1. این پایگاه به ثبت ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران رسیده است.

    مهمان عزیز سپاس بابت بازدید شما از تالار گفتگوی دهه هفتادی ها.

    عضویت در انجمن رایگان بوده و برای عموم باز میباشد . با صرف 30 ثانیه یکی از اعضای دهه هفتادی ها شوید .

نقش تغذيه درپيشگيري ازسرطان

شروع موضوع توسط MahD!ye ‏Sep 22, 2013 در انجمن رژیم غذایی در بیماریها

  1. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    مراقبت‌های تغذیه‌ای در لوسمی



    لوسمی یا سرطان خون نوعی بیماری پیشرونده و بدخیم است که به علت تکثیر و تکامل ناقص گلبول‌های سفید و پیش سازهای آن‌ها در خون و مغز استخوان ایجاد می‌شود.
    [​IMG]

    واژه لوسمـی (Leukemia) به معنی «خون سفید» می‌باشد. در این بیماری مغز استخوان به شکل غیر عادی تعداد زیادی سلول خونی می‌سازد که شکل و کارکرد آن‌ها با سلول‌های سالم متفاوت است و در اثر آن ساخت گلبول‌های سفید طبیعی کاهش یافته و در نتیجه سیستم ایمنی ضعیف می‌گردد، حتی تولید سایر سلول‌های خونی مثل گلبول‌های قرمز و پلاکت‌ها نیز تحت تأثیر این وضعیت قرار می‌گیرد.

    شیوع لوسمی

    شیوع لوسمی در مردان بیشتر از زنان بوده و معمولاً احتمال بروز آن در هر سنی وجود دارد ولی معمولاً در افراد بالای 60 سال بیشتر مشاهده می‌شود. عواملی مثل سابقه ابتلا به برخی بیماری‌های خونی، سابقه ابتلا به سرطان در خانواده، قرار گرفتن در معرض پرتوهای یونیزه و سرطان‌زا، مصرف دخانیات، آلاینده‌های موجود در هوا و محیط زیست، بدی تغذیه و ضعیف بودن سیستم ایمنی بدن در افزایش ابتلا به بیماری موثر است.

    انواع لوسمی

    این بیماری را می‌توان بر اساس نوع سلول‌های خونی مبتلا به دو نوع کلی تقسیم کرد.
    * نوعی که لنفوسیت‌ها (گروهی از گلبول‌های سفید) را درگیر می‌کند. این دسته از گلبول‌های سفید بافت‌های لنفاوی (غدد لنفاوی، طحال و لوزه‌ها) را می‌سازند که از اجزاء اصلی سیستم ایمنی بدن محسوب می‌شوند.
    * نوعی که سلول‌های مغز استخوان را که بعداً به گلبول‌های قرمز، سفید و پلاکت تبدیل می‌گردند، درگیر می‌نماید.

    درمان لوسمی

    در درمان این بیماری بسته به شرایط و وضعیت بیمار از الگوهای مختلف درمانی علاوه بر روش‌های معمول مثل شیمی درمانی و پرتو درمانی استفاده می‌شود.

    درمان غذایی

    در کنار استفاده از روش‌های درمانی گوناگون، توجه به رژیم غذایی بیمار در بهبود کیفیت زندگی، افزایش تحمل و پاسخ بهتر به درمان، بسیار ضروری است. به عبارتی در تمام طول دوره بیماری همگام با دارو درمانی باید وضعیت تغذیه و دریافت غذایی بیمار نیز توسط یک متخصص رژیم درمانی ارزیابی و کنترل گردد.
    طبیعت این بیماری و روش‌های درمان معمول آن، غالباً با عوارض جانبی خاصی مثل بی‌اشتهایی، کاهش وزن، خستگی، حالت تهوع و استفراغ، اسهال، یبوست و افزایش خطر ابتلا به عفونت‌ها و ... همراه می‌باشد که برای تعدیل و کنترل نسبی بسیاری از آن‌ها، اعمال یکسری توجهات و مداخلات تغذیه‌ای مثمر ثمر خواهد بود.
    به دلیل تضعیف سیستم ایمنی احتمال بروز مسمومیت‌های غذایی در این بیماران بیشتر است، بنابراین باید در تهیه و آماده‌سازی غذای آن‌ها موازین بهداشتی
    و ایمنی به طور کامل رعایت گردد


    در درجه اول باید برای بیمار یک برنامه غذایی مناسب، متعادل و متنوع با هدف تأمین نیاز روزانه به انرژی و مواد مغذی تنظیم گردد به گونه‌ای که در آن از تمام گروه‌های اصلی غذایی در وعده‌ها استفاده شود. به جهت پیشگیری از افت وزن و لاغری مفرط در این افراد مخصوصاً کسانی که با مشکل بی‌اشتهایی نیز مواجه هستند، می‌توان تعداد وعده‌های غذایی را به 6 تا 8 وعده در روز افزایش داد و در هر وعده، در حجم کم از غذاهای مقوی و مغذی استفاده کرد. فراموش نکنید که تهیه انواع غذاهای مورد علاقه، در افزایش میل بیماران به خوردن موثر می‌باشد.
    برای افزایش انرژی دریافتی روزانه در بیماران لاغر، می‌توان از مقدار متعادلی مواد غذایی پر کالری مثل کره، خامه، ماست و شیر پرچربی، انواع روغن‌های مایع مناسب (روغن زیتون، کانولا، آفتابگردان و...)، مغزها و دانه‌ها (پسته، بادام، گردو، کنجد و...) در وعده‌های بیمار استفاده کرد.
    دریافت مقدار کافی پروتئین با ارزش بیولوژیک بالا در بازسازی عضلات، استخوان‌ها، پوست، خون و تقویت سیستم ایمنی بیمار مبتلا به لوسمی نقش موثر دارد. از بهترین منابع پروتئین می‌توان به گوشت قرمز بی‌چربی، مرغ، ماهی، تخم‌مرغ، شیر و لبنیات، حبوبات، مغزها و دانه‌ها اشاره کرد.

