1. این پایگاه به ثبت ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران رسیده است.

    مهمان عزیز سپاس بابت بازدید شما از تالار گفتگوی دهه هفتادی ها.

    عضویت در انجمن رایگان بوده و برای عموم باز میباشد . با صرف 30 ثانیه یکی از اعضای دهه هفتادی ها شوید .

// خواص خوراکی ها //

شروع موضوع توسط mashal ‏May 2, 2016 در انجمن خواص خوراکی ها

  1. mashal

    mashal ✔❤ مهســــــا ❤✔ همراه انجمن

    6,194
    10,263
    42,475
    خواص خیار

    خیاریکی از میوه‌های مفید و سالم است که به سادگی بدن را خنک و هیدراته می‌کند. این میوه‌ی سرشار از آب برای مراقبت از کلیه‌ها و پوست مفید است، میزان چربی خون را کنترل کرده و به کاهش وزن کمک می‌کند.
    هوا که رو به گرم شدن می‌رود میل به مصرف میوه‌های آبدار و خنک نیز افزایش پیدا می‌کند.

    برای مشاهده لینک ها لطفا ثبت نام کنید و یا اگر حساب کاربری دارید وارد شوید

    یکی از میوه‌های مفید و سالم است که به سادگی بدن را خنک و هیدراته می‌کند. این میوه‌ی سرشار از آب برای مراقبت از کلیه‌ها و پوست مفید است، میزان چربی خون را کنترل کرده و به کاهش وزن کمک می‌کند. اگر می‌خواهید بیشتر با این یار دیرین آبدوغ خیار آشنا شوید مطالعه‌ی این مطلب را از دست ندهید.


    •خیار در یک نگاه
    همه‌ی متخصصان حوزه‌ی سلامت بر این عقیده هستند که سبزیجات سرشار از مواد مغذی بوده و بدن را در برابر انواع مختلف بیماری‌ها محافظت می‌کنند. خوشبختانه امروزه خیار در اکثر مناطق جهان کشت و مصرف می‌شود و از ارزش بالایی برخوردار است. در سرتاسر جهان خیار با اشکال، رنگ‌ها و اندازه‌های مختلف وجود دارد. اما به طور کلی این میوه‌ی مفید سرشار از آب، فیبرها، ویتامین‌ها و دیگر ترکیبات فوق العاده برای سلامتی است. امروزه در هر فصلی از سال می‌توانید خیار را از بازار میوه و تره بار خریداری کنید و از آن در تهیه‌ی انواع سالادها، اسموتی‌ها و آبدوغ خیار محبوب روزهای گرم استفاده کنید. در ادامه 12 دلیل خوب برای گنجاندن خیار در برنامه‌ی غذایی‌تان را ذکر می‌کنیم. لطفاً با ما همراه باشید.

    •خیار برای کاهش وزن
    افرادی که قصد دارند رژیم غذایی خود را بهبود دهند و چند کیلوگرم وزن کم کنند می‌توانند به خیار به عنوان یک مکمل لاغری اعتماد کنند. می‌پرسید چرا؟ چون این میوه سرشار از آب بوده و کالری اندکی دارد. می‌توان گفت که یک لیوان خیار فقط 13 کالری به بدن می‌رساند و در ازای این میزان اندک، فیبر و ترکیبات آنتی اکسیدانی قوی‌ای را وارد بدن می‌کند. این ترکیبات مفید خیار باعث بهبود گوارش و تمام عملکردها در بدن شده و در کاهش وزن دخالت می‌کنند. مصرف این میوه موجب احساس سیری شده و برای کنترل اضطراب و اختلالات مربوط به تغذیه مؤثر است.

    •خیار برای هیدراته کردن بدن
    هیدراته شدن بدن یعنی تأمین آب آن. خیار حاوی میزان زیادی آب و املاح معدنی است. به همین دلیل نیز مصرف آن با علائم مربوط به دهیدراته شدن بدن یعنی کم آبی آن مقابله می‌کند. شما می‌توانید در فصل گرما از خیار برای افزایش آب بدنتان بهره ببرید.

