1. این پایگاه به ثبت ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران رسیده است.

    مهمان عزیز سپاس بابت بازدید شما از تالار گفتگوی دهه هفتادی ها.

    عضویت در انجمن رایگان بوده و برای عموم باز میباشد . با صرف 30 ثانیه یکی از اعضای دهه هفتادی ها شوید .

انواع سوپ

شروع موضوع توسط MahD!ye ‏Aug 6, 2012 در انجمن انواع خورشت و آش

  1. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    سوپ قارچ و مرغ
    8d0f54e9565fed512ca807b881de7918.
    ● مواد لازم:
    ▪ قارچ= ۳۰۰گرم
    ▪ بال و گردن مرغ حدود ۳۰۰ گرم
    ▪ پیاز سرخ شده نصف قاشق غذاخوری
    ▪ هویج۲عدد
    ▪ نخود فرنگی ۵۰ گرم
    ▪ فلفل دلمه ای خرد شده یک قاشق غذاخوری
    ▪ جعفری خرد شده یک قاشق غذاخوری
    ▪ آرد گندم سه قاشق غذاخوری
    ▪ کره ۵۰ گرم
    ▪ شیر یک لیوان بزرگ
    ▪ خامه۳ تا ۴ قاشق غذاخوری
    ▪ پودر سیر ۴/۱ قاشق چایخوری
    ▪ نمک و فلفل به میزان کافی
    ● طرز تهیه:
    ابتدا قارچها را بشوئید و بصورت عمودی خرد کنید و در مقدار کمی روغن سرخ نمائید. بال و گردن مرغ را با پیاز سرخ شده و هویج که قبلاً شسته و خرد کرده اید و نخود فرنگی و فلفل دلمه ای و کمی نمک ودر صورت تمایل کمی زردچوبه تفت دهید و با یک استکان آب بگذارید بپزد تا آبش به اندازه ۳ یا ۴ قاشق غذاخوری شود . سپس آرد را با کره کمی تفت دهید و نمک و فلفل را بیافزائید و شیر را کم کم اضافه نمائید تا آرد گلوله نشود، و مرتب بهم بزنید. استخوانهای مرغ را جدا نموده و با آب و ومخلفات آن به مخلوط آرداضافه نمائید. قارچ سرخ شده را نیز به سوپ اضافه نمائید. و مرتب سوپ را بهم بزنید در آخر پودر سیر را اضافه نموده و در صورتیکه غلظت سوپ مورد پسندتان بود جعفری را بیافزائید وگرنه اجازه دهید سوپ بیشتر بپزد تا غلیظ شود. سپس سوپ را از روی حرارت بردارید و خامه را به آن بیافزائید.
    توجه: این سوپ بسیار لذیذ است و در صورتیکه مرغ و نخود فرنگی و فلفل سبز را نیز حذف نمائید باز هم بسیار خوشمزه خواهد بود و در زمان بسیار کمی نیز حاضر می شود.
     
  2. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    سوپ کاهو و نخود فرنگی

    02052c5261a7dbaaada3b61b21b75293.
    ● مواد لازم
    ▪ یک بوته کاهو
    ▪ دو قاشق غذاخوری کره
    ▪ یک پیاز متوسط خرد شده
    ▪ مقداری آب گوشت و یا مرغ
    ▪ یک بسته نخود فرنگی
    ▪ نصف پیمانه نعنای تازه خرد شده
    ▪ نمک و فلفل به میزان لازم
    ● طرز تهیه
    این سوپ راهی مناسب برای استفاده از برگ های سبز کاهوست که ما بیشتر وقت ها آن را دور می ریزیم. این برگ های تیره را خرد کنید. در یک ظرف بزرگ، کره را ذوب کنید پیاز، نمک و فلفل به آن اضافه کنید تا پیاز نرم شود حال کاهو را اضافه کنید وقتی کمی نرم شد آب گوشت و دو پیمانه آب را به آن اضافه کنید تا به جوش بیاید. حالا نوبت به نخود فرنگی ها می رسد پس از ۴ دقیقه ظرف را از روی حرارت بردارید نعنا، نمک و فلفل اضافه کنید. پس از خنک شدن آن را در میکسر بریزد و سپس حرارت دهید. می توانید این سوپ را با نان باگت تزئین کنید.
    برای خوشمزه ترشدن نان ها می توانید فر را از قبل با حرارت ۳۷۵ درجه سانتیگراد روشن کنید. نان را به قطعات کوچک برش دهید و در سینی لبه دار فر قرار دهید. دو قاشق غذاخوری کره را آب کنید، به آن نمک اضافه کنید و روی نان ها بمالید. نان ها را کمی پشت رو کنید تا خوب به کره آغشته شود. به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه در فر قرار دهید تا روی نان ها طلایی شود. حال می توانید از آنها کنار این سوپ خوشمزه استفاده کنید.
     
