1. این پایگاه به ثبت ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران رسیده است.

    مهمان عزیز سپاس بابت بازدید شما از تالار گفتگوی دهه هفتادی ها.

    عضویت در انجمن رایگان بوده و برای عموم باز میباشد . با صرف 30 ثانیه یکی از اعضای دهه هفتادی ها شوید .

طرز تهیه انواع ترشی

شروع موضوع توسط MahD!ye ‏Jul 12, 2012 در انجمن انواع سالاد و ترشی

  1. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    ترشی شور پیاز
    d1547a488885d3b3d0e6ca8e7f57604d.
    مواد لازم:۸۰ عدد پیاز كوچك (پیاز ریزه)،سه پیمانه (حدود ۷۵۰ گرم) نمك درشت آشپزخانه۲۵،/۱ لیتر (پنج پیمانه) سركه سفید،یك قاشق سوپخوری نمك درشت آشپزخانه (اضافی)،یك قاشق سوپخوری شكر۵،/۱ قاشق چایخوری دانه میخك،دو قاشق چایخوری ادویه مخلوط،دو قاشق چایخوری دانه فلفل سیاه نكوبیده.
    پیازها را با پوست خوب بشویید سپس در ظرف گود بزرگی با نمك مخلوط كنید و كمی آب به آن اضافه كنید. در ظرف را بپوشانید و بگذارید دو روز به همان صورت بماند. طی این دو روز چند بار مخلوط نمك و پیاز را هم بزنید. پیازها را در یك آبكش خالی كنید و پوست آنها را بگیرید. سپس آنها را در ظرف گودی بریزید و ظرف را با آب جوش پر كنید. بگذارید سه دقیقه بماند و بعد آن را در یك آبكش خالی كنید. دو بار دیگر این كار را تكرار كنید. سپس آنها را در شیشه های گرم و استریل بریزید. سركه، ادویه‌ها و یك قاشق نمك اضافی را در ظرفی ریخته و روی حرارت اجاق گاز قرار دهید تا به جوش آید و ۱۵ دقیقه بدون درپوش بجوشد. سركه را داغ روی پیازها بریزید تا سطح روی پیاز را بپوشاند و بلافاصله در شیشه‌ها را ببندید. این ترشی تا شش ماه در جای خشك و خنك قابل نگهداری است. پس از بازكردن در شیشه آن را در یخچال نگاه دارید.
     
    Admin از این پست تشکر کرده است.
  2. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    ترشی شور خیار
    e442f254b75df346576af5397d9afbb6.
    مواد لازم:۱۵ عدد خیار لبنانی (حدود دو كیلوگرم)،یك سوم پیمانه (حدود ۸۵ گرم) نمك درشت آشپزخانه۵،/۱ لیتر (شش پیمانه) سركه سفید،یك پیمانه شكر،سه عدد فلفل قرمز تند،دو قاشق سوپخوری دانه خردل زرد،یك قاشق سوپخوری دانه فلفل سیاه نكوبیده،شش حبه سیر.
    خیارها را خوب بشویید و از طول به چهار قسمت برش بزنید. آنها را در ظرف گودی بریزید و نمك را روی آنها بپاشید. در ظرف را بسته یك شب كنار بگذارید. خیارها را در آبكشی ریخته و با آب سرد خوب آبكشی كنید.باقی مانده مواد را در ظرفی ریخته روی حرارت اجاق گاز قرار دهید تا به جوش آمده و پنج دقیقه بدون درپوش بجوشند. خیارها را به این مخلوط اضافه كنید و صبر كنید تا دوباره به جوش آید. سپس آن را در شیشه‌های گرم و استریل شده بریزید و بلافاصله در شیشه‌ها را ببندید. ترشی را در جای خشك و خنك تا شش ماه نگهداری كنید و پس از بازكردن در هر شیشه ترشی را در یخچال نگاه دارید.
     
