1. این پایگاه به ثبت ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران رسیده است.

    مهمان عزیز سپاس بابت بازدید شما از تالار گفتگوی دهه هفتادی ها.

    عضویت در انجمن رایگان بوده و برای عموم باز میباشد . با صرف 30 ثانیه یکی از اعضای دهه هفتادی ها شوید .

انواع سوپ

شروع موضوع توسط MahD!ye ‏Aug 6, 2012 در انجمن انواع خورشت و آش

  1. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    سوپ لوبیا

    ad334651bd4cf5fddd907352ccd8ed22.
    ● مواد لازم
    ▪ ۲۰۰ گرم لوبیا چشم بلبلی
    ▪ یک قاشق مرباخوری روغن زیتون
    ▪ یک عدد پیاز کوچک خرد شده
    ▪ دو حبه سیر
    ▪ سه فنجان کلم خرد شده
    ▪ یک فنجان گوجه فرنگی خرد شده
    ▪ دو ساقه کرفس خرد شده
    ▪ یک عدد هویج خرد شده
    ▪ پنج فنجان آب مرغ
    ▪ یک عدد سیب زمینی متوسط خرد شده
    ▪ یک چهارم فنجان برگ ریحان خرد شده
    ▪ یک چهارم فنجان کلم قرمز خرد شده
    ▪ دو عدد کدو خردشده
    ▪ دو قاشق مرباخوری نمک
    ● طرز تهیه
    کمی روغن زیتون را در قابلمه ای ریخته و پیاز خرد شده را با سیر به آن اضافه کنید.
    پس از پنج دقیقه کلم را با گوجه فرنگی، ساقه کرفس و هویج خرد شده به آن اضافه کرده و اجازه دهید، مواد برای ۱۰ دقیقه با هم تفت داده شده و نرم شوند.
    سپس لوبیا چشم بلبلی را که از قبل پخته اید به مواد اضافه کرده و آب مرغ را با سیب زمینی و ریحان به آن بیفزایید و صبر کنید تا به جوش آید. زیر قابلمه را کم کرده و بگذارید مواد برای یک ساعت با هم بپزند. سپس کلم قرمز را با کدو و نمک اضافه کنید.
     
  2. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    سوپ لوبیا چیتی

    6a488a8fe628a78a4a2dc97ec944f903.
    در غذاهای مکزیکی، لوبیا مصرف زیادی دارد. در این سوپ، لوبیا چیتی به‌عنوان ماده اصلی انتخاب شده و باتوجه به اینکه غذایی مکزیکی است، طعم تندی دارد.
    البته شما می‌توانید براساس ذائقه خودتان از میزان فلفل ذکرشده در مواد لازم بکاهید.
    ● مواد لازم برای ۴ نفر:
    - ۱۷۵ گرم لوبیا چیتی [خواص لوبیا]
    - ۵/ ۱ لیتر یا ۵/۲ پیمانه آب
    - ۱۷۰ تا ۲۲۰ گرم هویج (نگینی خرد شود)
    - یک عدد پیاز (نگینی خرد شود)
    - ۲ تا ۳ حبه سیر (رنده شود)
    - یک عدد فلفل قرمز خشک‌شده (خرد شود)
    - یک لیتر یا یک و سه چهارم پیمانه آب مرغ
    - ۲ عدد گوجه فرنگی (پوست آن کنده و ریز خرد شود)
    - ۲ ساقه کرفس (ریز خرد شود)
    - نمک و فلفل سیاه، به مقدار لازم
    - یک قاشق سوپ‌خوری گشنیز خرد شده
    - ۳ عدد نان تست
    - روغن، به مقدار لازم
    - ۲ حبه سیر (رنده شده و به صورت جداگانه در ظرفی ریخته شود)
    ● طرز تهیه:
    ۱) لوبیا چیتی را از شب قبل در آب سرد خیسانده و روز بعد در قابلمه‌ای بپزید سپس هویج، ‌سیر، پیاز، فلفل‌قرمز و آب مرغ را به آن اضافه کرده و بگذارید به جوش آید. در ظرف را بگذارید و اجازه دهید ۳۰ دقیقه حرارت ببیند.
    ۲ ) حالا نیمی از مواد داخل قابلمه، شامل لوبیا و مخلوط سبزیجات را همراه مقداری آب سوپ در محفظه دستگاه غذاساز یا خردکن بریزید و پوره‌ای نرم و یکنواخت تحویل بگیرید.
    ۳ ) پوره را به قابلمه برگردانید و گوجه فرنگی و کرفس را به آ‌ن اضافه کنید؛ سپس ۱۰ الی ۱۵ دقیقه یا تا زمانی که تکه‌های کرفس بپزد، حرارت دهید. درصورت نیاز، مقداری آب جوشیده به سوپ اضافه کنید.
    ۴) در این فاصله زمانی، نان‌های تست را با چاقو به‌شکل مکعب‌های کوچک ببرید و همراه ۲ حبه سیر رنده شده در تابه‌ای حاوی کمی روغن سرخ کنید تا طلایی‌رنگ شوند. سپس تکه نان‌ها را داخل سبد فلزی ریخته یا روی دستمال آشپزخانه حوله‌ای قرار دهید تا چربی اضافی آن گرفته شود.
    ۵ ) در پایان، نمک و فلفل موردنیاز را به همراه گشنیز خردشده اضافه کنید و چند دقیقه حرارت دهید، سپس سوپ را به ظرف موردنظر منتقل کرده و تکه نان‌های سرخ‌شده را روی آ‌ن بریزید و سرو کنید.
     
