1. این پایگاه به ثبت ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران رسیده است.

    مهمان عزیز سپاس بابت بازدید شما از تالار گفتگوی دهه هفتادی ها.

    عضویت در انجمن رایگان بوده و برای عموم باز میباشد . با صرف 30 ثانیه یکی از اعضای دهه هفتادی ها شوید .

نقش تغذيه درپيشگيري ازسرطان

شروع موضوع توسط MahD!ye ‏Sep 22, 2013 در انجمن رژیم غذایی در بیماریها

  1. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    لیمو ترش محصولی معجزه گر در نابودی سلول های سرطانی است ، و 10000 بار قویتر از شیمی درمانی عمل می کند. چرا ما چیزی درباره آن نمی دانیم؟ زیرا آزمایشگاه ها در ساختن ترکیبات آن سود بسیار زیادی کسب می کنند .

    اینک شما می توانید به دوست نیازمند خود کمک کنید ، از طریق اینکه به او بگوئید که آب لیمو ترش در جلوگیری از سرطان سودمند است.
    [​IMG]
    طعم آن بسیار خوشایند است و عوارض جانبی شیمی درمانی را ندارد.
    اگرمی توانید یک درخت لیمو در حیاط یا پاسیوی خود بکارید .
    بسیاری از مردم دراثر سرطان می میرند درحالیکه این راز همچنان حفظ می شود تا منافع شرکت های داروسازی به خطرنیافتد.
    [​IMG]
    لیمو ترش را می توان به صورت های متفاوت مصرف نمود. قسمت گوشتی آن را خورد یا آب آن را مصرف نمود ، به صورت شربت و یا صور دیگر. جالب ترین خاصیت آن اثرش برروی کیست ها و تومورهاست . ثابت شده است که این گیاه درمان گر همه انواع سرطان است.همجنین بعنوان یک ضد قارچ و عفونت ها و کرم ها محسوب می شود . فشار خون بالا را تنظیم می کند و و ضد افسردگی است و با استرس و اختلالات عصبی مبارزه می کند. منبع چنین اطلاعاتی بسیارجالب است ، یکی از بزرگترین تولید کننده های دارو در دنیا . این کارخانه بزرگ دارویی فاش ساخته است که آزمایشات آزمایشگاهی که ازسال 1970 انجام شده است نشان می دهد که لیمو ترش سلول های سرطانی را در 12 نوع سرطان ازجمله سرطان روده ، سینه ، پروستات ، ریه و پانکراس نابود می کند. وجالب تر ازهمه اینکه این نوع درمان با عصاره لیمو نه تنها سلول های سرطانی را نابود می کند بلکه سلول های سالم را نیز آلوده نمی نماید .
     
    FLOWER BUD از این پست تشکر کرده است.
  2. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    پژوهشگران آمریکایی دریافتند مصرف تمشک سیاه می‌تواند مانع از بروز سرطان روده شود.
    به گزارش باشگاه خبرنگاران به نقل از خبرگزاری خبرگزاری آلمان، نتایج تحقیقات دانشمندان دانشگاه ایلینویز نشان داد مصرف تمشک سیاه می تواند به پیشگیری از بروز سرطانهای روده کمک کند.
    بر اساس این گزارش، بررسی‌های صورت گرفته بر روی موشهای آزمایشگاهی نشان داد تمشک سیاه در پیشگیری از تشکیل تومورهای روده ای در این حیوانات تاثیر بسزایی داشته است .
    به موجب نتایج این مطالعه که در نشریه پیشگیری از سرطان منتشر شده است ، اضافه شدن تمشک سیاه به رژیم غذایی موشهایی که در معرض ابتلا به تومورهای روده بزرگ قرار داشتند ، ایجاد تومور را تا 45 درصد و تعداد تومورهای سرطانی را در این موشها تا 60 درصد کاهش یافت .
    پژوهشگران بر تاثیر مثبت مصرف تمشک سیاه در ابتلا به بیماری کولیت تأکید کردند.کولیت نوعی بیماری التهاب روده ای است که ممکن است به تومورهای سرطانی تبدیل شود .
    گفتنی است، تمشک سیاه سرشار از آنتی‌اکسیدان است که مانع از واکنش دادن سلول های حساس بدن با اکسیژن و آسیب دیدن آنها می شود و علاوه بر این خاصیت ضدالتهابی دارد.
     
