1. این پایگاه به ثبت ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران رسیده است.

    مهمان عزیز سپاس بابت بازدید شما از تالار گفتگوی دهه هفتادی ها.

    عضویت در انجمن رایگان بوده و برای عموم باز میباشد . با صرف 30 ثانیه یکی از اعضای دهه هفتادی ها شوید .

تایپک مخصوی انواع غذاها با ماهی

شروع موضوع توسط MahD!ye ‏Jul 8, 2012 در انجمن خوراک دریایی

  1. sara

    sara ♥ مـــلـــکــه انـجـمـن ♥

    3,121
    7,349
    905
    تو دوباره با قسمت آشپزیت اومدی؟؟؟
    بابا چند دفعه بگم ما دلمون میخواد خب درست کن بده بخوریم
    چرا مارو تو این موقعیت قرار میدیییییییییی
     
    Admin از این پست تشکر کرده است.
  2. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    رولت ماهی
    d04ee781ecbf7668d15ff8f9239fd34a.
    ● ( مواد لازم )
    ماهی یک کیلو گرم
    پیاز ۲ عدد
    تخم مرغ ۲ عدد
    هویج ۲ عدد
    سیر ۲ عدد
    خیار شور ۲ عدد
    کاری ۳ گرم
    نمک به مقدار کافی
    فلفل به مقدار کافی
    ● ( طرز تهیه )
    ۱ - نخست ماهی را پاک کرده و آماده چرخ کردن می کنیم . سپس آن را با پیاز رنده شده چرخ و مخلوط نموده نمک و فلفل و کاری را به آن اضافه و به مدت دو دقیقه آن را ورز می دهیم. هویج و تخم مرغ را آب پز کرده و به صورت طولی به چهار قسمت تقسیم می کنیم. خمیره تهیه شده را در سطح صاف که چرب نموده ایم قرار داده و به ضخامت یک سانتی متر و به ابعاد ۲۵ در ۳۵ سانتیمتر پهن می کنیم. ۲ - تخم مرغ و هویج را یک در میان به صورت ردیفی روی خمیر صاف شده می چینیم و سیر خرد شده را روی آنها ریخته و به آرامی خمیر را لوله می کنیم تا به صورت کالباس در آید. سپس آنها را در داخل ظرفی نسوز گذاشته و به فِـر انتقال می دهیم تا در دمای ۱۷۰ درجه سانتی گراد به مدت نیم ساعت بپزد. وقتی رنگ آن طلایی شد در داخل دیسی قرار داده و پس از خنک شدن به صورت رولت می بریم. این غذا آماده است.
     
    lovedove و Admin از این پست تشکر کرده اند.
  3. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    ریز نکته‌هایی راجع به ماهی
    3833bdc927c21ae56fc25ae0bf8d1c7a.
    از آنجایی كه یكی از رسوم ما ایرانیان در شب سال تحویل خوردن سبزی پلو با ماهی است، این روزها به هریك از مراكز فروش این آبزی پرخاصیت كه سری بزنید با صفی طویل از افرادی مواجه می شوید كه منتظر خرید ماهی مورد نظرشان هستند ولی آنچه باید مورد توجه قرار بگیرد تنها انتخاب نوع ماهی مطابق با ذائقه اهالی خانواده نیست؛ بلكه خرید ماهی به لحاظ تازگی و كیفیت و همچنین انجام مراحل پس از آن یعنی پاك كردن و نگهداری نیازمند رعایت نكاتی است كه به پاره ای از آنها در ذیل خواهیم پرداخت. لازم به توضیح است این توصیه ها در مورد همه انواع ماهی ها فارغ از محل صیدشان، صدق می كند.