    مواد غذایی مفید

    در وعده‌های غذایی روزانه بیماران استفاده از این منابع غذایی تاکید می‌گردد: استفاده از انواع میوه، آب‌میوه‌های طبیعی و سبزی‌های تازه و متنوع در برنامه وعده‌های غذایی بیمار به تأمین نیاز آن‌ها به ویتامین‌ها (مثل ویتامین C و بتاکاروتن) و مواد معدنی مورد نیاز کمک می‌کند.

    علائم و تشخیص لوسمی

    علائم شایع لوسمی عبارتند از: کم‌خونی، رنگ پریدگی، خستگی و بی‌حالی، کبودی پوست، خونریزی از لثه‌ها، غدد لنفاوی متورم، بزرگی طحال و کبد، درد استخوان و مفاصل، خون‌ریزی‌های شدید و مکرر، عدم انعقاد خون در زمان خونریزی، بی‌اشتهایی، کاهش وزن بی‌علت، وجود خون در ادرار و مدفوع و...
    برای تشخیص دقیق‌تر بیماری علاوه بر معاینات بالینی، انجام تست‌های آزمایشگاهی مثل بررسی گلبول‌های سفید در نمونه خون بیمار و بیوپسی از مغز استخوان، توصیه می‌گردد.

    چند توصیه

    * به یاد داشته باشید که ایجاد محیطی گرم، شاد و دوستانه در کنار افراد خانواده و آشنایان در بهبود اشتها و بهتر غذا خوردن این بیماران موثر خواهد بود.
    انواع غذاهایی که بافت نرم و لطیفی دارند (شیر موز، معجون، شیر برنج، حلیم، فرنی و ...) برای آن دسته از بیماران که به زخم‌های دهانی مبتلا هستند، مفید می‌باشد.


    * به دلیل تضعیف سیستم ایمنی احتمال بروز مسمومیت‌های غذایی در این بیماران بیشتر است، بنابراین باید در تهیه و آماده‌سازی غذای آن‌ها موازین بهداشتی و ایمنی به طور کامل رعایت گردد (شستن دست‌ها، تمیز بودن ظروف و مواد اولیه مصرفی، قرار دادن غذا در یخچال و ...) * تشویق بیماران به یک فعالیت بدنی سبک و منظم روزانه در بهبود اشتها، تقویت عضلات، کاهش خستگی، آرامش، تخفیف اضطراب و استرس آن‌ها موثر می‌باشد.

    در صورت داشتن حالت تهوع، استفراغ، یبوست، کم خونی و زخم دهان

    حالت تهوع و استفراغ یکی از عوارض و مشکلات شایع در شیمی درمانی است. برای تخفیف آن:
    * در برنامه غذایی بیماران از غذاهای سنگین، چرب و سرخ شده کمتر استفاده کنید.
    * مقدار و حجم غذا را در هر وعده کاهش دهید.
    * از مواد غذایی و خوراکی‌های خنک (مثل بستنی، بستنی یخی، یخ در بهشت، آب‌میوه خنک، شربت خنک حاوی عرق نعناع و ...) و یا غذاهای حاوی زنجبیل استفاده نمایید.
    * خوردن مقداری نان خشک، کراکر یا نان سوخاری قبل از حرکت و بلند شدن بیمار از رختخواب تا حدودی در کاهش حالت تهوع موثر است.
    * در صورت ابتلا به یبوست استفاده از میوه و سبزی تازه، غلات کامل و سایر منابع حاوی فیبر غذایی در برنامه روزانه بیمار و همچنین نوشیدن مقدار کافی آب و مایعات کمک کننده خواهد بود.
    * در شرایط بروز کم خونی در بیماران با نظر پزشک می‌توان از مکمل آهن و اسیدفولیک استفاده کرد، علاوه بر آن گاهی اوقات برای آن دسته از بیماران که مصرف غذایی خوبی ندارند، تجویز مکمل‌های مولتی ویتامین، مواد معدنی و آنتی‌اکسیدان‌ها ضروری به نظر می‌رسد.
    * انواع غذاهایی که بافت نرم و لطیفی دارند (شیر موز، معجون، شیر برنج، حلیم، فرنی و ...) برای آن دسته از بیماران که به زخم‌های دهانی مبتلا هستند، مفید می‌باشد.
     
  2. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    سرطان سينه؟
    گندم، سبوس و کلم مصرف کنيد.
    اين مواد استروژن را در سطوح سالم نگه مي دارند.

    [​IMG]
     
  3. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    سرطان ريه؟
    سبزيجات تيره و نارنجي رنگ و سبز ي مصرف کنيد.
    پادزهر مفيدي است که در سبزيجات تيره و نارنجي رنگ يافت ميشود a بتا اکروتن، نوعي ويتامين .
     
  4. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    پيشگيري از سرطان با مصرف روغن كنجد

