1. این پایگاه به ثبت ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران رسیده است.

    مهمان عزیز سپاس بابت بازدید شما از تالار گفتگوی دهه هفتادی ها.

    عضویت در انجمن رایگان بوده و برای عموم باز میباشد . با صرف 30 ثانیه یکی از اعضای دهه هفتادی ها شوید .

مرجع کامل تغذیه در دوران بارداری

شروع موضوع توسط MahD!ye ‏Sep 22, 2013 در انجمن تغذیه دوران های مختلف

  1. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    تاثیر مثبت مصرف سبزی‌ و میوه تازه در دوران بارداری

    [​IMG]رئیس اداره بهبود تغذیه وزارت بهداشت گفت: در دوران بارداری به علت تاثیر هورمون‌ها، حركت طبیعی روده‌ها كاهش یافته و یبوست ایجاد می‌شود كه مصرف سبزی‌ و میوه تازه از این عارضه جلوگیری می‌كند.


    رئیس اداره بهبود تغذیه وزارت بهداشت گفت: در دوران بارداری به علت تاثیر هورمون‌ها، حركت طبیعی روده‌ها كاهش یافته و یبوست ایجاد می‌شود كه مصرف سبزی‌ و میوه تازه از این عارضه جلوگیری می‌كند.
    پریسا ترابی در گفت‌و‌گو با خبرنگار اجتماعی فارس‌ افزود: منظور از ویار، خوردن مواد غیر غذایی مانند خاك، یخ، گچ، كبریت سوخته، مو، سنگ، ماسه و زغال چوب است. بیشترین شیوع ویار در افرادی است كه در نواحی روستایی زندگی می‌كنند.
    وی گفت: در برخی افراد ویار برای كنترل تهوع، استرس‌های عصبی، لذت از جویدن برخی مواد و به علل وراثتی است كه مشكلات خونی به شكل آنمی و گوارشی در زنان باردار ممكن است به وجود آید.
    رئیس اداره بهبود تغذیه وزارت بهداشت گفت: ویار حاملگی حالتی است كه در آن زنان باردار به مصرف یك ماده غذایی تمایل زیادی پیدا می‌كند كه نمونه‌هایی از ویـار حاملگی شامل تمایل زیاد به مصرف قره قـروت، تــرشی‌ها و شیرینی‌ها است و این نكته ضروری است. تا زمانی كه مصرف این‌گونه غذاها تنوع رژیم غذایی را برهم نزند و تغذیه مادر خوب باشد مشكلی ایجاد نمی‌كند و اگر در مصرف این مواد بگونه‌ای افراط شود ممكن است دچار كمبودهای تغذیه‌ای شود.
    ترابی اضافه كرد: در دوران بارداری به علت تاثیر هورمون‌ها، حركت طبیعی روده‌ها كاهش یافته و یبوست ایجاد می‌شود.
    وی گفت: به زنان باردار توصیه می‌شود كه در طول روز به مقدار زیاد مایعاتی همچون آب، آب میوه و سوپ مصرف كنند، در برنامه غذایی روزانه حتماً سالاد و سبزی خوردن گنجانده شود، غذاهای پرفیبر مانند حبوبات و غلات به همراه مایعات فراوان و سبزی‌های خام، پخته و میوه‌های تازه و سالاد مصرف كنند.
    ترابی اضافه كرد: زنان باردار از نان‌های سبوس دار مانند سنگك و نان جو استفاده كنند، روزانه آلوی تازه، برگه یا آب آلو استفاده كنند، در وعده صبحانه نان و عسل مصرف كنند، همراه سالاد از روغن زیتون و سایر روغن‌های مایع استفاده كنند و روزانه ورزش‌های سبك مانند پیاده روی انجام دهند.
    وی افزود: در یبوست شدید لازم است ملین‌های ملایم دارویی مانند هیدروكسید منیزیم مصرف كنند و در صورت ابتلاء به یبوست تجویز روغن كرچك توصیه نمی‌شود زیرا جذب ویتامین‌های محلول در چربی را مختل می‌كند.
    رئیس اداره بهبود تغذیه وزارت بهداشت گفت: پیتالیزم عبارت است از ترشح بیش از حد بزاق در طی بارداری كه ممكن است ناشی از تحریك غدد بزاقی به علت مصرف مواد غذایی نشاسته‌ای مثل نان، برنج، سیب زمینی و نشاسته است. این حالت گذرا است و نیاز به درمان خاصی ندارد.
     
