1. این پایگاه به ثبت ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران رسیده است.

    مهمان عزیز سپاس بابت بازدید شما از تالار گفتگوی دهه هفتادی ها.

    عضویت در انجمن رایگان بوده و برای عموم باز میباشد . با صرف 30 ثانیه یکی از اعضای دهه هفتادی ها شوید .

تایپک مخصوی انواع غذاها با ماهی

شروع موضوع توسط MahD!ye ‏Jul 8, 2012 در انجمن خوراک دریایی

  1. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    میگو ژاپنی

    201a6d1a71379dffe1064aa7f426f4bd.
    ● مواد لازم برای خمیر:
    ▪ آرد گندم=۲۵۰ گرم(۲ پیمانه)
    ▪ تخم مرغ درشت=۱ عدد
    ▪ ماست غلیظ=۱ پیمانه
    ▪ شکر=۲/۱ قاشق سوپخوری
    ▪ جوش شیرین=۲/۱ قاشق مرباخوری
    ▪ پکینگ پادر=۱ قاشق مرباخوری
    ▪ روغن آب کرده=۲ قاشق سوپخوری
    ● طرز تهیه:
    ماست و شکر و کمی نمک و روغن آب کرده و تخم مرغ را مخلوط کرده،خوب هم می زنیم.جوش شیرین و پکینگ پادر و ماست را داخل این مایه ریخته،هم می زنیم تا تمام مواد مخلوط و یکنواخت شوند. آرد را کم کم داخل مایه می ریزیم و هم می زنیم تا مایه به صورت خمیر لطیفی که بدست نچسبد در بیاید؛در صورتیکه چسبندگی پیدا کرد کمی آرد اضافه می نماییم و خمیر را خوب مالش می دهیم. خمیر باید کاملا صاف و یکنواخت و لطیف بشود؛روی آن را می پوشانیم که ۲ تا ۳ ساعت بماند.فلس میگو درشت را می گیریم؛پشتش را با کارد تیزی چاک می دهیم و روده آن را خارج می کنیم. دقت می نماییم دم میگو قطع نشود. خمیر را به ۲ تا ۳ قسمت تقسیم می کنیم.کمی آرد روی میز می ریزیم و هر قسمت از خمیر را با نورد باز می کنیم تا به شکل ورقه نازک در بیاید. با دهانه استکان دایره های کوچکی از خمیر برمی داریم و سر میگو را وسط دایره خمیر می گذاریم و اطرافش را به طرف دم جمع می نماییم و فشار می دهیم تا میگو کاملا در خمیر پوشیده شود و دم آن بیرون بماند. دور دم را فشار می دهیم که خمیر باز نشود و کاملا صاف گردد.تمام میگو ها را بدین شکل آماده می کنیم. روغن مایع فراوان را در ظرف مناسبی می ریزیم و روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا داغ شود ولی دود نکند. یک ردیف از میگوهای آماده شده را در روغن می اندازیم؛گاهی زیر و رو می کنیم تا اطراف آن کاملا طلایی شده پف کند. سپس با کفگیر آنها را از روغن خارج نموده، در صافی می ریزیم تا روغن زیادی آن گرفته شود و داغ از آن استفاده می کنیم. در صورتیکه میگوها را قبلا سرخ کرده ایم،برای آنکه گرم شود ۲ تا ۳ دقیقه ظرف میگو را در فر ملایم روی پنجره قرار می دهیم
     
    Admin از این پست تشکر کرده است.
  2. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    نکاتی برای طبخ ماهی