    FLOWER BUD از این پست تشکر کرده است.
  3. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    تغييرات اجتماعي در كشور ايران و بسياري از كشورهاي منطقه، طي 30 سال اخير، وضع سلامت مردم را مورد دستخوش و دگرگوني قرار داده است. تغيير سنت‌هاي گذشته و شيوه‌هاي جديد زندگي به تغيير در الگوهاي غذايي از جمله افزايش دريافت چربي‌هاي اشباع و كاهش دريافت ميوه و سبزي منجر شده، كه اين امر موجب افزايش شيوع بيماري‌هاي غيرواگير مانند بيماري‌هاي قلبي عروقي، سرطان، ديابت و... شده است.

    بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت در سال 2005 میلادی؛بیماری‌های مزمن (بيماري‌هاي قلبي عروقي، ديابت، چاقي، انواع سرطان و بيماري‌هاي تنفسي) علت 60 درصد از مرگ‌ها بوده و35 میلیون مرگ در سال به دلیل این بیماری‌ها رخ داده است. همچنین 80 درصد از مرگ‌های فوق در کشور‌های درحال توسعه کم درآمد مشاهده شده است. رژيم غذايي در دست كم، 35 درصد از كل موارد سرطان‌ها دخالت داردکه این رقم در زنان به 50 درصد می‌رسد. براساس پیش‌بینی سازمان جهانی بهداشت تا سال2020 موارد جدید سرطان‌ها به 15میلیون می‌رسد.