  3. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    سوپ کدو حلوایی

    2cc2aeceda5d551d494e39396b9b02ef.
    ● مواد لازم برای ۴ نفر:
    - ۹۰۰ گرم کدو حلوایی (پوست بکنید و تخم‌های داخل آن را خارج کنید)
    - ۲ قاشق سوپ‌خوری روغن زیتون
    - ۲ عدد تره‌فرنگی (خرد شود)
    - یک حبه سیر (رنده شود)
    - یک قاشق چای‌خوری زنجبیل تازه رنده شده
    - ۳ پیمانه آب مرغ
    - نمک و فلفل به میزان لازم
    - ۴ قاشق سوپ‌خوری ماست
    - روغن به مقدار لازم
    - چند برگ گشنیز برای تزئین
    ● طرز تهیه:
    ۱) با استفاده از یک چاقوی تیز، کدو حلوایی پوست‌گرفته شده را به قطعات بزرگ خرد کنید، سپس آنها را در قابلمه‌ای حاوی مقداری آب ریخته و روی شعله اجاق‌گاز بپزید.
    ۲) کمی روغن در تابه بریزید و سیر و تره‌فرنگی خردشده را در آن تفت دهید، سپس شعله را کم کنید تا با حرارت ملایم بپزد.
    ۳) زنجبیل و زیره سبز را به سیر و تره‌فرنگی سرخ‌شده اضافه کنید و چند دقیقه همراه آنها تفت دهید. سپس این مخلوط را به قابلمه حاوی کدوحلوایی نیم‌پز شده منتقل کنید. پس از آن، آب مرغ را اضافه کرده و با نمک و فلفل مزه‌دار کنید.
    ۴) در قابلمه را بگذارید و شعله اجاق‌گاز را کم کنید. پخت این سوپ معمولا ۴ تا ۵ ساعت طول می‌کشد.
    ۵) وقتی سوپ پخته شد، آن را در دستگاه غذاساز یا خردکن بریزید تا به مایه‌ای صاف و یکنواخت تبدیل شود، سپس دوباره مواد را به قابلمه برگردانید و برای یک ساعت دیگر روی اجاق‌گاز حرارت دهید.
    در پایان ماست را روی سوپ ریخته و با چند برگ گشنیز آن را تزئین کنید.
    نکته یک) اگر می‌خواهید این سوپ با سرعت بیشتری آماده شود، از دیگ زودپز استفاده کنید.
    نکته ۲) درصورتی که غلظت سوپ در اثر حرارت در مدت زمان طولانی، زیاد شد، آن را با اضافه‌کردن کمی آب جوشیده رقیق‌تر کنید.
     
  4. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    سوپ کرفس

    013981d961d1dfd85ed5d781e1423574.
    ▪ حاوی:
    ـ ۱۳۷ کالری
    ـ ۶ گرم چربی
    ـ ۹/۲ گرم پروتئین
    ـ ۹/۱۹ گرم کربوهیدرات
    ـ ۷/۳ گرم فیبر.
    ▪ زمان پخت:
    ـ ۵۵ دقیقه
    ● مواد لازم:
    ▪ دو قاشق غذاخوری کره
    ▪ چندساقه کرفس خرد شده (برگ ها را برای تزئین نگه دارید)
    ▪ یک عدد پیاز متوسط
    ▪ یک عدد سیب زمینی خرد شده
    ▪ یک تا دو قاشق غذاخوری آب لیموی تازه.
    ● طرز تهیه
    کره را در یک ظرف بزرگ آب کنید کرفس، پیاز و سیب زمینی را اضافه کنید تفت دهید آن را با نمک و فلفل مزه دار کنید. پس از ده دقیقه که سبزیجات نرم شدند شش پیمانه آب به آن اضافه کنید تا به جوش آید همه را در میکسر بریزید تا مخلوط شوند. دوباره آن را حرارت دهید با آب لیمو مزه دار و با برگ کرفس تزئین کنید.
     