  3. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    سوپ‌ لوبیاسفید

    a07f0e97025a37f3de74a789869a79d0.
    ● مواد لازم‌:
    ▪ كلم‌: یك‌ كیلو
    ▪ سیب‌زمینی‌: یك‌ عدد متوسط
    ▪ آب‌ لیموی‌ تازه‌: سه‌ قاشق‌ سوپ‌خوری‌
    ▪ لوبیا سفید: ۲۰۰ گرم‌
    ▪ روغن‌ زیتون‌: سه‌ قاشق‌ سوپ‌ خوری‌
    ▪ نمك‌ و فلفل‌: به‌ میزان‌ لازم‌
    ● طرز تهیه‌:
    ابتدا لوبیا را بپزید، سیب‌زمینی‌ را نیز رنده‌ كرده‌ به‌آن‌ اضافه‌ كنید. هنگامی‌ كه‌ لوبیا و سیب‌زمینی‌ به‌خوبی‌ پخت‌، موادتان‌ را از صافی‌ رد كنید. توجه‌داشته‌ باشید هنگامی‌ كه‌ مواد را از صافی‌ ردكردید، آب‌ این‌ مواد باید به‌ مقدار پنج‌ پیمانه‌ باقی‌بماند. سپس‌ آب‌ مواد را روی‌ حرارت‌ قرار دهیدو كلم‌ را كه‌ از قبل‌ خرد كرده‌اید، به‌ آن‌ اضافه‌كنید، پس‌ از پنج‌ دقیقه‌، روغن‌ زیتون‌ و آب‌ لیمو ونمك‌ و فلفل‌ را نیز به‌ موادتان‌ اضافه‌ كنید وبگذارید موادتان‌ به‌ مدت‌ ده‌ دقیقه‌ دیگر روی‌حرارت‌ باقی‌ بماند.
    پس‌ از گذشت‌ این‌ مدت‌، سوپ‌ تان‌ آماده‌ است‌ ومی‌توانید آن‌ را سرو نمایید.
     
  4. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    سوپ ماست

    060e9e9a8951bfd5cbe770f6d33320bc.
    ● مواد لازم
    ▪ ۴۵۰ گرم ماست
    ▪ یک چهارم فنجان آرد
    ▪ دو عدد فلفل سبز تازه
    ▪ یک قاشق چای خوری زیره
    ▪ مقداری گشنیز خرد شده
    ▪ سه حبه سیر
    ▪ یک قاشق مرباخوری زنجبیل تازه
    ▪ دو قاشق چای خوری زردچوبه و پودرکاری
    ▪ نصف قاشق چای خوری فلفل
    ▪ نصف قاشق چای خوری نمک
    ● طرز تهیه
    ماست را بخوبی هم بزنید و با آرد و فلفل و نمک در قابلمه ای بریزید. پس از این که مواد ۱۰ دقیقه با هم پخته شدند فلفل های سبز را خرد کرده و به آن اضافه کنید. زیرسوپ را کم کرده و اجازه دهید با فلفل چند جوش بزند، تابه ای را روی گاز گذاشته و کمی روغن در آن بریزید، سپس سیرهای خرد شده را با زنجبیل و زیره و زردچوبه و پودرکاری به آن اضافه کنید. برای خوش طعم شدن می توانید کمی تخم گشنیز نیز به آن بیفزایید. برگ های گشنیز را به مواد درون تابه اضافه کرده و اجازه دهید کمی تفت داده شوند، این مخلوط را به مواد درون قابلمه اضافه کرده و در قابلمه را برای ۱۰ دقیقه بگذارید تا مواد با هم پخته شده و جا بیفتند، سپس سوپ راگرم سرو کنید.
     
