1. این پایگاه به ثبت ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران رسیده است.

    مهمان عزیز سپاس بابت بازدید شما از تالار گفتگوی دهه هفتادی ها.

    عضویت در انجمن رایگان بوده و برای عموم باز میباشد . با صرف 30 ثانیه یکی از اعضای دهه هفتادی ها شوید .

تایپک مخصوی انواع غذاها با ماهی

شروع موضوع توسط MahD!ye ‏Jul 8, 2012 در انجمن خوراک دریایی

  1. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    قزل‌آلا با سس لهستانی
    6e20577d39864f0f1ba54cd9bc4bf4e8.
    خوردن انواع و اقسام ماهی با سس معروف لهستانی، یکی از عادات غذایی زمستانی مردم کشور لهستان است.
    البته آنها بیشتر ماهی مخصوصی به نام ماهی پیچ را به همراه این سس مصرف می‌کنند ولی شما می‌توانید به جای آن، ماهی قزل‌آلا یا هر نوع ماهی موردعلاقه خود را جایگزین کنید.
    ● مواد لازم برای ۴ نفر:
    - ۴ عدد فیله ماهی کامل قزل‌آلا (هرکدام حدود ۲۲۵ گرم)
    - ۷۵ گرم یا ۶ قاشق سوپ‌خوری کره
    - ۲ عدد تخم‌مرغ [خواص تخم‌مرغ]
    - ۲ قاشق سوپ‌خوری شوید تازه خردشده
    - یک قاشق سوپ‌خوری آب لیموترش
    - نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
    - چند برش لیمو ترش
    - چند عدد هویج پخته
    ● طرز تهیه:

    ▪ نکته: برای این منظور شکم ماهی را به صورت طولی با چاقو ببرید، سپس با فشار انگشت شست روی ستون فقرات پشت، هم ستون فقرات و هم تیغ‌ها را به صورت کامل از گوشت جدا کنید.
    پس از اینکه ماهی‌ها را پاک کردید، آنها را خوب بشویید و با دستمال حوله‌ای خشک کنید. سپس روی سینی فر یا تابه دسته‌فلزی‌ای – که با روغن چرب شده– از پشت پهن کنید؛ به‌صورتی که قسمت پوست ماهی روی تابه قرار گیرد.


    در پایان ماهی‌ها را به ظرف دیگری منتقل کنید و مخلوط تخم‌مرغ خردشده و شوید لیموترش را پس از کمی تفت‌دادن در کره روی ماهی‌ها بریزید. حالا ماهی‌ها را با این مخلوط به همراه لیموترش و هویج پخته سرو کنید.
    ۱) ابتدا ماهی‌ها را پاک کرده و تیغ آن را به صورت یک تکه خارج کنید. ۲ ) در کاسه کوچکی کره ریخته و روی شعله اجاق‌گاز آب کنید. کره آ‌ب‌شده را با قلم‌موی آشپزخانه روی گوشت ماهی‌ها بمالید و سپس آن را با نمک و فلفل سیاه طعم‌دار کنید. بعد گریل فر اجاق‌گاز را روشن کرده و روی شعله متوسط تنظیم کنید. ۳) تابه حاوی ماهی‌ها را روی سینی شبکه‌ای قرار داده و به مدت ۸ تا ۱۰ دقیقه یا تا زمانی که گوشت ماهی بپزد، حرارت دهید. در این فاصله، تخم‌مرغ‌ها را به اندازه‌ای بپزید که کاملا سفت شود، سپس آنها را پوست کنده و ریز خرد کنید.
     