    بنابراین سرطان از جمله بیماری‌هایی است که تغذیه صحیح در پیشگیری و درمان آن می‌تواند نقش مهمی ‌داشته باشد.
    به عنوان مثال افرادی که کمتر از پنج بار در روز میوه و سبزی مصرف می‌کنند بیشتر در معرض خطر سرطان‌های دستگاه گوارش قراردارند. با توجه به نقش تغذیه در پیشگیری از سرطان‌ها در زیر به برخي از اجزای مواد غذايي که نقش پيشگيري کننده در سرطان‌ها را به عهده دارند اشاره می‌شود:
    o آنتي اكسيدان‌ها: آنتي اكسيدان‌های موجود در برخی از مواد غذایی با كاهش راديكال‌هاي آزاد در بدن، در پيشگيري از انواع سرطان‌ها نقش مهمی‌دارنــد. مواد آنتی اکسیدانی مانند كاروتنوئيدها (رنگدانه‌های گیاهی)، ويتامين C، ويتامين E، سلنیوم كه مانع از آسيب سلول‌ها و بافت‌ها می‌شوند، می‌توانند از بروز تغييرات سلول‌هاي بدخيم جلوگيري کنند. سبزی‌های برگ سبز و زرد و میوه‌های رنگی مانند اسفناج، هویج، مرکبات، زردآلو و طالبی (منابع کاروتنوئیدی)، میوه‌ها به ویژه مرکبات و سبزی‌ها (منبع ویتامین (C؛ روغن جوانه گندم و آفتابگردان؛ مغزها مانند بادام و سبزی‌های برگ سبز (منبع ويتامين E) و غذاهای دریایی، گوشت و جگر منبع سلنیوم هستند. نتایج برخی مطالعات نشان داده است که مصرف منابع غذایی حاوی سلنیوم به کاهش خطر بروز سرطان ‌های پروستات، ریه و روده بزرگ منجر شده است. هچننین مصرف 10 بار گوجه فرنگی در هفته موجب کاهش خطر سرطان پروستات به میزان 35 درصد شده است. o فيبرها: فيبرها تركيباتي هستند كه در ديواره سلول‌هاي گياهان مثل سبزي‌ها، ميوه‌ها، سبوس، غلات كامل، حبوبات و مغزها يافت می‌شوند. فیبرها با جذب آب و افزایش حجم مدفوع کمک به تسهیل دفع و کاهش یبوست می‌شوند. به طوری که نتایج مطالعات متعدد، نشان داده است رژيم‌هاي غذایی حاوی فيبر خطر بروز سرطان‌ها به ویژه سرطان معده، روده، مری را كاهش می‌دهند. فيبرها، با افزايش سرعت انتقال مواد غذايي از روده بزرگ موجب می‌شوند، باكتري‌هاي روده فرصت كمتري براي توليد مواد سرطان‌زا داشته باشند، همچنين ديواره روده براي مدت طولاني در معرض مواد سرطان‌زا قرار نگيرند.. فیبرها علاوه بر افزایش حجم و تسهیل عمل دفع موجب رقیق شدن مواد سرطان‌زا و کاهش مدت زمان تماس این مواد با دیواره روده می‌شوند. بنابراین با دريافـت كافــي و متناسبــي از گروه غلات، ميوه‌ها و سبزي‌ها می‌توان از بروز بسياري از سرطان‌ها پيشگيري كرد. توصيه می‌شود روزانه 400 گرم يا 5 بار در روز ميوه و سبزي‌ مصرف شود.
    ارتباط مصرف رژيم‌هاي پرچرب با سرطان
    o دريافت مقادير زيادي چربي (گوشت قرمز، تخم‌مرغ، محصولات لبني با مقادير بالايي چربي و كلسترول) موجب افزايش احتمال خطر سرطان روده، پستان و كليه می‌شود.
    o دريافت بالاي چربي به خصوص در زنان يائسه احتمال بروز سرطان پستان را افزايش می‌دهد.
    o مصرف روغن زيتون خطر بروز بسياري از سرطان‌ها به خصوص سرطان پستان را كاهش می‌دهند.
    نتایج برخی از مطالعات انجام شده در ارتباط با تغذیه و سرطان:
    نتایج بررسی‌های مختلف نشان داده است که مصرف خانواده كلم و گل كلم موجب تخریب مواد سرطان‌زا می‌شود. همچنین پياز، سير، خطر سرطان معده را کاهش می‌دهد. انار نیز از سرطان پروستات پیشگیری می‌کند. نتایج برخی مطالعات نیز نشان داده است که مصرف هويج، گوجه فرنگي و مركبات در برنامه غذایی روزانه موجب کاهش خطر سرطان كولون می‌شود. مصرف پياز، چاي سبز، انگور، مركبات نیز به توقف تغییرات بدخیم در سلول‌ها منجر می‌شود. منابع‌غذایی اسیدفولیک مانند سبزی‌های برگ سبز (کاهش خطر سرطان کولون و سینه) و منابع غذایی ویتامین E مانند روغن جوانه گندم و آفتابگردان (کاهش خطر سرطان پروستات) را نشان داده است.
    غذاهاي دريايي به علت داشتن اسيدهاي چرب امگا 3، سلنيوم، روي، ويتامين E و... در پيشگيري از بسياري از سرطان‌ها به خصوص سرطان پستان و روده نقش مهمی‌ دارند.
     
    FLOWER BUD از این پست تشکر کرده است.
  4. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    نتایج برخی از مطالعات انجام شده نشان داده است که برخی از مواد غذایی مانند انواع توت‌ها (توت‌فرنگی؛ توت سیاه و..) به دلیل پلی‌فنل‌ها؛ ماهی‌های چرب مانند سالمون؛ ساردین و قزل‌آلا (منابع غذایی حاوی امگا-3 )، انگور، پیاز، سیر، کلم بروکلی، سیب(به دلیل دارا بودن فلاونوئید)، پرتقال و گوجه‌فرنگی ( منبع ویتامین C) و آناناس(آنزیم Bromelain) خاصیت ضدالتهابی دارند.
    بنابراین مصرف میوه‌ها و سبزی‌هایی که خاصیت ضدالتهابی دارند به منظور پیشگیری از بیماری‌های مزمن مرتبط با تغذیه از جمله سرطان توصیه می‌شوند.
     
