1. این پایگاه به ثبت ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران رسیده است.

    مهمان عزیز سپاس بابت بازدید شما از تالار گفتگوی دهه هفتادی ها.

    عضویت در انجمن رایگان بوده و برای عموم باز میباشد . با صرف 30 ثانیه یکی از اعضای دهه هفتادی ها شوید .

مرجع کامل تغذیه در دوران بارداری

شروع موضوع توسط MahD!ye ‏Sep 22, 2013 در انجمن تغذیه دوران های مختلف

  1. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    کاهش مصرف ماهي ضرورت دارد!

    کودکان ، زنان باردار و زناني که تصميم به بارداري دارند بايد مصرف ماهي را بشدت محدود کنند و از برخي انواع آن کلا پرهيز نمايند تا از ورود سطوح مضر جيوه و بي فنيل هاي پلي کربنه (PCBs) به بدن اجتناب ورزند. کودکان و زنان جوان نبايد بيش از يک وعده در هفته ماهي تن

    آلباکور تازه يا کنسرو شده ، ماهي آتلانتيک ، نيزه ماهي ، ماهي گروپر (مخصوص نواحي گرمسيري) و ديگر انواع ماهي را در برنامه غذائي خود بگنجانند.ماهي هائي که مي توان آنها را تا دوبار در هفته مصرف کرد شامل ماهي ده بازوئي ، قزل آلا ، ماهي آتلانتيک شمالي ، ماهي دم کلاله اي ، ماهي خاردار دريائي ، قزل آلا و تن سبک چانک (chunk) هستند که بصورت فيله ماهي سرخ کرده يافت مي شود.

    در عين حال که ماهي و صدف منابع خوبي از پروتئين و اسيدهاي چرب امگا 3 محسوب مي شوند ، تقريبا همه غذاهاي دريائي حاوي مقادير کمي جيوه هستند.
    بر طبق اين ارائه طريق ها براي محدود کردن ورود اين بي فنيل ها به بدن ، زنان جوان و کودکان نبايد در ماه بيش از يک يا دو وعده ماهي آزاد ، ساردين ، شاه ماهي ، و بلو فيش مصرف کنند.

    ميزان جيوه موجود در آلباکور نسبت به ماهي تن چانک حدودا سه برابر است بنابراين در حاليکه ساندويج هاي ماهي تن غذاي اصلي بسياري از کودکان است ، مطمئن شويد که نوعي ماهي را که محتوي جيوه کمتري دارد براي آنها تهيه کنيد.


    ظاهرا ماهي سا لمون (آزاد) پرورشي نسبت به نوع وحشي حاوي ترکيبات آلوده کننده بيشتري باشد. زنان در دوران باروري و کودکان بايد نسبت به مصرف مکمل هاي روغن ماهي دقت کنند که مي تواند حاوي سطوح بالائي از جيوه و بي فنيل ها باشد.

    آلوده کننده ها به ماهي و ديگر غذاها ي دريائي در اولين محل است که اين کار با کنترل موادي که در نتيجه فعاليت هاي صنعتي وارد محيط مي شوند ، صورت مي گيرد. محدود کردن مصرف ماهي تنها يک عمل کمکي بازدارنده است.
     
  2. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    توصیه‌های غذایی به زنان باردار

