1. این پایگاه به ثبت ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران رسیده است.

    مهمان عزیز سپاس بابت بازدید شما از تالار گفتگوی دهه هفتادی ها.

    عضویت در انجمن رایگان بوده و برای عموم باز میباشد . با صرف 30 ثانیه یکی از اعضای دهه هفتادی ها شوید .

انواع و نقش ویتامین های غذایی در بدن انسان

شروع موضوع توسط MahD!ye ‏Jan 22, 2014 در انجمن اخبار و دانستنی های تغذیه

  1. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    هیچ بخشی مد نظرم نیست
    میمونه بخشایی که مدیر ندارن دیگه!
     
    Mr EhSaN از این پست تشکر کرده است.
  2. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    براساس يک تحقيق 17 ساله که بر روي حدود 4 هزار مرد و زن انجام شد، محققان دريافتند: افرادي که ميزان ويتامين d در خون آنها زياد است تا حدود 40 درصد کمتر از سايرين در معرض ابتلا به ديابت نوع 2 قرار دارند.

    به گزارش سرويس بهداشت و درمان خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) واحد علوم پزشکي ايران و به نقل از خبرگزاري رويترز، دکتر «نکت» از مرکز عمومي سلامت هلسينکي گفت: به نظر مي رسد، ويتامين d در مراحل مربوط به فعاليت‌هاي ديابت نوع 2 دخالت دارد.

    در مطالعه‌اي که بر روي 178 نفر مبتلا به ديابت نوع 2 انجام گرفت، پس از بررسي سن، جنس و نمونه‌گيري ماهانه خون مشخص شد که يک ارتباط مستقيم بين ميزان ويتامين d خون و ابتلا به ديابت نوع 2 وجود دارد.

    به گفته دکتر نکت، افرادي که سطح بالايي از ويتامين d در خون خود داشتند تا حدود 40 درصد کمتر از سايرين در معرض ابتلا به ديابت قرار داشتند.

    لازم به ذکر است؛ ويتامين d به ميزان فراواني در ماهي وجود داشته و مي‌توان با قرار گرفتن در معرض نور خورشيد آن را به دست آورد.

    دکتر نکت در پايان افزود: همچنين مطالعات گذشته نشان داده بود که مصرف ميزان بالاي ماهي موجب کاهش خطر بيماري‌هاي رگ‌هاي کرونري قلب مي شود.
     
    Mr EhSaN از این پست تشکر کرده است.
  3. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    ویتامین C ویتامینی همه كاره

    نياز سيستم بدن انسان به انواع ويتامين‌ها حقيقتي انكارناپذير است ولي در اين ميان برخي از ويتامين‌ها نسبت به انواع ديگر داراي خواص و مزاياي بيشتري هستند.

    ويتامين سي "‪ " C‬يكي از ويتامين‌هاي مورد نياز بدن است كه در درمان بسياري از بيماري‌ها نقش موثري دارد اين در حالي است كه بدن قادر به ذخيره اين ويتامين نيست .

    بنابراين براي حفظ سلامتي بايد به طور مرتب روزانه به ميزان كافي از اين ويتامين استفاده شود.

    ويتامين سي براي رشد و ترميم بافت‌ها در همه قسمت‌هاي بدن و براي تشكيل كلاژن (كه يك پروتئين مهم درتشكيل پوست، بافت ترميم يافته، تاندون،رباط ها و عروق خوني است ) لازم است.

    همچنين بدن براي ترميم زخم و غضروف نياز به ميزان زيادي ويتامين سي دارد.

    ميزان زيادي ويتامين سي در طي هر نوع پديده ترميمي در بدن، شامل يك سرماخوردگي، عفونت، ييماري، صدمه يا جراحي مورد نياز است كه در اين موارد فرد نياز بيشتري به اين ويتامين دارد.

    ويتامين سي همچنين به كاهش آسيب بدن ناشي از مواد شيميايي سمي و آلوده كننده‌هايي نظير داروها و دود سيگار كمك مي‌كند.

