1. این پایگاه به ثبت ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران رسیده است.

    مهمان عزیز سپاس بابت بازدید شما از تالار گفتگوی دهه هفتادی ها.

    عضویت در انجمن رایگان بوده و برای عموم باز میباشد . با صرف 30 ثانیه یکی از اعضای دهه هفتادی ها شوید .

... خواص چند خوراکی ...

شروع موضوع توسط mashal ‏Mar 30, 2016 در انجمن خواص خوراکی ها

  1. mashal

    mashal ✔❤ مهســــــا ❤✔ همراه انجمن

    6,194
    10,257
    42,421
    خواص شگفت انگیز توت فرنگی و انگور را بدانید !
    خواص توت فرنگی

    به گفته محققان، مصرف انگور به کاهش ریسک ابتلا به عفونت در افراد چاق کمک می کند.
    افراد چاق بیشتر در معرض ابتلا به بیماری قلبی، دیابت، عفونت های باکتریایی و ویروسی قرار دارند، اما به گفته محققان، ترکیبات طبیعی موسوم به «فیتوشیمیایی» که در میوه هایی نظیر انگور وتوت فرنگییافت می شود به کاهش این ریسک کمک می کند.
    سوزان زونینو، عضو تیم تحقیق از مرکز تحقیقات تغذیه انسان در کالیفرنیا، در مطالعه قبلی خود به رابطه بین خوردن انگور و پیشگیری از ابتلا به دیابت نوع ۱ در موش ها پی برده بود. حال وی دریافته است که مصرف انگور توسط افراد چاق می تواند منجر به کاهش سطح برخی از چربی های خاص مرتبط با بیماری قلبی در خون و کاهش ریسک ابتلا به عفونت ها شود.
    وی در این باره می گوید: «اسناد مربوط به عفونت ویروسی و باکتریایی موجود در بیمارستان ها نشان می دهد که افراد چاق بیشتر در معرض ابتلا به انواع عفونت ها بعد از عمل جراحی قرار دارند.»
    «در پی بروز اپیدمی آنفولانزا H۱N۱ در سال ۲۰۰۹، افراد چاق بیشتری نسبت به افراد با وزن عادی در بیمارستان ها پذیرش شدند چراکه قادر به مقابله با ویروس نبودند.»
    در مطالعه اخیر زونینو، به ۲۴ فرد چاق پودر انگور یا دارونما که در اب حل شده بود، داده شد و آنها روزی دو بار این مخلوط را می خوردند.
    این مطالعه به شکل مقطعی انجام شد، بدین معنا که هر یک از شرکت کنندگان به مدت ۳ هفته دارونما یا پودر انگور مصرف می کردند، و بعد از اتمام این مدت و وقفه ۳ هفته ای، پودر مصرفی شرکت کنندگان عوض می شد و به مدت ۳ هفته دیگر مخلوط جدید را مصرف می کردند.
    در طول ۹ هفته مطالعه، دانشمندان نمونه خون هر فرد را در شش زمان متفاوت گرفتند و تاثیرات انگور را بر لیپیدهای خون، نشانگرهای التهابی خون، و سلول های سیستم ایمنی اندازه گیری کردند.
    در مقایسه با گروه دارونما، افراد حاضر در گروه مصرف کننده پودر انگور، دارای میزان تجمع کمتر LDL (کلسترول بد) در پلاسمای خون شان بودند.
    زونینو در مطالعه انجام شده باتوت فرنگیهم به نتایج مشابهی دست یافت.
     
  2. mashal

    mashal ✔❤ مهســــــا ❤✔ همراه انجمن

    6,194
    10,257
    42,421
    ارزش غذایی پسته ایرانی
    ارزش غذایی پسته:

    ارزش غذايی پسته به نسبت ساير آجيل ها و نيز مواد ‏پروتئيني همانند گوشت، شير، تخم مرغ، و نيز حبوبات در خور اهميت و توجه مي باشد.
    o تحقيقات نشان مى دهد كه صمغ پسته به طور معنى دارى اثرات خواب آورى، اثر ضد اضطرابى و شلى عضلانى دارد كه ممكن است در كاهش اختلالات انقباضى عضلات، بى خوابى و اضطراب مؤثر است.
    o يكى ديگر از خواصپستهتأثير آن بر دستگاه گوارش بدن است.
    o پسته مقدار زيادى فيبر دارد كه مى تواند به هضم غذا كمك كند. دم كرده ى پوست سبز پسته حالت دل به هم خوردگى و استفراغ را از بين مى برد.
    o از دیگر فواید پسته سردى كبد را درمان مى كند و دفع كننده سموم بدن است.
    o پسته از سكسكه جلوگيرى مى كند.
    o از دیگر ارزش غذایی پسته میتوان متعادل كننده غدد تيروئيد را نام برد.
    o استفاده پسته در صبح باعث تقويت ذهن مى شود.
    o پسته اسهال معمولى و اسهال خونى خونى را درمان مى كند.
    o پسته باعث تسكين سرفه مى شود.
    o پسته براى تقويت جنسى بسيار مفيد است.

    مراقبت از پسته کوچولوی خندان:

    پسته اغلب با پوست و در محفظه هاى دردار جهت جلوگيرى از آلودگى به حشرات نگهدارى مى شود. بهترين روش براى نگهدارى از آجيل مغز شده، اين است كه آن را درون فريزر نگهدارى نمود تا از رشد قارچ بر سطح دانه ها و مغزها پيشگيرى شود.
    روغن پسته چربى مفيد براى بدن؟
    روغن پسته يك روغن چاشنى دهنده يا طعم دهنده مى باشد و زمانى مرغوب است كه فاقد هر گونه مواد افزودنى و نگهدارنده باشد و تنها مواد افزودنى مجاز در اين روغن آنتى اكسيدان ها هستند.
    شناسايى روغن پسته اصل:

    o رنگ روغن پسته سبز پر رنگ است و شايد مقدارى رنگ كهربايى نيز در آن ديده شود. در برخى موارد نيز زردى بسيار كمى در اين روغن ديده مى شود.
    o طعم روغن پسته كمى تند است و به همين دليل است كه براى هر خوراكى كاربرد ندارد.
    o ظاهر روغن پسته شفاف و براق است.
    o روغن پسته جزء روغن هايى با نقطه دود متوسط است.

    از ارزش غذايى روغن پسته تا كاربرد آن:

    روغن پسته، روغنى غنى با مقادير بالايى از ويتامين ها ( K, A, D, E) مواد معنى مثل آهن، فسفر، مس، روى و منيزيم مى باشد. هم چنين روغن پسته در صنايع آرايشى و طب به كار مى رود و به طور اعجاب آورى ازچين و چروك پوست جلوگيرى مى كند و نرم كننده ممتاز است كه سطح بالايى از رطوبت پوست را تأمين مى كند و روغنى مناسب جهت ماساژ بدن است.
    به سلامت موی خود اهميت مى دهيد!

    اگر برايتان مهم است كه مو سالم داشته باشيد بهتر است مصرف پسته را به برنامه هفتگى تان بگنجانيد.
    موهای ما نیاز دارند تا علاوه بر شست و شو و رعایت نکات بهداشتی برای سلامت و درخشندگی و حالت، تغذیه مناسبی هم داشته باشند. بسیاری از مردم گمان می کنند اگر ماده تقویتی به موهایشان بزنند مفید است در حالی که که ساقه مو بافت مرده ای است.
    افرادی که موهای نرم و شکننده ای دارند، می توانند پسته ی بیشتری مصرف کنند. اگر تارهای موهایتان نازک است، می توانید برای ضخیم تر شدن و درخشندگی آنها از پسته استفاده کنید. پسته هم چنین منبع روی است و کمبود روی در بدن باعث ریزش مو می شود.

    كاهش وزن با مصرف پسته:

    مصرف پسته به ميزان كنترل شده و متعادل در رژيم لاغرى بلامانع است و مى تواند مزايايى را در جهت كاهش وزن و كاهش ترى گليسريد خون به همراه داشته باشد. البته به شرط آن كه افراط نشود، هر دانه پسته دارای 8 گرم کالری است و مصرف روزانه حدود ٥٠ گرم پسته كفايت مى كند و ارزش غذایی پسته خام نيز بیشتر از پسته شور است. پسته مناسب براى رژيم بدن است و براى افرادى كه ناراحتى قلبى دارند بسيار مناسب است.
     