    •خیار برای سم زدایی از بدن
    مصرف خیار به صورت میوه یا آب آن یک روش ساده برای از بین بردن سموم بدن است. این میوه باعث تحریک عملکرد ارگان‌های تصفیه کننده‌ی بدن می‌شود و به این ترتیب نیز سموم را از خون خارج می‌سازد.

    •خیار مفید برای مفاصل
    خیار حاوی میزان چشمگیری سیلسیوم است که دوست مفاصل محسوب می‌شود. این ترکیب باعث تقویت بافت‌های متصل کننده شده و خطر مشکلات جدی تری مانند نقرس یا آرتریت را کاهش می‌دهد.

    •خیار برای کاهش میزان کلسترول خون
    این روزها خیلی از افراد از بالا بودن کلسترول خونشان ابراز نگرانی می‌کنند. خوشبختانه خیار سرشار از آب است میزان استرول بالای آن می‌تواند راهی برای مقابله با کلسترول بالا باشد. البته نمی‌توان صرفاً با خیار به جنگ چربی خون رفت. اما می‌توانید در چهارچوب یک رژیم غذایی سالم از این میوه نیز برای کنترل کلسترول خونتان استفاده کنید. خیار مانع از اکسایش رگ‌ها شده و احتمال بسته شدن آن‌ها را کاهش می‌دهد.

    •خیار برای مقابله با یبوست
    فیبرهای طبیعی و میزان بالای آب خیار باعث تحریک حرکات روده شده و یبوست را کاهش می‌دهد. مصرف این میوه باعث بهبود روند هضم غذا شده و مدفوع را لیز می‌کند تا راحت‌تر در روده‌ها حرکت کرده و دفع شود.

    •خیار برای تحریک احیای سلول‌های پوستی
    خیار حاوی ویتامین E است و این ویتامین قدرت تنظیم pH طبیعی پوست را دارد. در واقع خیار یک درمان طبیعی برای مقابله با آفتاب سوختگی محسوب می‌شود و در تسکین جای زخم و بهبود آن مؤثر عمل می کند. آنتی اکسیدان های موجود در خیار باعث احیای سلولی و کاهش آسیب‌های ناشی از رادیکال‌های آزاد می‌شوند.

    •خیار باعث بهبود سلامت کلیه‌ها
    خیار و آب آن برای مقابله با احتباس آب و دفع ترکیباتی که باعث بروز سنگ کلیه می‌شوند مفید است. شما می‌توانید از قدرت این میوه برای کاهش اسید اوریک‌تان استفاده کنید. حتماً می‌دانید که بالا بودن اسید اوریک باعث بروز بیماری‌های جدی می‌شود.

    •خیار برای سلامت موها و ناخن‌ها
    در حوزه‌ی زیبایی، خیار بسیار مؤثر عمل می‌کند. میزان بالای سیلسیوم و گوگرد این میوه باعث تقویت موها و ناخن‌ها می‌شود. این ترکیبات باعث بلند شدن موها و ناخن‌ها در سلامت کامل می‌شوند و آن‌ها را براق و مستحکم می‌سازند.
    •خیار برای مقابله با بوی بد دهان
    ترکیبات موجود در خیار با باکتری‌های ایجاد کننده عفونت‌های دهانی و نفس بدبو مقابله می‌کند. اگر به مدت 15 تا 20 دقیقه خیار بجویید لثه‌هایتان خنک شده و بیماری و عفونت از آن‌ها دور می‌شود.

    •خیار برای تنظیم فشار خون
    فیبرها، منیزیم و پتاسیم موجود در خیار برای تنظیم فشار خون مؤثر عمل می کند. شما می توانید فشارخون بالا و فشارخون پایین را به کمک خیار و با طبیعی‌ترین روش کنترل کنید.