    Admin از این پست تشکر کرده است.
  2. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    قلیه
    a8e5b4bdf17a93193d355fa9836929b8.
    ● مواد لازم:
    ▪ ماهی پوست گرفته و پاک شده = یک کیلو (شوریده ،سنگسر، هامور)
    ▪ سیر = یک بوته
    ▪ سبزی (گشنیز و شنبلیله) = ۳۰۰ گرم
    ▪ تمر هندی = یک بسته
    ▪ پیاز = یک عدد متوسط
    ▪ زردچوبه و نمک = به مقدار کافی
    ▪ پودر فلفل قرمز = یک قاشق چایخوری
    ▪ رب گوجه فرنگی = یک قاشق غذاخوری
    ● طرزتهیه:
    ماهی را به اندازه تکه‌های ۴×۴ سانتیمتر خُرد کرده و می‌شوییم. ماهی که برای قلیه ماهی استفاده می‌کنیم بایستی بدون استخوان باشد. به همین دلیل ماهی‌های: شوریده- سنگسر- هامور و حلوا سیاه برای تهیه این غذا مناسب هستند. سبزی این خورشت شامل شنبلیله و گشنیز، هر کدام به میزان ۱۵۰ گرم می‌باشد. پیاز خرد شده را با ۳ قاشق سوپخوری روغن، کمی تفت می‌دهیم. سپس سیر و شنبلیله و گشنیز خرد شده، را با آن کمی تفت می‌دهیم. ماهی را با کمی زردچوبه و نمک، به همراه سبزی‌ها تفت می‌دهیم. بعد شیره تمرهندی و رب گوجه فرنگی را اضافه کرده و قلیه ماهی را با شعله ملایم به مدت ۳۰ دقیقه می‌پزیم. غذا آماده سرو است.
     
    Admin از این پست تشکر کرده است.
  3. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    قلیه ماهی
    fecd0addca64c53321cb878921a37f05.
    موادلازم:
    گشنیز ۷۵۰ گرم
    شنبلیله ۲۵۰ گرم
    پیاز سرخ شده سه قاشق سوپ خوری
    سیر ۱۰ حبه
    نمك ,فلفل وادویه بمیزان لازم
    تمبرهندی یك بسته
    ماهی فیتوفاگ ۶ تكه
    روغن بمیزان كافی
    آرد یك قاشق غذاخوری

    طرزتهیه :

    تمبرهندی را در یك كاسه ریخته ودو لیوان آب روی آن می ریزیم. پس از یك تا دو ساعت آنرا صاف می كنیم تا هسته وپوستهای آن گرفته شود. ماهیها را سرخ می كنیم ودر یك ماهیتابه گود می ریزیم, آرد را كمی سرخ می كنیم .گشنیز وشنبلیله را پس از شستن ریز خرد می كنیم .سبزیها را كمی سرخ کرده ،سیر وپیاز سرخ شده را باآن مخلوط می كنیم. تمام مواد سرخ شده را روی ماهیها ریخته ونمك ،فلفل وادویه را به آنها اضافه می كنیم. آب تمبرهندی را هم اضافه كرده وروی حرارت ملایم , قلیه را می پزیم.
    توجه: سیر را كم سرخ کرده زیرا زود می سوزد وتلخ می شود.
     
    Admin از این پست تشکر کرده است.
  4. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    قلیه ماهی(غذای جنوب ایران)
    ●مواد لازم:
    ماهی=۲ کیلوگرم(از نوع ماهیهای شیر،سنگسر،هامور یا شوریده)
    پیاز متوسط=۳ تا ۴ عدد
    گشنیز=۱ کیلوگرم
    شنبلیله=۲۵۰ گرم
    تمبر هندی=۲۰۰ گرم
    زردچوبه=۲ قاشق مرباخوری
    فلفل قرمز کوبیده شده=به مقدار کم(به نسبتی که میل داریم غذا تند باشد)
    سیر=۱ بوته
    روغن=۲۰۰ گرم
    ●طرز تهیه:
    سبزی را پس از تمیز کردن شسته در آبکش می ریزیم تا آب آن برود؛بعد آنرا ریز خرد می کنیم. پیاز را خرد کرده با روغن سرخ می کنیم تا طلایی شود. سیر را می کوبیم و در پیاز می ریزیم. سبزی را نیز به آن اضافه کرده، می گذاریم آب آن تبخیر و کمی سرخ شود. ماهی را تکه کرده با ۱ استکان آب و کمی نمک می گذاریم در حرارت ملایم بپزد. پوست آن را می گیریم و به قطعات درشت خرد کرده در سبزی می ریزیم. تمبر هندی را در ۲/۱ لیوان آب جوش خیس می کنیم و در پارچه نازکی ریخته،شیره آن را می گیریم و آن را به سبزی و ماهی اضافه می کنیم؛زردچوبه و کمی نمک به آن زده مخلوط می نماییم. تمام مواد را همراه با یکدیگر،کمی سرخ می کنیم؛۲ تا ۳ لیوان آب در آن می ریزیم و در حرارت ملایم قرار می دهیم تا خورش آهسته بجوشد و جا بیفتد. در اواخر طبخ ترشی و نمک آن را اندازه می کنیم. نوش جان!
     