    در زمان حاملگی حداقل هشت لیوان آب در روز باید طبق سلیقه فرد باردار مصرف شود. زنان باردار با برنامه غذایی صحیح جنین سالمی خواهند داشت بنابراین کسانی که وزن طبیعی دارند، در دوران بارداری ۱۰ تا ۱۵ کیلو و کسانی که چاق هستند باید ۸ تا ۹ کیلو و افراد لاغر ۱۵ تا ۱۶ کیلو اضافه وزن داشته باشند. همچنین روزانه ۷۵ گرم پروتئین برای رشد و ترمیم نسوج مورد نیاز است که پروتئین به مقدار فراوان در گوشت، تخم‌مرغ، شیر و فرآوده‌های آن وجود دارد؛ همچنین یک زن باردار برای ایجاد گرما و انرژی نیازمند چربی به اندازه کافی و مصرف نشاسته، کربوهیدارتها و ید است. تاخیر قاعدگی را یکی از علائم حاملگی دانست که همراه با سرگیجه، تهوع، استفراغ، درد زیر شکم ، لگن و احساس سنگینی در پستانهاست.
    بارداریهای همراه با بیماریهای قلبی، فشار خون، کم خونی، دیابت، سابقه زایمان زودرس، تاخیر در رشد نوزادان قبلی، کم وزنی نوزاد و خونریزی ضمن حاملگی را حاملگی پرخطر است و طول دوران حاملگی ۲۸۰ روز (۴۰ هفته) است که این دوران به سه دوره سه ماهه قابل تقسیم است که هر یک از این سه قسمت دارای بیماریهای خاص خود هستند به عنوان نمونه بیشترین سقطها در سه ماه اول و فشار خون ضمن بارداری در سه ماه سوم تظاهر پیدا می کند.
     
  3. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    زنان پيوند كليه نيز مي‌توانند باردار شوند

    زناني كه پيوند كليه موفقيت‌آميز انجام داده‌اند، پس از دو سال مي‌توانند باردار شوند و حاملگي براي آنان خطري نخواهد داشت.نارسائي كليه در زنان موجب بروز حاملگي نادرست و عدم طبيعي بودن قاعدگي و تخمك‌گذاري است، پس از پيوند اين عوارض رفع مي‌شود و مادران مي‌توانند در كمتر از دو سال بعد از پيوند اقدام به بارداري نمايند.

    در اين بررسي كه طي مدت 13 سال بر روي 31 زن پيوندي انجام شده، حداقل سن زنان 18 و حداكثر 42 اعلام شده است كه 28 نفر تنها يك بار پيوند كليه انجام داده بودند و باقي دو بار پيوند شده بودند.زمان كوتاهترين حاملگي بعد از پيوند كليه 4 ماه و بيشترين آن 101 ماه بود كه بيشترين فراوني شامل 36 ماه بعد از انجام عمل پيوند بوده است.

    در جريان اين حاملگي‌ها نيز 14 مورد زايمان طبيعي و 19 مورد سزارين گزارش شده است و تنها در يك مورد آپگار نوزاد بعد از تولد مطلوب نبوده است.در اين پژوهش همچنين عمده عوارض ايجاد شده براي مادر فشار خون، عفونت ادراري و سقط جنين اعلام شده است.در خاتمه اين پژوهش از تعداد مادران باردار پيوندي، تنها سه مورد اختلال عملكرد كليه ديده شده و يك مورد موجب فوت مادر شده است.
     
  4. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    خشکبار در بارداری

    زنانی که در خانواده خود، سابقه ابتلا به «آلرژی غذایی» دارند، باید هنگام حاملگی تا حد امکان از مصرف خشکبار خودداری کنند.
    پژوهشگران معتقدند،مصرف خشکبار، حتی به میزان معمول در دوران بارداری خطر تولد کودک مبتلا به آسم را تا ۵۰ درصد افزایش می دهد.
    تقریباً اکثر آلرژی ها، نتیجه تکرار مواجهه بدنی با یک ماده آلرژی زا (آلرژن) است. آلرژی غذایی به خشکبار نیز برهمین اساس رخ می دهد.
    سابقاً توصیه می شد کودکان زیر سه سال نباید از خشکبار تا حد امکان استفاده کنند. زیرا این کار ممکن است آنها را برای تمام طول عمر دچار آلرژی کند.
    امروز نیز به نظر می رسد مواجهه با خشکبار، حتی در زمان جنینی می تواند ابتلا به آلرژی را در فرد رقم بزند و در اکثر موارد نیز این آلرژی به صورت آسم خود را نشان می دهد.
     
