1. این پایگاه به ثبت ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران رسیده است.

    مهمان عزیز سپاس بابت بازدید شما از تالار گفتگوی دهه هفتادی ها.

    عضویت در انجمن رایگان بوده و برای عموم باز میباشد . با صرف 30 ثانیه یکی از اعضای دهه هفتادی ها شوید .

تایپک مخصوی انواع غذاها با ماهی

شروع موضوع توسط MahD!ye ‏Jul 8, 2012 در انجمن خوراک دریایی

  1. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    طبخ ماهی بدون استخوان
    b2088a169cab410e84f155131980ba97.
    ● مواد لازم
    ▪ ماهی قزل آلا ۱عدد (به تعداد نفرات)
    ▪ گوجه فرنگی حلقه شده ۲ عدد
    ▪ لیمو ترش تازه حلقه شده ۱ عدد
    ▪ نمک به مقدار لازم
    ▪ پودر زنجبیل به مقدار لازم
    ▪ سیر و شوید تازه به مقدار لازم
    ● طرز تهیه
    بهترین روش برای طبخ ماهی قزل آلا به این نحو است که ماهی را شسته و بعد از تمیز کردن داخل شکم آن ، کمی سیر تازه بمالید ، مقداری پودر زنجبیل و نمک به آن بزنید و مقداری شوید تازه درون شکم قرار داده ، بگذارید یک ساعت داخل یخچال بماند .
    بعد از یک ساعت ماهی را از یخچال در آورده و با استفاده از برس آشپزخانه کمی روغن (حدود نصف قاشق غذاخوری روغن زیتون) روی آن بمالید.
    روی کاغذ آلومینیوم چند حلقه گوجه فرنگی بگذارید ، بعد چند حلقه لیمو ترش ، سپس ماهی را روی گوجه و لیمو ترش قرار دهید و بعد دوباره چند حلقه لیمو ترش و گوجه فرنگی روی ماهی بچینید و سپس کاغذ را محکم ببندید و در فر روی میله های وسط با درجه حرارت ۲۵۰- ۲۲۰ درجه سانتیگراد قرار دهید ؛ در مدت نیم ساعت یا ۴۵ دقیقه ماهی آماده می شود ، عصاره گوجه و لیمو ترش به خورد ماهی می رود که بسیار خوشمزه است .
    ● نکته قابل توجه :
    افراد با کلسترول بالا نباید پوست ماهی را استفاده کنند.
     
    lovedove و Admin از این پست تشکر کرده اند.
  2. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    فیش برگرماهی

    d56949856072a8e5e7daa8a1d2aaf1ae.
    مواد لازم برای ۶-۴ نفر:
    گوشت چرخ شده نیم كیلوگرم
    کپور ماهیان پرورشی
    پیاز ۱عدد
    جوزهندی بمیزان لازم
    ادویه ونمك بمیزان لازم

    طرزتهیه:


    پیاز را بصورت ریز رنده كرده آب آن را گرفته با گوشت ماهی ، نمك وادویه بخوبی مخلوط نموده ورز دهید. نصف جوزهندی را هم روی آن رنده كرده مواد را بمدت چند دقیقه دیگر ورز دهید. از مواد مخلوط شده به اندازه ۵۰ گرم وبه اندازه یك پرتقال كوچك برداشته وآن را به شكل گرد درآورده در روغن سرخ نمایید.میتوان مواد را با وردنه صاف كرده وبا كاسه یا لیوان روی آنها قالب زده و بدین طریق به فیش برگرها شكل دهید.

    درصورت تمایل می توان به ازاء هركیلوگرم گوشت چرخ شده ماهی ۵۰ گرم دنبه چرخ شده نیز به مواد افزود.
     
    lovedove و Admin از این پست تشکر کرده اند.
  3. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    فیله ماهی با اسفناج