  3. mashal

    mashal ✔❤ مهســــــا ❤✔ همراه انجمن

    6,194
    10,257
    42,421
    خواص کامبوجا

    پیش از این نیز در خصوص کامبوجا صحبت کرده ایم. نوعی چای بومی چینی که با نام عجیب غریبش یک نوشیدنی هزارساله محسوب می شود. ظاهراً در گذشته های نه چندان دور مصرف این نوشیدنی در ایران رایج بوده است اما مدتی است که مردم آن را به دست فراموشی سپرده اند.

    کامبوجا
    اگر به طور کلی اسم کامبوجا نیز به گوشتان نخورده است باید بگوییم که این نوشیدنی از همزیستی نوی باکتری با نوعی گل سنگ حاصل می شود که به آن قارچکامبوجامی گویند. در این مطلب می خواهیم در خصوص خواص اصلی این نوشیدنی بیشتر صحبت کنیم. لطفاً با ما همراه باشید.
    کامبوجا برای تقویت سیستم ایمنی بدن
    کامبوجا یک نوشیدنی گازدار با طعم ترش و شیرین است که خواص زیادی دارد. محققان طب سنتی بر این عقیده هستند که کامبوجا به دلیل روند تخمیر و ترکیباتی مانند اسید استیک یک آنتی بیوتیک طبیعی محسوب می شود و محیطی فراهم می کند که از رشد باکتری های آسیب رسان پیشگیری می کند. کامبوجا این قدرت را دارد که باکتری های مضر را نابود و باکتری های مفید را حفظ کند. بنابراین زمانی که بدن شما باکتری مضر نداشته باشد یعنی عفونتی در کار نیست و این به معنی داشتن سیستم ایمنی سالم و قوی به حساب می آید.
    کامبوجا و کمک به هضم غذا
    کامبوجا نیز مانند هر پروبیوتیک دیگری سرشار از باکتری های مفیدی است که به اکثر عملکردهای بدن کمک می کنند. یکی از مزایای اصلی این است که پروبیوتیک ها، مخمرها و آنزیم ها با تجزیه ی مواد غذایی مصرفی به هضم غذا و جذب هر چه بیشتر مواد مغذی آن کمک می کنند. این نوشیدنی باعث افزایش میزان فلور روده شده و به هضم غذا و همچنین حفظ تعادل pH بدن یاری می رساند. به این صورت که لازم نیست روده ها برای تجزیه ی مواد غذایی کار زیادی انجام دهند چون باکتری های موجود در نوشیدنی مثل کامبوجا از قبل بخشی از کار این ارگان را انجام داده اند.
    کامبوجا سرشار از ویتامین B و C
    نوشیدنی کامبوجا علاوه بر داشتن باکتری های مفید حاوی ویتامین هایی مانند ویتامین B و C نیز می باشد. حتماً می دانید که وجود این دو ویتامین برای سلامت بدن لازم و ضروری است. اگر دچار استرس و اضطراب شده اید می توانید به سراغ این نوشیدنی بروید. چون ویتامین B موجود در آن باعث تسکین و کاهش استرس شده و همچنین میل و اشتهای عصبی را نیز کاهش می دهد. این ویتامین همچنین خطر بروز بیماری های قلبی عروقی را کاهش داده و به تقویت حافظه کمک می کند. علاوه بر این ویتامین، میزان ویتامین C بالای کامبوجا نیز برای ارتقای سلامتی فوق العاده است. این ویتامین به تقویت سیستم ایمنی بدن؛ کاهش بیماری های قلبی عروقی و بهبود سلامت چشم ها کمک زیادی می کند. بنابراین متوجه می شوید که صرفاً با مصرف این نوشیدنی چه خدمت بزرگی به سلامتی تان خواهید کرد.
    نوشیدنی کامبوجا علاوه بر داشتن باکتری های مفید حاوی ویتامین هایی مانند ویتامین B و C نیز می باشد. حتماً می دانید که وجود این دو ویتامین برای سلامت بدن لازم و ضروری است. اگر دچار استرس و اضطراب شده اید می توانید به سراغ این نوشیدنی بروید


