1. این پایگاه به ثبت ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران رسیده است.

    مهمان عزیز سپاس بابت بازدید شما از تالار گفتگوی دهه هفتادی ها.

    عضویت در انجمن رایگان بوده و برای عموم باز میباشد . با صرف 30 ثانیه یکی از اعضای دهه هفتادی ها شوید .

مرجع کامل تغذیه در دوران بارداری

شروع موضوع توسط MahD!ye ‏Sep 22, 2013 در انجمن تغذیه دوران های مختلف

  1. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    چه غذاهایی می‌توانند خطر بروز نقایص جنینی را کاهش دهند


    هیچ مادری دوست ندارد که پس از تحمل سختی‌های گوناگون 9 ماه بارداری و انتظار تولد نوزادی سالم و زیبا، پس از زایمان با نوزادی روبه‌رو شود که دارای نوعی نقص است...
    [​IMG]

    این اتفاق بسیار دردناک است، ولی می‌توان به روش‌های مختلف از بروز چنین پیشامدی پیشگیری کرد. یکی از این روش‌های پیشگیری، به تغذیه مادر باردار مربوط می‌شود و اینکه چه غذاهایی می‌توانند ریسک بروز نقایص جنینی را کاهش دهند و چه غذاهایی عکس آن عمل می‌کنند.

    نقایص جنینی چه هستند؟

    نقایص جنینی که هزاران نوع دارند معمولاً یا خود را در بدن نوزاد نشان می‌دهند (مانند عارضه‌ای به نام شکاف کام یا در اصطلاح عموم لب شکری که از ساده‌ترین نوع آن‌هاست) و یا ناهنجاری‌ها به شکل ناتوانی‌های عملکردی و ذهنی خود را در نوزاد نشان می‌دهند.
    بسیاری از این نقایص باعث مرگ کودکان زیر یک سال هستند، ولی با رعایت نکاتی در تغذیه مادر باردار پیش و حین حاملگی می‌توان ریسک بروز خیلی از این ناهنجاری‌ها را کاهش داد. در این مقاله درباره کمبود برخی از گروه‌های غذایی و ویتامین‌ها در بدن مادر باردار و تعدادی از پیامدهای آن‌ها خواهید خواند.

    کمبود ریبوفلاوین (ویتامین B2) و نیاسین (ویتامین B3)

    * نارسایی‌های قلبی: نبود مقادیر کافی از این ویتامین‌ها در بدن زن باردار ریسک تولد نوزاد مبتلا به نارسایی‌های قلبی مادرزادی را افزایش می‌دهد. اگر مادر غذاهایی حاوی روغن‌های اشباع زیاد بخورد نیز میزان این خطر بیشتر خواهد شد. ویتامین B2‌ در غذاهایی چون لبنیات کم‌چرب یا فاقد چربی، جگر و سبزی‌های با برگ‌های سبز به وفور یافت می‌شود. گوشت مرغ، ماهی، جگر، مغزها و غلات کامل هم سرشار از ویتامین B3‌ هستند.

    * فتق دیافراگم مادرزادی (CDH): یکی دیگر از نقایص جنینی که می‌توان با رژیم غذایی درست مادر از بروز آن به خوبی پیشگیری کرد فتق دیافراگم است. در این حالت روده‌ها تا درون حفره قفسه سینه جلو می‌آیند و نوزادی را خواهید دید که روده‌هایش در معرض دید است. به محض تشخیص این عارضه با اقدامات تخصصی به موقع می‌توان چنین نوزادی را هم از مرگ نجات داد. کمبود ویتامین‌های B12، E و رتینول و مواد معدنی کلسیم و سلنیوم در بدن مادر ریسک بروز این نقص مادرزادی را بیشتر خواهد کرد. خوردن مکمل‌های ویتامینی به طور چشمگیری از خطر تولد نوزادی با CDH می‌کاهد.

    * شکاف کام: در این نقص جنینی که عموم آن را با واژه لب شکری می‌شناسند، سقف دهان به طور کامل بسته نمی‌شود. در زنانی که سوءتغذیه دارند یا رژیم غذایی آن‌ها تنها به چند نوع غذا محدود است، میزان خطر به دنیا آوردن نوزادانی با این نقص مادرزادی بالا خواهد رفت.

    نقص در لوله عصبی

    دکتر جنیفر نلسون، محقق و دانشیار تغذیه در دانشکده علوم سلامت در مینه‌سوتا درباره عوارض ناشی از ویتامین B9‌ در رژیم غذایی مادر می‌گوید: «کمبود ویتامین B9‌ که بیشتر آن را به نام فولات می‌شناسند و نوع سنتزی آن اسید فولیک نام دارد، می‌تواند به بروز ناهنجاری در لوله عصبی نوزاد منجر شود. ناهنجاری‌های مادرزادی ناشی از کمبود اسید فولیک در زنان باردار از شایع‌ترین اختلالات مادرزادی هستند. به همین دلیل در منابع علمی بسیار تاکید می‌شود که مادر در بارداری و قبل از آن به مقدار کافی اسید فولیک دریافت دارد. همچنین توصیه می‌شود کلیه زنانی که 15 تا 45 سال دارند و به عبارتی در سنین باروری هستند مکمل اسید فولیک مصرف کنند. دقت کنید زنانی که به طور مرتب از ابزارهای جلوگیری از بارداری استفاده می‌کنند هم باید این مکمل را بخورند».

