1. این پایگاه به ثبت ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران رسیده است.

    مهمان عزیز سپاس بابت بازدید شما از تالار گفتگوی دهه هفتادی ها.

    عضویت در انجمن رایگان بوده و برای عموم باز میباشد . با صرف 30 ثانیه یکی از اعضای دهه هفتادی ها شوید .

مرجع کامل تغذیه در دوران بارداری

شروع موضوع توسط MahD!ye ‏Sep 22, 2013 در انجمن تغذیه دوران های مختلف

  1. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    بارداری با طعم میوه و سبزیجات


    میوه و سبزیجات سرشار از آنتی اکسیدان‌ها و ویتامین‌ها هستند که برای تضمین سلامت مادر، جنین و در پی آن نوزاد مهم و حیاتی می‌باشند.


    برای مشاهده لینک ها لطفا ثبت نام کنید و یا اگر حساب کاربری دارید وارد شوید


    فرقی نمی‌کند که چند سال دارید و جنسیت شما چیست. بدن همه‌ی ما به میوه و سبزیجات نیاز دارد. مادرهای آینده نیز از این امر مستثنی نیستند. توصیه می‌کنیم برای حفظ سلامت خود و فرزند دلبندتان میوه و سبزیجات را در الویت برنامه‌ی غذایی‌تان قرار دهید.
    مادرهای آینده باید ویتامین بدن خود را تأمین کنند تا بتوانند سرحال باشند و نوزادان سالمی به دنیا بیاورند. برای تجربه‌ی بارداری با طعم میوه و سبزیجات با ما همراه باشید.

    زنجبیل و میوه‌ها برای مقابله با حالت تهوع صبحگاهی

    یکی از حالت‌های ناخوشایند حاملگی تهوع‌های گاه و بی گاه آن است. شاید خیلی‌ها باورشان نشود زنجبیل با آن طعم تند و تیزش بتواند در سه ماهه‌ی اول بارداری به طور موثر و بدون خطر با حالت تهوع و استفراغ مقابله کند. اگر حالت تهوع آزارتان می‌دهد می‌توانید به این ریشه‌ی تند اعتماد کنید. می‌توانید از زنجبیل تازه به صورت ورقه و یا رنده شده استفاده کنید. روزانه 10 گرم زنجبیل تازه کافی است.
    اگر زنجبیل تازه ندارید می‌توانید از پودر آن نیز استفاده کنید. در این صورت مصرف روزانه 2 گرم کافی است.
    میوه و سبزیجات سرشار از ویتامین B6 مثل سیر، فلفل دلمه‌ای و آووکادو نیز برای رفع حالت تهوع مفید هستند. توصیه می‌کنیم مصرف موز و میوه های خشکی مثل گردو و فندق را نیز فراموش نکنید.

    میوه‌های خشک برای مقابله با یبوست

    بعضی از خانم‌ها در دوره‌ی بارداری از یبوست رنج می‌برند. برای پیشگیری از این مشکل به میوه و سبزیجات اعتماد کنید. سبزیجات سرشار از فیبرها هستند و دفع مواد زاید را از روده آسان می‌کنند. به این ترتیب با یبوست و همچنین بواسیر که در دوره‌ی بارداری شایع است مقابله می‌کنند.
    در دوره‌ی بارداری و به ویژه در ماه های آخر گرفتگی عضلات در ناحیه‌ی پاها بیشتر می‌شود. داشتن تغذیه‌ای سرشار از منیزیم باعث برطرف شدن این حالت ناخوشایند می‌شود


    متخصصان حوزه‌ی تغذیه توصیه می‌کنند که مادران آینده روزانه 25 تا 30 گرم فیبر مصرف کنند. توجه داشته باشید که میوه‌های خشکی مثل انجیر، آلو خشک، زردآلو خشک، کشمش و غیره سرشار از فیبر بوده و برای مقابله با یبوست موثر عمل می‌کنند. اگر میوه و یا سبزیجات تازه را ترجیح می‌دهید انگور فرنگی سیاه، تمشک و همچنین نخود فرنگی، آلو و یا کرفس میل کنید.
    برای مقابله با کم خونی عدس را دریابید

