1. این پایگاه به ثبت ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران رسیده است.

    مهمان عزیز سپاس بابت بازدید شما از تالار گفتگوی دهه هفتادی ها.

    عضویت در انجمن رایگان بوده و برای عموم باز میباشد . با صرف 30 ثانیه یکی از اعضای دهه هفتادی ها شوید .

طرز تهیه نان برنجی

شروع موضوع توسط MahD!ye ‏Oct 2, 2012 در انجمن انواع دسر و شیرینی

  1. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    04a809d3c8c1b55d3cb5c2f8d99c1128.

    مواد لازم:

    آرد برنج نرم : ۵۰۰ گرم
    روغن جامد : ۱۵۰ گرم
    کره دوغ گرفته : ۱۰۰ گرم
    زرده تخم مرغ : ۲ عدد
    پودر شکر نرم : ۱۵۰ گرم
    هل سبز ساییده : یک دوم قاشق چایخوری
    گلاب : یک دوم قاشق چایخوری
    زعفران : به میزان لازم (برای تهیه شیرینی های زرد رنگ)
    تخم خرفه : به میزان لازم (برای تزیین)

    طرز تهیه:

    1- در کاسه ای روغن جامد و کره را ۵ دقیقه با همزن بزنید تا کاملاً سفید و پوک شود.
    2- سپس پودر شکر را در چند مرحله به مایه اضافه کنید و با همزن ۱۵ دقیقه بزنید.
    3- زرده تخم مرغ را یکی یکی بریزید و 10 دقیقه هم بزنید تا مایه کاملاً یکدست شود.
    4- گلاب و هل را به ترکیب اضافه کنید و 10 دقیقه با همزن بزنید. گلاب زیاد شیرینی را سفت می کند، در صورت تمایل، حتی می توانید گلاب را حذف کنید.
    5- آرد برنج نرم را قاشق قاشق به ترکیب بالا بیفزایید و کاملاً ورز دهید. زمانی این خمیر آماده است که بتوانید مقداری از آنرا در دست گلوله کنید و با انگشت روی آن فشار دهید، ولی تَرَک برندارد.
    6-در صورتی که مایل باشید نان برنجی زعفرانی داشته باشید، مقداری از خمیر را جدا کنید و به آن زعفران آب کرده اضافه کنید. زعفران باید غلیظ و خمیری باشد در غیر این صورت سبب از هم پاشیدن خمیر می شود.
    7- خمیر آماده را در ظرف سربسته یا پوشش نایلونی ۲۴ ساعت استراحت دهید.
    8- بعد از گذشت این مدت خمیر را ورز دهید و گلوله ای به اندازه فندق از خمیر بردارید و با انگشتدانه نقش بیندازید یا گلوله ها را به فاصله در سینی بچینید و مُهر بزنید. برای تزیین می توانید مقداری تخم خرفه روی شیرینی بپاشید.
    9- شیرینی ها را در فری با دمای ۱۵۰ درجه سانتیگراد یا ۳۰۰ درجه فارنهایت یا شماره ۳ در طبقه بالا قرار دهید تا بپزد. دقت کنید که برای پخت این شیرینی فر نباید خیلی داغ باشد.
    10- مدت پخت این شیرینی۱۵ تا ۲۰ دقیقه است. بعد از پخت اجازه دهید شیرینی ها کاملاً خنک شوند، سپس در ظرف مخصوص سرو بچینید.
    11- ماندگاری این شیرینی بسیار طولانی است. تنها کافی است آن را در ظرف دردار و در جای خنک نگه دارید تا چند ماه سالم بماند. هرچه میزان کره این شیرینی بیشتر شود از زمان ماندگاری آن کاسته می شود.
    12- برای اینکه شیرینی شما لطیف تر شود، آرد برنج و پودر شکر را از پارچه حریر (تنظیف) عبور دهید و تنها آنچه از پارچه عبور کرد برای شیرینی استفاده کنید.
    13- اگرروغن جامد در دسترس نیست میتوانید از مارگارین شیرینی پزی استفاده کنید.
    14- منظور از کره دوغ گرفته این است که شما کره را با خرارت ملایم آب کنید و به مرور کف سفید روی آن را جمع کنید.