1. این پایگاه به ثبت ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران رسیده است.

    مهمان عزیز سپاس بابت بازدید شما از تالار گفتگوی دهه هفتادی ها.

    عضویت در انجمن رایگان بوده و برای عموم باز میباشد . با صرف 30 ثانیه یکی از اعضای دهه هفتادی ها شوید .

بازتاب گزارش میوه هایی با طعم سرطان

شروع موضوع توسط mohammadali ‏Jun 18, 2013 در انجمن اخبار و دانستنی های تغذیه

  1. mohammadali

    mohammadali پسر خوشمل انجمن

    403
    903
    211
    [​IMG]

    مصرف میوه و سبزیجات و گنجاندن آنها در رژیم های غذایی، به خصوص در کودکان و نوجوانان در تمام کشورهای توسعه یافته دنیا امری ضروری است. در دنیا وجود باقیمانده ترکیبات شیمیایی روی این مواد غذایی انکارناشدنی است اما با وجود این باز در دنیا توصیه به مصرف میوه و سبزیجات می شود و اثرات مثبت مصرف آنها به مراتب بیش از اثرات منفی آنهاست.
    باید به یاد داشت که در دنیای امروز بدون آفت کش نمی توان محصول اقتصادی تولید و تقاضای جمعیت عظیم را برآورده نمود. در عین حال سیاست وزارت جهاد کشاورزی اجرای برنامه های مدیریت تلفیقی آفات، با تأکید بر مبارزه غیرشیمیایی و به خصوص روش های بیولوژیک می باشد که روشی مورد تأیید در تمام کشورهای توسعه یافته دنیاست.
    در این رویکرد حذف آفت کش های شیمیایی ملاک عمل نبوده بلکه زمان طغیان آفات که دیگر فرصتی برای اعمال روش های غیرشیمیایی وجود ندارد، با رعایت کلیه موارد مربوط به سلامتی انسان ها و سایر مصرف کننده ها (برای مثال توجه به دوره کارتس) ، آفت کش های شیمیایی مجاز، کم خطر و به خصوص اختصاصی برای آفات هدف که تأثیری روی سایر موجودات نداشته و از نظر زیست محیطی نیز ایمن باشد (همچون ترکیبات تنظیم کننده رشد در حشرات) (IGR) به عنوان آخرین حربه استفاده می شوند.
    طی سال های اخیر سعی برآن بوده تا این آلودگی ها به حداقل برسد و به خصوص از سال۱۳۹۰ و با ابلاغ طرح تضمین کیفیت و سلامت محصولات کشاورزی روند سالم سازی محصولات کشاورزی با اولویت میوه و سبزیجات رشد بی سابقه ای داشته است که نمی توان منکر این روند گردید. ضمن اینکه در کنار عملیات کنترلی در مبارزه با آفات و بیماری ها و علف های هرز در باغات، اجرای عملیات آکروتکنیکی از قبیل هرس فنی، تغذیه گیاهی، اصلاح سیستم آبیاری، مدیریت کف باغ و رعایت اصول فنی در زمان برداشت انجام می شود.
    پاسخ همشهری: ضمن تشکر از پاسخ وزارت جهاد کشاورزی، آنچه در گزارش همشهری آمده است اظهارات ۲متخصص این حوزه بوده است؛ یکی گفت وگو با دکتر غلامرضا میرکی متخصص محیط زیست و کشاورزی پایدار و مدیرکل سابق دفتر محیط زیست و توسعه پایدار کشاورزی و دیگری گفت وگو با دکتر شاهین شادنیا دانشیار گروه سم شناسی بالینی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و دبیر انجمن سم شناسی ایران. ضمن اینکه موضوع آلودگی محصولات کشاورزی در ایران به سموم مسئله ای نیست که بتوان آن را انکار کرد چنانکه چندی پیش دکتر محمد دهقان، عضو هیأت رئیسه مجلس گفته بود: یک سوم عامل سرطان ها مربوط به باقیمانده سموم و کودهای شیمیایی در محصولات کشاورزی است و این یک هشدار برای دولت و مسئولان است زیرا دولت مسئول سلامت مردم است.