    Admin از این پست تشکر کرده است.
  3. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    ترشی شور فلفل دلمه‌ای
    a3adf5e88fd8b46a7906decf8896c3e9.
    مواد لازم:۱۳ عدد فلفل دلمه‌ای قرمز (حدود دو كیلوگرم)، یك لیتر سركه سفید (حدود چهار پیمانه)،یك قاشق سوپخوری دانه فلفل سیاه،شش تا هفت ساقه جعفری،سه ساقه آویشن،دو عدد برگ بو،یك قاشق سوپخوری نمك.
    فلفل دلمه‌ای‌ها را خوب شسته و خشك كنید. آنها را از طول به چهار قسمت برش بزنید و دانه‌های فلفل را خارج كنید. فلفل‌ها را به صورتی كه پوست شان به طرف بالا باشد در یك سینی بچینید و چند دقیقه در گریل قرار دهید تا پوستشان ترك بخورد. از گریل خارج كنید و چند دقیقه كنار بگذارید تا كمی سرد شوند سپس پوست فلفل را جدا كنید. فلفل‌ها را در شیشه‌های گرم كه استریل شده اند بریزید.سركه، فلفل، سبزیجات و نمك را در ظرفی ریخته روی اجاق گاز قرار دهید تا به جوش آید آن را پنج دقیقه بدون درپوش بجوشانید و سپس همان طور داغ در شیشه‌ها روی فلفل بریزید تا سطح روی فلفل را بپوشاند. پس از سرد شدن ترشی در ظرف‌ها را محكم ببندید. این ترشی را در جای خنك و خشك به مدت شش ماه می‌توانید نگاه دارید و پس از بازكردن در هر شیشه لازم است آن را در یخچال نگهداری كنید.
     
    Admin از این پست تشکر کرده است.
  4. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    آجیل ترشی
    8dd298635a50bd19c4c4a415d65b2b4c.
    آجیل جزو تنقلات خوشمزه و پرطرفدار است. بچه ها هم این نوع خشکبار را دوست دارند. درست کردن این نوع ترشی علاوه بر مقبول بودن پیش اعضای خانواده، سفره را رنگین و زیبا تر می کند.
    ● مواد لازم
    ▪ گردوی پوست کنده تازه مغز شده ۲۰۰ گرم
    ▪ بادام پوست کنده شده ۲۰۰ گرم
    ▪ فندق ۲۰۰ گرم
    ▪ پسته ۲۰۰ گرم
    ▪ سرکه و نمک و تخم گشنیز به میزان لازم
    ● طرز تهیه
    بادام، فندق، پسته و گردو را یک ساعت قبل از شروع تهیه ترشی در آب گذاشته و خیس می کنیم، سپس آن را از آب خارج کرده و در ظرف ترشی با نظم و ترتیب می چینیم، بعد در هر ردیف لابه لای مواد کمی تخم گشنیز پاشیده و یک قاشق مرباخوری نیز نمک به مواد اضافه می کنیم و در پایان سرکه را روی مواد تهیه کرده ریخته بطوری که تمام مواد را پوشش دهد. این ترشی بسیار لذیذ است و بعد از چهار، پنج روز قابل استفاده می شود.
     
