1. این پایگاه به ثبت ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران رسیده است.

    مهمان عزیز سپاس بابت بازدید شما از تالار گفتگوی دهه هفتادی ها.

    عضویت در انجمن رایگان بوده و برای عموم باز میباشد . با صرف 30 ثانیه یکی از اعضای دهه هفتادی ها شوید .

انواع سوپ

شروع موضوع توسط MahD!ye ‏Aug 6, 2012 در انجمن انواع خورشت و آش

  1. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    سوپ سیب زمینی و گل کلم

    281033bbb6848eff50e67d90bf367b23.
    ● مواد لازم
    ▪ چهار قاشق مرباخوری کره
    ▪ یک عدد پیاز خرد شده
    ▪ نصف فلفل دلمه زرد خردشده
    ▪ یک عدد هویج
    ▪ نصف قاشق مرباخوری زیره سبز
    ▪ یک قاشق مرباخوری زردچوبه
    ▪ دو قاشق مرباخوری پودرکاری
    ▪ دو حبه سیر
    ▪ ۶۰۰ گرم سیب زمینی خرد شده
    ▪ چهار فنجان آب مرغ
    ▪ دو فنجان آب
    ▪ دو فنجان گل کلم خرد شده
    ▪ یک و نیم قاشق مرباخوری نمک
    ▪ یک فنجان ذرت کنسرو شده
    ▪ دو عدد کدو خرد شده
    ▪ نصف فنجان برگ خرد شده گشنیز
    ● طرز تهیه
    پیاز را در کره تفت دهید. سپس فلفل دلمه، هویج و زیره را اضافه کنید تا مواد نرم شوند. سپس زردچوبه و پودر کاری را با سیر اضافه کنید و برای یک دقیقه دیگر آنها را تفت دهید.
    آب مرغ و آب را اضافه کرده و صبر کنید تا جوش بیاید. سپس سیب زمینی، گل کلم و نمک را اضافه کنید و صبر کنید تا برای نیم ساعت بپزد. سپس ذرت را به همراه کدو خرد شده به مواد درون قابلمه اضافه و برای ۱۰ دقیقه دیگر اجازه دهید مواد به آرامی با هم بپزند. نیمی از سوپ را درون غذاساز یا مخلوط کن بریزید و پس از این که نرم شد آنها را به مواد درون قابلمه اضافه و با سبزی خرد شده روی آن را تزئین کنید.
     
  2. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    سوپ سیب زمینی و نخود

    71606126a62cf7f2f503e655da08029f.
    ● مواد لازم
    ▪ پنج فنجان نخود پخته شده
    ▪ ۹ فنجان آب مرغ
    ▪ سه عدد سیب زمینی بزرگ خرد شده
    ▪ ربع فنجان روغن زیتون
    ▪ ۲۲۵ گرم برگ اسفناج
    ▪ نمک و فلفل
    ▪ سه عدد سوسیس
    ● طرز تهیه
    نخود پخته شده را در سبد بریزید تا آب آن جدا شود. سیب زمینی هارا پوست کنده و آنها را خرد کنید. سپس آنها را به همراه آب و روغن زیتون در قابلمه بزرگی بریزید تا نرم شود. سپس اسفناج را به آن افزوده و بگذارید پنج دقیقه دیگر بپزد. سپس نخود و بقیه مواد را به آن اضافه کنید. سوسیس ها را نیز حلقه- حلقه کرده و در آن بریزید تا خوب پخته شوند. سوپ پخته شده را در ظرف ریخته و میل کنید.
     
