1. این پایگاه به ثبت ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران رسیده است.

    مهمان عزیز سپاس بابت بازدید شما از تالار گفتگوی دهه هفتادی ها.

    عضویت در انجمن رایگان بوده و برای عموم باز میباشد . با صرف 30 ثانیه یکی از اعضای دهه هفتادی ها شوید .

نقش تغذيه درپيشگيري ازسرطان

شروع موضوع توسط MahD!ye ‏Sep 22, 2013 در انجمن رژیم غذایی در بیماریها

  1. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    نقش تغذیه در پیشگیری از سرطان
    دکتر سیدمرتضی صفوی، مدیر کل دفتر بهبود تغذیه جامعه، معاونت سلامت، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
    شیما صادقی، کارشناس ارشد تغذیه دفتر بهبود تغذیه جامعه، معاونت سلامت، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
    بعد از بیماری‌های قلبی – عروقی، سرطان به عنوان دومین عامل مرگ و میر در بیش‌تر کشورهای توسعه یافته مطرح است.
    سالانه حدود 7 میلیون نفر در جهان در اثر ابتلا به سرطان جان خود را از دست می‌دهند و برآورد می‌شود تا سال 2020 شمار موارد جدید ابتلا به سرطان در هر سال از 10 میلیون نفر به 15 میلیون نفر برسد و حدود 60 درصد از این موارد جدید در کشورهای کمتر توسعه یافته خواهد بود.
    در کشورهای توسعه یافته سرطان‌های ریه، کولون، پستان، پروستات شیوع بیشتری دارند و در مناطق کمتر توسعه یافته سرطان‌های معده، کبد، مری، دستگاه ادراری و تناسلی بیشتتر شایع است. شیوع سرطان پستان در بیشتر کشورها در حال افزایش است. در کشور ما نیز سرطان معده در مردان و سرطان پستان در زنان از شیوع بالاتری برخوردار است. تغییر شیوه زندگی نیز در اکثر نقاط دنیا در افزایش شیوع سرطان موثر بوده است.
    واژه سرطان به فرآیند تکثیر کنتر نشده بافت‌ها اطلاق می‌شود. عوامل مختلفی در بروز اين بيماري موثر شناخته شده‌اند. مصرف دخانیات بزرگترین عامل ایجاد سرطان است. اصلاح رژیم غذایی وانجام منظم فعالیت‌های بدنی، عوامل مهمی در پیشگیری و کنترل اين بيماري به شمار مي‌روند. مواد غذایی می‌توانند نقش مهمی در مراحل مختلف بروز آن توسط عوامل سرطان‌زا داشته باشند.
    در مرحله آغاز بيماري عوامل موتاژن مانند؛ «افلاتوکسین» تولید شده توسط کپک‌ها و یا «نیتروزآمین» ایجاد شده در غذاهای حاوی نیتریت و یا نیترات موثر شناخته شده‌اند.
    بعضی از مواد غذایی با کاهش صدمه به dna خاصیت ضدسرطانی دارند (مانند مواد شیمیایی موجود در دارچین و یا کلروفیلین موجود در کلروفیل‌ها).
    بعضی دیگر از ترکیبات نیز با غیر فعال کردن مواد سرطان‌زا، خاصیت ضد سرطانی دارند مانند: پپتیدگلوتاتیون، ویتامین e با خاصیت آنتی اکسیدانی خود و یا ویتامین c با نقشی که در مورد نیتریت ایفا می‌کند. همچنین ممکن است برخی مواد غذایی منجر به پیشرفت و یا مهار اين بيماري شده و بر وضعیت سیستم ایمنی بدن تاثیر گذارند.
    عوامل غذایی که در پیشگیری از انواع اين بيماري موثر شناخته شده‌اند به طور خلاصه شامل موارد زیر هستند:
    سبزی‌ها؛ بویژه سبزی‌های برگ سبز، هویج و میوه‌ها كه منجر به کاهش موارد ابتلا به سرطان ریه، معده و روده می‌شوند. فعالیت بدنی نیز در کاهش بروز سرطان روده موثر شناخته شده است.
    چربی زیاد در رژیم غذایی و چربی‌های اشباع و حیوانی در احتمال افزایش شیوع سرطان پروستات موثرند. لیکوپن (گوجه‌فرنگی)، فیتواستروژن‌های سویا نیز از عوامل موثر در کاهش شیوع این نوع از بيماري هستند.
    به طور کلی سبزی‌ها، میوه‌ها، آنتی اکسیدان‌ها، فیتوکمیکال‌، سیر، پیاز، کاهش چربی دریافتی، فیبر غذایی، کنترل وزن و فعالیت بدنی در کاهش بروز انواع سرطان موثر شناخته شده‌اند.
    سالسیلات موجود در بعضی از مواد غذایی مثل قارچ، کشمش، توت‌فرنگی، سیب، ادویه‌ها مثل آویشن و دارچین، نیز در کاهش خطر ابتلا به انواع اين بيماري موثر است.
    روش‌های طبخ و نگهداری مواد غذایی نیز در این زمینه موثر شناخته شده‌اند. روش‌های نادرست طبخ مانند دود دادن، نمک سود کردن، حرارت دادن شدید مواد غذایی (با ایجاد ترکیبات سرطان زا مثل هیدروکربن‌های پلی سیکلیک و آمین‌های هتروسیکلیک) باعث افزایش شیوع اين بيماري می‌شوند. پری و پروبیوتیک‌های موجود در ماست و شیر از عوامل غذایی موثر در کاهش ابتلا به سرطان‌های دستگاه گوارش مثل سرطان معده هستند.
    از آنجا که عوامل غذایی علت حدود 30 درصد از موارد ابتلا به اين بيماري را در کشورهای غربی تشکیل می‌دهد می‌توان گفت: «رژیم غذایی پس از دخانیات، دومین عامل قابل پیشگیری در ابتلا به سرطان به شمار می‌آید». در سال‌های اخیر شواهد زیادی مبنی بر ارتباط اضافه وزن و چاقی با انواع زیادی از سرطان‌ها نظیر سرطان مری، پستان و آندومتر به دست آمده است که خود به طور مستقیم با رژیم غذایی مرتبط است.
    از آنجا که تغذیه نامناسب، فقدان تحرک جسمانی، چاقی و مصرف دخانیات عوامل خطر مشترک در بروز بیماری‌های مزمن هستند، اجرای برنامه‌های پیشگیری از اين بيماري در قالب برنامه‌های ملی پیشگیری، همراه با سایر بیماری‌های مزمن راهبرد مناسبی برای کاهش شیوع این معضل بهداشتی است.
     