    •خیار ضدسرطان است
    خیار حاوی ترکیباتی است که باعث پیشگیری از برخی سرطان‌ها می‌شوند. در واقع می‌توان گفت که مصرف منظم خیار باعث کاهش سرطان سینه، سرطان تخمدان، سرطان رحم و سرطان پروستات می شود.
    با توجه به خواصی که در خیار جمع شده است بی دلیل نیست که این میوه سومین سبزی کشت شده در جهان است. پس، از این میوه‌ی مفید غافل نشوید.
     
    Admin از این پست تشکر کرده است.
  2. mashal

    mashal ✔❤ مهســــــا ❤✔ همراه انجمن

    6,194
    10,263
    42,475
    خواص پیاز
    پیاز
    سرشار از مواد مغذی است. این ماده اگرچه کالری اندکی دارد اما مواد مغذی فراوانی همچون ویتامین‌ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان را در خود دارد. یک پیمانه پیاز خرد شده به طور تقریبی ۶۴ کالری، ۱۵ گرم کربوهیدرات، ۰ گرم چربی،۳ گرم فیبر، ۷ گرم قند، دو گرم پروتئین دارد. این ماده همچنین حاوی ویتامین C ، B6 و منگنز است. پیاز حاوی مقادیر اندکی از کلسیم، آهن، فولات، منیزیم، سولفور، فسفر و پتاسیم است.
    پیازبخشی از خانواده آلیوم از سبزیجات و گیاهان است که در این خانواده سیر، پیازچه و تره فرنگی نیز قرار دارد. گیاهان و سبزیجات موجود در این خانواده برای قرن‌های متمادی نه تنها به خاطر خواص و ویژگی‌های منحصر به فرد آن بلکه به خاطر خواص درمانی کشت می‌شد. پیاز اندازه، شکل ، رنگ و طعم متفاوتی دارد. متداول‌ترین نوع پیاز، پیاز قرمز و سفید است. طعم پیاز نیز از شیرین به تلخ تغییر پیدا می‌کند.
    اطلاعات تغذیه‌ای پیاز:
    پیاز سرشار از مواد مغذی است. این ماده اگرچه کالری اندکی دارد اما مواد مغذی فراوانی همچون ویتامین‌ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان را در خود دارد. یک پیمانه پیاز خرد شده به طور تقریبی ۶۴ کالری، ۱۵ گرم کربوهیدرات، ۰ گرم چربی،۳ گرم فیبر، ۷ گرم قند، دو گرم پروتئین دارد. این ماده همچنین حاوی ویتامین C ، B6 و منگنز است. پیاز حاوی مقادیر اندکی از کلسیم، آهن، فولات، منیزیم، سولفور، فسفر و پتاسیم است.
    مزایای پیاز برای سلامتی:
    مصرف انواع مختلفی از سبزیجات و گیاهان می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌ها را کاهش دهد. مطالعات انجام شده نشان می‌دهد مصرف موادی همچون پیاز می‌تواند خطر ابتلا به چاقی، دیابت و بیماری قلبی را کاهش دهد.
    سرطان:
    سبزیجاتی که در خانواده آلیوم قرار دارند می‌توانند خطر ابتلا به سرطان به خصوص سرطان معده و روده را کاهش دهند. مزایای این گیاهان معمولا به خاطر وجود ترکیبات سولفوری است. اگرچه مکانیسم دقیق این ترکیبات هنوز مشخص نیست اما فرضیه‌ها بر این است که پیاز حاوی موادی است که مانع از رشد تومورها می‌شود. پیاز همچنین منبع خوبی از آنتی اکسیدان و ویتامین C است که به بدن کمک می‌کند در برابر رادیکال‌های آزاد مبارزه کند.
    سرطان روده:
    مصرف فیبر در رژیم غذایی می‌تواند خطر ابتلا به سرطان روده را کمتر کند.
    سرطان پروستات:
    در یک مطالعه منتشر شده توسط مجله موسسه ملی سرطان ،رابطه بین سبزیجات قرار گرفته در خانواده آلیوم و سرطان پروستات مورد بررسی قرار گرفته است. این مطالعات نشان می‌دهد که مصرف سبزیجات این گروه می‌تواند خطر ابتلا به سرطان پروستات را کاهش دهد.
    سرطان معده و مری:
    مصرف مکرر سبزیجات خانواده آلیوم، می‌تواند خطر ابتلا به سرطان معده و مری را کاهش دهد.مطالعات مختلف نشان می‌دهد مصرف این سبزیجات تاثیر بسیار موثری بر روی سرطان دارد.
    خواب و خلق وخو:
    فولاتی که در پیاز یافت می‌شود می‌تواند در درمان و پیشگیری افسردگی موثر باشد. اینکار معمولا از طریق جلوگیری از تشکیل هموسیستئین اضافی در بدن انجام می‌شود. هموسیستئین اضافی با تولید هورمون‌های خوب همچون سروتونین ، دوپامین و نوراپی نفرین تداخل ایجاد می‌کند.
    پوست و مو:
    مصرف مقدار کافی از ویتامین C می‌تواند به تشکیل کلاژن کمک کند و ساختار خوبی به پوست و مو بدهد.
    چگونه پیاز را در رژیم غذایی خود بگنجانیم؟
    به دنبال پیازهای محکم و تازه باشید. معمولا پیاز می‌تواند طعم خوبی به غذاهای مختلف بدهد. شما می‌توانید پیاز را به صورت سرخ شده، تفت داده شده یا گریل شده مصرف کنید.
    خطرات احتمالی پیاز برای سلامتی:
    داشتن یک الگوی تغذیه‌ای کامل برای پیشگیری از بیماری‌ها و دست یافتن به سلامت کلی بدن مفید است. به جای اینکه تنها بر روی یک ماده غذایی تمرکز کنید بهتر است در رژیم غذایی خود از انواع مختلف مواد استفاده کنید.
     