    [​IMG]
    کارشناس مسئول واحد تغذيه مرکز بهداشت نيشابور گفت: روغن کنجد غني از موادي است كه از سرطان جلوگيري مي كند.
    ليلا شورورزي افزود: 80% اسيدهاي چرب آن اسيدهاي چرب اشباع نشده اسيداولئيك و لينولئيك بوده كه تقريباً به مقدار مساوي مي‌باشد و مقداري اسيدهاي چرب اشباع شده نيز دارد و مصرف روغن كنجد براي افراد مبتلا به فشارخون و كلسترول بالا نيز منعي ندارد.
    وي بيان داشت: از نظر طب قديم ايران، كنجد گرم و بسيار مغذي است . معمولاً در ايران كنجد به صورت دانه بيشتر مصرف دارد كه روي غذا يا به صورت دسر كاربرد دارد طعم مطبوع و خوشمزه به بيشتر غذاها و شيريني‌هاي ايراني مي‌بخشد . كنجد منبع غذايي بسيار باارزشي است كه حاوي بسياري از ملاح از جمله منگنز و مس ، كلسيم ، منيزيم ، آهن ، فسفر و روي است و ويتامين‌هاي آن عمدتاً B و ويتامين E مي‌باشد . فيبرهاي غذايي موجود در آن نيز منبع ارزشمندي براي سيستم گوارشي بدن به شمار مي‌رود .
    او در ادامه بيان کرد: روغن كنجد به سبب طعم خوب دانه آن براي بسياري از مردم پسنديده است . همچنين خواص درماني بخش قابل توجهي دارد . (مانند اسيدپالمتيك و اسيد اراشيديك) دارا بودن اسيدهاي چرب اشباع نشده و به همراه املاح موجود در آن به كاهش كلسترول خون كمك مي‌كند . وجود مواد ضد اكسيداسيوني طبيعي در روغن سبب پايداري زياد اين روغن در مقابل فساد ناشي از اكسيداسيون مي‌شود . علاوه بر اينكه روغن مناسبي براي پخت و پز مي‌باشد به عنوان روغن سالاد طبيعي نيز كاربرد دارد .
    شورورزي اظهار داشت:روغن كنجد براي افراد مبتلا به فشارخون و كلسترول بالا نيز يك روغن مجاز به حساب مي‌آيد .
    مزيت اين روغن آن است كه مي‌توان براي سرخ كردن سطحي (كوتاه مدت و يا شعله كم) از آن استفاده نمود . زيرا حرارت دادن زياد باعث مي‌شود روغن كنجد خواص خود را از دست دهد . اما در مصرف آن نبايد زياده‌روي كرد زيرا از نظر توليد انرژي در بدن هر گرم از انواع روغن‌ها معادل هم هستند .
    او ادامه داد:دريافت انرژي بيشتر از نياز منجر به ذخيره چربي در بدن شده و امكان ابتلا به بسياري از بيمارهاي را افزايش مي‌دهد . طبق توصيه سازمان جهاني بهداشت روغن و چربي مي‌تواند حداقل 15% و حداكثر 30% از نياز انرژي روزانه هر فرد را تامين كند .
    همچنين اسيدهاي چرب اشباع حداقل 7% و حداكثر 10% نياز انرژي روزانه و اسيدهاي چرب ترانس حداكثر 2% از كل انرژي دريافتي رژيم غذايي روزانه را بايد تامين كنند . مثلاً اگر ميزان متوسط كالري دريافتي روزانه 2360 كالري باشد حداكثر 30% آن يعني حدود 78 گرم چربي و روغن به صورت مرئي و نامرئي مي‌تواند روزانه مورد مصرف قرار گيرد بخشي از اين چربي به صورت روغن مايع و جامد و بخشي از آن به صورت چربي همراه مواد غذايي مثل گوشت ، شير، تخم مرغ ، بستني و غيره به بدن مي‌رسد .
    کارشناس تغذيه مرکز بهداشت نيشابوردر پايان ابراز داشت:از جمله نكات بهداشتي كه بايد در نگهداري و مصرف كليه روغن‌ها وبه ويژه روغن كنجد رعايت كرد اين است كه آن ها را دور از رطوبت ، نور مستقيم خورشيد نگهداري و در جاي خنك قرار داده شود و در ظرف درب بسته نگهداري شود و پس از هر بار مصرف روغن درب ظرف محكم بسته شود . روغن مصرفي بايد در ظروفي با درب محكم و سالم و به دور از گرماي اجاق گاز نگهداري شود .
    تنها مورد منع مصرف روغن كنجد در مورد در برخي از افراد است كه حساسيت در مصرف دارند .

    به نقل از پايگاه اطلاع رساني دانشكده علوم پزشكي نيشابور
     
  5. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    روغن پالم؛ مفید برای مقابله با سرطان!


    روغن پالم (نخل) بعد از پخت سرشار از اسیدهای چرب اشباع شده می‌شود و برای همین هم مورد سرزنش کارشناسان تغذیه قرار دارد. اما با این حال نتایج پژوهش‌های جدید نشان می‌دهد که این روغن گیاهی در درمان سرطان موثر است.
    [​IMG]
    محققان موسسه‌ی Davos Life Science که یکی از شرکت‌های بزرگ کشت درخت نخل در مالزی است پس از مطالعات زیاد به این نتیجه رسیده‌اند که روغن پالم برای درمان سرطان موثر عمل می‌کند.

    محققان به مدت 6 ماه به بیمارانی که از سرطان پروستات رنج می‌بردند دز بالای توکوفرول دادند. توکوفرول یکی از مولکول‌های ویتامین E محسوب می‌شود که از روغن پالم استخراج می‌شود.

    نتایج پژوهش‌های سابق که در آزمایشگاه انجام شده بودند نشان می‌دهند که این ترکیب طبیعی می‌تواند قوی‌تر و مۆثرتر از یکی از داروهای استفاده شده در شیمی درمانی سرطان سینه عمل کند. به خاطر این که این ترکیب با قدرت بیشتری با وضعیت متاستاز مقابله می‌کند. متاستاز یعنی انتشار سلول‌های تومورال از هسته اصلی تومور به بافت‌های مجاور یا دورتر. معمولاً بعد از متاستاز، دیگر نمی‌شود کار زیادی برای بیمار انجام داد و اصطلاحاً گفته می‌شود که بیمار End Stage می‌باشد.
    بسیاری از پژوهش‌های دیگر نیز نشان داده‌اند که روغن پالم می‌تواند برای
    سلامتی مضر باشد به خاطر اینکه خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی مانند حمله‌ی قلبی را افزایش دهد

    اگر چه به نظر می‌رسد محققان به یافته‌شان بسیار مطمئن هستند اما برخی از متخصصان بر این عقیده‌اند که باید جانب احتیاط را رعایت کرد. بسیاری از پژوهش‌های دیگر نیز نشان داده‌اند که روغن پالم می‌تواند برای سلامتی مضر باشد به خاطر اینکه خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی مانند حمله‌ی قلبی را افزایش دهد.
     