  5. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    سوپ کلم

    e04fa00ebe7f78782fc0f75bb4555797.
    ● مواد لازم
    ▪ یک قاشق غذاخوری روغن زیتون
    ▪ یک عدد پیاز
    ▪ ۱۵۰ گرم گوشت تازه گوسفندی
    ▪ یک قاشق غذاخوری آرد
    ▪ یک عدد برگ بو
    ▪ یک فنجان هویج خرد شده
    ▪ یک قاشق مرباخوری نمک
    ▪ یک چهارم قاشق غذاخوری فلفل سیاه
    ▪ دو فنجان کلم سفید خرد شده
    ▪ یک فنجان نخودفرنگی
    ▪ سه چهارم فنجان خامه ترش
    ● طرز تهیه
    روغن را در یک ماهیتابه ریخته و روی شعله ملایم اجاق گاز قرار دهید تا گرم شود. گوشت را به قطعات کوچک تقسیم کرده و همراه پیاز در روغن به مدت پنج دقیقه تفت دهید. سپس به آن آرد را اضافه کرده و به مدت یک دقیقه تفت دهید. مواد درون ظرف را همراه کلم، هویج، نمک و فلفل، برگ بو و نخودفرنگی در یک قابلمه بزرگ ریخته به آن آب اضافه کنید و به مدت ۴۵ دقیقه روی حرارت متوسط اجاق گاز قرار دهید. در آخر خامه ترش را به سوپ اضافه کرده و برگ بو را از قابلمه خارج سازید و میل کنید.
    ● ارزش غذایی
    کالری: ۱۷۲ کالری
    کلسترول: ۱۵ میلی گرم
    چربی: ۳۱۰‎/ گرم
    سدیم: ۱۲۰۱ گرم
    فیبر: ۸۲‎/ گرم
    کربوهیدرات: ۶۱۱‎/ گرم
    پروتئین: ۶۸‎/ گرم
     
  6. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    سوپ گوجه فرنگی

    8ca8d2d51ce9931c3b2d8a6b93ca85f3.
    شیر هموژنیزه : ۲ فنجان
    آرد سفید : ۴ قاشق سوپخوری
    روغن : ۴ قاشق سوپخوری
    نمک : ۳ قاشق مربا خوری
    گوجه فرنگی : ۱.۵ کیلو
    پیاز : ۲ عدد
    فلفل سفید : ۰.۵ قاشق مربا خوری


    از شیر و آرد سفید و نمک و فلفل سفید سس سفید درست می‌کنیم گوجه فرنگی‌ها را شسته و چهار تکه نموده با پیاز می‌پزیم تا کاملاً پخته شود پس از پختن از صافی رد می‌کنیم.

    آب گوجه فرنگی را به سس اضافه می‌کنیم و کمی از آن را نگاه می‌داریم و اگر غلظت بیشتری پیدا کرد مجدداً بقیه آب گوجه فرنگی را اضافه می‌کنیم.
    نمک و فلفل آن را کاملاً اندازه می‌کنیم.
    روی آتش می‌گذاریم تا بجوشد غلظت آن که به اندازه فرنی شلی شد از روی آتش برداشته و تا موقع سرو کردن گرم نگاه می‌داریم. می‌توانیم با کروتن و یا کمی جعفری ساطری شده روی آن را تزئین نمائیم.
     