    ● برای تهیه ماهی به نکات ذیل توجه کامل داشته باشید:
    ماهی دارای گوشت لطیف و لذیذ است که در هوای گرم خیلی زود فاسد می‌شود و برای انتخاب و نگهداری آن باید نهایت دقت بکار برد.
    ● مشخصات انواع ماهی تازه:
    ماهی تازه دارای چشم‌های برجسته و براق و گوشت سفت است و فشار انگشت به هیچ وجه اثری روی سطح ماهی باقی نمی گذارد. زیر گوش ماهی تازه کاملاً قرمز است و نباید به هیچ وجه بوی نا مطبوعی بدهد. اما در صورتی که ماهی مانده باشد زیر گوش آن کبود رنگ و دارای بوی زننده است ماهی نر دارای گوشت بیشتر و خوشمزه تر از ماهی آماده می‌باشد. سر ماهی سفید نر دارای خال‌های سفید است و تنها علامت مشخص ماهی نر است.
    ماهی سوف - شبیه ماهی سفید است که اندازه کوچک آن نیز برای فروش فراوان است. گوشت ماهی سوف بسیار لطیف و تیغ آن کمتر است.
    ماهی آزاد - این ماهی یکی از بهترین انواع ماهی است که به اندازه‌های مختلف پیدا می‌شود، گوشت آن چرب و بدون تیغ است، و بهترین طرز طبخ آن کباب آن است.
    ماهی قزل آلا - این ماهی نیز یکی از لذیذ ترین انواع ماهی است که گوشت ان کمی کم چربی و بدون تیغ ریز و فلس می‌باشد پشت ماهی قزل آلا دارای خال‌های ریز قرمز بسیار زیباست و در نوع دیگر آن مصنوعا پرورش داده می‌شود خالهای مزبور سیاه رنگ است.
    ماهی اوزون برون - از این ماهی خاویار تهیه می‌شود و دارای پوست کلفت و چربی بسیار و بدون تیغ ریز است، برای طبخ آن باید پوستش را کاملاً گرفت و بهترین طرز طبخ این ماهی کباب کردن آن است.
    ماهی سل یا حلوا - این ماهی معمولاً در جنوب ایران یافت می‌شود شکل آن گرد و پهن است و به اندازه‌های کوچک و بزرگ دیده می‌شود. چربی آن کم و بدون طیغ ریز و دارای فلس‌های ریز است که باید قبل از طبخ فلس آن را با لبه تیز کارد تراشید.
    ● آماده کردن ماهی برای طبخ:
    به‌طور کلی بهتر است ماهی را دو سه ساعت قبل از طبخ شست و تمیز کزد و مقداری نمک به آن زد تا گوشت آن خوشمزه‌تر شود. برای پاره کردن شکم ماهی و گرفتن پرهای آن بهتر است از قیچی استفاده نمود.
    در صورتی که بخواهیم فلس‌های ماهی را بگیریم بدون اینکه پوست آن گرفته شود، باید ماهی را قبل از پاره کردن شکم شست و خشک نمود و با لبه کارد فلس‌های آن را تراشید.
    ● طریقه شوری گرفتن از ماهی دودی:
    فلس‌های ماهی را می‌گیریم سرو دم آن را می‌بریم و آن را به دلخواه به سه یا چهار قسمت تقسیم می‌کنیم، بعد قطعات ماهی را از قسمت ستون فقرات دو نیمه و استخوان ستون فقرات را می‌گیریم، ماهی را ممکن است یک شب در آب سرد بخیسانیم و دو سه بار آب آن را عوض می‌کنیم در صورت نبودن فرصت ماهی را دو بار در آب ساده می‌جوشانیم و آب آن را عوض می‌کنیم، بعد قطعات ماهی را با دستمال خشک می‌نمائیم و دو طرف هر قطعه ماهی را به کمی آرد آغشته می‌سازیم و در ورغن سرخ می‌کنیم. باید دقت کرد ماهی هنگام سرخ کردن زیاد خشک نشود.
     
