1. این پایگاه به ثبت ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران رسیده است.

    مهمان عزیز سپاس بابت بازدید شما از تالار گفتگوی دهه هفتادی ها.

    عضویت در انجمن رایگان بوده و برای عموم باز میباشد . با صرف 30 ثانیه یکی از اعضای دهه هفتادی ها شوید .

انواع و نقش ویتامین های غذایی در بدن انسان

شروع موضوع توسط MahD!ye ‏Jan 22, 2014 در انجمن اخبار و دانستنی های تغذیه

  1. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    ضرورت مصرف کلسیم و ویتامین d


    ضرورت توجه به كلسيم:

    كلسيم يكي از عناصر ضروري مورد نياز بدن است كه بيشترين ميزان را در مقايسه با ساير عناصر در بدن دارا است.


    بدن يك فرد بزرگسال حدود ۱۲۰۰ ميلي گرم كلسيم دارد؛ حدود ۹۹ درصد آن در اسكلت استخواني و ۱ درصد آن در مايعات بدن توزيع شده است كه هر دو شكل آن از نظر نقشي كه به عهده دارند بسيار حايز اهميت هستند.
    تأمين نياز كلسيم بدن در افراد سالم علاوه بر موادغذايي مورد استفاده به شدت تحت تأثير عوامل جوي و موقعيت جغرافيايي است. به نظر مي رسد تأمين كلسيم در فصل زمستان از اين نظر مهم است كه اولاً تحت شرايط جوي، تابش مستقيم و شدت نور آفتاب كاهش مي يابد؛ ثانياً با توجه به سرماي فصل، ميــزان پوشش افراد كاملتر مي شود و از رسيدن نور آفتاب به پوست جلوگيري مي كند و ثالثاً به دليل كاهش تحرك و فعاليت ، ميزان دفع كلسيم افزايش مي يابد. رابعاً تنوع مواد غذايي در فصل زمستان در سبد كالايي خانوار نيز كاهش مي يابد. به همين دليل انتظار مي رود كه از ذخاير كلسيم موجود در بدن به تدريج با كاهش جذب كلسيم، در طول فصل زمستان كاسته شود و عوارض كمبود آن در اواخر فصل زمستان و يا در فصل بهار بروز نمايد.

    نقش كلسيم:

    بيشترين ميزان كلسيم در استخوانها قرار دارد بنابـــــراين نقش كلسيم در استخوان سازي بخصوص در سنين كودكي، نوجواني و بلوغ كاملاً اساسي است. استخوانها نه تنها به عنوان محافظ فيزيكي بدن به شمــــــار مي روند بلكه به عنوان ذخيره عظيمي از كلسيم نيز محســــوب مي شوند كه در شرايط كمبود در دورة كوتاه مــــدت ، مي توانند كلسيم مورد نياز ساير بافتها را تأمين نمايند.
    ميزان كلسيم در ساير بافتها نيز اگر چه بسيار كم است، اما وجود آن در سلولها براي فعاليت و حيات سلولي و نهايتاً عملكرد بافتها كاملاً ضروري است . كلسيم در انتقال پيامها در بين و داخل سلولها و در رشد و تمايز سلولي نقش انكار ناپذيري دارد؛ بعلاوه كلسيم در انعقاد خون نيز مؤثر است.
    به واسطه اهميت كلسيــم در بافت هـــــاي مختلف بدن ، مكانيسم هايي در بدن وجود دارند، كه غلظت كلسيم را در خــــــون ثابت نگه مي دارند. بنابراين در شرايط كمبود لبني كلسيم، ميزان كلسيم خون نمي تواند فاكتور مناسبي براي كمبود آن تلقي گردد و حتي در اوايل مراحل تغذيه اي بد و نامطلوب نيز ممكن است علايم باليني ناشي از كمبود كلسيم آشكار و واضح نباشد.


    نقش ويتامين d :

    ويتامين d از جمله موادي است كه در افزايش جذب كلسيم از كليه و خصوصاً روده نقش مؤثري دارد و در واقع بخش اعظمي از مكانيسمهاي جبراني كه قادر به جذب كلسيم غذاست در حضـــور ويتامين d انجــــــام مي گيرد. در حقيقت ويتامين d مانند يك هورمون عمل مي كند و رابطه مستقيمي ميان آن و جذب كلسيم از روده وجود دارد. از آنجايي كه منابع غذايي مورد استفاده ازنظر ويتامين d فقير هستند، لذا بخش اعظمي از ويتامين d مورد نياز بدن ما مي تواند از طريق پيش ساز اوليه آن و با استفاده از نور خورشيد در پوست بدن ساخته شود.
    بنابـــــراين چنانكـــه ملاحظه مي شود ساخته شدن ويتامين d در ارتباط با ميزان و شدت رسيدن نور مستقيم خورشيد به پوست بدن است. بديهي است ميزان ساخته شدن ويتامين d با فرا رسيدن زمستان به علت كاهش شدت نور خورشيد از يك سو و از سوي ديگر در معرض قرار نگرفتن پوست بدن ، كاهش مي يابد و سبب بروز عوارض ناشي از كمبود ويتامين d و كلسيم مي گردد. اين عوارض حتي بـــــا افزايش ناخوشي هاي مكرر و بيماريهاي فصلي بخصوص در افراد دچار سؤتغذيه و همچنين كاهش فعاليت و تحرك، تشديد مي گردد. كه قطعاً در گروههاي در معرض خطر از جمله مادران شيرده و باردار، جوانان، نوجوانان و كودكان، ايجاد عوارض از حساسيت بالايي برخوردار است.