  3. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    سوپ‌ عدس‌ و کرفس

    e7dc25d643e433232e3396dc20e5abd6.
    ● مواد لازم‌:
    ▪ عدس‌: ۲۲۵ گرم‌ (یك‌ فنجان‌)
    ▪ روغن‌ آفتابگردان‌: ۱۵ میلی‌لیتر (۱ قاشق‌غذاخوری‌)
    ▪ پیاز متوسط: ۲ عدد كاملا خرد شده‌
    ▪ تره‌ فرنگی‌: ۱ ساقه‌ كاملا خرد شده‌
    ▪ هویج‌: ۲ عدد خرد شده‌
    ▪ ساقه‌ كرفس‌: ۲ عدد خرد شده‌
    ▪ گوشت‌ گوساله‌: ۱۱۵ گرم‌
    ▪ برگ‌ بو: ۲ عدد
    ▪ آب‌: ۶ فنجان‌
    ▪ جعفری‌ تازه‌ خرد شده‌: ۲ قاشق‌ چایخوری‌
    ▪ كالباس‌ خشك‌: ۲۲۵ گرم‌
    ▪ نمك‌ و فلفل‌ سیاه‌: به‌ میزان‌ كافی‌
    ● طرز تهیه‌:
    عدس‌ها را با آب‌ سرد كاملا بشویید. آب‌ را درقابلمه‌ای‌ بریزید تا به‌ جوش‌ آید. در ظرف‌دیگری‌ پیاز را به‌ مدت‌ ۵ دقیقه‌ تفت‌ دهید تا نرم‌شود. تره‌ فرنگی‌، هویج‌، كرفس‌، گوشت‌ و برگ‌ بورا اضافه‌ كنید. عدس‌ها را اضافه‌ كرده‌ و سپس‌ همه‌مخلوط را در آب‌ جوش‌ بریزید و بگذارید آرام‌بپزد. كف‌ روی‌ سوپ‌ را بگیرید و وقتی‌ به‌ قل‌ قل‌افتاد، درب‌ آن‌ را نیمه‌ باز كنید وبه‌ مدت‌ ۴۵ تا۵۰ دقیقه‌ اجازه‌ دهید بپزد. تكه‌های‌ گوشت‌ را ازسوپ‌ بیرون‌ بیاورید وبه‌ قطعات‌ كوچك‌ ببرید وچربی‌های‌ آن‌ را جدا كنید.
    گوشت‌، جعفری‌، كالباس‌ خرد شده‌، ادویه‌، نمك‌ وفلفل‌ را به‌ سوپ‌ اضافه‌ كنید و سپس‌ ۲ الی‌ ۳دقیقه‌ بچوشانید و بعد برگ‌ بو را در آورید و سوپ‌را در ظرف‌ مورد نظر سرد كنید و روی‌ آن‌ را باجعفری‌ تازه‌ تزیین‌ كنید.
     
  4. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    سوپ شلغم و مرغ

    7575462fd800eaa666ee42a1b7e40dbf.
    ● مواد لازم برای ۸ نفر
    ▪ دو قاشق مرباخوری روغن زیتون
    ▪ ۴۰۰ گرم گوشت مرغ خرد شده
    ▪ یک عدد پیاز متوسط خرد شده
    ▪ دو عدد ساقه کرفس خرد شده
    ▪ ۲۵۰ میلی لیتر آب مرغ
    ▪ دو عدد هویج متوسط خرد شده
    ▪ چهار عدد شلغم متوسط خرد شده
    ▪ سه عدد سیب زمینی متوسط خرد شده
    ▪ دو قاشق مرباخوری نمک
    ▪ کمی فلفل
    ● طرز تهیه
    قابلمه مناسبی را روی حرارت ملایم قرار دهید و سپس روغن زیتون را درون آن بریزید. گوشت های خرد شده مرغ را به روغن زیتون اضافه کرده و برای سه دقیقه تفت دهید تا کمی طلایی رنگ شود.
    سپس ساقه کرفس و پیاز خرد شده را به مواد اضافه کنید و برای سه دقیقه با هم تفت دهید.
    کمی نمک به همراه نیمی از آب مرغ را به مواد درون قابلمه اضافه کرده و صبر کنید تا به جوش آید. در قابلمه را بگذارید و صبر کنید تا مواد به آرامی بپزد.پس از این که مواد پخته شد، بقیه آب مرغ را با هویج، شلغم و سیب زمینی خرد شده به مواد درون قابلمه اضافه کرده، شعله زیر قابلمه را کم کرده، در آن را گذاشته و برای ۴۵ دقیقه تا یک ساعت صبر کنید تا مواد پخته و جا بیفتد و سوپ غلیظ شود.
     