    Admin از این پست تشکر کرده است.
  5. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    انبه ترشی
    197c40abe87825c59c57018d1ea2ed11.
    انبه میوه ای است که بیشتر در مناطق گرمسیر رشد می کند. طبع این میوه گرم است در فواید انبه سخن بسیار گفته اند از جمله این که این میوه تمیزکننده خون، مفید برای درمان اسهال، رفع بوی بددهان، ضدعفونی کردن دستگاه گوارش، ادرارآور، پائین آوردن تب، برطرف کردن عطش، از بین بردن سرفه و تنگی نفس و تقویت کننده روحیه و آرامبخش است. این میوه سرشار از ویتامین A است و برای تقویت چشم، دندان ها، پوست و ‎.‎.‎. بسیار مفید است که البته بهتر است زنان باردار به میزان کمتری از آن استفاده کنند. انبه در ابتدا طعمی گس دارد، بعد ترش مزه شده و بعد از این که رسیده می شود طعمی شیرین دارد. از این میوه جهت تهیه ترشی استفاده می شود. این نوع ترشی به دفع سنگ کلیه و مثانه کمک کرده و اشتها آور است. ضمناً این میوه فاقد کلسترول و چربی اشباع شده است و سدیم کمی دارد.
    ● مواد لازم
    ▪ انبه دو عدد بزرگ
    ▪ آب لیموی تازه یک لیوان
    ▪ رب گوجه ۱۰۰ گرم
    ▪ زعفران ساییده به میزان دلخواه
    ▪ شکر به میزان دلخواه
    ▪ دارچین به میزان دلخواه
    ▪ جوزهندی به میزان دلخواه
    ▪ نمک یک قاشق غذاخوری سرصاف
    ● طرزتهیه
    ابتدا انبه را خرد و بعد رب گوجه فرنگی را به آن اضافه می کنیم سپس یک لیوان آب لیمو را به مواد اضافه کرده و بعد هم نمک، شکر، دارچین و زعفران را به مواد اضافه می کنیم در پایان سرکه را ریخته و بهم می زنیم تا تمام مواد با هم مخلوط شوند و ترشی جا بیفتد. این ترشی باید کمی سفت و غلیظ باشد.
     
    Admin از این پست تشکر کرده است.
  6. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    پیاز ترشی
    پیاز : ۲۰۰۰ گرم
    نعناع : ۱۰۰۰ گرم
    سیر : ۵۰۰ گرم
    سرکه : ۱ لیتر
    نمک : قدری
    نعناع را به‌دقت تمیز می‌کنیم و می‌شوئیم و خشک می‌کنیم. بعد سیر را پوست می‌کنیم و با نعناع از چرخ رد می‌کنیم، سپس شیشه مناسبی را انتخاب می‌نمائیم و یکی دو ردیف پیاز و مقداری سیر و نعناع چرخ کرده و کمی نمک روی آن می‌ریزیم و باز مقداری پیاز و بعد نعناع و سیر کمی نمک می‌ریزیم و به همین ترتیب شیشه را پر می‌کنیم و بعد روی مواد مزبور را سرکه می‌ریزیم به‌طوری که روی پیازها را سرکه بگیرد و شیشه از سرکه پر شود، ترشی بعد از ۶ ماه قابل مصرف است ولی زمان بیشتر مرغوبیت بالا تر خواهد داشت.
     
    Admin از این پست تشکر کرده است.
  7. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    ترشی انبه
    سرکه : ۰.۵ لیتر
    نمک : قدری
    آب لیموترش : ۰.۵ لیتر
    انبه : ۵۰۰ گرم
    رب گوجه فرنگی : ۲۵۰ گرم
    زعفران : ۱.۵ قاشق مربا خوری
    هل : ۱.۵ قاشق مربا خوری
    دارچین : ۱.۵ قاشق مربا خوری
    خاک قند : ۱.۵ قاشق مربا خوری
    چون معمولاً انبه خشک در دسترس می‌باشد لذا قبلاً برای آماده کردن انبه خشک به طریق ذیل عمل می‌کنیم:
    انبه را یک شب در آب لیمو حل می‌کنیم و با رب گوجه فرنگی مخلوط می‌نمائیم و زعفران سائیده و دارچین و هل کوبیده و خاک قند را اضافه می‌کنیم، مقدار خاک قند و سایر ادویه‌جات بستگی به ذائقه ما دارد و به اندازهای که دوست داریم می‌توانیم کم یا زیاد کنیم.
    بعد سرکه را می‌ریزیم و به‌هم می‌زنیم تا تمام مواد مخلوط شده و برشی کاملاً جا بیافتد این ترشی باید کاملاً غلیظ و تقریباً سفت باشد.
     
