1. این پایگاه به ثبت ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران رسیده است.

    مهمان عزیز سپاس بابت بازدید شما از تالار گفتگوی دهه هفتادی ها.

    عضویت در انجمن رایگان بوده و برای عموم باز میباشد . با صرف 30 ثانیه یکی از اعضای دهه هفتادی ها شوید .

طرز تهیه خورش قرمه سبزی

شروع موضوع توسط FLOWER BUD ‏Feb 17, 2014 در انجمن غذاهای سنتی

  1. مواد لازم براي 4-6 نفر :

    سبزي* ----------------------------------------- 750 گرم

    لوبيا قرمز --------------------------------------- نصف ليوان

    گوشت ران گوسفند يا راسته گوساله ------- 500 گرم

    ليمو اماني ------------------------------------- 4-5 عدد

    پياز --------------------------------------------- 1 عدد

    آبليمو ------------------------------------------ به مقدار لازم
    نمك ، فلفل ، زرد چوبه ------------------------ به مقدار لازم

    طرز تهیه:
    لوبيا قرمز را از چند ساعت قبل خيس كنيد و چند بار آب آن را عوض كنيد .

    براي اينكه لوبيا هنگام طبخ ، رنگ خورش را تيره نكند ، يك بار لوبيا را با مقداري آب به مدت 10 دقيقه بجوشانيد و آب آن را كاملا خالي كنيد .

    سبزي را بعد از پاك كردن و شستن كاملا ريز خرد كنيد . مقداري سبزي را تفت دهيد تا آب آن كشيده شود ولي رنگ سبزي تغيير نكند .

    پياز را خلال خرد كنيد و در مقداري روغن همراه با كمي زرد چوبه سرخ كنيد تا سبك شود . گوشت را به پياز اضافه كنيد و كمي تفت دهيد تا رنگ گوشت تغيير كند . لوبيا ، سبزي و ليمو اماني را به گوشت اضافه كنيد و چند دقيقه مواد را روي حرارت هم بزنيد تا با هم مخلوط شوند . ( مواد را به آرامي هم بزنيد تا سبزي آب نيندازد و لوبيا ها له نشوند ) بعد 3 ليوان آب ولرم داخل مواد بريزيد ، حرارت زير خورش را زياد كنيد تا آب بجوشد . بعد از جوشيدن آب ، حرارت زير قابلمه را كم كنيد و درب آن را ببنيد و 2-3 ساعت صبر كنيد تا خورش كاملا جا بيفتد .

    در اين مدت به خورش سر بزنيد تا مطمئن شود آب كافي دارد .

    5-10 دقيقه آخر نمك و فلفل خورش را اندازه كنيد و در صورت تمايل به ترش تر شدن مزه خورش ، دو تا سه قاشق غذا خوري آبليمو داخل خورش بريزيد و بگذاريد خورش با درب باز مراحل آخر طبخ را طي كند .

     
    MahD!ye و شوخ از این پست تشکر کرده اند.
  2. نكته :

    * مهم ترين نكته در مورد خورش قورمه سبزي ، سبزي خورش است . طبق معمول انواع خوراك سنتي، خورش قورمه سبزي نيز در نواحي مختلف به روشهاي مختلفي تهيه ميشود كه عمده تفاوت اين روشها با هم ، گذشته از نوع لوبياي مصرفي، نوع سبزي استفاده شده و درصد آنها در مخلوط نهايي سبزي است.

    به طور معمول سبزي قورمه سبزي را با درصد هاي زير مخلوط ميكنند :

    تره ----------- 35 %

    جعفري ------ 30 %

    گشنيز-------- 15 %

    اسفناج ------ 10 %

    شنبليله ----- 10 %

     
    MahD!ye از این پست تشکر کرده است.