    Admin از این پست تشکر کرده است.
  3. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    یک نوع ماهی با فلفل قرمز و سبز(سنگالی)
    44ef80d518e3c54fe48cebdb5b99eedf.
    ● مواد لازم برای ۴ نفر:
    ▪ ماهی کلن یا فیله ماهی یا شیرماهی=۴ قطعه به قطر ۲ سانتیمتر که گرد و منظم بریده شده باشند.
    ▪ پیاز متوسط=۳ عدد
    ▪ فلفل ریز تند=۲ عدد
    ▪ فلفل سبز و قرمز دلمه ای=۴ عدد(از هرکدام ۲ عدد)
    ▪ آرد گندم=۲ قاشق سوپخوری
    ▪ روغن مایع=۱ لیوان معمولی(۲۰۰گرم)
    ▪ نمک و فلفل=بقدر کافی
    ● طرز تهیه:
    دو طرف ماهیها را کمی نمک می زنیم و آنها را در آرد می غلتانیم. نصف روغن را داغ می کنیم و دو طرف قطعات ماهی را در این روغن با حرارت ملایم طلایی می کنیم. پیاز را خلال کرده،بقیه روغن را در تابه می ریزیم و روی حرارت ملایم می گذاریم. پیاز را کمی در روغن سرخ می کنیم،بعد فلفلها را خرد کرده،داخل پیاز می ریزیم و کمی تفت می دهیم. کمی نمک هم به آن می زنیم،بعد قطعات ماهی را روی پیاز و فلفل می چینیم. نصف استکان آب اضافه می کنیم،حرارت را کاملا ملایم می نماییم. در صورت امکان یک عدد فلفل دلمه ای کوچک برای تزئین وسط ظرف قرار می دهیم و در ظرف را می بندیم تا پیاز و فلفل کمی پخته و نرم شوند. بهتر است این غذا را در یک ظرف نسوز و گرد تهیه کرده،آن را با همان ظرف سر میز ببریم!!
     
    Admin از این پست تشکر کرده است.
  4. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    خوراک ماهی و قارچ

    [Broken External Image]:

    برای مشاهده لینک ها لطفا ثبت نام کنید و یا اگر حساب کاربری دارید وارد شوید




    مواد لازم:
    فیله ماهی=200 گرم

    پیاز و گوجه فرنگی و فلفل دلمه‌ای= از هر کدام یک عدد

    قارچ = شش عدد

    نمک و فلفل و روغن زیتون = به میزان لازم

    جعفری خردشده و رب گوجه فرنگی= یک قاشق غذاخوری



    * پیاز را خرد کرده و کمی تفت دهید.

    * سپس قارچ خردشده را اضافه کرده و حرارت را زیاد کنید تا آب نیندازد.

    * فلفل دلمه‌ای و ماهی خردشده را افزوده و تفت دهید.

    * گوجه‌فرنگی را پوست کنده و خرد کنید، با نمک و فلفل به مواد اضافه نمایید.

    * در انتها رب گوجه‌فرنگی و جعفری را افزوده و هم زده و کمی آب ریخته و اجازه دهید جا بیفتد یا در فر با حرارت 190 درجه سانتی‌گراد به مدت 15 دقیقه قرار دهید.
     
    Admin از این پست تشکر کرده است.
  5. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    سوپ دریایی با زنجبیل
    مواد لازم:
    * ۲ قاشق سوپ‌خوری =کره

    * ۱۷۵ گرم =پیاز (خرد شود)

    * ۴ قاشق چای‌خوری =آرد سفید

    * یک عدد =تره‌فرنگی کوچک (حلقه حلقه خرد شود)

    * دوسوم پیمانه =سرکه سفید

    * یک تکه =زنجبیل تازه ۵/۲ سانتی‌متری (پوست‌کنده و خرد شود)

    * ۴۵۰ گرم =سیب‌زمینی ریز (شسته و پوست‌کنده شود)

    * ۴۵۰ گرم =فیله ماهی (از هر نوع ماهی دلخواه)

    * ۱۷۵گرم =میگوی ریز (پاک شود)