    مادرهای آینده در طول بارداری به آهن بیشتری نیاز دارند و کمبود آن می‌تواند به کم خونی منجر شود. خوشبختانه خداوند مهربان فکر همه چیز را کرده و ترفندهایی در بدن زن‌ها قرار داده که در این دوره برای پیشگیری از کاهش ذخایر بدن مادر، روده‌ها آهن بیشتری جذب بکنند. برای همین زمان آن رسیده که مواد غذایی سرشار از آهن را در الویت قرار دهید. نخود، باقالا، عدس و اسفناج حاوی آهن هستند. البته آهن در بادام و کشمش هم وجود دارد. توصیه می‌کنیم از نوشیدن چای بلافاصله بعد از غذا بپرهیزید زیرا مانع جذب آهن می‌شود. تا می‌توانید مواد غذایی سرشار از ویتامین C مصرف کنید. ویتامین C جذب آهن را دو تا سه برابر افزایش می‌دهد.

    اسفناج و کاهو برای سیستم عصبی جنین مفید است

    مامان‌های آینده برای تأمین سلامت سیستم عصبی فرزندان خود سبزیجات برگ سبز مثل اسفناج، کلم بروکسل، بروکلی و کاهو میل کنند. در بین میوه‌ها نیز طالبی، انبه، تمشک، موز و پرتقال سرشار از اسیدفولیک بوده و برای سیستم عصبی جنین مفید است.

    سبزیجات معطر برای تقویت بدنتان

    ویتامین C نقش موثری در تقویت سیستم ایمنی بدن ایفا کرده و با عفونت و بیماری‌ها مقابله می‌کند. این ویتامین همیار آهن و کلاژن است که تقویت بافت‌های مختلف بدن مثل پوست و استخوان‌ها را بر عهده دارد.
    مامان‌های آینده برای تأمین سلامت سیستم عصبی فرزندان خود سبزیجات برگ سبز مثل اسفناج، کلم بروکسل، بروکلی و کاهو میل کنند


    با مصرف مرکباتی مثل پرتقال، گریپ‌فروت، کیوی و انگور فرنگی، فلفل دلمه ای و یا بروکلی می‌توان از کمبود ویتامین C پیشگیری کرد. از سبزی خوردن غافل نشوید. سالاد و یا کنار غذاهایتان را پر از سبزیجات معطر مثل جعفری و یا گشنیز بکنید.
    برای مقابله با گرفتگی عضلات حبوبات و میوه های خشک را دریابید

    در دوره‌ی بارداری و به ویژه در ماه های آخر گرفتگی عضلات در ناحیه‌ی پاها بیشتر می‌شود. داشتن تغذیه‌ای سرشار از منیزیم باعث برطرف شدن این حالت ناخوشایند می‌شود. سبزیجات سبز، حبوباتی مثل لوبیا سفید، عدس و لپه و همچنین گردو، فندق و بادام برای از بین بردن گرفتگی عضلات بسیار مفید است.
     
  2. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    بارداری با طعم میوه و سبزیجات


    میوه و سبزیجات سرشار از آنتی اکسیدان‌ها و ویتامین‌ها هستند که برای تضمین سلامت مادر، جنین و در پی آن نوزاد مهم و حیاتی می‌باشند.


    برای مشاهده لینک ها لطفا ثبت نام کنید و یا اگر حساب کاربری دارید وارد شوید


    فرقی نمی‌کند که چند سال دارید و جنسیت شما چیست. بدن همه‌ی ما به میوه و سبزیجات نیاز دارد. مادرهای آینده نیز از این امر مستثنی نیستند. توصیه می‌کنیم برای حفظ سلامت خود و فرزند دلبندتان میوه و سبزیجات را در الویت برنامه‌ی غذایی‌تان قرار دهید.
    مادرهای آینده باید ویتامین بدن خود را تأمین کنند تا بتوانند سرحال باشند و نوزادان سالمی به دنیا بیاورند. برای تجربه‌ی بارداری با طعم میوه و سبزیجات با ما همراه باشید.

    زنجبیل و میوه‌ها برای مقابله با حالت تهوع صبحگاهی

    یکی از حالت‌های ناخوشایند حاملگی تهوع‌های گاه و بی گاه آن است. شاید خیلی‌ها باورشان نشود زنجبیل با آن طعم تند و تیزش بتواند در سه ماهه‌ی اول بارداری به طور موثر و بدون خطر با حالت تهوع و استفراغ مقابله کند. اگر حالت تهوع آزارتان می‌دهد می‌توانید به این ریشه‌ی تند اعتماد کنید. می‌توانید از زنجبیل تازه به صورت ورقه و یا رنده شده استفاده کنید. روزانه 10 گرم زنجبیل تازه کافی است.
    اگر زنجبیل تازه ندارید می‌توانید از پودر آن نیز استفاده کنید. در این صورت مصرف روزانه 2 گرم کافی است.
    میوه و سبزیجات سرشار از ویتامین B6 مثل سیر، فلفل دلمه‌ای و آووکادو نیز برای رفع حالت تهوع مفید هستند. توصیه می‌کنیم مصرف موز و میوه های خشکی مثل گردو و فندق را نیز فراموش نکنید.