    FLOWER BUD از این پست تشکر کرده است.
  5. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    چند توصیه تغذیه‌ای به منظور پیشگیری از سرطان:
    1. افزایش مصرف روزانه میوه‌ها و سبزی‌ها در برنامه غذایی روزانه ( حداقل پنج بار درروز)
    - انتخاب میوه‌ها و سبزی‌های رنگی( سبز تیره و نارنجی)
    - مصرف میوه‌ها و سبزی‌ها همراه با غذا یا به عنوان میان وعده
    2. کاهش مصرف غذاهای پر چرب (کره، لبنیات پرچرب، کله پاچه، گوشت‌های قرمز، روغن‌جامد و سس مایونز)
    3. کاهش مصرف گوشت‌های فرآیندی مانند سوسیس و کالباس (به دلیل ترکیبات نیتراتی که به عنوان نگ‌هدارنده و رنگ دهنده به آن اضافه می‌شوند)
    4. طبخ صحیح غذاها و پرهیز از مصرف زیاد غذاهای سرخ شده
    5. کاهش مصرف غذاهای شور به دلیل نقش آن در سرطان معده
    6. استفاده از نان‌های تهیه شده از دانه کامل و غلات سبوس‌دار
     
    FLOWER BUD از این پست تشکر کرده است.
  6. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    اگر بیماران سرطانی از برنامه غذایی سالمی برخوردار باشند، ضمن جلوگیری از انهدام بافت‌های بدن، توان بیشتری در برابر درمان خواهند داشت.

    فعالیت بدن و سوخت و ساز سلول به برنامه غذایی سالم نیاز دارد. این برنامه غذایی و تغذیه سالم برای بیماران سرطانی بسیار مهم و حیاتی است.
    اگر بیماران سرطانی از برنامه غذایی سالمی برخوردار باشند، ضمن جلوگیری از انهدام بافت‌های بدن، توان بیشتری در برابر درمان خواهند داشت. غذای سالم‌ می‌تواند به بازسازی بافت‌های بدن یاری برساند و سیستم ایمنی را تقویت كند. بیمارانی كه تغذیه خوبی دارند به راحتی عوارض بیماری را تحمل می‌كنند. تامین كالری كافی و پروتئین لازم برای بدن، درمان بیماری را سرعت می‌بخشد. بیماران سرطانی نباید از خوردن غذاهای جدید بترسند.
    در بعضی موارد غذاهایی كه پیش از این به نظر خوشمزه نمی‌آمدند به هنگام درمان، مزه مطبوعی پیدا می‌كنند. به علا‌وه، بیماران سرطانی باید با كارشناس تغذیه خود مشورت كنند و از پیشنهادهای او برای تهیه برنامه غذایی خود كمك بگیرند. همچنین به هنگام سفر با خودشان غذاهای سرد داشته باشند تا نیازی به خوردن غذای رستوران نباشد و غذا را طوری تهیه كنند كه به راحتی قابل خوردن باشد.
    ممكن است حس بویایی یا چشایی بیماران سرطانی به هنگام بیماری یا درمان تغییر كند. به طور مثال، غذاهای پر پروتئین مثل گوشت ممكن است مزه‌ای تلخ پیدا كند اما بیماران باید بدانند كه تغییرات مزه و بوی غذا پس از پایان درمان برطرف خواهد شد. شیمی‌درمانی، پرتودرمانی و مشكلات دندانی نیز به تغییراتی در حس بویایی و چشایی منجر می‌شوند.
    بیماران سرطانی باید دقت كنند اگر به زخم دهان، لثه و یا آسیب مخاط حلق دچار شدند با پزشك، پرستار و یا كارشناس تغذیه خود صحبت كنند تا راه‌های مناسبی برای كمك به آنان ارائه شود. روش خاصی برای جلوگیری از تغییرات بویایی یا چشایی وجود ندارد چون هر فردی، تاثیر متفاوتی از بیماری و درمان آن را می‌پذیرد.
    ● اما چند نكته است كه می‌تواند به حل این مشكلات كمك كند:
    ▪‌ غذاهایی انتخاب كنید كه دوستشان دارید و مخصوص ذائقه شماست.
    ▪ به جای گوشت قرمز مثل گوشت گاو كه بو و مزه زیادی دارد، از گوشت مرغ و ماهی یا بوقلمون، تخم مرغ و محصولات لبنی كم مزه استفاده كنید و برای بهتر شدن مزه گوشت، مرغ یا ماهی، آنها را در مخلوط ماست و آبلیمو و یا آب میوه یا رب ترش و شیرین قرار دهید.
    ▪ از مقادیر كم ادویه مثل ریحان، پونه كوهی یا رزماری در غذا استفاده كنید.
    ▪ از موادغذایی ترش مزه مثل پرتقال و لیموترش كه مزه بیشتری دارند استفاده كنید. البته اگر زخم دهان یا حلق دارید غذاهای ترش موجب درد و آزار شما خواهد شد.
    ▪ نهایتا در صورتی كه حس بویایی شما دچار مشكل شده است دستگاه تهویه آشپزخانه را روشن كنید تا بوی غذا در فضای خانه پخش نشود.‌