    * ۲۷۵ گرم =کلم بروکلی بدون ساقه

    * دوسوم پیمانه =خامه

    * ۶ قاشق سوپ‌خوری =پیازچه خردشده

    * نمک و فلفل

    * ۲ پیمانه=آب جوشیده

    * یک عدد =قرص عصاره سبزیجات



    طرز تهیه:

    ۱ – قابلمه متوسطی را روی شعله اجاق‌گاز قرار داده و کره را در آن آب کنید؛ سپس پیاز خردشده را به مدت ۳ تا ۴ دقیقه در آن تفت دهید. پس از آن، آرد را به پیازداغ اضافه کرده و به مدت یک الی ۲ دقیقه دیگر نیز حرارت دهید.

    ۲ – آب، عصاره سبزیجات، سرکه، زنجبیل، تره فرنگی و سیب‌زمینی‌ها را به‌صورت درسته به مواد اضافه کنید و اجازه دهید که جوش آید. سپس در ظرف را بگذارید و مدت ۲۰ دقیقه یا تا زمانی که سیب‌زمینی‌ها به‌طور کامل بپزند، حرارت‌دادن را ادامه دهید.

    ۳ – پوست فیله ماهی‌ها را کنده و آنها را به قطعات متوسط خرد کنید؛ سپس آنها را به همراه میگو، بروکلی و خامه به سوپ اضافه کرده و با نمک و فلفل سیاه طعم‌دار کنید.

    در طول این مدت، مرتب مواد را هم بزنید ولی هنگام هم‌زدن، مراقب باشید که تکه ماهی‌ها له نشوند. برای پخت ماهی، مدت زمانی حدود ۱۰ دقیقه کافی است.

    ۴ – در پایان، پیازچه خردشده را به مواد اضافه کرده و پس از ۳ دقیقه حرارت‌دادن، سوپ را به همراه نان سرو کنید.
     
    Admin از این پست تشکر کرده است.
  6. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    تارت تن ماهی

    [Broken External Image]:

    برای مشاهده لینک ها لطفا ثبت نام کنید و یا اگر حساب کاربری دارید وارد شوید




    مواد لازم:

    آرد =يك پيمانه

    زرده تخم‌مرغ =يك عدد

    كره =50 گرم

    نمك =1قاشق چايخوري

    آب =به ميزان لازم

    تن ماهي= يك قوطي

    فلفل دلمه‌اي خرد شده =سه قاشق سوپخوري

    ذرت پخته‌شده =چهار قاشق سوپخوري


    طرز تهيه:

    آرد را الك كرده و با كره مخلوط مي‌كنيم. بايد با نوك انگشتان ورز داده تا كره به خورد آرد برود. بعد زرده تخم‌مرغ را مي‌ريزيم. آب را تا جايي به مواد اضافه مي‌كنيم كه خمير يك‌دست شود و به دست نچسبد. (حدود يك الي دو قاشق سوپخوري). خمير را داخل نايلون قرار داده و يك ساعت در يخچال استراحت مي‌دهيم. بعد از اين مدت خمير را با وردنه باز كرده و داخل قالب تارت چرب شده پهن مي‌كنيم به طوري كه لبه‌هاي قالب به يك اندازه پوشانده شود.
    با چنگال چند سوراخ روي خمير ايجاد كرده و روي آن كاغذ روغني گذاشته و مقداري حبوبات خشك هم روي آن مي‌ريزيم و در فري كه از قبل گرم شده با دماي 190 درجه سانتي‌گراد به مدت هفت دقيقه قرار مي‌دهيم. بعد از اين مدت از فر در آورده و كاغذ روغني و حبوبات را خارج كرده و دوباره هفت دقيقه در فر قرار مي‌گذاريم. سپس كنار گذاشته تا خنك شود. تارت‌ها را از قالب در مي‌آوريم. تن ماهي را كه در آبجوش جوشانديم در صافي ريخته تا روغن اضافي‌اش برود. بعد با فلفل دلمه‌اي و ذرت مخلوط مي‌كنيم و در هر تارت كمي از آن را مي‌ريزيم و دوباره در فر به مدت 10 دقيقه قرار مي‌‌دهيم تا پخته شوند.

