1. این پایگاه به ثبت ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران رسیده است.

    مهمان عزیز سپاس بابت بازدید شما از تالار گفتگوی دهه هفتادی ها.

    عضویت در انجمن رایگان بوده و برای عموم باز میباشد . با صرف 30 ثانیه یکی از اعضای دهه هفتادی ها شوید .

طرز تهیه شامی لپه یا شامی پوک

شروع موضوع توسط MahD!ye ‏Oct 4, 2012 در انجمن غذاهای سنتی

  1. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    83ea5203464a5baafdc4de2851d34d8d.

    مواد لازم:

    گوشت مغز ران بدون چربی .... 500 گرم
    لپه .... 300 گرم
    تخم مرغ .... 4 عدد
    پیاز .... 1 عدد
    زعفران ساییده .... 1 قاشق غذا خوری
    آرد نخودچی (در صورت لزوم) .... 2 قاشق غذاخوری
    نمک و فلفل و زردچوبه .... به میزان لازم

    طرز تهیه:

    1 - گوشت را تکه های درشت برش داده و به هوراه پیاز و کمی فلفل و زردچوبه داخل آب ریخته و روی حرارت داخل ظرف در بسته قرار دهید تا بپزد .
    2 - لپه را که از قبل خیسانده اید به همراه کمی آب روی حرارت قرار داده تا بپزد.
    3 - گوشت که کاملا پخت اجازه دهید تا آب آن کاملا جذب گوشت شود و دیگر آبی نداشته باشد. سپس گوشت پخته شده را به همراه پیاز داخل آن یک بار چرخ کنید .
    4 - لپه ها را که کاملا پخته شده و آب آن از بین رفته است به گوشت یک بار چرخ شده افزوده و یک بار دیگر چرخ کنید.
    5 - تخم مرغ ها را داخل کاسه ای ریخته مقداری نمک به آن بیفزایید و با چنگال کامل مخلوط کنید . زعفران آب زده را نیز اضافه کرده و به همراه گوشت و لپه چرخ شده کاملا مخلوط کنید.
    6 - مواد را کاملا ورز دهید تا مایه شما کش دار شود . سپس به اندازه یک نارنگی از مواد را برداشته و با دست کامل باز کنید و به صورت گرد در آورید . سپس با انگشت یک سوراخ وسط آن ایجاد کرده و در روغن داغ سرخ کنید .
    7 - در این مرحله اگر مایه شما بیش از حد شل بود که شکل نمیگرفت مقداری آرد نخود چی به آن بیفزایید و مخلوط کنید . اگر مایه شما بیش از حد هم سفت بود که به سختی باز میشد یک تخم مرغ دیگر به آن بزنید .
    شامی ها را پس از سرخ شدن بر روی دستمال مخصوص بگذارید تا روغن آن کامل کشیده شود.
    نکات :
    1 - برای پوک شدن بیشتر شامی میتوانید از یک قاشق چای خوری جوش شیرین که در 4 قاشق غذاخوری آب حل شده سود ببرید و در مرحله 5 به مواد اضافه کنید .
    2 - از کمی سبزی خشک مانند ریحان یا نعنا یا ترخون نیز میتوانید برای خوش عطر تر شدن در شامی سود ببرید .
    3 - بعضی از نقا ایران برای شامی سس درست کرده و پس از سرخ شدن آن را در سس گذاشته و کمی حرارت میدهند تا سس کمی به خورد آن برود.
    این سس از ترکیب پیار داغ و رب حاصل میشود به همراه کمی آب گوشت که بسته به ذائقه آن را با سرکه یا شکر ترش و شیرین میکنند.