  6. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    مهلک‌ترین بیماری زمانه را از خود دور کنید

    9 ماده‌ی غذایی برای پیشگیری از سرطان




    سرطان پیر و جوان نمی‌شناسد. بیماری خطرناکی است و باید از بروز آن جلوگیری کرد. بزرگانمان به حق گفته‌اند که پیشگیری بهتر از درمان است.


    [​IMG]

    چند وقتی بود که خبری از یکی از پرستاران کلینیکی که مادرم را برای تزریق به آنجا می‌برم نبود. چند باری خواستم سراغش را بگیرم اما فراموش کردم. مدتی گذشت و وقتی که او را با رنگ و روی پریده و کلاه گیسی بر سر دیدم تمام بدنم یخ کرد. باورم نمی‌شد خانم شاداب و با روحیه ایی مثل او گرفتار سرطان شده باشد. باز هم با روحیه بود و شاکر. با خودم فکر کردم اگر من جای او بودم آیا می‌توانستم آن قدر روحیه‌ی خوبی داشته باشم! شوک و ناراحتی‌ام از این ماجرا زمانی کامل شد که خبر سرطان یکی از دوستان هم سن و سالم را شنیدم. سرطان سینه آن هم قبل از سی سالگی! فهمیدم که سرطان پیر و جوان نمی‌شناسد. بیماری خطرناکی است و باید از بروز آن جلوگیری کرد. بزرگانمان به حق گفته‌اند که پیشگیری بهتر از درمان است. این مواد غذایی را در برنامه‌ی غذایی‌تان بگنجانید. بدن و سیستم ایمنیتان را تقویت کرده و به جنگ مهلک‌ترین بیماری زمانه بروید.



    خانواده‌ی کلم‌ها و سبزیجات غده ای


    تمام خانواده‌ی کلم‌ها به ویژه کلم برگ و بروکلی حاوی مواد مغذی بی‌شماری هستند و خدمت زیادی به سلامتی ما می‌کنند. کلم‌ها سرشار از مواد مغذی متنوعی هستند که خواص ضدسرطانی دارند. برای این که از این مواد مغذی ضدسرطان بهره‌مند شوید کلم بروکسل، کلم برگ، شلغم و بروکلی زیادی میل کنید.

    توجه داشته باشید که بروکلی حاوی یک نوع خاصی از این ترکیبات ضدسرطانی می‌باشد که شما را از این بیماری مهلک دور نگه می‌دارد. برای اینکه از تمام خواص این سبزیجات مفید بهره‌مند شوید از پختن طولانی مدت آن‌ها بپرهیزید. اگر بوی گوگرد استشمام کردید به این معنی است که این سبزیجات را بیش از حد پخته‌اید. متأسفانه حرارت زیاد و طولانی مدت مواد مغذی این سبزیجات را از بین می‌برد.



    پیاز


    پیاز از خانواده‌ی آلیاسه ها می‌باشد یعنی خانواده‌ی سیر، پیازچه، تره فرنگی و موسیر. پیاز خواص ضدسرطانی دارد به خاطر این که روند رشد و گسترش تومورها را به هم می‌ریزد.



    زنجبیل


    سلول‌های نرمال بدن یک دوره‌ی حیات محدودی دارند. اما بر عکس سلول‌های سرطانی بی وقفه در حال انتشار و زیاد شدن هستند. خوشبختانه زنجبیل حاوی ترکیبات مغذی به نام 6-gingerol می‌باشد که مدت زمان حیات سلول‌های سرطانی را کوتاه تر می‌کند. در واقع ترکیبات موجود در زنجبیل اجازه نمی‌دهند که این سلول‌های مخرب خود را در خون ذخیره کنند.


    چای سبز یعنی یک طعم جدید دل‌پذیر و یک دنیا خاصیت. ترکیبات مغذی موجود در این چای خواص ضدسرطانی بسیار قوی دارند. برای اینکه از خواص این چای به بهترین نحو استفاده کنید توصیه می‌کنیم که روزانه سه فنجان چای سبز میل کنید




    سیر


    از خواص سیر هر چه بگوییم کم گفته‌ایم. محققان به اثبات رسانده‌اند که سیر می‌تواند سرطان معده و سرطان کولورکتال را کاهش دهد. سیر را پوست نگیرید و زود مصرف کنید. برای استفاده‌ی کامل از خواص سیر آن را خرد کرده و یا له کنید. توجه داشته باشید که سیر کوبیده شده تمام خواص خود را آزاد می‌کند. برای همین توصیه می‌کنیم اول سیر را بکوبید و ده دقیقه بعد آن را مصرف کنید تا بیشترین میزان خواص ضدسرطانی آن نصیبتان شود.



    قارچ


    قارچ‌ها انواع متنوعی دارند و همه‌ی انواع آن خواص متعددی دارند. در حالت کلی همه‌ی انواع قارچ‌ها حاوی ترکیبات ضدسرطانی هستند. برای همین توصیه می‌کنیم اگر دسترسی دارید از انواع مختلف آن استفاده کنید تا مواد مغذی متعددی نیز به برنامه‌ی غذایی‌تان اضافه شود.



    [​IMG]


    انار


    نه تنها انار یکی از قدیمی‌ترین میوه های موجود است بلکه این دانه های یاقوت حاوی خواص زیاد و ترکیبات ضدسرطانی فوق‌العاده‌ای می‌باشند. انار خواص ضدالتهابی نیز دارد.

    می‌توانید از این میوه در ترکیب سالادهایتان نیز استفاده کنید چون طعم فوق‌العاده‌ای به آن می‌بخشد.