    FLOWER BUD از این پست تشکر کرده است.
  2. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    سرطان یکی از خطرناکترین بیماری های دنیاست خنده بازار سعی دارد شما را با مواد غذایی ضد سرطان زا آشنا کند
    ۱- گوجه فرنگی
    گوجه فرنگی غیر از ویتامین C ، محتوی مقدار زیادی “لیکوپن” می باشد. لیکوپن ماده ای است که خطر سرطان های پروستات و تخمدان را کم می کند.
    محصولات گوجه فرنگی از قبیل: رب گوجه فرنگی، سس گوجه فرنگی و کچاپ نیزضد سرطان می باشند.

    ۲- کلم بروکلی و دیگر کلم ها
    کلم ها غیر از کلسیم، منبع غنی “سولفورافان” ( sulforaphane ) هستند. این ماده خطر بروز سرطان های معده ، سینه و پوست را کم می کند.
    مقدار سولفورافان در کلم بروکلی بیشتر از بقیه کلم هاست.

    ۳- آواکادو
    آواکادو، پتاسیم بیشتری نسبت به موز دارد. همچنین، منبع خوب بتاکاروتن و آنتی اکسیدان می باشد. مصرف آواکادو برای درمان سرطان کبد و بیماری های کبدی مفید است.

    ۴- توت ها
    توت ها دارای ماده ای به نام “آنتوسیانین” ( anthocyanin ) هستند. این ماده یک آنتی اکسیدان قوی می باشد و در مقابل سرطان های روده بزرگ و مری از بدن محافظت می کند.