    دكتر مژگان سرافرازی


    روزنامه سلامت
     
    FLOWER BUD از این پست تشکر کرده است.
  7. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    يك متخصص:
    مصرف اسيدهاي چرب امگا-3 كارايي شيمي‌درماني را افزايش مي‌دهد

    بيماران سرطاني مي‌توانند با گنجاندن مواد غذايي حاوي اسيد چرب امگا-3 در رژيم غذايي خود، تاثير شيمي درماني و يا اشعه درماني را به نحو مؤثري افزايش دهند.

    دكتر «جعفر بهزاد»، محقق و متخصص تغذيه با بيان اين مطلب به خبرنگار «بهداشت و درمان» ايسنا واحد علوم پزشكي ايران، گفت: بررسي‌هاي انجام شده روي خواص اسيد چرب خانواده امگا-3 نشان مي‌دهد اين مواد ديواره سلولهاي سرطاني را به شدت ناپايدار مي‌كند و آنها را در مقابل داروها و اشعه آسيب پذير مي‌كند.

    وي مصرف موادي همچون تخم مرغ و روغن ماهي را براي بيماران مبتلا به سرطان ضروري خواند و همچنين تاكيد كرد: ماده امگا-3 غير از افزايش تاثير درمان، از رشد و گسترش تومورها در بدن نيز جلوگيري مي‌كند.
     
    FLOWER BUD از این پست تشکر کرده است.
  8. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    ماده غذایی موثر در پیشگیری از بروز سرطان

    ۱. سیر را به هر چه می خورید اضافه کنید
    سیر حاوی ترکیبات گوگرد است که سیستم ایمنی بدن را تحریک کرده و پتانسیل بالایی در نابودی تومورهای سرطانی دارد. مطالعات نشان داده که سیر به میزان قابل توجهی از بروز سرطان معده جلوگیری کند.

    ۲. خودتان را با کلم بروکلی سیر کنید
    بروکلی، یک گیاه مغذی ضد سرطان است که مصرف آن بسیار توصیه می شود. اما باید توجه داشته باشید که امواج مایکروویو ۹۷ درصد از خاصیت ضد سرطانی بروکلی را از بین خواهد برد؛ پس پیشنهاد می شود، آن را به صورت بخارپز و یا در سالاد و سوپ استفاده کنید.


    ۳. مغزهای آجیل و خشکبار را به سالاد خود اضافه کنید
    آجیل سرشار از سلنیوم است. سلنیوم ماده معدنی کمیابی است که سلولهای سرطانی را متقاعد به خودکشی کرده و به سلولها در تعمیر dna خود کمک می کند. مطالعات انجام شده بر روی بیش از هزار مرد مبتلا به سرطان پروستات، نشان داد که سرعت پیشرفت این بیماری در افرادی از این گروه که خون آنها حاوی بالاترین حد سلنیوم بوده به نسبت افرادی با سلنیوم پایین، در طول ۱۳ سال ۴۸ درصد کاهش یافته است.

    یک تحقیق جالب پنج ساله در دانشگاه کرنل و دانشگاه آریزونا نیز نشان داد، که ۲۰۰ میلی گرم سلنیوم در روز خطر ابتلا به سرطان پروستات تا ۶۸ درصد، سرطان کلورکتال تا ۵۸ درصد، سرطان ریه تا ۴۶ درصد و به طور کلی مرگ ناشی از انواع سرطان را تا ۳۹ درصد کاهش خواهد داد.

