1. این پایگاه به ثبت ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران رسیده است.

    مهمان عزیز سپاس بابت بازدید شما از تالار گفتگوی دهه هفتادی ها.

    عضویت در انجمن رایگان بوده و برای عموم باز میباشد . با صرف 30 ثانیه یکی از اعضای دهه هفتادی ها شوید .

تایپک مخصوی انواع غذاها با ماهی

شروع موضوع توسط MahD!ye ‏Jul 8, 2012 در انجمن خوراک دریایی

  1. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    ماهی سالمون با سُس آوُکادو

    ce7101d8dd402be4fafaee375ab162ee.
    ● مواد لازم:
    ▪ فیله ماهی سالمون با پوست: ۴ عدد
    ▪ روغن زیتون: دو و نیم قاشق چایخوری
    ▪ نمک و فلفل: به میزان دلخواه.
    ● مواد لازم برای سس:
    ▪ آواکادو: یک عدد
    ▪ گوجه فرنگی بدون هسته و نگینی خرد شده: ۲ عدد
    ▪ پیاز قرمز: یک دوم نگینی خرد شده
    ▪ فلفل چیلی قرمز بدون هسته و ریز خرد شده: یک تا ۲ عدد
    ▪ سیر ریز شده: یک حبه
    ▪ آب لیمو ترش: ۲ قاشق چایخوری
    ▪ نمک و فلفل: به میزان دلخواه
    ▪ گشنیز تازه و ریز خرد شده: ۲ قاشق چایخوری
    ▪ روغن زیتون: در صورت تمایل.
    ● طرز تهیه:
    ابتدا سس را به این ترتیب تهیه کنید. هسته آواکادو را خارج کنید و پوستش را بکنید و نگینی خرد کنید. سعی کنید تمام سبزیجات به یک اندازه خرد شوند و بعد همه را با هم مخلوط کنید و به مدت یک ساعت در یخچال بگذارید. به هر دو سطح ماهی علاوه بر نمک، فلفل، روغن زیتون نیز بمالید و در یک ماهیتابه چدنی که از قبل داغ شده سرخ کنید تا حدی که پخته شود. بعد از پخت، در ظرف مخصوص با سس سرو کنید.در بازارهای ایران امروزه به راحتی می‌توان ماهی سالمون و آوُکادو را تهیه نمود.
     
    Admin از این پست تشکر کرده است.
  2. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    ماهی سالمون با گردو و سس مایونز
    cc7cfca57b1d3a1b90c7547a744c3f9f.
    سس مایونز مخلوط با فلفل دلمه ای قرمز کبابی و چاتنی انبه میتواند به همراهی خوش طعم و لذیذ برای این ماهی سالمون عالی تبدیل شود.
    ● مواد لازم
    ▪ ۶۸۰ گرم فیله سالمون بدون پوست
    ▪ ۴/۳ پیمانه گردوی ریز خرد شده
    ▪ ۲/۱ پیمانه خرده نان خشک یا آرد سوخاری
    ▪ نیم تا یک ق.چ. پودر فلفل سیاه
    ▪ ۲/۱ ق.چ. نمک
    ▪ ۱ تخم مرغ
    ▪ ۲ ق.س. آب
    ▪ ۳/۱ پیمانه آرد
    ▪ ۲/۱ پیمانه فلفل دلمه ای قرمز کبابی
    ▪ ۴/۱ پیمانه مایونز یا سس سالاد
    ▪ ۱ ق.س. چاتنی انبه ریز خرد شده
    ▪ ۱ ق.س. آب لیمو
    ▪ ۴/۱ ق.چ. پودر سیر
    ▪ ۸/۱ ق.چ. پودر فلفل قرمز
    ▪ ۲ ق.س. روغن مایع
    ● روش تهیه