    Admin از این پست تشکر کرده است.
  3. mashal

    mashal ✔❤ مهســــــا ❤✔ همراه انجمن

    6,194
    10,263
    42,475
    خواص تخم مرغ
    تخم مرغ
    نه تنها خوشمزه است- بلکه می توانند خلق و خوی تان را بهبود دهد، به ماده ی خاکستری مغزتان قوت بدهد و حتی در برابر سرطان مقاوم تان کند.
    بیشتر امریکایی ها بر اساس این تئوری پرورش یافته اند که تخم مرغ سرشار از کلسترولی است که عروق را مسدود می کند و خوردن آنها یقیناً بیماری عروق قلبی را افزایش می دهد. اما هنگامی که محققان دانشگاه ویک فورست بعضی از برترین مطالعات علمی را بررسی کردند، ارتباطی بین مصرفتخم مرغو بیماری قلبی پیدا نکردند. در حقیقت، بیشتر کارشناسان برجسته در حوزه ی سلامت، تخم مرغ را غذای کامل می دانند. سفیده و زرده ی تخم مرغ با هم فعالیت می کنند تا میزان زیادی از ویتامین های مهم، چربی های سالم، مواد معدنی کمیاب و مواد مغذی دیگر را برای شما فراهم کنند- همه در یک بسته ی مناسب و کم کالری.فهرست ذیل را بخوانید تا 7 دلیل دیگر برای برگرداندن تخم مرغ به منوی غذایی تان را ببینید.