  2. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    مصرف ویتامین‌ها بعد از زایمان عفونت و اختلالات خلقی را كاهش می‌دهد



    [​IMG]رئیس انجمن مامایی ایران گفت: مادران بعد از زایمان باید برای كاهش علائم افسردگی و عفونت‌های ناشی از زایمان از رژیم‌های غذایی حاوی گوشت، میوه، سبزی و ویتامین‌های C ، A و روی استفاده كنند.


    رئیس انجمن مامایی ایران گفت: مادران بعد از زایمان باید برای كاهش علائم افسردگی و عفونت‌های ناشی از زایمان از رژیم‌های غذایی حاوی گوشت، میوه، سبزی و ویتامین‌های C ، A و روی استفاده كنند.
    ناهید خداكرمی در گفت‌و‌گو با خبرنگار اجتماعی فارس، افزود: پس از زایمان شیردهی نوزاد آغاز می‌شود به همین علت مادر باید از نظر تغذیه و مسائل روحی و روانی مورد حمایت قرار گیرد.
    وی گفت: شایعترین عوارض بعد از زایمان ترس و خونریزی است كه با آموزش‌های قبل از زایمان می‌توان این ترس را كاهش داد. خونریزی مادر تا ۱۰روز پس از زایمان وجود دارد كه یك امر طبیعی است و روز به روز كمتر می‌شود و اگر بیش از حد باشد باید به ماما یا پزشك مراجعه كند.
    رئیس انجمن مامایی ایران افزود: بعد از زایمان ممكن است عوارضی در مادر مانند اختلالات خلقی، افسردگی یا حتی میل به خودكشی به وجود آید كه مادر باید نسبت به این عوارض آگاهی‌های لازم را داشته باشد.۷۰درصد از مادران بعد از زایمان دچار اندوه و ۱۰درصد از مادران دچار افسردگی می‌شوند.
    خداكرمی گفت: اندوه پس از زایمان كه بسیاری از مادران را مبتلا می‌كند از روز سوم زایمان به وجود می‌آید كه مدت آن بسیار كوتاه است. این اندوه ممكن است ترس از مراقبت كودك، تربیت و نگهداری آن باشد.
    وی افزود: افسردگی پس از زایمان ممكن است طولانی باشد و مادر نسبت به نوزاد بی‌تفاوت و بی‌توجه شود كه حمایت‌های عاطفی همسر می‌تواند در از بین بردن این افسردگی كمك بزرگی باشد.
    رئیس انجمن مامایی ایران افزود: بعد از زایمان مادران باید ویتامین A، C، روی، گوشت، میوه و سبزی‌های تازه مصرف كنند كه به كاهش علائم افسردگی و عفونت‌های ناشی از زایمان كمك می‌كند. مادران پس از زایمان روزانه به میزان ۴ لیوان از شیر یا تركیبات آن استفاده كنند، همچنین خرما، زردآلو تازه یا خشك می‌تواند به افزایش انرژی مادر كمك كند.
    خداكرمی گفت: زنان باید تا ۴۰ روز پس از زایمان از قرص‌های مكمل آهن استفاده كنند كه برای از بین بردن كم‌خونی لازم است.
    وی اضافه كرد: عوارض زایمان طبیعی خیلی كمتر از سزارین است. زایمان به روش سزارین افسردگی، عفونت و خونریزی بعد از زایمان را افزایش می‌دهد و مادرانی كه زایمان به روش طبیعی دارند بعد از زایمان وضع مناسبتری دارند. ۲ ساعت اول زایمان بسیار مهم است و عوارض قابل كنترل و پیش‌بینی شده است به عنوان مثال احتمال قدرت تخلیه مثانه در زنانی كه عمل سزارین انجام می‌دهند كمتر می‌شوند.
    رئیس انجمن مامایی ایران افزود: تا ۶ ماه اول زندگی تغذیه نوزادان منحصراً باید با شیر مادر باشد، بررسی‌های علمی نشان داده است كه زندگی تمام كسانی كه با شیر مادر تغذیه می‌شوند از نظر روانی پایدارتر و مقاوم‌تر است و كمتر دچار اختلالات روانی می‌شوند و در ماه‌های اول تولد كه شیرخوار بیش از سایر مواقع درمعرض خطر است، شیرمادر او را از ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها حفظ می‌كند. تغذیه با شیرمادر احتمال مرگ بر اثر بیماری‌های اسهالی را نیز به شدت كاهش می‌دهد.
    خداكرمی گفت: بسیاری از روایات در دین اسلام مدت تغذیه نوزادان را با شیر مادر حدود ۲ سال اشاره كرده‌اند. شیر مادر حاوی مواد مفید و ارزنده‌ای است كه اولین و مهمترین اثر آن اقدام ایمن سازی برای حفاظت كودك بر ضد بیماری‌های عفونی است.
    رئیس انجمن مامایی ایران افزود: تغذیه با شیر مادر رابطه عاطفی بین مادر و فرزند را افزایش می‌دهد و اثر مطلوبی بر رشد روانی و عاطفی شیرخوار دارد تا حدی كه كودكان تغذیه شده با شیر مادر از امنیت روانی بیشتری برخوردارند.
     
