1. این پایگاه به ثبت ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران رسیده است.

    مهمان عزیز سپاس بابت بازدید شما از تالار گفتگوی دهه هفتادی ها.

    عضویت در انجمن رایگان بوده و برای عموم باز میباشد . با صرف 30 ثانیه یکی از اعضای دهه هفتادی ها شوید .

طرز تهیه انواع ترشی

شروع موضوع توسط MahD!ye ‏Jul 12, 2012 در انجمن انواع سالاد و ترشی

  1. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    طرز تهیه ترشی مخلوط
    موادلازم :
    گل کلم 5/1 کیلوگرم
    برگ کلم 5/0 کیلوگرم
    سبزی معطر پاک کرده 5/0 کیلوگرم
    فلفل دلمه ای 3 عدد متوسط
    کرفس خرد شده 5/0 کیلوگرم
    لوبیا سبز خردشده 250 گرم
    هویج خرد شده 5/0 کیلوگرم
    سیر 2 بوته
    فلفل سبز تند 4-3 عدد
    بادمجان 1 کیلو
    پیاز ریز 5/0 کیلوگرم
    موسیر خشک 100 گرم
    سیب زمینی ترشی 5/0 کیلوگرم
    نعنای خشک یک قاشق غذاخوری
    نمک و فلفل به اندازه لازم
    زردچوبه یک قاشق غذاخوری
    ادویه ترشی 2 قاشق غذاخوری
    سرکه به اندازه لازم


    طرز تهیه

    گل کلم ها را به طور کامل تمیز کرده و می شوییم. برگ کلم را به صورت مربع های کوچک برش می دهیم.
    بادمجان ها را به صورت مکعبی بریده و با یک و نیم لیوان سرکه می پزیم.
    سیب زمینی ترشی، کرفس، لوبیا سبز، فلفل سبز تند، سبزی معطر، فلفل دلمه ای و هویج را خرد می کنیم. سیر را هم به صورت حلقه های نازک خرد می کنیم.
    موسیر را خیس کرده و چند بار آب آن را عوض می کنیم.
    پیازهای ریز را شسته و خشک می کنیم. سپس همه مواد را با هم مخلوط می کنیم. در نهایت ادویه ترشی ( طرز تهیه آن در پایین آورده شده است )، زردچوبه ، نمک، فلفل و نعنای خشک را می افزاییم. سپس سرکه را به اندازه ای اضافه می کنیم تا به طور تقریبی روی مواد را بگیرد ( نه به طور کامل ).

    مواد لازم برای ادویه ترشی :
    پودر گلپر 100 گرم
    پودر تخم گشنیز 50 گرم
    پودر زیره سبز 50 گرم
    ریشه جوز بویا ( پودر شده ) 25 گرم
    جوز رنده شده 2عدد
    دارچین یک قاشق سوپ خوری
    فلفل سیاه یک قاشق سوپ خوری
    فلفل سبز یک قاشق سوپ خوری
    پودر رازیانه 50 گرم
    تمام مواد را با هم مخلوط می کنیم. ادویه ترشی آماده است.

    * توجه
    - با پارچه ای تمیز، آب اضافی هر یک از سبزیجات را بگیرید.
    - سبزی معطر شامل مرزه، ترخون، گشنیز، جعفری، نعناع و … است.
     
    Admin از این پست تشکر کرده است.
  2. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    ترشي بادمجان
    مواد لازم:
    بادمجان 1 كيلوگرم
    سير 100 گرم
    پياز 100 گرم
    فلفل سبز شيرين 100 گرم
    ساقه كرفس 100 گرم
    گل كلم 100 گرم
    كلم 100 گرم
    سبزي معطر شامل جعفري، نعنا، گشنيز از هر كدام 5 قاشق غذاخوري
    شبيد چند شاخه
    ادويه ترشي 1 قاشق غذاخوري (كه از عطاري ها به صورت آماده مي توانيد تهيه كنيد.)
    نمك 1 قاشق غذاخوري
    زردچوبه 2 قاشق مرباخوري
    سركه انگور به ميزان لازم


    طرز تهيه:
    بادمجان را به دو روش با پوست و بدون پوست مي توانيد تهيه كنيد.

    در قابلمه اي آب را به نقطه جوش برسانيد. كمي زردچوبه اضافه كنيد. بادمجان ها را به صورت درسته در آب جوش بيندازيد. چند جوش كه زد داخل سبد ريخته و آبكش كنيد. در فضاي باز پارچه اي تميز پهن كنيد بادمجان هايي كه آبكش شده اند را روي پارچه پهن كنيد و پارچه ديگري روي بادمجان ها انداخته و روي پارچه فوقاني جسم سنگيني مثل تخته سنگ بزرگ يا ظرف پهن سنگين قرار دهيد و بگذاريد يك شب تا صبح به همين حالت باقي بماند. صبح جسم سنگين و پارچه فوقاني را برداشته و به مدت نيم ساعت در فضاي باز هوا دهيد.

