1. این پایگاه به ثبت ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران رسیده است.

    مهمان عزیز سپاس بابت بازدید شما از تالار گفتگوی دهه هفتادی ها.

    عضویت در انجمن رایگان بوده و برای عموم باز میباشد . با صرف 30 ثانیه یکی از اعضای دهه هفتادی ها شوید .

طرز تهیه انواع ترشی

شروع موضوع توسط MahD!ye ‏Jul 12, 2012 در انجمن انواع سالاد و ترشی

  1. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    ترشی بامیه

    8f8d06b03bda78db097ace61441884fc.
    مواد لازم:
    بامیه یک کیلو
    موسیر تازه 3 عدد
    سیر 3 تا 4 حبه
    جعفری و ترخون تازه 50 گرم
    نعنا خشک 1 تا 2 قاشق غذاخوری
    سرکه سفید به میزان لازم

    طرز تهیه:
    بامیه ها را بشویید و ساقه شان را کوتاه کنید(خیلی کم کوتاه کنید تا مایع لزجی که درون آن ها است خارج نشود و ترشی حالت لیز پیدا نکند).
    بامیه ها را روی یک پارچه تمیز پهن کنید و صبر کنید تا آب آن ها خشک شود.
    9af039e1d0eb8c3dbf4e2b7b8d7d1fee.
    بامیه ها را به صورت لایه به لایه با سیر، موسیر، جعفری و ترخون تازه و نعناع خشک، داخل یک ظرف شیشه ای تمیز و خشک بریزید.
    داخل شیشه سرکه بریزید ‌تا حدی که روی مواد را بگیرد.
    درب ظرف را محکم بندید. در صورت دلخواه می توانید یک عدد کیسه فریزر روی سر شیشه بگذارید و سپس درب آن را ببندید تا هوا نکشد.
    20 روز بعد ترشی قابل مصرف است.

    نکات:
    * اگر تردی بامیه را دوست ندارید، می توانید قبل از ریختن در شیشه، آن را کمی در آب بجوشانید. سپس در آبکش بریزید تا آب آن برود و بعد از سرد شدن داخل شیشه بریزید.
    97bbef4368340c8f25d9ad2cabb1283c.
    * حتما موقع پاک کردن، بامیه های زده دار و نصفه را جدا کنید.
    * بعضی ها طعم تند سرکه را دوست ندارند و به سرکه، آب هم اضافه می کنند. یادتان باشد برای این ترشی، از آب جوشیده و نمک کمتری استفاده کنید (حدود یک هشتم شیشه).
    * می توانید موسیر و سیر و سبزی ها را اضافه نکنید، ولی پیشنهاد می کنم نعنا خشک را به هیچ وجه حذف نکنید.
    * اگر ترشی لیز شد، می توانید آب آن را کاملا دور بریزید و یک بار دیگر با سرکه پُر کنید.
     
    Admin از این پست تشکر کرده است.
  2. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    ترشی لیمو


    مواد لازم:

    لیموی تازه : 500 گرم

    فلفل تند قرمز: 3 عدد

    زرد چوبه : یک قاشق غذاخوری

    نمک: یک و نیم قاشق غذاخوری

    فلفل دلمه رنگی: 1 عدد

    طرز تهیه :

    ابتدا ليموي سالم بدون لک را ميشوييم يک روز ميگذاريم آبش برود بعد خرد مي کنيم . هر ليمو را شش قسمت مي کنيم. تخم هاي آن را در مي آوريم.

    اگر هسته ليمو داخل آن بماند ترشي را تلخ مي کند.

    ترشي ليمو با خوراک ماهي، مرغ، لوبيا پلو و غذاهايي که ناني نباشد خيلي لذيذ است.

    اين ترشي تند است و در عربستان تهيه ميشود و آن را تند تهيه مي کنند.

    تکه هاي ليمو را داخل ظرف مورد نظر ريخته و فلفل قرمز ، زردچوبه، نمک را روي آن ميريزيم و مخلوط مي کنيم و يک پارچه روي ظرف ميکشيم و چند روز بيرون از يخچال ميگذاريم بماند گهگاهي مواد را با قاشق يا هر وسيله خشک ديگر هم مينزنيم.

    دقت کنيد قاشقي که مواد را با آن هم ميزنيم بايد حتماً خشک باشد و آبدار نباشد.

    بعد از 3 روز که مواد را خوب هم زده ايم و آب غليظي در آن ايجاد شده است داخل ظرف مورد نظر ريخته و در آن را محکم مي بنديم و ميگذاريم برسد.

    اين ترشي در يخچال و جاي خنک بعد از 1 ماه مي رسد و در جاي گرم بعد از يک ماه مي رسد و قابل مصرف است.

    اين ترشي سرکه ندارد و براي کساني که سرماخوردگي دارند و نميتوانند ترشي ديگر مصرف کنند خيلي مناسب است.

    تندي ترشي را ميتوان کم يا زياد کرد.

    براي خوب جلوه دادن اين ترشي ميتوان فلفل سبز تازه يا فلفل دلمه نيز خرد کرده و به آن اضافه کرد که تاثيري در طعم آن ندارد و فقط براي ظاهر آن است.
     
    Admin از این پست تشکر کرده است.
  3. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    ترشی کلم قرمز


    موادلازم:

    كلم‌قرمز يك عدد

    نمك سه قاشق غذاخوري

    سركه سفيد به ميزان لازم

    كلم‌قرمز را در اندازه‌هاي دلخواه خرد كرده و در آبكش مي‌ريزيم. نمك را روي كلم‌ها پاشيده و آنها را كمي هم مي‌زنيم تا نمك‌ها حل شوند و مواد را به مدت يك ساعت به همين صورت مي‌گذاريم بماند، سپس كلم‌ها را آبكشي كرده، كمي كه آب آن رفت در ظرف موردنظر ريخته و روي آن را با سركه پر مي‌كنيم. اين ترشي را مي‌توان در كنار غذاهاي گوشتي سرو كرد يا سركه آن را كه بسيار خوشرنگ است با مايونز تركيب كرده و مي‌توانيم از آن براي سالاد استفاده كنيم و براي اين كه ترشي زياد سركه را از بين ببريم بهتر است دو قاشق شكر به مايونز اضافه كنيم.
     
    Admin از این پست تشکر کرده است.