    Admin از این پست تشکر کرده است.
  8. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    ترشی انگور
    سرکه : ۱ لیتر
    نمک : قدری
    انگور : ۵۰۰ گرم
    شیره : قدری
    این ترشی مخصوص قزوین است و نام محلی آن گله ترشی است و با کمی دقت در تهیه آن ترشی بسیار مطلوبی آماده می‌شود و انگور در آن نهایت تازگی می‌ماند و در غیر فصل انگور مطلوب و جالب است، برای تهیه این ترشی از انگورهای گرد و سفید که پوست آنها کلفت است استفاده می‌کنیم.
    خوشه‌های انگور را با قیچی کوچک می‌بریم و دقت می‌کنیم حبه‌های آنها جدا نشود بعد انگور را می‌شوئیم و در آبکش می‌ریزیم تا آب آن برود و خشک شود، بعد انگور را در کوزه می‌چنیم و سرکه سفید خیلی خوب را با کمی نمک می‌جوشانیم و داخل کوزه را با سرکه پر می‌کنیم به‌طوری که روی انگور را کاملاً بپوشاند (البته سرکه جوشانده باید اول سرد و سپس روی انگور ریخته شود) بعد در کوزه را محکم می‌بندیم. این ترشی را در شیشه‌های تمام گشاد و در دار هم می‌توان تهیه کرد. ممکن است در سرکه انگور مقداری شیره ریخت و سپس جوشانید اما به حدی که زیاد شیرین نشود در این صورت باید نمک آن بسیار کم و غیر محسس باشد.
     
    Admin از این پست تشکر کرده است.
  9. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    ترشی پوست پرتقال
    سرکه : ۱ لیتر
    نمک : قدری
    پوست پرتقال : ۴۰۰ گرم
    فلفل : قدری
    پوست نارنج : قدری
    پوست پرتقال یا نارنج بدون گرفتن قسمت سفیدی آن دو بار در آب می‌جوشانیم و ۲۴ ساعت در آب سرد می‌گذاریم بماند و گاهی آب آن را عوض می‌کنیم تا تلخی آن کاملاً گرفته شود. بعد پوست‌ها را روی پارچه پهن می‌کنیم تا رطوبت آن از بین برود بعد آن را از چرخ رد می‌کنیم و مقداری سرکه به‌طوری که روی پوست‌ها را بگیرد روی آن می‌ریزیم و چند جوش می‌دهیم تا سرکه کاملاً به خورد پوست‌ها برود و کمی غلیظ شود، مقدار کمی نمک و فلفل در آن می‌ریزیم و خوب مخلوط می‌کنیم.
    ممکن است به این ترشی مقداری خلال پرتقال یا نارنج تلخی گرفته اضافه کنیم، در این صورت وقتی پوست‌های تلخی گرفته را چرخ کردیم با کمی خلال مخلوط می‌نمائیم و می‌جوشانیم.
     
    Admin از این پست تشکر کرده است.
  10. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    ترشی پوست لیموترش

    سرکه : ۳ لیتر
    نمک : قدری
    پوست لیمو ترش : ۱۰۰۰ گرم
    برای تهیه این ترشی می‌توانیم از پوست‌های لیمو ترش که آب آن را گرفته‌ایم استفاده کنیم. داخل پوست‌های لیمو را کاملاً خالی و تمیز می‌کنیم، برای هر یک کیلو پوست لیمو ۳ کیلو سرکه در نظر می‌گیریم. پوست‌های لیمو را دو بار در آب می‌جوشانیم و یکی دو روز در آب سرد قرار می‌دهیم و چند بار آب آن را عوض می‌کنیم تا تلخی آن گرفته شود. بعد لیموها را در صافی میریزیم و روی پارچه پهن می کنیم و دو سه روز می‌گذاریم بماند تا رطوبت آن کاملاً گرفته شود.
    ممکن است کمی نمک روی لیمو بپاشیم که رطوبت آن بهتر گرفته شود و احیاناً پوست لیمو ترش خراب نشود، پوست لیمو را در شیشه می‌ریزیم و سرکه را چند جوش می‌دهیم و داخل شیشه را از سرکه مزبور پر می‌کنیم.
     
    Admin از این پست تشکر کرده است.