    کمبود ویتامین B12

    ویتامین دیگری از خانواده ویتامین B‌ به نام B12‌ هم با بروز نقایص لوله عصبی ارتباط دارد. به گفته متخصصان زنی که قصد باردار شدن دارد باید پیش از حاملگی روزانه 4/2 میکروگرم ویتامین B12‌ دریافت کند و این مقدار حین بارداری به روزانه 6/2 میکروگرم خواهد رسید. زنانی که 9 ماه حساس حاملگی را می‌گذرانند یا آن‌هایی که تصمیم دارند مادر شوند می‌توانند با خوردن مقادیر کافی از غذاهایی چون لبنیات، تخم مرغ، گوشت قرمز و گوشت مرغ در کنار مکمل‌ها نیازشان به این ویتامین حیاتی را برآورده سازند.
    اگر مادر حین بارداری سوءتغذیه داشته باشد نه تنها ریسک به دنیا آوردن نوزادی
    با نقایص مادرزادی بالاتر خواهد رفت، بلکه شاید باعث تولد نوزاد نارس یا زایمان زودرس شود و امکان بروز خطرات احتمالی که همه زنان حامله را حین بارداری
    تهدید می‌کند افزایش دهد


    زنانی که دچار اختلالات روده‌ای و اختلالاتی در هضم غذا هستند که از جذب ویتامین B12‌ موجود در غذاها جلوگیری می‌کند و آن‌هایی که به میزان کافی گوشت، تخم مرغ و لبنیات نمی‌خورند، بیشتر در معرض خطر به دنیا آوردن چنین نوزادانی هستند و تجویز مکمل برای آن‌ها ضروری‌تر از بقیه است. دکتر نلسون می‌گوید: «نباید رژیم غذایی زن حامله محدود به چند نوع غذا باشد. میزان کالری دریافتی روزانه مادر باردار بسیار مهم است، چون جنین برای رشد به مواد گوناگونی نیاز دارد که باید برآورده شوند».

    برای پیشگیری از نقص لوله عصبی چه می‌توان کرد؟

    برای پیشگیری از بروز چنین نقایصی و کاهش قابل توجه ریسک بروز آن‌ها زنی که قصد بارداری دارد باید 3 ماه قبل از حامله شدن مصرف روزانه مکمل اسید فولیک را شروع کند و تا پایان سه ماهه نخست بارداری ادامه دهد.
    توصیه شده برای تأثیر کامل اسید فولیک و پیشگیری از این نقایص مادر باید در درجه اول به میزان کافی غذاهای حاوی فولات بخورد و در کنار آن‌ها مکمل‌های حاوی اسید فولیک هم مصرف کند. برای درصد بسیار بالایی از زنانی که 9 ماه حساس بارداری را سپری می‌کنند انجام این دو کار حتماً لازم است.
    تجویز مکمل اسید فولیک در برخی زنان بیش از بقیه ضرورت دارد. مثلاً برای زن بارداری که صرع دارد یا حتی مدت‌هاست که صرعش کنترل شده و دارو هم نمی‌خورد تجویز این مکمل لازم است. زنانی که دچار اختلالات متابولیکی و جذب مواد مغذی از روده‌ها هستند هم از این دسته هستند. اگر در رژیم غذایی زنی با این شرایط ویژه سبزی‌هایی با برگ‌های سبز، غلات غنی شده، آب پرتقال طبیعی، لوبیای خشک شده، نخود و میوه‌ها به میزان کافی گنجانده شده باشد، بدن این فرد می‌تواند به کمک مکمل‌ها ذخایر فولات خود را پر کند.

    خوب دقت کنید ...

    میزان بروز ناهنجاری‌های جنینی با کمبود ویتامین‌ها ارتباط مطلق ندارد، یعنی این طور نیست که با نخوردن مکمل اسید فولیک حتماً نوزاد با اسپینابیفیدا متولد خواهد شد یا برعکس مادری که به مدت مناسب اسید فولیک خورده و ویتامین‌های دیگر هم به مقدار کافی دریافت کرده هرگز چنین نوزادی به دنیا نخواهد آورد، ولی پژوهش‌های بسیاری ثابت کرده‌اند که چنین رابطه قوی و معناداری بین این دو وجود دارد که با استناد به آن می‌توان برای پیشگیری از بروز ناهنجاری‌های مادرزادی روشی پاسخگو و عملی را به کار برد.
    زن باردار یا زنی که می‌خواهد حامله شود نباید به هیچ وجه سر خود مکمل بخورد. چون تنها پزشک می‌داند که در این دوران حساس بدن مادر به چه مکمل‌هایی نیاز دارد و او باید با چه دوزی و به چه مدت مکمل بخورد. مصرف مکمل‌های آهن و کلسیم در حاملگی نیز به رشد کامل و تولد نوزاد سالم بسیار کمک می‌کند. اگر مادر حین بارداری سوءتغذیه داشته باشد نه تنها ریسک به دنیا آوردن نوزادی با نقایص مادرزادی بالاتر خواهد رفت، بلکه شاید باعث تولد نوزاد نارس یا زایمان زودرس شود و امکان بروز خطرات احتمالی که همه زنان حامله را حین بارداری تهدید می‌کند افزایش دهد.
     
