1. این پایگاه به ثبت ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران رسیده است.

    مهمان عزیز سپاس بابت بازدید شما از تالار گفتگوی دهه هفتادی ها.

    عضویت در انجمن رایگان بوده و برای عموم باز میباشد . با صرف 30 ثانیه یکی از اعضای دهه هفتادی ها شوید .

قلیه ماهی

شروع موضوع توسط FLOWER BUD ‏Apr 26, 2014 در انجمن خوراک دریایی

  1. [​IMG]



    در اينجا يكی از غذاهای معروف جنوب ايران را كه با ماهی تهيه می‌شود به شما آموزش مى‌دهيم :


    مواد لازم :
    ماهی 2 کیلوگرم(از نوع ماهیهای شیر،سنگسر،هامور یا شوریده)
    پیاز متوسط 3 تا 4 عدد
    گشنیز 1 کیلو گرم
    شنبلیله 250 گرم
    تمبر هندی 200 گرم
    زردچوبه 2 قاشق مرباخوری
    فلفل قرمز کوبیده شده به مقدار لازم
    سیر 1 بوته
    روغن 200 گرم


    طرز تهيه :
    سبزی را پس از تمیز کردن شسته در آبکش می‌ریزیم تا آب آن برود؛
    بعد آنرا ریز خرد می‌کنیم.
    پیاز را خرد کرده با روغن سرخ می‌کنیم تا طلایی شود.
    سیر را می‌کوبیم و در پیاز می‌ریزیم.
    سبزی را نیز به آن اضافه کرده، می‌گذاریم آب آن تبخیر و کمی سرخ شود.
    ماهی را تکه کرده با 1 استکان آب و کمی نمک می‌گذاریم در حرارت ملایم بپزد.
    پوست آن را می‌گیریم و به قطعات درشت خرد کرده در سبزی می‌ریزیم.
    تمبر هندی را در 2/1 لیوان آب جوش خیس می‌کنیم و در پارچه نازکی ریخته،شیره آن را می‌گیریم و آن را به سبزی و ماهی اضافه می‌کنیم؛
    زردچوبه و کمی نمک به آن زده مخلوط می‌نماییم.
    تمام مواد را همراه با یکدیگر،کمی سرخ می‌کنیم؛
    2 تا 3 لیوان آب در آن می‌ریزیم و در حرارت ملایم قرار می‌دهیم تا خورش آهسته بجوشد و جا بیفتد.
    در اواخر طبخ ترشی و نمک آن را اندازه می‌کنیم. نوش جان!
     
    setareh و !!HISS!! از این پست تشکر کرده اند.