    ۵- دانه سویا
    سویا داری “ایزوفلاون” می باشد. محصولات به دست آمده از سویا مانند توفو، شیر سویا و آجیل سویا نیز دارای این ماده می باشند.
    این ماده خطر سرطان های سینه، تخمدان و پروستات را کاهش می دهد که این کار را به وسیله محافظت سلول های بدن از اثرات زیان آور استروژن ها انجام می دهد.

    ۶- چای
    چای سبز و چای سیاه دارای منبع طبیعی “”catechin می باشند. این ماده یک آنتی اکسیدان قوی می باشد و از رشد سرطان جلوگیری می کند. همچنین سرطان های کبد، پوست و معده را کاهش می دهد.

    ۷- کدو تنبل
    کدو تنبل ، هویج، نارنج، فلفل قرمز و زرد و سیب زمینی شیرین منبع غنی “بتا کاروتن” هستند. این مواد به عنوان آنتی اکسیدان های قوی شناخته شده اند و مصرف مداوم آنها منجر به کاهش انواع مختلف سرطان ها می شود.

    ۸- اسفناج
    اسفناج دارای “لوتئین” ( lutein )، ویتامین های A ، C و E می باشد. همه این مواد به عنوان آنتی اکسیدان شناخته شده اند. اسفناج سرطان های کبد، ریه، سینه، تخمدان، روده بزرگ و پروستات را از بدن دور می کند.

    ۹-چغندر قرمز
    چغندر دارای “فلاوونوئید” می باشد. این ماده به عنوان یک ضد سرطان شناخته شده است. ادرار اشخاص مصرف کننده این چغندر، قرمز رنگ می باشد.

    ۱۰- هویج
    هویج دارای “بتاکاروتن” زیادی می باشد و برای جلوگیری از سرطان های ریه، دهان، حلق، معده، روده، کیسه صفرا ، پروستات و سینه بسیار مفید می باشد. البته نباید در مصرف آن زیاده روی کرد.

    ۱۱- سیر
    مطالعات نشان داده که خانواده پیازها، از قبیل، سیر، موسیر و تره فرنگی، در افراد سالم سلول های سرطان زا را از بین می برند و در بیماران سرطانی، رشد این سلول ها را کُند می کنند. در این رابطه، اثر سیر از همه بیشتر می باشد. به طور کلی، سیر خطر سرطان های معده، روده بزرگ، مری و سینه را کم می کند.
    سیر ریز ریز شده را ۱۰ دقیقه قبل از آماده شدن غذا، در غذای خود بریزید تا قدرت مبارزه با سرطان را در بدن خود افزایش دهید.

    ۱۲- آناناس
    آناناس دارای آنتی اکسیدان و ویتامین C می باشد. این میوه، بدن را در برابر سرطان های ریه و سینه حفظ می کند.

    1۳- سیب
    همانطور که می دانید سیب یک آنتی اکسیدان می باشد. علاوه بر آن، دارای ماده ای به نام “quercetin” می باشد. این ماده خطر سرطان ریه و رشد سلول های سرطان پروستات را کم می کند.

    ۱۴- پرتقال
    همانطور که می دانید، پرتقال منبع غنی ویتامین C است. تحقیقات نشان داده است که، این میوه اثر ضد سرطانی نیز دارد. پرتقال، از سرطان معده و ریه جلوگیری می کند.

    ۱۵- انگور قرمز
    انگور قرمز ماده ای دارد که از فعالیت آنزیمی که مسئول ساخت و رشد سلول های سرطانی است، جلوگیری می کند.

    ۱۶- ریشه شیرین بیان
    ریشه شیرین بیان از رشد سلول های سرطان پروستات جلوگیری می کند. ولی در مصرف آن زیاده روی نکنید، زیرا مصرف بیش از اندازه آن، موجب افزایش فشار خون می گردد.

    ۱۷- قارچ
    قارچ، سطح ایمنی بدن را بالا می برد و با سلول های سرطانی می جنگد.