  2. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    چه غذاهایی می‌توانند خطر بروز نقایص جنینی را کاهش دهند


    هیچ مادری دوست ندارد که پس از تحمل سختی‌های گوناگون 9 ماه بارداری و انتظار تولد نوزادی سالم و زیبا، پس از زایمان با نوزادی روبه‌رو شود که دارای نوعی نقص است...
    [​IMG]

    این اتفاق بسیار دردناک است، ولی می‌توان به روش‌های مختلف از بروز چنین پیشامدی پیشگیری کرد. یکی از این روش‌های پیشگیری، به تغذیه مادر باردار مربوط می‌شود و اینکه چه غذاهایی می‌توانند ریسک بروز نقایص جنینی را کاهش دهند و چه غذاهایی عکس آن عمل می‌کنند.

    نقایص جنینی چه هستند؟

    نقایص جنینی که هزاران نوع دارند معمولاً یا خود را در بدن نوزاد نشان می‌دهند (مانند عارضه‌ای به نام شکاف کام یا در اصطلاح عموم لب شکری که از ساده‌ترین نوع آن‌هاست) و یا ناهنجاری‌ها به شکل ناتوانی‌های عملکردی و ذهنی خود را در نوزاد نشان می‌دهند.
    بسیاری از این نقایص باعث مرگ کودکان زیر یک سال هستند، ولی با رعایت نکاتی در تغذیه مادر باردار پیش و حین حاملگی می‌توان ریسک بروز خیلی از این ناهنجاری‌ها را کاهش داد. در این مقاله درباره کمبود برخی از گروه‌های غذایی و ویتامین‌ها در بدن مادر باردار و تعدادی از پیامدهای آن‌ها خواهید خواند.

    کمبود ریبوفلاوین (ویتامین B2) و نیاسین (ویتامین B3)

    * نارسایی‌های قلبی: نبود مقادیر کافی از این ویتامین‌ها در بدن زن باردار ریسک تولد نوزاد مبتلا به نارسایی‌های قلبی مادرزادی را افزایش می‌دهد. اگر مادر غذاهایی حاوی روغن‌های اشباع زیاد بخورد نیز میزان این خطر بیشتر خواهد شد. ویتامین B2‌ در غذاهایی چون لبنیات کم‌چرب یا فاقد چربی، جگر و سبزی‌های با برگ‌های سبز به وفور یافت می‌شود. گوشت مرغ، ماهی، جگر، مغزها و غلات کامل هم سرشار از ویتامین B3‌ هستند.

    * فتق دیافراگم مادرزادی (CDH): یکی دیگر از نقایص جنینی که می‌توان با رژیم غذایی درست مادر از بروز آن به خوبی پیشگیری کرد فتق دیافراگم است. در این حالت روده‌ها تا درون حفره قفسه سینه جلو می‌آیند و نوزادی را خواهید دید که روده‌هایش در معرض دید است. به محض تشخیص این عارضه با اقدامات تخصصی به موقع می‌توان چنین نوزادی را هم از مرگ نجات داد. کمبود ویتامین‌های B12، E و رتینول و مواد معدنی کلسیم و سلنیوم در بدن مادر ریسک بروز این نقص مادرزادی را بیشتر خواهد کرد. خوردن مکمل‌های ویتامینی به طور چشمگیری از خطر تولد نوزادی با CDH می‌کاهد.

    * شکاف کام: در این نقص جنینی که عموم آن را با واژه لب شکری می‌شناسند، سقف دهان به طور کامل بسته نمی‌شود. در زنانی که سوءتغذیه دارند یا رژیم غذایی آن‌ها تنها به چند نوع غذا محدود است، میزان خطر به دنیا آوردن نوزادانی با این نقص مادرزادی بالا خواهد رفت.

    نقص در لوله عصبی

    دکتر جنیفر نلسون، محقق و دانشیار تغذیه در دانشکده علوم سلامت در مینه‌سوتا درباره عوارض ناشی از ویتامین B9‌ در رژیم غذایی مادر می‌گوید: «کمبود ویتامین B9‌ که بیشتر آن را به نام فولات می‌شناسند و نوع سنتزی آن اسید فولیک نام دارد، می‌تواند به بروز ناهنجاری در لوله عصبی نوزاد منجر شود. ناهنجاری‌های مادرزادی ناشی از کمبود اسید فولیک در زنان باردار از شایع‌ترین اختلالات مادرزادی هستند. به همین دلیل در منابع علمی بسیار تاکید می‌شود که مادر در بارداری و قبل از آن به مقدار کافی اسید فولیک دریافت دارد. همچنین توصیه می‌شود کلیه زنانی که 15 تا 45 سال دارند و به عبارتی در سنین باروری هستند مکمل اسید فولیک مصرف کنند. دقت کنید زنانی که به طور مرتب از ابزارهای جلوگیری از بارداری استفاده می‌کنند هم باید این مکمل را بخورند».

    کمبود ویتامین B12

    ویتامین دیگری از خانواده ویتامین B‌ به نام B12‌ هم با بروز نقایص لوله عصبی ارتباط دارد. به گفته متخصصان زنی که قصد باردار شدن دارد باید پیش از حاملگی روزانه 4/2 میکروگرم ویتامین B12‌ دریافت کند و این مقدار حین بارداری به روزانه 6/2 میکروگرم خواهد رسید. زنانی که 9 ماه حساس حاملگی را می‌گذرانند یا آن‌هایی که تصمیم دارند مادر شوند می‌توانند با خوردن مقادیر کافی از غذاهایی چون لبنیات، تخم مرغ، گوشت قرمز و گوشت مرغ در کنار مکمل‌ها نیازشان به این ویتامین حیاتی را برآورده سازند.
    اگر مادر حین بارداری سوءتغذیه داشته باشد نه تنها ریسک به دنیا آوردن نوزادی
    با نقایص مادرزادی بالاتر خواهد رفت، بلکه شاید باعث تولد نوزاد نارس یا زایمان زودرس شود و امکان بروز خطرات احتمالی که همه زنان حامله را حین بارداری
    تهدید می‌کند افزایش دهد