    زردچوبه


    زردچوبه با آن رنگ زیبایش حاوی میزان قابل توجهی ترکیبات ضدسرطانی است که به روش‌های متعددی از ابتلا به این بیماری پیشگیری می‌کند. این ادویه‌ی پرطرفدار نه تنها التهاب را کاهش می‌دهد بلکه جلوی انتشار سلول‌های سرطانی را می‌گیرد. بدانید که زردچوبه می‌تواند سلول‌های سرطانی را در مراحل مختلف حیاتشان نابود کند. اگر زردچوبه دوست ندارید زمان آن فرا رسیده تغییراتی در ذائقه‌تان ایجاد کنید. این ادویه را به غذاهایتان اضافه کرده و از خواص بی‌شمار آن بهره‌مند شوید.



    چای سبز


    چای سبز یعنی یک طعم جدید دل‌پذیر و یک دنیا خاصیت. ترکیبات مغذی موجود در این چای خواص ضدسرطانی بسیار قوی دارند. برای اینکه از خواص این چای به بهترین نحو استفاده کنید توصیه می‌کنیم که روزانه سه فنجان چای سبز میل کنید.

    برای این که بیشتر از خواص ضدسرطانی چای سبز استفاده کنید بهتر است که آب را بجوشانید و اجازه دهید چای در این آب جوش به مدت هشت تا 10 دقیقه دم بکشد.



    سلول‌های سرطانی بی وقفه در حال انتشار و زیاد شدن هستند. خوشبختانه
    زنجبیل حاوی ترکیبات مغذی به نام 6-gingerol می‌باشد که مدت زمان حیات سلول‌های سرطانی را کوتاه تر می‌کند




    شکلات سیاه


    باز هم مژده‌ی دیگر به طرفداران شکلات سیاه. چون این شکلات حاوی ترکیباتی است که خواص ضدسرطانی دارند. به دنبال شکلات‌هایی باشید که حاوی 70 درصد کاکائو باشند. برای آشپزی از کاکائوهای طبیعی و سیاه استفاده کنید. یک تا دو مربع شکلات سیاه در روز برای جذب خواص آن فوق‌العاده است.




    برای پیشگیری از سرطان از این‌ها بپرهیزید


    * از گوشت‌های صنعتی و فراوری شده بپرهیزید زیرا حاوی نیترات بوده و تأثیر منفی در بدن ایجاد می‌کنند.

    * توصیه می‌کنیم تا جایی هم که می‌توانید مصرف گوشت قرمز، غلات تصفیه شده را محدود کنید و از مصرف زیاد قند و هم چنین مصرف الکل بپرهیزید.

    * توجه داشته باشید که مواد غذایی کنسروی حاوی ترکیبات شیمیایی مضر مانند بیسفنول A می‌باشند که اثرات منفی در بدن ایجاد می‌کنند. توصیه می‌کنیم مواد غذایی داغ را در ظروف پلاستیکی نریزید. از ظروف پلاستیکی نیز برای گرم کردن مواد غذایی در ماکروویو استفاده نکنید.
     
  7. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    روغنی برای مقابله با آلزایمر و سرطان


    روغن هسته انگور حاوی اسیدهای چرب با یک باند دوگانه است و به روغن زیتون شباهت زیادی دارد.




    روغن هسته انگور با توجه به مقاومتش در برابر اکسیداسیون برای مصارف خوراکی و پخت و پز مورد استفاده قرار می‌گیرد. از سوی دیگر، روغن هسته انگور ماده‌ای به نام رزوراترول دارد که یکی از پلی‌فنول‌های بسیار قوی و با اهمیت در رژیم غذایی است و می‌تواند از بسیاری بیماری‌ها از جمله بیماری‌های چشمی، قلبی، کلیه و دیابت پیشگیری کند. مهم‌ترین ویژگی هسته انگور، خاصیت بالقوه آنتی‌اکسیدانی موجود در آن است، به طوری که خاصیت آنتی‌اکسیدانی آن چندین برابر ویتامین c و ویتامین e که آنتی‌اکسیدان‌های بالقوه هستند، در نظر گرفته می‌شود.
    آنتی‌اکسیدان‌ها موادی هستند که رادیکال‌های آزاد (مواد مضر در بدن) را تخریب می‌کنند. رادیکال‌های آزاد در واقع یون‌های اکسیژنی هستند که با جذب بعضی الکترون‌ها در سطح سلولی موجب صدمه زدن به dna سلول و در نهایت تخریب آن می‌شوند. رادیکال‌های آزاد به طور طبیعی در بدن تولید می‌گردند، اما این روند با افزایش سن، تشدید می‌شود. همچنین بعضی عوامل محیطی نظیر دود سیگار، بعضی داروها، اشعه ماوراءبنفش و آلودگی هوا نیز روند تولید آن‌ها را سرعت می‌بخشند. در بررسی‌های جدید انجام شده، افزایش سطح آنتی‌اکسیدان خون به دنبال تجویز مکمل هسته انگور مشاهده شد.
    نکته‌ای که مهم است و باید به آن توجه کرد، آن است که روغن هسته انگور یا هر روغن دیگری را هر چقدر هم که مفید باشد نباید به طور کامل جایگزین سایر روغن‌ها کرد. در تغذیه همواره باید تعادل و توازن را مورد توجه قرار داد. روغنی که از آلزایمر جلوگیری می‌کند


    روغنی که از بیماری‌های آلزایمر و پارکینسون جلوگیری می‌کند، روغن هسته انگور است. در گذشته، روغن هسته انگور به دلیل وجود ترکیب آنتی‌اکسیدانی برای بیماری‌های التهابی و عفونتی استفاده می‌شده و از پیشرفت بیماری التهابی جلوگیری می‌کند. جدیدترین نقش روغن هسته انگور، ترکیب موجود در آن جلوی تخریب نورون‌های مغزی را می‌گیرد و می‌تواند از بیماری آلزایمر و یا پارکینسون جلوگیری کند.آیا روغن هسته انگور برای پخت و پز مناسب است؟


    از آنجا که رزوراترول به حرارت حساس است، نباید روغن هسته انگور را به قصد پخت و پز حرارت دهیم. حتی اگر روی بسته‌بندی این روغن نوشته شده باشد: «مقاوم به حرارت»؛ زیرا در این صورت مواد مفید داخل روغن از بین می‌روند. بهتر است از این روغن به‌عنوان روغن سالاد در غذاهایی که حرارت نمی‌بینند، استفاده شود.