  3. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    چگونگی مصرف دارو در دوران بارداری!!

    پزشكان تحت شرایط و بنا بر وضعیت جسمی داروهایی را به زنان باردارتجویز می‌كنند كه در این راستا،با در نظر گرفتن پزشك،پرهیز از مصرف هر نوع دارو را باید كنار گذاشت و فقط به توصیه‌های پزشك متخصص عمل كرد.
    دكتر شهلا چایچیان،متخصص زنان و زایمان و عضو هیات علمی دانشگاه دراین‌باره گفت:مصرف دارو در بین زنان باردار باید تحت شرایط خاصی باشد،ولی نباید مصرف تمامی داروها را نفی كنیم و بگوییم هیچ دارویی در این زمان نباید مصرف شود.به گفته وی،گاهی هم مصرف دسته‌ای از داروها قبل از بارداری باعث بروز ناهنجاری‌هایی در جنین می‌شود مثلا مصرف اسید فولیك ، 4 ماه قبل از بارداری،نه تنها لازم است بلكه باعث می‌شود مادر با فقر آهن و عوارض آن مواجه نشود و از احتمال بیماری‌های «نقص لوله عصبی» كه جزو ناهنجاری‌های جنینی است، جلوگیری به عمل آید.این عضو هیات علمی دانشگاه درخصوص مصرف ویتامین در این دوران می‌افزاید:مصرف ویتامین‌ها و املاح در ماه‌های بارداری متفاوت است و پزشك متخصص تصمیم به تجویز و نحوه مصرف می‌گیرد.این متخصص زنان و زایمان اظهار می‌كند:گاهی اوقات براساس نوع بیماری،پزشك داروهای مختلفی را برای زن باردار تجویز می‌كند كه متاسفانه عده‌ای از آنها با نظرخواهی اطرافیان خود،خودسرانه داروی خود را قطع می‌كنند،در صورتی كه امروزه ثابت شده برخی از داروها به كاهش و حتی عدم سقط جنین،كمك شایانی می‌كند.
     