    زنانی که دچار اختلالات روده‌ای و اختلالاتی در هضم غذا هستند که از جذب ویتامین B12‌ موجود در غذاها جلوگیری می‌کند و آن‌هایی که به میزان کافی گوشت، تخم مرغ و لبنیات نمی‌خورند، بیشتر در معرض خطر به دنیا آوردن چنین نوزادانی هستند و تجویز مکمل برای آن‌ها ضروری‌تر از بقیه است. دکتر نلسون می‌گوید: «نباید رژیم غذایی زن حامله محدود به چند نوع غذا باشد. میزان کالری دریافتی روزانه مادر باردار بسیار مهم است، چون جنین برای رشد به مواد گوناگونی نیاز دارد که باید برآورده شوند».

    برای پیشگیری از نقص لوله عصبی چه می‌توان کرد؟

    برای پیشگیری از بروز چنین نقایصی و کاهش قابل توجه ریسک بروز آن‌ها زنی که قصد بارداری دارد باید 3 ماه قبل از حامله شدن مصرف روزانه مکمل اسید فولیک را شروع کند و تا پایان سه ماهه نخست بارداری ادامه دهد.
    توصیه شده برای تأثیر کامل اسید فولیک و پیشگیری از این نقایص مادر باید در درجه اول به میزان کافی غذاهای حاوی فولات بخورد و در کنار آن‌ها مکمل‌های حاوی اسید فولیک هم مصرف کند. برای درصد بسیار بالایی از زنانی که 9 ماه حساس بارداری را سپری می‌کنند انجام این دو کار حتماً لازم است.
    تجویز مکمل اسید فولیک در برخی زنان بیش از بقیه ضرورت دارد. مثلاً برای زن بارداری که صرع دارد یا حتی مدت‌هاست که صرعش کنترل شده و دارو هم نمی‌خورد تجویز این مکمل لازم است. زنانی که دچار اختلالات متابولیکی و جذب مواد مغذی از روده‌ها هستند هم از این دسته هستند. اگر در رژیم غذایی زنی با این شرایط ویژه سبزی‌هایی با برگ‌های سبز، غلات غنی شده، آب پرتقال طبیعی، لوبیای خشک شده، نخود و میوه‌ها به میزان کافی گنجانده شده باشد، بدن این فرد می‌تواند به کمک مکمل‌ها ذخایر فولات خود را پر کند.

    خوب دقت کنید ...

    میزان بروز ناهنجاری‌های جنینی با کمبود ویتامین‌ها ارتباط مطلق ندارد، یعنی این طور نیست که با نخوردن مکمل اسید فولیک حتماً نوزاد با اسپینابیفیدا متولد خواهد شد یا برعکس مادری که به مدت مناسب اسید فولیک خورده و ویتامین‌های دیگر هم به مقدار کافی دریافت کرده هرگز چنین نوزادی به دنیا نخواهد آورد، ولی پژوهش‌های بسیاری ثابت کرده‌اند که چنین رابطه قوی و معناداری بین این دو وجود دارد که با استناد به آن می‌توان برای پیشگیری از بروز ناهنجاری‌های مادرزادی روشی پاسخگو و عملی را به کار برد.
    زن باردار یا زنی که می‌خواهد حامله شود نباید به هیچ وجه سر خود مکمل بخورد. چون تنها پزشک می‌داند که در این دوران حساس بدن مادر به چه مکمل‌هایی نیاز دارد و او باید با چه دوزی و به چه مدت مکمل بخورد. مصرف مکمل‌های آهن و کلسیم در حاملگی نیز به رشد کامل و تولد نوزاد سالم بسیار کمک می‌کند. اگر مادر حین بارداری سوءتغذیه داشته باشد نه تنها ریسک به دنیا آوردن نوزادی با نقایص مادرزادی بالاتر خواهد رفت، بلکه شاید باعث تولد نوزاد نارس یا زایمان زودرس شود و امکان بروز خطرات احتمالی که همه زنان حامله را حین بارداری تهدید می‌کند افزایش دهد.
     
  3. Seyedeh maryeh

    Seyedeh maryeh Senorita

    1,284
    2,469
    381
    الان ... کدوم یکی از بچه ها ....:188:دهنم سرویس من هیچی نمیگم الان
     
  4. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    تغذیه‌ی مناسب برای زنان شیرده


    قبل از شروع مطلب به مادران جوان تبریک می‌گوییم و دست همه‌ی مادرانی که با شیره‌ی جان خود فرزندانشان را تغذیه کرده و می‌کنند را می‌بوسیم.

    زمانی که شما خودتان به فرزندتان شیر می‌دهید باید تغذیه‌ای داشته باشید که متناسب با نیازهای بدنتان باشد. اما این تغذیه‌ی مناسب در دوره‌ی شیردهی چیست و شما چگونه باید نیازهای بدنتان را به بهترین شکل ممکن تأمین کنید؟ ساده‌ترین جواب این است که باید همان رژیم متعادل دوره‌ی بارداری را دنبال کنید و البته کمی بیشتر غذا بخورید.
    باید بدانید که حتی زمانی که تغذیه‌ی درستی نداشته باشید باز هم بدنتان قادر خواهد بود تا شیر کافی و با کیفیت مناسب برای رشد و سلامت کودک دلبندتان تولید کند. اما برای این که در آینده برای خودتان مشکلی پیش نیاید باید تغذیه‌ی خوبی داشته باشید و برخی از عناصر مغذی و لازم بدنتان را به اندازه‌ی کافی تأمین کنید.