    ۱۸- غذاهای دریایی و روغن ماهی
    از آنجایی که غذاهای دریایی دارای اسیدهای چرب امگا ۳ می باشند، روی سوخت و ساز سلول ها اثر دارند و مصرف اسیدهای چرب اشباع را کم می کنند.
    مصرف روزانه ی این غذاها، قوی ترین و موثرترین اسلحه برای مبارزه با سرطان ها می باشد و سرطان هایی از قبیل، روده بزرگ، پروستات و سینه را از بین می برند.

    ۱۹- مویز
    دارای اسیدهای چرب امگا ۳ و امگا ۶ و ویتامین E می باشد.
    مویز ضد سرطان، درمان کننده سرطان، درمان کننده بیماری های قلبی و پایین آورنده ی فشار خون است و برای نرمی و انعطاف پذیری رگ ها بسیار مفید می باشد.

    ۲۰- زردچوبه
    زردچوبه از سرطان های معده و روده بزرگ جلوگیری می کند. همچنین تعداد سلول های سرطانی را کم می کند.
     
    FLOWER BUD از این پست تشکر کرده است.
  3. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    چای سبز رشد تومور سرطان سینه را متوقف می‌کند


    خبرگزاری فارس: محققان آمریکایی بر اساس تازه‌ترین تحقیقات خود گفتند چای سبز چه بسا می‌تواند از رشد تومورهای سرطانی در سینه جلوگیری کند.


    به گزارش خبرنگار اجتماعی فارس به نقل از خبرگزاری mena، دکتر کاترین کرو و همکارانش در مرکز علوم پزشکی دانشگاه کلمبیا نیویورگ گفتند: یک ترکیب استخراج شده از چای سبز چه بسا می‌تواند از رشد تومورهای سرطانی در سینه و گسترش آن در بدن جلوگیری کند.
    کرو افزود: ما فواید ترکیب استخراج شده "پلی فنول إی " موجود در چای سبز را در کاهش پیشرفت سرطان - از طریق تجزیه و تحلیل یک مطالعه انجام شده در گذشته روی 40 زن مبتلا به سرطان سینه - کشف کردیم.
    وی تصریح کرد: این تحقیقات کوچک است و نمی‌توان نتایج قطعی بیان کرد اما چه بسا به درک ساز و کار مبارزه با سرطان کمک می‌کند.
    بر پایه این گزارش، محققان به زنان یاد شده مقادیر مختلفی از ترکیب استخراج شده از چای سبز یا ماده‌ای دیگر دادند و بعد از ۴و ۶ ماه از آنها آزمایش خون و ادرار گرفتند.
    این تحقیقات بعد از ۲ ماه از آغاز آن نشان داد: زنانی که از ترکیب یاد شده مصرف کرده بودند، میانگین رشد تومور در آنها نسبت به زنانی که از این ترکیب مصرف نکرده بودند، کاهش یافت.
    محققان پیش از این نیز با انجام آزمایش‌های متعدد بر روی سلولهای سرطانی دریافتند پلی فنولهای موجود در چای سبز، قرمز و سیاه می‌تواند از رشد سلولهای سرطانی جلوگیری کند.
    دانشمندان در ابتدا با مطالعه بر روی موش‌ها دریافتند: خاصیت‌های ضد توموری موجود در ترکیبات غذایی که دارای آمینواسیدی به نام گلیسین هستند، می‌توانند در کاهش رشد تومور سینه مفید باشند. گلیسین از طریق ورود مکمل‌های غذایی در بدن ساخته می‌شود.
    مطالعات بر روی انسان نیز نشان می‌دهد: نوشیدن چای سبز در جلوگیری و کاهش انواع سرطان‌ها بسیار مفید است.
    این گزارش می‌افزاید: با وجود مطالعات انجام شده در این زمینه محققان بر این باورند که نوشیدن چای سبز در بعضی موارد نمی‌تواند از رشد سرطان‌ها جلوگیری کند. برای مثال نوشیدن چای سبز در بیماران ژاپنی مبتلا به سرطان معده مفید نبود.
     