    میوه‌های خشک برای مقابله با یبوست

    بعضی از خانم‌ها در دوره‌ی بارداری از یبوست رنج می‌برند. برای پیشگیری از این مشکل به میوه و سبزیجات اعتماد کنید. سبزیجات سرشار از فیبرها هستند و دفع مواد زاید را از روده آسان می‌کنند. به این ترتیب با یبوست و همچنین بواسیر که در دوره‌ی بارداری شایع است مقابله می‌کنند.
    در دوره‌ی بارداری و به ویژه در ماه های آخر گرفتگی عضلات در ناحیه‌ی پاها بیشتر می‌شود. داشتن تغذیه‌ای سرشار از منیزیم باعث برطرف شدن این حالت ناخوشایند می‌شود


    متخصصان حوزه‌ی تغذیه توصیه می‌کنند که مادران آینده روزانه 25 تا 30 گرم فیبر مصرف کنند. توجه داشته باشید که میوه‌های خشکی مثل انجیر، آلو خشک، زردآلو خشک، کشمش و غیره سرشار از فیبر بوده و برای مقابله با یبوست موثر عمل می‌کنند. اگر میوه و یا سبزیجات تازه را ترجیح می‌دهید انگور فرنگی سیاه، تمشک و همچنین نخود فرنگی، آلو و یا کرفس میل کنید.
    برای مقابله با کم خونی عدس را دریابید

    مادرهای آینده در طول بارداری به آهن بیشتری نیاز دارند و کمبود آن می‌تواند به کم خونی منجر شود. خوشبختانه خداوند مهربان فکر همه چیز را کرده و ترفندهایی در بدن زن‌ها قرار داده که در این دوره برای پیشگیری از کاهش ذخایر بدن مادر، روده‌ها آهن بیشتری جذب بکنند. برای همین زمان آن رسیده که مواد غذایی سرشار از آهن را در الویت قرار دهید. نخود، باقالا، عدس و اسفناج حاوی آهن هستند. البته آهن در بادام و کشمش هم وجود دارد. توصیه می‌کنیم از نوشیدن چای بلافاصله بعد از غذا بپرهیزید زیرا مانع جذب آهن می‌شود. تا می‌توانید مواد غذایی سرشار از ویتامین C مصرف کنید. ویتامین C جذب آهن را دو تا سه برابر افزایش می‌دهد.

    اسفناج و کاهو برای سیستم عصبی جنین مفید است

    مامان‌های آینده برای تأمین سلامت سیستم عصبی فرزندان خود سبزیجات برگ سبز مثل اسفناج، کلم بروکسل، بروکلی و کاهو میل کنند. در بین میوه‌ها نیز طالبی، انبه، تمشک، موز و پرتقال سرشار از اسیدفولیک بوده و برای سیستم عصبی جنین مفید است.

    سبزیجات معطر برای تقویت بدنتان

    ویتامین C نقش موثری در تقویت سیستم ایمنی بدن ایفا کرده و با عفونت و بیماری‌ها مقابله می‌کند. این ویتامین همیار آهن و کلاژن است که تقویت بافت‌های مختلف بدن مثل پوست و استخوان‌ها را بر عهده دارد.
    مامان‌های آینده برای تأمین سلامت سیستم عصبی فرزندان خود سبزیجات برگ سبز مثل اسفناج، کلم بروکسل، بروکلی و کاهو میل کنند


    با مصرف مرکباتی مثل پرتقال، گریپ‌فروت، کیوی و انگور فرنگی، فلفل دلمه ای و یا بروکلی می‌توان از کمبود ویتامین C پیشگیری کرد. از سبزی خوردن غافل نشوید. سالاد و یا کنار غذاهایتان را پر از سبزیجات معطر مثل جعفری و یا گشنیز بکنید.
    برای مقابله با گرفتگی عضلات حبوبات و میوه های خشک را دریابید

    در دوره‌ی بارداری و به ویژه در ماه های آخر گرفتگی عضلات در ناحیه‌ی پاها بیشتر می‌شود. داشتن تغذیه‌ای سرشار از منیزیم باعث برطرف شدن این حالت ناخوشایند می‌شود. سبزیجات سبز، حبوباتی مثل لوبیا سفید، عدس و لپه و همچنین گردو، فندق و بادام برای از بین بردن گرفتگی عضلات بسیار مفید است.
     