  5. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    سوپ شیر باتره فرنگی

    bd4ba829b9060a96ac1dac6b1b93a1e5.
    ● مواد لازم:
    ▪ تره فرنگی ۱۲۵ گرم
    ▪ پیاز ۱ عدد متوسط
    ▪ کره یک قاشق سوپ خوری
    ▪ سیب زمینی ۱۷۵ گرم
    ▪ آب مرغ یک لیوان
    ▪ خامه پاستوریزه نصف لیوان
    ▪ پیازچه به اندازه دل خواه
    ▪ شیرپاستوریزه نصف لیوان
    ▪ نمک و فلفل کمی
    ● طرز تهیه:
    تره فرنگی ها را تمیز کرده ، خرد می کنیم. سپس در آب سرد ریخته و در صافی می ریزیم. پیاز را پوست کنده، شسته و بصورت باریک برش می دهیم.
    سیب زمینی ها را پوست کنده ، نازک برش می دهیم و در آب سرد می اندازیم تا تغییر رنگ ندهد.
    کره را ذوب کرده، پیاز و تره فرنگی را داخل آن می ریزیم. سپس نمک و فلفل را افزوده، به مدت ۸-۷ دقیقه حرارت می دهیم تا بپزد، ولی رنگ سبزیجات تغییر نکند.
    سیب زمینی ها را در صافی ریخته، سپس همراه با آب مرغ روی حرارت ملایم می پزیم.
    همه مواد را با هم مخلوط کرده و می گذاریم مقداری خنک شود. سپس در غذاساز یا مخلوط کن می ریزیم تا بصورت پوره درآید. مواد را از صافی عبور می دهیم تا یکدست شود. در نهایت شیر و خامه را اضافه می کنیم.
    توجه داشته باشید که بعد از اضافه کردن خامه، سوپ نجوشد.
     
  6. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    سوپ شیر و ذرت

    3a3940eee7ca91c9bc0d8da4ceb19990.
    ● مواد لازم
    ▪ یک قاشق مرباخوری کره
    ▪ نصف عدد پیاز خرد شده
    ▪ نصف عدد هویج خرد شده
    ▪ نصف ساقه کرفس خرد شده
    ▪ دو فنجان ذرت کنسرو شده
    ▪ سه فنجان و نیم شیر
    ▪ یک عدد سیب زمینی متوسط
    ▪ یک چهارم فلفل دلمه قرمز
    ▪ نصف قاشق مرباخوری آویشن
    ● طرز تهیه
    کره را در ظرف مناسبی ریخته و سپس پیاز را برای چند دقیقه تفت دهید بعد هویج و ساقه کرفس را اضافه کرده و پنج دقیقه دیگر تفت دهید تا سبزیجات نرم شوند.
    سپس شیر را اضافه کرده و پس از این که به جوش آمد ذرت را همراه با سیب زمینی خرد شده به آن بیفزایید و به میزان دلخواه نمک و فلفل بزنید.
    فلفل دلمه خرد شده را نیز درون قابلمه ریخته در آن را بگذارید و صبر کنید تا با حرارت ملایم برای ۱۵ تا ۲۰ دقیقه پخته و جا بیفتد.
    با آویشن سوپ را تزئین کرده و آن را میل کنید.
     
  7. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    سوپ شیر و عدس

    dfcf5447d51c10957c163127c88f3afb.
    ● مواد لازم برای ۴ تا ۶ نفر:
    ▪ عدس ۱۰۰ گرم،
    ▪ شیر: نیم لیتر،
    ▪ آرد: یک قاشق غذاخوری،
    ▪ پیاز یک عدد متوسط،
    ▪ خامه: ۱۰۰ گرم، کره: ۵۰ گرم،
    ▪ آب مرغ: دو لیوان،
    ▪ نمک و فلفل: به مقدار کافی،
    ▪ جعفری خرد شده: به میزان لازم
    ● طرز تهیه:
    ابتدا عدس را پخته به طوری که آب عدس کاملا کشیده شود، بعد از سرد شدن عدس پخته شده را سرخ می کنیم، پیاز را در ظرف جداگانه با کره تفت داده، آرد را به آن اضافه می کنیم و هر دو را تفت می دهیم، سپس به آرامی آب مرغ و شیر و در نهایت عدس را به آن اضافه کرده و حرارت می دهیم.بعد از چند دقیقه که جوش آمد، نمک، فلفل و آبلیمو را اضافه کرده و حرارت را کم می کنیم تا سوپ جا بیفتد.هنگام سرو غذا با خامه و جعفری آن را تزئین می کنیم.
     