  4. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    مصرف آنتی‌بیوتیك در بارداری
    دسته دیگری از داروها كه در این ایام مصرف می‌شوند «آنتی‌بیوتیك‌ها» هستند،دكتر چایچیان در این باره می‌گوید:این كه انواع مختلفی از آنتی‌بیوتیك‌ها می‌توانند طی زمان‌های مختلف بارداری،جنین را دچار عوارض خفیف و یا شدید كند،امری اجتناب‌ناپذیر است ولی در بسیاری از موارد،برای درمان عفونت‌ها،چاره‌ای جز تجویز آنتی‌بیوتیك به زن باردار نیست.وی در ادامه یادآور می‌شود: تحقیقات نشان می‌دهد عفونت‌های لثه و دندان در زنان باردار،باعث بروز زایمان زودرس،پارگی زودرس كیسه آب و عوارض خطیر دیگری برای جنین و نوزاد می‌شود در صورتی كه می‌توان عفونت لثه را با دوره كوتاهی از آنتی‌بیوتیك درمان كرد.بنابر این،اصرار عدم مصرف دارو در این ایام، امری بیهوده تلقی می‌شود.«گاهی به دلیل تهوع‌های شدید بارداری، پزشك مجبور به تجویز دارو جهت جلوگیری از برخی مشكلات در خون می‌شود» این متخصص زنان و مامایی با اظهار این مطلب خاطرنشان می‌كند:مادران باید در نظر داشته باشند كه به هنگام بروز بیماری در این ایام،پزشك معالج خود را از «هفته بارداری» مطلع سازند تا مشكلی برای وی و جنین به وجود نیاید.وی خفیف‌ترین عوارض مصرف آنتی‌بیوتیك در زن باردار را ایجاد آلرژی به این دارو در آینده كودك عنوان می‌كند و یادآور می‌شود،برخی از آنتی‌بیوتیك‌ها همانند «تتراسایكلین» نیز می‌تواند جوانه‌های دندان جنین را تیره كند پس بهتر است تا آن‌جاكه ممكن است از تجویز این دارو خودداری شود و یا مادرانی كه دارای بیماری‌های خونی هستند،نباید از آنتی‌بیوتیك‌های «سولفامید» ‌استفاده كنند، كه مطمئنا پزشك معالج این جوانب را مدنظر خواهد داشت.
     
  5. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    مسكن‌ها


    شایع‌ترین مصرف مسكن در دوران بارداری،استامینوفن است كه طبق تحقیقات صورت گرفته،تاكنون عارضه‌ای از آن در انسان،گزارش نشده است.این عضو هیات علمی دانشگاه خاطر نشان می‌كند:گاهی دردهای شدید،عوارض بیشتری نسبت به مصرف مسكن‌ها در پی خواهد داشت.وی در ادامه ابراز می‌كند:در برخی موارد حاد،اگر زنی دچار «میوم رحمی» (غده خوش‌خیم)‌ باشد،طبق نظر پزشك،بیمار می‌تواند از استامینوفن‌های كدئین نیز مصرف كند.دكتر چایچیان یادآور می‌شود:گاهی شاهد آن هستیم كه مصرف بی‌رویه برخی از ویتامین‌ها در دوران بارداری،دارای اثرات سوء است، بنابراین مادران باید توجه داشته باشند كه با مصرف بی‌رویه ویتامین، خود و جنین خود را به دردسر نیندازند.به گفته وی،پزشك می‌تواند با تجویز قرص فولیك اسید،آهن و دادن یك رژیم غذایی مناسب،بیمار خود را تحت كنترل داشته باشد.در غیر این صورت و مشاهده كمبود برخی از ویتامین‌ها و املاح،پزشك معالج اقدام به تجویز «ویتامین‌های مخصوص حاملگی» می‌كند.
     
  6. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    مادران فست‌فودی


    آمارها نشان می‌دهند كه این روزها به دلیل اشتغال مادران،اغلب آنها از تغذیه صحیحی استفاده نمی‌كنند و جای میوه و سبزی در وعده‌های غذایی آنها خالی است كه پزشكان با علم به این حقیقت، اقدام به تجویز برخی از داروهای مكمل برای آنان می‌كنند،ولی باید توجه داشت كه مصرف غذاهای حاضری (فست‌فود)‌ به جز چاقی مادر و جنین،هیچ ثمری را به همراه نخواهد داشت و سكته‌های زودرس و بیماری دیابت را می‌توان از عوارض مادر و جنین چاق محسوب كرد و حتی گزارش شده است،دخترانی كه در دوران حاملگی مادر خود،دچار چاقی بوده‌اند،بعدها در آینده بیشتر از سایرین دچار سرطان پستان شده‌اند. دكتر چایچیان در پایان خاطرنشان می‌كند:بیماران تیروئیدی باید آگاه باشند كه مصرف دارو طی دوران بارداری،یكی از ملزومات آنهاست،چراكه ممكن است قطع دارو در این مرحله به قلب و چشم مادر صدمه وارد كند و یا احتمال زایمان زودرس را در آنها بیشتر كند.
     
  7. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    بسیاری از زنان باردار، نگران تغذیه خود هستند. افزایش وزن و نوع مواد غذایی مصرفی از سوالات شایع زنان باردار است. شش نکته زیر می تواند پاسخ گوی برخی از مهم ترین سوالات تغذیه ای خانم ها در طول دوران بارداری شان باشد.



