1. این پایگاه به ثبت ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران رسیده است.

    مهمان عزیز سپاس بابت بازدید شما از تالار گفتگوی دهه هفتادی ها.

    عضویت در انجمن رایگان بوده و برای عموم باز میباشد . با صرف 30 ثانیه یکی از اعضای دهه هفتادی ها شوید .

انواع سوپ

شروع موضوع توسط MahD!ye ‏Aug 6, 2012 در انجمن انواع خورشت و آش

  1. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    سوپ‌ مرغ‌ و برنج‌

    ea4ec02217ea676dbb3458e4cfb74058.
    ● مواد لازم‌:
    ▪ سینه‌ مرغ‌ خرد شده‌(حبه‌ قندی‌):۳۰۰ گرم‌
    ▪ كرفس‌ ریز شده‌:۱۰۰ گرم‌
    ▪ پیاز رنده‌ شده‌:یك‌ عدد
    ▪ سیر له‌ شده‌ ریز شده‌:یك‌ حبه‌
    ▪ دارچین‌ نكوبیده‌:یك‌ تكه‌ (۱۰ سانتی‌)
    ▪ فلفل‌ سیاه‌ نكوبیده‌:یك‌ قاشق‌ چایخوری‌
    ▪ آب‌:۷۰۰ سی‌سی‌
    ▪ عصاره‌ مرغ‌ گالینابلانكا:۲ عدد
    ▪ آب‌لیمو ترش‌تازه‌:۱۲ فنجان‌
    ▪ برنج‌ خیس‌خورده‌:۷۵ گرم‌
    ▪ برگ‌ جعفری‌ تازه‌:۱۲ فنجان‌
    ▪ برگ‌ نعناع‌ تازه‌:۲ قاشق‌ غذاخوری‌
    ● طرز تهیه‌:
    ابتدا مرغ‌، كرفس‌، پیاز، سیر، دارچین‌ و عصاره‌ مرغ‌ را در قابلمه‌ ریخته‌ و آب‌ را به‌ آن‌ افزوده‌ و به‌ مدت‌ ۴۰ دقیقه‌ می‌پزیم‌، سپس‌ آب‌لیموترش‌ و برنج‌ خیس‌ خورده‌ را به‌ مواد داخل‌ قابلمه‌ افزوده‌ و آن‌ را به‌ مدت‌ ۳۰ دقیقه‌ با حرارت‌ ملایم‌ می‌پزیم‌ تا جا بیفتد.در آخر غذا را در ظرف‌ مخصوص‌ كشیده‌ و با برگ‌ نعناع‌ و جعفری‌ تازه‌ تزیین‌ و میل‌ می‌كنیم‌
     
  2. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    سوپ مرغ و پاستا

    26039d56870a26e781cdf2665fb95dc7.
    ● مواد لازم برای ۶ نفر
    ▪ چهار قاشق مرباخوری روغن زیتون
    ▪ یک عدد پیاز خرد شده
    ▪ دو عدد هویج ریز شده
    ▪ دو ساقه کرفس ریز شده
    ▪ ۴۰۰ گرم نخود
    ▪ ۲۰۰ گرم لوبیا سفید
    ▪ دو سوم فنجان ماکارونی شکل دار
    ▪ نصف فنجان آب
    ▪ یک چهارم فنجان آب مرغ
    ▪ کمی رزماری
    ▪ کمی پنیر پارمسان رنده شده
    ▪ فلفل و نمک به میزان دلخواه
    ● طرز تهیه
    قابلمه مناسبی را روی شعله قرار دهید و روغن زیتون را در آن بریزید. سپس پیاز، هویج و کرفس خرد شده را به آن اضافه کنید و صبر کنید تا آنها با حرارت ملایم برای هفت دقیقه با هم تفت داده شوند.نخودها و لوبیا سفید را پس از پخته شدن به مواد درون قابلمه اضافه کرده و صبر کنید تا برای پنج تا هفت دقیقه با مواد تفت داده شود.آب و آب مرغ را به مواد درون قابلمه اضافه کنید و پس از به جوش آمدن ماکارونی ها را به آن اضافه کنید و اجازه دهید تا بپزند. سپس رزماری تازه و خرد شده را روی سوپ بریزید و به میزان دلخواه به آن نمک و فلفل اضافه کنید.با کمی پنیر پارمسان رنده شده روی سوپ را تزئین کنید.
     