    ● چند پیشنهاد برای پاك كردن ماهی



    ۱- ماهی ای را خریداری كنید كه دارای پوستی براق، مرطوب و چشمانی روشن و شفاف و كمی برجسته باشد. چشم های فرورفته و پوششی كدر نشانه ماهی فاسد است. در ضمن در دور چشم های ماهی هرگز نباید طوقی همچون عینك به رنگ قرمز ایجاد شده باشد. این حلقه خونی از جمله نشانه های فساد ماهی است. ۲ - پوشش روی آبشش ها را با دست بلند كرده و به رنگ آبشش ها دقت كنید. اگر رنگ آنها صورتی و یا صورتی مایل به قرمز باشد، ماهی تازه و سالم است. در صورتی كه این رنگ تیره بوده و به خاكستری متمایل گشته باشد، از خرید این ماهی بپرهیزید. ۳- فلس های ماهی تازه محكم بوده و به راحتی با دست كنده نمی شوند. حال آنكه در ماهی های مانده و فاسد فلس ها با كوچكترین فشاری از طریق دست یا چاقو از بدن ماهی جدا می گردند. ۴ - با انگشت دست خود به پوست بدن ماهی فشار وارد كنید. به طور طبیعی در محل این فشار فرورفتگی ایجاد می شود حال اگر این فرورفتگی به سرعت به حالت اولیه بازگشت، این نشانه یك ماهی سالم و تازه است ولی در صورتی كه به همان حالت باقی ماند به تازگی ماهی شك كنید. بهترین قسمت برای این امتحان، بخش زیرین آبشش ها است زیرا در این محل، گوشت فشرده تر است. ۵ - همه ما با بوی نه چندان خوشایند ماهی آشنا هستیم ولی اگر ماهی انتخابی شما دارای بویی ناآشنا و تند و غیر قابل تحمل بود، این مهمترین اخطار برای یافتن دیگر علائم فساد ماهی به حساب می آید. ۶ - ماهی را با توجه به ابعادش، بر روی چهار و یا دو انگشت یك دستتان بگذارید. ماهی تازه و سالم به حالت صاف و افقی بر روی انگشتان قرار می گیرد در صورتی كه ماهی مانده به حالت هلالی و Uشكل خمیده می شود. ۷ - ماهی های تازه دهانشان بسته است ولی وقتی ماهی مانده باشد دهانش نیز باز می ماند. ۸ - مخرج ماهی های تازه فرورفته و به رنگ قرمز متمایل به صورتی است در حالی كه در ماهی های كهنه، مخرج بیرون آمده و تیره رنگ است. ۹- به عنوان آخرین امتحان اگر ماهی تازه را در آب سرد بیندازید ماهی در آب غوطه ور می شود. این مسئله نشانی از فاصله زمانی كم میان صید و عرضه آن است. ۱ - دستانتان را به نمك آغشته كنید. این كار نه تنها از لیز خوردن ماهی جلوگیری می كند بلكه بوی بد آن را نیز از دستان شما می زداید. ۲ - اگر ماهی یخ زده ای خریداری كرده و قصد دارید فلس آن را بكنید این كار را در همان حالت یخ زده انجام دهید. ۳ - كندن فلس ماهی در زیر شیر آب یكی دیگر از راهكارهای تسریع در پاك كردن ماهی است. ۴ - سبدی بزرگ و گود را داخل كاسه ظرفشویی قرار داده و مرحله كندن فلس را در همان سبد انجام دهید. به این ترتیب مشكل لیز خوردن كمتر خواهد شد.
     
    lovedove و Admin از این پست تشکر کرده اند.
  4. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    سوپ ماهی آمور(روش ایرانی)

    1e02c5671622442411b0d5854ab2b994.
    ● مواد لازم برای ۴ نفر:
    ماهی آمور یك كیلوگرم
    آرد سفید ۲ قاشق غذاخوری
    كره ۲ قاشق غذاخوری
    لیموترش ۴عدد
    جعفری خردشده ۱قاشق غذاخوری
    هل ومیخك از هر یك ۲ دانه
    نمك وفلفل مقداركافی
    ● طرز تهیه :
    پوست ماهی آمور را گرفته ،پس از شستن با ۸ ملاقه آب ،هل ومیخك بجوشانید. گوشت ماهی پخته شده را چرخ كرده وسوپ آنرا صاف نمائید.آرد را با كره تا حد طلائی رنگ شده سرخ كرده وداخل سوپ بریزید ،بگذارید بجوشد. پس از ۲ دقیقه گوشت چرخ كرده ماهی ،نمك وفلفل را به آن اضافه نمائید.در صورتیكه سوپ سفت دوست نداریدگوشت چرخ كرده را به آن اضافه نمائید. موقع كشیدن سوپ , روی آن مقداری جعفری خرد شده بپاشید . برای ترش مزه شدن سوپ از نصف استكان آبلیمو استفاده نمائید ویا برای هر نفر یك لیمو ترش قاچ شده كنار آن بگذارید.
     
    lovedove و Admin از این پست تشکر کرده اند.
  5. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    سوپ ماهی کپور

    7ec6814d8240d12e7cc13fcdc9f968ba.
    ●مواد لازم برای ۲ نفر:

    ماهی كپور ۵۰۰گرم

    روغن ۳ قاشق غذاخوری
    فلفل قرمز ۱قاشق چای خوری
    نمك ۱قاشق چای خوری
    پودركاری ۱قاشق چای خوری
    زردچوبه ۱قاشق چای خوری
    آرد ۱ قاشق غذاخوری
    گشنیز ۲۵۰گرم
    شنبلیله ۵۰ گرم
    تمبرهندی ۱۵۰گرم
    پیازمتوسط ۲عدد
    سیر ۲پر
    ●طرزتهیه:
    سیروپیاز را در روغن سرخ كرده وقتی پیازها طلائی رنگ شد , گشیز وشنبلیله ساتوری شده را در آن بریزید. پس از اینكه سبزی بخوبی سرخ شد, پودركاری , زردچوبه وآرد را در آن ریخته و تفت بدهید. تمبرهندی را كه قبلاً در یك لیوان آب خیس نموده اید , از صافی عبور داده وهسته های آنرا بگیرید. سپس آب تمبرهندی وفلفل قرمز را در سوپ ریخته بگذارید به مدت ۱۵ دقیقه بجوشد. پس از آن , ماهیها را كه سرو دم آنها را بریده وتمیز نموده اید در قابلمه ریخته ودر حرارت كم بمدت ۲۰ دقیقه دیگر بجوشانید.
    بجای سیر می توان از پودر سیر استفاده كرد. از غلیظ شده این سوپ می توان بعنوان خورشت استفاده نمود.
     
    Admin از این پست تشکر کرده است.
  6. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    شامی با ماهی کپور

    e66c3c2807a15121fac628af237bf9dc.
    مواد لازم:
    ماهی چرخ شده ۶۰۰گرم
    نمك وفلفل وزعفران به مقداركافی
    سیب زمینی ۳۰۰گرم
    تخم مرغ ۲عدد
    لپه ۱۵۰ گرم
    سیر ۵۰گرم
    تره , گشنیز, شنبلیله ۲۰۰گرم

    طرزتهیه:

    ماهی را پس از جداسازی تیغها وتمیزكردن چرخ كنید .سیب زمینی ولپه را پخته , آنها را نیز چرخ كنید.سبزیها را شسته وبصورت ریز خرد كنید.ماهی، سیب زمینی ،لپه وسبزیها را با سیر، تخم مرغ ، نمك ،فلفل و زعفران مخلوط كرده وكاملاً ورز دهید. سپس در قالب گرد شكل دهید ووسط آنرا سوراخ كنید در روغن داغ سرخ نمائید.در هنگام سرو غذا می توانید آنرا با لیموترش وجعفری تزئین نمائید.
     
    lovedove و Admin از این پست تشکر کرده اند.
  7. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    طبــــــــخ ماهی در فر و بدون استفاده از روغن برای افراد با کلسترول بالا
    7b5e46c9366c028c578a3dbc887c20a6.
    ● مــــــــواد لازم :
    ▪ ماهی قزل آلا کوچک :: ۱عدد
    ▪ گوجه فرنگی حلقه شده :: ۱عدد
    ▪ لیمو ترش تازه حلقه شده :: ۱ عدد
    ▪ نمک، پودر زنجبیل، سیر و شوید تازه :: به میزان لازم
    ● طــــــــرز تهیه :
    بهترین روش طبخ برای ماهی قزل آلا به این نحو است كه ماهی را شسته و بعد از تمیز كردن داخل شكم آن را كمی سیر تازه بمالید و مقداری پودر زنجبیل و نمك به آن بزنید و مقداری شوید تازه درون شكم قرار داده و بگذارید یك ساعت در یخچال بماند. بعد از یك ساعت ماهی را از یخچال بیرون بیاورید و با استفاده از برس آشپزخانه كمی روغن (حدود نصف قاشق غذاخوری روغن زیتون) روی آن بمالید .
    روی كاغذ آلومینیوم چند حلقه گوجه فرنگی بگذارید و بعد چند حلقه لیموترش و بعد ماهی را روی گوجه و لیموترش قرار دهید و بعد دوباره لیموترش و گوجه فرنگی روی ماهی بچینید و سپس كاغذ را محكم ببندید و در فر روی میله های وسط با درجه حرارت ۲۵۰- ۲۲۰ درجه سانتیگراد بگذارید. در مدت نیم ساعت تا ۴۵ دقیقه ماهی آماده می شود و عصاره گوجه و لیموترش به خورد ماهی می رود و بسیار خوشمزه است .
    ● نكات تغذیه ای
    نكته قابل توجه اینكه افراد با كلسترول بالا نباید پوست ماهی را استفاده كنند. خوردن لیمو ترش تازه به همراه ماهی باعث افزایش جذب آهن آن در بدن می شود زیرا لیمو ترش دارای ویتامین «سی» است كه كمك كننده جذب آهن است .
     