    FLOWER BUD از این پست تشکر کرده است.
  4. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    کاهش مصرف نمک، خطر ابتلا به سرطان معده را کم می‌کند

    برای مشاهده لینک ها لطفا ثبت نام کنید و یا اگر حساب کاربری دارید وارد شوید



    تحقیقات پزشکی نشان می‌دهد که کاهش مصرف نمک خطر ابتلای افراد به سرطان معده را کم می‌کند.




    به گزارش خبرنگار اجتماعی فارس به نقل از خبرگزاری mena، صندوق جهانی تحقیقات سرطان در انگلیس در تحقیقات خود دریافت که کاهش مصرف نمک خطر ابتلا به سرطان معده را کم می‌کند.


    این تحقیقات خواستار مصرف کمتر نمک و درج روشن تر ترکیبات تشکیل دهنده مواد غذایی روی بسته بندی های آن شده است.


    صندوق جهانی تحقیقات سرطان در انگلیس گفت: یک نفر از مجموع هر 7 نفر می‌تواند در صورت پیروی از توصیه های سلامتی روزانه، خطر ابتلا به بیماری سرطان معده را از خود دور کند.


    برپایه این گزارش، توصیه شده است که مصرف روزانه نمک درحدود ۶ گرم یعنی معادل یک قاشق کوچک باشد اما صندوق یاد شده گفته است: افراد اکثراً به طور متوسط روزانه 8.6 گرم نمک مصرف می‌کنند.


    روشن شده است که مصرف زیاد نمک برای فشار خون زیانبار است و ممکن است به ابتلا به بیماری های قلبی و سکته مغزی و همچنین سرطان منجر شود.


    کیت مندوزا، رئیس بخش اطلاعات بهداشتی صندوق جهانی تحقیقات سرطان در انگلیس گفت: درمان موفقیت آمیز بیماری سرطان معده بسیار دشوار است زیرا در اکثر موارد بعد از پیشرفت بیماری تشخیص داده می‌شود.


    وی افزود: این امر به اهمیت انتخاب شیوه زندگی برای جلوگیری از ابتلا به بیماری سرطان معده اشاره دارد که در این ارتباط می‌توان به لزوم کاهش مصرف نمک در غذا و افزایش مصرف میوه و سبزی ها تاکید کرد.
     
    FLOWER BUD از این پست تشکر کرده است.
  5. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    خواص روغن زيتون در پيشگيري از سرطان پستان

    بر اساس بررسي هاي انجام شده، مصرف الكل وچربي‌ها، چاقي بيش از حد و برخي فاكتورهاي سيستم باروري مانند عدم شيردهي در ابتلا به سرطان نقش مهمي دارند.
    به گزارش ايسنا- دفتر منطقه‌اي علوم پزشكي تهران گروهي از محققان مركز تحقيقات بهداشت باروري وليعصر در اين پژوهش آورده‌اند: سالانه حدود يك ميليون سرطان پستان در زنان تشخيص داده مي‌شود كه نشان دهنده آمار بسيار بالاي اين بيماري است.
    علت دقيق ابتلا به اين بيماري هنوز مشخص نيست ولي برخي عوامل كه امكان ابتلا به آن را بيشتر مي‌كنند به عنوان عوامل خطر شناخته شده‌اند و برخي عوامل كه آمار بروز را كاهش مي‌دهند به نام عوامل پيشگيري خوانده مي‌شوند.
    مصرف الكل، وزن بيش از حد و چاقي، سابقه فاميلي ابتلا به سرطان و برخي فاكتورهاي سيستم باروري مانند منارك زودرس قبل از 12سالگي، اولين تولد نوزاد بعد از 35 سالگي، فقدان شيردهي و يائسگي ديررس از عوامل خطر مؤثر در ابتلا به سرطان پستان هستند.
    مصرف ميوه و سبزيجات، كاهش مصرف چربي‌ها، مصرف هويج به علت غني بودن از كاروتينوئيد، مصرف ماهي و برخي ويتامين‌ها و مواد معدني مانند ويتامين d، c ، فولات، كلسيم و مصرف داروي تاموكسيفين در زنان با سابقه خانوادگي سرطان پستان از جمله موارد پيشگيري كننده در ابتلا به سرطان پستان هستند.
    مصرف روغن زيتون نيز در كاهش ابتلا به سرطان پستان مؤثر است زيرا عمده‌ترين اسيد چرب روغن زيتون اسيد اولئيك است و اين اسيد چرب، عامل رشد سرطان پستان را از بين مي‌برد.
     
