1. این پایگاه به ثبت ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران رسیده است.

    مهمان عزیز سپاس بابت بازدید شما از تالار گفتگوی دهه هفتادی ها.

    عضویت در انجمن رایگان بوده و برای عموم باز میباشد . با صرف 30 ثانیه یکی از اعضای دهه هفتادی ها شوید .

خورشت کرفس

شروع موضوع توسط MahD!ye ‏Oct 2, 2012 در انجمن انواع خورشت و آش

  1. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    de73d2e56cec12067ab79ef34e4bd96a.

    مواد لازم:

    ساقه کرفس .... 750 گرم
    نعنا .... 150 گرم
    جعفری ..... 450 گرم
    برگ کرفس .... 200 گرم
    گوشت خورشی .... 1 کیلو
    پیاز بزرگ .... 2 عدد بزرگ
    آب لیمو .... 3 قاشق غذا خوری
    نمک و فلفل و زردچوبه .... به مقدار لازم

    طرز تهیه:

    1 - ساقه کرفس را به اندازه دو بند انگشت خرد کرده و برگ آن را به همراه نعنا و جعفری ریز خرد کنید . توجه کنید که سبزی را در دستگاه های غذا ساز نریزید چون سبزی آب انداخته و خورش خراب میشود.
    2 - سبزی ها را در روغن تفت دهید بعد از چند دقیقه کرفس ها را هم اضافه کنید و تفت دهید توجه کنید که سبزی سیاه نشود و قبل از این اتفاق از روی حرارت بردارید زیرا خورش را بد رنگ میکند.
    3 - پیاز ها را نگینی خرد کرده و در روغن تفت دهید زمانی که طلایی شد گوشت خورشی ترجیحا مغز ران گوسفند را به پیاز بیفزایید و تفت دهید تا آب آن کشیده شود .
    4 - زردچوبه و فلفل را بیفزایید نمک را در این مرحله اضافه نکنید زیرا باعث دیر پز شدن گوشت میشود .
    5 - به اندازه 3 لیوان آب روی گوشت ریخته و سبزی و کرفس را نیز اضافه کنید و بگذارید یک ساعت و نیم بپزد تا خورش جا بیفتد .
    6 - در این مرحله نمک و آب لیمو را به خورش اضافه کنید و بگذارید 15 دقیقه دیگر بماند تا خورش کم آب شود.
    7 - خورش را همراه پلو اعلا ایرانی سرو کنید.
    نکات :
    1 - از یک تکه استخوان قلم در خورش استفاده کنید تا باعث لعاب و خوشمزه تر شدن آن شود .
    2 - بسیاری از اقوام ایرانی از کمی رب گوجه هم در خورش کرفس استفاده میکنند که بسته به ذائقه شما هم میتوانید امتحان کنید.
    3 - لوبیا قرمز ، لیمو عمانی نیز در بعضی از شهر ها در این خورش استفاده میشود.
    4 - از آب غوره یا آب نارنج نیز میتوانید به عنوان چاشنی این غذا بهره ببرید .