    lovedove و Admin از این پست تشکر کرده اند.
  8. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    طبخ قزل‌آلا در فر
    d9ca3b31020e41d1728c4d7ee46a6613.
    ● موادلازم:
    ▪ ماهی قزل آلا یک عدد ( به تعداد نفرات)
    ▪ گوجه فرنگی حلقه شده دو عدد
    ▪ لیموترش تازه حلقه شده یک عدد
    ▪ نمک به مقدار لازم
    ▪ پودر زنجبیل به مقدار لازم
    ▪ سیر و شوید تازه به مقدار لازم
    ● طرز تهیه:
    بهترین روش طبخ برای ماهی قزل آلا به این نحو است که ماهی را شسته و پس از تمیز کردن، داخل شکم آن را کمی سیرتازه بمالید و مقداری پودر زنجبیل و نمک به آن بزنید و مقداری شوید تازه درون شکم قرار داده و بگذارید یک ساعت در یخچال بماند.
    بعد از یک ساعت ماهی را از یخچال بیرون بیاوسرید و با استفاده از برس آشپزخانه کمی روغن( حدود نصف قاشق غذاخوری روغن زیتون) روی آن بمالید.
    روی کاغذ آلومینیوم چند حلقه گوجه فرنگی بگذارید و پس از آن چند حلقه لیموترش و ماهی را روی گوجه و لیموترش قرار دهید و سپس دوباره لیموترش و گوجه فرنگی روی ماهی بچینید و سپس کاغذ را محکم ببندید و در فر روی میله‌های وسط با درجه حرارت ۲۲۰ تا ۲۵۰ درجه سانتی‌گراد بگذارید. در مدت نیم ساعت تا ۴۵ دقیقه ماهی آماده می شود و عصاره گوجه و لیموترش به خورد ماهی می رود که بسیار خوش‌مزه است.
     
    lovedove و Admin از این پست تشکر کرده اند.
  9. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    طریقه طبخ ماهی‌های جنوب
    ماهی : ۱ عدد
    نمک : قدری
    آرد سفید : قدری
    تخم مرغ : ۴ عدد
    ماهی‌های جنوب که عبارتند از هامور، سنگسر، سرخو، شوریده، حلوا، قباد، کوشک، ثبتی، راشکو، زرده، عروش و میش. ماهی باید به طریقه صحیح طبخ گردند تا لذیذ و ماکول شوند، ذیلاً دستور طریقه طبخ صحیح آن نقل می‌شود.
    الف - چطور باید گوشت این ماهی‌ها را از پوست و استخوان جدا نمود:
    ابتدا ماهی را به پهلو خوابانیده از ناحیه گوش با نوک کارد به‌طور افقی گوشت را از دنده‌های ماهی جدا کنید‌، برای گرفتن پوست نیز باید نوک کارد را از طرف دم زیر پوست کشیده و پس از آنکه قسمتی از پوست جدا شد با کمک کارد در حالیکه پوست ماهی به‌طرف پائین باشد آن را کشیده کاملاً از گوشت جدا نمائید، گوشت ماهی که استخوان و پوست آن را گرفته باشند برای تهیه کباب مناسب‌تر است.
    ب - سرخ کردن ماهی به طریقه ساده:
    پس از آنکه ماهی به قطعات دلخواه برای سرخ کردن بریده و تمیز شد برای آنکه زیاد خیس نباشد آب آن را به‌وسیله دستمال و یا پارچه خشک نموده بعد نمک بپاشید، چند قطره آب لیمو هم در صورتی‌که مایل یاشید روی قطعات ماهی بپاشید، بعد تکه‌های ماهی را در آرد بزنید به قسمی که قشر نازکی از آرد روی سطح ماهی را بپوشاند، سپس در ماهی‌تابه انداخته پشت و روی آن را با حرارت متوسط سرخ نمائید.
    پ - طریقه دیگر برای سرخ کردن ماهی:
    قطعات ماهی را پس از نمک زدن در آرد غلطانیده و در مایه تخم مرغ فرو برید، مایه تخم مرغ از تخم مرغ زده شده و کمی نمک تهیه می‌شود، پس از آنکه سطح ماهی با مایه تخم مرغ آغشته شد پشت و روی آن را در آرد سوخاری زده و در ماهی‌تابه سرخ نمائید، در صورتیکه مایل باشید می‌توانید در مایه تخم مرغ کمی زعفران اضافه نمائید.
    ت - کباب ماهی:
    به‌طور کلی می‌توان از انواع ماهی‌هائی ‌که نام بردیم کباب تهیه نمود طرز تهیه از این قرار است، پس از آنکه استخوان و پوست ماهی را گرفتید آن را به قطعات دلخواه ببرید برای هر شش سیخ کباب یک دانه پیاز متوسط رنده نموده با کمی پوست لیمو رنده شده و زعفران به ماهی اضافه کنید بگذارید مدتی بماند سپس قطعات ماهی را به سیخ کشیده روی آتش کباب نمائید، در موقع کباب کردن مقداری کره آب شده را که با زعفران و آبلیمو مخلوط شده باشد با برس موئی روی سیخ‌ها بمالید تا کباب به خوبی پخته و از سوختن روی ماهی‌ها جلوگیری شود.
    ث - طرز آماده نمودن و طبخ ماهی‌های حلوا، زبیدی، قباد، شوریده و راشکو:
    چون این ماهی‌ها نیز به‌صورت یخ زده عرضه می‌شود باید مدتی در آب سرد بماند تا به‌طور طبیعی یخ آن آب شود، ماهی حلوا چون بدون فلس است پس از نرم شدن کافی است شکمش را خالی نموده و با کارد یا قیچی نوک دم و پره‌های آن را ببرید، پس از شستن و تمیز کردن نمک زده و در آرد بغلطانید و با حرارت متوسط در ماهی‌تابه سرخ نمائید.
    ماهی قباد را نیز می‌توان به‌طور سرخ کرده یا کباب مصرف نمود، پوست ماهی قباد را به طریقی که قبلاً ذکر گردید باید از گوشت جدا نمود ماهی شوریده و راشگو دارای فلس است و پس از گرفتن فلس و تمیز نمودن می‌توان آن را با استخوان و یا بدون استخوان و پوست به طریقی که قبلاً ذکر گردید سرخ نمود.
     