    1. بهبود سریع خلق و خوی
    خبر خوب تخم مرغ حاوی ترکیب مفید اسیدهای چربی امگا 3، روی، ویتامین های ب و ید است- این ها مواد مغذی هستند که با هم فعالیت می کنند تا با خستگی مقابله کنند و بدخلقی را از بین ببرند.
    نکته ی مفید فریب تخم مرغ های فضای آزاد را نخورید. مرغ ها ممکن است هنوز هم در درون انبار قرار بگیرند ( ولی حداقل نه در قفس های کوچک)

    2. سیستم عضلانی تان را تقویت می کند
    خبر خوب تخم مرغ یکی از بهترین منابع غذایی طبیعت است، که دارای پروتئین محافظ عضله است که در یک غذای کم کالری قرار گرفته است. ویتامین ب 12 موجود در تخم مرغ نیز به انقباض ماهیچه کمک می کند- یک ضرورت برای مشتاقان باغبانانی.
    نکته ی مفید فریب واژه ی طبیعی روی جعبه ی تخم مرغ را نخورید. تخم مرغ های طبیعی می توانند از مرغ هایی باشند که آنتی بیوتیک و خوارکی های دستکاری شده ی ژنتیکی، مصرف می کنند، دو ماده ی ممنوع در تخم مرغ های اورگانیک.

    3. مقاومت در برابر سرطان
    خبر خوب طبق یک مطالعه ی جدید، زنانی که میزان بالایی کولین مصرف می کنند- یک ماده مغذی که در تخم مرغ یافت می شود- 24 درصد کمتر احتمال دارد به سرطان سینه مبتلا شوند. یک تخم مرغ بزرگ حدود 30 درصد کولین مجاز در جیره ی غذایی پیشنهادی تان. را دارا می باشد.
    نکته ی مفید بیشتر کولین ها در زرده ی تخم مرغ جمع شده اند. پس مطمئن باشید تمام تخم مرغ را در املت مخلوط کنید.

    4. ذهن تان را تقویت می کند
    خبر خوب کولین موجود در تخم مرغ، به هنگام افزایشِ رها شدنِ استیل کولین، کمک می کند حافظه تان را قوی نگه دارید یک انتقال دهنده ی عصبی که به مغزتان کمک می کند اطلاعات را ذخیره کند و بهتر به یاد بیاورد. تخم مرغ هایی که از مرغ های پرورش یافته در مراتع طبیعی به دست می آیند نیز حاوی اسیدهای چرب امگا 3 بیشتری هستند که به تقویت مغزتان کمک می کند.
    نکته ی مفید کشاورزی را پیدا کنید که پرندگان را در مراتع و با مکمل های خوراکی ارگانیک پرورش می دهد.
    مرغ هایی که در چمن زار پرورش میابند تخم مرغ هایی تولید می کنند که دارای مقادیر زیادی ویتامین ای است- ویتامینی که با باور دانشمندان شما را از ابتلا به بیماری آلزایمر محافظت می کند.

    5. دیدتان را بهتر کنید
    خبر خوب تخم مرغ منبع غنی از لوتئین و زیگزانتین است آنتی اکسیدان ّهایی که جلوی دژنراسیون ماکولا و آب مروارید را می گیرد- فقط اطمینان حاصل کنید که زرده ی تخم مرغ را می خورید.
    نکته مفید-برای یک وعده ی غذاییِ محافظ چشم خیلی قوی، کلم برگ یا اسفناجِ سرشار از لوتئین و زیگزانتین را در املت مخلوط کنید.

    6. لاغر شوید
    خبر خوب در این جا یک روش خوشمزه برای کاهش وزن وجود دارد. محققان دانشگاه ایالتی لوئیزیانا دریافتند هنگامی که افراد چاق حداقل 5بار درهفته تخم مرغ را به عنوان صبحانه به نان شیرینی حلقوی ترجیح می دهند، 65 درصد بیشتر وزن کم می کنند. و دانشمندان دانشگاه سنت لوییس کشف کردند که خوردن تخم مرغ در صبح باعث می شود کالری های کمتری در طول روز مصرف کنید.
    نکته مفید- برچسب های ارگانیک، مورد تأیید سلامت حیوانات و تأیید شده برای انسان بر روی تخم مرغ ها، استفاده ی مکرر از آنتی بیوتیک های غذایی به مرغ ّها را قدغن کرده اند.