    نكته : اين ميزان مواد براي شش عدد قالب تارت مي‌باشد. در صورتي كه بخواهيد 12 تارت درست كنيد بايد مواد دو برابر باشد.در صورت تمايل مي‌توان روي مواد پنير پيتزاي رنده‌شده ريخت و بعد در فر قرار داد تا پنيرها طلايي شوند.
     
    Admin از این پست تشکر کرده است.
  7. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    ماهی با گوجه و آویشن

    [Broken External Image]:

    برای مشاهده لینک ها لطفا ثبت نام کنید و یا اگر حساب کاربری دارید وارد شوید





    موادلازم:
    ماهی = ۴ تکه

    روغن زیتون = ١ ق س

    پیاز خرد شده = ١ عدد

    گوجه خرد شده = ۴٠٠ گرم

    شکر قهوه ای = ١ ق س

    نمک و فلفل به میزان لازم

    آویشن تازه = ١ الی ٢ ساقه (برگهای ساقه ها را استفاده می کنیم و در صورت در دسترس نبودن آویشن تازه از ١ و ٢/١ ق چ آویشن خشک استفاده می کنیم)

    سویا سس = ١ ق س

    طرز تهيه:
    پیاز را با روغن زیتون تفت می دهیم (۵ الی ٨ دقیقه تا کاملا طلایی شود) بعد گوجه های خرد شده، سویا سس، آویشن و نمک و فلفل را به پیازها اضافه کرده و تفت می دهیم (حدود ۵ دقیقه) حال ماهی ها را که از قبل طعم دار کرده ایم بر روی این سس گذاشته درب ظرف را می گذاریم تا ماهی ها کاملا بپزد.

    - برای طعم دار کردن ماهی چند حبه سیر، یک پیاز، کمی زنجبیل تازه رنده شده، رنده پوست لیمو ترش، روغن زیتون و در صورت تمایل کمی گرد لیمو و گلپر را با هم مخلوط کرده و ماهی ها را به این مواد آغشته می کنیم و به مدت ١ الی ٢ ساعت در یخچال می گذاریم.
     
    Admin از این پست تشکر کرده است.
  8. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    ماهی بلورین


    ماهی سفید ۱عدد

    ورق ژلاتین ۲ ورق

    آب

    ۲پیمانه پودر ژلاتین

    ۳قاشق سوپخوری سس مایونز

    ۳ پیمانه خامه

    ۲/۱ پیمانه روغن زیتون

    ۳/۱ پیمانه

    آبلیمو

    ۳/۱ پیمانه

    نمک و فلفل

    به میزان لازم

    ماهی را به حالت بخار پز می پزیم . ورق ژلاتین را در دو پیمانه آب سرد به مدت ۲ دقیقه قرار می دهیم . بعد پودر ژلاتین را با پیمانه آب مخلوط کرده روی بخار آب می گذاریم تا حل شود . ورق ژلاتین را از آب سرد بیرون آورده و به محلول ژلاتین که روی بخار آب است , اضافه می کنیم . سس مایونز و خامه , آبلیمو و روغن زیتون را با مفتول به هم زده و محلول ژلاتین را به آن اضافه کرده کمی صبر می کنیم تا این مایه سرد شود. توجه داشته باشیم در حدی سرد شود که بتوانیم آن را روی ماهی بریزیم . اگر گرم باشد , وقتی روی ماهی می ریزیم , از اطراف آن تمام سس پایین ریخته می شود و اگر زیاد سر شده باشد, روی سطح ماهی یکدست نمی شود. ماهی را روی شبکه توری قرار داده, مایه آماده را روی آن می ریزیم . ممکن است نیاز باشد عمل ریختن مایه روی ماهی دوبار انجام گیرد . در این صورت محلول مایونز و ژلاتینی که از اطراف ماهی در سینی زیرین ریخته شود, مجدداً جمع آوری کرده در صورت نیاز کمی گرما داده و روی ماهی می ریزیم و مطابق تصویر تزئین می کنیم .
     