    0dc5bea2320ef01a01a45c3e9ce5d44d.
    ● مـواد لازم :
    ▪ اسفناج خرد شده :: ۴ پیمانه
    ▪ پیاز متوسط :: یک عدد
    ▪ روغن مایع :: ۳ قاشق سوپخوری
    ▪ پودر ژله قرمز رنگ :: یک چهارم پیمانه
    ▪ فلفل دلمه ای :: یک عدد
    ▪ فیله ماهی با ضخامت حدود ۳ سانتی متر :: ۴۵۰ گرم
    ▪ نمک :: یک چهارم قاشق چایخوری
    ▪ فلفل سیاه :: یک چهارم قاشق چایخوری
    ▪ سرکه :: یک قاشق سوپخوری
    ● طـرز تهیه :
    اسفناج های خرد شده را درون یک کاسه بزرگ بریزید و کنار بگذارید . پیاز را از وسط به چهار قسمت تقسیم کرده . ورقه ورقه برش دهید، درون ماهیتابه ، یک قاشق سوپخوری روغن ریخته و پیازها را با حرارت ملایم تفت بدهید تا طلایی رنگ بشوند. یک قاشق سوپخوری پودر ژله به پیاز اضافه کرده کمی هم بزنید . فلفل دلمه ای را به شکل نوارهای باریک برش داده به مخلوط بیفزایید . آنها را به مدت یک دقیقه دیگر بپزید. ماهیتابه را از روی شعله گاز برداشته و مخلوط پیاز را به اسفناج اضافه کنید . روی کاسه را بپوشانید و کنار بگذارید . فیله ماهی را به چهار قسمت مساوی تقسیم کرده و کمی نمک و فلفل روی آنها بپاشید . همان ماهیتابه را تمیز کرده و دو قاشق سوپخوری روغن باقیمانده را درون آن بریزید تا گرم شود . سپس فیله های ماهی را به مدت دو دقیقه در آن سرخ کنید . حرارت را کاملا&#۰۳۹;&#۰۳۹; ملایم کنید و فیله ها را به مدت ۵ دقیقه دیگر بپزید . فیله ها را در نهایت در ظرف مخصوص سرو قرار داده، روی آنها را بپوشانید تا گرم بمانند . باقیمانده پودر ژله را درون ماهیتابه ریخته، آن را حرارت دهید، سپس این ژله را با قاشق روی فیله ها بریزید . مخلوط اسفناج و پیاز را کمی قبل از سرو با سرکه مخلوط کرده ، اطراف فیله ها را با آن تزئین کنید .
     
    lovedove و Admin از این پست تشکر کرده اند.
  4. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    فیله ماهی با اسفناج
    cd41c4de235fe06c78b2322336c1bebd.
    ● مواد لازم
    ▪ نصف فنجان سرکه سیب
    ▪ یک و نیم قاشق مرباخوری عسل
    ▪ چهار عدد فیله ماهی
    ▪ نمک و فلفل
    ▪ دو عدد لیمو ترش
    ▪ یک قاشق مرباخوری کره
    ▪ ۳۵۰ گرم برگ اسفناج
    ▪ یک و نیم قاشق مرباخوری سرکه
    ● طرز تهیه
    تابه ای را روی شعله ملایم قرار دهید و در آن سرکه و عسل را بریزید تا با هم آمیخته شود. سپس فیله ماهی را در آن قرار دهید و صبر کنید تا برای ۱۰ دقیقه در آن به آرامی پخته شود.
    به دلخواه به آن نمک و فلفل بپاشید و برای دو دقیقه دیگر صبر کنید. لیموترش را از وسط نصف کرده و درون تابه به گونه ای قرار دهید که نیمه های قاچ شده با تابه در تماس باشد. اجازه دهید با حرارت ملایم برای شش دقیقه دیگر حرارت ببیند.
    سپس کره را به تابه اضافه کنید و برگ های اسفناج را روی ماهی بریزید و برای دو دقیقه حرارت دهید تا کمی نرم و پخته شود.
     
    lovedove و Admin از این پست تشکر کرده اند.
  5. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    فیله ماهی با ژامبون گوشت
    c5f6800fd617eb8c004fd49d409bd9f3.
    ● مواد لازم:
    ▪ فیله ماهی شیر ۱۵ عدد(به صورت بریده شده)،
    ▪ خامه چهار قاشق غذاخوری،
    ▪ ژامبون گوشت ۱۵ ورق،
    ▪ جعفری خردشده ۲ قاشق غذاخوری،
    ▪ پنیر پیتزای رنده شده ۱۵۰ گرم،
    ▪ آبلیمو ۱ قاشق غذاخوری،
    ▪ شوید تازه چند برگ
    ▪ نمک و فلفل به میزان لازم.
    ● طرز تهیه:
    فیله های ماهی را به صورت انگشتی بریده و به آن نمک، فلفل و آبلیمو می زنیم و به همراه شوید تازه داخل کاغذ آلومینیوم می پیچیم و آن را می بندیم. این بسته را به مدت ۵ دقیقه داخل قابلمه آب جوش با درب بسته قرار می دهیم و می گذاریم بپزد. سپس ماهی را از کاغذ خارج کرده آب ماهی را در ظرف دیگری می ریزیم و خامه را به آن می افزاییم و به مدت ۱۰ دقیقه با حرارت ملایم جوشانده سپس به آن نمک، فلفل و آبلیمو می زنیم. بعد از آن وسط هر ژامبون را یک تکه فیله ماهی گذاشته و آن را پیچانده در ظرف پیرکس که از قبل چرب شده می گذاریم. روی ژامبون ها را سس خامه که آماده کرده ایم می ریزیم و پنیر پیتزای رنده شده و جعفری خرد شده را روی آن می پاشیم و به مدت ۱۰ دقیقه با درجه حرارت ۴۰۰ درجه فارنهایت می پزیم.
     