    بادمجان هايي كه به روش بالا تهيه كرديد به صورت نگين نگين يا حلقه اي برش دهيد. سركه را در قابلمه اي ريخته و بادمجان ها داخل سركه قرار دهيد تا چند جوش بزند. بعد از چند جوش شعله را خاموش كنيد تا سرد شود.

    فلفل سبز شيرين، ساقه كرفس، گل كلم و كلم را پوست و ريز كنيد و بگذاريد در فضاي آزاد هوا بخورد. در آخر سير و پياز را پوست و ريز كنيد و كمتر در معرض هوا قرار دهيد چون ميكروب جمع مي كنند.

    اكنون موقع چيدن ترشي در ظرف مورد نظر است. ظرفي كه انتخاب مي كنيد بايستي ظرف شيشه اي با درب دار محكمي باشد. همين طور ظرف كاملاً تميز و خشك باشد چون هر گونه رطوبتي باعث خرابي ترشي و عمر كوتاه آن خواهد شد.

    تمام مواد بالا كه پوست و خرد شده است به «غير از بادمجان» با هم مخلوط كنيد.

    سبزيجات را هم با همديگر مخلوط كنيد.

    سركه انگور را جوشانده و بگذاريد سرد شود.

    در موقع چيدن در ظرف شيشه اي ابتدا يك رديف بادمجان ريخته سپس يك لايه از مخلوط بالا بعد كمي نمك بعد ادويه ترشي و در نهايت مخلوط سبزيجات. اين ترتيب چيدن را تا بالاي ظرف ادامه دهيد. سركه سرد شده را روي مواد ريخته تا ظرف كاملاً پر شود. درب شيشه را بسته و 2 روز ديگر درب آنرا باز كنيد و سركه را مزه كنيد اگر ميزان نمك و سركه آن كم شده بود مجدداً تا بالاي ظرف سركه و نمك اضافه كنيد.

    اين ترشي خوشمزه را مي توانيد يك هفته تا 10 روز ديگر مصرف كنيد هر چه بيشتر بماند خوش طعم تر مي شود البته بر طبق ذائقه افراد برخي ترشي تازه و برخي ترشي مانده را دوست دارند. اين ترشي را تا يك سال مي توانيد مصرف كنيد. ترشي بيشتر با غذاهاي خشك مثل برنج دم پخت، برنج مخلوط، ماكاراني، انواع كوكو، انواع كتلت مصرف مي شود.
     
    Admin از این پست تشکر کرده است.
  3. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    ترشي هلو
    مواد لازم:
    شكر 250 گرم
    سركه سيب 1/2 پيمانه
    دارچين يك چوب كوتاه
    ميخك خرد نكرده 4 تا 5 عدد
    هلو 1 كيلو


    طرز تهيه:

    شكر، سركه و ادويه را براي بيست دقيقه بجوشانيد. هلوي پوست كنده را به تدريج در آن بريزيد (هر چند عدد را يكبار) و بپزيد تا هلو نرم شود. آن را در شيشه هاي داغ كه در آب جوش استريليزه شده اند، بريزيد و سركه را روي آن بريزيد (تا حدود 1.5 سانتي متري لبه شيشه)، سپس در شيشه را محكم ببنديد.

    توجه: براي راحت پوست كندن هلو، آن را 2 دقيقه در آب جوش فرو ببريد سپس در آب سرد بريزيد و پس از آن پوست بكنيد.
     