    دكتر" پريسا ترابي" كارشناس تغذيه در مورد ويتامين سي و مزاياي آن گفت : تحقيقات نشان مي‌دهد كه ويتامين سي در جلوگيري از سرطان موثر و براي تقويت سيستم ايمني بدن ضروري است.

    وي با اشاره به اين كه مصرف اين ويتامين به نگهداري ديد خوب همزمان با افزايش سن كمك مي‌كند ، افزود: كمك به جلوگيري از آب مرواريد، افزايش كلسترول خوب (‪ ،(hdl‬كاهش خطر بيماري قلبي و كاهش فشارخون مفيد در درمان آلرژي از فوايد استفاده از اين ويتامين است .

    اين كارشناس همچنين مقابله با اسپاسم ناشي ازآسم، نگهداري سلامت عروق خوني، كمك به تقويت باروري مرد، تقويت بدن در مقابل مشكلات و عوارض درازمدت ديابت را از ديگر فوايد مصرف ويتامين سي اعلام كرد.

    ترابي افزود: اگر فردي فرآورده‌هاي گوشتي مانند سوسيس و هات داگ زياد استفاده مي‌كند بايد بداند كه ويتامين سي مانع از تشكيل"نيتروزآمين" كه يك عامل ايجاد سرطان است، مي‌شود.

    وي توصيه كرد بنابراين اين افراد به همراه مصرف فرآورده‌هاي گوشتي از مكمل‌هاي ويتامين سي نيز استفاده كنند.

    اين كارشناس تغذيه با اشاره به اين كه ويتامين سي در بسياري ازميوه‌ها و سبزي‌ها وجود دارد، گفت: مواد غذايي كه غني از ويتامين سي هستند شامل آب پرتقال، فلفل سبز، هندوانه، خربزه، گريب فروت، گرمك، توت فرنگي، انبه، گل كلم، آب گوجه فرنگي، كلم فندقي، گل كلم و كاهو است.

    ترابي پيشنهاد داد افراد مي‌توانند قرص‌هاي ‪ ۲۵‬ميلي گرمي تا ‪ ۱۰۰‬گرمي مكمل‌هاي ويتامين سي را نيز استفاده كنند.

    به گفته وي،بهترين روش مصرف مكمل‌هاي اين ويتامين همراه با غذا دو تا سه بار در روز با ميزان روزانه ‪ ۶۰‬ميلي گرم براي بزرگسالان، ‪ ۷۰‬ميلي گرم براي زنان باردار، ‪ ۹۵‬ميلي گرم براي زنان شيرده، ‪ ۱۰۰‬ميلي گرم براي افراد سيگاري و‪ ۴۰‬ميلي‌گرم براي جوانان است.

    اين كارشناس تاكيد كرد كه ويتامين سي سم نيست و مصرف زياد آن (بيشتر از ‪ ۲۰۰۰‬ميلي گرم روزانه) باعث اسهال ، نفخ و آشفتگي معده مي‌شود.

    وي همچنين توصيه كرد كه افراد مبتلا به بيماري‌هاي كليوي قبل از مصرف ويتامين سي با پزشك مشورت كنند
     
    Mr EhSaN از این پست تشکر کرده است.
  4. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    15 نکته درباره ویتامین C

    15 نکته درباره ویتامین C

    اسید اسکوربیک یا ویتامین C یکی از محبوب ‌ترین و مشهورترین داروهایی است که افراد سالم و بیمار هر دو به یک اندازه از مصرف آن لذت می ‌برند.
    [​IMG]

    ویتامین C در گروه ویتامین‌ها قرار دارد و به شکل قرص‌های 100 و 250 میلی ‌گرمی و قرص جوشان 1000 میلی ‌گرمی، پودر 500 میلی‌ گرمی و آمپول 500 میلی ‌گرمی در داروخانه‌های کشور موجود است. اما قرص جوشان آن به ویژه در فصول سرد سال طرفدار بیشتری پیدا می ‌کند.