  5. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    سوپ ماست و اسفناج

    67ec7d93b58066f4ace52e4cbb78edc1.
    ▪ نصف فنجان آب مرغ
    ▪ چهار قاشق غذاخوری برنج خشك
    ▪ چهار قاشق غذاخوری آب
    ▪ یك قاشق غذاخوری آرد ذرت یا آرد گندم
    ▪ ۵/۲ فنجان ماست كم چرب
    ▪ آب یك عدد لیموترش تازه
    ▪ سه عدد زرده تخم مرغ
    ▪ ۳۵۰ گرم برگ اسفناج
    نمك و فلفل به میزان لازم
    ● دستور طبخ: ۱- آب مرغ را در داخل قابلمه بزرگی ریخته و بر روی حرارت اجاق گاز قرار دهید تا جوش بیاید. سپس برنج را به آن اضافه كرده و مدت ۱۰ دقیقه بگذارید تا به آرامی پخته شود. حال قابلمه را از روی حرارت بردارید. (البته با توجه به نوع برنج ممكن است زمان ۱۰ دقیقه تا یك ربع یا بیست دقیقه نیز افزایش یابد)
    ۲- در قابلمه كوچك دیگری آب و آرد ذرت را با هم مخلوط كرده و خوب به هم بزنید تا خمیری نرم و یكدست حاصل شود.
    ۳- ماست را به این خمیر اضافه كنید. قابلمه را بر روی شعله ملایم اجاق گاز قرار دهید و بگذارید كه ماست به آرامی به جوش آید. با یك قاشق چوبی مرتب آن را از یك جهت بهم بزنید. با این كار تركیب ماست و خمیر یكدست شده و پس از در مجاورت قرار گرفتن با آب مرغ داغ، حالت بریده بریده و جدا پیدا نمی كند. هنگامی كه ماست به نقطه جوش رسید، قابلمه را از روی حرارت برداشته و مدت ۱۰ دقیقه در كناری قرار دهید تا به آرامی به اصطلاح از حرارت بیفتد. حال زرده های تخم مرغ را در ظرف دیگری خوب زده و به این مواد سرد شده اضافه كنید.
    ۴- مخلوط ماستی فوق را داخل آب مرغ ریخته و به آن آب لیموترش نیز اضافه كنید. سپس كلیه مواد را به آرامی به طور كامل به هم بزنید. دوباره قابلمه حاوی مواد را بر روی شعله ملایم اجاق گاز قرار داده و هم زدن را ادامه دهید. توجه داشته باشید میزان حرارت به اندازه ای نباشد كه سبب جوش آمدن مواد شود. (در صورت تمایل كمی آب جوشیده به مواد اضافه كنید.)
    ۵- برگ های اسفناج را پس از شست وشو و ضدعفونی كردن در داخل یك قابلمه بزرگ كه كمی آب و نمك در آن ریخته شده است، بریزید. توجه داشته باشید كه اگر از برگ های اسفناج درشت استفاده می كنید ابتدا آنها را با چاقو كمی خرد كرده و سپس به قابلمه منتقل كنید. حال مخلوط اسفناج و آب نمك دار را بر روی اجاق گاز قرار داده و مدت حدود ۵ دقیقه حرارت دهید تا برگ ها نرم شوند. سپس آنها را آبكشی كرده و به بقیه مواد سوپ اضافه كنید. در پایان سوپ را كمی حرارت داده و پیش از سرو، با چشیدن، از مناسب بودن میزان طعم دهنده های آن مانند نمك، فلفل، آب لیمو و همچنین آب آن اطمینان حاصل كنید.
     
  6. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    سوپ ماکارونی با نخودفرنگی