  3. Seyed Mahdi

    Seyed Mahdi من عاشق محمد (ص )هستم....

    1,868
    5,930
    1,312
    خبریه؟؟؟
    کسی باردارشده اینجا؟؟؟!!!!!!:35::35::35:
     
  4. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    طي دوران بارداري، هر چه شما بهتر غذا بخوريد، به نفع خودتان و جنين‌تان خواهد بود. در طول اين 9 ماه جنين رشد مي‌كند و روز به روز قوي‌تر مي‌شود و شما هر روز بيش از روز پيش خود را براي زايماني راحت و بازسازي قواي جسماني خود پس از آن آماده مي‌كنيد.

    طي دوران بارداري، شما با دو مساله اساسي در رابطه با غذا خوردن‌تان روبه‌رو هستيد: اولا بايد مواظب باشيد اضافه وزن پيدا نكنيد. ثانيا بايد به اندازه كافي غذا بخوريد تا نوزادتان كمبودي نداشته باشد. درواقع بايد به حدي قدرت داشته باشيد كه زايمان خسته‌تان نكند و حداقل چند هفته اول را بتوانيد به اندازه كافي به نوزادتان شير دهيد. بايد برنامه غذايي مناسب و متعادلي را انتخاب كنيد و در دام عقايد اشتباه نيفتيد. كارشناسان به بعضي سوالات شما در زمينه برنامه غذايي دوران بارداري پاسخ داده‌اند:



    ‌ آيا هنگامي كه بارداريم بايد به جاي دو نفر غذا بخوريم؟

    ‌‌ در صورتي كه شما يك برنامه غذايي متعادل داريد يعني از تمام موادغذايي مورد نياز بدن‌تان به اندازه طبيعي مصرف مي‌كنيد، هيچ نيازي نيست كه در دوران بارداري برنامه غذايي‌تان را تغيير دهيد. اضافه غذا خوردن كار كاملا بيهوده‌اي است. باردار بودن ميزان كالري بيشتري را مي‌طلبد اما اين به آن معني نيست كه برنامه غذايي‌تان را تغيير دهيد. بدن زنان به گونه‌اي برنامه‌ريزي شده كه مي‌توانند فرزند خود را به دنيا بياورند و طي دوران بارداري، بدن‌شان خود را با اين وضعيت هماهنگ مي‌كند. به اين ترتيب طي اولين بخش از بارداري، شما به خوردن چربي و پروتيين‌ها مبادرت مي‌كنيد و بدن‌تان اين مواد را ذخيره مي‌كند. طي اين دوران، جنين شما كمي رشد مي‌كند، شكل مي‌گيرد و اعضاي بدنش كم‌كم نمايان مي‌شود. طي دومين بخش از بارداري يعني از ماه پنجم به بعد، بدن شما شروع به مصرف ذخاير بدني مي‌كند.

    ‌ آيا در دوران بارداري براي جلوگيري از چاق شدن بايد از مصرف چربي‌ها خودداري كرد؟

    ‌‌ خير، طي اين دوران به هيچ وجه نبايد دور چربي‌ها را خط كشيد. چربي‌ها مواد ضروري براي ساختن سلول‌ها و سيستم‌ عصبي جنين شما هستند اما آيا گمان مي‌كنيد بايد تمامي انواع چربي‌ها را مصرف كنيد؟ چربي‌ها به دو دسته تقسيم مي‌شوند: چربي‌هاي مفيد كه نمونه مشهور آن امگا 3 است و چربي‌هاي مضر كه در كره و محصولات لبني موجود است. پاسخ اين پرسش، آري است. جنين به تمامي انواع چربي‌ها نياز دارد. هرگز طي دوران بارداري نبايد رژيم لاغري بگيريد. البته توصيه هم نمي‌شود به افراط چربي مصرف‌كنيد.