    ویتامین C، ویتامین محلول در آب است که از اجزای ضروری برای ساخت و نگهداری کلاژن و بافت محیطی بین سلولی است. مصرف این دارو سبب تقویت دستگاه ایمنی و افزایش سرعت بهبود زخم می ‌شود، همچنین از تشکیل نیتروزآمین‌ها و نیتروز اوره ‌های سرطان‌زا جلوگیری می ‌کند.

    موارد مصرف ویتامین C در پیشگیری و درمان بیماری اسکوروی، کمک به درمان سوختگی‌های شدید، بهبود شکستگی یا زخم بیماری‌های مزمن است.

    میزان مصرف این دارو بر اساس نوع بیماری تعیین می‌ شود. به ‌طور مثال، در درمان بیماری اسکوروی روزانه 100 میلی گرم تا 2 گرم از راه خوراکی یا تزریقی مصرف می ‌شود یا در سوختگی‌های شدید روزانه 200 تا 500 میلی‌ گرم به وسیله پزشکان توصیه می ‌شود.

    اسیداسکوربیک نیز مانند داروهای دیگر عوارضی از خود نشان می ‌دهد که اغلب دستگاه عصبی، پوست، گوارش و ادراری را درگیر می ‌کند. شایع‌ترین این علایم شامل سرگیجه، درد در محل تزریق، اسهال ، سوزش سردل ، افزایش دفع ادرار یا تخریب دندان‌ها با مصرف طولانی مدت قرص‌های جویدنی است.

    افراد دچار کمبود آنزیم G6PD* باید از مصرف زیاد این دارو بپرهیزند، زیرا احتمال بروز کم‌خونی در این افراد با مصرف اسیداسکوربیک وجود دارد.

    ویتامین C تزریقی در معرض نور به تدریج تیره می‌ شود، اما تغییر رنگ جزیی تأثیری در اثر درمانی آن ندارد.

    ویتامین C تزریقی را می ‌توان به صورت رقیق شده یا رقیق نشده استفاده کرد.

    از محلول خوراکی ویتامین C می ‌توان همراه غذا استفاده کرد.

    قرص‌های جوشان این ویتامین را باید در یک لیوان‌ آب حل و بلافاصله مصرف کرد.

    ویتامین C را در ظروف غیرفلزی مقاوم در برابر هوا، دور از حرارت و نور خورشید در دمای 15 تا 30 درجه سانتی‌ گراد نگهداری کنید.

    مصرف زیاد این دارو در دوران بارداری توصیه نمی ‌شود. همچنین سیگاری‌ها و افرادی که قرص ضد بارداری مصرف می ‌کنند، نیاز به مصرف ویتامین بیشتری به صورت مکمل دارند.

    درباره این ویتامین، مهم ترین توصیه‌ای که‌ به خانواده‌ها گفته می ‌شود، این است که برای تأمین ویتامین C لازم به منابع غذایی طبیعی توجه بیشتری نشان دهند تا دارو.

    ویتامین C می‌ تواند سبب افزایش توان جذب آهن شود.

    *پی نوشت:
    نقص آنزیم گلوکز 6 فسفات دی هیدروژناز (G6PD) شایع ترین نقص آنزیمی است که در انسان به ارث می رسد و وابسته به کروموزم X می باشد. کمبود فعالیت این آنزیم باعث بیماری فاویسم می شود که همولیز حاد و شدید ناشی از مواد اکسیدان موجود در باقلا است.

    منبع: هفته نامه سلامت
     
    Mr EhSaN از این پست تشکر کرده است.
  5. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    تامين ويتامين c بدن با مصرف زرشك
    ميوه گياه زرشك حاوي مقدار زيادي ويتامين c است.