    Admin از این پست تشکر کرده است.
  5. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    کباب قزل آلا

    8aa21c064e65f6e082dfb72253202215.
    ● مواد لازم:(برای ۴ نفر)
    ▪ ماهی قزل آلا ۳ عدد
    ▪ بادام پوست گرفته ۵۰ گرم
    ▪ روغن زیتون ۵۰ گرم
    ▪ آب لیمو به مقدار كافی
    ▪ نمك و فلفل مقداری
    ● طرز تهیه:
    شكم ماهی را چاك می دهیم و محتویات شكم را خارج می كنیم. و ماهی را می شوییم و سپس آن را خشك می كنیم. بعد آبلیمو و نمك و فلفل را مخلوط می كنیم . و مقداری از آن را داخل شكم و به بدن ماهی می مالیم. سپس ماهی ها را در ظرف نسوز می چینیم . روغن را روی ماهی میدهیم وبادام را روی ماهی می پاشیم. ظرف رادرپنجره وسط فر به مدت ۱۵ دقیقهبا حرارت ۴۰۰ درجه و سپس ۱۵ دقیقه هم با حرارت ۳۵۰ درجه می گذاریم بماند. باید ماهی پخته و بادام ها طلایی شود . به طوری كه ماهی زیاد خشك نشود. پس از پخت می توانیم مقداری جعفری خرد شده روی آن بپاشیم.
     
    Admin از این پست تشکر کرده است.
  6. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    کباب لقمه ماهی

    bd596bd4eb04d09de7789a4c4fb55077.
    ● مواد لازم برای ۴ نفر:
    ▪ ماهی پوست کنده، بدون استخوان، شسته و چرخ کرده: یک کیلوگرم،
    ▪ نمک و فلفل: به میزان لازم،
    ▪ پیاز چرخ شده به حالت تفاله: ۲۰۰ گرم
    ● طرز تهیه
    ماهی، نمک و فلفل و پیاز را مخلوط کرده و در صورت کم چرب بودن ماهی یک استکان روغن مایع به مخلوط اضافه می کنیم.مخلوط را خوب به هم می زنیم تا مواد به صورت خمیری در بیاید.چوب هایی به اندازه ۲۰۰ سانتی متر آماده کرده و آن ها را خوب چرب می کنیم، مایع خمیری درست شده را به صورت لوله در آورده و تکه تکه می کنیم و دور چوب می گذاریم سپس یک درمیان بین تکه های کباب لقمه فلفل دلمه ای، گوجه فرنگی یا چغندر آب پزشده می چینیم و کاغذ آلومینیومی را چرب می کنیم و در فر قرار می دهیم تا به مدت ۳۰ دقیقه با حرارت ۱۲۰ درجه سرخ شود.سپس آن را از فر خارج و در دیس می چینیم و با سیب زمینی خلالی، خیارشور و جعفری تزئین می کنیم.
     
    Admin از این پست تشکر کرده است.
  7. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    کباب ماهی قزل آلا

    21c2e1b202e48a727b3ed5f041221729.
    موادلازم برای ۴ نفر:
    ماهی قزل آلا ۳عدد
    فلفل دلمه ای سبز ۲عدد
    گوجه فرنگی كوچك ۱۰عدد
    دنبه گوسفند ۱۰۰گرم
    نمك ,فلفل یك قاشق مرباخوری
    آبلیمو ۴قاشق غذاخوری

    طرزتهیه:

    ماهی را به قطعات كوچك برش داده با آبلیمو،نمك وفلفل مخلوط كرده وبه مدت ۲ ساعت در یخچال بگذارید،بعد ماهیها را از مخلوط فوق خارج كرده ،به سیخ زده ،بصورت یك در میان تكه های ماهی ،دنبه ،فلفل سبز وگوجه فرنگی را اضافه كنید ,بهمین ترتیب تا سیخ پرشود ، سپس سیخ آماده شده را روی آتش زغال یا كباب پز كباب كنید.
    توجه : بهتر است از سیخ های كوتاه چوبی استفاده كرده وبا همان سیخ ها سرسفره ببرید.
     