    ‌ آيا خوردن موادغذايي حاوي امگا 3 طي دوران بارداري مفيد است؟

    ‌‌ بله، بدن انسان قادر نيست برخي چربي‌ها را توليد كند و به همين دليل برخي از آنها را از ميان موادغذايي بيرون مي‌كشد. توصيه مي‌شود در دوران بارداري سه بار در هفته از ماهي‌هاي چرب يا موادغذايي امگا 3‌دار استفاده شود. تحقيقات اخير دانشمندان همچنين نشان داده است كه مصرف موادغذايي سرشار از امگا 3 از ابتداي بارداري، خطر زايمان زودرس، افزايش فشارخون مادر و چاقي كودك را كاهش مي‌دهد.

    ‌ آيا مي‌شود در دوران بارداري از مصرف قندها خودداري كرد؟

    ‌‌ دوران بارداري زمان خوبي براي كنار گذاشتن قندها نيست. گلوسيدها از جمله مواد ضروري براي بدن طي تمامي دوران‌ها است. آنها نقش سوزاننده را بازي مي‌كنند و چربي‌ها را مي‌سوزانند. از سوي ديگر لازم به ذكر است كه جفت همانند يك فيلتر عمل مي‌كند و اجازه نمي‌دهد مقدار زيادي قند به جنين برسد. نتيجه آنكه قند خون جنين سه برابر پايين‌تر از قند خون مادر است و در صورتي كه شما قند را از برنامه غذايي‌تان حذف كنيد يا مقدار آن را كاهش دهيد، جنين شما دچار كاهش قندخون خواهد شد. توجه كنيد گرچه قندها نيز به دو دسته خوب و بد، دير جذب و سريع‌الجذب تقسيم مي‌شوند ولي به هر حال جنين شما به هر دو نوع قند نياز دارد. البته بايد دقت كنيد كه ميزان قند به يك مرتبه در خون بالا نرود. براي حل اين مشكل مي‌توانيد به همراه گلوسيدها، پروتيين نيز مصرف كنيد. توصيه مي‌شود در طول دوران بارداري ميان دو وعده غذايي به هيچ وجه يك نوشيدني فوق‌العاده شيرين يا يك بسته شكلات نخوريد.

    ‌ آيا خوردن برخي غذاها در دوران بارداري خطرناك است؟

    ‌‌ بله، خوردن برخي مواد مشكوك مثل شير غيرپاستوريزه كه تب مالت مي‌آورد، براي جنين خطرناك است. خوردن گوشت نيمه خام يا ميوه‌هاي نارس نيز توصيه نمي‌شود.

    در اين دوران شما بايد به خود و جنين‌تان فكر كنيد. قبل از هر غذا دست‌هايتان را بشوييد و از ميان موادغذايي، بهترين را برگزينيد. يك بار در هفته يخچال‌تان را با آب ژاول ضدعفوني كنيد. ميوه و سبزي‌ها را كاملا بشوييد و غذاهاي حيواني را كامل بپزيد و آنها را به خوبي گرم كنيد.

    ‌ آيا بايد مصرف مواد لبني را دو برابر كرد؟

    ‌‌ بله، چون جنين شما براي ساختن اسكلت كوچكش به كلسيم نياز دارد و در نتيجه كلسيم خون شما پايين مي‌آيد ولي نگران نباشيد چون ارگان زنانه به گونه‌اي برنامه‌ريزي شده‌اند كه اين كمبود را جبران مي‌كنند. به محض آنكه غده پاراتيروييد كه مسوول ميزان كردن فسفر و كلسيم خون ارگان‌ها است متوجه كاهش كلسيم در بدن مادر مي‌شود، هورموني ترشح مي‌كند كه ويتامين d مي‌سازد. اين هورمون ميزان جذب ناگهاني كلسيم را بالا مي‌برد و در نتيجه به سرعت كلسيم خون مادر بالا مي‌رود. اين به آن معني نيست كه يك زن باردار نياز به مصرف بيشتر موادلبني ندارد. دو يا سه بار مصرف موادلبني در روز براي مادر كافي است. عاقلانه‌تر آن است كه از مواد خامه‌دار كه غني از اسيدهاي چرب مفيدند، مصرف كنيد.

    ‌ آيا خوردن مكمل‌هاي غذايي لازم است؟

    ‌‌ مكمل‌هاي غذايي به درد زنان بارداري مي‌خورد كه برنامه غذايي متعادلي ندارند و به جاي خوردن اين مواد توصيه مي‌شود برنامه غذايي‌تان را درست كنيد. برخي از افراد نيز چون نمي‌توانند از تمامي مواد مورد نياز بدن‌شان مصرف كنند، به خوردن مكمل‌ها رو مي‌آورند. توصيه مي‌شود قبل از مصرف اين مكمل‌ها حتما با پزشك مشورت و دوز مشخصي از آنها را مصرف كنيد.

