1. این پایگاه به ثبت ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران رسیده است.

    مهمان عزیز سپاس بابت بازدید شما از تالار گفتگوی دهه هفتادی ها.

    عضویت در انجمن رایگان بوده و برای عموم باز میباشد . با صرف 30 ثانیه یکی از اعضای دهه هفتادی ها شوید .

تایپک مخصوی انواع غذاها با ماهی

شروع موضوع توسط MahD!ye ‏Jul 8, 2012 در انجمن خوراک دریایی

  1. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    خوراک ماهی کیلکا
    [Broken External Image]:

    برای مشاهده لینک ها لطفا ثبت نام کنید و یا اگر حساب کاربری دارید وارد شوید

    ● مواد لازم
    ▪ نیم کیلو ماهی کیلکا
    ▪ یک قاشق مربا خوری آویشن
    ▪یک عدد لیمو ترش
    ▪ صد گرم خامه
    ▪یک عدد فلفل دلمه ای
    ▪ مقداری نمک
    ● روش تهیه
    ابتدا ماهی را بدیت ترتیب پاک کنید . سر ماهی را بکشید تا روده ی ماهی نیز بیرون آید سپس ماهی ها را شسته و در صافی بیندازید تا آب اضافی آن گرفته شود مقداری روغن در تابه ریخته و روی حرارت بگذارید وقتی گرم شد ماهی ها را در آن تفت دهید در همان حال آبلیموی ترش و مقداری نمک و آویشن روی آن بریزید و مرتب مواد را هم بزنید تا کمی بپزد سپس خلال فلفل دلمه ای را اضافه کنید پس از چهار دقیقه نصف غذا را در دیس بکشید و مقداری سیب زمینی سرخ شده روی آن بریزید باز مقداری از ماهی و یک ورقه سیب زمینی سرخ شده بچینید و روی آن را صاف نمایید سپس خامه را بعد از زدن روی آن بریزید و صاف کنید
     
    lovedove و Admin از این پست تشکر کرده اند.
  2. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    خوراک ماهی و سبزیجات
    [Broken External Image]:

    برای مشاهده لینک ها لطفا ثبت نام کنید و یا اگر حساب کاربری دارید وارد شوید

    این روزها متخصصان تغذیه، جایگزین‌کردن گوشت‌های سفید، به‌ویژه ماهی و میگو را به جای گوشت‌های قرمز، به‌عنوان الگویی مناسب برای تغذیه توصیه می‌کنند
    اگر شما هم می‌خواهید غذایی سالم و سریع با استفاده از ماهی بخورید، طبق دستور زیر عمل کنید. ماهی ‌همراه سبزیجات مختلف، هم غذایی پرخاصیت و کامل است و هم طعم‌ و مزه خوبی دارد. برای پختن این خوراک حدود نیم ساعت زمان لازم است.
    ● مواد لازم برای ۴ نفر:
    - ماهی شیر (به تکه‌های متوسط خرد شود)؛۷۰۰گرم
    - بادمجان؛ یک عدد
    - فلفل دلمه‌ای قرمز یا سبز حلقه شده؛ یک عدد
    - قارچ خرد شده؛ سه‌چهارم پیمانه
    - پیاز بزرگ خلالی خرد شده؛ یک عدد
    - روغن زیتون؛ ۲ قاشق سوپ‌خوری
    - سیر له شده؛ یک حبه
    - سرکه؛ نصف پیمانه
    - گوجه‌فرنگی ریز خرد شده؛ ۲۵۰ گرم
    - سس گوجه‌فرنگی؛ ۲ قاشق سوپ‌خوری
    - آویشن خشک شده؛ نوک قاشق چای‌خوری
    - برگ‌بو؛ یک عدد
    - نمک و فلفل؛ به مقدار لازم
    - پنیر پیتزای رنده شده؛ نصف پیمانه
    ● روش تهیه:

    ▪ نکته: برای جلوگیری از پاشیدن قطرات روغن به دیواره‌های مایکروفر روی ظرف، در مخصوص‌اش را بگذارید.