  3. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    سوپ نخودفرنگی، سوپ فصل

    607d607a6dbac6a38a774979bd70cd6a.
    ● مواد لازم برای ۴ نفر:
    ▪ ۷۵ میلی لیتر یا ۵ قاشق سوپ خوری روغن زیتون
    ▪ ۲ عدد پیاز بزرگ (ریز خرد شود)
    ▪ یک عدد ساقه کرفس (نگینی خرد شود)
    ▪ یک عدد هویج (نگینی خرد شود)
    ▪ یک حبه سیر (ریز خرد شود)
    ▪ ۴۰۰ گرم یا سه و یک دوم فنجان نخودفرنگی
    ▪ ۹۰۰ میلی لیتر یا سه و سه چهارم فنجان آب مرغ
    ▪ ۲۵ گرم برگ ریحان تازه (خرد شود)
    ▪ نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
    ▪ تعدادی برگ ریحان تازه و کمی پنیر پارمیسان برای تزیین
    ● طرز تهیه
    ۱) روغن زیتون را در یک قابلمه بزرگ داغ کنید. سپس پیاز، کرفس، هویج و سیر خرد شده را به آن اضافه کنید و در ظرف را بگذارید. شعله اجاق گاز را کم کنید و مدت ۴۵ دقیقه صبر کنید تا سبزیجات به آرامی همزمان با سرخ شدن پخته شوند. در طول این مدت چند بار در ظرف را برداشته و مواد را هم بزنید تا ته نگیرند.
    ۲) نخودفرنگی و آب مرغ را به مواد فوق اضافه کنید و بگذارید تا مایع به جوش آید. برای به جوش آمدن آن لازم است شعله اجاق گاز را زیاد کنید ولی پس از آن شعله را کم کرده و ریحان خرد شده و نمک و فلفل را به بقیه مواد بیفزایید سپس ۱۰ دقیقه دیگر موارد را حرارت دهید.
    ۳) مواد سوپ را با قاشق کم کم به داخل دستگاه غذاساز و یا مخلوط کن بریزید به این ترتیب سوپ حاوی مواد مختلف رنگی، به مایه ای کرم رنگ و یک دست تبدیل می شود. این مایه را به قابلمه برگردانیده و با چند برگ ریحان و مقداری پنیر پارمیسان تزیین کنید. در صورتی که آب مرغ در دسترس نداشتید، همان میزان آب جوشیده را با یک عدد قرص عصاره مرغ و یا سبزیجات به صورت جداگانه با هم مخلوط کرده و سپس به مواد اضافه کنید.
     
  4. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    سوپ ورمیشل

    cc76c496c84df28982dc2f1e4da3b702.
    ● مواد لازم:
    ▪ گوشت گاو‌ ۱۰۰۰ گرم
    ▪ پیاز‌ یک عدد
    ▪ برگ بو ۲ عدد
    ▪ هویج ‌۱۵۰ گرم
    ▪ سیب‌زمینی۱۵۰ گرم
    ▪ ورمیشل ‌۷۵ گرم
    ● طرز تهیه:
    یک کیلو گوشت و یک پیاز کوچک و دو برگ بو را در آب جوش مدت ۴ الی ۵ ساعت بپزید و پس از اینکه پخته شد، صافش کنید. آنگاه ۱۵۰ گرم هویج در آن بریزید، بگذارید نیم‌پز شود. بعد ۱۵۰ گرم سیب‌زمینی پوست گرفته ۷۵ گرم ورمیشل و قدری نمک در آن بریزید پس از اینکه سوپ پخته شد، آن را در ظرف سوپخوری بکشید و گوشت پخته آن را به قطعات نسبتا درشت قیمه کرده با یک پیاز کوچک در ۱۵۰ گرم کره سرخ کنید و چهار عدد تخم‌مرغ را زده و قدری فلفل و نمک روی آن بریزید و برای افزودن طعم آن یک قاشق جعفری ریز کرده هم بپاشید، به مجرد اینکه تخم‌مرغ بسته شد، آن را هم زده در ظرفی ریخته و همراه با سوپ گرم سر سفره بیاورید.
     