    خانم‌ها لطفاً انرژی بدنتان را به اندازه‌ی کافی تأمین کنید

    اکثر خانم‌ها در دوران بارداری عادت‌های غذایی خوبی پیدا می‌کنند و به تغذیه‌شان اهمیت می‌دهند. همین عادت‌های خوب غذایی را که از دوران بارداری داشته‌اید حفظ کنید.
    با خوردن 3 وعده غذای خوب و همچنین داشتن 3 میان وعده نیاز بدنتان به انرژی را به خوبی تأمین کرده‌اید. در واقع شما با این تغذیه 450 کالری هم بیشتر از قبل حاملگی‌تان دریافت می‌کنید. اما اگر با این تغذیه نیز باز احساس گرسنگی می‌کنید به سراغ میان وعده‌هایی بروید که تهیه‌شان ساده و سرشار از پروتئین و فیبرها هستند و شما را تا وعده‌ی غذایی بعدی سیر می‌کنند. باید بدانید که دریافت انرژی بیشتر برای تولید شیر لازم است و باعث چاقی زیاد شما نخواهد شد.
    به جدول زیر توجه کنید. برای کسب انرژی لازم برای خودتان و تولید شیر با کیفیت و کمیت بهتر باید مواد غذایی زیر در برنامه‌ی غذایی هر روزه‌تان گنجانده شود.


    منابع فیبر منابع پروتئین
    غلات کامل گوشت قرمز
    گردو ماهی
    حبوبات گوشت مرغ
    میوه‌ها تخم مرغ
    سبزیجات پنیر
    ماست
    شیر
    حبوبات
    توفو
    آجیل و دانه های روغنی

    خانم‌ها رژیم لاغری را برای مدتی فراموش کنید

    باید از داشتن هر نوع رژیم لاغری به مدت یک ماه بعد از زایمان خودداری کنید. رژیم‌های لاغری روند تولید شیر را در این مدت به خطر می‌اندازند. بر عکس لازم است که در یک ماه نخست شیردهی تغذیه‌ی مناسب و کافی داشته باشید. اگر خیلی به لاغر شدن اهمیت می‌دهید نگران نباشید. اگر یک ماه بعد از شروع شیردهی شروع به کاهش وزن تدریجی کنید (تاکید می‌کنیم کاهش وزن تدریجی نه رژیم‌های سخت غذایی) مشکلی ایجاد نخواهد شد. توجه داشته باشید که رژیم‌های سخت غذایی و کاهش وزن سریع می‌تواند به رشد و افزایش وزن نوزادتان ضربه بزند. کم کم مصرف مواد غذایی چربی مثل کره، شیرینی‌جات و محصولات لبنی پرچرب را کاهش دهید؛ و میوه و سبزیجات بیشتری مصرف کنید.

    به سراغ چربی‌های مفید بروید

    نوع چربی‌هایی که مصرف می‌کنید روی کیفیت چربی شیرتان و همچنین روی رشد کودکتان تأثیر می‌گذارد. برای حفظ سلامتی خود و نوزادتان چربی‌هایی را انتخاب کنید که چربی‌های مفیدی محسوب می‌شوند:
    ماهی‌های چرب یا ماهی‌هایی که در آب‌های سرد زندگی می‌کنند سرشار از چربی‌های مفیدند: ماهی آزاد، قزل آلا، میگو و غیره.
    روغن‌های گیاهی مثل روغن زیتون، روغن کانولا یا روغن آفتاب گردان. روی سالاد سبزیجات یا غذاهایتان از این روغن‌ها بریزید. می‌توانید با سرکه و روغن زیتون سس درست کنید و با سالادهایتان میل کنید.
    تا جایی که می‌توانید از مواد غذایی حاوی چربی‌های هیدروژنه مثل سیب زمینی سرخ کرده، چیپس، پفک و غیره خودداری کنید.

    مصرف الکل ممنوع
    الکل حدود یک ساعت بعد از مصرف وارد شیر می‌شود و روی بو و کیفیت شیر ترشح شده تأثیر می‌گذارد. باید بدانید رشد کودکانی که به مدت طولانی با شیر الکل دار تغذیه می‌کنند متوقف می‌شود.


    در نهایت باید تاکید کنیم ضامن سلامت شما و فرزند دلبندتان در تغذیه‌ی مناسب و کافی و همچنین حفظ آرامش خواهد بود.
     