    60ca2431dc1883f98bfabdb745317428.
    15گرم ماكارونی ریز- دو قاشق غذاخوری روغن مایع گیاهی- یك دسته پیازچه- ۳۵۰ گرم نخودفرنگی- پنج فنجان آب مرغ- چهار قاشق غذاخوری خامه- نمك و فلفل به اندازه كافی- ۲۲۵ گرم گوشت ران گوساله
    طرز تهیه: ۱- پس از پختن و در نهایت آبكش كردن ماكارونی ها آنها را دوباره درون قابلمه ای ریخته و با آب سرد پر كنید سپس آن را در گوشه ای بگذارید تا سرد شود. ۲- در ظرف دیگری كمی روغن مایع ریخته و پیازچه های خرد شده را داخل روغن به انداز ه ای تفت دهید تا نرم شود. سپس نخودفرنگی و آب مرغ را به آن اضافه كرده و بر روی شعله كم اجاق گاز قرار دهید تا كم كم نخودفرنگی ها نیز بپزند این مدت زمان معمولاً یك ربع تا نیم ساعت است. ۳- پس از پخت كامل نخودفرنگی آن را به داخل مخلوط كن یا همان خردكن ریخته و مایه ای صاف و یكدست را ایجاد كنید. سپس دوباره به داخل قابلمه انتقال دهید. حال گوشت ران گوساله پخته شده را به صورت خلال های باریك بریده و به همراه ماكارونی ها به این مایه اضافه كنید. دو تا سه دقیقه آن را بر روی شعله اجاق گاز حرارت داده و نمك و فلفل را به میزان لازم به آن بیفزایید در پایان خامه را در سوپ ریخته و سرو كنید.
     
  7. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    a349a97c09326c798bbf97500a1a60c2.
    ● مواد لازم برای هشت نفر
    ▪ چهار فنجان آب مرغ
    ▪ شش حبه سیر
    ▪ چهار عدد برگ رزماری یا یک قاشق غذاخوری رزماری خشک
    ▪ یک هشتم قاشق چایخوری فلفل قرمز
    ▪ یک فنجان لوبیا چشم بلبلی (پخته شده)
    ▪ یک فنجان گوجه فرنگی خرد شده
    ▪ یک فنجان ماکارونی شکل دار
    ▪ دو فنجان اسفناج خرد شده و یخ زده
    ▪ شش قاشق چایخوری روغن زیتون(به دلخواه)
    ▪ شش قاشق غذاخوری پنیر پارمسان رنده شده
    ● زمان تهیه: ۳۵ دقیقه
    ● طرز تهیه
    آب مرغ، سیر، رزماری و فلفل را با هم مخلوط کرده و به جوش آورید. سپس در ظرف را گذاشته و به مدت ۲۰ دقیقه بپزید تا عصاره خود را پس دهد. در ظرف دیگری نصف لوبیاها را خرد کنید. سیر و رزماری را با قاشق خارج کرده و سپس لوبیاهای خرد شده و سالم را به همراه گوجه فرنگی به آن بیفزایید. ماکارونی را در ظرف ریخته و روی حرارت ملایم به مدت ۱۰ الی ۱۲ دقیقه بپزید. اسفناج را در ظرف ریخته و به مدت دو الی سه دقیقه دیگر بپزید. سوپ را در ظرف ریخته و به همراه روغن زیتون و پنیر پارمسان تزئین کنید.
     
  8. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    سوپ ماهی

    64730f3fec0ed58f9734e7ee416ff2d6.
    ● مواد لازم برای ۶ نفر
    ▪ شیرماهی؛ ۲۵۰ گرم
    ▪ زعفران دم کرده؛ ۲ قاشق غذاخوری
    ▪ تره فرنگی؛ یک ساقه - خرد شده
    ▪ ادویه گرام ماسالا؛ یک قاشق غذاخوری
    ▪ هویج؛ یک عدد نگینی خرد شده یا با رنده درشت رنده کرده
    ▪ کرفس؛ دو ساقه جوان و ترد با برگ
    ▪ گشنیز؛ یک فنجان خرد شده
    ▪ پیازچه؛ چند ساقه ترد و نازک کامل (با قسمت سبز آن)
    ▪ پیازکوچک؛ یک عدد نگینی خرد شده
    ▪ فلفل قرمز زنگوله‌ای (دلمه‌ای)؛ ۱ عدد نگینی خرد شده
    ▪ روغن زیتون یا کنجد؛ کمی
    ▪ کره؛ کمی
    ▪ آرد سفید؛ ۲ قاشق غذاخوری
    ▪ پنیر پیتزا یا موتزارلا رنده شده؛ یک فنجان
    ▪ شیر؛ ۲ لیوان
    ▪ چند تکه نان جو سبوس‌دار
    ● روش پخت
    کمی روغن در قابلمه ریخته و پیاز را در آن تفت دهید تا نرم شود. بعد ماهی را هم اضافه کنید و تفت دهید (سرخ نکنید) حال کمی نمک و فلفل و ادویه گرام ماسالا اضافه کنید. و بلافاصله یک لیوان آب بریزید تا با شعله کم ماهی بپزد. (خیلی زود می‌پزد)
    ماهی را از داخل آن بیرون آورید تا خنک شود. اکنون تره فرنگی خرد شده و کرفس را اضافه کنید تا با کمی آب بپزد. سپس با گوشتکوب له کنید.
    بعد هویج و فلفل قرمز را اضافه کنید و اگر لازم بود آب اضافه کنید. ماهی را ریش کرده و به مواد اضافه کنید. پیازچه را هم بریزید. اگر طعم پیازچه برایتان خوشایند است، آن را هنگام سرو به طور خام روی سوپ بریزید.
    آرد را در یک ظرف دیگر بو دهید و سپس کره را اضافه کنید (تفییر رنگ ندهد). زعفران آب کرده را هم روی آن بریزید. دو لیوان شیر را هم به آن بیفزایید. تقریبا ده دقیقه بعد کمی که خود را گرفت و غلیظ شد، پنیر را روی آن بریزید.
    این سوپ باید غلیظ باشد و پس از ریختن پنیر و آب شدن آن بلافاصله سوپ باید سرو شود.
    از گشنیز و کمی فلفل قرمز برای تزیین روی آن استفاده کنید و برای هر نفر دو تکه نان تست در نظر بگیرید.
     