    ۱) ماهی را با آب سرد بشویید و خشک کنید. ابتدا ماهی را به سه قسمت مساوی تقسیم کرده و هر برش را از طول به طور افقی به دو نیم کنید. ۲) گرد، خرده نان، فلفل سیاه و نمک را در یک ظرف کم عمق مخلوط کنید. تخم مرغ و آب را در ظرف دیگری مخلوط کرده، بهم بزنید و آرد را در سومین ظرف بریزید. ماهیها را ابتدا با آرد بپوشانید، سپس در تخم مرغ زده و در نهایت در مخلوط گردو و آرد سوخاری بزنید. این قطعات را در ظرف بزرگی قرار داده، روی آنرا بپوشانید و به مدت ۳۰ دقیقه در یخچال بگذارید. در این مدت سس را آماده کنید. ۳) فلفلهای کباب شده را به قطعات نسبتا درشت خرد کنید. مایونز، فلفل، چاتنی انبه، آب لیمو، پودر سیر و پودر فلفل قرمز را در ظرف مناسبی مخلوط کرده، کنار بگذارید. ۴) روغن را در یک ماهیتابه نچسب مناسب داغ کنید، ماهیها را اضافه کرده و بر روی حرارت متوسط به مدت ۳ دقیقه بپزید. ماهی ها را پشت و رو کرده، ۳ تا ۴ دقیقه دیگر بپزید و صورت لزوم حرارت را کم کنید. ۵) ماهیها را با سس مایونز سرو کنید.
     
    Admin از این پست تشکر کرده است.
  3. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    ماهی سرخ شده
    d24dd793080c297477ed11bea2fc2aa8.
    ● مواد لازم:
    ▪ آرد نخود=۱۰۰ گرم
    ▪ زنجبیل نرم شده=۱ قاشق چایخوری
    ▪ سیر تازه کوبیده شده=۱ قاشق چایخوری
    ▪ پودر فلفل قرمز=۲ قاشق چایخوری
    ▪ نمک=۱ قاشق چایخوری
    ▪ زردچوبه=۲/۱ قاشق چایخوری
    ▪ فلفل سبز تازه=۲ عدد ریز شده
    ▪ آب=۳۰۰ میلی لیتر/ ۱و ۴/۱ لیوان
    ▪ ماهی روغنی=۱ کیلوگرم
    ▪ روغن=۳۰۰ میلی لیتر
    ▪ برگهای تازه گشنیز ریز شده
    ▪ برنج پخته شده برای صرف
    ● مواد لازم برای تزئین:
    ▪ دو عدد لیموی تکه شده،۶ عدد فلفل سبز از وسط بریده شده
    ● طرز تهیه:


    آب را به تدریج به آن اضافه کرده و کاملا به هم بزنید تا خمیر نسبتا کلفتی بدست آید. سپس آنرا کنار بگذارید.


    ۱) آرد را در کاسه بزرگی ریخته زنجبیل،سیر،پودر فلفل قرمز،نمک و زردچوبه را به آن اضافه کرده و خوب با هم مخلوط می کنیم. ۲) فلفل سبز و گشنیز را به آن افزوده و به هم می زنیم تا مخلوط شود. ۳) از یک چاقوی تیز استفاده کرده و ماهی را به هشت قسمت تقسیم کنید. ۴) تکه های ماهی را به دقت در خمیر بغلتانید بطوری که تمام اطراف ماهی به آن آغشته شود. خمیرهای اضافی را از ماهی پاک کنید. ۵) روغن را در ماهیتابه گرم کنید. ماهی را به آن افزوده و با شعله ملایم سرخ کنید. هر تکه را یک بار برگردانید تا دو طرف آن پخته و طلایی شود. ۶) پس از پختن ماهی را در ظرف بکشید و آن را با حلقه های لیمو و فلفل سبز تزئین کنید و با برنج پخته صرف کنید.
     