  5. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    آهن و بارداری

    چرا در دوران بارداری به آهن بیشتری نیاز است؟

    آهن ماده معدنی ای است که یک بخش بسیار مهم از هموگلوبین را تشکیل می دهد و حتما می دانید که هموگلوبین ماده ای در خون است که در حمل اکسیژن به سراسر بدن نقش دارد.
    آهن همچنین در حمل اکسیژن در ماهیچه ها نیز نقش دارد و به بهبود عملکرد عضلات یاری می رساند.
    آهن در جهت افزایش مقاومت شما در برابر استرس و بیماری، یاری می رساند.
    در دوران بارداری کارایی جذب آهن در بدن افزایش می یابد و بهتر جذب می گردد و لذا دارای اهمیت است که شما به منظور کسب اطمینان از این که اکسیژن کافی به شما و جنین تان می رسد، آهن بیشتری را دریافت نمایید.
    همچنین مصرف آهن کافی از بروز علائمی چون: خستگی، ضعف، تحریک پذیری و افسردگی در شما پیشگیری خواهد کرد.
    رعایت یک رژیم غذایی متوازن که حاوی غذاهای غنی از آهن باشد شما را یاری خواهد کرد تا اطمینان حاصل کنید که آهن مورد نیاز خود را در طی دوره ی بارداری دریافت می نمایید.
    نکاتی که باید بدانید:

    * مقدار توصیه شده برای آهن دریافتی روزانه 27 میلی گرم در روز برای زنان باردار و 15 میلی گرم برای زنان شیرده است.
    * مصرف حداقل 3 وعده غذایی غنی از آهن کمک خواهد کرد که اطمینان حاصل کنید 30 میلی گرم آهن را در رژیم غذایی خود دریافت می کنید.
    یکی از بهترین راه ها برای کسب اطمینان از دریافت آهن از طریق رژیم غذایی، مصرف غلات صبحانه ای بسیار غنی شده که حاوی 18 میلی گرم آهن می باشد(مثل غلات صبحانه کامل)، است.
    توجه داشته باشید که مقدار آهن دریافتی معادل با مقدار آهن جذبی در بدن نمی باشد. جذب آهن از منابع غذایی گوشتی حاوی آهن، مثل جگر، بیشتر است.
    * بهترین منابع آهن عبارت هستند از: محصولات غنی شده(دانه های غنی شده)، گوشت لخم عاری از چربی، ماکیان، مرغ، ماهی و برخی سبزیجات برگ سبز


    منابع خوب آهن کدام اند؟

    * گوشت و غذاهای دریایی:
    گوشت گاو بدون چربی، مرغ، زرده ی تخم مرغ، ماهی، گوشت بره، جگر، ساردین، میگو، گوشت گوساله، بوقلمون
    * سبزیجات:
    نخود فرنگی، کلم بروکلی، شلغم، برخی سبزیجات برگ سبز، اسفناج، سیب زمینی شیرین.
    * حبوبات:
    لوبیا و نخود خشک شده، عدس و لوبیای سویا.
    * میوه ها:
    انواع توت ها، زردآلو، میوه های خشک(شامل آلو، کشمش و زردآلو)، انگور، پرتقال، گریپ فروت، آلو، هندوانه.
    * نان ها و غلات:
    ماکارونی و برنج غنی شده، بیسکویت های ترد نمکی (ترجیحا انواع تهیه شده با آرد غنی شده)، دانه های کامل و نان ها و غلات غنی شده.
    * سایر غذاها:
    بادام زمینی، کدوتنبل، تخم کدو.
    آیا باید در دوران بارداری مکمل آهن مصرف شود؟

    درباره ی مصرف مکمل آهن با پزشک متخصص خود مشورت نمایید. خیلی از متخصصین چنین توصیه می کنند که تمام زنان بارداری که از رژیم غذایی متعادلی پیروی می نمایند باید مکمل های تامین کننده 27 میلی گرم آهن را در سه ماهه دوم و سوم بارداری شان مصرف نمایند، که این مقدار آهن در اغلب مکمل های در دسترس برای دوره قبل از زایمان، وجود دارد.
    اگر کم خونی داشته باشید ممکن است پزشک معالج تان دوز آهن مصرفی تان را افزایش دهد. کم خونی فقر آهن حالتی است که در آن تعداد و اندازه ی گلبول های قرمز خون کاهش می یابد. این حالت ممکن است در نتیجه ی عدم دریافت آهن کافی و یا از دست دادن خون ایجاد گردد.
    نکاتی درباره ی آهن:

    * ویتامین c، جذب و استفاده از آهن را در بدن تسهیل می کند و بنابراین مصرف منابع خوب ویتامین ث در کنار غذاهای غنی از آهن و مکمل های آهن اهمیت ویژه ای دارد.
    * کافئین ممکن است از جذب آهن ممانعت کند و لذا سعی کنید مکمل های آهن و یا غذاهای غنی از آهن را یک تا سه ساعت قبل و یا بعد ازصرف نوشیدنی ها یا خوراکی های حاوی کافئین مصرف نمایید.
    * در خلال طبخ برخی غذاها، آهن هدر می رود. لذا برای حفظ آهن غذا، مقدار آب غذا را به حداقل مقدار برسانید و مدت زمان طبخ را به کوتاه ترین زمان ممکن برسانید. آشپزی در ظروف آهنی می تواند آهن غذا را افزایش دهد.
    * یبوست یکی از عوارض جانبی مرسوم در مصرف مکمل های آهن می باشد. برای کمک به تسکین و بهبود یبوست به تدریج میزان فیبر رژیم غذایی تان را با مصرف نان های سبوس دار، غلات و میوه و سبزی جات افزایش دهید.
    نوشیدن حداقل 8 لیوان مایعات در طی روز و افزایش فعالیت بدنی ملایم(مطابق توصیه ی پزشک معالج تان) نیز می تواند شما را در جهت پیشگیری از یبوست یاری رساند.
    تمایلات غذایی در دوره بارداری:

    بروز یک سری تمایلات و اشتیاق های غذایی در بارداری امری طبیعی و مرسوم است. اگر چه هیچ توضیح مورد قبول جامعی در مورد تمایلات غذایی وجود ندارد ولی تقریبا در دو سوم زنان باردار این تمایلات غذایی وجود دارد.
    اگر به طور ناگهانی تمایلی برای یک غذایی خاص در شما ایجاد شد اگر خوراکی یا ماده غذایی مورد تمایل، انرژی و مواد مغذی مورد نیاز را تامین می کند می توانید مطابق میل تان عمل کنید و با تمایل غذایی خود مخالفت نکرده و خوراکی مورد اشتیاق را بخورید.
    ولی اگر مشاهده می کنید تمایل ایجاد شده خیلی قوی ومداوم است به طوری که شما را از دریافت دیگر مواد مغذی در رژیم غذایی روزانه باز می دارد در این صورت باید سعی کنید در دوران بارداری توازن بیشتری را در الگوی غذایی روزانه تان ایجاد کنید.
    در طی دوران بارداری ممکن است ذائقه شما در مورد برخی غذاهای مشخص تغییر کند. ممکن است ناگهان به غذاهایی که در دوران قبل از بارداری آن ها را دوست داشتید، بی علاقه گردید.


    به علاوه در دوران بارداری برخی زنان یک سری تمایلات قوی به مواد غیر مغذی را در خود احساس می کنند برای مثال تمایل به مواردی نظیر: یخ، خاک، خاکستر، گچ، تراشه های مداد چوبی و... که به این دسته از تمایلات غیر غذایی، پیکا گفته می شود و ممکن است با فقر آهن و کم خونی همراه و مرتبط باشد.
    شما نباید تسلیم این نوع تمایلات غیر غذایی و غلط گردید؛ این گونه تمایلات می توانند هم به شما و هم فرزندی که در رحم دارید آسیب بزنند. اگر این گونه تمایلات غیر غذایی در شما وجود دارد مشاور سلامت تان را در جریان قرار دهید.
    اگر مشکلاتی دارید که جلوگیری می کنند از این که بتوانید الگوی غذایی متعادلی داشته باشید و یا به طور مطلوبی وزن اضافه کنید، از مشاور سلامت خود بپرسید و راهنمایی بگیرید.

    متخصصین تغذیه می توانند به شما کمک کنند تا تغذیه خوبی را در طی دوره بارداری حفظ نمایید و شما می توانید از دانش آنان بهره مند شوید.
     
  6. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    آهن و بارداری

    چرا در دوران بارداری به آهن بیشتری نیاز است؟

    آهن ماده معدنی ای است که یک بخش بسیار مهم از هموگلوبین را تشکیل می دهد و حتما می دانید که هموگلوبین ماده ای در خون است که در حمل اکسیژن به سراسر بدن نقش دارد.
    آهن همچنین در حمل اکسیژن در ماهیچه ها نیز نقش دارد و به بهبود عملکرد عضلات یاری می رساند.
    آهن در جهت افزایش مقاومت شما در برابر استرس و بیماری، یاری می رساند.
    در دوران بارداری کارایی جذب آهن در بدن افزایش می یابد و بهتر جذب می گردد و لذا دارای اهمیت است که شما به منظور کسب اطمینان از این که اکسیژن کافی به شما و جنین تان می رسد، آهن بیشتری را دریافت نمایید.
    همچنین مصرف آهن کافی از بروز علائمی چون: خستگی، ضعف، تحریک پذیری و افسردگی در شما پیشگیری خواهد کرد.
    رعایت یک رژیم غذایی متوازن که حاوی غذاهای غنی از آهن باشد شما را یاری خواهد کرد تا اطمینان حاصل کنید که آهن مورد نیاز خود را در طی دوره ی بارداری دریافت می نمایید.
    نکاتی که باید بدانید:

    * مقدار توصیه شده برای آهن دریافتی روزانه 27 میلی گرم در روز برای زنان باردار و 15 میلی گرم برای زنان شیرده است.
    * مصرف حداقل 3 وعده غذایی غنی از آهن کمک خواهد کرد که اطمینان حاصل کنید 30 میلی گرم آهن را در رژیم غذایی خود دریافت می کنید.
    یکی از بهترین راه ها برای کسب اطمینان از دریافت آهن از طریق رژیم غذایی، مصرف غلات صبحانه ای بسیار غنی شده که حاوی 18 میلی گرم آهن می باشد(مثل غلات صبحانه کامل)، است.
    توجه داشته باشید که مقدار آهن دریافتی معادل با مقدار آهن جذبی در بدن نمی باشد. جذب آهن از منابع غذایی گوشتی حاوی آهن، مثل جگر، بیشتر است.
    * بهترین منابع آهن عبارت هستند از: محصولات غنی شده(دانه های غنی شده)، گوشت لخم عاری از چربی، ماکیان، مرغ، ماهی و برخی سبزیجات برگ سبز


    منابع خوب آهن کدام اند؟

    * گوشت و غذاهای دریایی:
    گوشت گاو بدون چربی، مرغ، زرده ی تخم مرغ، ماهی، گوشت بره، جگر، ساردین، میگو، گوشت گوساله، بوقلمون
    * سبزیجات:
    نخود فرنگی، کلم بروکلی، شلغم، برخی سبزیجات برگ سبز، اسفناج، سیب زمینی شیرین.
    * حبوبات:
    لوبیا و نخود خشک شده، عدس و لوبیای سویا.
    * میوه ها:
    انواع توت ها، زردآلو، میوه های خشک(شامل آلو، کشمش و زردآلو)، انگور، پرتقال، گریپ فروت، آلو، هندوانه.
    * نان ها و غلات:
    ماکارونی و برنج غنی شده، بیسکویت های ترد نمکی (ترجیحا انواع تهیه شده با آرد غنی شده)، دانه های کامل و نان ها و غلات غنی شده.
    * سایر غذاها:
    بادام زمینی، کدوتنبل، تخم کدو.
    آیا باید در دوران بارداری مکمل آهن مصرف شود؟