    به گزارش سلامت نیوز به نقل از نشريه سلامت فرانسه، استفاده از قسمت‌هاي مختلف زرشك از جمله ريشه، ساقه، برگ، گل و ميوه از قرون وسطي معمول بوده است. سرخ پوستان ميوه آنرا براي كمبود ويتامين c مصرف مي‌كردند از خواص درماني آن مي‌توان به درمان در فشار خون، وبا، تب، نقرس، صفرا، سرفه و سرطان اشاره كرد.
    يادآور مي‌شود؛ تحقيقات جديد ارتباط مواد موجود در ريشه و پوست گياه را در رابطه با آثار مختلف آن تاييد كرده است. تجزيه مواد ريشه و پوست گياه نشان داده است كه اين قسمتها حاوي آنكالوئيدهاي مهمي هستند كه آثار دارويي اين گياه به آنها ارتباط دارد
     
    Mr EhSaN از این پست تشکر کرده است.
  6. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    طبق تحقيقات دانشمندان علوم پزشكي ثابت شده؛ مصرف مقادير زيادي ويتامين E كه حاوي آنتي اكسيدان بوده موجب عدم پيري زود رس در افراد شده و حتي پير شدن را به اخير مي اندازد.
    به گزارش باشگاه خبرنگاران به نقل از پايگاه خبري سي ان ان اخيرا دانشمندان بدين نتيجه رسيده اند كه ويتامين E حاوي آنتي اكسيدان بوده و از اين رو از ويتامين هاي Aوc محافظت كرده و در نتيجه موجب به تاخير افتادن پيري در افراد مي شود.

    بر اساس اين گزارش افرادي كه با بيماري هاي قلبي رنج مي برند بهتر است روزانه مقادير زيادي ويتامين E مصرف كنند زيرا مصرف اين نوع ويتامين موجب انبساط و جلوگيري از رسوبات و سموم در بدن مي شود.

    گفتني است كه نگهداري غذاهاي پخته در يخچال موجب از بين رفتن 60 درصد از ويتامين E موجود در آنها و از اين طريق موجب كاهش مصرف اكسيژن توسط سلولها در بدن مي شود.
     
  7. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    ويتامين ب-12 (كوبالامين)

    ويتامين ب-12 كوبالامين نيز ناميده ميشود. براي كمك به رشد و عملكرد طبيعي سلولهاي بدن نياز روزانه به مصرف اين ويتامين داريم. مخصوصاً اين ويتامين براي سلامت مغز استخوان (جايي كه سلولهاي خوني تشكيل ميشود) و سيستم عصبي مهم و ضروري است.

    مصرف ناكافي اين ويتامين منجر به يك بيماري به نام «كم خوني پرنيشيوز» ميشود كه منجر به دريافت ناكافي اكسيژن توسط سلولها و ايجاد اختلالات سيستم عصبي ميشود.

    افراد پا به سن گذاشته بيشتر در معرض خطر كم خوني پرنيشيوز هستند زيرا افزايش سن باعث كاهش ميزان ويتامين ب-12 دريافتي از طريق غذا ميشود.

    موارد استفاده
    مهمترين استفاده ويتامين ب-12 در درمان علايم و نشانه هاي «كم خوني پرنيشوز» است. اين علايم شامل: ضعيفي، رنگ پريدگي، نشانه هاي عصبي نظير سوزن سوزن شدن و سوزش دست ها و پاها، عدم تعادل، گيجي از دست دادن حافظه و كج خلقي است.

    تحقيقات اخير مشخص كرده است كه ويتامين ب-12 در جلوگيري از بيماريهاي قلبي دخالت دارد. افرادي كه تركيبي از اسيد فوليك، ويتامين ب-12 و ويتامين ب-6 استفاده مي كنند سطح خوني پاييني از هوموسيستئين (كه به نظر مي رسد مرتبط با خطر بيشتر براي بيماري قلبي باشد) دارند.