    عصاره هسته انگور در درمان سرطان کولورکتال (بخش انتهایی روده بزرگ) نقش موثری ایفا می‌کند و این اثر مثبت حتی در موارد تهاجمی بیماری نیز مشاهده می‌شود


    طبیعتاً خواصی که در روغن هسته انگور وجود دارد و با مصرف آن به بدن می‌رسد، با جویدن هسته انگور هم به بدن خواهد رسید. منتها این از جمله مواردی است که نمی‌توان همیشه روی آن حساب کرد. برخی افراد ممکن است به دلیل تنبلی روده‌شان، خراش مری یا حتی به خاطر طعم گس خود این محصول، تمایلی به مصرف آن نداشته باشند اما اگر این مشکلات وجود نداشته باشد، مصرف هسته انگور راهی برای ورود رزوراترول به بدن است و مصرف روغنش نیز از مصرف خود هسته انگور راحت‌تر است. ترکیب چربی موجود در روغن هسته انگور چیست؟


    روغن هسته انگور حاوی مقادیر قابل توجهی اسید چرب امگا -6 است، به طوری که حدود 68 درصد محتوای چربی آن از نوع اسید لینولئیک می‌باشد. ولی از نظر امگا -3 بسیار ضعیف است، به طوری که فقط حدود 0/2 درصد اسید لینولنیک دارد. بقیه اسیدهای چرب آن شامل اسید اولئیک (خانواده امگا-9) حدود 19 درصد، اسید پالمیتیک (اشباع) 7/2 درصد و اسید استئاریک 4/8 درصد است.
    بر خلاف روغن زیتون که تحمل درجه حرارت بالا را ندارد؛ روغن هسته انگور دمای پخت بالا را می‌تواند تحمل کند، چون نقطه ذوب بالاتری دارد و تغییر ناخوشایندی در ساختمان آن به وجود نمی‌آید. ضمن اینکه هیچ بو و مزه ای ندارد و ممکن است برای ذائقه افرادی که بوی روغن زیتون را دوست ندارند، مقبولیت بیشتری داشته باشد. البته مهم است بدانید که محتوای آنتی اکسیدانی آن نیز بیشتر از روغن زیتون است.هسته انگور ضد سرطان است


    عصاره هسته انگور در درمان سرطان کولورکتال (بخش انتهایی روده بزرگ) نقش موثری ایفا می‌کند و این اثر مثبت حتی در موارد تهاجمی بیماری نیز مشاهده می‌شود. بر اساس مطالعه ای که در مرکز سرطان دانشگاه کلرادو انجام شد، مشخص گردید که عصاره هسته انگور رشد و بقای سلول‌های سرطانی را در سرطان کولورکتال مهار می‌کند.
    محققان معتقدند که ترکیبات فعال موجود در عصاره هسته انگور بسیاری از انواع سلول‌های سرطانی را به صورت انتخابی هدف قرار می‌دهد. مطالعه اخیر نشان داد که بسیاری از جهش‌های ژنتیکی که منجر به گسترده شدن (متاستاز) سلول‌های سرطانی کولورکتال و مقاومت آن‌ها در برابر درمان‌های رایج می‌شوند، این سلول‌ها را به طور خاص نسبت به عصاره هسته انگور حساس می‌سازد.
    این یافته از آن جهت حائز اهمیت است که شیوع سرطان کولورکتال (به دلیل رژیم‌های غذایی پرچرب و شیوه زندگی بی تحرک) به سرعت رو به افزایش است و غربالگری این بیماری نیز در حد بسیار پایین انجام می‌شود، به این معنی که در 60 درصد موارد، بیماری در مراحل پیشرفته آن تشخیص داده می‌شود.
    دست یافتن به روشی که سلول‌های سرطانی کولورکتال پیشرفته را به طور انتخابی مورد هدف قرار دهد، از لحاظ بالینی بسیار ارزشمند است.
    نکته جالب این است که بسیاری از ترکیبات فعال موجود در عصاره هسته انگور قادرند جهش‌های ژنتیکی مختلف را شناسایی کرده و مورد هدف قرار دهند. در حقیقت با افزایش جهش‌ها، قابلیت عصاره هسته انگور نیز برای مقابله با سلول‌های سرطانی افزایش می‌یابد.مقابله با سرطان سر و گردن


    یک متخصص هندی تبار در آمریکا و دستیاران وی در آزمایش جدیدی متوجه شده‌اند که عصاره هسته انگور سلول‌های سرطانی سر و گردن را نابود می‌سازد و در عین حال به سلول‌های سالم آسیبی وارد نمی‌کند. آمارها نشان می‌دهد که نزدیک به 12 هزار نفر در سال جاری میلادی در آمریکا بر اثر این سرطان جان خود را از دست خواهند داد و تعداد مبتلایان به این بیماری نیز از نیم میلیون نفر در سراسر دنیا فراتر خواهد رفت.
    راجش آگاروال متخصص مرکز سرطان دانشگاه کلورادوی امریکا و استاد دانشکده علوم داروسازی «اسکاگز» در این مطالعه تایید کرد که تأثیر عصاره هسته انگور در این زمینه شگفت انگیز و قابل ملاحظه است. به گفته آگاروال وقتی شرایط به گونه‌ای باشد که سلول‌های سرطانی نتوانند در آن شرایط به رشد سریع خود ادامه دهند، بدون شک نابود می‌شوند. ظاهراً عصاره هسته انگور این شرایط را برای سلول‌های سرطانی ایجاد می‌کند و رشد آن‌ها را متوقف می‌سازد.
    در واقع نکته جالب توجه این است که عصاره هسته انگور نه تنها مولکول وراثتی موجود در سلول‌های سرطانی را تخریب می‌کند بلکه مسیرهای امکان ترمیم شدن این مولکول را مسدود می‌نماید. در عین حال در آزمایشات روی موش‌ها معلوم شد که این عصاره هیچ تأثیر سمی بر روی سلول‌ها و سایر بافت‌های سالم بدن ندارد.