    7. جلوی انقراض را بگیرید
    خبر خوب شما می توانید بر اساس تخم مرغی که برای خوردن انتخاب می کنید به حفظ نژادهای قدیمی مرغ کمک کنید. کشاورزی صنعتی معمولا از یک یا دو نژاد مرغ استفاده می کند- که گوناگونیِ گونه ها را تهدید می کند. خوشبختانه، تقاضا برای تخم مرغ های دارای نژاد اصیل موجی در نژادهای دیگر ایجاد می کند- بعضی نژادهایی که در معرض انقراض بوده یا هستند.
     
    Admin از این پست تشکر کرده است.
  4. mashal

    mashal ✔❤ مهســــــا ❤✔ همراه انجمن

    6,194
    10,263
    42,475
    خواص چای زعفران

    زعفران گیاهی است بومی اروپا و آسیا که اغلب به صورت خشک شده به عنوان ادویه و دم کرده استفاده می شود. همان طور که همه ی شما خوب می دانید این ادویه خیلی هم گران است
    دلیل آن هم این است که حدود 400 هزار کلاله ی گیاه زعفران، تنها یک کیلوگرم از این ادویه را در اختیار ما قرار می دهد.
    اگر چه زعفران اخیراً به دلیل گران بودن و آگاهی و شناخت مردم از دیگر گیاهان دارویی که علاوه بر این که خواص خوبی دارند و به اندازه ی زعفران هم گران نیستند، محبوبیت قبلی خود را از دست داده اما به هر حال این گیاه دارای خواص درمانی متعددی است که در ادامه برخی از آن ها را ذکر می کنم.
    کاهش درد قاعدگی:
    در سال های گذشته، زعفران به عنوان یک محرک برای تحرک قاعدگی در زنانی که عادت ماهیانه ی منظمی نداشتند، استفاده می شد. دم کرده ی گیاه زعفران هم چنین برای کاهش خون ریزی رحم، تسهیل خونریزی و کاهش درد ناشی از قاعدگی به کار برده می شود.
    البته این چای نباید توسط زنان باردار مصرف شود چرا که در تعدادی از تحقیقات دیده شده است که موجب سقط خود به خودی جنین می شود.
    ضد افسردگی:
    چای زعفران برای درمان افسردگی نیز استفاده می شود. گزارش شده است که دریافت مقدار زیادی از دم کرده و یا ادویه ی زعفران موجب احساس شادی و خوشحالی می شود.
    پیشگیری از سرطان:
    زعفران حاوی کاروتنوئیدها است و بر طبق یافته های علمی، این کاروتنوئیدها ایجاد واکنش های مختلفی در برابر کارسینومای سرطانی، توده های بدخیم سرطانی (سارکوما) و لوکمی در انسان ها می کنند.
    سلامت قلب:
    بر طبق مطالعات انجام شده، گزارش شده است که چای زعفران از تجمع کلسترول در رگ ها جلوگیری می کند و به این ترتیب از بیماری های قلبی جلوگیری می کند.
    تسکین دردهای شکمی:
    دم کرده ی زعفران برای دردهای متوسط تا شدید شکمی و قسمت فوقانی شکم موثر است. همچنین دردهای غشای روده ی بزرگ را نیز آرام می کند.
    کاهش فشار خون:
    دم کرده ی زعفران حاوی موادی است که به آن کروستین می گویند که فشار خون را پایین می آورد. به همین دلیل زعفران به پیشگیری از افزایش فشار خون کمک می کند.
    خلط آور:
    دم کرده ی زعفران موجب تحریک استفراغ و سرفه به منظور تسکین درد سینه، گلو و معده می شود.
    فواید دیگر:
    چای زعفران برای درمان بسیاری از بیماری ها مانند آسم، سرفه، خشکی پوست، حمله عصبی، گاز معده، سوزش سردل، بی خوابی و انزال زود رس مفید است.

    از دیگر فواید زعفران این است که موجب رشد موها ی پشت سر به صورت موضعی می شود.
     
    Admin از این پست تشکر کرده است.