  5. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    سوپ ویژه با عدس

    fd5283bc0519cf71e1a34b83c724f501.
    ● مواد لازم برای ۶ نفر
    ▪ دو عدد پیاز خرد شده
    ▪ دو حبه سیر
    ▪ چهار عدد گوجه فرنگی
    ▪ نصف قاشق مرباخوری زردچوبه
    ▪ یک قاشق مرباخوری دارچین
    ▪ نصف فنجان آب مرغ
    ▪ ۲۲۵ گرم عدس
    ▪ چهار فنجان آب
    ▪ ۴۰۰ گرم شیر نارگیلی
    ▪ یک قاشق مرباخوری آب لیموترش
    ▪ نمک و فلفل
    ● طرز تهیه
    در قابلمه ای پیاز، سیر، گوجه فرنگی و زردچوبه و دارچین را ریخته و آب را به آن اضافه کنید. عدس ها را شسته و به مواد اضافه کنید، پس از آن که مواد درون قابلمه به جوش آمد، در آن را بگذارید و اجازه دهید برای ۲۰ دقیقه بپزد و عدس ها نرم شوند. سپس آب مرغ را اضافه کرده و اجازه دهید، چند جوش بزند. مواد را درون مخلوط کن ریخته و تا جایی مخلوط کنید که یکدست شود. سپس شیر نارگیل را اضافه کرده و آب لیموترش را به آن بیفزایید و به میزان دلخواه نمک و فلفل به آن اضافه کنید. پس از جوش آمدن مواد، وقتی که چند جوش زد آن را با کمی شیر نارگیل تزئین کرده و سوپ را گرم میل کنید.
     
  6. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    سوپ هویج و سیب با پودر کاری

    98f20092c86c16bf9c1e7d0413e2c454.
    تركیب هویج، سیب و پودر كاری معجون بسیار دلپذیری می دهد كه مزه ای فوق العاده دارد.
    مواد لازم برای ۴ نفر
    ۱۰ میلی روغن آفتابگردان
    ۱ قاشق مربا خوری پودر كاری
    ۵۰۰ گرم هویج پوست گرفته و ریز شده
    ۱ عدد پیاز بزرگ خرد شده
    یك عدد سیب رسیده بزرگ خرد شده
    ۷۵۰ گرم آب مرغ
    نمك- فلفل سیاه، ماست سفت و هویج باریك شده.
    طرز تهیه
    ابتدا روغن را در یك ظرف بزرگ گرم می كنیم. این ظرف بهتر است از جنس فلز باشد.
    بعد از گرم شدن روغن پودر كاری را در روغن ریخته و برای ۲ تا ۳ دقیقه تفت می دهیم.
    بعد از آن به آن هویج های خرد شده، پیاز و سیب را كه قبلاً پخته ایم اضافه می كنیم و به هم می زنیم. در ظرف را گذاشته و برای ۱۵ دقیقه با حرارت ملایم می پزیم در این مدت گاهی آن را هم می زنیم. مواد باید به اندازه ای بپزد كه نرم شود بعد از آن این مواد را درون غذا ساز یا مخلوط كن می ریزیم و آن را كاملاً به هم مخلوط می كنیم تا كاملاً یكدست و صاف شود.موادی را كه در غذاساز ریخته و نرم شده است داخل ظرف مناسبی می ریزیم و آب مرغ را به آن اضافه كرده و روی شعله قرار می دهیم تا جوش بیاید. در این مرحله به میزان دلخواه نمك و فلفل اضافه می كنیم.این مواد را با ملاقه در كاسه می ریزیم.سپس ماست را به آرامی (مطابق شكل) در ظرف قرار داده و كمی آن را در سوپ حركت می دهیم و باریكه های هویج را كه به صورت پاپیون درآورده ایم برای تزئین در ظرف می اندازیم.
     