    Admin از این پست تشکر کرده است.
  8. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    کباب میگو

    387137d588768d9fcbdf27eb853c8896.
    مواد لازم برای ۴نفر:
    میگو بدون سر ۱كیلوگرم
    روغن مایع نصف استكان
    آب پیاز ۴قاشق غذاخوری
    زعفران آب شده ۲ قاشق غذاخوری
    فلفل سفید ۱قاشق چایخوری
    نمك به مقدارلازم

    طرزتهیه:



    ۲_ برای كشیدن میگوها به سیخ , اول بایستی سیخ ها را چرب نموده ومیگوها را از قسمت خمیده به سیخ بكشیم وروی زغال گذاشته وموقع كباب نمودن روی میگوها را با كره آب شده چرب می نماییم تا موقعی كه رنگ آنها طلائی شود. ۳_ پس از كباب شدن آنها را در دیس بصورت ششلیك كشیده واطراف را با لیمو ترش , مارچوبه , خیارشور, جعفری ونخودفرنگی تزئین می نماییم .اكنون غذا حاضر است
    ۱_ میگوها را پوست كنده وروده پشتی آن را خارج میكنیم .پس از شستن آنها را در صافی گذاشته تا آب آن گرفته شود. سپس آنها را در ظرفی ریخته و۲ قاشق زعفران روی آن می ریزیم وخوب مخلوط می كنیم , آنگاه روغن مایع , فلفل ، آب پیاز ونمك به میگوها اضافه ومخلوط می نماییم وآن را در محل خنكی به مدت ۲ الی ۳ ساعت نگهداری وسپس آن را به سیخ می كشیم..
     
    Admin از این پست تشکر کرده است.
  9. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    کتلت تن ماهی با طعم جعفری
    0bed0be5c7ed0ec5b9b010b4b0e5706c.
    خانم‌های با چربی خون بالا هم حق دارند کوکو و کتلت بخورند البته، به شرط آنکه با کمترین روغن ممکن سرخ شود.
    کتلت تن ماهی پیشنهادی ما نیز همین شرایط را دارد زیرا بخش زیادی از مواد آن را ذرت و تن‌ماهی تشکیل داده‌اند و این مواد هم چربی کمی برای سرخ شدن نیاز دارند. علاوه بر این، با توجه به اینکه در این کتلت از تخم‌مرغ استفاده نشده، نسبت به کتلت‌های دیگر بسیار کم‌چرب‌ است.
    ● مواد لازم برای ۳ نفر:
    - سیب‌زمینی؛ ۳۰۰ گرم
    - دانه ذرت کنسروی؛ ۱۲۰ گرم
    - کنسرو تن‌ماهی؛ یک عدد
    - جعفری خرد شده؛‌ ۲ قاشق سوپ‌خوری سرپر
    - آرد سوخاری؛ یک پیمانه یا ۵۰ گرم
    - نمک و فلفل سیاه؛ به مقدار کافی
    ● روش پخت:
    ۱) ابتدا سیب‌زمینی‌ها را آب‌پز کرده، پس از پوست کندن، با چنگال خوب له کنید. حالا کاسه‌ای آماده کنید و سیب‌‌زمینی‌های له شده، تن‌ماهی، ذرت و جعفری خرد شده را در آن بریزید و مواد را خوب با هم مخلوط کنید. ۲) در صورت نیاز، مایه کتلت را با نمک و فلفل سیاه طعم‌دار کرده، شروع به آماده کردن کتلت‌ها کنید. با این مقدار مواد، می‌توانید ۸ عدد کتلت درست کنید. برای این منظور مقداری از مخلوط مایه کتلت را روی کف دست‌تان به شکل دایره کوچک درآورده، پس از آغشته کردن به آرد‌سوخاری، در تابه‌ای حاوی روغن سرخ کنید؛ البته روغن را از پیش داغ کنید. وقتی یک‌طرف کتلت‌ها سرخ شد، آنها را برگردانید تا طرف دیگرشان هم سرخ شود. در پایان، کتلت‌ها را با لیموترش و در صورت دلخواه با سبزیجات تازه سرو کنید.
     