    ۱) بادمجان را شسته و پوست بکنید، سپس آن را به‌صورت نگینی خرد کنید و در سبدی بریزید تا آب اضافه آن خارج شود. کدو را نیز به‌همین صورت پوست کنده، خرد کنید. حالا روغن زیتون را در ظرف گود مخصوص مایکروفر بریزید و یک دقیقه با حداکثر قدرت، حرارت دهید تا داغ شود. ۲ ) وقتی روغن داغ شد، سبزیجات – بادمجان، کدو، قارچ، فلفل دلمه‌ای، پیاز و سیر- را داخل آن بریزید و ۵ دقیقه روی بیشترین درجه، حرارت دهید تا سرخ شوند. در این فاصله، دوبار در مایکروفر را باز کنید و مواد را هم بزنید. ۳ ) پس از اینکه سبزیجات سرخ شدند، گوجه‌فرنگی خرد شده و رب‌گوجه‌فرنگی را ‌همراه برگ‌بو، نمک، فلفل و نصف سرکه به آنها اضافه کنید. ۴) حالا یک ظرف پیرکس متوسط آماده کرده، همه این مواد را در آن بریزید و در ظرف را بگذارید؛ سپس ۱۰ دقیقه، روی بیشترین درجه، حرارت دهید. در این مدت سه یا چهار بار مواد را هم بزنید. ۵) پس از این مدت، قطعات ماهی را همراه باقیمانده سرکه و کمی نمک در ظرفی جداگانه بریزید و ۴دقیقه با بیشترین حرارت بپزید. سپس تکه‌های ماهی را با مخلوط سبزیجات بپوشانید و پنیر پیتزای رنده شده را روی آن بریزید. درآخر در ظرف را بگذارید و ۲ دقیقه حرارت دهید تا پنیر روی مواد آب شود.
     
    lovedove و Admin از این پست تشکر کرده اند.
  3. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    خوراک میگو
    1310f742acc3bd930e22d741285edaec.
    ● مواد لازم برای دو نفر

    ▪ ۱۰۰ گرم پیاز
    ▪ دو عدد گوجه فرنگی (خرد شده)
    ▪ ۱۰ گرم سیر
    ▪ پنچ گرم زنجبیل
    ▪ ۱۵ گرم پودرکاری
    ▪ پنج گرم زردچوبه
    ▪ ۲۵ گرم گشنیز
    ▪ سه دانه هل
    ▪ دو گرم چوب دارچین
    ▪ سه گرم فلفل سبز
    ▪ نصف فنجان شیره نارگیل
    ▪ ربع فنجان خامه
    ▪ ۲۰ گرم کره
    ▪ ۲۰ گرم روغن زیتون
    ● طرز تهیه
    ابتدا پیاز، گوجه فرنگی، سیر و زنجبیل را به مدت سه دقیقه سرخ کنید. سپس پودرکاری، زردچوبه، گشنیز، دارچین، هل و فلفل سبز را به آن اضافه کنید.
    شیره نارگیل و خامه را به آن افزوده و صبر کنید تا مواد ۱۵ دقیقه دیگر بپزد.
    میگوها را در مخلوط کره و روغن زیتون سرخ کنید. سپس سس را به میگوها افزوده و به مدت سه دقیقه صبر کنید تا با هم پخته و آمیخته شوند. در صورت لزوم کمی نمک و فلفل به آن بیفزایید.
    ۳۰۰ گرم میگوی پوست کنده
     
    lovedove و Admin از این پست تشکر کرده اند.
  4. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    خوراک میگو ایتالیایی

