نیز به نوبه خود از آسیب‌های اشعه فرابنفش خورشیدی بر بدن پیشگیری می‌کنند و در سلامت پوست و درمان بیماری‌های اگزما و آکنه موثر هستند.
    این گیاه حاوی مقدار قابل‌توجهی از آنتی‌اکسیدان‌های مختلف است که در پیشگیری از سرطان‌ها نقش کلیدی دارند. این آنتی‌اکسیدان‌های فعال شامل ویتامین‌های E,A,C‌ و چندین نوع از ویتامین‌های گروه B هستند که از آسیب رساندن مولکول‌های رادیکال به سلول‌های سالم جلوگیری می‌کنند.
    همچنین ترکیبات آنتی‌اکسیدانی این گیاه خطر ابتلا به سرطان ریه و گلو را کاهش می‌دهند.
    بولاغ اوتی سرشار از ماده‌ای موسوم به «گلوکزینولات»، یک ترکیب فیتوشیمیایی حلال در آب و حاوی گوگرد است. این ماده می‌تواند با تنظیم کردن آنزیم‌های کبد به آن کمک کند تا عملکرد تصفیه خون را به درستی انجام دهد.
    این گیاه همچنین حاوی پتاسیم است و مانند یک ترکیب ادرارآور عمل کرده و آب اضافی را از بدن خارج می‌کند. همچنین بولاغ اوتی به دلیل دارا بودن فیبر در درمان و پیشگیری از یبوست و دیگر مشکلات روده‌ای سودمند است.
    علاوه بر فواید درمانی فوق،‌ بولاغ اوتی حاوی املاح معدنی و ویتامین‌های دیگری چون D,K است. جلوگیری از رشد سرطان سینه با مصرف بولاغ اوتی


    تحقیقی علمی در بریتانیا نشان داده است که ترکیب گیاهی موجود در «شاهی آبی» می‌تواند رشد سلول‌های سرطان سینه را متوقف کند. نتایج پژوهش علمی حاضر که در یک کنفرانس خبری در دانشگاه «سوتامپتون» اعلام شد نشان می‌دهد که این ماده گیاهی با پایان دادن به یک سیگنال در بدن مانع دستیابی تومور در حال رشد سرطانی به خون و اکسیژن می‌شود.
    به نظر محققان، «شاهی آبی» می‌تواند کنش پروتئینی را مختل سازد که نقش اساسی در رشد سرطان دارد. تومور به هنگام رشد، ذخیره خونی خود را از دست می‌دهد و به بافت‌های طبیعی اطراف خود سیگنال می‌فرستد تا رگ‌های خونی جدید در داخل غده ایجاد کنند و تومور بتواند اکسیژن و مواد مغذی ضروری خود را تامین کند.
    تحقیق حاضر که به سرپرستی پروفسور «گراهام پکهام» در دانشگاه «سوتامپتون» انجام شده آشکار کرد که ترکیب گیاهی موجود در «شاهی آبی» این فرایند را متوقف می‌کند و این کار را از طریق ایجاد اختلال در عملکرد پروتئینHIF و خاموش کردن آن انجام می‌دهد.
    دکتر «پکهام»، متخصص غدد مولکولی در دانشگاه «سوتامپتون» در بریتانیا انجام این پژوهش را گام مهمی در جهت درک مزایای بهداشتی بالقوه این محصول گیاهی می‌داند چرا که نشان می‌دهد ماده موجود در این گیاه می‌تواند در مسیری که به رشد سلول‌های سرطانی می‌انجامد مداخله کند. به نظر این کارشناس دانستن عوامل خطر سرطان هدف کلیدی است و مطالعات درباره رژیم غذایی بخش مهم آن را تشکیل می‌دهد،‌ در بریتانیا کار کمی درباره رابطه بین مواد غذایی و رشد سرطان انجام شده است.


    برخی تحقیقات نیز در باره اثرات ضد سرطانی این گیاه است به طوری که

    برخی تحقیقات صورت گرفته نشان می‌دهند شاهی آبی به صورت‌های مختلف

    علیه سرطان ریه عمل می‌کند


    دکتر پکهام در مرکز مطالعات مربوط به سرطان پستان و در یک مطالعه مقدماتی، به گروه کوچکی از افرادی که در گذشته دچار سرطان پستان بودند پس از یک دوره روزه‌خواری معین 80 گرم (معادل یک کاسه پر) «شاهی آبی» داد و خون آن‌ها را در فاصله 24 ساعت بعد ارزیابی کرد.
    گروه تحقیقاتی توانست مقدار قابل‌توجهی از ماده «پی. ای. آی. تی. سی» که ترکیب اصلی این سبزی را تشکیل می‌دهد در خون شرکت‌کنندگان مطالعه به دنبال مصرف این ماده گیاهی بیابد.
    ضمناً و مهم‌تر اینکه آن‌ها نشان دادند که کنش پروتئین HIF در سلول‌های خونی زنان به گونه‌ای دیده می‌شود که قابل اندازه‌گیری است.
    این یافته‌ها بینش جدیدی درباره اثرات بالقوه ضد سرطانی «شاهی آبی» فراهم می‌کند اگرچه انجام تحقیقات بیشتر درباره اثرات مستقیم آن در کاهش خطر سرطان ضرورت دارد.
    گفتنی است؛ سرطان پستان متداول‌ترین سرطان در زنان به خصوص در دنیای غرب است و در حال حاضر تقریباً از هر 9 نفر یک نفر در طول زندگی به آن مبتلا می‌شود.