    کامبوجا برای کاهش معده درد

    پیش از این نیز اشاره کردیم که کامبوجا به هضم غذا کمک می کند؛ چون یک نوشیدنی تخمیر شده است. در نتیجه با کمک به «پیش هضم» برخی آنزیم ها باعث می شود که پانکراس کار زیادی از خود نکشد یا اینکه مجبور به تولید مایعات گوارش کننده نشود. این نوشیدنی به حفظ pH روده ها و افزایش باکتری های خوب کمک زیادی می کند. بنا به این دلایل نیز می توان گفت که این نوشیدنی برای افرادی که از درد معده، سندرم روده ی تحریک پذیر، بیماری کرون، بیماری سلیاک و کاندیدوز رنج می برند مفید است.
    کامبوجا برای تقویت جداره ی روده ها
    یکی از ترکیبات مهم کامبوکا اسید بوتیریک نام دارد که در روند تخمیر تولید می شود. اسیدبوتیریک خواص ضدمیکروبی و ضدسرطانی دارد و همچنین می تواند باعث تقویت جداره ی روده ها شده، انگل ها را نابود و از بروز بیماری کاندیدوز پیشگیری کند. این ترکیب مهم به افزایش سلامت دستگاه گوارش (از ابتدا تا انتها) کمک زیادی می کند.
    کامبوجا برای حفظ سلامت مفاصل
    احتمالاً در خصوص اسیدآمینه ی گلوکوزامین زیاد شنیده اید و احتمالاً با مکمل های آن که برای افراد سالمند و یا افرادی که از مشکل خشکی یا درد مفاصل رنج می برند آشنا هستید. گلوکوزامین در واقع مکملی غیرویتامینه و غیر مواد معدنی پرمصرف در دنیا است. واقعیت شگفت آور در خصوص کامبوجا این است که حاوی گلوکوزامین طبیعی بوده و به این ترتیب مصرف آن به حفظ و ارتقای سلامت مفاصل کمک می کند. در واقع مصرف این نوشیدنی باعث می شود که شما راحت تر حرکت کنید و تا حد زیادی از آرتروز در امان باشید. این خاصیت کامبوجا برای افرادی که به طور حرفه ای ورزش می کنند بسیار مهم و تأثیرگذار است تا در طولانی مدت مفاصل سالم تری داشته باشند.
    کامبوجا منبع آنتی اکسیدان ها
    بر کسی پوشیده نیست که آنتی اکسیدان ها برای سلامت بدن لازم و ضروری هستند. این ترکیبات مغذی باعث خنثی شدن اثرات مخرب رادیکال های آزاد در بدن شده و از بروز بیماری های قلبی عروقی، سرطان ها و دیگر بیماری های ناشی از آسیب های سلولی پیشگیری می کنند. بهترین منبع آنتی اکسیدان ها، میوه ها و سبزیجات تازه هستند اما کامبوجا نیز یکی از منابع خوب و طبیعی آن ها محسوب می شود. آنتی اکسیدان ها حاوی خواص سم زدایی هستند و به تمیزی کبد و پیشگیری از ابتلا به سرطان کمک زیادی می کنند.
     
  4. mashal

    mashal ✔❤ مهســــــا ❤✔ همراه انجمن

    6,194
    10,257
    42,421
    خواص شگفت انگیز خوردنی های هفت سین را بدانید

    خواص سنجد

    اصلا مگر می‌شود نوروز بیاید و سفره هفت‌سین نچینیم؟ مگر می‌شود بهار را بدون سفره هفت‌سین آغاز کنیم؟ چیدن سفره هفت‌سین یکی از رسوم قدیمی ما ایرانیان است که از گذشته تا به حال وجود داشته است.
    چیزی که حتی اگر فلسفه وجودی آن را هم ندانیم حال‌مان را خوب می‌کند. اصلا نوروز است و سفره هفت‌سین‌اش. اما شاید وقت آن رسیده که کمی راجع به آن اطلاعات داشته باشیم. طبق باور ايرانيان در سال نو 7فرشته مقرب به زمين مي‌آيند و برسر خوان نوروزي كنار دیگران حضور مي‌يابند و به‌همين دليل سفره نوروزي نقش بسيار مهمي براي اعضاي خانواده و حتي درگذشتگان آنها دارد.
    نكته جالب توجه انتخاب 7خوراكي (به نيت عدد مقدس‌7) كه هركدام خواص سلامت‌‌بخش بسيار گسترده‌اي دارند، براي جشن گرفتن نوروز است. اعتقاد ايرانيان بر اين بوده اين 7خوراكي توسط فرشتگان از بهشت به جهان خاكي فرود آمده‌اند.‌ ما در این مطلب به شما می‌گوییم که چه رازی در خوراکی‌های موجود بر سر سفره هفت‌سین نهفته است.

