• این پایگاه به ثبت ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران رسیده است.

    مهمان عزیز سپاس بابت بازدید شما از تالار گفتگوی دهه هفتادی ها.

    عضویت در انجمن رایگان بوده و برای عموم باز میباشد . با صرف 30 ثانیه یکی از اعضای دهه هفتادی ها شوید .

لوبیاپلو

Jud/Abbot

دختر همیشه خندون
ارسال ها
10,718
لایک ها
18,120
محل سکونت
شهر قصه ها
#1
لوبیا پلوی مجلسی
لازم:
برنج 4 پيمانه خيس‌كرده با نمك
لوليا سبز 500 گرم، خرد شده
گوشت مغز گوسفند 300 گرم يا راسته گوساله بدون استخوان
پيازداغ 3 قاشق سوپخوري
رب گوجه‌فرنگي 1 قاشق سوپخوري يا آب ‌گوجه فرنگي 1 پيمانه
نمك، فلفل و زردچوبه به ميزان لازم
ادويه پلويي 1 تا يك‌و نيم قاشق سوپخوري
محلول زعفران 3 قاشق سوپخوري
روغن مايع 3 قاشق سوپخوري
روغن حيواني يا كره آب‌كرده 2 قاشق سوپخوري
طرز تهيه:
بعد از آن كه آب گوشت كشيده شد با كمي فلفل و زردچوبه بگذاريد تا نيم‌پز شود ابتدا گوشت را به شكل مكعب‌هاي يك سانتي خرد كرده و همراه با پياز تفت دهيد. سپس لوبياها را همراه آب گوجه‌فرنگي و رب گوجه‌فرنگي اضافه كرده بگذاريد تا مثل خورش جا بيفتد و تنگ آب شود. در آخر نمك و ادويه را اندازه كنيد برنج را طبق معمول آب‌كش كنيد و 2 قاشق غذاخوري روغن مايع را با ليوان آب مخلوط كرده و روي آب‌كش برنج بريزيد.يك ديگ كه كمي از گنجايش برنج بزرگتر باشد 1 قاشق باقيمانده روغن را ريخته و ته ديگ (ته‌ديگ مورد علاقه سيب‌زميني ماست و برنج) در ديگ ريخته و هر بار كه از خورش ريخته كمي ادويه پلويي مي‌پاشيم تا همه تمام شود و پلو را دم كرده زماني كه بخار پلو بالا آمد قبل از گذاشتن دم‌كني 3 قاشق زعفران را روي برنج ريخته و برنج را دم كنيد. و بعد از دم كشيدن در ظرف مناسب ريخته و با زعفران و برنج مخلوط تزيين كنيد. و روي برنج از كره يا روغن حيواني داغ شده بدهيد.
راز و رمز‌ها
1ـ گوشت لوبيا پلو به اندازه كمي كوچكتر از قيمه خورش خرد كنيد و همراه با پيازداغ كاملاً‌ سرخ كنيد.
2ـ پيازداغ لوبيا پلو بهتر است نگيني خرد شود.
3ـ لوبيا بايد تازه و ترد باشد و نخ آن گرفته شود و از لوبياي غير مرغوب استفاده نشود.
4ـ اندازة خرد كردن لوبيا بستگي به سليقه دارد و از يك‌و نيم تا 4 سانت مي‌توان خرد كرد.
5ـ از لوبياي خرد شده نيز مي‌توانيد استفاده كنيد براي فريز كردن لوبيا بايد ابتدا آن را در آب جوش ريخته و بعد از يكي دو جوش آب‌كش كرده و بعد از خنك شدن فريز كرد.
6ـ براي گوشت لوبياپلو مي‌توانيد از كوفته‌ريزه و يا قيمه سينه مرغ نيز استفاده كنيد.
8ـ ادويه پلويي شامل دارچين،‌ تخم‌گشنيز، زيره سبز، پودر كاري يا هر نوع ادويه‌اي كه مورد علاقه باشد و مي‌توانيد استفاده كنيد.
9ـ رنگ و طعم لوبياپلو با زعفران و با رب كم خيلي خوش طعم مي‌شود و طعم واقعي لوبيا تحت تأثير رب قرار نمي‌گيرد(يك‌بار امتحان كنيد)
10ـ اگر مي‌خواهيد لوبيا پلو شما رنگ قرمز بيشتري داشته باشد بهتر است از گوجه‌فرنگي پوست كرده و تخم‌گرفته خرد شده استفاده كنيد و نه از رب
11ـآب روغن را روي آب‌كش برنج بدهيد چون از چسبيدن برنج به هم كه در برنج‌هاي مخلوط زياد اتفاق مي‌افتد جلوگيري مي‌كند.
12ـ قابلمه برنج از گنجايش آن كمي بزرگتر باشد كه اندازه پلو مخلوط را داشته و برنج خوب دم بكشد و كال دم نماند.
13ـ موقع ريختن زعفران روي برنج بايد دقت كنيد در جاهايي كه كفگير زده‌ايد براي خارج شدن بخار برنج زعفران نريزيد چون مستقيماً به ته‌ديگ مي‌رود و باعث سوختن ته‌ديگ برنج مي‌شود.
14ـ لوبياپلو را با گوشت چرخ‌كرده سرخ شده و مقداري هويج پخته ريز و سرخ شده يا تك‌تك نيز پخت (البته لوبيا پلوي اصل نيست)
 
بالا