    Admin از این پست تشکر کرده است.
  4. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    ماهی سرخ شده با گوجه فرنگی

    c24802cb3e9b30dee2499841c98f02ad.
    مواد لازم:
    آرد ۲تا۳ قاشق به تعدادتكه های ماهی
    سوپ خوری
    گوجه فرنگی ریز ۴ تا ۵ قاشق سوپ خوری
    روغن به میزان كافی
    ماهی كپور ۸۰۰گرم
    طرزتهیه:

    با طرف كند كارد فلسهای ماهی را گرفته آنرا خوب بشوئید وبه قطعات مناسبی تقسیم نمائید .قطعات ماهی را نمك وفلفل زده ،بگذارید یك ساعتی بماند.

    تكه های ماهی را در آرد غلطانده در روغن داغ سرخ كنید.(ماهی نباید زیاد سرخ شود بلكه باید طلائی رنگ شود)گوجه فرنگی ریز را در باقیمانده روغن سرخ نمائید. ماهی سرخ شده را در دیس بچینید ومقداری سبزی ویا جعفری ساتوری روی آن ریخته وروی هر تكه ماهی یك عدد گوجه فرنگی سرخ شده بگذارید وبا خلال سیب زمینی سرخ شده یا چیپس تزئین نمائید.
     
    Admin از این پست تشکر کرده است.
  5. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    ماهی سوخاری با سس‌لیمویی
    971740ee129583e25766201909500b6e.
    چند سالی است که مرغ سوخاری به‌صورت‌های مختلف در فهرست غذاهای فوری خانواده‌ها – به‌خصوص رستوران‌های غذاهای سریع (فست فود) – قرار گرفته و در بین بچه‌ها نیز طرفداران زیادی دارد ولی ماهی سوخاری با خواص بسیار و تنوع موجود در میان ماهی‌ها در این فهرست جایی ندارد.
    درحالی که شما می‌توانید آن را به عنوان غذای فوری در خانه طبخ کرده و از خوردن‌اش لذت ببرید.
    این روش پخت ماهی برای تشویق بچه‌هایی که میانه خوبی با طعم و مزه ماهی ندارند، بسیار کاربردی است.
    ● مواد لازم برای ۴ نفر:
    - یک پیمانه سس مایونز
    - یک حبه سیر (رنده شود)
    - نصف قاشق چای‌خوری پودر فلفل قرمز
    - پوست نصف لیموترش (رنده شود)
    - ۲ قاشق چای‌خوری آب لیموترش
    - یک قاشق سوپ‌خوری گشنیز تازه (خرد شود)
    - ۶۷۵ گرم فیله ماهی (هر نوع ماهی دلخواه)
    - ۲ عدد تخم‌مرغ (زده شود)
    - ۱۱۵ گرم یا ۲ پیمانه آرد سوخاری
    - مقداری روغن مخصوص سرخ‌کردنی
    - نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
    - تعدادی لیموترش برای سرو
    ● طرز تهیه:


    سپس هریک از فیله‌های نواری را در تخم‌مرغ زده شده فرو ببرید و پس از آن، در آرد سوخاری بغلتانید. وقتی که مقداری از فیله‌ها را به همین صورت آماده کردید، آنها را سرخ کنید.

    سپس آن تعداد از فیله ماهی‌ها را که آماده کرده بودید، داخل روغن بریزید و بگذارید سرخ شود. هنگامی که فیله ماهی‌ها به رنگ طلایی متمایل به قهوه‌ای درآمد، آنها را از روغن خارج کرده و داخل صافی بریزید تا روغن اضافی‌شان خارج شود.

