1. این پایگاه به ثبت ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران رسیده است.

    مهمان عزیز سپاس بابت بازدید شما از تالار گفتگوی دهه هفتادی ها.

    عضویت در انجمن رایگان بوده و برای عموم باز میباشد . با صرف 30 ثانیه یکی از اعضای دهه هفتادی ها شوید .

طرز تهیه حلیم بادنجان

شروع موضوع توسط MahD!ye ‏Oct 4, 2012 در انجمن غذاهای سنتی

  1. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    ba9021fb7e6346454747c5fe8efd8c52.

    مواد لازم:

    بادنجان .... 1 کیلو
    سیر .... 3 حبه
    پیاز .... 2 عدد درشت
    کشک .... 250 گرم
    گوشت گردن .... 250 گرم
    خرده برنج یا عدس یا لوبیا سفید .... 1 پیمانه سر خالی
    گردو چرخ کرده .... 2 قاشق غذاخوری
    زردچوبه .... 2 قاشق غذاخوری
    نمک و فلفل .... به میزان لازم
    آب گوشت .... 1 پیمانه
    زعفران آب زده .... 2 قاشق غذاخوری

    طرز تهیه:

    1 - بادنجان ها را پوست کنده و ورقه ورقه کنید . بادنجان ها را 10 دقیقه در آب در حال جوش انداخته و سپس آبکش کنید . در این مرحله میتوانید بادنجان ها را پس از ورقه ورقه کردن در آب نمک بخوابانید و پس از 2-3 ساعت آنها را آبکش کرده و پس از خشک شدن کمی سرخ کنید ولی توجه کنید که بادنجان ها تا کمی سرخ شد از روغن خارج کنید تا برشته نشود و لایه روی آن خشک نشود . زیرا در حلیم بادنجان جالب نیست که این تکه های برشته زیر دندان بیایند.
    2 - برنج را در آب در حال جوش و نمک بریزید و زمانی که کامل نرم شد و تقریبا دانه های برنج از بین رفت آن را آب کش کنید و کنار بگذارید.توجه کنید که در شهر های مختلف از حبوبات دیگر هم استفاده میکنند که رایج ترین آن عدس است و بعضی نقاط از لوبیا سفید نیز استفاده میکنند که هر دو مورد مناسب است البته با عدس غذای شما تیره میشود ولی به نظر شخصی من خوشمزه تر است .
    3 - گوشت گردن را به همراه پیاز و نمک و فلفل و زردچوبه بپزید و ریش ریش کرده و کنار بگذارید .
    4 - با حوصله سیرداغ و پیاز داغ را آماده کنید .
    5 - در یک قابلمه مناسب یک لایه بادنجان روی آن برنج و گوشت گردن پخته و ریش ریش شده ، سیر داغ و پیازداغ و گردو چرخ شده بریزید.نمک و فلفل و زردچوبه را بیفزایید توجه کنید که اگر آب گوشت شما نمک دارد غذای شما شور نشود یا ممکن است کشک شما که در آخر اضافه میکنید شور باشد پس بهتر است نمک را در آخر اگر لازم بود اضافه کنید و یک پیمانه آب گوشت را اضافه کنید . در قابلمه را بسته و روی حرارت ملایم به مدت 1 ساعت تا 1 ساعت ونیم بگذارید تا مواد کاملا له شده و به خورد هم بروند.
    6 - بعد از این زمان کشک و زعفران را به غذا افزوده و با گوشت کوب خوب بکوبید تا مواد کاملا له شده و یک دست شود .
    7 - حلیم بادنجان را در ظرف مناسبی کشیده و روی آن را با کشک و گردو و زعفران و نعنا داغ تزیین کرده و سرو نمایید.
    برای آموزش دقیق تر به ویدیوی پایین صفحه مراجعه نمایید.