    lovedove و Admin از این پست تشکر کرده اند.
  6. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    فیله ماهی سوخاری
    66d39e1764a3df55fed7b511a51caba0.
    ● مواد لازم:
    ▪ ماهی فیله شده ۴۰۰ گرم
    ▪ آرد گندم ۱ پیمانه
    ▪ تخم مرغ ۲ عدد
    ▪ آرد سوخاری ۲ پیمانه
    ▪ سویا سس ۴ قاشق غذخوری
    ▪ آبلیمو ۴ قاشق غذاخوری
    ▪ سرکه ۳ قاشق غذاخوری
    ▪ زردچوبه نصف قاشق مرباخوری
    ▪ روغن به مقدار لازم
    ● طرز تهیه:
    ماهی را با آبلیمو، زردچوبه، سویا سس و سرکه خوب مزه‌دار کنید (به مدت ۱۵ تا ۲۰دقیقه). سویا سس برای مزه دار کردن انواع گوشت بسیار مناسب است.
    ماهی را در آرد سفید گندم بغلطانید تا وقتی ماهی در تخم‌مرغ زده می‌شود، تخم‌مرغ به ماهی بچسبد. در ضمن با غلطاندن ماهی در آرد گندم، مواد مزه‌دار شده از ماهی خارج نمی‌شود.
    تخم مرغ را در یک کاسه بشکنید و با هم مخلوط کنید. فیله های ماهی آردی را در تخم مرغ بزنید. سپس در آرد سوخاری بزنید.
    ماهی را در روغن سرخ کنید.
    ماهی‌های سرخ شده را می‌توانید روی توری قرار دهید تا روغن آنها خارج شود
     
    lovedove و Admin از این پست تشکر کرده اند.
  7. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    خخخخخخخ:biggrin:اگه میتونستم کوتاهی نمیکردم:wink:
     
  8. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    فیله ماهی قزل آلا

    55babe637eb08dc9984b4b7bf498f430.
    ● مواد لازم برای ۴ نفر
    ماهی قزل آلا ۴عدد
    آرد سوخاری ۱پیمانه
    نمك وفلفل بمیزان لازم
    زعفران سائیده شده نصف قاشق چایخوری
    روغن مایع نصف لیوان
    ‌● طرزتهیه:
    ابتدا فلس ماهی را گرفته با قیچی از زیر شكم چاك داده محتویات داخل شكم ماهی را خالی كرده تمیز بشوئید چاك زیر شكم را بطور سرتاسری از زیردهان تا انتهای دم ماهی ادامه دهید. استخوانهای ماهی را از دو طرف با چاقو تمیز كرده ، تیره وسط واستخوانهای آن را جدا كرده تا ماهی بصورت صفحه ای بازشود.
    به ماهی ها بطور یكنواخت زعفران زده ,آرد ,نمك وفلفل را در ظرفی مخلوط كرده دو طرف ماهی را درآن غلتانده و از طرف شكم در روغن داغ قرار دهید , یك طرف كه سرخ شد برگردانده تا طرف دیگر سرخ شود. اگر ماهی را ازطرف پشت در روغن قرار دهید پوست آن جمع شده واز كیفیت ظاهری آن كاسته خواهد شد.
     
