1. این پایگاه به ثبت ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران رسیده است.

    مهمان عزیز سپاس بابت بازدید شما از تالار گفتگوی دهه هفتادی ها.

    عضویت در انجمن رایگان بوده و برای عموم باز میباشد . با صرف 30 ثانیه یکی از اعضای دهه هفتادی ها شوید .

خورش نخود فرنگی با مرغ

شروع موضوع توسط H@M!N ‏Nov 17, 2013 در انجمن انواع خورشت و آش

  1. H@M!N

    H@M!N

    577
    915
    244
    این خورش یکی از غذاهای سنتی پاکستان است که مانند همه خورش‌ها با پلوی ساده سرو می‌شود بعضی‌ها آن را با گوشت قرمز هم می‌پزند، ولی با مرغ خوشمزه‌تر است
    مواد لازم برای ۴ نفرنخود فرنگی=۵۰ گرم یا یک‌چهارم پیمانه
    روغن زیتون= قاشق سوپ‌خوری
    پیاز=یک عدد بزرگ (ریز خرد شود)
    تکه‌های مرغ‌=بدون استخوان ۴۵۰ گرم
    آب‌مرغ=یک و نیم پیمانه
    زردچوبه=یک قاشق چای‌خوری
    پودر دارچین=نصف قاشق چای‌خوری
    جوز هندی رنده شده=یک چهارم قاشق چای‌خوری
    نعنا خشک=قاشق سوپ‌خوری
    بادمجان=۲ عدد (نگینی خرد شود)
    گوجه‌فرنگی متوسط= ۸ عدد (نگینی خرد شود)
    سیر=۲حبه (رنده شده)
    نمک و فلفل=به میزان لازم
    برگ نعنا=چند عدد برای تزیین
    ابتدا نخودفرنگی‌ها را داخل قابلمه‌ای بریزید و بعد از اضافه کردن مقداری آب، در ظرف را بگذارید و روی شعله اجاق‌گاز قرار دهید تا بپزد. یک قاشق از روغن زیتون را در تابه‌ای بریزید و روی اجاق‌گاز قرار دهید تا داغ شود. سپس پیاز را در روغن سرخ کنید. پس از آن، تکه‌های مرغ را نیز اضافه کنید و در ظرف را بگذارید تا مرغ روی حرارت ملایم اجاق‌گاز نیم‌پز شود.
    قابلمه متوسطی آماده کنید و همه مواد (شامل زردچوبه، آب مرغ، دارچین، جوز هندی، نعنا و نخودفرنگی نیم‌پز شده) را در آن بریزید و با اضافه کردن کمی نمک و فلفل مزه‌دار کنید؛ سپس قابلمه را به مدت یک ساعت روی شعله اجاق‌گاز قرار دهید.نکته:
    اگر از اول مرغ پخته را در خورش بریزید، بعد از حرارت دادن طولانی‌مدت، له می‌شود؛ مگر آنکه مرغ را کمی در روغن تفت دهید و به صورت نیم‌پز به همراه بقیه مواد به خورش اضافه کنید تا پخت آن کامل شود.
    در این فاصله زمانی یک ساعته، مقدار باقیمانده روغن را در تابه‌ای بریزید و روی حرارت قرار دهید تا داغ شود. سپس بادمجان خرد شده را به مدت ۱۰ دقیقه در آن تفت دهید. بعد گوجه‌فرنگی و سیر را اضافه کنید و چند دقیقه حرارت دهید و کنار بگذاریداین مخلوط را پس از گذشت یک ساعت همراه مرغ پخته به خورش اضافه کنید و روی شعله ملایم اجاق‌گاز حدود ۴۵ دقیقه دیگر حرارت دهید .در پایان خورش را با برگ‌های نعنا تزیین کرده و با پلوی ساده سرو کنید.