    سیب؛ مظهر سلامت
    سيب سرشار از ويتامين‌ها‌، مواد‌معدني، فيبر و تانن است. به‌علاوه حاوی مقدار قابل‌توجهی از ويتامين A و C، آهن، منيزيم، فسفر، كلسيم و پتاسيم است. به علاوه سیب در پیشگیری یا درمان بسیاری از بیماری‌ها کاربرد دارد.
    اگر فشار‌خون‌تان نوسان دارد
    چاره این مشکل سیب است. خوردن و بویيدن سيب فشار‌خون را كاهش مي‌دهد.
    اگر پوست‌تان ترك‌خورده
    سيب برخی اختلالات پوستي از قبيل خشكي، ترك‌خوردگي و رنگ‌پريدگي را ‌ازبين مي‌برد.
    تقويت مغز
    سيب فسفر زيادي دارد و اعصاب و مغز ‌را قوي مي‌كند.
    پيشگيري از نقرس
    به‌دنبال مصرف زياد گوشت قرمز و چربي مفاصل درد مي‌گيرند و نقرس ايجاد مي‌شود. سيب مانع از تشكيل اسيداوريك در بدن مي‌شود، اسيدهاي ادراري را افزايش داده و متعاقبا از درد مفاصل و نقرس جلوگيري مي‌كند.
    مسواك طبيعي می‌خواهید؟
    سيب به‌دليل داشتن بافت خاص، مانند مسواك دندان‌ها را پاك كرده و ذرات باقي‌مانده بين دندان‌ها را ازبين مي‌برد درنتيجه از فعاليت باكتري‌ها روي دندان‌ها جلوگيري كرده و از پوسيدگي دنداني پيشگيري مي‌كند. ويتامين‌c موجود در سيب، از ايجاد بيماري‌هاي لثه‌اي جلوگيري مي‌كند. اسيدهاي طبيعي موجود در سيب، باكتري‌هاي دهان را ازبين مي‌برند كه اين خاصيت در‌مورد سيب‌هاي ترش بيشتر است. به‌علاوه بافت‌ خاص سيب، باعث مي‌شود فك به حركت درآيد و ‌حين جويدن عضلات فك تقويت شوند.
    دشمن دیابت را می‌شناسید؟
    پكتين موجود در سيب به تنظيم قند خون كمك مي‌كند. جذب پكتين در‌دستگاه گوارش حالت ژل‌‌مانند شده و سطح قند‌خون را‌ به آرامي بالا مي‌برد، قند موجود در سیب را مي‌توان ازجمله 2دسته قندهايي كه ‌شاخص گلايسميك (نشان‌دهنده ميزان افزايش قندخون بعد از مصرف غذا) بالايي دارند، قرار داد كه براي افراد ديابتي‌ بسيار مفيد‌ند.
    با پوست بخوريد
    تركيبات پوست سيب اثرات ضد‌سرطاني دار‌د. به‌علاوه‌ خوردن سيب با پوست سبب بالا نگه‌داشتن قند‌خون به‌مدت مشخص‌شده و در‌نتيجه فرد مدتي احساس سيري مي‌كند.
    سير؛ تندرستی و زندگی
    گفته مي‌شود سير به‌دليل خواص درماني زيادي كه دارد سر سفره هفت‌سين قرار مي‌گيرد. در‌گذشته بردگاني كه اهرام مصر را ‌‌مي‌ساختند، براي مراقبت از خود ‌در‌برابر بيماري‌هاي مختلف سير مصرف مي‌كردند. همچنين فرانسوي‌ها براي جلوگيري از مرگ ناشي از طاعون، عصاره سير را به‌كار مي‌برند. حضرت محمد(ص) فرمودند: «سير بخوريد، زيرا 70نوع بيماري را شفا مي‌دهد؛ ولي درحالي كه سير خورده‌ايد، بر مسجد و اماكن عمومي نرويد.» ابوعلي‌سينا در كتاب قانون اشاره كرده: «‌در عجبم كه چرا سير را من‌من (واحد‌) مي‌فروشند؛ اما طلا را مثقال مثقال!»
    کلسترول‌تان بالاست؟
    مصرف سير ‌كاهش‌دهنده سطح كلسترول خون و تاثير كوتاه‌مدتي بر ‌كاهش چربي خون دارد.
    سلامت قلب‌تان مهم است؟
    همچنين سير مي‌تواند از تجمع پلاكت‌هاي خون و به‌دنبال آن ايجاد لخته ‌در عروق و قلب پيشگيري كند.
    آنتی‌اکسیدان لازم دارید؟
    تركيبات آليسين سير، تركيبات آنتي‌اكسيداني فعالي در ريشه گياه سيرند.
    قند‌خون دارید؟
    سير قند‌خون را كاهش مي‌دهد و براي بيماران ديابتي مفيد است.
    ورم معده کلافه‌تان کرده؟
    سير در ‌درمان نفخ شكم، ورم روده و از بين‌ بردن كرم‌هاي روده‌اي مفيد است.
    خوب نفس بکش
    سير مي‌تواند به‌عنوان محرك پوستي و خلط‌آور در التهابات و ناراحتي‌هاي تنفسي استفاده شود.
    دستگاه گوارش‌ات را تمیز کن
    اسانس سير شامل گوگرد است و بوي تندي دارد كه نقش آنتي‌بيوتيكي در دستگاه گوارش دارد.
    اثرات ضدسیگار
    ‌سير اثرات نيكوتين سيگار را برطرف كرده‌ و ناراحتي‌هاي قلبي و هاضمه‌اي ناشي از استعمال سيگار را قابل تحمل‌تر مي‌كند.
    نکات مصرف سیر
    زياده‌روي در مصرف سير، سبب سردرد و ضعف در ‌سيستم بينايي مي‌شود. بيمار‌اني كه دارو‌‌هاي ضدانعقاد مصرف مي‌كنند بايد در‌ مصرف سير احتياط داشته باشند. به‌علاوه بيماراني كه جراحي در پيش دارند، از 6 تا 15روز قبل از جراحي بايد مصرف سير را كنار بگذارند، زيرا مصرف سير، خونريزي را طولاني‌تر مي‌كند. تركيبات اثر‌بخش سير با حرارت از بين مي‌رود، پس بهتر است سير به‌صورت تازه مصرف شود.
    برای بوي سير چاره‌ای وجود دارد؟
    مواد شيميايي سير در‌ خون جذب شده و تا زماني كه از بدن دفع نشوند، دهان شخص را بد بو مي‌كنند، اما براي ازبين ‌بردن بوي سير، مي‌توانيد آن را خرد كرده و در ‌شير بريزيد.