    Admin از این پست تشکر کرده است.
  9. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    قزل آلا با سس سبزیجات
    01da916a1754f48f4140bc2523e52f50.
    در شروع كار، ماهی قزل آلا را از تیغ جدا می‌كنیم، بعد از خارج كردن تیغ، آنرا بخار پز می‌كنیم. یادتان باشد ماهی را قبل از بخار پز كردن حسابی با آبلیمو، سركه و مقدار خیلی كمی زردچوبه مزه‌دار كنید.
    خب تا اینجای كار شما یاد گرفتید یك ماهی قزل آلای خوب و خوشمزه درست كنید. فرض هم می‌كنیم كه قبلا آشپزی را به اندازه كافی بلد هستید و می‌دانید كه چه موقع یك ماهی خوب پخته می‌شود. یعنی حد اقل از شكل ماهی به راحتی این موضوع را تشخیص می‌دهید.
    اما چیزی كه مهم است آن است كه می‌خواهیم ماهی قزل آلای شما با بقیه ماهی‌های قزل آلا تفاوت داشته باشد و در ضمن برای خوشمزه شدن آن هر چیزی را وارد ماهی‌تابه نكنیم. چون ما می‌خواهیم یك خوراك ماهی برای كسانی درست كنیم كه بیماران قلبی و دیابتی محسوب می‌شوند. پس حتما در تهیه سس آن باید نكاتی در همین زمینه در نظر بگیریم كه این نكات از انتخاب مواد تشكیل دهنده سس شروع می‌شوند.
    ● ملزومات درست كردن سس خوراك ماهی:
    یك عدد كدو بزرگ حلقه شد ه، یك لیوان شیر (چیزی حدود ۲۰۰ میلی لیتر)، یك قاشق غذا خوری آرد، هویج رنده شده به اندازه كافی ، ۲۰۰ گرم قارچ حلقه شده. اگر می‌خواهید مزه بهتری از قارچ را احساس كنید، قارچ‌های كوچكتر مناسب‌ترند. یادتان باشد كه همیشه از میوه و یا سبزیجات تازه استفاده كنید. این موضوع هم به مزه غذا و هم به سلامت شما كمك می‌كند.
    ● طرز تهیه سس :
    بعد از اینكه مواد لازم برای درست كردن سس را فراهم كردیم، ابتدا سبزیجات را با نصف استكان آب كمی تفت می‌دهیم. سپس شیر را با آرد مخلوط می‌كنیم و آرام آرام به سبزیجات درون تابه اضافه می‌كنیم. آنقدر صبر می‌كنیم تا وقتی كه شیر و سبزیجات درون تابه شروع به حباب زدن كنند. وقتی این اتفاق افتاد سس سبزیمان را روی ماهی می‌ریزیم. یادتان باشد همه مواد را تا آن اندازه بپزید كه مزه غذا از بین نرود.
     
    lovedove و Admin از این پست تشکر کرده اند.
  10. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    قزل آلای سرخ شده با انواع قارچ (ماهی شکم پر)
    1297a01c17977b187a5b7776aa97ff08.
    ▪ مواد لازم:
    ماهی قزل آلای تازه ۴ عدد، گوشت گوسفند چرخ شده و سرخ شده: ۱۲۰ گرم، قارچ تازه و ریز شده: ۳ فنجان، پیاز خرد شده: یك فنجان، كره: سه قاشق غذاخوری، روغن مایع: سه قاشق غذاخوری، جعفری تازه خرد شده: سه قاشق غذاخوری، آویشن خشك: یك قاشق چایخوری، كرفس خرد شده: یك فنجان، آبلیموی تازه: دو قاشق غذاخوری.
    ▪ شیوه پخت:
    كره و روغن را در یك قابلمه بریزید و پس از ذوب كردن قارچ ها، پیاز، كرفس، جعفری و آویشن را به آن بیفزایید و تا زمانی كه قارچ ها قهوه ای شده و تمام آبشان تبخیر شود به پختن ادامه دهید و مرتباً هم بزنید. مخلوط را از روی آتش بردارید و آن را با گوشت سرخ شده و چاشنی هایی كه خودتان دوست دارید، مخلوط كنید و بگذارید خنك شود. قبلاً فر را تا ۳۵۰ درجه فارنهایت گرم كنید. حال شكم ماهی را باز كرده، روی آن قطره قطره آبلیمو بریزید و نمك و فلفل بپاشید و شكم ماهی ها را از مخلوط آماده شده پركنید و سپس آن را ببندید.
    اكنون سطح بیرونی ماهی را به كره آغشته كنید و تا زمان پخت كامل (تقریباً نیم ساعت)، ماهی ها را در فر نگه دارید. غذای مفید و پر پروتیین و ویتامین شما آماده است. اطراف ماهی ها را با حلقه های گوجه فرنگی و پیاز و دانه های سبز زیتون تزیین كنید. در این میان چنانچه میهمان عزیزی از در درآمد، با چند پیمانه برنج كه در نهایت به دستان با كفایت شما به كته ای خوشمزه بدل می شود، دیگر نگران كم آمدن غذا و گرسنه ماندن خود و دیگران نخواهید شد.
     
    lovedove و Admin از این پست تشکر کرده اند.