    منابع غذايي
    ويتامين ب-12 در غذاهاي حاوي پروتئين حيواني وجود دارد. غني ترين منبع اين ويتامين كبد و كليه است. ديگر منابع خوب براي اين ويتامين شامل شير، تخم مرغ، ماهي و پنير است.

    اشكال ديگر
    ويتامين ب-12 در فرم ويتاميني سيانوكوبالامين نيز يافت ميشود. ويتامين ب-12 به صورت قرص، ژل يا در مولتي ويتامين (قابل جويدن و به صورت قطره مايع)، فرم ب-كمپلكس يا به تنهايي وجود دارد.

    نحوة مصرف
    براي جلوگيري از اختلالات ناشي از كمبود ويتامين ب-12، بزرگسالان بايد روزانه 2 ميكروگرم از اين ويتامين استفاده كنند.

    افرادي كه رژيم غذايي شان شامل گوشت، شير و ديگر فرآورده هاي لبني است، ميزان نياز روزانه آنها برطرف شده نيازي به مصرف مكمل ويتاميني ندارند.

    گياهخواراني كه فرآورده هاي پروتئين حيواني مصرف نمي كنند بايد مكمل هاي ويتاميني را ترجيحاً بعد از غذا بايد مصرف كنند. خانم هاي حامله 2/2 ميكروگرم از ويتامين ب-12 و خانم هاي شيرده 2/6 ميكروگرم از اين ويتامين روزانه بايد مصرف كنند. قبل از دادن هرگونه مكمي ويتامين ب-12 به بچه ها با پزشك مشورت كنيد.

    افراد پا به سن گذاشته روزانه بيش از 2 ميكروگرم ويتامين ب-12 نياز دارند زيرا توانايي جذب وتيامين ب-12 با افزايش سن كاهش مي يابد. افراد مسن بايد در مورد ميزان مصرف روزانه اين ويتامين با پزشك مشورت كنند.

    موارد احتياط
    ويتامين ب-12 غيرسمي است، اما در مصرف بيش از 2 ميكروگرم آن در روز، اثرام مفيد شناخته شده اي وجود ندارد.

    تداخل هاي احتمالي

    جذب ويتامين ب-12 به وسيله مصرف مت فورمين كه براي درمان افزايش قند خون استفاده ميشود، كاهش مي يابد.

    همچنين مصرف زياد ويتامين سي (500 ميلي گرم يا بيشتر) باعث تخريب اين ويتامين ميشود.
     
  8. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    ويتامين ب-2 (ريبوفلاوين)

    ريبوفلاوين كه به نام ويتامين "ب-2" نيز شناخته ميشود باعث آزاد سازي انرژي از كربوهيدراتها، پروتئين و چربي مي شود. ريبوفلاوين براي تكثير، رشد و ترميم پوست، مو، ناخن و مفاصل ضروري است.

    همچنين براي سيستم ايمني كه بدن را در مقابل بيماريها حفاظت مي كند، لازم و مهم است.


    موارد استفاده

    ريبوفلاوين در پيشگيري و درمان بيماريهاي زير مؤثر و مفيد است:
    سردرد ميگرني: ريبوفلاوين در پيشگيري از سردرد ميگرني مؤثر است. مطالعات نشان مي دهد كه مكمل هايي كه حاوي ريبوفلاوين هستند بيشتر از آسپيرين در پيشگيري از سردردهاي شديد مؤثرند.


    آب مرواريد: كمبود ريبوفلاوين مي تواند باعث آب مرواريد شود. ريبوفلاوين براي فعاليت آنزيم هايي كه باعث تقويت بينايي شما ميشود ضروري و حياتي است. كمبود ريبوفلاوين در افراد مسن نسبتاً شايع است. قبل از مصرف بيش از حد مجاز توصيه شده (rda) براي پيشگيري از آب مرواريد، با پزشك مشورت كنيد.