    ‌ آيا خوردن 5/1 ليتر آب در روز اجباري است؟

    ‌‌ ميزان آب مصرفي در زمان‌هاي متعدد برحسب غذايي كه مي‌خورند، ميزان فعاليت‌ بدني و دماي خارج و... متفاوت است. گاهي بدن حتي به بيش از 5/‌1 ليتر آب نياز دارد. مي‌پرسيد از كجا متوجه شويد كه به اندازه كافي آب نوشيده‌ايد؟ بايد بگوييم كه از روي ادرار. توليد 5/1 ليتر ادرار در 24 ساعت نشانه آن است كه شما به اندازه كافي آب نوشيده‌ايد. هرچند كه شما ادرار خود را اندازه نمي‌گيريد اما همين كه شما چند بار در روز دستشويي برويد، نشانه خوبي است.

    ‌ آيا برخي غذاها جلوي نقص عضو يا عيب اعضاي كودك را مي‌گيرند؟

    ‌‌ بله. گاهي كمبود ويتامين b باعث به وجود آمدن انواع نقص عضوها در نوزاد مي‌شود. به همين دليل توصيه مي‌شود مادر طي دوران بارداري از موادغذايي حاوي ويتامين b مثل جگر، زرده تخم‌مرغ، اسفناج، لوبيا سبز، جعفري و... مصرف كند اما توجه داشته باشيد كه مصرف اين مواد به‌ويژه قبل از بارداري و طي چند هفته اول بارداري مهم است و از سه‌ماهگي به بعد خوردن اين گونه مواد از نقص عضو جلوگيري نخواهد كرد.

    ‌ من گياه‌خوارم. آيا اين موضوع به جنين آسيب مي‌رساند؟

    ‌ در صورتي كه شما تنها گوشت را از برنامه غذايي‌تان حذف كرده‌ايد ولي از تخم‌مرغ و لبنيات استفاده مي‌كنيد، مشكلي پيش نمي‌آيد اما در صورتي كه شما تمامي محصولات حيواني را از برنامه غذايي‌تان حذف كرده‌ايد، بايد حسابگر فوق‌العاده‌اي باشيد تا تمامي موادغذايي مورد نياز به بدن‌تان برسد.‌
     
  5. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    زنان باردار : زیاد ماهی نخورید


    طبق يك مطالعه، زنان بارداري كه بيش از سه بار در هفته ماهي مصرف مي‌كنند به دليل بالارفتن ميزان جيوه در خونشان، سلامت نوزاد خود را به خطر مي‌اندازند.


    قرار گرفتن در معرض جيوه به ويژه براي جنين در زمان رشد اعضاي داخلي بدنش خطرناك است و مي‌تواند به آسيب عصبي، كليوي و مغزي و همچنين ممانعت از رشد منجر شود.
    زنان چيني هنگام بارداري معمولا ماهي بيشتري مصرف مي‌كنند زيرا معتقدند كه مصرف ماهي از گوشت قرمز و يا گوشت پرندگان سالمتر است.

    يك مطالعه كه بر روي ‪ ۶۵‬زن باردار در تايپه انجام شد نشان داد كه تمركز جيوه در خون آنها حدود ‪ ۹/۱‬ميكروگرم در ليتر و در خون بند ناف آنها حدود ‪ ۱۰‬ميكروگرم در ليتر بود.

    همچنين محققان در جفت اين زنان بطور متوسط ‪ ۱۹‬نانوگرم در گرم جيوه يافتند.

    محققان در گزارشي كه قرار است ژانويه در “مجله اينترنتي زايمان و بيماري‌هاي زنان” منتشر شود، نوشتند: اين مقدار جيوه بالاتر از سطح بي‌خطر است.

    ميزان جيوه در خون ‪ ۸۹‬درصد افراد مورد مطالعه، از حد ‪ ۵/۸‬ميكروگرم در ليتر كه توسط “شوراي تحقيق ملي آمريكا” توصيه شده، تجاوز مي‌كند.

    محققان گفتند، زماني كه يك زن ماهي مصرف مي‌كند، مواد آن جذب دستگاه گوارش وي شده و وارد جريان خون مي‌شود و عناصر جيوه و يا متيل جيوه از جفت مي‌گذرد و به جنين مي‌رسد.