    FLOWER BUD از این پست تشکر کرده است.
  6. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    از ظروف پلاستیکی در مایکروویو استفاده نکنید.

    ـ بطری های آب پلاستیکی را در فریزر قرار ندهید.

    ـ از لفافه و پوشش پلاستیکی در مایکروویو استفاده نکنید

    1-ماده شیمیایی Dioxin باعث بروز سرطان خصوصاً سرطان سینه در دختران جوان می شود.

    2- دیوکسین یک سم بسیار قوی برای سلولهای بدن است.

    3-اخیراً تحقیقاتی توسط دکتر Edward Fujimoto مدیر برنامه ریزی سلامت بیمارستان Castle آمریکا راجع به دیوکسین و چگونگی عملکرد آن در بدن صورت گرفته كه در نتيجه آن توصيه هاي ذيل ارائه شده است :

    4-بطری های پلاستیکی آب را در فریزر برای انجماد قرار ندهید چون این کار باعث آزادسازی سم دیوکسین از ظروف پلاستیکی می شود.

    5-نباید غذاهای خود را در ظروف پلاستیکی در مایکروویو گرم کنید مخصوصاً در مورد غذاهای حاوی روغن و چربی او اعلام نموده ترکیب «چربی ـ حرارت بالا و پلاستیک» باعث آزادسازی دیوکسین به داخل غذا و نهایتاً بدرون سلولهای ما میشود.

    6-بجای آن براي گرم كردن غذا استفاده از ظرف شیشه ای مثل پیرکس و چینی توصیه می شود، در این حال شما همان نتیجه را از گرم کردن غذا فقط بدون دیوکسین میگیرید.

    7- غذاهای فوری (Fast Food) و سوپها باید از ظرف یکبار مصرف تخلیه و در ظرف دیگری گرم شوند.

    8-کاغذ بد نیست ولی نمی دانیم که مطمئن تر از ظروف شیشه ای و غیره باشد.

    9- وقتیکه قبلاً رستورانهای غذای فوری (Fast Food) غذا را از ظروف یونولیت (Foam) به ظرف کاغذی جابجا کردند، مسئلۀ دیوکسین یکی از دلایل انجام این کار بود.

    10-لفاف های پلاستیکی فقط وقتی خطرناکند که با غذا برای پخت در مایکروویو استفاده شوند.

    11- فرآوری غذاها در حرارت خیلی بالا باعث حل شدن و آزاد شدن دیوکسین از پلاستیک و تزریق آن بداخل غذا می شود.

    12-به عنوان جایگزین پوشاندن غذا با یک لفاف کاغذی توصیه می شود.
     
    FLOWER BUD از این پست تشکر کرده است.
  7. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    سرطان پروستات دومین سرطان شایع بعد از سرطان ریه در میان مردان است.این سرطان با تغذیه ارتباط مستقیمی دارد مانند ...
    سرطان پروستات نوعی بیماری است كه در آن سلول‌های بدخیم از بافت‌های پروستات نشات می‌گیرد و به طور نامنظم و فزاینده‌ای تكثیر و منجر به افزایش حجم در هریك از اجزای سلولی غده پروستات می‌شود.
    علت ابتلا به سرطان پروستات هنوز ناشناخته است اما تحقیقات آماری و بالینی،روند بدخیمی بیماری سرطان پروستات را به عواملی چون سن،ژنتیك، هورمونی،‌تغذیه، مواد شیمیایی و بیماری‌های مقاربتی مرتبط می‌دانند.
    نقش تغذیه:
    ارتباط بین سرطان،رژیم غذایی و مكمل‌های تغذیه‌‌ای متغیر است.از آنجا كه سرطان پروستات معمولا به آهستگی رشد می‌كند ولی می‌تواند مهلك باشد لذا رژیم غذایی مناسب نظیر غذاهای كم‌چرب و مبتنی بر غذاهای گیاهی می‌تواند در پیشگیری از این بیماری موثر باشد.
    * مصرف میوه‌ها و سبزیجات نقش مفیدی در پیشگیری از بسیاری از سرطان‌ها دارد.این غذاها نه‌تنها ویتامین‌ها،املاح و فیبر را فراهم می‌كنند بلكه وعده‌های غذایی كم‌كالری و كم‌چربی را تامین می‌كنند.