    سنجد؛نماد زایش
    سنجد
    از زمان‌هاي بسيار قديم جزء خوراكي‌های‌ ايرانيان بوده و در اعياد سنتي به آن توجه خاصي مي‌شده ‌و در طب سنتي هم جايگاه ويژه‌اي داشته است، به‌همين دليل جزء خوراكي‌های شفابخش هفت‌‌سين قرار گرفته است. ريشه، چوب، پوست و ميوه سنجد داراي خواص دارويي و صنعتي متفاوتي ازجمله صنايع غذايي، بهداشتي، دارويي و عطرسازي است. قسمت گوشت سنجد آردي شامل گلوكز و فروكتوز و 7نوع چربي اشباع و غيراشباع است.
    دوست لثه‌ها
    از سنجد براي درمان‌ بيماري‌هاي دهان و دندان، لثه، اسهال، زخم‌هاي معده و جلوگيري از خونريزي استفاده مي‌شود.
    لاغری با سنجد؟
    ميوه سنجد كم‌كالري است و براي معده مفيد است.
    کودکت اسهال دارد؟
    جوشانده برگ سنجد براي درمان اسهال كودكان سودمند است. ميوه سنجد طبيعت سرد دارد، در نتيجه ايجاد يبوست مي‌كند. آرد و هسته آسياب شده سنجد نيز يبوست ايجاد مي‌كند.
    زردی‌ات را به سنجد بسپار
    سنجد در درمان تب و لرز و بيماري‌هاي تنفسي و زخم ريه، بيماري‌هاي كبدي و زردي و يرقان كارايي دارد.
    آرامش پوست و مو
    سنجد پخته به‌همراه روغن‌زيتون، درد مفاصل و خارش پوست را آرام كرده و رشد موها را تقويت مي‌كند.
    چه می‌کند این سنجد جوشیده
    جوشاندن گل سنجد‌ در‌ درمان بيماري‌هاي فلج، كزاز، قلبي، ريوي و تنگي‌نفس مفيد است و معده و كبد را تقويت كرده و ‌گاز معده را از بين خواهد برد.
    ادرار به اندازه
    عرق شكوفه سنجد‌ ضد‌نفخ معده، تقويت‌كننده پوست، سيستم عضلاني و مانع از تكر‌ر ادرار است.
    با سبزی لاغر شوید
    خوردن سبزيجات پيش از غذا به‌دليل داشتن حجم بالا و كالري كم، سبب كاهش اشتها و پرخوري مي‌شود، درنتيجه عامل موثري در كاهش وزن محسوب مي‌شود
    ‌‌سبزي؛ نماد خرمي و شادابي
    سبزيجات انواع مختلفي دارند كه به‌‌دليل خواص سلامت‌بخش زياد همچنين نشانه‌اي از طراوت و سرسبزي سرسفره هفت‌سين قرار مي‌گيرند. فوليك اسيد، ويتامينC و رنگ‌هايي ازقبيل لوتئين‌ و بتاكاروتن همه در اين گياهان سالم گنجانده شده‌‌اند.
    جنگجویان سرطانی
    سبزيجات برگ سبز تيره به‌عنوان جنگجويان سرطاني شناخته شده‌اند.
    کدام سرطان‌ها خاموش می‌شوند؟
    كاروتنوئيدها از انواع سرطان‌ها (سينه، پروستات، ‌پوست، ريه و معده) جلوگيري مي‌كنند.
    فولات: خطر ابتلا به سرطان لوزالمعده را به‌شدت كاهش مي‌دهد.
    فيبر: ‌فيبر سبزيجات از ابتلا به سرطان كولن ‌جلوگيري كرده همچنين هضم و دفع تركيبات بي‌مصرف غذاها را آسان‌تر مي‌كند.