    اداره نظارت بر غذا و داروي آمريكا به زنان باردار توصيه مي‌كند تا از مصرف ماهي‌هايي كه سطوح بالايي جيوه دارند مانند كوسه‌ماهي، شمشيرماهي و ماهي خال مخالي (ماكارل) پرهيز كنند و بجاي آنها به سراغ نرم تنان صدف‌دار مانند ميگو بروند كه جيوه كمتري دارند.
     
  6. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    رشد متعادل جنين

    دوران بارداري ، مولد شرايط جديد زيستي و رواني براي مادر است . از جنبه هاي مختلف ، تغذيه در اين دوران از اهميت و حساسيت زيادي برخوردار است .



    بنابراين لازم است که مادران باردار، رژيم تغذيه اي متفاوت با شرايط عادي و متناسب با شرايط بارداري براي خود در نظر بگيرند. در اينجا، رژيم غذايي کاملي که مادران در دوران بارداري بايد رعايت کنند از نظرتان مي گذرد:
    الف : انرژي براي تامين سوخت وساز بدن مادر و رشد جفت و جنين مورد نياز است . منابع تامين کننده آن ، انواع نان ، برنج ، سيب زميني ، ماکاروني و انواع روغنهاي مايع و جامد (روغن زيتون ، کره و خامه ) است البته با وجود اين که نياز به انرژي در اين دوران افزايش پيدا مي کند، بايد توجه داشت که بيش از اندازه از اين مواد مصرف نکنيم .
    ب. پروتئيني که براي ساخته شدن بافتهاي بدن مادر و جنين مورد نياز است . از گوشت قرمز، گوشت سفيد، تخم مرغ ، شير، ماست و حبوبات تامين مي شود.
    ج. ويتامين و املاح که براي حفظ سلامت بافتهاي جنين و مادر و انجام طبيعي فعاليت هاي بدن مورد نياز هستند.
    ويتامين ها و املاح در ميوه و سبزيها وجود دارند. ويتامين هاي مهم مورد نياز دوران بارداري کدام است؟
    ويتامين :a
    مهمترين نقش ويتامين A ، تاثير در تشکيل سلولهاي مغز و شبکيه چشم است . ويتامين A در جگر، تخم مرغ ، لبنيات ، سبزيجات برگ سبز و زرد رنگ مانند هويج است .
    ويتامين :c
    ويتامين C، باعث تقويت سيستم ايمني مادر مي شود. به همين علت مصرف آن در دوران بارداري توصيه مي شود. تحقيقات نشان داده است . کمبود ويتامين Cمي تواند باعث افزايش فشارخون مادر در 3ماهه آخر بارداري شود. مهمترين منابع ويتامين C، ميوه ها بخصوص انواع مرکبات و سبزيجات است.
    اسيد فوليک : يکي از مهمترين ويتامين ها، اسيدفوليک است . نياز به اين ويتامين به دليل افزايش حجم خون مادر افزايش مي يابد. کمبود اين ويتامين در هفته هاي اول بارداري مي تواند باعث ايجاد اختلالات عصبي در جنين شود. اسيدفوليک به طور عمده در انواع سبزيهاي داراي برگ سبز تيره ، لبو، کلم و پرتقال وجود دارد.
    املاح مهم مورد نياز در دوران بارداري کدام است؟
    کلسيم: کلسيم به دليل نقش مهم آن در ساخت اسکلت و استخوان هاي جنين و جلوگيري از پوکي استخوان در مادر، يکي از مهمترين املاح مورد نياز در دوران بارداري است . نکته قابل توجه اين است که متاسفانه مادران به ميزان کافي از مواد غذايي حاوي کلسيم استفاده نمي کنند. کلسيم در شير ، ماست ، پنير، ماهي ساردين و کيلکا وجود دارد.
     
  7. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    تهوع بارداري


    در دوران بارداري حتي اگر شما بسيار خوب از خودتان مراقبت نماييد و از رژيم غذايي مناسبي هم برخوردار باشيد باز هم ممكن است كه از عارضه تهوع بارداري رنج ببريد.

