1. این پایگاه به ثبت ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران رسیده است.

    مهمان عزیز سپاس بابت بازدید شما از تالار گفتگوی دهه هفتادی ها.

    عضویت در انجمن رایگان بوده و برای عموم باز میباشد . با صرف 30 ثانیه یکی از اعضای دهه هفتادی ها شوید .

خورشت فسنجان

شروع موضوع توسط MahD!ye ‏Oct 2, 2012 در انجمن انواع خورشت و آش

  1. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,169
    16,976
    1,260
    ce9060ddf557ba4a14c0c5272f184043.

    مواد لازم:

    مغز گردو ... نیم کیلو
    مرغ (تکه های کوچک)... 1 کیلو
    رب انار ... 1 پیمانه
    رب گوجه ... 2 قاشق غذا خوری
    شکر(بسته به ذائقه) ... 3-5 قاشق غذا خوری
    آب لیمو ... 3 قاشق غذا خوری
    پیاز کوچک ... 1 عدد
    نمک و فلفل و ادویه ... به مقدار لازم

    طرز تهیه:

    1- گردو را پاک کرده و چوب آن را میگیریم.
    2- گردو را به همراه پیاز چرخ کرده یا در دستگاه غذا ساز میریزیم تا کاملا له شود.
    3- 3پیمانه آب سرد را همراه پیاز و گردو در قابلمه ریخته میگذاریم روی حرارت تا جوش بیاید .
    4- مقداری که جوشید رب گوجه فرنگی را اضافه میکنیم و خوب مخلوط میکنیم .
    5- پس از 20 دقیقه که مواد روی شعله ملایم جوشید رب انار ، شکر ، آب لیمو و نمک و فلفل را میفزاییم . اگر آب خورش کم است کمی آب سرد میفزاییم و میگذاریم روی حرارت 10 دقیقه دیگر بماند . (اضافه کردن آب سرد باعث روغن انداختن فسنجان میشود میتوانید 3-4 تکه یخ هم اضافه کنید)
    6- مرغ ها را در روغن داغ سرخ کنید وقتی طلایی شد کمی نمک و فلفل و زردچوبه به آن اضافه کنید و در خورش بیندازید. در قابلمه را بگذارید و به خورش زمان دهید تا به روغن بیفتد و به قول معروف جا بیفتد .
    نکات:
    1- خورش فسنجان بسیار بسته به ذائقه افراد متفاوت تهیه میشود به طور مثال عزیزان ترک معمولا این خورش را شیرین و هموطنان شمالی معمولا این خورش را ترش نوش جان میکنند.
    2- تغییرات مزه خورش با کم و زیاد کردن آب لیمو و شکر صورت میگیرد.
    3- بیشتر در شمال ایران به جای آب خورش از آب گریپ فوروت یا پرتقال استفاده میکنند.
    4- بعضی افراد برای غلظت بیشتر خورش قبل از اضافه کردن مرغ 2 قاشق غذا خوری آرد سفید(گندم) را در ظرفی حرارت میدهند و با آب سرد مخلوط میکنند و به خورش اضافه میکنند.
    5- خورش فسنجان را با گوشت گوسفندی خورشی نیز میتوان تهیه کرد و بعضی نیز این خورش را با گوشت چرخ کرده قلقلی درست میکنند که بسته به سلسقه افراد هر کدام از این انواع نیز بسیار خوشمزه است.
     
    pirane از این پست تشکر کرده است.
  2. pirane

    pirane خسته ام خسته . . .

    1,241
    4,584
    5,280
    چقدر خوشمزه...

    سپاس...