    تقویت قلب
    چربي كم و فيبر بالاي سبزيجات، آنها را غذاهايي مناسب براي سلامت قلب كرده‌اند. به‌علاوه پتاسيم در تنظيم فشارخون و عملكرد بهتر قلب موثر است.
    توصیه به دیابتی‌ها
    منيزيم سبزيجات، سبب تنظيم مقدار قندخون شده و به‌همين دليل سبزيجات انديس گلاسيمي پاييني دارند و براي بيماران ديابتي اكيدا توصيه مي‌شوند.
    تیزبین شو
    گزانتين و لوتئين سبزيجات، نقش ضدسرطاني و حفاظتي در برابر بيماري‌هاي سيستم بينايي دارند.
    بقای نسل
    بتاكاروتن سبزيجات در بدن به ويتامين‌A تبديل مي‌شود؛ اين ويتامين براي دستگاه تناسلي و فرزندآوری بسيار مفيد است.
    رفاقت با ریه‌ها
    در هندوستان، از روغن هسته سنجد شربتي غليظ تهيه مي‌شود كه براي درمان زكام و ناراحتي‌ها و عفونت‌هاي ريوي كاربرد دارد.
    حتی هسته سنجد هم خاصیت دارد؟
    مخلوط آسياب ‌شده قسمت آردي و هسته سنجد در درمان آرتروز، اسهال، بيماري‌هاي صفرا‌وي، زخم روده، سرفه‌هاي شديد و سردرد، بسيار مفيد است.
    سركه؛ نماد پذيرش ناملايمات
    سركه به‌عنوان ‌طعم‌دهنده و نگهدارنده در سالادها، ترشيجات و انواع شور استفاده مي‌شود. سركه از ميوه‌هايي مانند انگور، كشمش، سيب و ديگر ميوه‌هاي قندي همچنين از سبزيجاتي مانند سيب‌زميني و غلات حاوي مالت تهيه مي‌شود.

