1. این پایگاه به ثبت ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران رسیده است.

    مهمان عزیز سپاس بابت بازدید شما از تالار گفتگوی دهه هفتادی ها.

    عضویت در انجمن رایگان بوده و برای عموم باز میباشد . با صرف 30 ثانیه یکی از اعضای دهه هفتادی ها شوید .

مردم مراقب تب کریمه کنگو باشند

شروع موضوع توسط setareh ‏Jun 27, 2015 در انجمن دانستنی های پزشکی

  1. setareh

    setareh ღشرمنده دستای پینه بسته پدرممღ

    10,641
    63,366
    88,285
    علیرضا رفیعی‌پور، اظهار کرد: بیماری تب کریمه کنگو اولین بار در سال 1944 در کریمه اوکراین و 1969 گنگو شناسایی شد. وی با بیان اینکه این بیماری در حدود سال 1110میلادی توسط جرجانی پزشک و دانشمند ایرانی در کتاب گنجینه خوارزمشاهی به تفضیل توضیح داده شده است، افزود: این بیماری در جنوب و شرق اروپا مخصوصاً شوروی سابق، سر تا سر منطقه مدیترانه، شمال غرب چین، آفریقا، خاور میانه و شبه قاره هند گسترش دارد.

    مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی، ادامه داد: بر اساس مطالعات انجام شده در ایران از حداقل 40 سال پیش ویروس عامل بیماری در کشور وجود داشته است. رفیعی‌پور تصریح کرد: با توجه به گرم شدن هوا و شروع فعالیت کنه‌ها، افرادی که در تماس با دام زنده و گوشت قرمز هستند باید موارد بهداشتی لازم را رعایت کنند.

    وی در خصوص بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو به مردم هشدار داد و گفت: علی رغم توصیه‌های مکرر بهداشتی منتشر شده توسط دامپزشکی، متاسفانه بازار خرید و فروش گوشت حاصل از کشتار دام در خارج از کشتارگاه در برخی موارد مشاهده می‌شود.

    راه‌های انتقال این بیماری به انسان
    مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی، با اشاره به اینکه این بیماری از بیماری‌های مشترک بین انسان و دام محسوب می‌شود، گفت: تماس مستقیم با کنه‌های آلوده، گرفتن و له کردن کنه‌ها با دست، له کردن کنه‌ها با دست روی بدن، تماس مستقیم با ترشحات دام بیمار و یا خون دام بیمار، استفاده از فرآورده‌های خام دامی حاصل از دام بیمار که خام باشند و یا پاستوریزه نشده باشند و تماس با انسان بیمار و ترشحات و خون انسان بیمار از جمله‌ راه‌های انتقال این بیماری به انسان است.

    وی تصریح کرد: اگر دام در اثر گزش کنه آلوده، به ویروس عامل بیماری آلوده شود فقط برای حدود یک هفته دام ناقل ویروس بوده و ویروس در خون و سایر اندام‌های بدن حضور دارد و پس از آن سیستم ایمنی بدن دام ویروس را از بین می‌برد.

    گوشت تولیدی در قصابی‌های معتبر عاری از عامل بیماری
    مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی، ادامه داد: حال اگر در این یک هفته که دام عامل بیماری را در خود دارد ، کشتار شود و در هنگام کشتار مسائل حفاظتی و بهداشتی رعایت نشود احتمال انتقال آلودگی به انسان وجود دارد. وی افزود: اگرگوشت همین دام آلوده به صورت تازه و بدون نگهداری به مدت 24 ساعت در دمای یخچال، تکه‌تکه شود و در هنگام تکه کردن گوشت از دستکش استفاده نشود و از طرفی بر روی پوست دست زخمی وجود داشته باشد، امکان آلودگی انسان وجود دارد.

    رفیعی‌پور تاکید کرد: با توجه به اینکه لاشه دام‌ها به مدت 24 ساعت در اتاق پیش سرد کشتارگاه‌های استان نگهداری می‌شوند، گوشت تولیدی در قصابی‌های معتبر عاری از عامل بیماری است. مدیرکل دامپزشکی استان اظهار کرد: تا زمانی که گوشت غیربهداشتی حاصل از کشتار دام در خارج از کشتارگاه مورد استقبال مردم باشد، دامپزشکی نمی‌تواند به تنهایی از شیوع این بیماری جلوگیری کند.

    وی خاطرنشان کرد: از ابتدای امسال برنامه مبارزه با انگل‌ها و کنه‌های بدن دام‌ها از طریق سمپاشی دام‌ها و جایگاه نگهداری دام‌ها آغاز و تا پایان سال ادامه دارد. رفیعی پور از مردم فهیم استان خواست هشدارهای دامپزشکی را جدی گرفته و از خرید گوشت از مراکز غیر معتبر و یا گوشت فاقد لیبل و مهر دامپزشکی خودداری کنند.
     
    ®ŁáÐɏ §¡£Vë از این پست تشکر کرده است.