    عصاره هسته انگور سلول‌های سرطانی سر و گردن را نابود می‌سازد و در عین

    حال به سلول‌های سالم آسیبی وارد نمی‌کند


    در این گزارش همچنین آمده است: عصاره هسته انگور از فشردن و تصفیه هسته انگور تازه تهیه می‌شود. عصاره هسته انگور غنی از ماده‌ای بسیار مفید موسوم به پروآنتی‌سیانین یا pco است. پروآنتی‌سیانین یک آنتی اکسیدان بسیار قوی است که می‌تواند جلوی تخریب‌های سلولی در اثر فعالیت مولکول‌های رادیکال آزاد را بگیرد و بافت‌های پیوندی را تعمیر و تقویت کرده و به فعالیت آنزیم‌ها کمک نماید. در واقع پروآنتی‌سیانین نوعی بیوفلاوونوئید و یک ترکیب طبیعی گیاهی است و در تقویت بافت‌های زنده نقش مهمی ایفا می‌کند. این ترکیب فواید بسیاری دارد که شامل افزایش استحکام رگ‌ها که مانع از بروز سکته و بیماری‌های قلبی می‌شود و از عوارضی مثل کبودی، تورم ناشی از ضربه یا تصادف، واریس، ورم پاها و مشکلات عروق چشمی جلوگیری می‌کند، بالا بردن سطح ایمنی بدن،‌ بهبود قدرت بینایی چشم، بهبود گردش خون محیطی،‌ کاهش واکنش‌های آلرژیک بدن، کند کردن فرایند پیری و شاداب نگه داشتن پوست هستند. در عین حال با مصرف عصاره هسته انگور کلسترول کاهش می‌یابد و فشار خون نیز کمتر می‌شود. روغن دانه انگور باعث کاهش فشار خون


    محققان با بررسی 24 بیمار دارای مشکل سوخت و ساز دریافتند اغلب این افراد در معرض ابتلا به بیماری قلبی قرار دارند.
    آن‌ها با دادن دارو به یک سوم این افراد و دادن 150 میلی گرم تا 300 میلی گرم روغن دانه انگور و بررسی فشار خون آن‌ها طی 12 ساعت دریافتند کسانی که روغن دانه انگور مصرف کرده بودند، فشار خون متعادلی داشتند.
     
  8. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    غذای شور خطر سرطان معده را افزایش می‌دهد


    نمک زیاد، ژنی را فعال می‌کند که باعث ابتلا به سرطان می‌شود.





    محققان آمریکایی دانشگاه واندربیلت ایالات متحده‌ی آمریکا پژوهشی را منتشر کرده‌اند که نشان می‌دهد خوردن نمک زیاد خطر ابتلا به سرطان معده را افزایش می‌دهد.
    Helicobacter pylori باکتری مسئول ابتلا به بیشتر سرطان‌های معده می‌باشد. حدود 50 درصد مردم این باکتری را در بدن خود دارند اما فقط 10 درصد مردم به مشکلات جدی مربوط به دستگاه گوارش مانند زخم معده دچار می‌شوند.

    محققان برای این که بتوانند تأثیر نمک در ابتلا به سرطان معده را مورد بررسی قرار دهند در ابتدا باکتری Helicobacter pylori را به موش‌های صحرایی تزریق کردند. سپس این حیوانات آزمایشگاهی را به دو گروه تقسیم بندی کردند. گروه اول یک رژیم غذایی نرمالی در پیش گرفتند و برای گروه دوم رژیم غذایی بسیاری شوری انتخاب شد.

    محققان چهار ماه بعد بافت‌های معده‌ی این حیوانات را مورد بررسی قرار گرفتند. آن‌ها مشاهده کردند همه‌ی موش‌هایی که غذاهای خیلی شوری مصرف کرده بودند دچار سرطان شده‌اند. در عوض موش‌هایی که تغذیه‌ی نرمالی داشته‌اند از گزند بیماری‌ها دور مانده‌اند.

    محققان آمریکایی دانشگاه واندربیلت ایالات متحده‌ی آمریکا پژوهشی را منتشر کرده‌اند که نشان می‌دهد خوردن نمک زیاد خطر ابتلا به سرطان معده را افزایش می‌دهد


    به عقیده‌ی محققان این پدیده به نمک مربوط می‌شود. نمک زیاد، ژنی را فعال می‌کند که باعث ابتلا به سرطان می‌شود.
    محققان بار دیگر این آزمایش را تکرار کردند اما این بار این ژن موش‌های صحرایی را حذف کردند. آن‌ها مشاهده کردند که هیچ یک از این موش‌ها بیمار نشدند.

    نتایج این پژوهش اخطار دوباره ای برای افرادی است که غذای خود را شور می‌کنند. محققان توصیه‌ی اکید دارند که هیچ کس در مصرف نمک زیاده‌روی نکند. به عقیده‌ی محققان مصرف روزانه 7 تا 8 گرم نمک کافی است و بیش از آن به سلامتی آسیب خواهد زد.
     
  9. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    پیشگیری از سرطان روده با نوشیدن آب

    کارشناس گروه آموزش و ارتقاء سلامت گفت: پیشگیری از سرطان روده با نوشیدن روزانه حداقل ۲ لیتر آب و ۲۵ تا ۳۰ گرم فیبر غذایی امکان‌پذیر است.

    به گزارش بي باک به نقل از ایسنا، پونه سروران امروز در جمع خبرنگاران در شیراز افزود: بر اساس مطالعات انجام شده افرادی که روزانه به طور متوسط 8 فنجان یا دو لیتر مایعات می‌نوشند، کمتر به یبوست مبتلا می‌شوند.