    تحریک اشتها
    سركه حاوي ويتامين و املاح زيادي است كه به‌عنوان طعم‌دهنده و محرك اشتها شناخته شده است. اين مايع مي‌تواند شيره‌ها و آنزيم‌هاي گوارشي را افزايش داده و هضم گوشت ديگر ‌غذاها را تسريع كند.
    رقیق‌کننده خون
    سركه طبيعي و دست‌ساز خواص درماني گوناگوني دارد ازجمله رقيق‌كننده خون است.
    لبخند تمیز
    جرم دندان‌ها را از‌بين مي‌برد. سركه مي‌تواند دندان‌هاي‌تان را سفيد كند، به اين منظور، هر 15روز يك بار با سركه ‌مسواك بزنيد.
    مایع ضدباکتری طبیعی
    سركه مي‌تواند به نقش سم‌زدايي كبد كمك كند.
    کاهش چربی‌ها
    سركه چربي‌ها را تجزيه كرده و چربي ‌و LDL خون را پايين مي‌آورد.
    حلال قند‌خون
    خوردن كمي سركه بعد از غذا، به تنظيم سطح قند‌خون كمك مي‌كند.
    با سرکه سیراب می‌شوید
    سركه شيره نوعي نوشيدني‌ قديمي است كه خاصيت رفع عطش دارد.
    زیبایی با سرکه
    سركه ناراحتي‌هاي پوستي و آفتاب سوختگي‌ها را تسكين مي‌دهد. به از بين‌ بردن زگيل كمك کرده و ترك‌هاي پاشنه پا و دست‌ها را برطرف مي‌كند.
    سمنو؛ مظهر قدرت و مقاومت
    دسر سنتي ايراني است و از عصاره جوانه گندم تازه خرد شده و آرد سبوس‌دار درست مي‌شود. اين خوراك، شيريني طبيعي دارد و بدون هيچ‌گونه افزودني شيرين‌كننده تهيه مي‌شود. گاهي در پخت سمنو دانه‌هاي بادام هم (كه ‌نشانه بركت است) به آن اضافه مي‌شود.

    ویتامین‌گیری با سمنو
    سمنو حاوی ویتامین‌های‌A و E و B11 و B3 و B5 و B8 و B12 است. به‌علاوه سمنو فسفر ، روي، سلنيوم، آهن و مس دارد که برای بدن لازم است.
    اگر باردار هستید
    سمنو شير مادر را افزايش مي‌دهد. سمنو درد و ناراحتي‌هاي هنگام زايمان را هم كاهش مي‌دهد.
    سماق؛ نماد صبر
    ميوه‌هاي سماق ابتدا گس و پس از رسيدن ترش مي‌شوند، بعد از چيدن ميوه‌ها، آنها را كوبيده و آسياب كرده و با غذا مصرف مي‌كنند. سماق گياهي با طبيعت سرد و خشك است. افراد سردمزاج نبايد سماق ميل كنند يا در صورت استفاده به‌همراه خوراكي‌هاي طبع گرم‌ مصرف كنند.
    میکروب‌کشی
    سماق خاصيت ضدميكروبي دارد. تصفيه‌كننده خون و دفع‌كننده مواد سمي از خون است.
    جنگ با سرطان
    سماق حاوی آنتي‌اكسيدان است و درنتيجه خاصيت ضد سرطاني دارد.
    مفید برای دیابت
    سماق از واكنش تركيبات قندي با پروتئين‌هاي حياتي بدن جلوگيري مي‌كند؛ درنتيجه براي بيماران ديابتي مفيد است.
    یک مسکن واقعی!
    سماق مسكن دندان‌درد است. به‌علاوه تقويت‌كننده لثه‌ها بوده و جوشانده سماق براي التهابات گلو و دهان مفيد است.

    خواص گوارشی
    سماق از‌بين ‌برنده حالت تهوع و بي‌اشتهايي و محرك اشتهاست. همچنین تقويت‌كننده دستگاه گوارش‌ است، تانن فراوان داشته و براي معده خاصيت قابض دارد.
    خون و خونریزی
    سماق خونريزي‌هاي بين قاعدگي را كاهش مي‌دهد. محلول گرد سماق با آب از خونريزي‌هاي داخلي به‌علاوه از غليظ ‌شدن خون جلوگيري مي‌‌كند.