1. این پایگاه به ثبت ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران رسیده است.

    مهمان عزیز سپاس بابت بازدید شما از تالار گفتگوی دهه هفتادی ها.

    عضویت در انجمن رایگان بوده و برای عموم باز میباشد . با صرف 30 ثانیه یکی از اعضای دهه هفتادی ها شوید .

روزه را چگونه باز کنیم

شروع موضوع توسط par.pari ‏Jul 1, 2015 در انجمن اخبار و دانستنی های تغذیه

  1. در طب سنتی توصیه فراوان به مصرف آب ولرم در ابتدای افطار شده است.

    توصیه ما به کسانی که در طول روز دچار ضعف شده و توان تحمل گرسنگی را ندارند این است که به یکباره سراغ غذا نرفته و از پرخوری نیز پرهیز کنند. برای این افراد مصرف شیرینی های طبیعی مانند خرمای تازه با آب، شربت عسل ولرم، مصرف چند عدد توت خشک و ... در ابتدای افطار بسیار مفید خواهد بود و ضعف آن ها را به کلی برطرف می کند.


    چند نمونه از خوراکی هایی که در افطار بکار می روند:زولبیا و بامیه:
    زولبیا و بامیه از جمله شیرینی های اصیل و قدیمی ایران هستند. متاسفانه چیزی که در حال حاضر در بازار عرضه می شود به دلیل استفاده از شکر و روغن صنعتی در تهیه آن، مضرات زیادی دارد و بخصوص در ابتدای افطار که بدن نیاز شدید به مواد قندی دارد، می تواند موجب بروز عوارض ناراحت‌کننده و گاهی خطرناک از جمله افزایش فشارخون، مسمومیت و عوارض قلبی و عروقی شود.آش ها و غذاهای آبکی سبک:
    آش جو غذای بسیار مناسبی برای افطار می باشد. این غذا موجب کاهش حرارت بدن و جبران ضعف ناشی از روزه داری می شود. همچنین در پاکسازی دستگاه گوارش و ایجاد لینت مزاج نیز موثر است.روش تهیه آش جو مخصوص
    مواد لازم: جو پوست کنده ۲پیمانه + گندم با پوست ۱پیمانه + بقیه حبوبات ( نخود، عدس، ماش ) از هر کدام نصف پیمانه + یک کیلو سبزی آش + یک عدد پیاز متوسط + ۲قاشق غذا خوری پونه کوهی + ادویه و نمک به مقدار خیلی کم + پودر گردو ۱قاشق غذا خوری برای هر بشقاب
    طرز تهیه :
    همه حبوبات را صبح خیس گذاشته، بعد از ظهر بار بگذارید، بعد پیاز را اضافه کرده تا به مرور بپزد. اندکی بعد سبزی را افزوده تا بپزد و در آخر پونه و نمک را اضافه کرده و به آرامی هم بزنید تا آش جا بیفتد و لعاب دهد.
    آش رشته غذاي مناسبي براي افطار نيست. اگر هم از اين غذا استفاده مي كنيد، به جاي سيرداغ و نعناع داغ، نعناع يا پونه خشك را کف ساب کرده با کمی روغن زیتون مخلوط و روي آش بريزيد.خرما، کشمش، توت خشک و سایر شیرینی های طبیعی:
    حلوای سنتی و خرما از جهات زیادی برای بازکردن روزه مناسب هستند. خرما قوت را به تن روزه دار بر میگرداند و معده را پاک می کند.
    پیامبر خدا (ص) فرمود: بهترين چيزى كه روزه‏ دار با آن افطار مى‏كند، كشمش و خرما و يا يك چيز شيرين است (طب النبي و طب الصادق (روش تندرستى در اسلام) ؛ ص39)
    حریره بادام:
    در تهیه این غذا بهتر است که از آرد برنج قهوه ای و به منظور شیرین کردن آن نیز از عسل یا شیره ی انگور یا شیره خرما استفاده نمایید.


    نان، پنیر و سبزی:
    مصرف مواد زودهضم که به آسانی به اخلاط فاسد معده تبدیل می شوند برای افطار مناسب نیست، از این رو مصرف میوه هایی مانند هندوانه، خربزه، سبزیجات و ... که به آسانی در معده روزه دار فاسد می شوند، توصیه نمی شود. پنیر و سایر لبنیات نیز اگر برای افطار مصرف شوند موجب باقی ماندن اخلاط فاسد معده شده و توصیه می شود آن را از سفره افطارتان حذف کنید.