1. این پایگاه به ثبت ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران رسیده است.

    مهمان عزیز سپاس بابت بازدید شما از تالار گفتگوی دهه هفتادی ها.

    عضویت در انجمن رایگان بوده و برای عموم باز میباشد . با صرف 30 ثانیه یکی از اعضای دهه هفتادی ها شوید .

خواص سلامتی روغن نارگیل

شروع موضوع توسط Niloufar ‏May 7, 2015 در انجمن خواص خوراکی ها

  1. روغن نارگیل برای تسکین آفتاب سوختگی



    روزهای گرم تابستان و سودای برنزه شدن در پیش است. اما خیلی از افراد بی دقتی می کنند و به جای برنزه شدن، پوست خود را جزغاله می کنند.


    اگر دچار آفتاب سوختگی شدید و ژل (شیره برگ) آلوئه ورا دم دست نداشتید، می توانید از روغن نارگیل برای تسکین و مرطوب کردن پوستتان استفاده کنید.



    روش استفادهبرای تسکین پوست های آفتاب سوخته، یک تا دو قاشق غذاخوری روغن نارگیل را با چهار قطره عصاره گیاهی اسطوخودوس مخلوط کرده و روی قسمت های سوخته و قرمزشده به آرامی بمالید.


    اگر عصاره ی گیاهی در اختیار نداشتید، از روغن نارگیل خالص برای ماساژ استفاده کنید.

     
    *ĦØRÂ* از این پست تشکر کرده است.
  2. روغن نارگیل؛ شیرپاک کن طبیعی برای پوست های حساس



    روغن نارگیل یک شیرپاک کن طبیعی است، چون به خوبی مواد آرایشی را با بدون آسیب به پوست پاک می کند.


    این روغن برای افرادی که پوست حساسی دارند بسیار مفید است و باعث هیدراته شدن (تامین آب و رطوبت) پوست می شود.


    افرادی که پوست های چربی دارند نیز می توانند از این روغن استفاده کنند.


    اما بهتر است در گام اول با احتیاط شروع کنید و اگر استفاده از این روغن باعث چرب تر شدن پوست یا جوش زدن نشد، می توانید با خیال راحت از آن استفاده کنید.


    روش استفاده
    پوست خود را با آب ولرم خیس کنید. سپس به اندازه یک فندق، روغن نارگیل را با حرکات دایره ای روی پوست خود بمالید.

    این کار علاوه بر نرم کردن پوست صورت باعث از بین رفتن بقایای ماده آرایشی از روی پوست می شود.


    در نهایت نیز می توانید به کمک یک گلوله پنبه ای مرطوب و در صورت لزوم آب، روغن باقیمانده را پاک کنید.
     
  3. روغن نارگیل برای تغذیه ی موها

    روغن نارگیل باعث تغذیه ی عمقی مو شده و برای تمام انواع موها مناسب است.


    فرقی نمی کند موهای شما نازک، خشک، فرفری و غیره باشد. شما می توانید با استفاده از این روغن موهای خود را تغذیه کنید.



    روش استفاده
    روغن نارگیل را به عنوان ماسک به موها بزنید. بهتر است ساقه ی موها را به این روغن آغشته کرده و از مالیدن آن به ریشه ی موها بپرهیزید، بخصوص اگر موهای چربی دارید.


    اجازه دهید ماسک به مدت 15 تا 20 دقیقه روی موهایتان بماند. بهتر است یک دستمال گرم به سرتان ببندید. در نهایت موها را با شامپوی روزانه خود شستشو دهید.


    اگر پوست پاها و بخصوص پاشنه هایتان خشک می شود نیز می توانید این روغن را به پوست زده و جوراب بپوشید تا پوست نرم و لطیف شود.
     
  4. روغن نارگیل برای جوان ماندن مغز
    داشتن رژیمی سرشار از اسیدهای چرب با زنجیره ی متوسط مانند روغن نارگیل می تواند علایم پیری مغز را به تاخیر بیاندازد.


    نتایج بررسی های محققان دانمارکی که در سال 2014 به چاپ رسیده است نشان می دهد که مصرف روغن نارگیل می تواند در پیشگیری از ابتلا به بیماری های تخریب کننده سلول های عصبی مانند آلزایمر و پارکینسون موثر باشد.
     
  5. روغن نارگیل برای سلامت قلب

    در بین خانواده ی اسیدهای چرب، اسیدهای چرب اشباع شده که در گوشت قرمز، لبنیات پرچرب و غیره هستند شهرت بدی پیدا کرده اند. به خاطر اینکه زیاده روی در مصرف این مواد غذایی باعث بروز برخی اختلالات مانند بیماری های قلبی عروقی می شود.


    توصیه می کنیم که مصرف امگا3 ، امگا 6 و امگا 9 را در الویت برنامه ی غذایی خود بگذارید.


    روغن نارگیل بر خلاف گوشت قرمز، محصولات لبنی یا روغن پالم حاوی اسیدهای چرب اشباع شده ای به نام اسید لوریک است. این ترکیبات جزو اسیدهای چرب با زنجیره ی متوسط هستند که به شیوه ای متفاوت جذب بدن می شوند.


    محققان با مقایسه ی اثرات اسید لوریک و دیگر اسیدهای چرب اشباع شده ی دیگر به این نتیجه رسیدند که اسید لوریک تاثیر مثبتی در کنترل نسبت کلسترول کل و کلسترول خوب یعنیHDL دارد.


    در واقع در حین هضم غذا، این اسیدهای چرب تاثیری در افزایش کلسترول بد خون ندارند.


    نتایج پژوهشی که در سال 2003 در American Journal of Clinical Nutrition به چاپ رسیده است نشان می دهد که اسیدلوریک باعث افزایش کلسترول خوب خون نیز می شود.


    در دهه های 80 و 90 میلادی، محققان مشاهده کرده بودند افرادی که در جنوب اقیانوس آرام زندگی می کنند و روغن نارگیل بیشتری مصرف می کنند، به ندرت دچار بیماری های قلبی عروقی و یا سکته مغزی می شوند.
     
  6. روش های استفاده از روغن نارگیل در آشپزخانه
    روغن نارگیل در دمای اتاق بیشتر به حالت جامد است.


    برای پخت و پز می توانید از آن به جای کره یا روغن زیتون استفاده کنید.


    این روغن نقطه ی دود خوبی دارد، اما نباید در دمای بیش از 180 درجه استفاده شود.


    طعم ملایم این روغن برای تهیه ی مرغ و ماهی هایی مانند ماهی آزاد مناسب است.


    در شیرینی پزی نیز می توانید روغن نارگیل را با شیوه ی حرارت غیرمستقیم آب کرده و استفاده کنید.


    این روغن برای تهیه ی کیک و مافین و غیره مناسب است.


    شما می توانید از این روغن در ترکیب با پوره ی بادام، فندق، بادام هندی و غیره نیز استفده کنید.


    در این صورت می توانید به جای صد گرم کره، از سه چهارم روغن نارگیل و یک چهارم پوره مغزهای اشاره شده استفاده کنید.