1. این پایگاه به ثبت ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران رسیده است.

    مهمان عزیز سپاس بابت بازدید شما از تالار گفتگوی دهه هفتادی ها.

    عضویت در انجمن رایگان بوده و برای عموم باز میباشد . با صرف 30 ثانیه یکی از اعضای دهه هفتادی ها شوید .

تایپک مخصوی انواع غذاها با ماهی

شروع موضوع توسط MahD!ye ‏Jul 8, 2012 در انجمن خوراک دریایی

  1. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    کوفته‌ ماهی‌

    5f1d1fe3263d0176859f6b03f1695017.
    ● مواد لازم‌:
    ▪ گوشت‌ ماهی‌ چرخ‌ كرده‌: ۲۵۰ گرم‌
    ▪ تخم‌ مرغ‌: ۱ عدد
    ▪ برنج‌ پخته‌ شده‌: ۱ پیمانه‌
    ▪ سبزی‌ شامل‌ (تره‌ - شوید - مرزه‌ - ترخون‌): به‌میزان‌ كافی‌
    ▪ نمك‌ و فلفل‌ و زردچوبه‌: به‌ میزان‌ كافی‌
    ▪ پیاز: ۱ عدد
    ● طرز تهیه‌:
    در ابتدا باید گوشت‌ ماهی‌ كاملا چرخ‌ شود،گوشت‌ ماهی‌ چرخ‌ شده‌ را به‌ همراه‌ برنج‌ پخته‌ وسایر مواد یعنی‌ نمك‌ و فلفل‌، زردچوبه‌، تخم‌مرغ‌و سبزیجات‌ خرد شده‌، خوب‌ با هم‌ مخلوط كنید وكوفته‌ها را به‌ صورت‌ گلوله‌ در آوردید، آن‌ گاه‌ درظرفی‌ مقداری‌ پیاز سرخ‌ شده‌ و آب‌ و رب‌ گوجه‌فرنگی‌ بریزید و كوفته‌ها را در آن‌ قرار دهید تابپزد، بعد از نیم‌ ساعت‌ كوفته‌ ما آماده‌ است‌.
     
    Admin از این پست تشکر کرده است.
  2. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    کوکوی سبزی با ماهی (انواع ماهیان پرورشی)
    5d495ec09d554cae1dc26efa9e384f94.
    ● موادلازم برای ۲نفر:
    ماهی پوست كنده وبدون استخوان نیم كیلو
    پیازمتوسط ۲عدد
    گشنیز ۲۰۰گرم
    تخم مرغ ۶عدد
    سیر ۳حبه بزرگ
    تره وشنبلیله هركدام ۲۰۰گرم
    زردچوبه ,نمك ,فلفل به اندازه كافی
    روغن به اندازه كافی
    زرشك ومغزگردو(درصورت تمایل) هركدام ۵۰گرم
    ● طرزتهیه:
    ماهی ،پیاز وسیر را با هم مخلوط کرده. كلیه سبزیها را پس از شستن خرد کرده. تخم مرغها را در ظرفی جداگانه ریخته وخوب هم بزنیید. ماهی ،پیاز وسیر چرخ شده را به تخم مرغ اضافه كرده , آنگاه سبزیها ،زردچوبه ،نمك وفلفل را اضافه كرده , كاملاً مخلوط کرده.ماهیتابه ای كه گنجایش تمام مواد آماده شده را داشته باشد انتخاب كرده وروغن را در آن بریزید وروی شعله گاز گذاشته تا داغ شود. مخلوط آماده شده را در ماهیتابه ریخته در فر بگذارید تا با ملایمت پخته شود. سپس آن را با كارد قطعه قطعه كرده ونوش جان نمایید.
     
    Admin از این پست تشکر کرده است.
  3. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    گراتینه میگو
    ed0fd83af4262b83c5174add16d21cd0.
    ● مواد لازم:
    ▪ میگوی درشت : ۱۶ تا ۲۰عدد
    ▪ تره فرنگی : ۵۰۰گرم
    ▪ کره : یک سوم پیمانه
    ▪ کدو: ۲ عدد( حدود ۵۰۰گرم)
    ▪ جوز هندی : یک چهارم قاشق چایخوری
    ▪ پودر سیر: یک چهارم قاشق چایخوری
    ▪ پنیر گودا: ۱۲۵گرم
    ▪ آب مرغ: سه چهارم پیمانه
    ▪ خامه : ۱۲۵گرم
    ▪ زرده تخم مرغ: ۱عدد
    ▪ جعفری خرد شده : یک دوم پیمانه
    ▪ نمک و فلفل : به میزان لازم
    ● طرز تهیه:
    تره فرنگی را بشویید و به صورت خلالهای خیلی ریز درآورید. آن را در ۳ قاشق سوپخوری کره تفت دهید تاشفاف شود. کدوها را نیز خلال کرده و به تره فرنگی افزوده و حدود ۲ دقیقه تفت دهید. نمک ، فلفل و جوزهندی را به آن اضافه کنید. مواد را در ظرف نسوزی که چرب کرده اید، قرار دهید. باقی مانده کره را داغ کنید وپودر سیر را در داخل کره ریخته و میگوها را حدود ۲ دقیقه در آن تفت دهید و روی سبزیها بریزید. پنیر را رنده کنید. آب مرغ، خامه و زرده تخم مرغ را مخلوط کنید و به آن نمک و فلفل بزنید و روی مواد بریزید، سپس ظرف را در حدود ۱۰ دقیقه در فر با دمای ۴۰۰ درجه فارنهایت قرار دهید. جعفری خردشده را در آخر روی غذابریزید.
     
