1. این پایگاه به ثبت ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران رسیده است.

    مهمان عزیز سپاس بابت بازدید شما از تالار گفتگوی دهه هفتادی ها.

    عضویت در انجمن رایگان بوده و برای عموم باز میباشد . با صرف 30 ثانیه یکی از اعضای دهه هفتادی ها شوید .

طرز تهیه شیرینی شطرنجی برای عید فطر

شروع موضوع توسط setareh ‏Jun 27, 2015 در انجمن انواع دسر و شیرینی

  1. setareh

    setareh ღشرمنده دستای پینه بسته پدرممღ

    10,641
    63,409
    88,281
    مواد لازم :

    زرده تخم مرغ : ۲ عدد

    کره : ۱۲۵ گرم

    پودر قند : ۱۵۰-۱۰۰ گرم ( اگه کم شیرین دوست دارید می تونید ۱۰۰ گرم استفاده کنید )

    شیر : ۳ قاشق سوپخوری

    آرد : ۲۵۰ گرم

    وانیل : یک قاشق چایخوری

    کاکائو : یک قاشق مرباخوری

    طرز تهیه :

    نکته : می تونید از یه خمیر دیگه که قبلا" درست کردیم ، هم استفاده کنید . فقط لزومی نداره بکینگ پودر اضافه کنید .

    کره و پودر قند رو با هم زن هم می زنیم تا روشن و کرم رنگ بشه .

    بعد زرده تخم مرغ و وانیل رو اضافه کرده و هم می زنیم .

    نکته : اگه بعد از اینکه شیرینی های عیدتون آماده شدن ، حس کردید که شیرینی بوی کره می ده . دو دلیل می تونه داشته باشه : ۱ - کره و پودر قند رو خوب هم نزدید . ۲- مقدار وانیل تون کم بوده یا کیفیت خوبی نداشته .

    نکته : اگه بعد از اینکه شیرینی های عیدتون آماده شدن ، حس کردید که شیرینی طعم تلخی می ده . دلیلش اینه که مقدار وانیلی که استفاده کردید ، زیاد بوده .

    شیر رو اضافه کرده و مخلوط می کنیم .



    1dd2d6576566272a8d203c9ee268c887.


    شیرینی,انواع شیرینی,شیرینی شطرنجی,شیرینی عید,شیرینی برای عید,شیرنی های عید,شیرینی شطرنجی برای عید,

    آرد رو کم کم به مواد قبلی اضافه می کنیم . وقتی مواد سفت شدن دستگاه همزن رو می ذاریم کنار و با دست مخلوط می کنیم تا زمانی که خمیر به دستمون نچسبه. لزومی نداره خمیر رو زیاد ورز بدین .فقط در حدی که مخلوط بشن .

    نکته : ورز دادن زیاد شیرینی رو سفت می کنه .



    4e94aedc111f223f5a9bcdf883f75581.


    برای اینکه بدونیم خمیر شیرینی عیدمون برای فرم دهی خوبه یا نه . با یه چنگال روی خمیر رو کمی فشار میدیم بایستی جای چنگال کاملا" روی خمیر بمونه .

    خمیر رو یک ساعت در یخچال قرار بدین .



    9db2e8d65feb859a4ff20b8c295ec965.


    خمیر رو سه قسمت می کنیم و به دو قسمت از اون کاکائو اضافه کرده و خوب مخلوط می کنیم .

    زیاد کاکائو نریزید چون خمیر رو کمی سفت می کنه .



    43441754d5fb13913016a73ec9ab0b1e.


    تقریبا" یک چهارم از خمیر کاکائویی رو جدا کرده و بقیه خمیر کاکائویی رو روی یه دونه نایلون فریزر با وردنه بصورت مستطیل باز می کنیم ( نایلون فریزر رو از وسط با قیچی باز کنید ) عرض این مستطیل رو تقریبا" ۱۵ سانتیمتر در نظر می گیریم .



    ae549b294b4cc894038a5f4783b9e440.


    از خمیر سفید و خمیر کاکائویی باقیمانده ، نوارهایی به قطر یک سانتیمتر درست کرده و روی خمیر کاکائویی ( به ترتیبی که من قرار دادم ) بذارید .

    این خمیر خیلی راحت با دست فرم می گیره ، پس سعی کنید سطح مقطع نوارهاتون مربع باشه تا موقع برش دقیقا" شکل شطرنج رو بهتون بده .



    98fcf11ee29646aa1bc48337eca184f5.


    ردیف دوم رو هم مطابق شکل بچینید .



    630da1fcf80755058930a52fabb33166.


    و بالاخره ردیف سوم :



    a58ee93d139f6caa8d1e3f6c2aa47fd1.


    بوسیله نایلون فریزر خمیر کاکائویی رو دور نوارها بپیچید . طوریکه در نهایت سطح مقطع اون شکل مربع باشه .



    430374e5f324f2421b324f7ca65c64cf.


    اگه از خمیر کاکائویی شیرینی تون اضافه اومد ، می تونید با چاقو برش بدین .



    e6ff5bd3b91308a12b5d965908764909.


    بعد سمت دیگه رو روی بقیه بپیچید و با دست کمی محل رسیدن دو طرف خمیر کاکائویی به همدیگه رو هموار کنید .



    3aa6f97d136851dd86ba769d3046c5cf.


    نایلون رو دور خمیر بپیچید و در یخچال بمدت ۱ ساعت قرار بدین ( اگه عجله دارید می تونید داخل فریزر بذارید ) .

    خمیر رو از یخچال در بیارید و نایلونش رو جدا کنید .



    60802ccca2bb1e6a07a5a35ce89c0422.


    با یه چاقوی تیز خمیر رو با عرض نیم سانت برش بدین .

    نکته : ضخامت کم شیرینی ها هم باعث سفت شدن اونا می شه .



    ce5d8b21f709859adc32efb5a8566da0.


    سطح سینی فر رو چرب کنید .

    شیرینی ها رو به سینی منتقل کنید .



    6f1438b1c7d45f7a0420c07b4848ec50.


    اگه از مکروفر استفاده می کنید : ابتدا پیش گرمایش ۲۰۰درجه سانتیگراد بعد دوباره دستور ۲۰۰درجه سانتیگراد convection و زمان 15 دقیقه ( امیدوارم توضیحاتم واضح باشه ) . روی سه پایه کوتاه قرار دهید .

    اگه از فر استفاده می کنید : فر رو از قبل گرم کنید بعد ۱۶۰ درجه سانتیگراد بمدت 15 دقیقه

    نکته : با توجه به اینکه درجه حرارت فرها مثل هم نیستن . بنابر این ممکنه این زمان برای فر شما زیاد یا کم باشه . پس زمانیکه زیر شیرینی ها کمی طلایی شد یعنی زمان پخت کافیه . زیاد پختن شیرینی ها باعث سفت شدن اونا می شه .

    بعد از اینکه شیرینی ها سرد شد می تونید توی ظرف در بسته بذارید و داخل یخچال یا فریزر نگهداری کنید .



    03e964bd9a4c51a0bf3f3ac3b9a0c345.


    گردآوری: مجله اینترنتی زیگیل
     
    1984 و ®ŁáÐɏ §¡£Vë از این پست تشکر کرده اند.