    ▪ نکته: ‌به جای آرد سوخاری می‌توانید از پودر خمیر داخل نان‌های فانتزی هم استفاده کنید.
    ۱) برای درست‌کردن سس این ماهی سوخاری، سس مایونز، سیر رنده شده، پودر فلفل قرمز، پوست رنده‌شده لیموترش، آب لیموترش و گشنیز خردشده را خوب با هم مخلوط کرده، سپس با نمک و فلفل سیاه طعم‌دار کنید. پس از آنکه مواد خوب با هم مخلوط شدند، کاسه محتوای سس را به یخچال منتقل کنید. ۲ ) فیله ماهی‌ها را شسته و پس از خشک‌شدن، به‌صورت تکه‌های نواری ۴ تا ۵ سانتی‌متری خرد کنید. ۳) برای سرخ‌کردن فیله ماهی‌ها، قابلمه گودی آماده کرده و مقداری روغن در آن بریزید. قابلمه را روی شعله اجاق‌گاز قرار دهید تا روغن خوب داغ شود. ۴ـ در فاصله سرخ‌شدن فیله ماهی‌ها، بقیه را آماده کرده و پس از خارج‌کردن هریک از فیله‌ها از داخل روغن، یکی دیگر را جایگزین کنید. در پایان، فیله‌ها را در ظرفی چیده و سس مایونز با طعم لیموترش را به صورت جداگانه همراه چند برش لیموترش سرو کنید.
     
    Admin از این پست تشکر کرده است.
  6. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    ماهی سوف یا سفید(کباب)
    66cfcf5dfd0d236f5e5aa40c06cf05f0.
    ● مواد لازم:
    ▪ یک عدد ماهی سرخو یا سفید متوسط،
    ▪ یکصد گرم کره یا روغن زیتون،
    ▪ حلقه لیموترش و گوجه فرنگی به مقدار زیاد برای تزئین،
    ▪ نصف فنجان آبلیمو تازه و نمک و فلفل به مقدار کافی.
    ● طرز تهیه:
    فلس های ماهی را می گیریم و شکمش را پاره می کنیم و محتویات آن را خارج کرده تمیز می شوئیم و با کارد یا اره مخصوص آن را از وسط نصف می نماییم بطوریکه بشکل دو عدد ماهی دربیاید. کره آب کرده، آبلیمو، نمک و فلفل را مخلوط کرده و دو طرف قطعات ماهی را با این سس آغشته می کنیم و در فر ابتدا به مدت ۴۵دقیقه با درجه حرارت ۲۵۰درجه سانتیگراد می گذاریم.
    سپس از فر خارج می کنیم و روی آن را کمی روغن زیتون با آبلیمو می کشیم و دوباره در فر با درجه حرارت ۲۰۰درجه سانتیگراد به مدت ۳۰دقیقه می گذاریم تا خوب پخته شود. ماهی ها را در ظرف متناسبی قرار می دهیم و با حلقه های لیموترش و گوجه فرنگی و جعفری تزئین می کنیم.
     
    Admin از این پست تشکر کرده است.
  7. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    ماهی شکم پر

    ● مواد لازم :
    ▪ ماهی ۱ عدد
    ▪ گشنیز خرد شده ۲۵۰ گرم
    ▪ پیاز خرد شده ۱ عدد
    ▪ سیر خرد شده ۲۵۰ گرم
    ▪ تمبرهندی به میزان لازم
    ▪ گردو ۵۰ تا ۱۰۰ گرم
    ▪ ادویه، نمک و فلفل و زردچوبه به میزان لازم
    ▪ روغن سرخ کردنی به میزان لازم
    ● طرز تهیه:
    - ماهی را کاملا تمیز کرده و داخل شکم آن را خالی می کنیم.
    - مقداری نمک به ماهی می زنیم و می گذاریم مدت نیم ساعت بماند.
    - سپس آن را کاملا شسته و با دستمال تمیز خشک می کنیم.
    - پیاز و سیر را رنده می کنیم و همراه با زرد چوبه، ادویه، فلفل و گشنیز خرد شده(درصورت تمایل مقدار کمی هم شوید) در یک ظرف می ریزیم و کمی سرخ می کنیم.
    - درب ظرف را می بندیم. بعد از ۱۰ دقیقه، آب تمبرهندی را به آن اضافه کرده و پس از ۲ تا ۳ دقیقه ظرف را از روی اجاق بر می داریم.
    - مواد فوق را داخل شکم ماهی قرار داده و آن را با نخ یا خلال دندان می بندیم.
    - در یک ظرف مقداری آرد و زرد چوبه می ریزیم و ماهی را آرام در آن می غلطانیم ، یا آرد وزرد چوبه را روی سطح ماهی می پاشیم.
    - سپس ماهی را در ماهیتابه سرخ می کنیم تا هر دو طرف آن طلایی شود.
    ▪ نکته :
    - به جای تمبرهندی می توان از آب لیمو یا آب نارنج نیز استفاده کرد.
    - به جای گشنیز و سیر می توان از پیاز داغ و گردو استفاده کرد.
     