    1- رژیم غذایی تان را متعادل کنید



    تقریباً همه بانوان باردار به مقادیر بیشتری پروتئین، بعضی از انواع ویتامین ها و مواد معدنی مانند اسید فولیک و آهن و کالری برای دریافت انرژی نیاز دارند. شاید تعجب کنید اما شما فقط روزانه به 300 کالری بیشتر از قبل نیاز دارید یعنی در کل 2500 کالری روزانه. خیلی راحت تر از آن چیزی که فکر می کنید این 300 کالری اضافه به بدن شما می رسد.



    2- درباره ویتامین ها و مواد معدنی از پزشکتان سوال کنید


    افرادی که رژیم گیاه خواری داشته و با مشکل پزشکی خاصی مانند دیابت، دیابت بارداری، کم خونی و سابقه تولد نوزاد با وزن پایین را دارند باید با پزشکشان در مورد نیاز خود مشورت کنند.



    3- حالا وقت رژیم نیست


    رژیم گرفتن در دوران بارداری به شدت برای شما و جنین تان خطرناک است. بسیاری از رژیم های کاهش وزن همراه با کاهش دریافت آهن، اسید فولیک و بسیاری از ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز است.




    4- افزايش وزن بايد تدريجي باشد


    به طورکلي، اگر وزن شما پيش از بارداري مناسب بوده شما بايد بين 11 تا 15 کيلوگرم اضافه وزن پيدا کنيد. اگر شما کمي کمبود وزن داشته ايد مي توانيد قدري بيشتر مثلاً 12/5 تا 18 کيلوگرم وزن اضافه کنيد و اگر وزن تان بالا بوده بايد قدري کمتر و بين 7 تا 11/5 کيلوگرم وزن اضافه کنيد.

    اگر شما کوتاه قد هستيد (157 سانتيمتر و يا کمتر) يا در دوران نوجواني هستيد و يا بيشتر از يک جنين داريد بايد در مورد افزايش وزن مناسب با پزشک خود مشورت کنيد. اين که چه زماني افزايش وزن پيدا کنيد. تقريباً به اندازه ميزان آن مهم است. کمترين اضافه وزن بايد در سه ماهه اول باشد، بين 900 گرم تا 2 کيلو، و بعد به تدريج بايد وزن شما اضافه تر شود، بيشترين اضافه وزن بايد در سه ماهه آخر يعني زماني که جنين بيشترين رشد را دارد، اتفاق بيفتد، حدود 450 گرم در هرهفته.


    5- هرچهار ساعت یک بار غذا بخورید


    حتی اگر شما سیرباشید ممکن است فرزندتان گرسنه باشد. بنابراین سعی کنید هر 4 ساعت یک بار چیزی میل کنید.

    اگر ویار دارید یا حالت تهوع یا سوزش سردل یا سوءهاضمه، خواهید دید که دریافت 5 یا 6 وعده غذا با حجم کم بسیار قابل تحمل تر است تا خوردن سه وعده غذای پر حجم. هیچ کدام از وعده های غذایی خود را حذف نکنید، ممکن است که شما گرسنه نباشید اما فرزند شما مرتباً به مواد غذایی نیاز دارد.


    6- درباره خوراکی های شیرین


    اگر چه غذاهای فرآوری شده و میان وعده های بسته بندی شده موجود در بازار و دسرهای شیرین نباید جزو مواد غذایی همیشگی شما باشند اما این دلیل نمی شود که در دوران بارداری از همه خوراکی های مورد علاقه خود چشم پوشی کنید.

    بعضی از جایگزین های خوب در این مورد می تواند شامل، یک دسرموزی، شربت بدون چربی و یخ زده، میوه ها و یا ماستی که با بیسکویت مخلوط شده است، باشد. اما یادتان باشد که اگر تسلیم وسوسه شدید و گاهی شیرینی، کیک و یا چیزمشابهی خوردید، خودتان را سرزنش نکنید چون مقدار کمی کیک یا شیرینی اصلاً به شما و فرزندتان صدمه نمی زند.
     
