1. این پایگاه به ثبت ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران رسیده است.

    مهمان عزیز سپاس بابت بازدید شما از تالار گفتگوی دهه هفتادی ها.

    عضویت در انجمن رایگان بوده و برای عموم باز میباشد . با صرف 30 ثانیه یکی از اعضای دهه هفتادی ها شوید .

خورشت فسنجان

شروع موضوع توسط MahD!ye ‏Oct 2, 2012 در انجمن انواع خورشت و آش

  1. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    ce9060ddf557ba4a14c0c5272f184043.

    مواد لازم:

    مغز گردو ... نیم کیلو
    مرغ (تکه های کوچک)... 1 کیلو
    رب انار ... 1 پیمانه
    رب گوجه ... 2 قاشق غذا خوری
    شکر(بسته به ذائقه) ... 3-5 قاشق غذا خوری
    آب لیمو ... 3 قاشق غذا خوری
    پیاز کوچک ... 1 عدد
    نمک و فلفل و ادویه ... به مقدار لازم

    طرز تهیه:

    1- گردو را پاک کرده و چوب آن را میگیریم.
    2- گردو را به همراه پیاز چرخ کرده یا در دستگاه غذا ساز میریزیم تا کاملا له شود.
    3- 3پیمانه آب سرد را همراه پیاز و گردو در قابلمه ریخته میگذاریم روی حرارت تا جوش بیاید .
    4- مقداری که جوشید رب گوجه فرنگی را اضافه میکنیم و خوب مخلوط میکنیم .
    5- پس از 20 دقیقه که مواد روی شعله ملایم جوشید رب انار ، شکر ، آب لیمو و نمک و فلفل را میفزاییم . اگر آب خورش کم است کمی آب سرد میفزاییم و میگذاریم روی حرارت 10 دقیقه دیگر بماند . (اضافه کردن آب سرد باعث روغن انداختن فسنجان میشود میتوانید 3-4 تکه یخ هم اضافه کنید)
    6- مرغ ها را در روغن داغ سرخ کنید وقتی طلایی شد کمی نمک و فلفل و زردچوبه به آن اضافه کنید و در خورش بیندازید. در قابلمه را بگذارید و به خورش زمان دهید تا به روغن بیفتد و به قول معروف جا بیفتد .
    نکات:
    1- خورش فسنجان بسیار بسته به ذائقه افراد متفاوت تهیه میشود به طور مثال عزیزان ترک معمولا این خورش را شیرین و هموطنان شمالی معمولا این خورش را ترش نوش جان میکنند.
    2- تغییرات مزه خورش با کم و زیاد کردن آب لیمو و شکر صورت میگیرد.
    3- بیشتر در شمال ایران به جای آب خورش از آب گریپ فوروت یا پرتقال استفاده میکنند.
    4- بعضی افراد برای غلظت بیشتر خورش قبل از اضافه کردن مرغ 2 قاشق غذا خوری آرد سفید(گندم) را در ظرفی حرارت میدهند و با آب سرد مخلوط میکنند و به خورش اضافه میکنند.
    5- خورش فسنجان را با گوشت گوسفندی خورشی نیز میتوان تهیه کرد و بعضی نیز این خورش را با گوشت چرخ کرده قلقلی درست میکنند که بسته به سلسقه افراد هر کدام از این انواع نیز بسیار خوشمزه است.