    عوارض ناشي از كمبود كلسيم و ويتامين d :
    از جمله علايم واضح قابل مشاهده در كمبود كلسيم و ويتامين d ، تغييراتي است كه در اسكلت استخواني و سيستم هاي ارتباطي سلولي ايجاد مي شود. راشيتيسم كودكان، استئومالاسي و يا نرم شدن استخوانها در بزرگسالان، تأخير رشد طولي و عرضي استخوانها، بسته نشدن و يا مستحكم نشدن غضروفها از جمله عوارض استخواني هستند كه نهايتاً منجر به تأخير رشد فيزيكي استخوانها مي گردد. بعلاوه استئوپروز و يا پوكي استخوانها كه غالباً در زنان مسن بوجـــود مي آيد نيز در ارتباط با مصرف منابع غذايي سرشار از كلسيم و ميزان فعاليت افراد در سنين جواني و پايين تر است.
    پايين آمدن كلسيم در استخوانها نيز سبب اختلال در فعاليت سلولي مي شود، به طوري كه در اعصاب حركتي با افزايش تحريك پذيري، موجب بروز انقباضاتي به نام تتاني ( فلج شديد و دايم ) در دستها و پاها مي شود. به علاوه كاهش كلسيم در سلولهاي ديگر نيز سبب تأخير در رشد و تكامل و همچنين پايين آمدن توانايي بافتها مي گردد.
    منابع غذايي و ميزان توصيه:

    همچنان كه قبلاً گفته شد منابع غذايي با منشأ غير دريايي مورد استفاده ، منابع بسيار فقيري از ويتامين d هستند. با اين وجود لبنيات و ساير فرآورده هاي آن از جمله غني تــرين منابع كلسيم محسوب مي شوند. كلسيم در ساير موادغذايي از جمله غلات و حبوبات به ميزان قابل ملاحظه اي وجود دارد. اگر چه ميزان نياز در گروههاي سني و در شرايط مختلف متفاوت است اما به طور كلي ميزان توصيه شده در روز ۳-۲ ليوان شير و يا ماست و يا ساير فرآورده هاي آنهاست
    بنابراين به نظر مي رسد با توجه به الگوي غذايي موجود در خانوارهاي ايراني، مصرف اين مقدار از موادغذايي حاوي كلسيم بخصوص در فصل زمستان و بهار الزامي باشد و گروههاي در معرض خطر در خانواده از حساسيت بالايي برخوردار باشند.
    به طور كلي مي توان نتيجه گرفت كه:
    ۱ ـ با توجه به نقش كلسيم، تأمين آن براي تمام افراد خانواده مهم و ضروري است.
    ۲ ـ تأمين كلسيم مورد نياز از طريق موادغذايي در فصل زمستان و بهار اهميت بيشتري دارد.
    ۳ ـ تأمين كلسيم در گروه كودكان ، نوجوانان و زنان از طريق سبد كالايي خانوار از اهميت و اولويت بالايي برخوردار است.
    ۴ ـ تا حد امكان سعي گردد تحرك و فعاليت در فصل زمستا ن محدود نگردد.
     
    Mr EhSaN از این پست تشکر کرده است.
  2. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    ويتامين C يا آسكوربيك اسيد يك ويتامين محلول در آب است كه براي رشد و عملكرد طبيعي بدن لازم است.

    وقتي به سرماخوردگي مبتلا مي ‌شويد، خوردن چه ماده ي مغذي را بهترين راه درمان مي ‌دانيد؟ به طور قطع، ويتامين C.

    اغلب خوردن قرص جوشان و مركبات در كنار هم، از مهمترين اقداماتي به حساب مي ‌آيند كه هر بيمار سرما خورده‌اي به آنها دست مي ‌زند.

    به طور كلي، ويتامين‌ها از جمله مواد مغذي هستند كه بدن براي رشد، سلامت و حفظ عملكرد طبيعي خود به آنها احتياج دارد. لازم به ذكر است كه بدن به تنهايي قادر به ساخت اين مواد نبوده و لازم است از طريق مواد غذايي و يا از طريق مكمل‌هاي غذايي- دارويي نياز خود را تامين كند.

    كمي ‌تعريف از ...
    همان طور كه گفتيم، ويتامين‌ها تركيباتي هستند كه در گياهان و بدن حيوانات يافت مي ‌شوند. بدن شما از اين مواد استفاده مي‌ كند تا‌ ‌سالم بماند و بسياري از عملكردهاي طبيعي خود را به درستي انجام دهد. ويتامين‌ها براي بسياري از فرآيند‌هاي بيولوژيك بدن لازمند كه از جمله ي آنها مي‌ توان به رشد، هضم غذاها و عملكرد عصبي اشاره كرد. آنها به دو دسته ي كاملاً متفاوت تقسيم مي‌ شوند: اول ويتامين‌هاي محلول در چربي و دوم ويتامين‌هاي محلول در آب.