  8. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    سوپ عدس

    1656d558bb7c4e8cdbad59994f5ecb95.
    ● مواد لازم؛
    ▪ گوشت به میزان لازم،
    ▪ یک عدد پیاز بزرگ خرد شده،
    ▪ سه عدد هویج متوسط پوست کنده و خردشده،
    ▪ سه حبه سیر خردشده،
    ▪ دو قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی،
    ▪ یک ونیم پیمانه عدس شسته شده،
    ▪ نصف قاشق چایخوری آویشن خشک،
    ▪ مقداری آب گوشت و یا مرغ،
    ▪ یک قاشق غذاخوری سرکه،
    ▪ نمک و فلفل به میزان لازم.
    ● طرز تهیه
    در یک ظرف بزرگ گوشت خرده شده را بپزید. پیاز را سرخ کرده همراه با هویج و سیر به آن اضافه کنید. حالا رب گوجه را با آن مخلوط کنید. عدس، آب گوشت، آویشن و دو پیمانه آب را هم در ظرف بریزید حرارت را کم کنید تا همه مواد نیم ساعت با هم بپزند. حال نمک، فلفل و سرکه را اضافه کنید. غذا آماده است.
     
  9. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    سوپ عدس قرمز (دال)

    d0ea5f64a2241272c874d563d686f394.
    ● مواد لازم
    ▪ روغن مایع ۲ قاشق سوپخوری
    ▪ رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
    ▪ آب گوشت یا مرع ۲ لیتر
    ▪ عدس قرمز ۱ لیوان
    ▪ پیاز درشت ۳ عدد
    ▪ سیب زمینی متوسط ۱ عدد
    ▪ نمك و فلفل به میزان لازم
    ▪ نعنا خشك برای تزئین
    ▪ آب لیمو در صورت تمایل
    ● چگونگی تهیه
    روغن را داخل قابلمه ریخته و داغ كرده و پیاز خرد شده را می ریزیم تا آبش كشیده شود ، سیب زمینی های خرد شده را هم می افزائیم و قدری هم زده و فلفل لازم را افزوده كمی نمك زده و اشكنه ( آب مرغ یا سبزیجات یا گوشت) را ریخته و می گذاریم تا سیب زمینی و پیاز قدری بپزند با خرد كن ، خرد می كنی و رب را هم افزوده و عدس را می ریزیم و می گذاریم تا سوپ پخته و جا بیفتد بعد از كشیدن داخل ظرف مناسب قدری نعنا خشك رویش پاشیده سرو می كنیم . این سوپ با آبلیمو هم بسیار لذیذ می باشد. مدت زمان پخت یكساعت می باشد .توجه : داخل زود پز هم می توان این سوپ را تهیه كرد .
     
  10. MahD!ye

    MahD!ye مدیربخش زنگ تفریح

    15,168
    16,846
    1,083
    سوپ عدس و سیر برای افراد دیابتی نوع (II)

    61b157c697c4730545975b73a394a54a.
    ● مواد لازم:
    ▪ عدس قرمز (شسته شود) ۲۲۵ گرم( حدود ۱ لیوان)
    ▪ پیاز ۲ عدد ( ساطوری شده)
    ▪ سیر بزرگ ۲ حبه( ساطوری شده)
    ▪ هویج ۱ عدد( ساطوری شده)
    ▪ روغن زیتون خالص ۲ قاشق سوپخوری
    ▪ آب مرغ ۵/۱ لیتر
    ▪ سركه ۲ قاشق سوپخوری
    ▪ فلفل و نمك به مقدار لازم
    ▪ برگ كرفس برای تزئین
    ● طرز تهیه:
    عدس قرمز، پیاز، سیر، هویج، روغن زیتون و آب مرغ را با هم مخلوط كرده و روی حرارت متوسط این مواد را به جوش آورده، سپس حرارت را كم كنید تا به مدت ۵/۱ ساعت روی حرارت بماند. گاهی سوپ را به هم بزنید تا به ته ظرف نچسبد. سركه یا آبلیمو، نمك و فلفل را بیفزایید.
    اگر سوپ خیلی غلیظ شد، كمی آب بیفزایید. سپس آن را در ظرف مورد نظر ریخته و با برگ كرفس تزئین كنید.
    ● نكات تغذیه ای:
    این غذا به دلیل دارا بودن عدس و سبزیجات از فیبربالایی برخوردار است. عدس قرمز مزه بسیار خوبی به سوپ می دهد و در ضمن، از قبل احتیاج به خیس كردن ندارد.