    Admin از این پست تشکر کرده است.
  4. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    مـاهـی و مـیگو با سـس تنـد‎
    4ea857a3f4e14fb9aceae4bd7c3e4169.
    ● ‎مواد لازم‎:
    ▪ ‎پیاز؛ یک عدد‏
    ▪ سیر؛ ۳ حبه‏
    ▪ روغن زیتون؛ ۳ قاشق غذاخوری‏
    ▪ گوجه فرنگی؛ ۶۰۰ گرم‏
    ▪ پوره یا آب گوجه‌فرنگی؛ ۴/۳ پیمانه‏
    ▪ فلفل قرمز تند؛ یک عدد‏
    ▪ نمک و فلفل قرمز؛ به میزان لازم
    ▪ میگوی تازه؛ ۲۰۰ گرم‏
    ▪ فیله ماهی؛ ۴ تا ۶ تکه‏
    ▪ آب لیمو ترش تازه؛ ۴/۱ پیمانه‏
    ▪ جعفری خرد شده؛ ۲ قاشق غذاخوری‏
    ▪ سیب‌زمینی پخته، حلقه لیموترش و زیتون؛ برای کنار غذا
    ● روش پخت:

    ۲) ‎گوجه‌فرنگی پوست کنده و خرد شده را اضافه کرده و به مدت ۱ دقیقه تفت دهید. سپس آب گوجه‌فرنگی، فلفل ریز شده، نمک و پودر فلفل قرمز را اضافه کرده و وقتی به جوش آمد، ماهی و میگوی شسته و آماده را بریزید‏‎.
    ۳) ‎در ظرف را ببندید و بگذارید تا به مدت ۱۵ دقیقه با حرارت ملایم بجوشد و پخته شود. سپس آب لیموترش تازه و جعفری خرد شده را اضافه کنید و از این لحظه اجازه دهید تا ۵ دقیقه دیگر با در باز غذا بپزد‎.
    ۴) ‎سیب‌زمینی را با پوست تمیز شسته و به صورت حلقه‌ای کلفت برش داده و آن را به مدت ۸ دقیقه در آب و نمک جوشان بپزید. سپس آبکش کرده و آن را به مدت ۲ دقیقه با کره تفت دهید‎.
    ۵) ‎در ظرفی مناسب ابتدا سس گوجه‌فرنگی را بریزید. سپس ماهی و میگو را روی آن بگذارید و کنار آن را با حلقه‌های لیموترش و سیب زمینی پخته و زیتون سیاه تزئین کرده و خوراک را با نان سرو کنید. البته می‌توانید این خوراک را به همراه برنج هم میل کنید‎.
    ▪ نکته: این غذا یک خوراک مکزیکی و تند است. میزان فلفل بستگی به ذائقه دارد‏‎.
    ‏۱) ‎پیاز و سیر را به صورت خلالی نازک برش داده و با روغن زیتون تفت دهید تا حدی که نرم و کمی طلایی شود‎.
     
    Admin از این پست تشکر کرده است.
  5. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    ماکارونی با ماهی کپور
    89648e2d169b43d3b5a2a296696b18ec.
    مواد لازم :
    ماهی كپور ۵۰۰گرم
    ماكارونی یك بسته
    پیازداغ ۵ قاشق سوپ خوری
    سیر ۴ حبه رنده شده
    رب گوجه فرنگی به مقدار كافی
    روغن ۲ قاشق سوپ خوری

    طرز تهیه:


    ماهی را پاك كرده و تفت دهید. پیاز داغ را همراه با سیر آماده كنید. سپس رب گوجه فرنگی ،نمك وفلفل با یك لیوان آب مخلوط كرده وسس درست كنید.گوشت ماهی را به این سس اضافه كنید. آب را همراه نمك به جوش آورده وماكارونی را در آب جوش بریزید تا پخته وآماده شود،ماكارونی را آبكش كرده بمدت یك ربع ساعت دم كنید. سپس ماكارونی را در ظرف مناسبی ریخته لابه لای آن مایع سس آماده اضافه كنید.قبل از مصرف می توانید روی آنرا با مقداری جعفری تزئین كنید.
     