    [​IMG]
    خاصیت ضد سرطانی "شاهی آبی"



    فواید زیادی در مورد مصرف این گیاه مطرح شده است. مثلاً «شاهی آبی» به عنوان منبع آنتی‌اکسیدان، ماده افزایش‌دهنده ادرار، اکسپکتورانت و حتی ماده کمک‌کننده به دستگاه گوارش شناخته می‌شود. برخی تحقیقات نیز در باره اثرات ضد سرطانی این گیاه است به طوری که برخی تحقیقات صورت گرفته نشان می‌دهند شاهی آبی به صورت‌های مختلف علیه سرطان ریه عمل می‌کند.
    در یکی از این تحقیقات که نتایج آن در سال 2007 منتشر شد 60 مرد و زن روزانه 85 گرم این سبزی را به مدت 8 هفته در کنار رژیم غذایی‌شان مصرف کردند. نتایج آزمایش خون آن‌ها حاکی از حدود 23 درصد کاهش در آسیب به DNA در سلول‌های سفید خون آن‌ها بود. به نظر دانشمندان هرگونه آسیب به DNA عامل مهم در رشد سرطان محسوب می‌شود.
    نتایج این یافته همچنین 100 درصد افزایش در مولکول لوتئین و 33 درصد افزایش در بتا کاروتن شرکت‌کنندگان مطالعه را نشان داد. هر دوی این مواد خاصیت ضد سرطانی دارند زیرا به سلول‌ها کمک می‌کنند تا از خود در برابر هرگونه آسیبی دفاع کند.
     
  6. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    تاثیر بی نظیر بنفشه در درمان سرطان

    محققان دانشگاه علوم پزشکي مشهد در يک طرح تحقيقاتي به اثرات ضد توموري گياه بنفشه بر سلول هاي نوروبلاستوماي رده a2N پرداختند.

    محققان دانشگاه علوم پزشکي مشهد در يک طرح تحقيقاتي به اثرات ضد توموري گياه بنفشه بر سلول هاي نوروبلاستوماي رده a2N پرداختند.

    اين طرح تحقيقاتي به همت دکتر احمد قرباني و دکتر سيد محسن مرتضويان از اعضاء هیات علمي دانشکده داروسازي دانشگاه علوم پزشکي مشهد انجام و در کنگره بين المللي سرطان ارائه شده است.

    در اين مقاله آمده است نوروبلاستوما كه توموري با منشاء سيستم عصبي سمپاتيك است يكي از شايع ترين بدخيمي هاي اطفال محسوب مي شود، اگرچه در بيشتر نوزادان مبتلا، اين بيماري تحليل مي رود اما در تعدادي از بيماران كه سن بيشتري دارند معمولا علي رغم درمان شديد تومور به رشد خود ادامه مي دهد و لازم است تا داروهاي جديدي براي درمان اين دسته از بيماران ساخته شود.

    هدف از انجام اين تحقيق بررسي اثر ضد توموري گياه بنفشه بر سلول هاي نوروبلاستوماي رده N2a اعلام شده است. در اين تحقيق با استفاده از الكل 70 درجه و با روش سوكسله از اندام هوايي بنفشه عصاره آبي – الكلي تهيه شد. همچنين، از اين عصاره سه فراكسيون آبي، اتيل استاتي و ان-بوتانولي استخراج شد. سلول هاي مذكور كشت داده شدند و به مدت 24 ساعت در مجاورت غلظت هاي مختلف (0، 100، 200، 400 و 800 ميكرو گرم در ميلي ليتر) عصاره و فراكسيون ها قرار گرفتند. سپس ميزان پروليفراسيون سلول ها با روش MTT ارزيابي شد.

    نتايج اين تحقيق نشان داد كه گياه بنفشه اثر ضد توموري قوي در برابر سلول هاي نوروبلاستوماي رده N2a دارد. ماده يا مواد موثره مسئول اين اثر به احتمال زياد در فراكسيون اتيل استاتي اين گياه قرار دارند. با جدا سازي و خالص کردن اين مواد مي توان از آنها براي ساخت مواد ضد سرطان جديد كمك گرفت. نوروبلاستوم یک نوع تومور بدخیم (سرطانی) است که در بافت های عصبی توسعه می یابد و اغلب در نوزادان و کودکان رخ می دهد.