    Admin از این پست تشکر کرده است.
  10. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    کلوچه ی ماهی
    19e93daad44c137d57f52c38144565a5.
    ● مواد لازم :
    ▪ فیله ی ماهی قزل‌آلا ۵۰۰گرم
    ▪ سیب‌زمینی ۱عدد متوسط
    ▪ هویج ۱عدد متوسط
    ▪ پیاز ۱عدد متوسط
    ▪ سیر ۱حبه
    ▪ کنسرو نخودفرنگی یک چهارم پیمانه
    ▪ آبلیموی تازه ۱ قاشق غذاخوری
    ▪ پودر کاری نصف قاشق چای‌خوری
    ▪ نمک به مقدار لازم
    ▪ زرده‌ی تخم‌مرغ ۱عدد برای تزیین
    ▪ زعفران آماده شده مقداری برای تزیین
    ▪ کنجد مقداری برای تزیین
    ▪ خمیر کلوچه به مقدار لازم
    ● روش تهیه‌:
    سیب‌زمینی و هویج را آب‌پز کنید. بعد از سرد شدن سیب‌زمینی را پوست گرفته و همراه هویج نگینی خرد نمایید.
    پیاز و سیر را خرد کنید. پیاز را همراه با کره کمی تفت دهید تا طلایی شود. آن‌گاه سیر را اضافه نمایید و کمی دیگر تفت دهید. سپس فیله ماهی را ریز خرد کنید و به همراه پیاز و سیر تفت دهید. پودر کاری، نمک، سیب‌زمینی و هویج خرد شده،نخودفرنگی و آب لیمو را اضافه کنید و تمام مواد را با هم مخلوط کرده و حرارت را خاموش کنید تا مواد سرد شود.
    خمیر کلوچه( طرز تهیه آن در پایین آمده است) را روی سطح صافی که کمی آرد پاشیده‌اید با وردنه باز کنید و به اندازه‌ی دلخواه با قالب گرد، قالب بزنید. از مواد آماده شده در بالا، ۲ قاشق غذاخوری در مرکز هر خمیر گذاشته و لبه‌های آن را ببندید. بعد مخلوط زرده‌ی تخم‌مرغ و زعفران را با برس روی کلوچه بمالید و در صور دلخواه کمی دانه‌ کنجد روی آن بپاشید. آن‌گاه کلوچه‌های آماده شده را در فر با حرارت ۱۷۵درجه سانتی‌گراد یا۳۵۰ درجه فارنهایت(که از قبل گرم شده) حدود۳۰- ۲۰دقیقه قرار دهید تا بپزد و سطح روی آن کاملاً طلایی شود.
    ● مواد لازم برای خمیر کلوچه:
    ▪ آرد حدود ۲ پیمانه (۲۰۰گرم)
    ▪ شیر پاستوریزه نصف پیمانه (۸۰ گرم)
    ▪ بیکینگ پودر ۲ قاشق چای‌خوری
    ▪ روغن مایع ۵ قاشق سوپ‌خوری
    ▪ نمک نصف قاشق چای‌خوری
    ● روش تهیه‌ی خمیر کلوچه:
    در یک ظرف مناسب شیر، روغن مایع، نمک و بیکینگ پودر را مخلوط کنید. سپس آرد را کم کم اضافه کنید تا به خمیری تبدیل شود که به دست نچسبد.
    آن‌گاه خمیر را کمی ورز دهید و به صورت گلوله در آورید. بعد در ظرفی قرار دهید و روی آن را بپوشانید و بگذارید در هوای آشپزخانه به مدت نیم ساعت بماند تا خمیر ور بیاید. بعد از این مدت خمیر آماده ی مصرف است.
     
    Admin از این پست تشکر کرده است.