    Admin از این پست تشکر کرده است.
  6. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    ماکارونی بامیگو

    1e79f1ee4c8b9a1b4a60b2c83f7f1d9c.
    مواد لازم:
    میگو به مقدار دلخواه
    ماكارونی یك بسته
    پیازداغ ۵ قاشق سوپ خوری
    سیر ۴ حبه رنده شده
    رب گوجه فرنگی به مقدار كافی
    روغن ۲ قاشق سوپ خوری

    طرز تهیه:

    میگوها را پاك كرده ،درآب وکمی نمک بمدت ۵دقیقه بپزید. پیاز داغ را همراه با سیرومیگوها تفت داده سپس رب گوجه فرنگی , نمك وفلفل وکمی آب به آن اضافه کنید.
    آب را همراه نمك به جوش آورده وماكارونی را در آب جوش بریزید تا پخته وآماده شود, ماكارونی را آبكش كرده بمدت یك ربع ساعت دم كنید. سپس ماكارونی را در ظرف ماهی ریخته لابه لای آن سس آماده را اضافه كنید.قبل از مصرف می توانید روی آنرا با مقداری جعفری تزئین كنید.
     
    Admin از این پست تشکر کرده است.
  7. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    ماهی آزاد
    44cef2a6952d77e5547e2f8d9d39dad5.
    ● مواد لازم :
    ▪ ماهی سفید ٥٠٠ گرم
    ▪ لیمو ١ عدد
    ▪ ریحان مقداری
    ▪ پیاز ۱/۲
    ▪ سیر ١ تا ٢ پر
    ▪ کره ٢ تا ٣ قاشق سوپ خوری
    ● ظروف و وسایل لازم:
    یک ظرف پیرکس یا هر نوع ظرف فر دو ورق آلومینیوم ٣٠ در ٤٠ سانتیمتری
    ● طرز تهیه:
    ریحان، پیاز و سیر را در ماشین آشپزخانه یا هونگ (راستی آونگ گفته می‌شود یا هونگ؟) خوب نرم کنید و با کمی روغن یا کره مخلوط کنید. آب لیمو را بگیرید و به مخلوط بیفزاید. دقت کنید مقدار ریحان مصرفی سه چهار برابر مقداری است که در تصویر می‌بینید.
    ماهی را بصورتی که در تصویر می‌بینید قطعه قطعه کنید (چهار قطعه) هر دو قطعه را بر روی یک ورقه آلومینیوم تقریبا ٣٠ در ٤٠ سانتیمتری کنار هم قرار بدهید و نصف معجون بالا را بر روی آن بریزید و ورقه آلومینیوم را بصورتی که در تصویر می‌بینید خوب بسته بندی کنید. سعی کنید بسته را بصورت یک بسته بدون محفظه (سوراخ) مرتب کنید، آب ماهی نباید تبخیر شود در غیر این صورت ماهی خشک می‌شود.
    همین کار را با دو قطعه دیگر هم انجام دهید. فر را تا ١٧٥ درجه گرم کنید و بسته‌های ماهی را برای مدت ٢٠ دقیقه در حرارت ١٧٥ درجه بپزید. برای اطمینان از اتمام طبخ یکی از بسته ها را باز کنید و با چنگال امتحان کنید که ماهی به اندازه دلخواه پخته. ماهی را زیاد نپزید در غیر این صورت خشک می شود.
    ماهی را می توانید با باقالی پلو یا چلو سفید سرو کنید.
     
    Admin از این پست تشکر کرده است.
  8. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    ماهی استروژن

    42c7fe1ec6617b7386a36c50052c0026.
    ● مواد لازم :
    ▪ ماهی : ۷۵۰ گرم ,
    ▪ سس: ۳ قاشق غذاخوری,
    ▪ کره آب شده: ۱.۵ قاشق غذا خوری,
    ▪ زعفران : ¼قاشق چایخوری,
    ▪ روغن نباتی: ۲ قاشق غذا خوری,
    ▪ پیاز رنده شده : ۱ عدد بزرگ ,
    ▪ نمک و فلفل : به میزان لازم ,
    ▪ آب لیمو: به میزان لازم
    ● طرز تهیه :
    ابتدا ماهی را در آبلیمو خوابانده سپس نمک ، فلفل و پیاز رنده شده را به آن اضافه کرده.زعفران حل شده در آب گرم را نیز اضافه کرده و به مدت ۱۲ ساعت در یخچال قرارمی دهیم . سس و فلفل و کره آب شده را مخلوط کرده و فیله ماهی را در آن فرو می کنیم. ظرف مورد نظر را چرب کرده و فیله ماهی را در آن قرار داده در فری که از قبل گرم شده با درجه ۱۷۵ سانتیگراد برای مدت ۴۰ دقیقه قرار می دهیم تا برنگ طلایی در آید.سپس روی فیله ماهی طلایی شده را بوسیله برس با مخلوط ( سس و زعفران و آبلیمو و روغن) آغشته می کنیم و این عمل را دوباره تکرار می کنیم. فیله شده را می توانید با سلیقه خود تزئین و سرو نمایید.
     