    7102fdc2ebe19386a08c23e7954d5e72.
    ● مواد لازم
    ▪ میگو ۱ کیلو
    ▪ تخم مرغ ۳ عدد
    ▪ گوجه فرنگی ۳۰۰ گرم
    ▪ خامه ۱۵۰ گرم
    روغن زیتون یک قاشق غذاخوری
    ▪ ماءالشعیر ۱ عدد
    ▪ پیاز متوسط ۱ عع
    ▪ سیر ۳ حبه
    ▪ نمک و فلفل به میزان لازم
    ● طرز تهیه:
    پس از اینکه میگو ها رو تمییز کردیم آن را درون ظرف محتوی ماءالشعیر ۱۲ساعت میخوابانیم..گوجه ها را رنده کرده و داخل ماهیتابه میریزیم و یک قاشق غذاخوری روغن به آن اضافه میکنیم.وقتی آب گوجه کشیده شد تخم مرغ را در ظرفی جدا شکسته و خوب هم میزنیمو به مواد اضافه میکنیم و در آخر خامه را با آن مخلوط کرده و مواد را کنار میگذاریم.
    سپس سیر و پیار را خرد کرده در روغن زیتون سرخ میکنیم و و قتی طلایی شد میگو را به آن اضافه میکنیم و تفت میدهیم .سپس در ظرفی پهن میگورا کشیده و سسی را که از قبل تهیه کرده ایم را روی آن پخش میکنیم.
    ماءالشعیر هم باعث تردی میگو میشه هم بهش مزه میده و به نظر من بوی زخمش رو هم میگیره.
     
    lovedove و Admin از این پست تشکر کرده اند.
  5. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    خوراک میگو و سبزیجات
    9b1f075eda90761bdb21663bb25be64c.
    ● مواد لازم
    ▪ ۳۰۰ گرم میگو پاک کرده
    ▪ سه حبه سیر
    ▪ یک فنجان قارچ
    ▪ نصف فنجان کلم بروکلی
    ▪ یک قاشق چایخوری نمک و فلفل
    ▪ یک قاشق غذاخوری ادویه گل میخک
    ▪ یک قاشق غذاخوری روغن زیتون
    ▪ یک قاشق غذاخوری ریحان خشک شده
    ▪ یک قاشق غذاخوری پونه
    ▪ دو قاشق غذاخوری جعفری تازه
    ▪ چهار قاشق غذاخوری پنیر پارمسان
    ● طرز تهیه
    روغن زیتون را در تابه ای به اندازه متوسط ریخته، قارچ و سیر را در آن به مدت چهار دقیقه تفت دهید. سپس میگو، ریحان، پونه، ادویه میخک، نمک و فلفل را به روغن و سیر اضافه کرده و به مدت پنج دقیقه روی حرارت متوسط شعله اجاق گاز قرار دهید.سپس جعفری و پنیر پارمسان را به آن اضافه کرده و میل کنید.
     
    lovedove و Admin از این پست تشکر کرده اند.
  6. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    خورش ماهی
    ماهی : ۱ عدد
    پیاز : ۳۷۵ گرم
    فلفل قرمز : ۶ عدد
    ادویه : قدری
    نمک : قدری
    آب تمر : ۲ فنجان
    گشنیز : ۳ برگ
    زیره : ۱ قاشق سوپخوری
    کنجد : ۱ قاشق سوپخوری
    زنجبیل : ۱ عدد
    سیر : ۱ عدد
    روغن : ۳ قاشق سوپخوری
    اولی ماهی تازه را صاف کرده سپس قطعه قطعه‌اش کنید پنج سیر پیاز را حلقه حلقه کرده و آنگاه یکدانه سیر با چند برگ گشنیز را کوبیده عرق آنرا به اندازه نیم استکان در آورید. سپس به اندازه بک قاشق چایخوری زیره و یک قاشق چایخوری تخم گشنیز و یک قاشق چای خوری خشخاش و چند عدد فلفل قرمز همه اینها را کمی بو داده و بگوئید و یک تکه زنجبیل هم کوبیده با آن مخلوط نمائید .
    سه قاشق سوپخوری روغن در دیگ ریخته رویش پیازها را بچینید ادویه را به قطعات ماهی آمیخته روی آن بچینید. سپس کمی نمک با قدری پیاز روی آن ریخته بگذارید به مدت ده دقیقه سرخ شود. سپس آب تمر هندی را گفته به اندازه دو فنجان رویش بریزید ولی خورش را با قاشق هم بزنید و روی آتش کم آن را بپزید. این خورش را با کته می‌خورند.
     
