1. این پایگاه به ثبت ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران رسیده است.

    مهمان عزیز سپاس بابت بازدید شما از تالار گفتگوی دهه هفتادی ها.

    عضویت در انجمن رایگان بوده و برای عموم باز میباشد . با صرف 30 ثانیه یکی از اعضای دهه هفتادی ها شوید .

فسنجان گیلانی

شروع موضوع توسط FLOWER BUD ‏Apr 23, 2014 در انجمن غذاهای سنتی

  1. [​IMG]
    مواد لازم برای 7 نفر:
    مرغابى یا اردك یا مرغ درشت یک عدد
    مغز گردوی چرخ شده 750 گرم
    رب انار ترش 3 قاشق غذاخورى
    نمك و فلفل به اندازه كافى

    طرز تهیه با مرغ:
    گردوی چرخ شده را با 3 یا 4 لیوان آب و رب انار ترش مخلوط می کنیم و روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا 2 یا 3 ساعت آهسته بجوشد.
    گاهى هم خورش را هم می زنیم تا ته نگیرد و بوى خامى گردو از بین برود.
    سپس مرغ را درسته یا به چهار قطعه تقسیم كرده و همراه با نمك و فلفل و کمی آب می گذاریم تا كاملا بپزد.
    بعد از اینکه مرغ پخت، آن را به خورش اضافه می کنیم.
    سپس صبر می کنیم تا خورش به روغن بیفتد و آب آن کم شود و به اصطلاح جا بیفتد.

    [​IMG]

    طرز تهیه با مرغابی یا اردک:
    برای این کار مرغابى را کاملا پاك کرده و می شوییم.
    گردوی چرخ شده، مرغابى، آب و کمی نمک و فلفل را با هم در قابلمه می ریزیم و می گذاریم بپزد.
    وقتى مرغابى كمى پخت، رب انار را به آن اضافه می کنیم.
    سپس صبر می کنیم تا خورش به روغن بیفتد و آب آن کم شود و به اصطلاح جا بیفتد.
     
    fatemeh99 از این پست تشکر کرده است.
  2. گیلانی ها فسنجان را به چه شکلی می خورند؟
    در گیلان، معمولا فسنجان را با مرغابى یا اردك تهیه می كنند.
    گیلانى ها فسنجان را همیشه ترش می پسندند، اما در صورتی كه بخواهیم فسنجان را شیرین كنیم، دو قاشق شكر در آخر كار به خورش اضافه می کنیم.
    همچنین در صورت تمایل دو یا سه عدد بادنجان را پوست كنده و سرخ می کنیم. وقتى كه فسنجان كاملا جا افتاد، بادنجان های سرخ شده را به آن اضافه می كنیم و بعداز یك جوش برمی داریم.
    در گیلان، فسنجان ترش با كته و ماهى شور یا ماهى دودى خورده می شود. ترب سفید هم از مخلفات سر سفره در کنار این غذاست.
     
    fatemeh99 از این پست تشکر کرده است.