    اگر بخواهيم كمي ‌درباره ي خواص اين دو گروه صحبت كنيم بايد بگوييم كه ويتامين‌هاي محلول در آب به آساني توسط بدن جذب مي ‌شوند. ولي بدن براي جذب ويتامين‌هاي محلول در چربي از اسيدهاي صفراوي استفاده مي ‌كند.

    جور کردن ويتامين ها
    بهترين راه براي تأمين اين ويتامين‌ها، خوردن مواد غذايي است. بيشتر مردم به مقادير اضافي ويتامين و مواد معدني احتياج دارند. بهتر است از مصرف بيش از اندازه ي آن بدون تجويز پزشك خود داري شود، اما در شرايطي كه اين مواد از طريق مواد غذايي به بدن شما نمي ‌رسند، لازم است، اين مواد را از طريق مكمل‌هاي دارويي به بدن خود برسانيد. مكمل‌هاي غذايي دارويي به تنهايي جايگزين مواد غذايي نيستند و همه ي فوايد مواد غذايي را هم ندارند، بلكه به عنوان مكمل وعده ي غذايي كه مي ‌خوريم،در تأمين نياز بدن مفيد مي‌ باشند.

    حتماً مي ‌پرسيد چه كساني به مكمل‌هاي غذايي - دارويي احتياج دارند؟

    بايد در جوابتان بگوييم كه همه ي افرادي كه به دلايل مختلف قادر به تأمين مواد مغذي مورد نياز بدن خود از طريق مواد غذايي نباشند، مثلاً كساني كه وعده‌هاي غذايي كامل نداشته يا همه ي مواد مورد نيازشان در يك وعده ي غذايي وجود ندارد، به مكمل‌هاي غذايي دارويي احتياج دارند.

    به طور كلي، زنان باردار و افراد سالمند به مقادير بيشتري از اين مواد مغذي نيازمندند. اما بايد از مصرف بيش از اندازه ي آنها دوري كرد و هميشه به رعايت اعتدال پايبند بود. گاه دريافت مقادير بيش از حد ويتامين مي‌ تواند به بروز عوارض ناخواسته منجر شود. بهتر است پيش از مصرف هر گونه مكمل غذايي يا دارويي با پزشك معالج و يا دكتر داروساز مشورت كنيد.

    شهرت ويتامين C
    ويتامين C يا آسكوربيك اسيد يك ويتامين محلول در آب است كه براي رشد و عملكرد طبيعي بدن لازم است. اين ويتامين در تشكيل كلاژن نقش دارد. كلاژن يك نوع پروتئين است كه در تشكيل پوست، تاندون‌ها، رباط‌ها، عروق خوني و نيز در ترميم بافت‌ها شركت مي‌ كند. اين ماده ي مغذي، يكي از مهمترين آنتي اكسيدان‌هاي مورد نياز بدن است.

    همان طور كه بارها و بارها گفته‌ايم : آنتي اكسيدان‌ها از بدن در برابر اثرات مخرب راديكال‌هاي آزاد حفاظت مي‌ كنند. با گذشت زمان، توليد راديكال‌هاي آزاد منجر به بروز انواع سرطان، بيماري‌هاي قلبي و مشكلات التهابي از جمله آرتريت مي ‌شود. به علاوه اين تركيبات، به كاهش اثرات مضر مواد شيميايي سمي ‌و ساير آلوده كننده‌ها از جمله دود سيگار كمك مي ‌كنند.

    جالب است بدانيد كه مطالعات انجام شده در دانشگاه كمبريج نشان داده است، وجود 20 ميلي مول بر ليتر ويتامين C در پلاسماي خون به ميزان 13 درصد احتمال بروز اختلالات تنفسي در افراد سيگاري را كاهش مي ‌دهد. حتي محققان ژاپني در مطالعه‌اي كه بر روي 2 هزار مرد و زن به انجام رسانيده‌اند، دريافته‌اند كه مصرف بالاي اين ويتامين با بهبود جريان خون در رگ‌ها از بروز سكته حتي در افرادي كه سابقه هم دارند، جلوگيري مي ‌كند.

    در كل، مقادير بالاي اين ويتامين در پيشگيري از سرما خوردگي، درمان آسم و سرعت التيام زخم‌ها مفيد است. همچنين ويتامين C در كاهش خطر بروز بيماري‌هايي چون آب مرواريد، انواع سرطان‌ها و بيماري‌هاي قلبي - عروقي، تصلب شرائين يا آترواسكروزيس مؤثر است.

    نبود اين ويتامين
    حتماً حالا با اين سؤال روبه رو شده ايد كه چه مواقعي بدن به مقادير بالاتري از ويتامينc نياز دارد؟ بايد بگوييم كه در صورت وجود بيماري هاي مزمن، مشكلات عروقي عفونت، وجود زخم، سوختگي، سرماخوردگي و ساير بيماري هاي ويروسي آثار كمبود اين ويتامين نمايان مي ‌شود و به دنبال آن عوارض ناشي از اين فقدان روز به روز گسترش پيدا مي‌ كند.