    lovedove و Admin از این پست تشکر کرده اند.
  7. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    خورشت میگو ساده
    8011ac912741ad8e542490cb2a601e79.
    ● مواد لازم:
    ▪ میگو ۱ کیلوگرم
    ▪ سیب زمینی ۱کیلوگرم
    ▪ گوجه فرنگی ۲۵۰گرم(رب گوجه ۳قاشق غذاخوری)
    ▪ نمک به مقدار لازم
    ▪ فلفل و زرد چوبه به اندازه لازم
    ▪ ادویه به اندازه لازم
    ▪ روغن به اندازه لازم
    ▪ پیاز ۱۵۰گرم
    ▪ آب لیمو ۲ قاشق غذاخوری
    ● طرز تهیه:
    میگوها را پوست کنده روده پشتی آن را خارج می کنیم. پس از شستن صبر می کنیم تا آب آن گرفته شود .
    پیاز را خرد و آن را تا حد طلایی رنگ سرخ می کنیم.ابتدا زردچوبه و سپس میگو ها را به آن اضافه و حدود ۲ دقیقه آن را تفت می دهیم. بعد بقیه مواد را به آن می افزاییم و می گذاریم ۱۰ دقیقه بجوشد سپس سیب زمینی سرخ شده را روی آن می ریزیم
     
    Admin از این پست تشکر کرده است.
  8. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    دلمه فلفل سبز با ماهی
    a308bd50c1b94df43ea94a5ac6ae8b92.
    موادلازم:
    فلفل سبزدلمه ای بزرگ ۸عدد
    ماهی فیتوفاگ , آمور ,كپور یك كیلوگرم
    سبزی(جعفری,گشنیز,شوید,تره ,نعنا,شنبلیله) یك كیلوگرم
    پیازبزرگ ۲عدد
    ادویه(فلفل ,سیركوبیده ونمك) بمیزان لازم
    آرد گندم یا آرد نخودچی ۲قاشق غذاخوری
    رب گوجه فرنگی یا سركه یا آبلیمو بمیزان لازم
    پودر دارچین یك قاشق چای خوری

    طرزتهیه:

    داخل فلفها را خالی كرده بصورتیكه به پوسته خارجی آنها صدمه ای وارد نگردد.ماهی را در آب می پزیم تا نیم پز شود. سپس سبزی ها را خوب خردكرده , پیازها را خرد وبا روغن تفت می دهیم تا طلائی شوند. ماهی نیم پز را چرخ كرده سپس با سبزی های خرده شده مخلوط کرده, تفت می دهیم ومی گذاریم كمی بپزد. ادویه وفلفل وسیركوبیده را با آن مخلوط كرده وداخل فلفلها را با این مواد پر می كنیم،فلفلها رادر قابلمه چیده روی آتش ملایم قرار می دهیم ،سس گوجه فرنگی یا سركه ویا آبلیمو (سركه بهتراست) را با آرد گندم و پودر دارچین مخلوط كرده وروی دلمه ها می ریزیم .پس از پختن دلمه ها را در دیس چیده وبا جعفری ولیموترش تزئین می كنیم وسرسفره قرار می دهیم.
     
    lovedove و Admin از این پست تشکر کرده اند.
  9. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    دلمه کلم برگ ماهی
    838acdef5fa834f4da99c5006688f487.
    موادلازم:
    ماهی آمور,فیتوفاگ ,كپور یك كیلوگرم
    لپه ۲/۱ لیوان
    جعفری یك استكان ساتوری
    برنج ۲/۱ لیوان(خیسانده)
    پیاز ۲عدد(خردشده وتفت داده شده)
    نمك ,فلفل ,زردچوبه بمیزان لازم
    آبلیمو بمیزان لازم
    رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
    كلم برگ یك عددكوچك
    سیر ۲حبه