  7. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    سوپ‌ گوجه‌فرنگی‌ با ماکارونی‌ و کوفته‌ ریزه‌

    271ed35d887a487582316bcccaf42a4f.
    ● مواد لازم‌:
    ▪ روغن‌ زیتون‌: یك‌ قاشق‌ غذاخوری‌
    ▪ پیاز متوسط خرد شده‌: یك‌ عدد
    ▪ سیر له‌ شده‌: دو حبه‌
    ▪ گوجه‌ فرنگی‌ رنده‌ شده‌: ۵۰۰ گرم‌
    ▪ رب‌گوجه‌ فرنگی‌: ۲ قاشق‌ غذاخوری‌
    ▪ آب‌جوش‌: ۶ لیوان‌
    ▪ شكر: ۱ قاشق‌ غذاخوری‌
    ▪ ماكارونی‌ پیچ‌: یك‌ سوم‌ لیوان‌
    ▪ برگ‌ ریحان‌ تازه‌ خردشده‌: ۲ قاشق‌ غذاخوری‌
    ▪ برای‌ كوفته‌ ریزه‌ها:
    ▪ گوشت‌ چرخ‌كرده‌: ۵۰۰ گرم‌
    ▪ مغز نان‌ خشك‌ شده‌، آسیاب‌ شده‌: سه‌ چهارم‌لیوان‌
    ▪ پیاز متوسط رنده‌ شده‌: ۱ عدد
    ▪ زرده‌ تخم‌ مرغ‌: ۱ عدد
    ▪ برگ‌ ریحان‌ تازه‌ خرد شده‌: ۱ قاشق‌ غذاخوری‌
    ▪ روغن‌ زیتون‌: ۱ قاشق‌ غذاخوری‌
    ● طرز تهیه‌:
    ابتدا برای‌ تهیه‌ كوفته‌ ریزه‌ها، ریحان‌، زرده‌تخم‌مرغ‌، پیاز، مغز نان‌ و گوشت‌ را در مخلوطكن‌ریخته‌ وخوب‌ با هم‌ مخلوط كنید. سپس‌ حجمی‌ به‌اندازه‌ ۲ قاشق‌ چایخوری‌ از مخلوط را بردارید وآن‌ را به‌ شكل‌ توپ‌ كوچك‌ درآورید. این‌ كار را باتمام‌ مخلوط انجام‌ دهید. در این‌ هنگام‌ روغن‌ رادر ماهی‌تابه‌ نچسبی‌ داغ‌ كنید و كوفته‌ ریزه‌ها رادر آن‌ سرخ‌ كنید. هراز گاهی‌ ماهی‌ تابه‌ را كمی‌تكان‌ دهید تا كوفته‌ها نچسبند و تمام‌ اطراف‌ آن‌هاسرخ‌ شود. پس‌ از آماده‌ شدن‌، آنها را در ظرفی‌بگذارید تا روغن‌ اضافی‌ خود را پس‌ بدهد.
    پس‌ از اینكه‌ كوفته‌ها را آماده‌ كردید، در مرحله‌بعد روغن‌ را در ماهی‌تابه‌ بزرگی‌ گرم‌ كنید و سیر وپیاز را در آن‌ بریزید و خوب‌ هم‌ بزنید، تا زمانی‌ كه‌
    پیاز نرم‌ شود. گوجه‌ فرنگی‌ها و آب‌ آن‌ را درمخلوط بریزید و سپس‌ پاستا، كوفته‌ ریزه‌ و آب‌ وشكر را اضافه‌ كنید. آنگاه‌ درب‌ ظرف‌ را بگذارید وبه‌ مدت‌ ۱۵ دقیقه‌ روی‌ حرارت‌ قرار دهید. دراین‌ هنگام‌ درب‌ قابلمه‌ را بردارید و مواد را هم‌بزنید و بگذارید بجوشد تا زمانی‌ كه‌ ماكارونی‌هاكاملا نرم‌ شوند. در آخرین‌ لحظه‌ ریحان‌ را اضافه‌كنید.
     