    اين عوارض عبارتند از: خشكي و شكنندگي موها ، التهاب لثه، خون ‌ريزي از آنها خشك و فلس فلس شدن پوست، كاهش سرعت التيام زخم‌ها، خون مردگي آسان، خون ريزي بيني ، درد و التهاب مفاصل، كاهش قدرت غلبه بر عفونت و نيز افزايش وزن به دليل كاهش سرعت سوخت و ساز بدن.

    حتماً نام اسكوربوت را شنيده ايد؟ اين بيماري نوع شدت يافته كمبود ويتامين C است كه با علايمي ‌نظير نرم و اسفنجي شدن لثه‌ها، شل شدن دندان‌ها، كم خوني، خون ريزي زيرجلدي و كبودي پوست تشخيص داده مي ‌شود.

    گذشته از تمامي ‌اين موارد به خاطر داشته باشيد كه بدن ما قادر به ساخت و ذخيره ي ويتامين C نيست پس لازم است كه نياز روزانه بدن از طريق مصرف مواد غذايي (انواع مركبات و كلم) و يا مكمل‌هاي غذايي - دارويي حاوي اين ويتامين، تأمين شود.

    اگر مكمل خور هستيد

    از آنجا كه ويتامين C، يك ويتامين محلول در آب است، مسموميت با آن نادر است، زيرا مقادير اضافي آن به راحتي از طريق ادرار از بدن خارج مي ‌شود. مقادير بيشتر از 2هزار ميلي گرم در روز اين ماده مغذي توصيه نمي ‌شود. چون اين مقادير مي ‌تواند به ايجاد تهوع، درد شكمي ‌و اسهال منجر شود.

    چه مكمل هايي بهتر است؟
    از آنجا كه معمولا در فرمولاسيون قرص‌هاي جويدني ويتامين C براي كاهش طعم ترش آن (اسيد اسكوربيك) از شيرين ‌كننده‌هايي نظير شكر و يا سديم ساخارين استفاده مي ‌شود، در انواع جديدتر اين نوع قرص‌ها از سديم آسكوربات استفاده شده است كه در نتيجه علاوه بر كاهش طعم ترش و اسيدي آن، عوارض ناشي از وجود شيرين‌ كننده‌ها از جمله چاقي كاهش پيدا كرده، در ضمن به دليل كاهش خاصيت اسيدي، از عوارض گوارشي آن نيز كاسته شده است.‌

    دكتر شيخ ‌الا‌سلا‌م
    متخصص اپيدميولوژي تغذيه
     
    Mr EhSaN از این پست تشکر کرده است.
  3. بسیار عالی میخای کجا باشی :35:
     
  4. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    ویتامین ها : آیا به آنها نیاز داریم؟

    نقش ویتامین ها در سلامت افراد انکار ناپذیراست و کمبود آن باعث اختلال در فعالیت های بیولوژیکی و بیوشیمیایی بدن می شود بنابراین نیاز به داشتن رژیم غذایی مناسب و غنی و در صورت لزوم مکمل های ویتامینی کاملاً احساس می شود اگر چه به دلیل سنتتیک بودن قرص های مکمل، محققین توصیه به مصرف منابع طبیعی آن در غذا ها دارند.
    مقدار زیادی مکمل غذایی وجود دارد آیا باید از آن ها استفاده کرد؟ کدامیک بهتر است ؟ چه زمانی باید مصرف شود؟ آیا اینها موجب ارتقای فعالیت ورزشی می شوند؟ در ادامه اطلاعاتی است که به شما کمک می کند چگونه ویتامین مورد نیاز خود را تأمین کنید.
    ویتامین چیست ؟ ویتامین ها مواد غذایی اند که به انجام واکنش های بیوشیمیایی ضروری در بدن کمک می‌کنند ۱۳ ویتامین شناسایی شده است.
    ▪ ۴ ویتامین محلول در چربی : شامل Vit A,D,E,K که بدن ما برای چند ماه می تواند آنها را ذخیره کند.
    ▪ ۹ ویتامین محلول در آب : شامل Vit C ( اسید اسکوربیک)، ویتامین های خانواده B ، B۱ (و یتامین) ، B۲ ( ریبوفلاوین)، B۶ ( پیریدوکسین)، B۱۲ نیاسین، اسید فولیک و اسید پنتاتونیک که بدن قادر به ذخیره چند هفته‌ای آن است.

    ● بهترین منبع کسب ویتامین غذاها می باشند.
    بیشتر مردم می توانند میزان کافی ویتامین را از رژیم غذایی ۱۲۰۰ تا ۱۵۰۰ کالری در روز تأمین کنند. تأمین ویتامین برای ورزشکارانی که بین ۲۵۰۰ تا ۴۰۰۰ کالری در روز انرژی دریافت می کنند ساده است برای مثال یک ورزشکار نوجوان تشنه که بیش از ۴۰۰۰ کالری در روز انرژی نیاز دارد می تواند Vitc,۶۰mg توصیه شده را از ۱۶ اونس آب پرتقال تأمین کند.
    میوه جات و سبزیجات تازه منابع غنی ویتامین به حساب می آیند و برخلاف مکمل ها ، علاوه بر ویتامین حاوی فیبرها و ترکیبات مفید برای سلامت بدن می باشند.
    اگر از یک رژیم غذایی مناسب استفاده کنیم دیگر نیازی به مصرف مکمل های ویتامینی نداریم متاسفانه بیشتر مردم کمتر از ۵ بار در روز از میوه و سبزی استفاده می کنند، هیچ مدرکی وجود ندارد که مصرف ویتامین زیاد باعث بهبود فعالیت ورزشی ، افزایش قدرت و استحکام و انرژی می شود. گرچه کمبود ویتامین بیشتر به دلیل بی اشتهایی عصبی (Anorexia) ، کاهش وزن ، سوء جذب باعث کاهش فعالیت و قدرت فرد می شود.
    ویتامین E یک آنتی اکسیدان است و از سلول در برابر آسیب های بافتی محافظت می کند و رژیم غذایی نمی تواند میزان کافی VitE را برآورده کند.