    lovedove و Admin از این پست تشکر کرده اند.
  10. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    طرز تهیه کباب شیر ماهی در فر
    9ff990f82a09f57df80d67fe3f4cb7c2.
    غذای امروز یک غذای دریایی است . از فوائد ماهی ها و محصولات دریایی هر چه بگوئیم کم است. ما ایرانی ها ازروش پخت ماهی ها اطلاع زیادی نداریم فقط آنها در روغن سرخ می کنیم ، در صورتی که هر نوع ماهی را با روشها متعددی می توان طبخ کرد. دانستن این مسئله شاید باعث افزایش رغبت ما به خوردن غذاهای دریایی شود.
    بهتر است بدانید که مصرف گوشت سفید ماهی از ابتلا به بسیاری از امراض دوران پیری جلوگیری می کند پس بهتر است این غذا را به خاطرمسن ترهای خانواده حتما تهیه کنیم.
    ● مواد لازم:
    ▪ ۸۰۰ گرم ماهی شیر
    ▪ ۳قاشق سوپخوری خامه
    ▪ یک و نیم قاش سوپخوری کره ذوب شده
    ▪ ۱قاشق سوپخوری زعفران آب کرده
    ▪ ۲قاشق سوپخوری روغن مایع
    ▪ به مقدار کافی نمک و فلفل و آبلیمو
    ● طرز تهیه:
    گوشت ماهی را پس از شستشو نمک زده و حدودا ً ۱۲ ساعت در مخلوط پیاز رنده شده ، آبلیمو و زعفران خوابانده و در یخچال بگذارید . بعد از ۱۲ ساعت کره ذوب شده ، خامه و فلفل را با هم مخلوط کنید . ماهی را با این مخلوط آغشته کرده و در دیس فر که قبلاً چرب شده است بگذارید تا حدود ۴۰ دقیقه در حرارت ۱۷۵ درجه سانتی گراد ( فر از قبل گرم شده) بماند و کاملاً طلایی شود ( زمانی که ماهی لازم دارد تا به این مرحله برسد بستگی به نوع فردارد). در این مدت گاهی از مخلوط آبلیمو ، زعفران و روغن روی گوشت ماهی بریزید تا از سوختن آن جلوگیری شود ، سینی را روی پنجره وسط فرب گذاریم و توجه داشته باشید که در طول مدت پخت ، ماهی را یکبار پشت و رو کنید.
    ● نکات تغذیه ای :
    کل غذا دارای ۲۰۲۰ کالری است.
    اگر توسط ۵ نفر به طور مساوی خورده شود ، سهم هر نفر ۴۴۰ کالری است .
    این غذا برای ناهار یک فرد رژیمی با ۱۰ قاشق برنج بدون روغن ، یک ظرف سالاد و ۱ کاسه ماست ، وعده بسیار مناسبی خواهد بود.
     
    lovedove و Admin از این پست تشکر کرده اند.