    درباره ی مصرف مکمل آهن با پزشک متخصص خود مشورت نمایید. خیلی از متخصصین چنین توصیه می کنند که تمام زنان بارداری که از رژیم غذایی متعادلی پیروی می نمایند باید مکمل های تامین کننده 27 میلی گرم آهن را در سه ماهه دوم و سوم بارداری شان مصرف نمایند، که این مقدار آهن در اغلب مکمل های در دسترس برای دوره قبل از زایمان، وجود دارد.
    اگر کم خونی داشته باشید ممکن است پزشک معالج تان دوز آهن مصرفی تان را افزایش دهد. کم خونی فقر آهن حالتی است که در آن تعداد و اندازه ی گلبول های قرمز خون کاهش می یابد. این حالت ممکن است در نتیجه ی عدم دریافت آهن کافی و یا از دست دادن خون ایجاد گردد.
    نکاتی درباره ی آهن:

    * ویتامین c، جذب و استفاده از آهن را در بدن تسهیل می کند و بنابراین مصرف منابع خوب ویتامین ث در کنار غذاهای غنی از آهن و مکمل های آهن اهمیت ویژه ای دارد.
    * کافئین ممکن است از جذب آهن ممانعت کند و لذا سعی کنید مکمل های آهن و یا غذاهای غنی از آهن را یک تا سه ساعت قبل و یا بعد ازصرف نوشیدنی ها یا خوراکی های حاوی کافئین مصرف نمایید.
    * در خلال طبخ برخی غذاها، آهن هدر می رود. لذا برای حفظ آهن غذا، مقدار آب غذا را به حداقل مقدار برسانید و مدت زمان طبخ را به کوتاه ترین زمان ممکن برسانید. آشپزی در ظروف آهنی می تواند آهن غذا را افزایش دهد.
    * یبوست یکی از عوارض جانبی مرسوم در مصرف مکمل های آهن می باشد. برای کمک به تسکین و بهبود یبوست به تدریج میزان فیبر رژیم غذایی تان را با مصرف نان های سبوس دار، غلات و میوه و سبزی جات افزایش دهید.
    نوشیدن حداقل 8 لیوان مایعات در طی روز و افزایش فعالیت بدنی ملایم(مطابق توصیه ی پزشک معالج تان) نیز می تواند شما را در جهت پیشگیری از یبوست یاری رساند.
    تمایلات غذایی در دوره بارداری:

    بروز یک سری تمایلات و اشتیاق های غذایی در بارداری امری طبیعی و مرسوم است. اگر چه هیچ توضیح مورد قبول جامعی در مورد تمایلات غذایی وجود ندارد ولی تقریبا در دو سوم زنان باردار این تمایلات غذایی وجود دارد.
    اگر به طور ناگهانی تمایلی برای یک غذایی خاص در شما ایجاد شد اگر خوراکی یا ماده غذایی مورد تمایل، انرژی و مواد مغذی مورد نیاز را تامین می کند می توانید مطابق میل تان عمل کنید و با تمایل غذایی خود مخالفت نکرده و خوراکی مورد اشتیاق را بخورید.
    ولی اگر مشاهده می کنید تمایل ایجاد شده خیلی قوی ومداوم است به طوری که شما را از دریافت دیگر مواد مغذی در رژیم غذایی روزانه باز می دارد در این صورت باید سعی کنید در دوران بارداری توازن بیشتری را در الگوی غذایی روزانه تان ایجاد کنید.
    در طی دوران بارداری ممکن است ذائقه شما در مورد برخی غذاهای مشخص تغییر کند. ممکن است ناگهان به غذاهایی که در دوران قبل از بارداری آن ها را دوست داشتید، بی علاقه گردید.


    به علاوه در دوران بارداری برخی زنان یک سری تمایلات قوی به مواد غیر مغذی را در خود احساس می کنند برای مثال تمایل به مواردی نظیر: یخ، خاک، خاکستر، گچ، تراشه های مداد چوبی و... که به این دسته از تمایلات غیر غذایی، پیکا گفته می شود و ممکن است با فقر آهن و کم خونی همراه و مرتبط باشد.
    شما نباید تسلیم این نوع تمایلات غیر غذایی و غلط گردید؛ این گونه تمایلات می توانند هم به شما و هم فرزندی که در رحم دارید آسیب بزنند. اگر این گونه تمایلات غیر غذایی در شما وجود دارد مشاور سلامت تان را در جریان قرار دهید.
    اگر مشکلاتی دارید که جلوگیری می کنند از این که بتوانید الگوی غذایی متعادلی داشته باشید و یا به طور مطلوبی وزن اضافه کنید، از مشاور سلامت خود بپرسید و راهنمایی بگیرید.

    متخصصین تغذیه می توانند به شما کمک کنند تا تغذیه خوبی را در طی دوره بارداری حفظ نمایید و شما می توانید از دانش آنان بهره مند شوید.