    ● چه کسانی نیاز به مصرف مکمل دارند؟
    ۱) افرادیکه رژیم غذایی دارند و انرژی غذای دریافتی شان کمتر از ۱۲۰۰ کالری در روز می باشد یا کسانیکه فقط انواع خاصی از غذاها را می خورند.
    ۲) افرادیکه عدم تحمل به لاکتوز دارند،
    ۳) شیر و بعضی از غذاها را از رژیمشان حذف می کنند در معرض کمبود ریبوفلاوین،
    ۴) کلسیم … اند.
    ۵) افرادیکه حساسیت غذایی دارند.
    ۶) افرادیکه غذاهای حیوانی نمی خورند ممکن است دچار کمبود D, Vit B۱ ۲ و ریبوفلاوین ،
    ۷) آهن و روی شوند.
    ۸) خانم های حامله : قبل از حاملگی خانم ها باید از رژیم غذایی غنی از اسیدفولیک (اسفناج، پرتقال، عدس و ۴۰۰ میکروگرم اسید فولیک در روز) استفاده کنند. این ویتامین از مشکلات عصبی در جنین و نقایص مادرزادی جلوگیری می کند.
    ۹) افرادیکه ریسک بیماری های قلبی و سرطانی دارند مصرف ۱۰۰ تا ۴۰۰ واحد بین الملل ( IUS) ویتامین E به عنوان آنتی اکسیدان مفید است.
    ● انتخاب مکمل ویتامینی :

    از آن جائیکه کمبود فقط یک ویتامین خیلی نادر است . بنابراین ترجیحاً از مولتی ویتامین استفاده می‌کنیم. تقریباً تمام ویتامین های موجود در مکمل ها سنتتیک هستند و ساختار شیمیایی دارند. به استثنا VitE که در فرم طبیعی خود بهترین جذب را دارد.
    شواهد درباره ارتباط بین استرس و حذف ویتامین ها مربوط به استرس های فیزیکی نظیر جراحی – سوختگی تب می باشند نه استرس های فیزیولوژیک.
    مصرف بتاکاروتن ها بهتر از VitA است. بتاکاروتن که سازنده VitA است در بدن ما آنتی اکسیدان عمل کرده و کم خطرتر از VitA است.
    مصرف مکمل ها حین یا بعد از غذا باعث بهبود جذب می شود.
    اگر شما نمی دانید ویتامین دریافتی شما مناسب است یا نه بهتر است با متخصص تغذیه مشورت کنید در پایان یک بار دیگر توصیه می کنیم به گفته دانشمندان بهتر است به جای مصرف قرص های مکمل ویتامینی رژیم غذایی مناسبی را در پیش بگیریم.
     
    Mr EhSaN از این پست تشکر کرده است.
  5. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    ويتامين e

    ويتامين e مي تواند مردان را در مقابل سرطان پروستات حفظ كند. احتمال ابتلاي مردان داراي مقدار زياد ويتامين e به شكل «آلفا توكوفرول» به سرطان پروستات 53 درصد كمتر است. محققان تاكيد مي كنند بهتر است ويتامين e را با مصرف ميوه هاي تازه به دست آورد تا از طريق شيميايي. حاصل اين مطالعه موسسه ملي سرطان امريكا در اجلاس سالانه انجمن

    تحقيقات سرطان امريكا دراجلاس سالانه انجمن تحقيقات سرطان امريكا در «اورلاندو»، عرضه شد. دانشمندان مقدار ويتامين e را در خون 100 مرد مبتلا به سرطان پروستات و 200 مرد سالم قبل و بعد از مصرف ويتامين اي شيميايي اندازه گيري كردند.

    استفاني و ينستين در موسسه ملي گفت: «ما متوجه شديم كه احتمال ابتلاي مرداني كه ويتامين اي خون شان بيشتر است به سرطان پروستات كمتر است.

    محققان سپس به دو شكل اصلي ويتامين e، يعني آلفاتوكو فرول و گاماتوكوفرول توجه كردند. احتمال ابتلاي مرداني كه بيشترين ميزان آلفا را داشتند به سرطان پروستات 53 درصد كمتر بود.

    احتمال ابتلاي مردان داراي بيشترين مقدار گاما، كه فقط حدود 20 درصد ويتامين e را در خون نشان مي دهد. به سرطان پروستات 39 درصد كمتر است. بهترين شكل جذب شده آلفاتوكوفرول در غذاهايي مانند تخمه آفتابگردان، اسفناج ، انواع بادام و فلفل شيرين پيدا مي شود و نه در ويتامين هاي شيميايي.