  7. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    کرم سوپ ماهی

    01e8f7da423b08098e069ad2673e4f8d.
    ● مواد لازم:
    ماهی آزاد: ۲ قطعه
    برگ بو: ۲عدد
    كره : یك چهارم پیمانه
    پیاز خرد شده : یك چهارم پیمانه
    كرفس خرد شده : یك چهارم پیمانه
    آرد: ۳ قاشق سوپخوری
    نمك : یك دوم قاشق سوپخوری
    شیر: دو پیمانه
    آب : یك دوم پیمانه
    ● دستور تهیه:
    تیغ ماهی آزاد را خارج كرده ، ماهی را همراه با برگ بو، نمك و آب بپزید. در ماهی تابه كره راروی حرارت قرار داده ، پیاز و كرفس را به آن اضافه كنید و تفت دهید تا نرم شود. سپس مواد رابه ماهی اضافه كرده و به مدت ۱۰ دقیقه دیگر برروی حرارت قرار دهید تا بپزد. برگ بو را ازداخل مواد بیرون آورید. مواد را از صافی عبوردهید، آن گاه میكس كنید. شیر و آرد را به آب حاصل از پخت مواد، اضافه كرده ، هم زده تاسوپ خوب گرم شود. سپس آن را مطابق شكل تزیین كنید
     
  8. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    نان سوپ

    10c3b0048a87e9b577d04da5f445414a.
    ● مواد لازم
    ▪ شوید خشك ۱ قاشق غذاخوری
    ▪ روغن زیتون ۲ قاشق مربا خوری
    ▪ كنجد ، سیاه دانه یا هر دو برای تزئین به مقدار لازم
    ▪ آرد سفید نان ۲۵۰ گرم
    ▪ نمك نصف قاشق مرباخوری
    ▪ خمیر مایه یك قاشق و نیم مرباخوری
    ▪ شیر ۱۷۰ میلی لیتر
    ▪ عسل یك قاشق مرباخوری
    ● چگونگی تهیه
    ابتدا شیر ولرم ، عسل و خمیر مایه را داخل یك ظرف ریخته هم زده تا خمیر مایه برسد . سپس تمام موارد را مخلوط كرده خمیر را قدری ورز می دهیم سپس رویش را بسته و كناری می گذاریم تا حجم خمیر دو برابر شود بعد از خمیر تكه های ۳۰ گرمی برداشته و آنها را به شكل استوانه فرم داده و رویش را تخم مرغ و یا آب زده و دانه ها را پاشیده و حدود یك ربع ساعت می گذاریم بماند تا قدری نانها برسد بعد داخل فر ۳۰۰ درجه فانهایت (۱۵۰ درجه سانتی گراد) به مدت ۳۰ دقیقه قرار می دهیم تا بپزند . نانها یكدست و به یك ضخامت باز شوند تا یكنواخت بپزند. این نان بایستی خشك باشد و با سوپ سرو می شود.
     
  9. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    یک سوپ خوشمزه

    مدت زمان آماده‌سازی مواد برای تهیه این سوپ ۱۰ دقیقه و زمان لازم برای پخت آن هم ۲۰ دقیقه است.
    ● مواد لازم برای ۴ نفر:
    - ۲ قاشق سوپ‌خوری روغن زیتون
    - ۲ ساقه تره فرنگی (باریک حلقه حلقه و خرد شود)
    - ۲ عدد کدو سبز (ریز خرد شود)
    - ۲ حبه سیر (ریز خرد شود)
    - یک کیلوگرم گوجه‌فرنگی (خرد شود)
    - یک عدد برگ‌بو
    - یک قاشق سوپ‌خوری رب گوجه‌فرنگی
    - سه چهارم پیمانه آب مرغ
    - ۴۰۰ گرم نخود آشی (پخته یا کنسروی)
    - ۲۲۵ گرم اسفناج (خرد شود)
    - ۲۵ گرم پنیر پارمسان (نازک ورقه ورقه شود)
    - نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
    ● طرز تهیه:
    ۱) قابلمه نچسبی آماده کنید و روغن زیتون را در آن داغ کنید؛ سپس تره فرنگی و کدوی خردشده را به روغن اضافه کنید و روی شعله متوسط اجاق گاز به مدت ۵ دقیقه حرارت دهید. در طول این مدت، مرتب مواد را هم بزنید تا تفت داده شود.
    ۲) سیر، گوجه‌فرنگی خردشده، رب‌گوجه‌فرنگی، برگ بو، آب مرغ و نخود پخته را اضافه کرده
    و شعله اجاق‌گاز را زیادتر کنید تا آب مرغ به جوش آید؛ سپس دوباره شعله را کم کنید و ۵ دقیقه دیگر حرارت دهید. در طول این مدت هم‌زدن را از یاد نبرید.
    ۳) اسفناج خردشده را به مواد بیفزایید و دوباره شعله اجاق‌گاز را زیاد کنید تا در آب مرغ به مدت ۲ دقیقه بجوشد.
    سپس با اضافه‌کردن نمک و فلفل سیاه، سوپ را مزه‌دار کنید.
    ۴) در پایان، برگ بو را از داخل سوپ خارج کرده و پس از ریختن پنیر پارمسان روی سوپ، آن را سرو کنید. پنیر در اثر حرارت حاصل از سوپ داغ، آب شده و در سوپ ناپدید می‌شود.
     