  8. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    سوپ گوشت قلقلی مکزیکی

    da47bce22b2fb51c4abd0ddbb57f1752.
    1قاشق سوپخوری روغن زیتون
    ۱ عدد پیاز متوسط خرد شده
    ۲ حبه سیر كوبیده
    ۱ قاشق سس چیلی
    ۸۰۰ گرم گوجه فرنگی خرد شده
    ۵۱ لیتر آب گوشت
    ۱ قاشق سوپخوری جعفری خرده شده
    ۳۰۰ گرم لوبیا قرمز پخته
    نصف پیمانه خامه
    ۲ عدد پیازچه خرد شده
    ▪برای گوشت قلقلی:
    ۵۰۰ گرم گوشت چرخ كرده
    ۲ عدد پیازچه ریز خرد شده
    ۱ عدد تخم مرغ كمی زده شده
    نصف پیمانه مغز نان سفید
    یك قاشق چایخوری ادویه
    ۱ قاشق سوپخوری روغن زیتون
    یك قاشق روغن زیتون را در قابلمه ای داغ كنید. پیاز و سیر را در آن تفت دهید تا پیاز نرم شود. گوجه فرنگی را اضافه كنید و همراه با آب گوشت بگذارید بجوشد. پس از ۱۵ دقیقه جعفری را اضافه كنید. سپس گوشت قلقلی آماده شده و لوبیا را بیفزایید و بگذارید سوپ با در بسته بجوشد تا گوشت قلقلی مغز پخت شود.
    برای آماده كردن گوشت قلقلی همه مواد اولیه آن را به جز روغن با هم مخلوط كنید و كمی ورز دهید. سپس هر قاشق از این مخلوط را با دست به صورت گلوله ای درآورید. روغن را در تابه نچسبی داغ كنید و گوشت ها را در آن سرخ كنید تا برشته شوند.پس از آماده شدن سوپ آن را با خامه و پیازچه خرد شده سرو نمایید
     
  9. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    سوپ گوشت و رشته

    40bbb6c02c49e42cade0381dbac731d0.
    مواد لازم
    ▪ دو قاشق مرباخوری کره
    ▪ ۲۰۰ گرم گوشت خرد شده
    ▪ یک عدد پیاز خرد شده
    ▪ ۴۵۰ گرم گوجه فرنگی
    ▪ چهار قاشق مرباخوری گشنیز
    ▪ دو قاشق مرباخوری جعفری
    ▪ نصف قاشق مرباخوری زردچوبه
    ▪ نصف قاشق مرباخوری دارچین
    ▪ یک چهارم قاشق مرباخوری فلفل قرمز
    ▪ نصف فنجان آب مرغ
    ▪ ۲‎/۵ فنجان آب
    ▪ نصف فنجان نخود پخته شده
    ▪ چهار عدد پیاز کوچک
    ▪ یک چهارم فنجان رشته سوپی
    ▪ کمی برگ گشنیز
    ▪ لیموترش برای تزئین
    ● طرز تهیه
    کره را در یک تابه بزرگ ریخته و گوشت را در آن تفت دهید.
    سپس گوجه فرنگی ها را خرد کرده و با پیاز خرد شده به مواد اضافه کنید.
    سپس برای ۱۰ دقیقه آنها را با هم تفت داده، جعفری، گشنیز، زردچوبه ، دارچین و فلفل قرمز را اضافه کنید و اجازه دهید برای پنج دقیقه دیگر با هم تفت داده شوند.
    سپس آب مرغ و چهار پیاز کوچک و آب را افزوده و بگذارید به جوش بیاید.
    حرارت زیر قابلمه را کم کرده تا مواد برای ۳۰ دقیقه با هم بپزد.
    سپس رشته سوپی را اضافه کرده و بگذارید برای پنج دقیقه بپزد.
    سوپ پخته شده را با لیموترش و گشنیز تزئین کرده و میل کنید.
     
  10. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    سوپ لپه

    324fbc8b5096dcc9c3b093cda6b31fb8.
    ● مواد لازم :
    ▪ لپه یک پیمانه
    ▪ روغن دو و نیم پیمانه
    ▪ نمک یک قاشق مرباخوری
    ▪ آرد دو قاشق سوپخوری
    ▪ پیاز خرد شده یک عدد
    ▪ آب گوشت یا آب سبزی شش پیمانه
    ▪ نان سفید به مقدار دلخواه
    ● طرز تهیه :
    لپه را یک روز قبل از پخت خیس میکنیم سپس با همان آب روی شعله ملایم گذاشته و میپزیم. از روغن و آرد و پیاز یک سس خیلی غلیظ قهوه ای درست کرده ، سس را به پوره لپه که پس از پخته شدن از الک رد کرده ایم اضافه میکنیم. آب سبزی یا آب گوشت را که آماده کرده ایم به آن اضافه میکنیم به طوریکه در حدود شش فنجان سوپ به دست آید. نمک و فلفل را به سوپ افزوده ، دو مرتبه کمی میپزیم. نان سفید را در روغن کمی سرخ کرده ، روی سوپ ریخته ، سرو میکنیم.