    مطالعه ديگري در باره تاثير ويتامين e بر سرطان مثانه در دانشگاه تگزاس به عمل آمد. محققان از هزار بيمار درباره نوع تغذيه آنان سوال كردند و مقدار دو نوع ويتامين e دريافتي آنان را از تغذيه و به صورت شيميايي برآورد كردند و به اين نتيجه رسيدند كه مصرف ويتامين e آلفا 42 درصد از خطر ابتلا به سرطان مثانه كم مي كند اما ويتامين e گاما تاثيري در كاهش سرطان مثانه ندارد.

    دكتر «تيم كي» از مركز تحقيقات سرطان انگليس نيز گفت بررسي ها تاثير ويتامين e را در كاهش خطر سرطان پروستات نشان داده است.
     
  6. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    میتونم مسئولیت خطیر مدیر کل رو قبول کنم :35:
    حالا بی شوخی اصا فرقی نداره برام
     
    Mr EhSaN از این پست تشکر کرده است.
  7. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    ويتامين k

    نقش ويتامين «كا» در كمك به انعقاد خون و جلوگيري از انعقاد به خوبي شناخته شده است. اين ويتامين همچنين در سلامت استخوان نقش مهمي ايفا مي كند.

    موارد استفاده

    خونريزي: ويتامين "كا" خطر خونريزي در بيماريهاي كبد، زردي، سوءجذب، و يا خطر خونريزي مرتبط با استفادة طولاني مدت از آسپيرين و آنتي بيوتيك ها را كاهش مي دهد.


    ويتامين "كا" در درمان خونريزي شديد قاعدگي و به همراه ويتامين «سي» در درمان تهوع صبحگاهي مؤثر است. بعضي مواقع به بچه ها بلافاصله بعد از تولد ويتامين «كا» تزريق ميشود، زيرا بعضي موارد، نظير بچه هايي كه زودتر از موعد به دنيا مي آيند در معرض خطر خونريزي هستند.


    پوسيدگي استخوان: براي اينكه استخوان بتواند از كلسيم استفاده كند نياز به ويتامين "كا" دارد. مكمل هاي ويتامين "كا" در افزايش تودة استخواني در زنان بعد از يائسگي مؤثر و مفيد است. بين كمبود ويتامين "كا" و پوسيدگي استخوان ارتباط وجود دارد. مكمل هاي ويتامين "كا" در درمان پوسيدگي استخوان مفيد است.


    ويتامين "كا" در پيشگيري از سنگ هاي كليه مؤثر است.


    يك مادة مشابه ويتامين "كا" بنام "تركيب پنج كا" از رشد سرطان كبد جلوگيري مي كند.


    بعضي از اشكال (سبزينه محلول در آب) به كنترل بدن مدفوع و بوي ادرار كمك مي كند.


    اشكال محلول در آب به درمان زخم هاي پوستي كمك مي كند.



    منابع غذايي
    غذاهايي كه شامل ميزان قابل توجهي ويتامين "كا" هستند عبارتند از: سبزينه (كلروفيل)، چاي سبز، اسفناج، شلغم، گل كلم، كلم پيچ، مارچوبه، كاهو.

    فريز كردن غذاها باعث از بين بردن ويتامين «كا» ميشود. اما گرم كردن غذا تأثيري بر روي آن ندارد.

    اشكال ديگر
    مكمل هاي ويتامين "كا" هم به صورت طبيعي و هم به صورت ساختگي در دسترس هستند. مكمل هاي كلروفيل (سبزينه) محلول در چربي منبع عالي از ويتامين "كا" هستند.
    كلروفيل محلول در آب رايجترين شكل ويتامين "كا" هستند. اشكال محلول در آب براي بدن قابل جذب نيستند و در درمان پوست و كاهش بوي بدن مفيد است. ويتامين "كا" در كمپلكس هاي «مولتي ويتامين» و به صورت قرصه هاي 5 ميلي گرمي وجود دارد.

    نحوة مصرف
    ميزان مصرف مجاز ويتامين «كا» 80 ميكروگرم براي مردان و 65 ميكروگرم براي زنان است. براي پيشگيري و درمان بيماريها، بايد ميزان مصرف برگ هاي سبز تيره سبزيجات را زياد كنيد و رژيم غذايي شما روزانه حاوي بيش از 500 ميكروگرم ويتامين «كا» باشد.

    موارد احتياط
    - ويتامين «كا» با اثر ضد انعقادهايي نظير وارفارين يا كرمادين تداخل دارد.

    - اشعه X و پرتوتابي ميزان نياز روزانه به ويتامين «كا» را افزايش مي دهد.

    - ويتامين «كا» در شير ترشح ميشود و از جفت عبور مي كند. خانم هاي حامله و خانم هاي شيرده قبل از مصرف مكمل هاي ويتامين «كا» بايد با پزشك مشورت كنند.

    - اگر شما آسپيرين، كلسترامين، فني تويين يا ملين هاي روغني معدني مصرف مي كنيد. بدن شما نياز بيشتري به ويتامين «كا» دارد.

