• این پایگاه به ثبت ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران رسیده است.

    مهمان عزیز سپاس بابت بازدید شما از تالار گفتگوی دهه هفتادی ها.

    عضویت در انجمن رایگان بوده و برای عموم باز میباشد . با صرف 30 ثانیه یکی از اعضای دهه هفتادی ها شوید .

خورشت کرفس

MahD!ye

مدیربخش زنگ تفریح
ارسال ها
15,130
لایک ها
17,032
محل سکونت
دهه هفتادیا
#1
de73d2e56cec12067ab79ef34e4bd96a.jpg

مواد لازم:

ساقه کرفس .... 750 گرم
نعنا .... 150 گرم
جعفری ..... 450 گرم
برگ کرفس .... 200 گرم
گوشت خورشی .... 1 کیلو
پیاز بزرگ .... 2 عدد بزرگ
آب لیمو .... 3 قاشق غذا خوری
نمک و فلفل و زردچوبه .... به مقدار لازم

طرز تهیه:

1 - ساقه کرفس را به اندازه دو بند انگشت خرد کرده و برگ آن را به همراه نعنا و جعفری ریز خرد کنید . توجه کنید که سبزی را در دستگاه های غذا ساز نریزید چون سبزی آب انداخته و خورش خراب میشود.
2 - سبزی ها را در روغن تفت دهید بعد از چند دقیقه کرفس ها را هم اضافه کنید و تفت دهید توجه کنید که سبزی سیاه نشود و قبل از این اتفاق از روی حرارت بردارید زیرا خورش را بد رنگ میکند.
3 - پیاز ها را نگینی خرد کرده و در روغن تفت دهید زمانی که طلایی شد گوشت خورشی ترجیحا مغز ران گوسفند را به پیاز بیفزایید و تفت دهید تا آب آن کشیده شود .
4 - زردچوبه و فلفل را بیفزایید نمک را در این مرحله اضافه نکنید زیرا باعث دیر پز شدن گوشت میشود .
5 - به اندازه 3 لیوان آب روی گوشت ریخته و سبزی و کرفس را نیز اضافه کنید و بگذارید یک ساعت و نیم بپزد تا خورش جا بیفتد .
6 - در این مرحله نمک و آب لیمو را به خورش اضافه کنید و بگذارید 15 دقیقه دیگر بماند تا خورش کم آب شود.
7 - خورش را همراه پلو اعلا ایرانی سرو کنید.
نکات :
1 - از یک تکه استخوان قلم در خورش استفاده کنید تا باعث لعاب و خوشمزه تر شدن آن شود .
2 - بسیاری از اقوام ایرانی از کمی رب گوجه هم در خورش کرفس استفاده میکنند که بسته به ذائقه شما هم میتوانید امتحان کنید.
3 - لوبیا قرمز ، لیمو عمانی نیز در بعضی از شهر ها در این خورش استفاده میشود.
4 - از آب غوره یا آب نارنج نیز میتوانید به عنوان چاشنی این غذا بهره ببرید .
 

pirane

خسته ام خسته . . .
ارسال ها
1,236
لایک ها
4,653
#2
چقدر خوشمزه...

سپاس...
 
بالا