  5. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    تاثیر ویتامین ث در بارداری
    اين ويتامين به تشكيل يك جفت قوي كمك كرده، مقاومت بدن را در برابر بيماري هاي عفوني افزايش مي دهد و به جذب آهن نيز كمك مي نمايد. ويتامين ث در ميوه ها و سبزيجات تازه موجود است كه مصرف آن به طور روزانه لازم است، زيرا نمي تواند در بدن ذخيره شود. ذخيره مواد غذايي به مدت طولاني و پختن آن ها، ويتامين ث موجود در آن ها را از بين خواهد برد.
    منابع غني از ويتامين ث:
    •فلفل سبز و قرمز ( خام مصرف كنيد)
    •سيب زميني ( به صورت تنوري يا آب پز، زيرا چيپس و نوع سرخ كرده آن به خاطر چربي زياد مضر هستند.)
    •گل كلم ( بخارپز كنيد تا محتواي ويتاميني آن از بين نرود.)
    •پرتقال ( آب پرتقال بسيار مفيد است.)
    •كلم پيچ و كلم فندقي ( به صورت بخارپز يا خام مصرف كنيد.)
    •گريپ فروت ( مي تواند به عنوان يك ماده سالم و مفيد به صبحانه شما اضافه شود.)
     
  6. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    خطرات مصرف کافئين در دوران بارداري را به شاخه هاي متعددي تقسيم کرده اند.

    مدت ها بود که نوشيدن دو فنجان قهوه در روز در دوران بارداري، بي خطر تلقي مي شد، اما تحقيقات جديد نشان مي دهد که کافئين، حتي به ميزان نسبتا کم، ممکن است خطر سقط جنين در زنان باردار را دو برابر نمايد.

    به طور کلي پزشکان در مورد مصرف کافئين در زنان باردار اختلاف نظر دارند، دسته اي بر پرهيز از مصرف آن به شدت تاکيد دارند و دسته اي ديگر مصرف نوشيدني هاي محرک به ميزان متوسط را بي خطر تلقي مي کنند.

    هر چند مطالعاتي که پيش از اين انجام شده، ارتباط بين مصرف کافئين با افزايش احتمال سقط جنين را به اثبات رسانده است ، اما اين مطالعات تنها بر روي مصارف بالا متمرکز بوده اند؛ از آنجاکه در اين ارتباط، علل بروز حالت تهوع در ساعات اوليه صبح عنوان نشده بود، متخصصان آن را بحث برانگيز و داراي شبهه برشمردند.

    دل آشوبگي و حالت تهوع در ساعات اوليه صبح که دليل اصلي اش افزايش ميزان هورمونهاست، نه تنها به عنوان يکي از نشانه هاي کاهش خطر سقط جنين به شمار مي رود، بلکه ممکن است منجر به ترک عادت نوشيدن قهوه يا ديگر نوشيدني هاي حاوي کافئين در زنان باردار گردد. نکته جالب توجه اين است که کاهش يا قطع مصرف کافئين در زنان باردار مي تواند به روشني بيانگر ارتباط بين سقط جنين و مصرف کافئين باشد.
     
  7. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    7 قانون طلائي تغذيه در دوران بارداري

    1. حتي اگر تغذيه خوبي داشته‌ايد رژيم غذائي خود را متعادل‌تر كنيد.

    تقريبا" همه بانوان باردار به مقادير بيشتري پروتئين، بعضي از انواع ويتامين‌ها و مواد معدني مانند اسيد فوليك و آهن و كالري براي دريافت انرژي نياز دارند. غذاهاي آماده را محدود كنيد زيرا آنها فقط حاوي مقادير زيادي كالري بدون ارزش غذائي هستند.

    به خاطر داشته باشيد كه معناي بهتر خوردن هميشه بيشترخوردن نيست. شايد تعجب كنيد اما شما فقط روزانه به 300 كالري بيشتر از قبل نياز داريد يعني در كل 2500 كالري روزانه. خيلي راحتتر از آن چيزي كه فكر مي كنيد اين 300 كالري اضافه به بدن شما مي رسد.

    2. از خوردن گوشت و ماهي خام و پنيرهاي نرم بپرهيزيد.