    - سم بعضي از مارها ويتامين «كا» را كه در ايجاد لخته مؤثر است، از بين مي برد. ويتامين «كا» در توقف خونريزي ناشي از «زهر سم» مؤثر است.

    - زيادي مصرف آنتي بيوتيك ها مي تواند باعث كمبود ويتامين «كا» شود. اين داروها نه تنها باكتري هاي مضر را از بين مي برد، بلكه باكتري هاي مفيد فعال كننده ويتامين «كا» را نيز از بين مي برد.

    تداخل هاي احتمالي
    - ويتامين "كا" به صورت خوراكي غيرسمي است.

    - ميزان زياد ويتامين "كا" مصنوعي كه براي جلوگيري از خونريزي در بعضي از بيماريها استفاده ميشود، مي تواند باعث كم خوني و آسيب كبدي شود.

    - تزريق ويتامين «كا» مي تواند باعث گرگرفتگي (فلاشينگ)، تعريق، درد سينه و محدوديت تنفسي شود.

    - مشكلات خوني، زردي و مشكلات كبدي در نوزادان بعد از دادن ويتامين "كا" ديده ميشود.

    - تزريق داخل عضلاني ويتامين "كا" مي تواند باعث درد، ورم و اگزما شود.
     
    Mr EhSaN از این پست تشکر کرده است.
  8. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    ويتامين k

    نقش ويتامين «كا» در كمك به انعقاد خون و جلوگيري از انعقاد به خوبي شناخته شده است. اين ويتامين همچنين در سلامت استخوان نقش مهمي ايفا مي كند.

    موارد استفاده

    خونريزي: ويتامين "كا" خطر خونريزي در بيماريهاي كبد، زردي، سوءجذب، و يا خطر خونريزي مرتبط با استفادة طولاني مدت از آسپيرين و آنتي بيوتيك ها را كاهش مي دهد.


    ويتامين "كا" در درمان خونريزي شديد قاعدگي و به همراه ويتامين «سي» در درمان تهوع صبحگاهي مؤثر است. بعضي مواقع به بچه ها بلافاصله بعد از تولد ويتامين «كا» تزريق ميشود، زيرا بعضي موارد، نظير بچه هايي كه زودتر از موعد به دنيا مي آيند در معرض خطر خونريزي هستند.


    پوسيدگي استخوان: براي اينكه استخوان بتواند از كلسيم استفاده كند نياز به ويتامين "كا" دارد. مكمل هاي ويتامين "كا" در افزايش تودة استخواني در زنان بعد از يائسگي مؤثر و مفيد است. بين كمبود ويتامين "كا" و پوسيدگي استخوان ارتباط وجود دارد. مكمل هاي ويتامين "كا" در درمان پوسيدگي استخوان مفيد است.


    ويتامين "كا" در پيشگيري از سنگ هاي كليه مؤثر است.


    يك مادة مشابه ويتامين "كا" بنام "تركيب پنج كا" از رشد سرطان كبد جلوگيري مي كند.


    بعضي از اشكال (سبزينه محلول در آب) به كنترل بدن مدفوع و بوي ادرار كمك مي كند.


    اشكال محلول در آب به درمان زخم هاي پوستي كمك مي كند.



    منابع غذايي
    غذاهايي كه شامل ميزان قابل توجهي ويتامين "كا" هستند عبارتند از: سبزينه (كلروفيل)، چاي سبز، اسفناج، شلغم، گل كلم، كلم پيچ، مارچوبه، كاهو.

    فريز كردن غذاها باعث از بين بردن ويتامين «كا» ميشود. اما گرم كردن غذا تأثيري بر روي آن ندارد.

    اشكال ديگر
    مكمل هاي ويتامين "كا" هم به صورت طبيعي و هم به صورت ساختگي در دسترس هستند. مكمل هاي كلروفيل (سبزينه) محلول در چربي منبع عالي از ويتامين "كا" هستند.
    كلروفيل محلول در آب رايجترين شكل ويتامين "كا" هستند. اشكال محلول در آب براي بدن قابل جذب نيستند و در درمان پوست و كاهش بوي بدن مفيد است. ويتامين "كا" در كمپلكس هاي «مولتي ويتامين» و به صورت قرصه هاي 5 ميلي گرمي وجود دارد.

    نحوة مصرف
    ميزان مصرف مجاز ويتامين «كا» 80 ميكروگرم براي مردان و 65 ميكروگرم براي زنان است. براي پيشگيري و درمان بيماريها، بايد ميزان مصرف برگ هاي سبز تيره سبزيجات را زياد كنيد و رژيم غذايي شما روزانه حاوي بيش از 500 ميكروگرم ويتامين «كا» باشد.

    موارد احتياط
    - ويتامين «كا» با اثر ضد انعقادهايي نظير وارفارين يا كرمادين تداخل دارد.

    - اشعه X و پرتوتابي ميزان نياز روزانه به ويتامين «كا» را افزايش مي دهد.

    - ويتامين «كا» در شير ترشح ميشود و از جفت عبور مي كند. خانم هاي حامله و خانم هاي شيرده قبل از مصرف مكمل هاي ويتامين «كا» بايد با پزشك مشورت كنند.