    Admin از این پست تشکر کرده است.
  4. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    ترشی لیته
    مواد لازم
    بادمجان: يک کيلو
    سبزي معطر پاک کرده: نيم کيلو
    فلفل دلمه ای سبز: يک عدد
    فلفل دلمه ای قرمز: يک عدد
    سير رنده شده: يک قاشق سوپ خوری
    فلفل سبز: 50 گرم
    هويج : 3 عدد
    کلم پيچ سفيد: 250 گرم
    سرکه: يک کيلو
    ادويه ی ترشی: يک قاشق سوپ خوری
    نعنای خشک : يک قاشق غذاخوری
    پونه خشک: يک قاشق غذاخوری
    زرد چوبه: يک قاشق مرباخوری
    طرز تهیه
    سبزی معطر شامل مرزه، ترخون، گشنيز، جعفری، نعنا و ... است که آنها را کاملاً خرد می کنيم
    بادمجان را همراه پوست با يک ليوان سرکه و يک ليوان آب مي پزیم. سپس در صافی می ريزیم تا آب اضافی آن خارج شود
    سیر و بادمجان را با هم چرخ می کنيم
    کلم، هويج، فلفل دلمه ای سبز، فلفل دلمه ای قرمز و فلفل سبز تند را به طور کامل خرد کرده، به بادمجان و سیر اضافه می کنيم. در صورتی که فلفل سبز مصرفی خيلي تند بود، مقدار آن را کمتر کنيد
    سبزی معطر، ادويه ی ترشی، نمک، زردچوبه، نعنا و پونه ی خشک را ترکيب کرده و به مواد قبلی می افزاييم
    سرکه را به همه ی مواد بالا اضافه کرده و مرتب هم می زنيم. حالا ترشی آماده است
     
    Admin از این پست تشکر کرده است.
  5. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    ترشی برگ کلم

    مواد لازم
    کلم برگ : یک عدد کوچک
    سیر : 5 حبه
    سبزیجات معطر ( ترخون ، نعنا ) : 3 قاشق غذاخوری
    کرفس : 2 ساقه
    سرکه و نمک : به اندازه
    ادویه ترشی ( سیاه دانه ، گلپر ) :1 قاشق غذاخوری


    طرز تهیه ترشی برگ کلم

    ظرفی را پر از سرکه کرده و کلم برگ را درون آن گذاشته می گذاریم یک جوش بخورد تا برگ ها جدا شود سپس کرفس خرد کرده را درون سرکه گذاشته چند قل خورد ونرم شده از سرکه خارج می کنیم بعد ادویه ها و سبزیجات را داخل کرفس و سرکه کرده بعد در آخر سیر خرد شده را اضافه می کنیم و نمک زده و سپس برگ های کلم را باز کرده مقداری از مواد داخل آن گذاشته و مانند دلمه می پیچیم و یک کرفس نازک دور دلمه گره می کنیم . بعد درون شیشه چیده مقداری سرکه و نمک به آن اضافه می کنیم
     
    Admin از این پست تشکر کرده است.
  6. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    ترشي لبو :
    لبو آماده و ارغواني تيره را با پوست بخريد پوست بكنيد و به اندازه دلخواه خرد كنيد يا قالب ريز يا درشت بزنيد و در ظرف بريزيد سركه و كمي نمك و كمي شكر ( براي گرفتن تيزي سركه ) روي آن بريزيد و 4 روز در آشپزخانه داخل كابينت بگذاريد و بعد داخل يخچال نگهداري كنيد
     
    Admin از این پست تشکر کرده است.
  7. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    ترشي زالزالك :
    زالزالك را بشوييد و در ظرف بريزيد سركه و كمي نمك و اگر دوست داريد كمي طعم شيرين داشته باشد شكر ( براي گرفتن تيزي سركه ) روي آن بريزيد و 4 روز در آشپزخانه داخل كابينت بگذاريد و بعد داخل يخچال نگهداري كنيد
     
    Admin از این پست تشکر کرده است.
  8. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    ترشي فلفل :
    فلفل ها را را بشوييد و در ظرف بريزيد سركه و كمي نمك روي آن بريزيد و 4 روز در آشپزخانه داخل كابينت بگذاريد و بعد داخل يخچال نگهداري كنيد
     
    Admin از این پست تشکر کرده است.
  9. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083

    ترشي آلبالو :
    آلبالو را دم گرفته و با هسته ( يا بي هسته ) در ظرف بريزيد سركه و كمي نمك و اگر دوست داريد كمي طعم شيرين داشته باشد شكر ( براي گرفتن تيزي سركه ) روي آن بريزيد و 4 روز در آشپزخانه داخل كابينت بگذاريد و بعد داخل يخچال نگهداري كنيد
     
    Admin از این پست تشکر کرده است.
  10. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    ترشي كلم بنفش :
    برگهاي كلم را شسته و خرد كنيد و با كمي سركه بپزيد . وقتي سرد شد كمي نمك بزنيد .اگر دوست داريد كمي طعم شيرين داشته باشد شكر ( براي گرفتن تيزي سركه ) روي آن بريزيد و 4 روز در آشپزخانه داخل كابينت بگذاريد و بعد داخل يخچال نگهداري كنيد . غير از ترشي ميتوانيد آن را روي انواع سالاد ها و در كنار غذا ها سرو كنيد
     
    Admin از این پست تشکر کرده است.