    كم خوني: مكمل هاي ريبوفلاوين در درمان «كم خوني داسي شكل» مؤثرند. اين ماده همچنين اثر مكمل هاي آهن را در درمان كم خوني، افزايش مي دهد.


    روماتيسم مفصلي: مقدار خيلي كم ريبوفلاوين در رژيم غذايي مي تواند فرد را در معرض خطر ابتلا به روماتيسم مفصلي قرار دهد. مكمل هاي حاوي ريبوفلاوين مي تواند از پيشرفت علايم جلوگيري كند.

    ريبوفلاوين در موارد زير نيز مفيد و مؤثر است:

    نشانه هاي "سندرم تونل كارپال" را بهبود مي بخشد.


    كاهندة اثرات استرس.


    مشكلات پوستي از قبيل آكنه (مخصوصاً آكنه روزاسه)، ورم پوست، اگزما، و زخم ها با مصرف مكمل هاي ريبوفلاوين بهبود مي يابد.


    گرفتگي عضلاني را بهبود مي بخشد.


    بدن را در مقابل انواع مشخصي از آسيب سلولي در طي حمله يا سكته قلبي ايجاد ميشود، حمايت مي كند.


    عملكرد سيستم ايمني را افزايش مي دهد.

    منابع غذايي
    بهترين منابع ريبوفلاوين شامل مخمر آبجو، بادام، گوشت، غلات، سبوس گندم، چمن برنجي، قارچ، سويا، شير و اسفناج.

    ريبوفلاوين به آرد و حبوبات اضافه ميشود. ريبوفلاوين در اثر نور و قليا نظير جوش شيرين از بين مي رود.

    اين ماده توسط حرارت از بين نمي رود. اگرچه در داخل آبي كه در حال پختن است، نفوذ مي كند. براي حفظ محتوي ريبوفلاوين غذاها آنها را بايد دور از نور قرار داد.

    اشكال ديگر
    مكمل هاي ريبوفلاوين به 2 صورت قابل دسترسي هستند: ساده و فعال شده. اين ماده همچنين در مولتي ويتامين ها و ويتامين هاي ب - كمپلكس نيز به صورت قرص هاي 25، 50 و 100 ميلي گرمي يافت ميشود.

    نحوة مصرف
    ميزان مجاز توصيه شده در رژيم غذايي شامل موارد زير است:

    بچه هاي 1 تا 3 سال0.5 ميلي گرم در روز.


    بچه هاي 4 تا 8 سال: 0.6 ميلي گرم در روز.


    بچه هاي 9 تا 13 سال: 0.9 ميلي گرم در روز.


    پسران 14 سال: 1.3 ميلي گرم در روز.


    دختران 14 تا 19 سال: 1 ميلي گرم در روز.


    زنان حامله: 1.4 ميلي گرم در روز.


    زنان شيرده1.6 ميلي گرم در روز.

    قبل از دادن ريبوفلاوين به بچه ها با پزشك مشورت كنيد.

    موارد احتياط
    مسمويت با ريبوفلاوين بندرت اتفاق مي افتد. واكنش هاي ايجاد شده ناشي از مصرف ميزان زياد اين ماده شامل خارش، بي حسي و كرختي، احساس سوزن سوزن شدن و حساسيت به نور است. مصرف ميزان زياد ريبوفلاوين مي تواند بر روي نتايج آزمايشات تجزيه ادرار اثر بگذارد.

    تداخل هاي احتمالي
    - داروهاي سولفا، داروهاي ضد مالاريا، مسهل ها و الكل مي تواند مانع از تأثير مفيد ريبوفلاوين شود.
    - مصرف زياد ريبوفلاوين از باربيتورات ها باعث كاهش اثر ريبوفلاوين ميشود.
    - بيماريهاي مشخص كبدي مي تواند برروي عمي ريبوفلاوين اثر بگذارد.
    - ريبوفلاوين براي فعال شدن ويتامين "ب-6" ضروري است.
     
