1. این پایگاه به ثبت ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران رسیده است.

    مهمان عزیز سپاس بابت بازدید شما از تالار گفتگوی دهه هفتادی ها.

    عضویت در انجمن رایگان بوده و برای عموم باز میباشد . با صرف 30 ثانیه یکی از اعضای دهه هفتادی ها شوید .

طرز تهیه ماهی شکم پر بدون فر

شروع موضوع توسط Sαяαb ‏Aug 27, 2015 در انجمن غذاهای سنتی

  1. Sαяαb

    Sαяαb فـــرفــــريـ❤ مدیر ارشد همراه انجمن

    6,198
    18,061
    91,149

    برای مشاهده لینک ها لطفا ثبت نام کنید و یا اگر حساب کاربری دارید وارد شوید



    درست کردن ماهی شکم پر دردسرهای زیادی دارد. بعضی از مادرها اصلا حوصله درست کردن آن را ندارند مخصوصا اینکه بخواهد داخل فر باشد.

    مجله هنر آشپزی: درست کردن ماهی شکم پر دردسرهای زیادی دارد. بعضی از مادرها اصلا حوصله درست کردن آن را ندارند مخصوصا اینکه بخواهد داخل فر باشد.

    مواد اولیه :

    • آبلیمو به میزان لازم
    • سیر 1تا2حبه
    • انار (جنگلی و ساییده شده (از رب انار هم میتوان استفاده كرد)) 3قاشق غذاخوری
    • كنجد 2قاشق غذاخوری
    • گردو (آسیاب شده) 2قاشق غذاخوری
    • ماهی (سفید) 1عدد
    • ادویه (مخصوص ماهی یا گرام ماسالا) به میزان لازم
    • سبزی (نارلنگ یا معطر) 100گرم
    • اشپیل (اشپیل همان تخم ماهی است) 1عدد

    014eb1fa06a2a2789d575e4eea741aff.

    طرز تهیه:

    ابتدا ماهی سفید تازه را پس از تمیز كردن كاملاً شستشو دهید و خشك كنید و شكم آن را برشی طولی دهید و با دقت تمام محتویات شكمش را خالی كنید،حال داخل شكم را كاملا بشویید و كمی نمك و آبلیمو بزنید و كنار بگذارید. حال باید اشپیل ها را تمیز كنید.سطح تخم‌ها را غشایی گرفته و رگه‌هایی دارد كه در حین پاك كردن ماهی بایستی كاملاً گرفته شود.

    در این فاصله، سبزی‌ها را خرد كرده و به همراه نمك، فلفل، ادویه، كنجد و گردوی ساییده شده و یا ریز خرد شده و انار جنگلی ساییده شده (پودر) یا رب انار و سیر رنده شده به تخم ماهی‌ها اضافه كنید و مواد را خوب با هم مخلوط كنید. حالا با یك قاشق درون ماهی را پر كنید و لبه‌هایش را مرتب بدوزید.شما الان دو راه برای پخت ماهی دارید.

    1) در یك تابه مناسب به مقدار كافی روغن سرخ كردنی بریزید و درون آن ماهی را با حرارت كم طبخ كنید و همان طور سرو كنید.

    2)درون قابلمه ای (گمج)مقداری كره بریزید و مقداری از مواد داخل شكم را در آن تفت داده و ماهی را هم جداگانه كمی تفت بدهید و بعد ماهی را روی مواد قرار داده و یك استكان آب داغ مخلوط شده با رب انار روی آن بریزید و اجازه دهید كمی بپزد و بعد سرو كنید.

    نكات:

    1)میزان موادی كه در بالا گفته شده است متناسب با اندازه ماهی تغییر می‌كند.

    2)داخل شكم ماهی را خیلی پر نكنید چون دوخته نمی‌شود.

    3)سبزی‌های نارلنگ و انار، ویژه مازندران می‌باشد در صورتی كه در دسترس نبود از سبزیهای معطر و رب انار ترش استفاده كنید.

    4)در صورت تمایل اشپیل را حذف كرده و به جای آن گردو و سبزی بیشتری بریزید.
     
    خاک پای حضرت زهرا... از این پست تشکر کرده است.