    Admin از این پست تشکر کرده است.
  8. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    ماهی‌ شکم‌پر
    10cb3bde8ae489812f25bb8e892ae4fc.
    ● مواد لازم‌:
    ▪ سبزیهای‌ معطر (جعفری‌، گشنیز، نعناع‌ و ترخون‌) خرده‌ شده‌: یك‌ پیمانه‌
    ▪ ماهی‌ سفید: یك‌ عدد
    ▪ آلو و قیسی‌ خرد شده‌: یك‌ دوم‌ پیمانه‌
    ▪ زرشك‌: یك‌ دوم‌ پیمانه‌
    ▪ گردوی‌ ساییده‌ شده‌: یك‌ پیمانه‌
    ▪ پیاز سرخ‌ شده‌: دو قاشق‌ غذا خوری‌
    ▪ نمك‌، فلفل‌ و آب‌ لیمو به‌ میزان‌ لازم‌
    ‌● طرز تهیه‌:
    ابتدا به‌ ماهی‌ نمك‌ و فلفل‌ و آبلیمو می‌زنیم‌. سپس‌ سبزی‌ را تفت‌ داده‌ و با بقیه‌ مواد مخلوط كنید، پس‌ ازآن‌ سبزی‌ آماده‌ شده‌ را داخل‌ شكم‌ ماهی‌ بریزید و شكم‌ ماهی‌ را با نخ‌ بدوزید. سپس‌ ماهی‌ را داخل‌ فر یاماهی‌تابه‌ قرار دهید تا كمی‌ سرخ‌ شود، اگر ماهی‌ را در فر سرخ‌ می‌كنید می‌توانید مقداری‌ آبلیمو، زغفران‌و روغن‌ روی‌ ماهی‌ بریزید. در ضمن‌ ماهی‌ را در طبقه‌ وسط فر كه‌ از قبل‌ روی‌ ۳۰۰ درجه‌ سانتیگراد، گرم‌كرده‌اید قرار دهید. برای‌ تزیین‌ ماهی‌ می‌توانید از لیمو، جعفری‌ و سس‌ استفاده‌ كنید، همچنین‌ می‌توانیدسیب‌زمینی‌ سرخ‌ كنید و در كنار ظرف‌ ماهی‌ قرار دهید و در كنار خانواده‌ از این‌ غذا میل‌ فرمایید و لذت‌ببرید.
     