    - اگر شما آسپيرين، كلسترامين، فني تويين يا ملين هاي روغني معدني مصرف مي كنيد. بدن شما نياز بيشتري به ويتامين «كا» دارد.

    - سم بعضي از مارها ويتامين «كا» را كه در ايجاد لخته مؤثر است، از بين مي برد. ويتامين «كا» در توقف خونريزي ناشي از «زهر سم» مؤثر است.

    - زيادي مصرف آنتي بيوتيك ها مي تواند باعث كمبود ويتامين «كا» شود. اين داروها نه تنها باكتري هاي مضر را از بين مي برد، بلكه باكتري هاي مفيد فعال كننده ويتامين «كا» را نيز از بين مي برد.

    تداخل هاي احتمالي
    - ويتامين "كا" به صورت خوراكي غيرسمي است.

    - ميزان زياد ويتامين "كا" مصنوعي كه براي جلوگيري از خونريزي در بعضي از بيماريها استفاده ميشود، مي تواند باعث كم خوني و آسيب كبدي شود.

    - تزريق ويتامين «كا» مي تواند باعث گرگرفتگي (فلاشينگ)، تعريق، درد سينه و محدوديت تنفسي شود.

    - مشكلات خوني، زردي و مشكلات كبدي در نوزادان بعد از دادن ويتامين "كا" ديده ميشود.

    - تزريق داخل عضلاني ويتامين "كا" مي تواند باعث درد، ورم و اگزما شود.
     
    Mr EhSaN از این پست تشکر کرده است.
  9. نمیدونم والا بخش مورد نظرت چیه؟
     
  10. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    ويتامين ب-5 (اسيد پانتوتنيك)

    همه سلولهاي بدن نياز به ويتامين "ب-5" يا اسيد پانتوتنيك دارند. اين ويتامين "ب" محلول در آب است و در بدن تبديل به تركيبي به نام «كوآنزيم-آ» مي شود كه وجود اين ماده در بدن براي تبديل غذا به انرژي لازم است. ويتامين «ب-5» به عنوان ويتامين « ضد استرس» نيز شناخته شده است. زيرا عملكرد غذة آدرنال را تقويت كرده و بهبود مي بخشد.

    (غده آدرنال عضوي است كه بدن را در مقابل انواع استرس ها حمايت مي كند). ويتامين ب-5 براي عمل عضلات و اعصاب ضروري است و براي حفظ سلامتي سيستم ايمني بدن، حياتي است. اين ويتامين همچنين در كاهش علايم دردناك روماتيسم مفصلي مؤثر است.

    موارد استفاده

    بعضي از پزشكان براي خستگي، آلرژي، آسم، پسوريازيس يا ديگر بيماري هاي مزمن يا براي زندگي هاي بسيار فعال و پراسترس، ويتامين "ب-5" را توصيه مي كنند. ثابت نشده است كه ويتامين "ب-5" براي اين بيماريها مفيد بوده باشد.

    مصرف ويتامين "ب-5" به كاهش درد، تورم و خشكي صبگاهي بيماري روماتيسم مفصلي كمك مي كند و بهبودي زخم را مخصوصاً بعد از جراحي، تسريع مي كند.

    اسيد پانتوتنيك به كاهش ليپيد خون (چربي، كلسترول، تري گليسريدها) كمك كرده و پديدة سميت زدايي را تسريع مي كند.

    منابع غذايي
    ا
    سيد پانتوتنيك از ريشة يوناني پانتوز (Pantos) به معني «هركجا» گرفته شده است و اين نام به خاطر اين است كه اين ماده در انواع مختلف مواد غذايي يافت ميشود.

    مقدار زيادي از ويتامين "ب-5" در طي تهيه فرآورده هاي غذايي از بين ميرود. بنابراين گوشت تازه، سبزيجات و تمام غلات تازه داراي ويتامين "ب-5" بيشتري نسبت به غذاهاي فريز شده يا كنسرو شده هستند.

    بهترين منابع ويتامين "ب-5" عبارتند از: مخمر آبجو، نان غلات و حبوبات، قارچ، كبد، لوبياي خشك و نخود، آووكادو، ماهي، مرغ، آجيل (فندق،گردو)، بادام زميني، گل كلم، شير و پنير، سيب زميني، پرتقال، موز و تخم مرغ.

    اشكال ديگر

    ويتامين "ب-5" در بيشتر ويتامين هاي ب- كمپلكس وجود دارد.اين ويتامين همچنين به صورت منفرد در "كلسيم پانتوتنات" نيز قابل دسترس است.

    اين ماده 92 درصد اسيد پانتوتنيك و 8 درصد كلسيم دارد. اين ويتامين همچنين به صورت كپسولهاي 100، 250 و 500 ميلي گرمي در دسترس است.

    موارد احتياط

    تداخل يا عوارض جانبي در مورد مصرف مكمل هاي ويتامين "ب-5" شناخته نشده است. توصيه شده است كه ويتامين ب-5 را همراه با ساير ويتامينهاي "ب" مصرف كنيد تا تعادل سيستم بدن شما در مورد ويتامين ب حفظ شود.

    تداخل هاي احتمالي

    هيچ تداخل شديدي در مورد اين ويتامين با ويتامين هاي ديگر، گياهان و داروها شناخته نشده است.