  9. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    محققان با رد تاثیر بعضی مکمل های ویتامین بر سلامتی نسبت به مضر بودن آنها هشدار داده اند.
    بررسی ۶۷ تحقیق مختلف بر تاثیر مصرف مکمل های ویتامین نشان داده است مصرف آنتی اکسیدان ها نه تنها باعث طول عمر نمی شود که در خیلی موارد مرگ زودهنگام افراد را هم در پی دارد.

    محققان دانشگاه کوپنهاگ در دانمارک می گویند مصرف مکمل های ویتامین های آ و ای در روند طبیعی سیستم ایمنی بدن تداخل می کند.

    در این حال به گفته این محققان، مصرف بتا کاروتن، ویتامین آ و ویتامین ای احتمال مرگ را افزایش می دهد.

    علاوه بر مکمل های عنوان شده، بررسی های این محققان شامل ویتامین سی و سلنیوم هم بوده است.

    پیش از این تصور می شد این مکمل ها به خاطر خواص آنتی آکسیدانی که دارند، مانع از آسیب رادیکال های آزاد به سلول های بدن می شوند.

    از رادیکال های آزاد به عنوان علت بروز بیماری هایی مانند انواع سرطان و بیماری هایی قلبی نام برده می شود.

    'خوب بخورید'

    در این مطالعه نتیجه تحقیقات مختلف بر ۲۳۳ هزار نفر بررسی شده است. این گروه از افراد شامل افراد بیمار و افراد سالمی بوده است که مکمل های ویتامین مصرف می کرده اند.

    محققان دانمارکی پس از مطالعات خود به این نتیجه رسیدند مصرف مکمل های ویتامین آ خطر مرگ را شانرده درصد افزایش می دهد. این رقم برای بتاکاروتن ۷ درصد و ویتامین ای چهار درصد است.

    به گفته محققان، تحقیقات بر روی مصرف مکمل های ویتامین سی هیچ تاثیرمنفی یا مثبتی ندارد. در این حال، آنها خواستار مطالعه بیشتر بر مصرف این ویتامین و سلنیوم هستند.

    وزارت بهداشت بریتانیا هم از شهروندان خواسته است به جای مصرف مکمل های مصنوعی ویتامین ها، نیاز خود به ویتامین های مختلف را از راه تغذیه برطرف کنند.
     
  10. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    کمبود ويتامين d مي تواند خطر ابتلا به افسردگي و يا ديگر اختلالات رواني را در نزد افراد سالخورده افزايش دهد. کمبود ويتامين d ميزان هورمون «پاراتيروئيد» را افزايش مي دهد و در نتيجه فعاليت زياد غدد «پاراتيروئيد» باعث بروز افسردگي مي شود.

    به گزارش واحدمركزي خبر ، بنا به نتايج تحقيق محققان هلندي، علل ضمني کمبود ويتامين d مانند کاهش فعاليت در فضاي باز و کمتر قرار گرفتن در برابر خورشيد، تغيير مسکن يا آدات پوششي و همچنين کم مصرف کردن ويتامين ها مي توانند باعث افسردگي شود.

    محققان با آزمايش بر روي 1282 فرد سالخورده 65 تا 95 ساله که برخي از آنان نيز دچار افسردگي خفيف بودند، دريافتند ميزان ويتامين d در نزد افراد افسرده 14 درصد پايين تر از ميزان اين ويتامين در ديگر افراد است.

    اين تحقيق همچنين نشان داد که کمبود ويتامين d ميزان هورمون «پاراتيروئيد» را افزايش مي دهد و در نتيجه فعاليت زياد غدد «پاراتيروئيد» باعث بروز افسردگي مي شود.

    اين کشف مي تواند در درمان افسردگي که علت ان کمبود ويتامين d مي باشد بسيار مهم باشد. محققان اعلام کردند به علاوه ، ما در نزد 38.8 درصد مردها و 56.9 درصد زنان کمبود ويتامين d را کشف کرديم.