    طرزتهیه:

    برگهای كلم را از هم جدا كرده در آبجوش یك لحظه می جوشانیم وكنار می گذاریم تا سرد شود. ماهی را چند دقیقه در كمی آب می ریزیم تا بتوان در صورت داشتن استخوان آنها را از گوشت جدا كرد.گوشت ماهی راتكه تكه كرده درپیاز داغ همراه با كمی نمك , زردچوبه , فلفل , سیر رنده شده وجعفری تفت می دهیم. لپه را با آب وكمی نمك خوب پخته ودر انتهای كار برنج را اضافه كرده چند دقیقه كه جوشید از صافی رد می كنیم وبه مواد بالا اضافه می كنیم. یك قاشق رب گوجه فرنگی نیز اضافه كرده وخوب مواد را مخلوط می كنیم.
    مقداری از مواد را داخل هر برگ كلم گذاشته ودلمه ها را در قابلمه ای كه پیاز داغ وزردچوبه را تفت داده ورب گوجه وآبلیمو را اضافه كرده وتفت داده ایم چیده سپس مقداری آب روی دلمه ها می ریزیم تا كاملاً روی دلمه ها را بگیرد وحدود نیم ساعت با حرارت ملایم آنها را می پزیم.برای چاشنی آن نیز می توان بجای رب ,از سس تمبرهندی استفاده كرد.
     
    lovedove و Admin از این پست تشکر کرده اند.
  10. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    راگو ماهی تن(اسپانیایی)
    fd1d08a3c21ba861f2f0ef86bff30198.
    ● مواد لازم برای ۶ نفر:
    ▪ کنسرو ماهی تن=۲ قوطی(یا ۱ کیلوگرم ماهی تن تازه)
    ▪ پیاز متوسط=۴ عدد
    ▪ سیر=۳ تا ۴ پره
    ▪ گوجه فرنگی=۱ کیلوگرم
    ▪ نخود سبز پخته=۵۰۰ گرم(یا ۱ قوطی متوسط کنسرو نخود سبز)
    ▪ سیب زمینی اسلامبولی کوچک=۷۰۰ گرم
    ▪ فلفل قرمز تند=بمقدار کم
    ▪ روغن زیتون=۴ قاشق سوپخوری
    ▪ آویشن=به مقدار کم(می توان از مقداری نعناع و ترخان استفاده کرد)
    ▪ نمک و فلفل=بقدر کافی
    ● طرز تهیه:
    در صورت استفاده از ماهی تن تازه،آن را پوست می گیریم و به قطعات کوچک،چهار گوش می بریم.بعد کمی نمک می زنیم و آن را با دو قاشق روغن زیتون کمی سرخ می کنیم.ماهی را از ظرف خارج می کنیم و پیاز خلال کرده را در همان روغن و در همان ظرف کمی تفت می دهیم.سیر را می کوبیم و به ظرف پیاز اضافه می کنیم و بهم می زنیم.روی گوجه فرنگی ها آب جوش می دهیم و پوست آنها را کنده،خرد می کنیم و آنها را داخل پیاز می ریزیم.سیب زمینی را پوست می کنیم و داخل ظرف گوجه فرنگی می ریزیم. در ظرف را می بندیم و می گذاریم کمی بپزد. بعد ماهی و نخود را می ریزیم.کمی نمک و فلفل قرمز و آویشن خرد شده(یا نعناع و ترخان هم به آن اضافه می کنیم.دوباره در ظرف را می بندیم،حرارت را ملایم می کنیم تا تمام مواد پخته شوند و سس ته ظرف غلیظ شود.در صورت استفاده از کنسرو ماهی تن،آن را به همراه نخود در اواخر طبخ با سایر مواد مخلوط می کنیم.
     
    lovedove و Admin از این پست تشکر کرده اند.