  8. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    قبل از بارداري

    اگر قبل از بارداري از بيماري هايي مانند ديابت و فشار خون بالا رنج مي بريد بايد بدانيد كه عدم رعايت نكات تغذيه اي كه منجر به عود كردن عوارض نامطلوب اين بيماريها ميشود به فاصله كمي قبل از بارداري و همچنين در اوايل بارداري ميتواند بر سلامتي جنين شما تاثير منفي بگذارد. اگر از داروهاي جلوگيري از بارداري استفاده ميكنيد بعد از پايان دادن به مصرف شان و همچنين در اوايل دوران بارداري با تجويز پزشكتان مي توانيد از قرص هاي مولتي ويتامين استفاده نماييد. اين قرص ها بخصوص حاوي فوليك اسيد ميباشند كه در تكامل و رشد مغري جنين شما نقش مهمي را ايفا خواهد نمود

    رژيم غذايي مناسب زنان باردار


    كارشناسان تغذيه توصيه هاي عمومي زير را به شما ارايه ميدهند و شما موظف خواهيد بود كه وعده ها و ميانوعده هاي غذايي تان را آنچنان تنظيم نماييد كه شامل مواد غذايي زير باشد
    v نان و غلات و برنج
    v ميوه ها و سبزيجات
    v پنير، ماست و شير
    v گوشت سفيد و قرمز، ماهي، حبوبات، تخم مرغ و دانه ها
    v چربي ها و روغن ها و قند ها. اين مواد اگر چه مغذي نيستند اما ميتوانند انرژي بالايي توليد كنند. اين مواد البته بايد در مقادير پايين مصرف گردند.
    همچنين توصيه ميشود بعد از برنامه ريزي در مورد رژيم هاي غذايي تان آن را به كارشناسان تغذيه نشان داده و در مورد اينكه آيا رژيم غذايي تان حاوي تمام گروههاي غذايي هست يا نه و اينكه آيا از لحاظ تغذيه اي براي شما كفايت ميكند يا خير از او راهنمايي بخواهيد.



    تهوع بارداري

    در دوران بارداري حتي اگر شما بسيار خوب از خودتان مراقبت نماييد و از رژيم غذايي مناسبي هم برخوردار باشيد باز هم ممكن است كه از عارضه تهوع بارداري رنج ببريد. اين عارضه معمولا در سه ماهه اول بارداري بروز مي كند. هيچ نوشدارويي براي از بين بردن تهوع صبحگاهي وجود ندارد اما توصيه هايي هست كه ميتواند شما را تخفيف علائم اين عراضه كمك نمايد.
    v هر شب قبل از اينكه به رختخواب برويد و همچنين صبح ها قبل از اينكه از رختخواب برخيزيد يك تكه نان سوخاري و يا بيسكوييت نمك دار مصرف نماييد.
    v تعداد وعده هاي غذايي را افزايش و مقدار آنها را كاهش دهيد.
    v از خوردن غذاهاي چرب و روغن دار خودداري نماييد.
    v بجاي اينكه همراه غذاها آب مصرف نماييد آنرا بين وعده هاي غذايي مصرف نماييد.
    v از مصرف زياده از حد چاي و قهوه خودداري نماييد.
    در مصرف غذاهاي پرادويه، كرمها و سبزيجات خيلي معطر نظير پياز زياده روي نكنيد.