    ۴. مصرف مرکبات را افزایش دهید
    بر اساس تحقیقات محققین استرالیایی، مصرف روزانه مرکبات، خطر ابتلا به سرطان دهان، گلو و معده را تا ۵۰ درصد کاهش خواهد داد.


    ۵. مقداری زغال اخته به غلات موجود در صبحانه خود اضافه کنید
    زغال اخته از لحاظ قدرت آنتی اکسیدانی رتبه یک را به خود اختصاص داده است. آنتی اکسیدان ها در خنثی کردن رادیکالهای آزاد نقش بسزایی دارند. رادیکال های آزاد، ترکیبات ناپایداری هستند که منجر به آسیب رساندن به سلولها و بروز سرطان می شوند.
     
    FLOWER BUD از این پست تشکر کرده است.
  9. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    . مصرف ماهی را افزایش دهید
    محققین استرالیایی دریافتند که خطر ابتلا به سرطان خون، در افرادی که در هفته چهار وعده و یا بیشتر ماهی مصرف می کنند به یک سوم کاهش می یابد. مطالعاتی دیگر نشان داده است که مصرف ماهی های چرب از جمله سالمون، ساردین، تن، حلزون، میگو و … با کاهش سرطان اندومتر در خانمها نسبت مستقیم دارد. اینجاست که به فواید شگفت انگیز امگا ۳ پی می بریم.

    ۷. کیوی را فراموش نکنید
    کیوی حاوی مقادیر زیادی ویتامین c، ویتامین e، لوتئین، مس و خاصیت آنتی اکسیدانی است. این میوه در مقابل سرطان همانند یک نارنجک دستی عمل می کند.

    ۸. از پیازچه در سالاد استفاده کنید
    رژیم غذایی سرشار از پیاز ممکن است خطر ابتلا به سرطان پروستات در مردان را تا ۵۰ درصد کاهش دهد. این تأثیر زمانی شدت می یابد که به صورت خام و یا نیم پز مصرف شود. سعی کنید تره فرنگی، پیازچه، پیاز و موسیر را هیچگاه فراموش نکنید.

    ۹. کلم ترش را به جمع خوراکی های خود اضافه کنید
    کلم ترش به کلم رنده شده و آب پز با سرکه گفته می شود. یک مطالعه فنلاندی نشان داده است که فرایند تخمیر درگیر در ساخت کلم ترش ترکیبات ضد سرطانی در آن ایجاد می کند. برای کاهش نمک موجود در کلم ترش نیز می توانید قبل از خوردن، آن را بشوئید.
     
    FLOWER BUD از این پست تشکر کرده است.
  10. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    يك متخصص تغذيه:
    شاه‌توت ابتلا به سرطان را كاهش مي‌دهد ....

    جام جم آنلاين: شاه‌توت ، توت‌فرنگي و عصاره آنها به‌طور موثري از رشد سرطان سينه و دهانه رحم جلوگيري مي‌كنند و به علاوه عصاره آن موثرترين عامل در كاهش رشد سلول‌هاي سرطاني در سينه است.

    [​IMG]
    دكتر احمدرضا درستي متخصص تغذيه در گفتگو با ايسنا گفت: با توجه به وجود قند طبيعي فروكتوز در اين ميوه در صورت مصرف درست و به اندازه آن، براي افراد ديابتي نيز مفيد بوده و حتي مي‌تواند جايگزين مناسبي براي مصرف قند باشد.

    وي افزود: شاه‌توت طبيعتي سرد داشته، بازكننده گرفتگي‌ها بوده و عوارض صفرا را از بين مي‌برد. همچنين براي تسكين زخم‌هاي روده‌اي مناسب است.

    دكتر درستي تصريح كرد: اين ميوه داراي ويتامين ‌C و پيش ساز ويتامين آ بوده و داراي آنتي اكسيدان خوبي در مقابل سرطان است. استفاده از نوع خشك اين ميوه نيز با داروهاي كمكي و مقوي تحت نظر پزشك بسيار مفيد است.
     
    FLOWER BUD از این پست تشکر کرده است.