    * این احتمال وجود دارد كه مصرف كالری و چربی بیش از حد خطر سرطان پروستات را افزایش دهد و این به نوبه خود رشد سلول‌های سرطانی پروستات را تحریك می‌كند.

    * از سوی دیگر خوردن محصولات گوجه‌فرنگی یا دیگر غذاهای غنی از لیكوپن مانند هندوانه و گریپ‌فروت خطر ابتلا به سرطان پروستات را كمتر می‌كند. بیشترین لیكوپن در فرآورده‌های گوجه‌فرنگی پخته شده مانند سوپ گوجه‌فرنگی و سس اسپاگتی می‌باشد.گوجه‌فرنگی نپخته از لیكوپن كمتری برخوردار است.

    * سیر هم در كاهش ابتلا به سرطان پروستات موثر است.تركیبات سولفور موجود در سیر عمل ایمنی را افزایش می‌دهند و این به مبارزه با رشد تومور كمك می‌كند. این تركیبات گسترش سلول‌های سرطانی را كاهش داده و تولید آنزیم‌هایی را كه به از بین بردن تركیبات سرطان‌زا كمك می‌كند، افزایش می‌دهد.
    * فرآورده‌های سویا نیز به دلیل دارا بودن ایزوفلاون‌ها احتمال خطر سرطان پروستات را كاهش می‌دهند.

    * چای سبز هم حاوی تركیباتی است كه فعالیت آنزیم‌های ضروری برای رشد سرطان را مهار می‌كند.

    * همچنین طی تحقیقاتی مشخص شده است كه فلفل تند می‌تواند مانع از رشد سلول‌های سرطانی در مبتلایان به سرطان پروستات شود.
    * مصرف نوشیدنی‌های الكلی هم خطر ابتلا به سرطان پروستات را تشدید می‌كند.

    * براساس تحقیقات پژوهشگران استرالیایی احتمال بروز سرطان پروستات در مردانی كه الكل مصرف می‌كنند 20 درصد بیشتر از مردانی است كه از مصرف این نوشیدنی‌ها خودداری می‌كنند. منبع:jamejamonline.ir
     
    FLOWER BUD از این پست تشکر کرده است.
  8. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    غذاهای زیادی وجود دارد که میتواند ریسک مبتلا شدن به سرطان سینه را کاهش دهد و بسیاری از غذاها ابتلا به آن را بیشتر میکنند که در ذیل به آن اشاره خواهد شد :

    خوراکیهای مفید

    1 - ماهیها : ماهی های چرب مثل قزل آلا، ساردین و شاه ماهی از نظر اسیدهای چرب امگا 3 غنی هستند و یک چربی سالم که دارای خواص ضد سرطان میباشد که دو یا سه بار در هفته میتوانید از آن استفاده کنید.

    2 - سبزیجات : انواع گل کلم و کاهو دشمنان قوی سرطان هستند و آنزیمهای طبیعی بدن را به جریان می اندازند. اگر قصد مصرف آنها را داشتید آنها را نپخته یا بخار پز بخورید.

    3 - توت ها : هر چه پررنگ تر باشند بهت است، این میوه ها دارای آنتی اکسیدانهای غذایی هستند که سلولها را از آسیب حفظ میکنند.
    توت فرنگی و تمشک ها محتوی اسیدهایی هستند که در مطالعات آزمایشگاهی نشان داده شده است که بدن را بر ضد سرطان سینه حمایت میکنند.هر کجا و به هر مقدار که توانستید از این مواد غذایی استفاده نمایید.