    استفاده از همه گروههاي غذايي
    دوران بارداري ، مولد شرايط جديد زيستي و رواني براي مادر است . از جنبه هاي مختلف ، تغذيه در اين دوران از اهميت و حساسيت زيادي برخوردار است . بنابراين لازم است که مادران باردار، رژيم تغذيه اي متفاوت با شرايط عادي و متناسب با شرايط بارداري براي خود در نظر بگيرند. در اينجا، رژيم غذايي کاملي که مادران در دوران بارداري بايد رعايت کنند از نظرتان مي گذرد:
    الف : انرژي براي تامين سوخت وساز بدن مادر و رشد جفت و جنين مورد نياز است . منابع تامين کننده آن ، انواع نان ، برنج ، سيب زميني ، ماکاروني و انواع روغنهاي مايع و جامد (روغن زيتون ، کره و خامه ) است البته با وجود اين که نياز به انرژي در اين دوران افزايش پيدا مي کند، بايد توجه داشت که بيش از اندازه از اين مواد مصرف نکنيم .
    ب. پروتئيني که براي ساخته شدن بافتهاي بدن مادر و جنين مورد نياز است . از گوشت قرمز، گوشت سفيد، تخم مرغ ، شير، ماست و حبوبات تامين مي شود.
    ج. ويتامين و املاح که براي حفظ سلامت بافتهاي جنين و مادر و انجام طبيعي فعاليت هاي بدن مورد نياز هستند.
    ويتامين ها و املاح در ميوه و سبزيها وجود دارند. ويتامين هاي مهم مورد نياز دوران بارداري کدام است؟
    ويتامين :a
    مهمترين نقش ويتامين a ، تاثير در تشکيل سلولهاي مغز و شبکيه چشم است . ويتامين a در جگر، تخم مرغ ، لبنيات ، سبزيجات برگ سبز و زرد رنگ مانند هويج است .
    ويتامين :c
    ويتامين c، باعث تقويت سيستم ايمني مادر مي شود. به همين علت مصرف آن در دوران بارداري توصيه مي شود. تحقيقات نشان داده است . کمبود ويتامين cمي تواند باعث افزايش فشارخون مادر در 3ماهه آخر بارداري شود. مهمترين منابع ويتامين c، ميوه ها بخصوص انواع مرکبات و سبزيجات است
     
  9. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    مصرف بيش از حد گوشت قرمز در بارداري به گزارش محققان بريتانيايي، مصرف بيش از اندازه پروتئين، خصوصا گوشت قرمز توسط مادر باردار عاملي جهت بروز طيفي از اختلالات عصبي و اضطراب کودک در آينده است.

    به گزارش سرويس «بهداشت و درمان» خبرگزاري دانشجويان کشور (ايسنا) واحد علوم پزشکي ايران، محققان دانشگاه ادينبورگ در مقاله اي که در آخرين کنفرانس پزشکي گلاسکو ارائه کردند، مصرف فراوان پروتئين و به دنبال آن کاهش مصرف کربوهيدرات ها را، باعث افزايش هورمون مسبب استرس (کورتيزول) در زنان باردار و متعاقب آن جنين وي مي دانند.
    اين محققان که استفاده محدود از گوشت قرمز را به کليه زنان باردار توصيه مي کنند، معتقدند تاثير کورتيزول بيش از حد موجود در خون مادر، بيشترين تاثير خود را حدود 20 سال بعد از تولد کودک ايجاد کرده و باعث عصبي شدن فرد مي شود.
    آنها طي مطالعه اي روي 86 کودک که طي سال هاي 1967 تا 1968 به دنيا آمده بودند و پيگيري وضعيت آنها تا حدود 30 سالگي به اين نتيجه رسيدند که بروز وضعيت خطرناکي موسوم به پره اکلامپسي در مادر باردار (فشارخون حاملگي) نيز علاوه بر مصرف گوشت قرمز مي تواند عاملي جهت عصبي شدن فرد باشد
     
  10. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    انار؛ ميوه‌اي مناسب براي تقويت زنان باردار
    دكتر «جعفر بهزاد»، محقق و متخصص تغذيه با اعلام اين خبر به خبرنگار سرويس «بهداشت و درمان»، ايسنا واحد علوم پزشكي ايران، گفت: انار به علت سرشار بودن از ويتامين هاي e،c،b6،b1 و a در بازسازي نيروي از دست رفته و حفظ آن بالاخص در افراد باردار نقش بسزايي دارد.
    وي با ذكر اينكه آب انار غني از تانن است، اظهار داشت: بسياري از اختلالات كبد در مراحل ابتدايي با مصرف آب انار به ميزان قابل توجهي بهبود مي‌يابند كه اين خاصيت مستقيما به تانن موجود در اين ميوه مربوط مي‌شود.
    وي رفع بدحالي صبح هنگام زنان باردار را جزء ديگر خواص انار معرفي كرد و گفت: كم خوني، يرقان، فشارخون و درد مفاصل نيز با مصرف مداوم اين ميوه مفيد تا حد زيادي درمان مي‌شود.
    اين متخصص تغذيه در پايان تصريح كرد: آب انار در برطرف كردن عفونت قارچي دهان نوزادان كه با عنوان برفك نيز شناخته مي‌شود، بسيار موثر است.