  10. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    سوپ‌ گوجه‌فرنگی با ماکارونی پیچ

    51c7d60f8ace8422fd370c604ca0b353.
    در سال‌های اخیر، دیگر گوجه‌فرنگی سبزی‌ای تابستانی نیست و آن را می‌توان در تمام فصول سال، با کمی تغییر رنگ و طعم پیدا کرد.برای درست‌کردن این سوپ، مقداری گوجه فرنگی و یک بسته ماکارونی از نوع پیچ لازم دارید.
    با استفاده از این دو ماده و چند ماده دیگر که ذکر خواهد شد، در ۳۵ دقیقه می‌توانید یک کاسه سوپ خوشمزه و داغ درست کنید. البته نقش دستگاه مایکروفر را در این میان نمی‌توان نادیده گرفت. درضمن، در کتاب‌های آشپزی این سوپ را به کشور ایتالیا و به‌خصوص شهر رم نسبت می‌دهند.
    ● مواد لازم:
    ▪ یک قاشق سوپ‌خوری، روغن زیتون
    ▪ ۲ حبه سیر (له شود)
    ▪ یک عدد پیاز (ریز خرد شود)
    ▪ یک کیلو و ۱۰۰ گرم، گوجه فرنگی ( ریز خرد شود)
    ▪ ۳ پیمانه آب جوشیده
    ▪ ۲ پیمانه یا ۲۱۰ گرم ماکارونی پیچ
    ▪ یک قاشق سوپ‌خوری برگ ریحان یا جعفری خردشده
    ▪ ۳ برگ کالباس مرغ یا گوشت
    ● طرز تهیه:
    ۱ ) کالباس‌ها را جدا جدا روی بشقاب چیده و به مدت ۲ دقیقه با قدرت ۱۰۰درصد داخل مایکروفر قرار دهید تا کالباس‌ها بر اثر حرارت، حالت خشک‌شده پیدا کنند.
    ۲) روغن زیتون، سیر و پیاز را در ظرف توگود مخصوص مایکروفر ریخته و بی‌آنکه در آن را بگذارید، به مدت ۴ دقیقه با قدرت ۱۰۰ درصد در مایکروفر قرار دهید و آن را روشن کنید.
    در طول این مدت، یک‌بار در مایکروفر را باز کنید و مواد را هم بزنید تا پیاز و سیر در روغن تفت داده شوند.
    ۳) گوجه فرنگی‌های خرد و له‌شده را همراه آب جوشیده و ماکارونی پیچ به مخلوط سیر و پیاز سرخ‌شده اضافه کنید و بدون در، با حداکثر قدرت یا قدرت ۱۰۰ درصد، به مدت ۱۵ دقیقه حرارت دهید تا ماکارونی، خوب بپزد. در طول این مدت ۲ بار مواد را هم بزنید.
    ▪ نکته: درصورتی که پخت سوپ و به‌خصوص ماکارونی با این مدت کامل نشد، ۵ تا ۱۰ دقیقه دیگر آن را اضافه کنید.
    ۴) حالاریحان یا جعفری خرد شده را به سوپ اضافه کرده و مدت یک دقیقه دیگر حرارت دهید. در پایان سوپ را داخل ظرف موردنظر بریزید و با چند برگ ریحان و کالباس خردشده تزئین کنید.
    ▪ نکته: برای اینکه پوست گوجه‌فرنگی‌ها راحت‌تر از گوشت آنها جدا شود، قابلمه‌ای را تا نیمه از آب پر کنید و روی شعله اجاق‌گاز قرار دهید و بگذارید بجوشد. سپس گوجه‌فرنگی‌ها را به مدت یک دقیقه در آب در حال جوش بیندازید و سپس در سبدی در زیر آب سرد آبکشی کنید. با این کار به راحتی می‌توانید پوست گوجه‌فرنگی‌ها را بکنید.