    مطلقا" به غذاهاي دريائي خام مثل سوشي خام يا صدف نزديك نشويد. همچنين از شير پاستوريزه نشده، پنيرهائي مانند كامبرت و فتا، گوشتهاي كم پخته شده يا خام پرهيز كنيد. بعضي از انواع ماهي شامل متيل جيوه مي باشند تركيبي كه به نظر مي رسد در دوز بالا براي مغز در حال رشد جنين و فرزند شما خطرناك است. توصيه اين است كه مصرف ماهي تن و نيز انواع كنسرو ماهي را به 340 گرم (معادل دو وعده) در هفته محدود كنيد. در ضمن مراقب نظافت آشپزخانه‌تان باشيد. همه موارد بالا مي توانند منبع باكتري بوده و به فرزند متولد نشده شما آسيب برسانند.

    نوشيدن الكل در زمان حاملگي مي تواند باعث آسيبهاي فيزيكي، اختلالات يادگيري و مشكلات احساسي در فرزند شما شود. بنابراين تعداد زيادي از متخصصين توصيه مي كنند كه در تمام دوران بارداري از خوردن مشروبات الكي خودداري كنيد.

    همچنين شما بايد از خوردن نوشيدني‌هاي كافئين دار تا حد امكان بپرهيزيد. ممكن است كه تحمل اين روشهاي تغذيه‌اي درماههاي اول براي شما خيلي ناخوشايند و سخت باشد اما توجه داشته باشيد كه بعضي از مطالعات نشان داده اند كه دريافت بيش از 4 فنجان قهوه در روز مي تواند باعث سقط، وزن كم نوزاد و حتي مرده زائي شود. كافئين در چاي، كولاها، شكلات و نوشيدني هاي غير الكلي و كاكائو نيز وجود دارد. به جاي اينها دم كرده هاي بدون كافئين بياشاميد. البته بهترين روش اين است كه از نوشيدنيهاي سالمتر مثل شير كم چربي، آب ميوه هاي خالص و يا يك ليوان آب با چند قطره ليمو استفاده كنيد.

    3. از قرص هاي ويتامين و مواد معدني استفاده كنيد.

    در يك دنياي ايده آل و كامل، بدون وجود تهوع‌هاي صبحگاهي و ويارهاي شديد، يك برنامه غذائي خوب و كامل بايد شامل كليه موادي باشد كه شما در دوران بارداري به آن نياز داريد. اما در دنياي واقعي ما، دريافت قرص‌هاي ويتامين به همراه مواد معدني مي تواند تضمين‌كننده اين باشد كه شما همه مواد غذائي مورد نياز خود را دريافت مي‌كنيد. مطمئن شويد كه داروي شما حاوي 600 تا 800 ميكروگرم اسيد فوليك است زيرا كمبود اين ويتامين گروه B‌ مي تواند باعث نقايصي در لوله عصبي جنين مانند اسپاينا بيفيدا شود. در ماههاي بعد شما معمولا احتياج به دريافت آهن و كلسيم خواهيد داشت تا مطمئن شويد كه مقادير مورد نياز از اين مواد را دريافت مي‌كنيد.

    افرادي كه رژيم گياهخواري داشته و يا مشكل پزشكي خاصي مانند ديابت، ديابت حاملگي، كم خوني و سابقه تولد نوزاد با وزن پايين را دارند بايد با پزشك‌شان در مورد نوع ويتامين ها و مواد معدني مورد نياز خود مشورت كنند.

    همواره به خاطر داشته باشيد كه بيشتر هميشه بهتر نيست. از خوردن مقادير زياد ويتامين ها و مواد معدني بپرهيزيد زيرا اين عمل مي تواند به فرزند در حال رشد شما آسيب بزند.

    4. در دوران حاملگي رژيم نگيريد.

    رژيم گرفتن در دوران حاملگي به شدت براي شما و جنين‌تان خطرناك است. بسياري از رژيم هاي كاهش وزن همراه با كاهش دريافت آهن، اسيد فوليك و بسياري از ويتامينها و مواد معدني مورد نياز مي باشد. به ياد داشته باشيد كه افزايش وزن يكي از نشانه هاي مهم حاملگي طبيعي است. احتمال به دنيا آوردن نوزاد سالم در بانواني كه خوب غذا خورده و افزايش وزن طبيعي دارند بيشتر است. بنابراين اگر شما با خوردن غذاهاي تازه و سالم و مقوي در حال اضافه كردن وزن هستيد نگران نشويد، شما باز هم بزرگتر و چاق تر خواهيد شد.