    Admin از این پست تشکر کرده است.
  9. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    ماهی شکم‌پر
    4fcb5524838ff42199daf3a3ee9f560a.
    ● مواد لازم:
    ▪ ماهی درشت: یک عدد،
    ▪ سبزی (ترخان، نعناع، گشنیز): نیم کیلو،
    ▪ گردوی چرخ‌شده: ۲۵۰ گرم،
    ▪ زرشک: یک‌دوم پیمانه،
    ▪ آب‌لیمو: یک‌دوم پیمانه،
    ▪ سس گوجه‌فرنگی: یک پیمانه
    ▪ نمک و فلفل: به مقدار کافی
    ● طرز تهیه:
    شکم ماهی را شکاف کوچکی می‌دهیم، سبزی را به‌دقت تمیز و ریز خرد می‌کنیم و با پیازداغ کمی سرخ می‌کنیم و کمی نمک و فلفل به آن می‌زنیم.گردو و زرشک را داخل این مایه می‌ریزیم و ظرف را از روی آتش برمی‌داریم و شکم ماهی را با مایه فوق پر می‌کنیم، بعد ته سینی را کمی چرب می‌کنیم و ماهی را به همان حالتی که در آب شنا می‌کند، در سینی فر قرار می‌دهیم و با حرارت ۴۰۰ درجه در فر قرار می‌دهیم و بعد از یک ربع بیرون می‌آوریم، پوست آن را می‌کنیم و روغن زیتون، آبلیمو، نمک و فلفل را مخلوط می‌کنیم و به ماهی می‌زنیم و در حدود یک ساعت ماهی را طبخ می‌کنیم.
    وقتی پخته و آماده شد، ماهی را از فر خارج می‌کنیم و از سینی برمی‌داریم و در دیس قرار می‌دهیم و اطراف آن را با جعفری و حلقه‌های لیمو تزئین می‌کنیم. مقداری از سس را روی ماهی می‌ریزیم و بقیه را در سس‌خوری سر میز می‌بریم. می‌توانیم با یک نخ و سوزن، دم ماهی را به دهانش وصل کنیم تا به شکل دایره درآید و بعد می‌پزیم. در این حالت، به آن گردپیچ می‌گویند.
     
    Admin از این پست تشکر کرده است.
  10. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    ماهی شوریده با تمبر هندی

    ca75e28f9e29730b683e1b761256551f.
    قلب یكی از مهم‌ترین اعضای بدن است. آخرین دستاوردهای پزشكی و البته علم تغذیه به این مهم دست یافته است كه با خوردن مرتب ماهی می توان تا حدودی از بروز بیماری های قلبی جلوگیری كرد. به این دلیل امروز ، غذایی را به شما پیشنهاد كرده‌ایم كه ماهی جزء اصلیآن است.
    ● مواد لازم:
    ▪ ماهی شوریده ۱ / عدد
    ▪ تمبر هندی ۱ / بسته كوچك
    ▪ تره، گشنیز، نعناع، جعفری و ریحان خرد شده ۱ / پیمانه بزرگ
    ▪ آرد ذرت یا گندم ۱ / قاشق غذاخوری
    ▪ كره ۵۰ / گرم
    ▪ سیر رنده شده ۳ / حبه
    ▪ گوجه‌فرنگی خرد شده ۲ / عدد
    ▪ پیاز ۱ / عدد
    ▪ نمك و ففل قرمز / به مقدار لازم
    ● طرز تهیه:
    بعد از شستن ماهی، آن را از كمر باز می‌كنیم تا به شكم برسیم. داخل شكم ماهی را خالی می‌كنیم و می‌شوییم. به طوری كه شكم ماهی باز نشود و شكل آن به هم نخورد. تمبر هندی را با نصف لیوان آب كاملا مخلوط و صاف می‌كنیم تا مایه ترش رنگ و غلیظی به دست آید.
    پیاز و سیر را نیز با كره تفت می‌دهیم. بعد سبزی‌ها را اضافه می‌كنیم. وقتی سبزی‌ها نرم شدند، آرد را می‌ریزیم و خوب مخلوط می‌كنیم. بعد هم مایع تمبر هندی را همراه نمك و فلفل به مواد می‌افزاییم. سپس می‌گذاریم تا مایه كاملا‌ غلیظ شود. آنگاه مواد را از كمر درون ماهی ریخته و با نخ و سوزن ماهی را می‌دوزیم و در كاغذ آلومینیوم می‌پیچیم. زمان پخت این ماهی یك ساعت و ده دقیقه در پنجره وسط فر و در دمای ۲۰۰ درجه سانتی‌گراد است.
     
    Admin از این پست تشکر کرده است.