    اين عارضه معمولا در سه ماهه اول بارداري بروز مي كند. هيچ نوشدارويي براي از بين بردن تهوع صبحگاهي وجود ندارد اما توصيه هايي هست كه ميتواند شما را تخفيف علائم اين عراضه كمك نمايد.

    v هر شب قبل از اينكه به رختخواب برويد و همچنين صبح ها قبل از اينكه از رختخواب برخيزيد يك تكه نان سوخاري و يا بيسكوييت نمك دار مصرف نماييد.

    v تعداد وعده هاي غذايي را افزايش و مقدار آنها را كاهش دهيد.

    v از خوردن غذاهاي چرب و روغن دار خودداري نماييد.

    v بجاي اينكه همراه غذاها آب مصرف نماييد آنرا بين وعده هاي غذايي مصرف نماييد.

    v از مصرف زياده از حد چاي و قهوه خودداري نماييد.

    در مصرف غذاهاي پرادويه، كرمها و سبزيجات خيلي معطر نظير پياز زياده روي نكنيد.
     
  8. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    رژيم غذايي مناسب زنان باردار
    كارشناسان تغذيه توصيه هاي عمومي زير را به شما ارايه ميدهند و شما موظف خواهيد بود كه وعده ها و ميانوعده هاي غذايي تان را آنچنان تنظيم نماييد كه شامل مواد غذايي زير باشد



    v نان و غلات و برنج

    v ميوه ها و سبزيجات

    v پنير، ماست و شير

    v گوشت سفيد و قرمز، ماهي، حبوبات، تخم مرغ و دانه ها

    v چربي ها و روغن ها و قند ها. اين مواد اگر چه مغذي نيستند اما ميتوانند انرژي بالايي توليد كنند. اين مواد البته بايد در مقادير پايين مصرف گردند.

    همچنين توصيه ميشود بعد از برنامه ريزي در مورد رژيم هاي غذايي تان آن را به كارشناسان تغذيه نشان داده و در مورد اينكه آيا رژيم غذايي تان حاوي تمام گروههاي غذايي هست يا نه و اينكه آيا از لحاظ تغذيه اي براي شما كفايت ميكند يا خير از او راهنمايي بخواهيد.
     
  9. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    قبل از بارداري

    اگر قبل از بارداري از بيماري هايي مانند ديابت و فشار خون بالا رنج مي بريد بايد بدانيد كه عدم رعايت نكات تغذيه اي كه منجر به عود كردن عوارض نامطلوب اين بيماريها ميشود

    به فاصله كمي قبل از بارداري و همچنين در اوايل بارداري ميتواند بر سلامتي جنين شما تاثير منفي بگذارد. اگر از داروهاي جلوگيري از بارداري استفاده ميكنيد بعد از پايان دادن به مصرف شان و همچنين در اوايل دوران بارداري با تجويز پزشكتان مي توانيد از قرص هاي مولتي ويتامين استفاده نماييد. اين قرص ها بخصوص حاوي فوليك اسيد ميباشند كه در تكامل و رشد مغري جنين شما نقش مهمي را ايفا خواهد نمود.
     
  10. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    گرسنگي در شكم مادر

    تحقيقاتي كه اخيرا در دانشگاه آمستردام انجام گرفته است نشان ميدهد زناني كه در سه ماهه اول بارداري شان غذاي كمي مصرف كرده اند فرزندان ضعيفي را به دنيا خواهند آورد

    كه در دوران بزرگسالي خود داراي ريسك فاكتور بالاتري از ابتلا به حملات و ناراحتي هاي قلبي خواهند بود.

    در جريان جنگ جهاني دوم و در سالهاي 1945 و 1946 كه شهر آمستردام به محاصره و اسارت دشمنان درآمد.لذا مردم آمستردام نميتوانستند بيشتر از مقدار جيره غذايي شان غذا مصرف نمايند. درنتيجه مقدار انرژي دريافتي شان از 400 كيلوكالري در روز فراتر نمي رفت.

    كودكاني كه مادرانشان بعد از 13 هفته اول بارداري در معرض گرسنگي قرار گرفتند و نيزكودكاني كه در زمان قحطي به دنيا آمدند داراي ريسك فاكتورهاي بالاي ابتلا به حملات وبيماريهاي قلبي نبودند اما كودكاني كه مادرانشان در 13 هفته اول بارداري دچار قحطي شدند به طور متوسط كمتر از 2.5 كيلو وزن داشتند و سايز دور سرشان هم كمتر از حد استاندارد بود. زناني كه در دوران قحطي باردار شدند بچه هايي به دنيا آوردند كه بعدها داراي سطح بالاتري از انسولين خون بودند وچاقتر بوده و بيشتر در معرض حملات و ناراحتي هاي قلبي قرار گرفتند.