    وی افزود: یبوست حالتی است که با سفتی مدفوع همراه است و احتمال ابتلا به بواسیر، شقاق و ازهمه مهم تر سرطان روده بزرگ را افزایش می‌دهد.

    به اعتقاد این پزشک متخصص، بهترین نوشیدنی‌ها آب آشامیدنی، عصاره میوه و سبزیجات و سوپ رقیق است.

    او یادآور شد: خیار(‌96 درصد)، گوجه فرنگی (‌93 درصد‌)، شیر (‌90 درصد‌) و هندوانه (‌85 درصد) از جمله موادغذایی است که دارای آب فراوانی است.

    سروران گفت: آشامیدن الکل ونوشیدنی‌های کافئین دار از جمله چای وقهوه سبب کم شدن آب بدن می‌شوند و باید از مصرف آن‌ها خودداری کرد‌.

    وی گفت: ارزش فیبرهای غذایی و تحرک بدنی را در کاهش ابتلا به یبوست نباید نادیده گرفت و باید به این نکنه توجه کرد که علاوه بر افزایش مصرف مایعات، تغذیه مناسب‌، فیبر غذایی و ورزش هنوز هم در پیشگیری از یبوست موثرند.

    کارشناس گروه آموزش و ارتقاء سلامت دانشگاه علوم پزشکی شیراز افزود: بر اساس تحقیقات گزارش شده در حال حاضر حدود 19 درصد مردم جهان از یبوست رنج می‌برند و وقتی سخن از یبوست می‌شود منظور قوام مدفوع است نه دفعات اجابت مزاج.

    سروران گفت: مصرف آب و مایعات در پیشگیری از یبوست موثرند، در حالی که ورزش و فیبر غذایی، ممکن است بر تعداد اجابت مزاج تاثیر‌ گذارد، همچنین بار دیگر تاکید می‌شود که برای افزایش حرکات روده، روزانه حداقل 2 لیتر آب و 25 تا 30 گرم فیبر غذایی که در میوه جات و سبزیجات فراوان است، استفاده کنید.
     
  10. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    سرطان پروستات: تغییر رژیم غذایی برای کاهش مرگ و میر


    مصرف روغن‌های سالم و گردو، میزان آنتی اکسیدان های خون را افزایش و میزان انسولین و التهاب‌ها را کاهش می‌دهد. برای همین احتمال پیشرفت سرطان را کاهش می‌دهند.



    [​IMG]
    کاهش مصرف لبنیات، گوشت قرمز، سیب زمینی، نان، قند و افزایش مصرف گردو، روغن زیتون و غیره می‌تواند خطر مرگ و میر ناشی از سرطان پروستات را کاهش دهد.

    نتایج پژوهش محققان دانشگاه سانفرانسیسکو نشان می‌دهد مردهایی که از سرطان پروستات رنج می‌برند با ایجاد تغییرات ساده‌ی غذایی می‌توانند شانس زنده ماندن را بالا ببرند.

    سرطان پروستات میلیون‌ها مرد را در سرتاسر جهان مبتلا کرده است. پیشرفت این بیماری به کندی صورت می‌گیرد اما بازگشت آن رایج است.

    در این بررسی‌های جدید که حاصل تلاش محققان مدرسه‌ی سلامت عمومی هاروارد است و در JAMA Internal Medicine به چاپ رسیده، 4577 مرد مبتلا به سرطان پروستات حضور داشتند.

    محققان روی میزان مصرف چربی‌های اشباع شده، چربی‌های اشباع نشده‌ی مونو، چربی‌های اشباع نشده‌ی پُلی و چربی‌های ترانس این افراد بررسی‌هایی انجام دادند.

    اسیدهای چرب بر حسب ساختار شیمیایی آن‌ها انواع مختلفی دارند. چربی‌های غیر اشباع تأثیر خوبی روی سلامت قلب و عروق دارد اما چربی‌های اشباع شده و یا ترانس نتیجه عکسی بر جای می‌گذارند.


    کاهش مصرف لبنیات، گوشت قرمز، سیب زمینی، نان، قند و افزایش مصرف

    گردو، روغن زیتون و غیره می‌تواند خطر مرگ و میر ناشی از سرطان پروستات

    را کاهش دهد



    در طول این پژوهش بیش از 1000 نفر به دلایلی از قبیل بیماری‌های قلبی عروقی (31 درصد)، سرطان پروستات (21 درصد) و دیگر سرطان‌ها (21 درصد) جان خود را از دست دادند.

    در بین شرکت کننده ها گروهی مصرف روغن‌های گیاهی سالم را جایگزین 10 درصد کالری‌های روزانه‌شان که از طریق مصرف قند و غلات و سیب زمینی تأمین می‌شد کردند.

    محققان مشاهده کردند که میزان مرگ و میر ناشی از سرطان پروستات در بین این افراد به میزان 29 درصد کاهش یافت. مصرف یک قاشق غذاخوری روغن زیتون نیز خطر این بیماری را به میزان 29 درصد و خطر مرگ و میر ناشی از آن را 13 درصد کاهش داد.

    از این گذشته مصرف روزانه 28 گرم گردو نیز خطر مرگ و میر ناشی از سرطان پروستات و دلایل دیگر را به ترتیب به میزان 18 و 11 درصد کاهش داد. اما در عوض مرگ و میر آقایانی که بعد از تشخصی بیماریشان چربی‌های حیوانی را جایگزین گلوسیدها کرده بودند به میزان 30 درصد افزایش داشت. این خطر برای چربی‌های ترانس 25 درصد تخمین زده شد.

    محققان معتقدند که مصرف روغن‌های سالم و گردو، میزان آنتی اکسیدان های خون را افزایش و میزان انسولین و التهاب‌ها را کاهش می‌دهد. برای همین احتمال پیشرفت سرطان را کاهش می‌دهند. برای همین به همه‌ی افراد به خصوص مردها توصیه می‌کنند که روغن‌های گیاهی مفید مانند روغن دانه‌ی کتان، کلزا، روغن زیتون و غیره و همچنین گردو را دریابند.