    Admin از این پست تشکر کرده است.
  9. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    ماهی با سالسای ذرت

    [Broken External Image]:

    برای مشاهده لینک ها لطفا ثبت نام کنید و یا اگر حساب کاربری دارید وارد شوید




    مواد لازم:

    ماهی = ۴ تکه

    پاپریکا = ١ ق س

    پونه خشک = ١ ق چ

    آویشن خشک = ١ ق چ

    فلفل سفید = 1/2 ق چ

    فلفل قرمز = 1/8 ق چ

    روغن = ١ ق س

    نمک= به میزان لازم

    مواد لازم جهت تهیه سالسا:
    ذرت = ١ و 1/2 پیمانه

    پیازچه خرد شده = ٢ عدد

    فلفل دلمه ای سبز = ١ عدد

    گوجه فرنگی = ٢ عدد (از فیله گوجه فرنگی استفاده می کنیم)

    آبلیمو = ۴ ق س

    نمک و فلفل به میزان لازم


    طرز تهيه:

    تمامی ادویه ها (پاپریکا، پونه، آویشن، فلفل سفید، فلفل قرمز) و نمک را با هم مخلوط می کنیم، ماهی ها را به این ادویه ها آغشته می کنیم و در روغن سرخ می کنیم.

    در یک ظرف ذرت، پیازچه خرد شده، فلفل دلمه ای خرد شده، فیله گوجه فرنگی، آبلیمو و نمک و فلفل را با هم مخلوط می کنیم.

    وقتی ماهی ها سرخ شد آنها را در ظرف سرو گذاشته و از سالسای آماده شده روی ماهی ها می ریزیم و نوش جان می کنیم.
     
    Admin از این پست تشکر کرده است.
  10. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    نودل با ماهي مزه دارشده

    [Broken External Image]:

    برای مشاهده لینک ها لطفا ثبت نام کنید و یا اگر حساب کاربری دارید وارد شوید




    مواد لازم:
    ماهي شير،مربع خرد شده = 450 گرم

    روغن مايع= 2 قاشق غذاخوري

    فلفل سبز خرد شده =1 عدد متوسط

    نودل برنجي پهن= 115 گرم

    روغن براي سرخ کردن= 2 قاشق غذاخوري

    ليموترش=( همراه با پوست رنده شده آن)1 عدد

    سير= 2 حبه

    فلفل قرمز= 1 عدد بدون تخم خرد شده

    سس سويا= 2 قاشق غذاخوري

    گشنيز خرد شده= براي تزيين

    طرز تهيه:

    براي مزه دار کردن ماهي آن را خرد کنيد و در کاسه اي گود بريزيد و روغن ،فلفل سبز خرد شده ، آب ليموترش وپوست رنده شده آن را بيفزاييد ومخلوط کنيد. سپس 2 ساعت در ظرف را ببنديد ودريخچال بگذاريد.

    نودل ها را 8 تا10 دقيقه در آبجوش بپزيد و سپس آن را آبکش کنيد.

    روغن را در تابه اي بزرگ گرم کنيد و سير وفلفل قرمز را درآن تفت دهيد تا زماني که رنگ آنها قهوه اي شود. سپس سس سويا را به آن بيفزاييد و در آخر ماهي مزه دار شده را به آن اضافه کنيد و 2 تا 3 دقيقه آن را تفت دهيد تا کاملاً بپزد.

    مي توان نودل ها را به مخلوط داخل ماهيتابه بيفزاييد و به آرامي هم بزنيد.

    سپس غذا را در ظرف مورد نظر بکشيد و سرو کنيد.
     
    ★SARINA★ و Admin از این پست تشکر کرده اند.