    5. توجه داشته باشيد كه به تدريج افزايش وزن پيدا كنيد.

    به طور كلي، اگر وزن شما پيش از حاملگي مناسب بوده شما بايد بين 11تا 15 كيلو گرم اضافه وزن پيدا كنيد. اگر شما كمي كمبود وزن داشته ايد مي توانيد قدري بيشتر مثلا 5/12 تا 18كيلوگرم وزن اضافه كنيد و اگر وزنتان بالا بوده بايد قدري كمتر و بين 7 تا 5/11 كيلوگرم وزن اضافه كنيد. اگر شما كوتاه قد هستيد (157 سانتيمتر و يا كمتر) يا در دوران نوجواني هستيد و يا بيشتر از يك جنين داريد بايد در مورد افزايش وزن مناسب با پزشك خود مشورت كنيد. اين كه چه زماني افزايش وزن پيدا كنيد تقريبا" به اندازه ميزان آن مهم است. كمترين اضافه وزن بايد در سه ماهه اول باشد، بين 900 گرم ت 2 كيلو، و بعد به تدريج وزن شما اضافه‌تر شود؛ بيشترين اضافه وزن بايد در سه ماهه آخر يعني زماني كه جنين بيشترين رشد را دارد، اتفاق بيافتد، حدود 450 گرم در هر هفته.

    6. هر چهار ساعت يك بار، يك غذاي كم حجم ميل كنيد.

    حتي اگر شما سير باشيد ممكن است فرزند‌تان گرسنه باشد؛ بنابراين سعي كنيد كه هر 4 ساعت يك بار چيزي ميل كنيد. اگر ويار داريد يا حالت تهوع يا سوزش سر دل يا سوء هاضمه، خواهيد ديد كه دريافت 5 يا 6 وعده غذا با حجم كم بسيار قابل تحمل‌تر است تا خوردن سه وعده غذاي پر حجم. هيچ كدام از وعده هاي غذائي خود را حذف نكنيد، ممكن است كه شما گرسنه نباشيد اما فرزند شما مرتبا به مواد غذائي نياز دارد.

    7. گاهي با خوردن مواد شيرين مورد علاقه تان از خودتان پذيرائي كنيد.

    اگر چه غذاهاي فرآوري شده و ميان وعده هاي بسته بندي شده موجود در بازار و دسرهاي شيرين نبايد جزو مواد غذائي هميشگي شما باشند، اما اين دليل نمي شود كه در دوران بارداري از همه خوراكيهاي مورد علاقه خود چشم‌پوشي كنيد. بعضي از جايگزين‌هاي خوب در اين مورد مي تواند شامل: يك دسر موزي، شربت بدون چربي و يخ زده ميوه ها و يا ماستي كه با بيسكويت مخلوط شده است باشد. اما يادتان باشد كه اگر تسيلم وسوسه شديد و گاهي شيريني، كيك و يا چيز مشابهي خورديد خودتان را سرزنش نكنيد چون مقدار كمي كيك يا شيريني اصلا به شما و فرزندتان صدمه نمي زند.
     
  8. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    نوزادان سالم با تغذيه مناسب در حاملگی

