1. این پایگاه به ثبت ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران رسیده است.

    مهمان عزیز سپاس بابت بازدید شما از تالار گفتگوی دهه هفتادی ها.

    عضویت در انجمن رایگان بوده و برای عموم باز میباشد . با صرف 30 ثانیه یکی از اعضای دهه هفتادی ها شوید .

درباره کله پاچه بخوانید

شروع موضوع توسط Admin ‏Oct 13, 2014 در انجمن غذاهای سنتی

  1. Admin

    Admin ديوانگى ها از آمدنِ تو شروع شد ... عضو کادر مدیریت مدیر کل سایت

    12,965
    26,249
    71,567
    «کله پاچه» یکی از غذاهای سنتی منطقه خاورمیانه و قفقاز جنوبی است. روش طبخ آن در کشورهای مختلف تقریبا مشابه است. در کشور ایران و ترکیه این غذا با نام «کله پاچه»، در کشورهای عربی با نام پاچه و در ارمنستان، آذربایجان و گرجستان با نام خاش مطرح است.
    [​IMG]
    به گزارش ایسنا، صبحانه‌آنلاین نوشت: کله پاچه که از پختن سر، دست و پای گوسفند تهیه می‌شود، از بخش‌های مختلفی چون بناگوش، زبان، مغز، چشم، گوشت، صورت و پاچه تشکیل شده است. این غذا با واحد شمارش دست بکار می‌رود و هر دست کله پاچه شامل یک کله و چهار پاچه است. شایان ذکر است که آب این غذا نیز بعنوان پیش غذا به همراه نان خورده می‌شود.

    خواص متمایز کله‌پاچه

    کله‌پاچه غذایی پرانرژی و با کیفیت پروتئین بالا محسوب می‌شود. پروتئین موجود در آن برای رشد و ترمیم بسیاری از بافت‌های بدن مفید است. زبان گوسفند سرشار از ویتامین‌های گروه B بخصوص ویتامین ۱۲ B است که این ویتامین‌ها نقش‌های مفید زیادی برای بدن دارند. بعنوان مثال ویتامین ۱۲ B، در خونسازی و عملکرد سیستم عصبی نقش دارد.

    پاچه گوسفند دارای طبع سرد است و خواصی چون رقیق‌کنندگی خون، ملین، التیام‌دهنده زخم‌های داخلی و افزایش‌دهنده شیر مادر را دارد. نشان داده شده است که این غذا حاوی ماده مغذی به نام کوآنزیم Q10 است. کوآنزیم Q10 بعنوان یک آنتی‌اکسیدان قوی است که از طریق دفع مواد مضر تولید شده در بدن در نتیجه فرایند‌های متابولیکی مختلف و جلوگیری از آسیب سلول‌ها نقش مهمی‌ را ایفا می‌کند. همچنین استحکام عملکرد سلول، تحریک سیستم ایمنی، بهبودی و کنترل بیماری‌های فشار خون، سکته قلبی، پارکینسون، انواع سرطان و غیره از دیگر نقش‌های کوآنزیم Q10 است.

    مضرات کله پاچه

    کله پاچه با وجود دارا بودن پروتئین و ویتامین‌ها، سرشار از کلسترول و اسیدهای چرب مضر است. کلسترول چربی است که خاصیت رسوب کردن در عروق خونی بدن را داشته و در کنار سایر عوامل خطر منجر به انسداد و گرفتگی رگ شده و زمینه‌ساز بروز بیماری‌های قلبی - عروقی، سکته و بسیاری دیگر از بیماری‌های مزمن می‌شود.

    شایان ذکر است که در میان قسمت‌های مختلف کله پاچه، مغز گاو و گوسفند محتوای کلسترول بیشتری دارند؛ به گونه‌ای که مغز گوسفند به‌ اندازه ۸ زرده تخم مرغ کلسترول دارد و جزو مواد غذایی بسیار پرچرب محسوب می‌شود. از این رو کسانی که چربی خون بالایی دارند، کلسترول و اسید اوریک خونشان بالاست و مبتلا به نقرس و ناراحتی کلیوی هستند، باید از مصرف بی‌رویه کله‌پاچه اجتناب کنند.

    بر‌خلاف تصور عمومی‌ که کله پاچه را برای افرادی که ناراحتی‌های مفصلی و آرتریت دارند، مفید می‌دانند، محتوای بالای چربی‌های اشباع و ترانس موجود در کله پاچه فرایندهای التهابی موجود در این بیماران را بدتر کرده و توصیه نمی‌شود.

    کلام آخر

    با در نظر گرفتن اینکه اخیراً تغییراتی از جمله مصرف بی‌رویه غذاهای آماده که محتوای چربی، قندهای تصفیه شده و نمک بالایی دارند، کاهش فعالیت فیزیکی و غیره در شیوه زندگی افراد رخ داده است و این تغییرات زمینه‌ساز بروز بسیاری از بیماری‌های مزمن شده‌اند، از این رو رعایت رژیم غذایی صحیح از طریق افزایش مصرف سبزی‌ها و میوه‌های تازه و غلات کامل سبوسدار و کاهش مصرف گوشت‌های قرمز و مواد غذایی پرچرب مفید خواهد بود. مصرف بی‌رویه کله پاچه بخصوص در مناطق سنتی که عادت به مصرف هفتگی این غذا دارند بدلیل مضراتی که ذکر شد توصیه نمی‌شود.
     
    FLOWER BUD، Sonya، بوق و یک نفر دیگر از این ارسال تشکر کرده اند.
  2. Mohseni

    Mohseni ❤❤

    4,582
    22,834
    26,560
    :22:
     
    Frozen Heart، FLOWER BUD و بوق از این ارسال تشکر کرده اند.
  3. Sonya

    Sonya حس خوبيه ببینی یه نفر همه رو بخاطر تـــو پس زده

    10,221
    58,622
    33,750
    خوب بود :22:
     
    FLOWER BUD از این پست تشکر کرده است.