    4 - حبوبات : منابع کم چربی از فیبر مثل کین وا (نوعی غله محصول کشور پرو) و ذرت بی چربی و غلاتی مثل انواع سبوس و فیبر سطح هورمون جنسی زنانه (استروژن) و انسولین شما را منظم میکند.هر روز 25 گرم از حبوبات را مصرف کنید.

    حال در خوردن چه چیزهایی باید محتاط باشیم :
    1 - گوشت قرمز : شما مجبور نیستید از خوردن گاهگاهی گوشت سرخ شده یا کباب صرف نظر کنید، اما خوردن بیش از 1/5 وعده گوشت قرمز در هر روز میتواند شانس ابتلا به سرطان سینه را دو برابر کند. خوردن آنرا به سه وعده از تکه های کوچک گوشت به یک بار در هفته یا کمتر محدود کنید.

    2 - الکل : نوشیدن الکل ریسک ابتلا به سرطان سینه را 20 درصد افزایش میدهد و باعث افزایش یافتن سطح هورمون جنسی زنانه میشود.
     
    FLOWER BUD از این پست تشکر کرده است.
  9. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    بر اساس بررسي هاي انجام شده، مصرف الكل وچربي‌ها، چاقي بيش از حد و برخي فاكتورهاي سيستم باروري مانند عدم شيردهي در ابتلا به سرطان نقش مهمي دارند.
    به گزارش ايسنا- دفتر منطقه‌اي علوم پزشكي تهران گروهي از محققان مركز تحقيقات بهداشت باروري وليعصر در اين پژوهش آورده‌اند: سالانه حدود يك ميليون سرطان پستان در زنان تشخيص داده مي‌شود كه نشان دهنده آمار بسيار بالاي اين بيماري است.
    علت دقيق ابتلا به اين بيماري هنوز مشخص نيست ولي برخي عوامل كه امكان ابتلا به آن را بيشتر مي‌كنند به عنوان عوامل خطر شناخته شده‌اند و برخي عوامل كه آمار بروز را كاهش مي‌دهند به نام عوامل پيشگيري خوانده مي‌شوند.
    مصرف الكل، وزن بيش از حد و چاقي، سابقه فاميلي ابتلا به سرطان و برخي فاكتورهاي سيستم باروري مانند منارك زودرس قبل از 12سالگي، اولين تولد نوزاد بعد از 35 سالگي، فقدان شيردهي و يائسگي ديررس از عوامل خطر مؤثر در ابتلا به سرطان پستان هستند.
    مصرف ميوه و سبزيجات، كاهش مصرف چربي‌ها، مصرف هويج به علت غني بودن از كاروتينوئيد، مصرف ماهي و برخي ويتامين‌ها و مواد معدني مانند ويتامين d، c ، فولات، كلسيم و مصرف داروي تاموكسيفين در زنان با سابقه خانوادگي سرطان پستان از جمله موارد پيشگيري كننده در ابتلا به سرطان پستان هستند.
    مصرف روغن زيتون نيز در كاهش ابتلا به سرطان پستان مؤثر است زيرا عمده‌ترين اسيد چرب روغن زيتون اسيد اولئيك است و اين اسيد چرب، عامل رشد سرطان پستان را از بين مي‌برد.
     
    FLOWER BUD از این پست تشکر کرده است.
  10. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    روغن زیتون تازه خطر ابتلا به سرطان سینه را كاهش می دهد.
    به گزارش سلامت نیوز به نقل از عرب آنلاین، محققان اسپانیایی می گویند، مصرف روغن زیتون تازه 20 تا 30 درصد خطر ابتلا به سرطان سینه را در زنان كاهش می دهد.
    پیش از این نیز محققان اعلام كرده بودند، غذاهای مدیترانه ای كه روغن زیتون نیز در آن به فراوان یافت می شود خطر سرطان سینه را كاهش می دهد.
    به گفته محققان، همان گونه كه داروی ضد سرطان هرسپتین برای
    درمان سرطان سینه یاخته های سرطانی را هدف قرار می دهد، احتمالا روغن زیتون هم این مجموعه های سرطانی را از بین می برد.
     
    FLOWER BUD از این پست تشکر کرده است.