    ۴۰ هفته از آخرين روز دوره قاعدگى زمانى است كه زنان به عنوان دوران حاملگى بايستى سپرى نمايند. در اين دوران تغييرات مختلفى در سيستم هاى هورمونى ايجاد مى شود. تهوع در سه ماهه اول حاملگى، مشكلات دستگاه گوارش و يبوست در سه ماهه سوم حاملگى و كمردرد و تورم اندامهاى تحتانى درنتيجه رشد جنينى، تغييروزن و تغيير پوزيشن عادى علايمى هستند كه به علت اين تغييرات هورمونى ايجاد مى شوند. در افراد مستعد ممكن است وريدهاى واريسى درپا ايجادشود كه در اثر اختلال در ديواره عروق خونى است. خون در محلى كه ديواره آسيب ديده، جمع شده و تشكيل كيسه هاى كوچكى از خون مى دهند كه همان واريس است. كاهش ميزان استروژن و پروژسترون بعد از زايمان باعث ايجاد افسردگى در مادران مى گردد.
    رژيم غذايى صحيح قبل از حاملگى و درطول مدت باردارى شامل مصرف موادغذايى موردنياز و پرهيز از غذاهاى مضر نقش بسيارمهمى را در سلامت مادر در دوران حاملگى و همچنين سلامت نوزاد بعد از زايمان دارد. به عنوان مثال مصرف ۰‎/۴ ميلى گرم اسيد فوليك يك ماه قبل از شروع حاملگى و اقدام به آن، در پيشگيرى از عوارض عصبى در نوزادان درطول ۲۸ روز اول دوره حاملگى بسيارمؤثر است. ويتامين ها نيز بايستى در سه ماهه اول حاملگى مصرف شوند. در سه ماهه آخر باردارى مصرف مقادير كافى از چربى هاى امگا۳ لازم است كه بهترين منبع براى اين نوع چربى ها ماهى و تخم مرغ آب پز غنى شده است.
    ميزان نياز به كلسيم در حاملگى به حدود دو برابر افزايش پيدامى كند و در رژيم غذايى روزانه بايستى ۱۵۰۰ ميلى گرم درنظر گرفته شود. كلسيم همچنين باعث پيشگيرى از پره اكلامپه (افزايش فشارخون حاملگى) و زايمان زودرس مى شود.
    داروهاى مختلف، سيگار و قهوه زياد (بيش از ۲-۳ ليوان در روز) در طول دوران باردارى بايستى پرهيز شود چرا كه احتمال بروز حالات مختلفى چون تولد نوزاد با وزن كم، سندرم مرگ ناگهانى جنين، بيش فعالى نوزاد، كندى رشد نوزاد، اختلال عدم توجه نوزاد و مسائل روانى را در نوزادان افزايش مى دهند.
    ذكر اين نكته بسيار ضرورى است كه استراحت كامل، كاهش استرس و عدم انجام فعاليتهاى سنگين ورزشى درطول دوران حاملگى در سلامت مادران باردار بسيار مؤثر است.
    ورزشهاى سنگين به علت انقباض عضلات شكم و پشت باتوجه به تغيير پوزيشن مادر باردار باعث ايجاد دردهاى كمر و پشت مى شود.
    مواد مغذى مفيد در مادران باردار
    - اسيد فوليك به ميزان ۴۰۰ ميكروگرم در روز بايستى مصرف شود
    - آهن، با تجويز پزشك مصرف مى شود چرا كه مصرف بيش از حد آهن باعث كاهش ميزان روى (زينك) در بدن مى گردد
    - ويتامين b6 به ميزان ۱۰-۲۵ ميلى گرم سه بار در روز، ويتامين c به مقدار ۲۵-۵۰۰ ميلى گرم در روز و ويتامين k به ميزان ۵ ميلى گرم در روز باعث درمان تهوع صبحگاه در مادران باردار مى گردد.
    موادغذايى مفيد در حاملگى
    - حبوبات، ميوه هاى تازه، سبزيجات تازه، سبزيجات با برگ سبز، شير كم چرب، تخم مرغ آب پز غنى شده، روغن كانولا، ماهى، لوبياى سويا (آجيل سويا)، عدس، آجيل (بخصوص نوع خام آن)، گردو، تخم كدو، روغن زيتون، زنجبيل
     
  9. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    " زنان آبستن در آخرین ماههای بارداری خرما بخورند تا فرزاندانشان خوش اخلاق و بردبار شوند "(1)

    و همچنین فرمودند : " به زنان آبستن سفارش کنید به بخورند تا فرزاندانشان خوش اخلاق شوند ."(2)

    " امام رضا " ( ع ) فرمودند :

    " خوردن به عقل و هوش را زیاد می کند " (3)

    پیامبر اسلام فرمودند:

    " هر زن آبستنی که خربزه بخورد بچه اش زیبا و خوش اخلاق می گردد . " (4)

    " امام صادق " ( ع ) فرمودند :