    Admin از این پست تشکر کرده است.
  9. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    ماهی با قارچ و کاری
    461f3269cbc5ba37121f315e2ccc0aca.
    مواد لازم برای ۶ نفر:
    ماهی کوچک حلوا=۶ عدد مجموعا به وزن ۲ کیلوگرم(یا ۱ کیلوگرم از انواع ماهی بدون تیغ ورقه شده)
    قارچ=۵۰۰ گرم
    پودر کاری=۱ قاشق سوپخوری
    کره=۱۰۰ گرم
    آبلیمو=۳ تا ۴ قاشق سوپخوری
    رنده پوست نارنج=۱ قاشق مرباخوری
    سیر کوبیده نرم=۱ قاشق مرباخوری
    جعفری خرد شده=۲ قاشق سوپخوری
    نمک و فلفل=بقدر کافی
    ●طرز تهیه:
    ابتدا پوست ماهی ها را کنده،شکمشان را با قیچی چاک می دهیم و مواد داخل آنها را خارج می کنیم،می شوییم و خشک می کنیم.سپس کمی نمک و فلفل و آبلیمو و کره آب کرده به داخل شکم ماهی ها و اطرافشان می مالیم.قارچ را خرد کرده،پس از شستن،خشک می کنیم و با کمی نمک و فلفل و آبلیمو در کره آب شده سرخ می نماییم.سیر و جعفری را داخل قارچ می ریزیم و یک تفت می دهیم؛بعد ماهیها را روی آن می چینیم.۲ تا۳ قاشق آبلیمو را با ۲ تا ۳ قاشق روغن آب کرده و کمی نمک و فلفل و پوست نارنج رنده شده را مخلوط می کنیم و روی ماهیها می دهیم.ظرف را روی پنجره آخر فر به طرف بالا با حرارت ۳۵۰ درجه فارنهایت یا ۱۷۵ درجه سانتیگراد به مدت ۳۰ تا ۴۵ دقیقه قرار می دهیم؛باید آب ماهی کشیده شده ولی خشک نشود.ظرف را بیرون می آوریم و در دیس می چینیم؛کمی خامه یا کره آب کرده روی آن می دهیم. از قطعات انواع ماهی مثل شیرماهی،شوریده،قباد و سنگسر به همین طریق می توان استفاده کرد.
     
    Admin از این پست تشکر کرده است.
  10. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    ماهی در فر
    5f3874e6a17d931ff4f5e2cce9c6bd3f.
    مواد لازم:
    ▪ ماهی قزل آلا ۱ عدد
    ▪ گوجه فرنگی حلقه شده ۲ عدد
    ▪ لیمو ترش تازه حلقه شده ۱ عدد
    ▪ نمک بمقدار لازم
    ▪ پودر زنجبیل به مقدار لازم
    ▪ سیر و شوید تازه بمقدار لازم
    ● طرز تهیه:
    بهترین روش طبخ برای ماهی قزل آلا به این نحو است كه ماهی را شسته و بعد از تمیزكردن داخل شكم آن را كمی سیرتازه بمالید و مقداری پودر زنجبیل و نمك به آن بزنید و مقداری شوید تازه درون شكم قرار داده و بگذارید یك ساعت در یخچال بماند.
    بعد از یك ساعت ماهی را از یخچال بیرون بیاورید و با استفاده از برس آشپزخانه كمی روغن( حدود نصف قاشق غذاخوری روغن زیتون) روی آن بمالید.
    روی كاغذ آلومینیوم چند حلقه گوجه فرنگی بگذارید و بعد چند حلقه لیموترش و بعد ماهی را روی گوجه و لیموترش قرار دهید و بعد دوباره لیموترش و گوجه فرنگی روی ماهی بچینید و سپس كاغذ را محكم ببندید و در فر روی میله های وسط با درجه حرارت ۲۵۰- ۲۲۰ درجه سانتیگراد بگذارید. در مدت نیم ساعت تا ۴۵ دقیقه ماهی آماده می شود و عصاره گوجه و لیموترش به خورد ماهی می رود و بسیار خوشمزه است.
     
    Admin از این پست تشکر کرده است.