  9. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    سوپ مرغ

    14a3b0c742bbf912b1a160f3d319fb2e.
    ▪ مواد لازم؛ مقداری آب مرغ، هویج خرد شده، ماکارونی سوپ، گوشت مرغ پخته و ریز شده، یک چهارم پیمانه شوید تازه خرد شده یا یک قاشق غذاخوری شوید خشک، یک چهارم پیمانه جعفری تازه خرد شده، سیب زمینی نگینی خرد شده، رب گوجه فرنگی و کمی روغن
    ▪ طرز تهیه؛ آب مرغ را در قابلمه بریزید تا به جوش بیاید حال هویج را به آن اضافه کنید تا بپزد بعد از پخته شدن، سیب زمینی را اضافه کنید حال ماکارونی را اضافه کنید بعد از نیم پز شدن شوید و جعفری را همراه مرغ داخل قابلمه بریزید. حال رب گوجه را کمی با روغن تفت دهید تا خوش رنگ تر شود و به ظرف اضافه کنید. با اضافه کردن نمک و فلفل غذای شما آماده است.
     
  10. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    سوپ‌ مرغ‌ با کاری‌

    a565b4ce3604b9113aad1e54013ab235.
    ● مواد لازم‌:
    ▪ سینه‌ مرغ‌ بدون‌ پوست‌ و استخوان‌:۴۰۰ گرم‌
    ▪ پیاز:۲ عدد
    ▪ كره‌:یك‌ سوم‌ پیمانه‌
    ▪ آرد:۲ قاشق‌ سوپخوری‌
    ▪ پودركاری‌:۲ تا ۳ قاشق‌ چایخوری‌
    ▪ آب‌ مرغ‌:۳ پیمانه‌
    ▪ آب‌ آناناس‌:سه‌ چهارم‌ پیمانه‌
    ▪ پنیر گودا:۱۰۰ گرم‌
    ▪ خامه‌:۱ و دو سوم‌ پیمانه‌
    ▪ بادام‌ خلال‌ شده‌:۲ قاشق‌ سوپخوری‌
    ▪ شكر:نصف‌ قاشق‌ چایخوری‌
    ▪ نمك‌ به‌ میزان‌ لازم‌
    ● طرز تهیه‌:
    گوشت‌ مرغ‌ را خلال‌ كنید، پیاز را پوست‌ بگیرید و خرد كنید.گوشت‌ مرغ‌ را در كره‌ تفت‌ دهید و پیازهای‌ خرد شده‌ را به‌ آن‌ اضافه‌ كنید و سپس‌ آرد را هم‌ روی‌ آنها بریزید و تفت‌ دهید (به‌ قدری‌ تفت‌ دهید كه‌ پیازها طلایی‌ رنگ‌ شوند).پودر كاری‌ را هم‌ اضافه‌ كنید.آب‌ مرغ‌ و آب‌ آناناس‌ را هم‌ افزوده‌ و بگذارید ۱۵ تا ۲۰ دقیقه‌ بپزد.پنیر را رنده‌ كرده‌ و كم‌كم‌ به‌ همراه‌ خامه‌ به‌ سوپ‌ اضافه‌ كنید و نمك‌ و شكر بزنید.بادام‌های‌ خلال‌ شده‌ را در تا به‌ بدون‌ روغن‌ تفت‌ بدهید و سپس‌ برروی‌ سوپ‌ بریزید و سوپ‌ را میل‌ كنید.