    " به زنان خویش دردوران نفاس شان خرمای برنی بخورانید تا اولاد شما خوب وزیبا شوند . "(5)

    و فرمودند زن بارداری که به بخورد فرزندش خوشبو و سپیدرو می گردد.(6)

    "امام رضا " ( ع ) می فرمایند :

    " به زنان حامله کندر بخورانید تا فرزندی که در بطن دارند اگر پسر است با هوش و دانا و شجاع و اگر دختر است خوش قیافه و خوش اخلاق و ... گردد " (1)

    پیامبر اسلام ( ص ) می فرمایند :

    " بانوان را در ماهی که وضع حمل می کنند خرما بخورانید تا فرزاندانشان حلیم و پرهیزگار گردند .
     
  10. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    پريسا ترابي گفت مادر باردار علاوه بر تأمين انرژي مورد نياز كه صرف افزايش كار قلب و عروق، رشد جنين، جفت و رحم مي‌شود به منظور تأمين افزايش وزن كافي، ذخيره چربي و پيشگيري از سوخت پروتئين نياز به انرژي او در سه ماهه دوم و سوم بارداري به طور متوسط 300 كيلوكالري در روز افزايش مي‌يابد.

    وي گفت: مقدار غذاي مصرفي در سه ماهه دوم و سوم بايد بيشتر از سه ماهه اول باشد تا كالري مورد نياز مادر باردار تأمين شود. در موارد چند قلويي، شيردهي همزمان با بارداري، كم‌وزني پيش از بارداري و افزايش وزن ناكافي در دوران بارداري انرژي به ريزمغذي‌هاي بيشتري مورد نياز است.

    ترابي اضافه كرد: در دوران بارداري 15تا 20 درصد انرژي از پروتئين‌ها، 55 تا 60 درصد از كربوهيدرات‌ها و كمتر از 30 درصد از چربي‌ها تأمين مي‌شود.

    رئيس اداره بهبود تغذيه وزارت بهداشت گفت: در دوران بارداري سوخت و ساز كل پروتئين بدن افزايش مي‌يابد و مقداري از پروتئين صرف رشد و نمو جنين، تشكيل جفت، خون، مايع آمنيوتيكي و حفظ بافت‌هاي بدن مادر در اين دوران مي‌شود.
    وي اضافه كرد: پروتئين مورد نياز روزانه در دوران بارداري 15گرم بيشتر از ميزان نياز زنان قبل از بارداري بر اساس مقدار توصيه شده روزانه rda مواد مغذي است. 60 تا 70 گرم پروتئين در روز مورد نياز زن باردار است و در چند قلوزايي نياز به پروتئين بيشتر خواهد شد.

    وي افزود: نقش اصلي كربوهيدرات‌ها تأمين انرژي براي سلول‌هاي بدن به ويژه مغز و سيستم عصبي، گلبول‌هاي قرمز و سفيدخون است. در بارداري جنين از گلوكز به عنوان منبع اصلي انرژي استفاده مي‌كند تا پايان بارداري همه اين گلوكز توسط مغز جنين مصرف مي‌شود و ميزان نياز به كربوهيدرات‌ها در بارداري حدود 175 گرم در روز است.

    رئيس اداره بهبود تغذيه وزارت بهداشت اضافه كرد: چربي منبع بزرگ انرژي براي بدن است و به جذب ويتامين‌هاي محلول در چربي و كاروتنوئيدها كمك مي‌كند. در مغز در حال تكامل جنين و شيرخوار (طي 2 سال اول زندگي) به مقدار زيادي dha يا ماده اوليه اسيد چرب امگا 3 تجمع پيدا مي‌كند.

    ترابي گفت: در صورت داشتن رژيم غذايي حاوي امگا3 و امگا 6 نياز به مصرف اضافه اين دو اسيد چرب به شكل مكمل نيست و
    انواع ماهي( تن، آزاد، قزل آلا)، روغن ماهي، لوبياي سويا، گردو، جوانه گندم و روغن كلزا از منابع غني امگا3 و انواع روغن‌هاي گياهي (ذرت، سويا، آفتابگردان) از منابع غني امگا 6 هستند.